|
|
#391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: politechnika świętokrzyska
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
INZYNIERIA SRODOWISKA wita !!!
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzieś wyczytałam w internecie, że osoby, które nie doniosą w odpowiednim czasie dokumentów są skreślane i w miejsce ich wchodzą ludzie z rezerwy.A ta druga rekrutacja jest wtedy gdy są wolne miejsca na kierunkach, na których nie ma nawet list rezerwowych, bo przyjmowani byli wszyscy a i tak zostały miejsca. Ale mówię od razu, że nie jestem pewna
Edytowane przez Silver5 Czas edycji: 2011-07-14 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
ooo, to jest trzecia osoba na forum na IŚ
witamy witamy, spotkamy się niebawem Waszka, nie jesteśmy sameeeeee! ![]() tak czy siak najlepiej jak zadzwoni i się zapyta, my możemy snuć tylko domysły... Edytowane przez kuleczkaa91 Czas edycji: 2011-07-15 o 10:49 |
|
|
|
|
#395 |
|
Przyczajenie
|
Architektura i urbanistyka w Kielcach wita
![]() pozdro Edytowane przez mieju91 Czas edycji: 2011-07-16 o 19:28 |
|
|
|
|
#396 |
|
Przyczajenie
|
Architektura i urbanistyka wita
![]() Wiecie może czy PŚk organizuje jakiś wyjazd integracyjny dla studentów z pierwszego roku? Fajnie było by spotkać się i zapoznać jeszcze przed październikiem ![]() ps. Jestem z woj. łódzkiego (Bełchatów) i będę szukam ludzi z okolic chętnych na dojazdy (weekendy itp) ps. Szukam mieszkania i uważam że fajnie było by mieszkać z osobą z tego samego kierunku... wiec jeżeli ktoś myśli podobnie porosze o kontakt ;d pozdro |
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczam
No właśnie się zastanawiam, trudny wybór.Ale w chwili obecnej to jestem na IŚ. Na tej uczelni nie ma za grosz organizacji... Zamiast napisać czy istnieje coś takiego jak listy rezerwowe, to nie. I w końcu nie wiadomo czy tylko ta druga rejestracja jest... |
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, na pierwszym miejscu dalam budownictwo i na pierwszym tez geodezje bo zalozylam 2 konta ale na geodezje nie mam co liczyc nawet ![]() Ja mam nadzieje ze jak przyjeli te 577 osob to duzo z nich nie doniesie dokumentow i sie zwolni duzo miejsc chociaz jak to mowia nadzieja matka glupich, dla mnie juz chyba nie ma ratunku ![]() Cytat:
![]() Dzieki za odpowiedzi, chyba faktycznie tam zadzwonie i sie dowiem wszystkiego A w ogole to poszlybyscie na transport albo zarzadzanie i inzynierie produkcji? bo ja sie a to dostalam, wiem ze z ZIP to sie kazdy smieje ze tam przyjmia wszystkich chetych i jeszcze miejsca zostaja nie wiem jak z trasportem. Orientujecie sie moze czy to jakis przyszlosciowy kierunek? W sumie kierunek calkiem spoko, zawsze mozna pojsc jeszcze na logistyke czy cos bo studia trwaja 3,5r ale mi tak sie marzyla ta geodezja albo budowictwo
|
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam 108 pkt i tak naprawdę to stoją przede mną tylko osoby ze 109 pkt:/
Napisałam maila do komisji, ale nie wiem czy się ktoś odważy odpisać... Ej, a z drugiej str. to by było nie sprawiedliwe gdyby była tylko ta druga rekrutacja, bo wtedy mogły by zapisać się osoby które miały dużo pkt a nie dostały się np. na Politechnikę Warszawską. Chyba, że w tej 2 rekrutacji będą przyjmować osoby co miały mniej niż próg. Kurde, już sama nie wiem;/ Jak zadzwonisz i będziesz coś wiedzieć to napisz, ok? Będę wdzięczna
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na meila to wątpie, zeby Ci odpisali, napisz odwołanie i złóż je osobiście na uczelni, może tak CI się uda... |
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
już to pisałam na początku wątku, ale w tamtym roku było tak, że na pare dni przed rozpoczęciem, chyba podczas tej drugiej rekrutacji obniżyli na budownictwo progi ze 130 na 120 i dzięki temu przyjęli ok. 50 osób więcej jeszcze.. jednak nie wiem jak będzie w tym roku, trudno powiedzieć czy obniżą czy nie :/.
