|
|
#2731 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Harry Potter?
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;27983461]nie, dwie części
ja widzę inne cytaty xd[/QUOTE]Może ja mam coś z oczami
|
|
#2733 |
|
Konto usunięte
|
a nie te same są
jeszcze raz wkleję, bo się coś pomieszało.. ale po chwili zastanowienia znów widzę różne cytaty ![]() No, ale dobra, jeszcze raz part 1:"Longbottom, gdyby mózgi były ze złota, byłbyś biedniejszy od Weasleya, a to już nie lada wyczyn." - Draco Malfoy "To, co się wydarzyło w podziemiach, jest ścisłą tajemnicą, więc, oczywiście, wie o tym cała szkoła. " - A. Dumbledore "''Kiedy czarodziej przechodzi na stronę Ciemności, wtedy już nic i nikt się dla niego nie liczy.''" – Hagrid "Po raz kolejny, Ron, okazujesz delikatność tępego topora." - Prawie Bezgłowy Nick "Black to znany morderca mugoli i być może planuje przyłączenie się do Sam-Pan-Wie-Kogo... no tak, ale pan przecież nie wie, kim jest Sam-Pan-Wie-Kto!" - Korneliusz Knot "Jeśli się zgodzą, wyślij zaraz Świnkę z odpowiedzią, a my przyjedziemy po ciebie w niedzielę o piątej. Jeśli się nie zgodzą, wyślij zaraz Świnkę, a my i tak przyjedziemy po ciebie w niedzielę o piątej." - Ron Weasley "Voldemort- jest moją przeszłością, teraźniejszością i przyszłoscią Harry Potterze." - T. Riddle do H. Pottera "Założyłbym też, że zamierza mi pan zaproponować coś do picia, ale wszystko wskazuje na to, iż byłby to z mojej strony przejaw optymizmu graniczącego z głupotą." - A. Dumbledore do wuja Vernona "A zresztą... życie jest takie krótkie... wystarczy wspomnieć panią Bonce czy Emmelinę Vance... Ja mogę być następny, prawda? Ale jeśli tak się stanie, zabiorę ze sobą tylu śmierciożerców, ilu będe mógł, a nawet samego Voldemorta, jeśli mi się uda." - Harry Porter "- Tragiczna strata, której doznałeś tak wcześnie... Urodziłeś się w środku zimy, prawda? - Nie. Urodziłem się w lipcu." - S. Trelawney / H. Porter "Myślę, że możemy się po panu spodziewać wielkich rzeczy, panie Potter... Ostatecznie Ten, Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać dokonywał wielkich rzeczy... strasznych, to prawda, ale wielkich." – Ollivander "Nie musisz się wstydzić tego, co teraz czujesz. Przeciwnie... to, że odczuwasz taki ból, jest twoją największą siłą." - A. Dumbledore "Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą." - A. Dumbledore "- Głupi Lupin, znów się upił! Głupi Lupin, znów się upił, głupi Lupin..." - Irytek "Jeśli chcesz poznać człowieka, patrz, jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie." - Syriusz Black "Więc powinieneś umrzeć! Lepiej umrzeć, niż zdradzić swoich przyjaciół! My byśmy to samo zrobili dla ciebie!" - Syriusz Black do Glizdogona "Harry się śpieszy. Tak, zasuwa do Komnaty Tajemnic na filiżankę herbaty ze swoim jadowitym sługą." - Fred i georgie "Wolę nie mysleć, co by Ministerstwo Magii zrobiło ze mną, gdybym to ja nadmuchał swoją ciotkę. W każdym razie najpierw musieliby mnie odkopać, bo mama na pewno by mnie zabiła." - Ron Weasley "Czarny Pan... on chyba... myślę, że on się myli..." - Bellatrix Black "Zanim rozpoczniemy nasz bankiet, chciałbym powiedzieć kilka słów. A oto one: Głupol! Mazgaj! Śmieć! Obsuw! Dziękuję wam!" - A. Dumbledore "Twoje przywiązanie to zwykłe tchórzostwo. Nie byłoby cię tu gdybyś nie miał dokąd pójść" - T. Riddle "Wieża rozjarzona błyskawicami. Katastrofa. Nieszczęście. Jest coraz bliżej..." - Sybilla Trelawney "Aha, ty Granger jesteś szlamą, za to 10 punktów." - Draco Malfoy "Potter, osobiście pomogę zostać Ci aurorem, choćby miała to być ostatnia rzecz, jaką zrobię w życiu!" - Profesor McGonagall "Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi. " - Remus Lupin "Ja nie szukam żadnych kłopotów – to kłopoty zwykle znajdują mnie." - Harry Porter "- (...) Mają nowego kapitana i szukającego, Cedrika Diggory'ego... (...)