|
|
#211 |
|
lokalna gwiazda
|
Dot.: Bon Prix
Dziewczyny, jeśli nie padła wcześniej taka propozycja-to piszmy może konkretnie, co jest paskudne i mija się z rozmiarem? Miałam dość dużą przerwę z BP i jak poczytalam opinie o ciuchach, to zwątpiłam, czy kupować.
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny, chciałam was podpytać o ten stój kąpielowy - http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...1.884&pr=42260
Niestety na stronie nie ma żadnego zdjęcia tyłu, a zależy mi na tym, żeby strój nie był bardzo wycięty na pupie (nie tyle z powodu jej rozmiaru, po prostu niewygodnie pływa się w czymś, co się wpija w ciało ). No i jest jeszcze kwestia wykonania - czy kostium jest porządnie uszyty czy to zwykły badziew? Będę wdzięczna za wszystkie informacje
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I am Rock a kupowałaś kiedyś u nich? Zadowolona byłaś? Ja kupowałam i moja mama też i było ok. Ale teraz rzeczywiście niektóre produkty mają sporo negatywów.
|
|
|
#214 |
|
lokalna gwiazda
|
Kupiłam na przestrzeni lat kilka par spodni John Baner - rozmiar zawsze pasował, jakość wykonania ok, kilka t-shirtów, ostatnio jedną z bluzeczek z rękawem 3/4 - ciemny fiolet. Ogólnie nigdy nie narzekałam i teraz zastanawiam się, co się dzieje, że przy wielu rzeczach są rady, by wziąć mniejszy rozmiar.
Ja mogę przyczepić się tylko do tego, że oferta się na okrągło powtarza, a kiedyś, gdy przyszedł katalog, to były w nim nowe rzeczy. |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarzyło mi się kilka razy złożyć zamówienie.
Na zdjęciu w necie i katalogu wszystko super - ale gdy za każdym razem rozpakowałam paczkę wygląd i jakość znacznie odbiega od oferty przedstawionej w ofercie -na minus oczywiście. Jakość ubrań typowo bazarkowa. Do tego są to już niemodne ubrania - przeważnie co katalog to ta sama oferta, nic nowego. Strasznie długi okres oczekiwania na przesyłkę - nawet kilka miesięcy! Zero kontaktu z infolinią - osoby obsługujące nie są w stanie określić terminu realizacji zamówienia czy dostępności towaru. Jakoś marna- po jednym praniu zrobiły się szmaty (jeśli chodzi o bluzki). Rozmiarówka błędna, należy zamawiać przynajmniej rozmiar mniejszy niż nosimy. Mam jeden żakiet który jest całkiem fajny jakościowo, reszta skończyła jako szmat do podłogi. Ogólnie unikam jak mogę, a katalogi trafiają od razu do kosza.
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie paczki dostałam po pół roku (już nawet zapomniałam że zamawiałam).
Średnio to tak czekam do miesiąca. Moja siostra też zamawia czasem i zdarza się że też czeka kilka miesięcy.
|
|
#218 |
|
lokalna gwiazda
|
Mnie jeszcze to irytuje coś takiego-sukienka-nowość-a nie ma wszystkich rozmiarów i kolorów. Poszukałam tej sukienki na niemieckich stronach i tam i rozmiary i kolory wszystkie, ale też opinia, że czarna sukienka ma dłuższy stan niż różowa.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam sukienkę wreszcie
Taka jak na zdjęciu, z fajnego materiału. Szkoda tylko że nie wzięłam mniejszej no ale krawcowa poprawi
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po miesiącu dostałam sukienkę , śliczna i gatunkowo z fajnego materiału tylko przynajmniej o rozmiar za duża.
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły mi niektóre rzeczy:
Koszulka fajna - http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...&pr=27211&p1=2 teraz jestem w ciąży i mi pasuje. Luźna, przyjemny materiał. To odesłałam http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?s=932009&kd=KFKoszmar!! Wór na ziemniaki, spadochron, dosłownie!!! Nie pamiętam czy pisałam o tej sukience? http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...533&p1=3&p6=14 Też odesłałam, bo z pleców całkiem spadała |
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przysłali sukienkę po 3 miesiącach, już nawet zapomniałam że zamawiałam na fakturze miałam informację "właśnie dosłali", bo wcześniej dostałam wiadomość że sukienka została wyprzedana.
