Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-20, 15:18   #3391
tynus
Rozeznanie

Dot.: Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII

Cytat:
Napisane przez _Japonka_ Pokaż wiadomość
tynus też doszłam do tego wniosku Mimo że wcześniej zdawałam sobie z tego sprawę, to miałam nadzieję na znalezienie jakiegoś szybkiego i efektywnego sposobu, "zacisnąc zęby na chwilę i może się uda" A teraz juz iwm że w moim przypadku to nie przejdzie i staram się odżywiac zdrowo i cwiczyc(co nie jest łatwe, bo ważna jest regularnosc, a ja mam słomiany zapał)
Dokładnie...bo jednak wolimy coś szybko, pomęczyć się chwilę,a potem znowu jeśc to co wcześniej, a tak nie ma. Coś za coś.

ladymoonn ja herbaty już od kilku dobrych lat nie słodzę, ale ot chyba z wygody. Kiedyś słodziłam 2, potem 1...potem pół, a, że czesto było tak, ze nie chciało mi się robić zachodu ze słodzeniem herbaty to teraz tego nie robię w ogóle.

ja muszę zacząc biegać na nowo. Aż ciężko uwierzyć, że kiedyś trenowałam lekko atletyke, a teraz nie mogę się zebrać aby wcześnie wstać i iść pobiegać.
tynus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:19   #3392
Adus_
Zadomowienie

wróciłam, wstałam o 5.00 i ledwo żyję
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:41   #3393
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
wróciłam, wstałam o 5.00 i ledwo żyję
a ja wstałam o 10 i tak jestem zmulona tak więc piąteczka..

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:42   #3394
misziaaa18
Zadomowienie

Ten wątek obecnie przeglądają: 23 (15 użytkowników i 8 gości)
misziaaa18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:45   #3395
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
jak odpuściłam i pojadłam więcej(+2kg), to wystarczył niecały tydzień i moja waga była w normie. Z tym, że od kwietnia zeszłego roku nie jem chleba, kaszy, ryżu, od czasu do czasu zjem makaron( raz na 2-3 tyg) Przytyłam przez matury...
a czym zastępujesz te produkty? po prostu jesz np. mięso z kurczakiem? a na śniadanie zamiast kanapki? bo szczerze mówiąc z tym mam największy kłopot.

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:46   #3396
Adus_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
a ja wstałam o 10 i tak jestem zmulona tak więc piąteczka..
<piątka>
miałam iść do miasta, ale zaraz padnę
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 15:49   #3397
Jamajka007
Zakorzenienie

Adus, a gdzie Ty pracujesz, ze tak Cię męczą?

Stary 2011-06-20, 15:50   #3398
truskawkowa_misienka
Raczkowanie

http://nauka.dziennik.pl/matura/matu...e-czerwca.html

no i kiedy te wyniki... juz dawno poza połową czerwca...

rekrutacja...^^
truskawkowa_misienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:13   #3399
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez _Japonka_ Pokaż wiadomość
Wcale nie musisz uaktywniac konta w Krakowie! Tutaj masz listę punktów potwierdzających profile zaufane:
http://epuap.gov.pl/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9C P0os3gTcy8fU09LYwOLUC8TA0 9DXwtnPxd3QxMDM_2CbEdFAA0 1uZQ!/
Chyba że w pobliżu twojego miasta nie ma żadnego punktu, w co ciężko jest mi uwierzyc...

Co do sałatki - GirlOfDeath mi też możesz trochę podrzucic Nigdy nie lubiłam oliwek, zawsze wybierałam z sałatki czy pizzy...później nauczyłam się jesc razem, a teraz jem czasami same(ale tylko zielone!)
Mam mam, i to aż 4 miasta w zasięgu 20 km
Dziękuję za informację, bardzo dziękuję!

dzięki ePUAP nie zaoszczędzimy ubiegając się do U. Pedagogicznego niestety, dobrze się orientuję?

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
Ale u mnie leje.
U mnie też paskudna pogoda! Ciemno i wieje ..
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 16:57   #3400
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cześć dziewczyny. Mało zaglądam tu ale to dlatego że jestem zawalona pracą. Mogę się wam poużalać trochę nad sobą??