- To taki wysoki przystojniak, prawda? - odezwała się Angelina. - Silny i milczący - dodała Katie i znowu zaczęły chichotać. - Nic nie mówi, bo jest za tępy, żeby sklecić zdanie -powiedział niecierpliwie Fred" - Wood / Angelina / Katie / Fred "Są takie wydarzenia, które przeżyte wspólnie, muszą się zakończyć przyjaźnią, a znokautowanie trzymetrowego trolla górskiego na pewno jest jednym z nich." - HP i Kamień Filozoficzny "- Mugole? - powtórzył Stan z pogradą - Mugole nic nie kumają. Nie potrafią słuchać. Nie potrafią patrzyć. To tumany." - Stan Shunpike "Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć..." - A. Dumbledore "Wielkość wzbudza zawiść, zawiść rodzi złość, złość sprzyja kłamstwom."-L.Voldemort "I znowu stał się Chłopcem, Który Przeżył, co? Już nie jest świrem, który robi dużo szumu wokół siebie." - Ron Weasley "To nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." - A. Dumbledore "Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać." - Severus Snape "-Jesteś pewien, że potrafisz kierować tą miotłą, co, Potter? -Tak mi się wydaje. -Ma kupę bajerów, no nie? Szkoda tylko, że nie ma spadochronu... na wypadek, gdybyś zobaczył dementora. -Szkoda, że nie możesz sobie doprawić dodatkowej ręki, Malfoy. Żeby złapała za Ciebie znicza. " - Draco Malfoy/Harry Porter "-Powiedzmy, że śniłem, że...że utopiłem Snape'a w swoim kociołku. Dobra, niech będzie... -Musimy dodać twój wiek do daty snu, liczbę liter w temacie...Czy to będzie ''topienie'', ''kociołek'' czy ''Snape''? -Obojętnie, wybierz, co chcesz." - Harry Potter/Ron Weasley "Wielki Boże, więc to PANA wina, że zginęli ci ludzie, a ja muszę odpowiadać na pytania o przerdzewiałe olinowanie, skorodowane złącza dylatacyjne i nie wiadomo co jeszcze!" - premier mugoli do Korneliusza Knota "Tak, Quirell to był świetny nauczyciel. Miał tylko jedną wadę: z tyłu głowy wystawał mu Lord Voldemort." - Harry Porter "Ja, który zaszedłem dalej niż ktokolwiek inny na drodze do nieśmiertelności. Znacie mój cel - zwyciężyć śmierć." - Lord Voldemort "Sekretne utrapienia Harry'ego Pottera... ach, mój Boże, Potter, co ciebie znowu trapi?" - Severus Snape "- Ty, co ty tu właściwie robisz? - Przewróciłem się. - A po kiego grzyba? - Nie zrobiłem tego umyślnie!" - Stan Shunpike/Harry Potter "Nie ma zabawy bez ryzyka." - James Porter Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-07-06 o 22:28 |
|
|
|
|
#2734 |
|
Konto usunięte
|
part 2:
"Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju. " - Peter Pettigrew "Angelina Johnson przejmuje kafla, co za gracz z tej dziewczyny, ale ona dalej nie chce ze mną chodzić." - Lee Jordan "Nie musisz dłużej czekać, Nimfadoro. Potter jest całkiem... ach... bezpieczny w moich rękach." - Severus Snape "Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło, jest tylko władza i potęga... I mnóstwo ludzi zbyt słabych, by osiągnąć władzę i potęgę..." - L. Voldemort "Jeśli byłeś lepszym szczurem niż człowiekiem, to nie ma się czym chwalić, Peter." - Syriusz Black "To dziwne, ale kiedy człowiek się czegoś boi i oddałby wszystko, byle tylko spowolnić upływ czasu, czas ma okropny zwyczaj przyspieszania swego biegu." - A. Dumbledore "Możesz mi powiedzieć, Potter, co twoja głowa robiła w Hogsmeade? Twojej głowie nie wolno przebywać w Hogsmaede. Żadna częsć twojego ciała nie ma pozwolenia na przebywanie w Hogsmeade. " - Severus Snape "Strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą." - A. Dumbledore "- Nie twój interes. Obiecałam mu, że nikomu nie powiem i zabiorę jego sekret do.. - ...chyba nie do grobu! Może