Podejście do klienta mają bardzo olewające...
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Witam, to może ja opowiem o swoim zamówieniu, ale nie z bon prix a z OTTO. W sobotę zamówiłam strój kąpielowy ze zniżką. Strój wybrałam pomarańczowo-żółty. Chwilę potem na e-mail przyszło potwierdzenie zamówienia i wszystko się zgadzało oprócz koloru. Było napisane, że strój jest różowy a w katalogu nawet takiego nie ma. Są tylko dwa do wyboru pomarańczowo-żółty i turkusowo-zielony. Dzwoniłam tam i się okazało, że to jakiś błąd systemowy. Wczoraj przyszedł e-mail, że przesyłka została wysłana, ale opiewa ona na kwotę bez zniżki bo mam zapłacić 139,90 a nie 116,40 tak jak to było napisane w potwierdzeniu (w pierwszym e-mailu) i strój miał znów ten sam napis: "pink"
Mam do was pytanie...czy mam prawo nie przyjąć tej paczki? Jeśli będzie opiewała na kwotę 139,90 to jej nie zechcę przyjąć bo to by było oszustwo z ich strony.. |
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Bez problemu i tłumaczeń możesz nie przyjąć paczki, jeżeli stosują takie chwyty.
Też miałam przypadek, gdy koszty przesyłki były wyższe od zawartości paczki (towar wyprzedany i dostałam tylko jedną rzecz) i odmówiłam przyjęcia takiej przesyłki.
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
tylko, że koszty wysyłki były uwzględnione w 116,40. Tylko bon nie został uznany.iw drugim e=mailu było 139,90 i brak informacji o kosztach wysyłki. .Mimo to rozmyśliłam się i nie przyjmę tej paczki jednak. Nawet jeśli kwota by była prawidłowa.
Edytowane przez Bonbon88 Czas edycji: 2011-07-01 o 12:07 |
|
|
|
|
#227 |
|
lokalna gwiazda
|
Dawno temu, gdy Quelle dopiero zaczynało w Polsce, towar zwracało się do ich siedziby w Niemczech na koszt firmy. Póżniej niestety zrezygnowano z tego. A właściwie dlaczego klient ma ponosić koszty ich pomyłek? Też uważam, że nie przyjmować paczek, w których nie do końca wiadomo co jest. Z OTTO zamówiłam bluzkę-dostawa 2-3 tygodnie, ale bez kosztów przesyłki. Mnie z kolei "zapomnieli" przysłać potwierdzenie zamówienia.
Trochę zboczyłam z tematu, ale jak się kupuje z jednego katalogu to i inny kusi i tak mania się rozszerza. I po prostu wolę papierowe katalogi. |
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w bon prix strój. Po kilku dniach przysłali mi wiadomość, że danej rzeczy nie mają na stanie i wyślą za 3 tyg, a w tym terminie to ja już jej nie potrzebuję;/ Napisałam, więc do nich, że chcę zrezygnować z zamówienia i dostałam taką odpowiedź:
"Witam, wyniknęło nieporozumienie, tankini wyślemy jutro lub na początku przyszłego tygodnia. Nie można już zrezygnować z tego zamówienia." Poprzednią wiadomość otrzymałam 7 lipca, ale przeczytałam ją z opóźnieniem i dopiero dziś zareagowałam. Rzeczywiście nie mogę zrezygnować? Co się stanie jeżeli nie przyjmę paczki? |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przyjmuj paczki. Masz do tego prawo.
Paczka zostanie im zwrócona z adnotacją że Pani odmówiła przyjęcia. I tyle. Ja tak zrobiłam, gdy wysłali mi tylko jedną rzecz (za 8-9 zł) a koszty wysyłki przewyższały koszt zawartości. I na tym się skończyło, dalej przysyłają katalogi.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-07-14 o 15:09 |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałabym wprowadzić nową osobę do bon prix, oczywiście w ramach prezentu
można to zrobić na stronie on line? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat...
|
|
|
|
|
#232 |
|
lokalna gwiazda
|
Tylko przez telefon, albo kartę z katalogu.
