|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
ale co poradze...chciałam jeszcze wrócić, ale po prostu nie mogę - musi to zrozumieć albo przynajmniej przyjąć do wiadomości ![]() a co do stanika - ścisnęłaś się za bardzo. Przy obwodzie 90 pod biustem powinnaś mieć stanik 80, a na początek nawet 85 ![]() Cytat:
Cytat:
a wcale nie było gorąco...
|
|||
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
No właśnie dopiero w sierpniu z tego co wiem.
![]() Więc już wczoraj zakupiłam sobie butelki aventu. Co prawda zła jestem bo jak chciałam zapłacić przez "Płacę z allegro" pokazało mi jakieś dziwaczne ceny wysyłki- 120 kurier ponad 40zł wysyłka ekonomiczna. Napisałam do faceta czy dobrze się czują ciekawe co odpisze...
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam zamair kupić na początek tylko 4, ale koleżanka mi powiedziała, że będę ich potrzebowała "masę". nie sprecyzowała ile ta "masa" to sztuk... ile Wy planujecie kupić?
|
|
#3454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała jest słodka - siedziałam u nich dziś 4h i nie mogłam się napatrzeć początkowo bałam się ją wziąć na ręce, bo nigdy nie miałam tak małego dziecka, ale się przemogłam - zawsze musi być ten pierwszy raz ![]() Ja mam 3 malutkie - 2 z Aventu - mimo iż mi jedna ze znajomych odradzała, że maja zły kształt smoczka (ale wczoraj dostałam na targach to mam) i jedną z Tommee tippee taka malutką. A chcę kupić tej firmy 260ml antykolkową z termometrem.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-06-12 o 18:37 |
||
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no a z dzieciaczkami to takie malutkie istotki, że strach je brać na ręcę, ale musimy się wprawiać, bo niedługo same będziemy musiały się takimi opiekować
|
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeju też mam stracha do takich malutkich bobasów, że krzywdę im zrobię, że źle będę trzymała itp a co dopiero jak moje własne się pojawi i trzeba będzie ubrać, przebrać, wykąpać itd to będzie dopiero wyzwanie ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
#3458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze trafia nam sie takie maluszki ze beda normalnie przesypialy noce? podobno takie jest malenstwo mojej sasiadki ktora urodzila dwa tyg temu-chyba jakos tak![]() Cytat:
a brzuszek slodziarski a ciekawosc silniejsza![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Ja sie boje strasznie ze je uszkodze
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
pochwalę Wam się co zamówiłam dla mężusia na "Dzień Ojca" http://www.koszulkolandia.com/koszul...bede-tata.html
A przy okazji coś dla siebie http://www.koszulkolandia.com/jestem-w-brzuszku.html
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
właśnie...
bym zapomniała a tu cotynato brzuśka wrzuciła ![]() ładniusi
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Marusiaaa jak tylko będę miała fotkę to wrzucę...
już kiedyś pisałam, ze nie chcę zdjęć z brzuchem i jakoś do tej pory żadnego nie zrobiłam. ale ostatnio tż do mnie podszedł zrobił maślane oczy i powiedział, że on by chciał mieć pamiątkę jak z brzuśkiem chodziłam, bo to jego kochany brzusio i on chce mieć co wspominać... zgodziłam się, bo co miałam zrobić... jak tylko bedę jakieś miała to pokażę
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item...7b0f59e43291ca
ciekawe czy sprzeda się i za ile, szkoda ze nie jestem z wawy Cotka super brzusio Martusia fajne koszulki ja myślałam o kupnie 2 butelek, mam nadzieję że będą mogła karmić piersią
|
|
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:ehe m: sama bym sobie taka przytulila jak bylismy w 7 tyg ciąży dostaliśmy od narzeczonego mojej mamy oboje z TŻ czarne T-shirty z napisem :Baby downloading a najlepsze ze on jeszcze wtedy nie wiedzial ze bedziemy miec maluszka, kupil o tak, przez przypadek![]() Cytat:
a co do nosidelek i wozkow itp od dzisiaj licytuje wielofunkcyjny śliczny wozeczek, w koncu sie za to wzielam
|
|
|
#3466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W takim mogę śmigać cały dzień Cytat:
