|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Ty pisz ten przepis a nie sie nabijaj
(nie zauwazylam grilla )
|
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
w piekarniku tez robie w woreczku,ale ten chce ugrillowac
W sosie : cebulka na patelnie na oliwie zeszklic, dodac miesko pokrojone w drobna kosteczke. kosta miesna pieczeniowa knorra,2 szklanki wody. Dusze z 15 min, pozniej dodaje pieprz,duzy zabek czosnku,pietruszke,majera nek,estragon, smietane(kwasna,lub slodka) zageszczam maka kukurydziana, lub ziemniaczana(nie robie zasmazek) To jest najszybszy sos. Mozesz dac duzo wiecej smietany i pieprzu,wtedy bedzie pieprzowy, albo miod-musztarda, smietana-szczypiorek-koperek. Wszystko zalezy od tego, jak duzo masz czasu i jak bardzo chce Ci sie gotowac danego dnia. Ze szpinakiem,to wiecej zabawy. Szpinak rozmrazam.na patelnie z odrobina oliwy,czosnku,galki muszkatalowej,soli,pieprz u. Poledwiczki pokrojone i rozbite piescia (z odrobina soli i pieprzu) podsmazam minimalnie na masle.Do piekarnika : poledwiczka + SZPINAK+ plaster koziego sera. Lorii ,to jak to z tymi Twoimi poledwiczkami w ciescie?? Najbardziej,to ja lubie poledwiczki w miodzie pitnym, moja mama takie robi. Wiola tu kiedys linka podawala do miodu pitnego,bede musiala w koncu kupic.
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2011-06-14 o 15:45 |
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
Sie robi Psze Pani .Filet kroje na plastry kolo 1 cm, delikatnie rozklepuje reka, sole i pieprze. W miseczce mieszam make z jajkiem i mlekiem, dodaje sol, pieprz. Tak na oko mieszam zeby wyszlo geste ciasto nalesnikowe. Rozgrzewam patelnie nabijam delikatnie mieso na widelec, maczam w ciescie, klade na patelni i smaze na zloty kolor, obracajac. Nie trzeba dlugo smazyc, kilka minut wystarczy . Podaje najczesciej z ziemniakami i pyszna salatka. Moza tez do podac sos np pieczarkowy, ale wg nie ma potrzeby mo eskalopki sa bardzo soczyste . A karczek z grila uwielbiam , najpierw go marynuje przez noc a potem griluje na aluminowej tacce (tak sie to odmienia ) i sprawdzam zeby nie zjarac. Ogolnie lubie mieso z grila, ale niestety czesto ludzie je doprowadzaja do postaci czarnego skwarka .
Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2011-06-14 o 16:23 |
|
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
a jaka salatke lorciu robisz?
chyba beda obydwie wersje bo mam ok 1.8kg tej swinki
|
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
ej ale przez Was ślinotoku dostałam
![]() a ja dziś robię paszteciki z ciasta na pizzę w nadzieniem jak do pierogów z kapustą i grzybami ![]() pełna improwizacja kiedyś była jak mi zostało i to i to w zamrażalniku teraz znowu miałam resztki nadzienia, a ciasto się miesza w maszynce.jak któraś jadła pieróg szwedzki z Długiej w Krakowie - to właśnie tak smakuje mniaaaaaam
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj kulinarnego lenia i na obiad ryba z Birds Eye- ta w woreczku, gotowane warzywa- mrozonka i ziemniaki, te musialam niestety sama obrac. Szien powodzenia z wiza. A i trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia wszystkich poszkodowanych.
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde ja potrzebuje tylko na weekend w sumie ( wyprawa ze szkoly z nauczycielami PE ) powiedzialam im ze mam stacjonarny podobno moge wziac .... ale jak dotre do pubu to juz moja brocha olka mi juz radzila abym pozyczyla te co pod barclays stoja ![]() no nic ..... u mnie w miescie chyba takiej wypozyczalnie ni mo ..... cos trza zrobic, tak czy siak na takim wkendzie moze byc ciekawie wiec ....jechac trzeba *** na wymyslania w kuchni nie mam jakos weny tz ostatnio przerzucil sie na czerwone mieso i ryby i sam se gotuje ja staram sie jesc 5 roznorakich posilkow dziennie .... ale jakos specjalnie nie szaleje z pomyslami ![]() bylam u dentysty, powedzial ze z moimi zebami wszytsko OK mam tylko spora nadwrazliwosc i dosyc napuchniete dzasla mam wcierac paste w dziasla po kazdym myciu ![]() ech.... przy okazji zahaczylam o tk i po co ......![]() plus dzis zamiast gymu jest wino bakta ...... cos mi nie idzie z tymi postanowieniami @
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2648 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wlasnie ten skwarek, to moje przeklenstwo Cytat:
