![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wredny brat mojego faceta
Witam,
Pisze Wam o moim problemie ponieważ nie mam z kim o tym porozmawiać i kogo prosić o rade. Otóż jestem z moim chlopakiem prawie 4 lata, ja mam 20 lat on 22,planujemy niebawem razem zamieszkac,traktuje nasz związek jako poważny. Jedynym problemem jest jego brat, który daje mi do zrozumienia że mnie nie lubi,wczoraj bylismy u moich przyszłych teściów na "kolacji", brat Tż był z dziewczyna byli jego rodzice i sąsiedzi i pozostale rodzeństwo... gdy mój Tż wyszedl i nagle jego brat zaczął robic ze mnie pośmiewisko (mowil coś o sexie o prezerwatywach,lodach) wszystko było w moim kierunku, niewidzialam co zrobić, ręce mi opadly i Poprostu wyszłam. później powiedział (z glupim uśmiechem) bym się nie gniewala bo przecież bardzo ladnie o mnie mowil. Wiem że mnie nie lubi i wiele razy mowil coś by tylko mnie ośmieszyć,i żebym się źle czuła pośród ich rodziny. jest bezczelny i chamski dla mnie i dla mojego lubego też choć mój facet ma odwagę mu odpowiedziec,a ja nie (bo nie wypada) A wczoraj z nerwów aż się poryczalam. niewiem jak temu zaradzic i dodam że mój Tż nie raz mu zwrócił uwagę a to tylko pogarszalo rytuację... :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wredny brat mojego faceta
Serio uważasz, że nie wypada chama przywołać do porządku??? Bo co? On święta krowa, bo jest bratem chłopaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To on jest buraczaną bulwą, nie zniżaj się do jego poziomu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Powiedz mu wyraźnie,że nie życzysz sobie takich tekstów.Rozumiem,że mi łatwo to pisać,że wczoraj nerwy wzięły górę,ale ja bym mu powiedziała,co myślę o jego zachowaniu przy tych wszystkich ludziach-na przyszłość,jeśli taka sytuacja się powtórzy to tak zrób!Nie cackaj się z nim tylko wal prosto z mostu.Z chamem trzeba krótko.Jak jesteś nieśmiała i mu się nie odcinasz,to sobie pozwala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bo u nich w domu jest tak że takie chamskie odzywki są mega powodem do smiechu, wszyscy się śmieją z tego a mi jest Glupio,przykro i Zaraz mi gardlo zaciska. a podejrzewam że gdybym się odezwała to JA wyszla bym na dziwaczke. (może mnie tam nikt nie chce i dlatego po każdej jego chamskiej odzywce otrzymuje oklaski szczególnie od mamusi )
U mnie w domu się tak gości nie traktuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jakas paranoja... jakbym byla na Twoim miejscu, to moja stopa juz by tam wiecej nie stanela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę tutaj zbyt ostro tego traktować ale miałabym wątpliwości czy chcę się wiązać z taką rodziną.
Tak, wiążesz się z nim, ale nie da się odciąć definitywnie od korzeni. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziwna rodzina... niech Twój TŻ nim bardziej potrząśnie, a nie tylko "zwróci uwagę". A Ty sama nie daj sobą tak pomiatać.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A to jak u nich takie teksty chamskie to powód do radości i jest to u nich "normalne"...to ja bym już tam do nich więcej nie poszła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Widzisz, są ludzie, którzy śmieją się ze swojej głupoty, bo tylko to im zostało.
Nie zniżaj się do ich poziomu i nie dogaduj w ten sam sposób, co brat Twojego faceta. Wystarczy jeden inteligentny tekst, którego nie zrozumieją, a Ty zaczniesz się śmiać. Jeżeli Twój Tż jest inny, nie masz się czym martwić. ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
To że dziwna ta rodzina to już zrozumialam jakiś czas temu...