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Heja, ktos pytal, jak zrezygnowac z otrzymywania katalogu pocztą. Przed chwilą zadzwoniłam na ich infolinię (numer na stronie w kontakt) i miła Pani usunęła mnie z bazy. Się okaże, czy podziałało
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta, nie wiem czy wątek był już poruszany, próbowałam przeszukiwać, ale nic nie znalazłam.
Chciałabym dokonać zwrotu, jednak oryginalne opakowanie... No osoba postronna uznała, że można je wyrzucić. I nie mam oryginalnego opakowania. Przyjmą mi zwrot?
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zamawiam w bon prix bluzki ale trzeba patrzeć na skład bo często się okazuje że bluzka ładna ale 100% poljester, a przecież nie można chodzić cały dzień w plastiku, kupuje ale bawełniane i jak trafi się len.
Zdarzyły się wpadki ale generalnie to t-schirty z nadrukami są ładne, i w moim przypadku wytrzymują wiele prań. Zdarzyło się tak że spodziewałam sie lepszej jakości ale także że bluzka okazała się ideałem, tak że to takie chybił trafił bo nie możemy dotknąć jak w sklepie stacjonarnym, ale rozmiarówkę mają różną, każdy rozmiar od małego do dużego i to mnie przyciąga. Zamawiam ze strony akurat
|
|
|
|
|
#236 |
|
lokalna gwiazda
|
Na opakowaniach zdaje się są kody kreskowe i być może do zwrotu jest potrzebny? Z drugiej strony, jeżeli np. reklamacja, to często opakowania nie ma. Napisz do nich na wszelki wypadek.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o rade, dziewczyny
Mama mojego Lubego szuka zimowej sukienki. Niestety, kobietka nie znalazła nic dla siebie w sklepach stacjonarnych, za to spodobała się bardzo jedna prosta w bonprix, 100% akrylu. Boi się zakupu gdyż jest nieufna w kwestii internetu. Tylko mamy taki problem, że pani, która nosi na codzień 44 w rozmiarówce bonprix wyszła: Klatka piersiowa na 42 Biodra na 44 A pas... Na 48! Nigdy tego rozmiaru nie posiadała, a sukienki ze sklepu na 46 już były za duże. Jaki rozmiar powinnyśmy brać? Mówi się, że powinno się brać tam rozmiar mniejsze, ale chodzi o to, by nie była za duza i jednocześnie nie opinała brzucha. Więc sprawa jest ciężka.
Szukam domku dla kosmetyków https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
|
|
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bon Prix
Cytat:
Moja mama też ma brzuszek i gdy weźmie swój rozmiar sukienki w bonprixie, to zawsze jest trochę za szeroka i musi ją "zbierać" po bokach u krawcowej (ze 3 razy tak już było). Także masz 2 opcje - niech weźmie rozmiar mniejszą sukienkę, ale na brzuchu może się lekko opinać, albo swój rozmiar i ewentualnie do poprawek będzie. Ja zawsze biorę rozmiar mniej i jest ok
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
No i w rozmiarach koszul też dziewczyny są różnice, są kolekcje bon prix sellection, collection, i nie wiem jaka jeszcze, kupując bluzkę w przykładowym rozmiarze 40, w każdej kolekcji ta 40 jest różna, zdarzyło mi się niedawno że kupiłam sobie bluzkę za małą, no i co zrobić, nie chciało mi się odsyłać to w takiej przyciasnej/opinającej po domu chodzę bo na wyjście to się nie nadaje, no ale szkoda pieniędzy bo mogłabym mieć dobrą, wkurzające to jest.
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Ania
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

). No i jest jeszcze kwestia wykonania - czy kostium jest porządnie uszyty czy to zwykły badziew? Będę wdzięczna za wszystkie informacje

Taka jak na zdjęciu, z fajnego materiału. Szkoda tylko że nie wzięłam mniejszej no ale krawcowa poprawi