|
|
#2581 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
No tak, ale np moj Tz to sobie sniadania bez chleba nie wyobraza, zreszta moj brat czy moja mama tez, kwestia nauczenia
![]() Ale tu tloczno od rana ![]() Ide po mleko do sklepu , moze sie nawet przebiegne to cos ruszy |
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Olka ja jem platki na sniadanie, czasami tost, ale rzadko ostatnio. Ale na tosty szkoda dobrego chleba.
Z tym sniadaniem to tez roznie bywa,bo zdarza sie ze nie jem nic do 12. TZ je chleb czesciej ale on lubi ten ich angielski klejacy. Je np jak mamy frytki, te ich slynne kanapki z frytkami. Lubi tez kanapki, ale ze ja nie za bardzo i nie bez sensu jest przygotowywanie dwoch rzeczy do pracy to zastepujemy to roznymi salatkami, albo normalnym obiadem w pracy. Lubie niektore bulki, ale nie az tak bardzo zeby inwestowac w maszyne. Moona, moja mama i jej TZ tez tylko chleb na sniadanie.
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
luna, od poczatku byl taki mix szperrowo-dukanowy
teraz dno, ale pewnie przez to, ze w domu bylam, w pracy latwiej mi dostosowac sie do zasad, zachowac umiar ![]() a jak Tobie idzie?
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam specjalną dietę od dietetyka i w niej jest wskazane jedzenie chleba ja się dopiero na niej nauczyłam jeść chleb częściej niż 2 razy w tygodniu
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kto wie jak jakis niedkryty talent sie sportretuje to potem sprzedasz za kilka lat i dom splacisz .Patrzylas na reprodukcji? Ja planuje sobie powiesic w sypialni akty Tamary Lempickiej albo Klimt'a . Na sniadanie jem musli z bananem najczesciej. Chleb wlasciwie tylko w weekendy. Na lunch salatki albo zupy, choc tak jak Szperkowi zdaza mi sie i bagietke wszamac . Za to TZ tosta na sniadanie musi miec i potem kanapki za lunch. Sylwia nigdy nie moglam zrozumiec jak mozna jest chleb z frytkami . Zupelnie mi sie to nie komponuje . Ale pogoda u nas, leje i wieje dobrze ze wczoraj pranie zrobilam .
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Wiem Lori, ale coz. TZ np nie moze zrozumiec jak ja moge jesc zupe pomidorowa z ryzem.
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu zaczynam się czuć... jak człowiek ![]() Ola takie rysowanie (porządne) to nie łatwa sprawa. Niektórzy robią na zamówienie (znam kilka osób, za których prace poręczyć mogę ), ale to kosztuje. Zależy od materiałów, czasu, formatu.Ja chyba wolałabym fotografie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
ale ryz koniecznie gotowany od razu w zupie, a jeszcze lepiej jak postoi pare godzin
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2589 | |||
|
Zakorzenienie
|
fotografie nie pasują mi do mojej koncepcji sypialni
Mało delikatne byłyby w wymyślonej przeze mnie aranżacji....Cytat:
jakbym mogła zarobić na ciele to już dawno bym to robiła ![]() Cytat:
bo ja nie toleruję mleka i pochodnych rano płatki+mleko= głowa w kibelku..Choć ostatnio się przełamałam i zjem Weetabixy o smaku czekoladowym z mlekiem ( ale przy moich proporcjach to ma konsystencje budyniu) ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
umiaru nie znam, zawsze wydaje mi się ze za mało go wrzucam więc 2 razy w międzyczasie dosypuje... Czy ktoś próbował na kartę EHIC w polsce robić zęby a potem domagać się zwrotów z NHS?
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-06-12 o 13:54 |
|||
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ uwielbia pomidorowke, z ryzem tez.
Poza tym krupnik, rosol, to je ono! ![]() Ale szczawiowka? Nie daj boziu barszcz ukrainski?! Barbarzynstwo ![]() Luna, super! Tak od siebie radze - jakbys zaczela sie zniechecac lekko, to lepiej szybciej przejsc na nastepna faze niz zrezygnowac w polowie Ucz sie na cudzych bledach ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Olka, ale mozna same platki z owocami. Gesta owsianke na wodzie z bakaliami.