do zlewu..." - Jęcząca Marta/Ron Weasley "Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg." - Artur Weasley "Ale jak długo będziesz to miejsce w którym mieszkasz nazywał domem tak długo nikt nie może wyrządzić ci krzywdy." - A. Dumbledore „Ostatecznie dla należycie zorganizowanego umysłu śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody." - A. Dumbledore "Są różne rodzaje męstwa... trzeba być bardzo dzielnym by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom" - A. Dumbledore "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie" - A. Dumbledore "Niektórzy z was wykazują, co prawda, cechy skretynienia, ale mam wciąż nadzieję, że wszyscy zasłużą przynajmniej na dostateczny, jeśli nie chcą zasłużyć na mój...gniew." - Severus Snape "Zawsze wiedzieliśmy, gdzie jest granica… No może czasami wystawialiśmy za nią duży palec u nogi… Ale zawsze potrafiliśmy wyhamować, zanim rozpętało się piekło" - Fred i Georgie "- Lunatyk, Glizdogon, Łapa i Rogacz - westchnął George, poklepując czule nagłówek mapy. - Tyle im zawdzięczamy! -Szlachetni mężowie, niezmordowani w udzielaniu pomocy nowemu pokoleniu łamaczy prawa!" - Fred & Georgie "Umysł nie jest książką, która można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie. Myśli nie są wyryte wewnątrz czaszki gdzie mógłby je przejrzeć jakiś intruz. Umysł to rzecz złożona i wielowarstwowa." - Severus Snape "- Jastrząb...Mój drogi, masz śmiertelnego wroga. - Ale o tym wiedzą wszyscy - powiedziała Hermiona głośnym szeptem. " - Trelawney do Harry'ego / Hermiona "Oczywiście mógł też wczołgać się do szybu wentylacyjnego i zdechnąć... ale to chyba złudna nadzieja..." - Syriusz o Stworku "Pokłoń się śmierci, Harry..." - Lord Voldemort "- No dobra, śniło mi się, że gram w quidditcha. Jak myślisz, co to znaczy? - Pewnie to, że zostaniesz pożarty przez jakąś olbrzymią żelkę..." - Ron Weasley/Harry Porter "Czarny Pan spoczywa samotny, bez przyjaciół, porzucony przez swoich wyznawców. Jego sługa był uwięziony przez dwanaście lat. Dzisiaj, przed północą, sługa rozerwie łancuchy i wyruszy w drogę, by połączyć się ze swoim panem. Czarny Pan powstanie z jego pomocą, jeszcze bardziej potężny i straszny niż przedtem. Dziś...przed północą... sługa... wyruszy... by połączyć się... ze swoim... panem..." - Sybilla Trelawney "- Ostatnio nie byłem sobą - rzekł Hagrid, głaszcząc Kła jedną ręką, a drugą ocierając sobie twarz. - Martwiłem się Hardodziobem...i że nikt nie lubi moich lekcji... - My je lubimy! - skłamała natychmiast Hermiona. - Tak, są fantastyczne! - dodał Ron krzyżując palce pod stołem. - Ee...jak się mają gumochłony?" - Hagrid / Hermiona / Ron "Nie płacz Ginny, wyślemy Ci mnóstwo sów. Przyślemy Ci sedes z Hogwartu!" - Fred i georgie "Wiesz co, gdybyś jeszcze troche wolniej myślał to zacząłbyś się cofać." - D. Malfoy do G. Goyle'a "Słyszenie głosów, których nikt inny nie słyszy, nie jest dobrą oznaką, nawet w świecie czarodziejów." - Ron Weasley "Ja, książki i... trochę inteligencji... Harry! Są ważniejsze rzeczy! Przyjaźń i odwaga!" - Hermiona Granger "Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem. " - Syriusz Black "Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem." - James Porter "Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej! " – Irytek "Co ma być, to będzie, a jak już będzie, to trzeba się z tym zmierzyć." – Hagrid "- Weź sobie ciasteczko, Potter. - Słucham? - Weź sobie ciasteczko! - Nie dziękuję. - Nie bądź śmieszny." - Prof. McGonagall/Harry Porter "- Ja tam nigdy nie byłam prefektem. Mój opiekun domu powiedział, że brakuje mi pewnych kwalifikacji. - Jakich? - Na przykład umiejętności przyzwoitego zachowania." - Nimfadora Tonks/Ginny Weasley "To