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:03   #3401
Vanillivi
Raczkowanie

cześć dziewczyny. Czy któraś byłaby zainteresowana wynajęciem pokoju w Poznaniu, blisko centrum w mieszkaniu 2-pokojowym, z kuchnią, łazienką, garderobą oraz tarasem? W jednym pokoju będę ja z koleżanką, i szukamy jednej, albo dwóch osób na ten drugi pokój. Mieszkanie bardzo ładne, świeżo pomalowane, wyposażona kuchnia i łazienka. Pokoje są nieumeblowane, ale myślę że wyposażenie pokoju w jakieś łożko z ikei, biurko, kartony czy coś, to nie aż taki duży problem, a przynajmniej się wie, na czym się śpi ) Opłata za mieszkanie (wynajem+ opłaty) to około 1300 zł Dzieląc na 3 czy 4 osoby wychodzi stosunkowo niedużo.
Gdyby, ktoraś była chętna, to może napisać na gadu lub tutaj na priv Szukamy tylko pewnych, sympatycznych, i w miarę spokojnych osób, które się nie rozmyślą.
Stary 2011-06-20, 17:07   #3402
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
a myślałyście o używanym laptopie? kolega kupił niedawno właśnie używanego i chociaż nie był stary, zapłacił niewiele
ja się zastanawiam nad używanym, ale póki co będę próbować eksploatować jeszcze ten mój obecny, dopiero jak padnie to pokombinuję (mam nadzieję, że przetrwa do pierwszej sesji )

Cytat:
Napisane przez _Balba_ Pokaż wiadomość
Karollllka bierz Asusa, ten który podałaś jest super, jedyne co to dysk 320GB, w dzisiejszych czasach to trochę mało, procesor najnowszej generacji więc polecam, albo Toshibę- satelitę o której pisałyście...
Przypomina mi się, jak mój PC miał 40GB dysku i to było taaaaak duuuuużo [chociaż dla mnie ogólnie wystarcza ok. 200GB dysku, a przechowuję masę zdjęć i muzyki ]

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość
Ja mam strasznie dziwne podejście od wszelkich diet. Może dlatego, że sam anigdy na żadnej nie byłam.

Bo ja nie potrafię pojąc tej dukana albo kopenhaskiej lub kapuścianej.
przecież często tak jest, ze się schudnie wytrzyma diete,a potem te kilogramy wracają.

To nie lepiej zmienić to co się je normalnie? bez głodzenia się itp. ? Dołączyć do tego ćwiczenia itd. ? Bieganie, rower, pływanie kto co lubi ?

Wyeliminować wszelkeigo rodzaju fast foody, słodycze, niezdrowe przekąski? jeśc 5 razy dziennie... zrezygnować z makaronów, białego chleba, ziemniaków? Jeśc dużo owoców i warzyw?

Przy okazji człwoiek nie tylko schudnie ale i będzie prowadził zdrowy tryb zycia..uważam, ze to jest o wiele lepsze niż poleganie na takich katuszach dietowych, często szkdoliwych dla naszego organizmu.
nawet z tego rezygnować nie trzeba wystarczy ograniczyć.

wg mnie bardzo dobre efekty przynosi jakikolwiek ruch i regularne posiłki. Bez podjadania pomiędzy 3 lub 5 posiłków dziennie o tych samych porach. Zawsze jakoś to olewałam, a teraz, kiedy poszłam do pracy w niecały miesiąc zrzuciłam 4kg a wszystko przez to, że musiałam dojeżdżać i troszkę dochodzić no i zaczęłam regularnie jeść.
dzisiaj się zważyłam i byłam w głębokim szoku, bo znów zaczynam serię sterydów, a waga poszła w dół mam nadzieję, że tendencja się utrzyma

[ale tak nawiasem mówiąc uwielbiam czuć się głodna - wszyscy mówią, że jestem nienormalna ]

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
zgadzam się z tym w 100% po prostu nabyć zdrowsze nawyki żywieniowe, bo wiadomo, że większość z nas jest przyzwyczajona do nieco tłustych potraw.
Gorzej z wykonaniem, ale wiem po sobie, że np. jak przestałam słodzić herbatę to teraz nie wyobrażam sobie znowu słodzić 3 łyżeczki, więc może z innymi rzeczami też tak jest
ja całkiem odstawiłam cukier jakiś czas temu, wcześniej słodziłam herbatę dwie łyżeczki i do tego jakieś tam bardzo słodkie owoce - odkąd przestał
am herbata choćby z łyżeczką cukru wydaje mi się tak niemożliwie słodka, że aż mnie to obrzydza
najtrudniej jest zacząć. jak się wytrzyma chociaż troszkę to później leci z górki.