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jest w wiekszosci rodzin w kraju. Jesli ktos ma takie przyzwyczajenia to sie dziwi, jak moze byc inczaej.... a tak marginesie zastepowanie chleba makaronem to nie jest dobry pomysl ![]() ja praktycznie co ranek wcinam tosty ( zciemnego pieczywa WW) luna pieknie ![]() oczywiscie pojawia sie pytanie - how?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Kofi, makaron z maki z pelnego.., ugotowany al dente, nie jest taki zly, chociaz nie na codzien
Gorzej, ze ja powinnam totalnie pszenicy unikac. Ograniczyc sie do kuskusu raz na tydzien moze. Po miesiacu takiej diety buzie mam totalnie inna, tylko ciezko wytrwac, jak reszta rodziny wcina nalesniczki, placki, buleczki ![]() Klimta tez lubie.
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na jedno wychodzi z chlebem jak juz zastepowac to czym innym
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musli to samo....poza tym płatki same w sobie też są kaloryczne.... to właśnie mleko powoduje że pęcznieją i je się ich mniej... Jedynie ciniminis mogłabym jeść same (czasem w kryzysie i za słodkie robiły )A zupy kupujecie gotowe czy gotujecie w domu i jakos je zabieracie ze sobą? Bo ja nie mam pomysłu jakbym np do pracy zupe- śmieciówe mogła zabrać o nie pomyślałam że tortille do pracy mozna zabrac Od warzyw i owoców nie uciekam, ale nie jem ich dużo.. Odrzuca mnie chemiczny posmak papryki, wodniste pomidory czy bezsmakowa sałata.... Nie wiem czy sami sobie krzywdy nie robimy jedząc naszpikowane chemikaliami warzywa.
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-06-12 o 14:19 |
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie biore, ale Hania dostaje czasem (babcia jej podgrzewa, to jest inaczej), TZ tez (ma mikrofale w pracy, wrzuca pojemnik caly i z niego je, ale nie lubi tej opcji, woli cos na zimno).
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Ja zup do pracy nie biore. Ale np jak zostanie nam spaghetti, curry, gulasz albo cos podobnego to zabieramy. Mamy mikrofalowke w pracy. Chyba wszedzie sa.
Za to nie zjem odgrzewanych ziemniakow. TZ potrafi taki nie skonczony obiad odgrzac, a ja juz nie zjem. TZ lubi barszcz ukrainski, uwielbia zurek, a rosol zje. Za to ogrkowa, szczawiowa itp to juz nie. Tak samo jest z pierogami, kopytkami i kluskami slaskimi. Nie gotuje, bo dla siebie samej mi sie nie chce. Mleko uwielbiam, nawet teraz jem herbatniki i popijam mlekiem. Ale musi byc albo zimne albo gotowane. Takiego o temperaturze pokojowej nie lubie
|
#2597 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten kontrakt co jest do wygrania wcale nie jest jakiś bardzo intratny...Cytat:
hot uk deals ![]() Cytat:
no jeśli ugniatanie, pilnowanie czy dobrze wyrasta i pieczenie jest łatwiejsze od wrzucenia wszystkiego do maszynki i naciśnięcia guzika.... mi maszynka właśnie po to potrzebna, żeby było szybko i łatwo, a z zakwasu też się da w maszynce i smak nie jest inny od wyrabianego ręcznie.zgadzam się że z prawdziwego pieca chlebowego jest najlepszy, ale z normalnego piekarnika taki sam jak z maszynki ![]() ja zrobiłam ostatnio tosty z mojego wlasnego i różnica jest niesamowita! brawo Cytat:
nie cierpię rozgotowanego ryżu, mam uraz z dzieciństwa jak często miałam problemy z żołądkiem i mama leczyła mnie ryżówką bleeee ja dziś mialam na obiadek Cytat:
**** aleście się rozpisaly!!!! ![]() u mnie pogoda jak w listopadzie, 12 stopni i leje! pomalowałam sobie pazurki pękającym lakierem
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
Jak chwalimy się utratą kilogramów
to i ja się pochwalę ja już mam 27,5 kg
|
|
|
|