zależy mi na chlopaku i to dlatego Staram się to wszystko znosić i nie dam im satysfakcji a szczególnie jego bratu. jestem nieśmiała i nigdy wcześniej mnie takie coś nie spotkało dlatego też nie Wiedzialam jak zareagować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wypada Ci wstać, powiedzieć, że nie podobają Ci się tego typu traktowanie i jesteś nim oburzona. Wypada Ci powiedzieć, że więcej nie przyjdziesz do tego domu i wyjść. Nie wypada Ci odpowiadać w tym samym tonie. Ale savoir-vivre nie mówi nic o tym, że masz sobą dać pomiatać. Ja bym wręcz powiedziała, że w przyzwoitym domu nie spotkałoby mnie takie traktowanie. I bym wyszła. A potem bym nie wróciła do tego domu. Niech TŻ przychodzi do Ciebie.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Kolejny wysyp dziwaków o.O
Ja bym sobie darowała rodzinne spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
A Twój facet, autorko wątku, możliwe, że jest po tych samych pieniądzach co rodzinka, skoro nie reaguje na takie "żarty". Gadki o lodach, gumkach w odniesieniu do czyjejś dziewczyn na spotkaniu rodzinnym - w głowie mi się to nie mieści. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-06-27 o 16:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
skoro to u nich normalne, to może zacznij robić "pojazd" braciszkowi?
![]() i generalnie skoro dla reszty towarzystwa to było normalne zachowanie, to ja bym to olała. może też trochę przesadzasz (bo jakoś wątpię, że ten brat aż tak cię beształ. gdyby tak było, to twój facet powinien oponować, w końcu cię zna i wie, co lubisz, co ci sprawia przykrość i wprowadza w zakłopotanie), może ta rodzinka ma rubaszne poczucie humoru, z którym się nie miałaś styczności, nie wiem - nas tam nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Po drugie, ja po takiej sytuacji (ordynarnym wyśmianiu mnie przez brata chłopaka, przy aplauzie jego rodziny) więcej bym się w tym domu nie pojawiła. I powiedziałabym TŻtowi jasno, dlaczego.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
nie było nigdy takiej sytuacji żeby on mial powód by mnie tak traktować i tym bardziej że ja z nim wogole nigdy nie rozmawiałam tak jak z reszta jego rodziny jedynie tylko cześć sobie mówiliśmy. A przy jakiś spotkaniach typu w swieta albo jak wczoraj zgrywał jakiegoś cwaniaka i mnie osmieszal.
Do wczoraj jakoś to wytrzymywalam bo gdy zaczynalam chodzic z moim chlopakiem to jego brat stracił dziewczyne w wypadku więc Myslalam że jest może zazdrosny i stąd to się bierze ale teraz od jakieś czasu ma inna dziewczynę i jest jeszcze gorzej... wczoraj miałam wrażenie jakby chcial mi pokazać że on i jego laska są tam wazniejsi a ja jestem nikim i tak też się poczułam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mądrze Doris mówi ![]() Cytat:
i rozumiem, że tak ma byc do konca zycia? bo przypominam, ze Autorka powaznie o tym związku mysli i wiąże z nim swoją przyszłość ![]() Cytat:
Przecież pisała, ze TŻ nawet raz interweniował, co tylko zaostrzyło sytuację...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
stary jednooki dachowiec
|
Tak, zwrócił uwagę BRATU. Ja na jego miejscu po sytuacji, w której brat obraża mojego partnera/partnerkę na forum rodzinnym, porozmawiałabym zdecydowanie z resztą rodziny, która była obecna i nie zareagowała.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Tak, powinien wszystkim zwrócić uwagę, a bratu skutecznie wytłumaczyć, że tak dłużej być nie może. Zdecydowana postawa faceta i ostrzejsza reakcja powinny pomóc. I nie na zasadzie "wiesz, bo JEJ jest przykro, JEJ to przeszkadza", ale "JA tego dłużej nie będę tolerował, obrażasz MOJĄ dziewczynę i MNIE również tym sposobem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
oj... nie zaciekawie... ale nie przejmuj się, jak to się mówi z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciach, zwłaszcza z taką "doszywaną" jak szwagier. Dziwie się Twojemu facetowi, że nie reaguje. Ja tez z moim szwagrem się nie lubię, ale nie odważyłby się czegoś złego na mnie głośno powiedzieć ( za to obrabia cztery literki za plecami), moja teściowa nigdy na coś takiego by nie powiedziała.