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
nikt nie powie Ci, na co masz pójść, żebyś miała za 5 lat pracę, bo rynek pracy w polsce jest taki jaki jest, każdy widzi jaki, i dziś mogą potrzebować geodetów, budowlanców, a za 5 lat moze byc tak, że rynek nie wchłonie tak dużej liczby inżynierów, choć lepiej żeby tak się nie stało
Edytowane przez kuleczkaa91 Czas edycji: 2011-07-15 o 15:29 |
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w mailu zapytałam tylko czy przewidują listę rezerwową, gdy będą się zwalniały miejsca... Zobaczymy, może coś odpiszą. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
szukam współlokatorki, jakby któraś z Was była chętna to piszcie PW
mój K Edytowane przez szczesciaraaa Czas edycji: 2011-07-15 o 23:20 |
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś tu wspominał o jakiś spotkaniach integracyjnych ? też chętnie wybrałabym sie na takie "coś"
Tym bardziej ze nie jestem tutaj jedyna ktora idzie na IŚ , co niezmiernie mnie cieszy W ogole to wiecie moz ejak na uczelniach wyglada rozpoczecie roku ? Bo ja niebardzo wiem co 1-go pazdziernika bede miala ze soba zrobic :p Gdzie isc , za kim, dokad, po co itd ![]()
|
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś tu pisał o jakis spotkaniach integracyjnych ?
Gdyby "coś" takiego bylo to ja chetnie bym sie wybrala w ogole chetnie bym kogos poznala bo nie ide z nikim znajomym na studia (jak wiekszosc) a na forum z IŚ nie jestem sama o mnie niezmiernie cieszy :PA tak w ogole to wie ktos jak wyglada rozpoczecie roku na uczelni? Bo ja to nie wiem nic... pojde pierwszego pazdziernika nawet nie wiem dokad, ani za kim, po co ani nic
|
|
|
|
|
#409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tez nie wiem jak jest z tymi listami rezerwowymi. Moze nie ma tych list w ogole, a jak sie nie dostaniesz to logujesz sie na drugi nabor A moze byc tak ze przyjeli te 577os. i przypuscmy dokumentow nie doniesie 100 os to zostawia te 400-500 i nie beda juz robic 2 naboru? zreszta mnie to juz nic nie pomoze chyba A myslicie ze ile osob z tych prawie 600 niedoniesie dokumentow? o ile max moze sie obnizyc prog? ja tak wykminilam ze jak obnizyli prog o 10 w zeszlym roku i przyjeli 50os wiecej to moze jakby tak obnizyli do 80 to przyjmia te 150os wiecej tzn na miejsce tych co zrezygnuja nie no marzenia scietej glowy ![]() Jak sie czegos dowiem to bede informowac, jakby co to Ty tez pisz Cytat:
jak cos to bym sie sklaniala ku temu transportowi ale nie wiem, srednio mnie to interesuje, wlasnie jakies budowy maszyn itd i samo to ze fizyki jest od cholery, chemi tez pewnie duzo
|
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony rektor PŚk jest raczej przychylny i cieszy sie z każdego kolejnego studentaxD.Obecnie jest 577 zakwalifikowanych i napewno tak min. ze 30 osób to zrezygnuje (chyba) a rektor nie będzie chciał żeby było mniej studentów niż przed rokiem. A może, gdy zakończy się termin wnoszenia dokumentów, to na naszym koncie pojawi się adnotacja, że miejsca się pozwalniały czy coś takiego. A składasz dokumenty na ten kierunek co zostałaś przyjęta? Bo ja nie wiem. Bo może jeśli złoże to będzie oznaczało, że rezygnuję z tych pozostałych kierunków... Dosłownie nic nie wiadomo. Czytam na necie inf. na temat innych uczelni i stąd mam takie domysły