głowa tego młodego Pottera tkwi w ogniu (...) Stworek się zastanawia, po co ona tu przylazła?" – Stworek "Myślisz, że umarli których kochaliśmy, naprawdę nas opuszczają? Myślisz, że nie przypominamy sobie ich najdokładniej w momentach wielkiego zagrożenia?" - A. Dumbledore "Jeśli chcesz poznać człowieka, patrz, jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie." - Syriusz Black "Oto nadchodzi ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana... Zrodzony z tych, którzy trzykrotnie mu się oparli, a narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca... A choć Czarny Pan zaznaczy go jako równego sobie, będzie on miał moc, jakiej Czarny Pan nie zna... I jeden z nich musi zginąć z ręki drugiego, bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje... Ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana, narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca..." - Sybilla Trelawney "Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą." - A. Dumbledore "- Otwórzcie swoje wewnętrzne oczy, moi drodzy i przeniknijcie przez to, co doczesne!" - prof. Trelawney "- Jastrząb...Mój drogi, masz śmiertelnego wroga. - Ale o tym wiedzą wszyscy - powiedziała Hermiona głośnym szeptem. " - Trelawney do Harry'ego / Hermiona "Na twoim nie ma litery. Chyba uważa, że nie zapominasz swojego imienia. Ale my nie jesteśmy tacy głupi, wiemy, że nazywamy się Gred i Forge." – Georgie "Voldemort- jest moją przeszłością, teraźniejszością i przyszłoscią Harry Potterze." - T. Riddle do H. Pottera "Potter, osobiście pomogę zostać Ci aurorem, choćby miała to być ostatnia rzecz, jaką zrobię w życiu!" - Profesor McGonagall Harry się śpieszy. Tak, zasuwa do Komnaty Tajemnic na filiżankę herbaty ze swoim jadowitym sługą." - Fred i georgie "Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań. " – Georgie "To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni." - Hermiona Granger do Rona |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłam tego nie robić, ale zobaczymy za parę dni
|
|
|
|
#2736 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba przed 5 albo 6 przeczytałam i też efekt był jaki był.. no, ale ogólnie faktem jest, że dużo wycięli z tych części
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam właśnie pokusę żeby wszystkie przeczytać, ale nie wiem czy wyrobię, bo czytam teraz dwie inne książki. A po Zakonie mało się nie popłakałam jak zobaczyłam jaki film zrobili z mojej ukochanej części;(
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Konto usunięte
|
Ja co wakacje obiecuję sobie, że przeczytam wszystkie.. skończyło się na tym, że przeczytałam 2 lata temu, a w tamtym roku obejrzałam wszystkie filmy i chyba przeczytałam tylko 6 i 7 część
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja natomiast mam jakąś manię oglądania tych filmików na YT gdzie jest pełno scen które będą w filmie
![]() Kompletnie nie przeszkadza mi to, że jak to niektórzy mówią psuję sobie radość z oglądania filmu, mnie to jeszcze bardziej nakręca na sceny które chcę zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;27986470]Ja co wakacje obiecuję sobie, że przeczytam wszystkie.. skończyło się na tym, że przeczytałam 2 lata temu, a w tamtym roku obejrzałam wszystkie filmy i chyba przeczytałam tylko 6 i 7 część [/QUOTE]Znając mnie to przed kolejną sesją przeczytam wszystkie książki byle się nie uczyć
|
|
#2740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kinga kocham, ale LOTR nie cierpię
|
|
|
#2744 |
|
Konto usunięte
|
No LOTR to już trochę inne klimaty, jakieś wojny, mnóstwo okropnych stworów i tak dalej. Nie mówiąc o nużących opisach przyrody. Wiele osób oprócz Kinga poleca Koontza, ale mnie on jakoś nie zachwyca.