Mam cudowną szefową, puściła mnie 1,5 godziny wcześniej, bo nie było ludzi i miałyśmy dobrą sprzedaż
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:12   #3403
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanillivi Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. Czy któraś byłaby zainteresowana wynajęciem pokoju w Poznaniu, blisko centrum w mieszkaniu 2-pokojowym, z kuchnią, łazienką, garderobą oraz tarasem? W jednym pokoju będę ja z koleżanką, i szukamy jednej, albo dwóch osób na ten drugi pokój. Mieszkanie bardzo ładne, świeżo pomalowane, wyposażona kuchnia i łazienka. Pokoje są nieumeblowane, ale myślę że wyposażenie pokoju w jakieś łożko z ikei, biurko, kartony czy coś, to nie aż taki duży problem, a przynajmniej się wie, na czym się śpi ) Opłata za mieszkanie (wynajem+ opłaty) to około 1300 zł Dzieląc na 3 czy 4 osoby wychodzi stosunkowo niedużo.
Gdyby, ktoraś była chętna, to może napisać na gadu lub tutaj na priv Szukamy tylko pewnych, sympatycznych, i w miarę spokojnych osób, które się nie rozmyślą.
aż sobie zapiszę Twój nick.. jakbym miała pewność, że się dostanę to od razu bym sobie zaklepywała miejsce...

Tylko wiecie co... im bliżej wyników, tym bardziej mi się zdaje, że rejestrowanie się na PP jest bez sensu

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mało zaglądam tu ale to dlatego że jestem zawalona pracą. Mogę się wam poużalać trochę nad sobą??
co się stało?

Stary 2011-06-20, 17:17   #3404
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
aż sobie zapiszę Twój nick.. jakbym miała pewność, że się dostanę to od razu bym sobie zaklepywała miejsce...

Tylko wiecie co... im bliżej wyników, tym bardziej mi się zdaje, że rejestrowanie się na PP jest bez sensu

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

co się stało?
Czekam na te wyniki z matmy, pokłóciłam się z szefem(chociaż to za dużo powiedziane) no i kumpel mojego TŻ-ta robi mętlik w głowie.

Stary 2011-06-20, 17:20   #3405
tynus
Rozeznanie

A ja od roku wiedziałam na co chcę iść...a czym bliżej tego składania, rejestrowania to sama nie wiem czego chcę ; /
Stary 2011-06-20, 17:29   #3406
Jamajka007
Zakorzenienie

wiesz tynus trochę Ci będę zazdrościć tej geofizyki... tyyyylko ja bym pracy dla siebie u nas nie znalazła.. bo chciałam się potem zająć sejsmologią

Stary 2011-06-20, 17:35   #3407
_Japonka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Mam mam, i to aż 4 miasta w zasięgu 20 km
Dziękuję za informację, bardzo dziękuję!

dzięki ePUAP nie zaoszczędzimy ubiegając się do U. Pedagogicznego niestety, dobrze się orientuję?

Nie ma za co, wystarczy czytac ze zrozumieniem
Nie mam pojęcia jak to jest z UP bo składam w Krakowie jedynie na UJ, sprawdź na ich stronie, na pewno jeśli jest taka mozliwosc to będzie informacja.

They make it look so easy. Connecting with another human being. It's like no one told them it's the hardest thing in the world.
_Japonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:44   #3408
tynus
Rozeznanie

Cytat:
wiesz tynus trochę Ci będę zazdrościć tej geofizyki... tyyyylko ja bym pracy dla siebie u nas nie znalazła.. bo chciałam się potem zająć sejsmologią
No właśnie. Ja też chciałam coś robić w tym kierunku, trzęsienie ziemi procesy zachodzace wewnątrz..ale coś mi mówi, ze jednak się nie dostanę i muszę szukać czegoś innego, a podobno po geologii (mimo, ze na stronie jest) zlikwidowali specjalnośc geofizyka poszukiwawcza (czytałam na forum agh).
Stary 2011-06-20, 17:50   #3409
Bziu
Zakorzenienie

Cześć
byłam na zakupach upolowałam kilka fajnych rzeczy i padam na twarz spałam 2h a on 7 na nogach uff

ja mam Asusa i sobie chwalę. Odradzam lenovo

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:53   #3410
Vanillivi
Raczkowanie

a ja na zakupy jutro ;P może uda się znaleźć coś ciekawego )

Edytowane przez Vanillivi
Czas edycji: 2011-06-20 o 21:52
Vanillivi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 17:54   #3411
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
Cześć
byłam na zakupach upolowałam kilka fajnych rzeczy i padam na twarz spałam 2h a on 7 na nogach uff

ja mam Asusa i sobie chwalę. Odradzam lenovo
A co upolowałaś??