ja do kaszy robie pekinksa,tarta marchew,jablko,pora,kukur ydza i oliwa,przyprawy( dla tz do oliwy lyzka majonezu) Cytat:
![]() Cytat:
jak sie nauczyl , nie wiem Bardzo mnie to cieszy, bo on potrafil kielbaske 5 min grillowac ![]() Cytat:
Cytat:
Uwierz mi ja tez juz nie szaleje.... chyba szkoda mi czasu. Teraz przygotowanie obiadu zajmuje mi max 40 min ![]() ************************* Mam przerwe w pracy,dziecie spi. Tyle prania narobilam,ze nie wiem kto ,to bedzie wszystko prasowal
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2011-06-14 o 21:06 |
||||||
|
|
|
#2649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn jem sniadania co kiedys rzadko sie zdarzalao pozniej jogurt albo owoc na lunch - zazwyczaj ryba z salatka albo kurczak albo "cos innego niskokalorycznego" ![]() popoludniowy snack - paczka quavers albo jakisch innych niskokalorycznych crispow lub orzechy a na obiad roznie ..... zalezy jak sie zmecze na silowni bo im wiecej sie zmecze ty mniej mi sie jesc chce ale zazwyczej tez jakas ryba albo kurczak Cytat:
![]() jak jestem "przed" to mam spida i wszytsko prasuje w jeden wieczor
|
|
#2650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() za to zapycham sie Baileysowym sernikiem i pije bezalkoholowego cidera |
|
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w cieście piwnym lepsze bo sa do tego chrupiace przepysznie ![]() pochwaliłabys sie się nagadałam...
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-06-14 o 22:13 |
||
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Moona zazdroszcze sernika
ja dzis krazylam i krazylam wokol polek ze slodyczami, ale nie ulegalm pokusie Ola bo kupilam tylko gacie i top ..... do pracy
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2751726 0] i pije bezalkoholowego cidera
jest taki? jak sie nazywa ja o ciderze marze od 4 miesiecymialam wczoraj nie gotowac, mialam sie uczyc i ktoras mi smaka na gnocchi narobila
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
wiola - ikea robi psuedo ciderki - gruszkowy i jablkowy - bardzo mile
![]() kofa - nie wspomina sie zakupow nie wstawiajac zdjec!
|
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie przepis
![]() .Ale mnie bank zirytowal znowu . Chcielismy zalozyc z TZem wspolne konto na oplaty. P0niewaz nie mozeby sie zgrac za bardzo z wolnym i isc do banku to znalazlam opcje, ze jak mamy juz osobiste w tym banku zlozone to wystarczy wypelnic online papiery, przysla do podpisania i gotowe. Tiaaaaa . Czekalam prawie 10 dni i przyslali ... ze cos sie tam im nie zgadza, nie moga nam pomoc, ze mamy przyjsc do banku osobiscie zeby potwierdzic ze my to my . Nosz kurczaki po to wybieram opcje online zeby nie musiec ich odwiedzac . Pewno im sie jedna literka nie zgadza albo pochodzenie jednej osoby .Pogoda cudna u nas ( znaczy w tej minucie co pisze) - ide zaraz drzewa liczyc .
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie ale przynajmniej w pracy dzis spokojniej....
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
ech.... chyba juz nie potrzebuje bicykla ![]() polazalam dzis po raz drugi do dentysty ..... po przeswietleniu okazalo sie, mam jakies zakazenie dostalam antybiotyk - jak po tyg nic sie nie zmieni to trza wiercic - swietnie! wyprawa jest niby za tydzien ale chyba nie bede ryzykowala, wyjazdu w nieznane z "mogacym zabolec zebem" cholera jasna !!!!!!!!! plus jest taki, ze prawie jesc nie moge
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-06-15 o 18:48 |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
oj kofi, współczuję zęba!
mam nadzieję że szybko przejdzie
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
kofcia bidulko
mi sie wydaje ze mozesz jechac, ale jak sie obawiasz... |
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mam nadzieje, ze jakos to przejdze i ze to "tylko zapalenie" i nie trza bedzie wiercic
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łykaj piguły, mam nadzieję, że przejdzie ja też nie lubię wizyt u dentysty
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
Kofika współczuje bolącego zęba :/ to nic przyjemnego i do tego jak ma uniemożliwić Twój wyjazd to juz wogóle klapa ..