Btw, miałam dodać mój najlepszy cytat: ZF, str. 22 -Ale w nocy to już taki odważny nie jesteś, co? -Teraz jest noc Dudasie. Tak nazywamy tę część doby, w której jest ciemno. -Dobrze wiesz o co mi chodzi! Kiedy leżysz w łóżku! Dudley zatrzymał się. To samo zrobił Harry, wpatrując się w swego kuzyna. W ciemności niewiele mógł dostrzec, ale wydawało mu się, że na jego twarzy widzi wyraz triumfu. -A SKĄD CI PRZYSZŁO DO GŁOWY, ŻE NIE JESTEM ODWAŻNY W ŁÓŻKU? Jakoś zawsze dziwnie mi się to kojarzy
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2011-07-06 o 23:29 |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o LOTR to ja swoja opinię opieram jedynie na pierwszej części filmu która mnie potwornie znudziła no i dała obraz tego jakie to są klimaty. Zdecydowanie takie które mnie nie kręcą ![]() Zawsze trudno mi to wyjaśnić, ale wolę fantastykę osadzoną w bardziej rzeczywistych czasach właśnie jak HP czy ten nieszczęsny Zmierzch a nie jakieś prehistoryczne potwory i postacie jeśli rozumiecie co mam na myśli
|
|
|
#2746 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem. Ja jako pasjonatka historii zawsze się zachwycam jakimiś walkami królestw, itp. A znowu miłosne dylematy piętnastolatki są dla mnie nie do strawienia;P
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2748 |
|
Konto usunięte
|
Nie czytałam, chociaż oczywiście znam, ale nigdy jakoś nie wpadła mi w ręce. Ale Sherlock Holmes też jest świetny
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie wolę Agathę i jej Herculesa Poirot, boski jest, swoją drogą uwielbiam też serial na podstawie jej książek, David Suchet jako Poirot zasługuje na Oscara
|
|
|
#2750 |
|
Konto usunięte
|
Ja się skusiłam na Martina "Pieśń Lodu i Ognia", ostatnio jest dużo szumu wokół tej sagi, bo serial się pojawił. Bardzo mi się podoba, dlatego właśnie nie wiem czy dam radę czytać to i Kinga i jeszcze HP
![]() Ach, o książkach i serialach mogłabym w nieskończoność pisać, ale off top się zrobił trochę
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam świra na punkcie HP. Chyba już po raz 3 przeczytałam wszystkie części ;p no w końcu trzeba się "odświeżyć" przed ostatnią premierą
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam uroczy filmik Ron&Hermiona http://www.youtube.com/watch?v=EocbL...embedded#at=69
Ten wywiad też jest świetny http://www.youtube.com/watch?v=iNWHrqQY1ic
nieważne jak długo starałaś się być grzeczna, nie uciszysz w sobie niegrzecznej dziewczynki http://nescaa.tumblr.com/ Edytowane przez Nescaa Czas edycji: 2011-07-07 o 12:03 |
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja teraz robię sobie maratonik z 5 i 6 cz. HP
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
a ja oglądam pierwszą część.
![]() Prof. McGonagall nic sie nie zmieniła
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Ta kobieta jest rewelacyjna
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo
|
|
|
|
#2759 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obecnie czytam pierwszy tom trylogii Millenium, filmy mi się potwornie podobały więc postanowiłam sięgnąć po książkę i jestem bardzo zadowolona
![]() A oglądać to oglądam oczywiście HP w kółko ostatnio i znalazłam serial "Priviliged" ma tylko 18 odcinków, ale trochę wciąga mimo, że nie jest wysokich lotów
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

jeszcze raz wkleję, bo się coś pomieszało.. ale po chwili zastanowienia znów widzę różne cytaty
i jak już to przeczytać, ale po obejrzeniu ostatniej części.
19.09.2015