#2599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola mogę się założyć, że nie poszłaś do ASP na jakiś wydział w poszukiwaniu pracy Za bycie modelem płacą, ale to jest harówka na maxa. Siedzisz lub stoisz ileś godzin, rozebrana całkiem lub nie/całkiem, w różnych temperaturach, przeciagach itd. Ja pozowałam siostrze... kilka razy. Szybko zrezygnowała, bo nawet nie umiem 15 minut w bezruchu posiedzieć ![]() Cytat:
Będe pamietać Cytat:
![]() Kofi z Dukanem desperacko, ale skutecznie i w sumie fajnie![]() (powiem, że jest dobrze, jak schudnę i jeszcze utrwalę tę wagę )Cytat:
![]() Nie sadzę, by oni podchodzili do tego, że robią z siebie idiotów ![]() Ja tu widzę dswie rzeczy: dla nas to reality show, a dla nich głównie dłuuuuuuugi proces rekrutacji. A mają ambicje rozwoju pracując u Lorda. Pewnie kasa i prestiż. Szczerze: jakby ktoś poddał mnie takiemu procesowi do wymarzonej pracy to też bym pewnie wiele glupot zrobiła (choć pewnie innych niż oni)Osobiście Lord Sugar wrażenie na mnie różne robi. Nie ogariam tylko jak to jest, że ktoś tak bogaty mówi z błędami (kiedys myślałam, ze to jakaś specjalna odmiana czy slang jakis, ale nie....)
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2011-06-12 o 18:21 |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Nie napisalam,ze zastepuje pieczywo makaronem,czy ryzem, tylko jak ominac jedzenie chleba,a powodem wcale nie musi byc dieta. Olka ja tez nie jem mleka wcale,ale jogurt juz tak Pieczywo podobnie jak luna bardzo lubie,ale staram sie ograniczac. uwielbiam najbardziej taki bialy wiejski chlebek z maslem. jak jestem w pl, to kupuje sobie kilka rodzajow chlebka na kromki i wcinam Wiem,ze gdybym miala maszyne do chleba, to bym przepadla
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
Peorth co to za lakier??
![]() Ja chlebek też uwielbiam. Tu mało co jem,ale w Polsce był podstawą, na śniadanie, kolację się jadło. Najlepszy jeszcze taki ciepły z piekarni, aż się masełko roztapiało mmm a że mieszkamy nad piekarnią to nawet w kapciach schodziło się po chleb, albo po 22 jak zabrakło na rano i sprzedawali przez boczne okienko Pada pada ... zimno, cały dzień w domu się obijamy, taka niedziela
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Luna bogaty nie znaczy wyksztalcony. A niestety brak edykacji odbija sie na jezyku.
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
oh maatra przylapalas mnie na klamstwie wizazowym
![]() ale juz sie tlumacze powinnam napisac, ze stram sie nie jesc chleba + na sniadania nie moge wcisnac jogurtu rzadko udaje mi sie zjesc platki z mlekiem wole tost z miodem albo z dzemem ** qwa chyba musze isc do dentysty - cale pol szczenki mnie boli naczytalam sie glupot - musze to potwierdzic
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
narobilyscie mi smaka i upieklam sobei 2 bochenki. bardzo lubie make z allison bo maja ciekawy zestaw, np owsiana albo z calymi kawalkami zboza
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2607 | ||
|
Zadomowienie
|
Kasia, ten
![]() pęka w takie cętki jak wysycha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
myslalam, ze pekajacy lakier to jakis stary i zaschniety
![]() jutro koniec laby 5 dni bez ![]() ide prasowac, a pozniej na pocieszenie randka z lampka wina (za Kofi! ) i Tomem Holtem
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Kofi ci moze przybic patke jesli mowa o praswaniu
![]() wino bylo w piatek i .... tak jakby limit na ten tydzien sie skonczyl
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wlasnie zalegla lampke piatkowa do wypicia
Dobranoc babeczki, milego tygodnia!
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

teraz dno, ale pewnie przez to, ze w domu bylam, w pracy latwiej mi dostosowac sie do zasad, zachowac umiar 
seryjnie szukam kogoś kto by mi to narysował (niekonieczni mnie of kors 
dobrze ze wczoraj pranie zrobilam
.
płatki+mleko= głowa w kibelku..
Musli to samo....