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz da sie funkcjonowac .... chociaz dzis na 3 lekcji modlilam sie aby jakims cudem dzwonek zadzwonil wczesniej. do tego bylam niemila i arogancka dla moich dzieciaczkow a tego naprawde nie lubie .....serio byli w szoku zapewne wiecie jak to jest jak niby mozesz wytrzymac ale ci cos natretnie dokucza i doprowadza cie do szalu!!! plus w takim stanie musisz odpowiadac na tysiace pytan 7 klasistow no nic jak mi przez noc nie przejdzie to zostaje w domu. wyprawa jest w nastepny weekend, zobaczymy co do tego czasu sie stanie :/ oki lece na apprentice pa
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
hip replacement, coffin dodgers
![]() Ci ludzie na glowy popadali...
|
#2665 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2745777 2] ja np nie znosze wyrabiac ciasta, nigdy tego nie lubilam, wizja przyklejajacego sie ciasta do rak i palcow wywoluje u mnie ![]() doszlam juz do tak zaawansowanego lenistwa, ze nawet jak mi potrzebne ciasto na pierogi czy racuchy czy cokolwiek co wymaga ugniatania to po prostu wrzucam do maszyny, nastawiam na jakikolwiek program i wylaczam po 5 minutach, gdy juz jest wymieszane [/QUOTE]O, taka innowacja nie przyszla mi do glowy, ale tez nie znosze wyrabiania jakiegokolwiek ciasta i bardzo sie ciesze, ze robi to za mnie robot kuchenny ![]() Musze sobie taki zakupic! Fantastyczny efekt, nie? ![]() Cytat:
Ja chcialabym zrzucic jakies 5kg - wtedy wazylabym tyle, co 10 lat temu ale generalnie moja waga uporczywie stoi na tym samym poziomie i nic dziwnego - to przez ta maszynke do chleba ![]() Luna - a te kg to jeszcze ciazowe? Cytat:
Dosiegasz jeszcze????Cytat:
![]() Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||||
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie - za wczesniej pochwalilam pogode
. Jak dojechalam na miejsce to kropilo a po godzinie porzadnie lalo . Sie narobilam dzis nie ma co . Kofi no to mialas racje moze ty sie z powolaniem minelas . Mnie tez czeka wizyta u lekarza, chce zeby cos obejrzal na wszelki wypadek .Chlebek upieczony podoba mi sie ta zabawa .Slyszalyscie o Joss Stone? Co sie to wyprawia na tym swiecie .
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
polecam. ja dosięgam do stópek jeszcze całkiem normalnie, tylko muszę kolanka szeroko rozstawić ![]() mi też mi też! zrobiłam sobie nawet specjalną półkę z mini piekarnią, mam tam wszystkie składniki i oprzyrządowanie ![]() co do Joss Stone - no masakra jakaś jednym słwem. dobrze że ich capnęli. ** wczoraj ugotowałam obiad (kuraka z pieczarkami w sosie śmietanowo koperkowym i ziemniaczki młode) i upiekłam ciasto w godzinę po pracy, bez żadnej pomocy tżta. jestem z siebie dumna
59-58-57-56-55-54-53-52 -13 kg Edytowane przez peorth Czas edycji: 2011-06-16 o 08:25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie tez czeka dentysta po ciazy
pedicure tez szlag trafil do stop juz dawno nie dosiegam... podejrzewam ze rece w tym procesie mi sie skrocily ![]() ale sie posmialam na Apprentice wczoraj Natasha dziala mi na nerwy a Jim z faworyta spadl na ostatnie miejsce w moich notowaniach.... |
|
|
|
#2669 |
|
Konto usunięte
|
Ale leje
Ja jak powyginam smialo cialo to do stop dosiegne, ale zadne artystyczne rzeczy w gre nie wchodza, odzywka i bezbarwny lakier tylko ![]() dzis sie wspinam na kulinarne wyzyny, sos ze sloika, makaron i ser na obiad zreszta ja przy blacie to 10 minut maks wytrzymuje, bo musze stac bokiem, co mnie wq i odechciewa mi sie robic cokolwiek ![]() Wiola: tym sie upijam co wieczor http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...der_500ml.html
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wczoraj smialam z tych "biznesludzi" ....... faworyta nie mam bo przegapilam 2 odcinki i jakos tak wybilam sie kto z kim i dlaczego ..... ale Natasha kojarzy mi sie z taka dziewczynka z przedszkola co to dokuczala wsztskim Jim dupek Zoe mi jeszcze na nerwy dziala .... .
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-06-16 o 11:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

(nie zauwazylam grilla 

. Podaje najczesciej z ziemniakami i pyszna salatka. Moza tez do podac sos np pieczarkowy, ale wg nie ma potrzeby mo eskalopki sa bardzo soczyste
) i sprawdzam zeby nie zjarac.
.

. Znajomi ostatnio placili 20 pandow dziennie, ale nie pamietam czy od osoby czy za 2 rowery. Jak na dlugo chcecie to moze lepiej kupic 
mam wcierac paste w dziasla po kazdym myciu
i po co ......

ja o ciderze marze od 4 miesiecy

[/QUOTE]