Mi się wydaje, że obrażaniem się nic nie wskórasz, ani zwracaniem uwagi. Jak ktoś jest prostakiem, to nie nauczysz go kultury, możesz się dwoić i troic ale z chama nie zrobisz pana. Jakbym to była ja to bym mu zaczęła tez jakoś docinać, może i nawet na jego poziomie, zeby mu głupio sie zrobiło, albo bym próbowała jakoś w czuły punkt uderzyć. Brat mojego męża tez potrafił byc takim prostakiem. Ale że mam dużo dystansu dla siebie, to potrafiłam się odgryźć w zartobliwy spoób, tak , że mu w piety wchodziło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
jestę wieszczę
|
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że on wcale nie jest wredny, tylko ma takie "niemieckie" poczucie humoru. Świadczy o tym chociażby rechot rodziny na jego prymitywne, okołoseksualne żarty.
Jeśli chcesz u nich bywać, kwituj jego głupie wyskoki z kamienną twarzą: ale nie rozumiem o co ci chodzi. To miałby żart? Wybacz, ale mnie nie wydaje się śmieszny. Jest wręcz obraźliwy. Możne znajdź sobie inny obiekt, który doceni twoje poczucie humoru?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Od miesięcy okazuje autorce wątku antypatię, doprowadza ją do łez i nie jest wredny? Przyjmijmy, że ma skłonność do wyjątkowo nieśmiesznych (dla osób nie rozumiejących "niemieckiego" poczucia humoru...) i głupich "żartów" - no OK, ale reszta osób nie zauważyła, że dziewczynie jest mega przykro, że wcale jej to nie bawi? Dziwi mnie taki brak empatii ze strony pozostałych członków tej rodziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Twój facet powinien zdecydowanie interweniować, gdy jego rodzina obraża jego dziewczynę będącą jego gościem. Jak zaprasza się kogoś do swojego domu, to trzeba zadbać o komfort psychiczny gościa. Dla mnie nie do pomyślenia byłoby gdyby moja rodzina tak traktowała moich gości niezależnie od sympatii czy antypatii.
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W gronie znajomych czasami sobie na żarty (chociaż nieraz z kamienną miną) sobie docinamy. Ktoś z boku mógłby uznać, że jesteśmy śmiertelnie poważni i się nabrać. Nie wyobrażam sobie, że mogłaby takie poczucie humoru (specyficzne) wypróbowywać na kimś dopiero co wprowadzonym do grupy. Podejrzewam, że taka osoba byłaby zszokowana i źle by się czuła, myśląc, że się z niej nabijamy. I miałaby słuszne pretensje, bo tak nie powinno się robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
a może ta rodzina cała jest jakaś taka prymitywna i nie rozumieją tego, że może to kogoś zaboleć?? Bo też tak może być. jak byłam kiedyś na zbiorach owoców za granicą, to byłam z takim towarzystwem ( nie z wyboru). Wszystko kojarzyli z seksem, dosłownie wszytsko. Nie żebym była świętobliwa i cnotliwa, ale już miałam dosyć i szukałam osób z którymi można normalnie porozmawiać.
A może w ten prymitywny sposób szwagier okazuje Ci sympatie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
to nie są żarty których nie rozumiem. kiedyś potrafił wyprosic nas z pokoju bo Sluchal muzyki a mój facet Kazał mu przyciszyc i to było całkiem poważne bo mało co się nie bili. kiedyś nie pozwolil mojemu facetowi odwieźć mnie do domu jego samochodem bo mojego się popsuł i powiedział wprost że nie chce by ktoś się w nim ruch*l (przy swoich kolegach)... i wiele wiele innych nie Milych sytuacji takich się zdarzyło... to nie jest normalne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Raczej nie jest to okazywanie sympatii, bo była też sytuacja w której wyprosil mojego chlopaka z pokoju a więc mnie też skoro z nim bylam i to było całkiem powaznie bo mało co się nie bili.
i raz się zdarzyło tak że popsuł się Samochod mojemu chlopakowi więc chcial wziac od brata by mnie odwieść ale się nie zgodził i powiedział wprost (przy swoich kolegach) że nie chce by ktos w jego aucie się może ruch*l... to jest nienormalne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.