|
|
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Nom właśnie ja się dostałam an to budownictwo i nie mam zielonego pojęcia czy będą jakiekolwiek listy rezerwowe.Bo tak jest na PŚ że po 1 roku odpada ponad połowa osób bo taki przesiew jest także i w tym roku będzie tak samo a czy listy rezerw będą czy nie to już sam Bóg wie:P
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem wlasnie, mysle ze bede dzwonic w poniedzialek i sie dowiem wszystkiego bo tak nie pomyslalam. Z tym ze np. jak zloze a transport i na tym samym koncie nie skladalam na bud. bo zalozylam 2 konta to i tak zlozyc moge bo to jak 2 osobne zgloszenia, ale jeszcze nawet nie wiem czy ide na cos a jak tak to na co ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
hehe dostałam się dostałam:P pisałam że nie mam zielonego pojęcia czy PŚ prowadzi w ogólę 2 rekrutację
a tam poza tematem mam jeszcze do wyboru AGH na wydziale Zarządzania i nie mam pojęcia co wybrać może mi ktoś doradzi i wypowi się coś na temat tych kierunków ? była bym bardzoo wdzięczna za pomoc
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
hej! ja też próbowałam dostać się na geodezję na PŚk, ale niestety zabrakło mi 1 pkt! ;( jestem na transporcie, ale stwierdziłam, że nie odpowiada mi ten kierunek;/ Żałuję, że nie wybrałam budownictwa albo inż środowiska na 2 miejscu...
Dzwoniłam wczoraj do PŚk i pani powiedziała mi, że oni przyjmują ludzi z nadmiarem z myślą, że papierów nie złoży ok 40% osób. Dlatego nie ma list rezerwowych. W tamtym roku nie przyjmowali w dodatkowej rekrutacji na budownictwo i inż środ. Może na innych kierunek będą jeszcze miejsca i rekrutacja sierpniowa się odbędzie. |
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
ale na AGH dostalas sie na budownictwo na wydziale zarzadzania
czy na zarzadzanie? bo nie czaje
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
heheh nom właśnie na AGH nie dostałam się na budownictwo tylko na wydział Zarządzania kierunek Zarządzanie i nie wiem co wybrać czy zostać na PŚ czy iść na to AGH? co jest lepsze i który kierunek bardziej przyszłościowy?
co myślicie?
|
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) zarzadzanie ponoc jest malo przyszlosciowe bo juz bardzo duzo osob je studiuje i jest przesyt absolwentow
|
|
|
#419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale zostaję:P
|
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
a co do zjazdów integracyjnych, to chyba każda uczelnia organizuje 'adapciak' czyli kilkudniową wycieczke dla samych pierszaków, w zeszłym roku pśk taką organizowało, więc w tym pewnie też
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

i nie wiem ktora szkola lepsza itd.

więc jest nas 4! na 268 osób na liście 

zreszta mnie to juz nic nie pomoze chyba
ja tak wykminilam ze jak obnizyli prog o 10 w zeszlym roku i przyjeli 50os wiecej to moze jakby tak obnizyli do 80 to przyjmia te 150os wiecej tzn na miejsce tych co zrezygnuja
jak cos to bym sie sklaniala ku temu transportowi ale nie wiem, srednio mnie to interesuje, wlasnie jakies budowy maszyn itd i samo to ze fizyki jest od cholery, chemi tez pewnie duzo