![]() Wróciłam przed chwilą ze spaceru z ogrodu botanicznego (coś w tym stylu, w pobliskiej miejscowości jest taki ogród przy technikum leśnym). Bardzo fajnie: ptaki świergolą, żaby kumkają, tylko komary mogłyby sobie dać spokój I też widzieliśmy tam ludzi z takim maleńkim dzieckiem, trudno mi ocenić, ale z miesiąc-dwa i aż mi było głupio, tak się mój mąż gapił jak urzeczony
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
E my to z tż prawie do wózków zaglądamy bo to taki śliczny widok
i zawsze patrzymy na marki wózków- już dwa razy nawet wahaliśmy się czy nie podejść i nie podpytać jak się sprawują a szkoda bo taka opinia użytkownika najlepsza.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-06-12 o 20:08 |
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję zaczynać temat wózka bo to trzeba jednak do tego usiąść i przejrzeć, poczytać, zobaczyć w sklepie, więc pewnie masa czasu
gdyby były 3 modele to by lepiej było |
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy wybrany x-lander xa, tylko kasy na razie brak, bo na remont potrzebna, więc musimy poczekać na lepsze czasy
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
o matko! poszedł za 1 zł
![]() Ja bym chciała jakiś fotelik samochodowy tanio wylicytować, bo nam będzie potrzebny bardzo, bardzo rzadko...(nie mamy samochodu) o ile się przyda, po prostu wolę mieć na wszelki wypadek jakby trzeba było jechac samochodem to nawet nie ma od kogo pożyczyć więc lepiej mieć takie cosik w swoim posiadaniu chce mieszkać w wawie jeszcze jednego jest licytacja... czemu nie wysyłają a widziałyście coś takiego? http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-...654142428.html
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-06-12 o 20:24 |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie nam sie spodobal
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie spodziewałam się kompletnie.A ten x-lander to dużo dobrego o nim ciągle słyszę. A czytałaś opinie itp? |
|
|
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Bogu mam to już za sobą uff... wg mnie wózek to najtrudniejszy zakup, co racja to racja, trochę czasu trzeba na to poświęcić poczytać, pooglądać, porównać a potem jeszcze maraton po sklepach urządzić heh trzymam kciuki za Wasze wozidełka ![]() lulla ładny wózek!
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-06-12 o 20:29 |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to pewnie pójdę na łatwiznę i kupię to co w sklepie polecą lub to co wy jak przypasuje ![]() |
|
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje, szukam jeszcze opinii na temat tej firmy Cytat:
|
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałam wczoraj, bo wczoraj dzwoniła babeczka, ze mam go do odbioru. zamawiałam specjalnie i troszkę musiałam na niego czekać, dzisiaj byłam odebrać. też dużo czytałam, szukałam, powiem Ci że w sklepach różnie to jest. jedni polecają ten drudzy tamten i wychodzisz ze sklepu bardziej zielona niż weszłaś (ja tak miałam) my szukaliśmy kompletu, czyli takiego gdzie fotelik do auta jest w składzie, żeby nie kupować osobno. mam taki, kolorek taki jak na zdjęciu
|
|
#3479 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cotka nie martw się takimi głupotami jak wpisy, ogarniesz to, jestem pewna Danika Ja myślałam o max 2, do ściągania pokarmu. Jak będzie mało, to zawsze można dokupić, przecież to nie jest towar deficytowy. Wyślę chłopa z jedną butelką, by dokupił takie same. Chcę jakieś antykolkowe ale zapomniałam jakie. Te tommy czy jakieś dr brown, nie pamiętam. Cytat:
A młody tak bryka w brzuchu, często, długo, że szok. Co to za ancymon będzie. Cytat:
. Chłop wrócił wściekły z pracy, pokłócił się z kimś i mi się oberwało. Ech te chłopy.Cytat:
.
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez super ten wozek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

A co, szef jakiś wariat?
ale co poradze...chciałam jeszcze wrócić, ale po prostu nie mogę - musi to zrozumieć albo przynajmniej przyjąć do wiadomości 
za egzaminy 

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

zapomniało mi się i ciekawe co będzie