Stary 2011-06-20, 17:55   #3412
Vanillivi
Raczkowanie

Cytat:
aż sobie zapiszę Twój nick.. jakbym miała pewność, że się dostanę to od razu bym sobie zaklepywała miejsce... D

my z koleżanką też nie mamy pewności że się dostaniemy :P
Stary 2011-06-20, 17:58   #3413
Bziu
Zakorzenienie

[QUOTE=Vanillivi;27635841][QUOTE=Jamajka007;27634791]aż sobie zapiszę Twój nick.. jakbym miała pewność, że się dostanę to od razu bym sobie zaklepywała miejsce...
Cytat:

my z koleżanką też nie mamy pewności że się dostaniemy :P D
ej czekać ja też jestem chętna jakby co dam znać pod koniec lipca jak będe wiedzieć do którego miasta pójdę, zgłoszę się może będziecie miały jeszcze wolne miejsce

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
A co upolowałaś??
buty, bluzki , biżu całkiem atrakcyjnie, bo wydałam niedużo, niestety to na co liczyłam że przecenią dalej w takiej samej cenie

Stary 2011-06-20, 18:03   #3414
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
buty, bluzki , biżu całkiem atrakcyjnie, bo wydałam niedużo, niestety to na co liczyłam że przecenią dalej w takiej samej cenie
też tak zawsze mam
poszalałabym jeszcze trochę na wyprzedażach, ale doszłam do wniosku, że dokupię ewentualnie jeszcze jeden sweterek, bo skoro mi waga ruszyła w dół, to poczekam i zobaczę jak się to rozwinie
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 18:22   #3415
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość
No właśnie. Ja też chciałam coś robić w tym kierunku, trzęsienie ziemi procesy zachodzace wewnątrz..ale coś mi mówi, ze jednak się nie dostanę i muszę szukać czegoś innego, a podobno po geologii (mimo, ze na stronie jest) zlikwidowali specjalnośc geofizyka poszukiwawcza (czytałam na forum agh).
no tak.. tylko że u nas trzęsień ziemi raczej nie ma (na szczęście), a na innych uczelniach nie patrzyłaś czy nie ma czasami takiej specjalności?
Cytat:
ej czekać ja też jestem chętna jakby co dam znać pod koniec lipca jak będe wiedzieć do którego miasta pójdę, zgłoszę się może będziecie miały jeszcze wolne miejsce
to sobie jak coś zajmiemy ten drugi pokój (tylko nie wiem czemu zacytowało nie moją wypowiedź jako moją )

Stary 2011-06-20, 18:26   #3416
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
też tak zawsze mam
poszalałabym jeszcze trochę na wyprzedażach, ale doszłam do wniosku, że dokupię ewentualnie jeszcze jeden sweterek, bo skoro mi waga ruszyła w dół, to poczekam i zobaczę jak się to rozwinie
ja liczyłam na spódniczki a praktycznie nic nie było, a jak już przecenione to takie szmatkowate, te co mnie się podobały za drogie..

jamajka spoko ja się dzisiaj rejestruje do poznania

Stary 2011-06-20, 18:28   #3417
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Dla tych, które chciały. Smacznego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAATKA~1.jpg (47,8 KB, 22 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 18:28   #3418
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
a czym zastępujesz te produkty? po prostu jesz np. mięso z kurczakiem? a na śniadanie zamiast kanapki? bo szczerze mówiąc z tym mam największy kłopot.
Na obiad zazwyczaj jakieś udko, pierś z kurczaka, czasami kotleta(już w fazie utrwalania)- mięso z jakimiś warzywami, czasami rosół-jak jest chudy. Czasami na obiad jakąś sałatkę z dozwolonych produktów- nie muszę mieć niczego ciepłego na obiad. A śniadania/kolacja różnie- jogurt, serek wiejski z pomidorem, jajko z cebulą i łyżeczką majonezu, kawałek ugotowanej kiełbasy, parówki- w zależności od tego, w jakiej jestem fazie.

Jak byłam w zeszłym roku w 1 i 2, to jadłam głównie jogurty, drób, chude wędliny, ogórki, pomidory, kalafior, brokuł, ogórki kiszone, ryby pieczone, serki wiejskie, mleko z płatkami, omlety, jajecznice bez tłuszczu( z tuńczykiem są dobre), różne ryby z puszek, ale w sosie własnym albo w wodzie.

Później warzywa na patelnię(bo to już na tłuszczu trzeba usmażyć),
Stary 2011-06-20, 18:29   #3419
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
Dla tych, które chciały. Smacznego.
Ale zjadałabym sobie taką sałateczkę
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 18:31   #3420
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:

jamajka spoko ja się dzisiaj rejestruje do poznania
ja już jestem zarejestrowana, ale nie wiem czy wpłacać kasę...
dostać w ogóle pewnie się dostanę.. ale te "dolne"kierunki wzięłam w sumie od tak

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości