Offtopowe zapuszczanie XXXIV - Czy to góry czy Mazury, zawsze dbamy o nasze fryzury! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-18, 11:40   #1111
Mitonic
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXIV - Czy to góry czy Mazury, zawsze dbamy o nasze fry

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość
ojjj tak i chyba moje Dziecko to nawet odczuwa, bo marudna jest jak nigdy

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

jutro z urlopu wraca nasz fryzjer, i bede podcinac wloski .... szkoda mi i ch ale musze choc ze 2 cm
Cześc i czołem

moje dzieci też marudne przez ta pogodę

internet padł nam w domu, to jestem w tyle z wątkiem
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:50   #1112
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXIV - Czy to góry czy Mazury, zawsze dbamy o nasze fry

Dzień dobry

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:51   #1113
blondyna789
Zakorzenienie

pogoda daje się wszystkim we znaki

chyba spróbuję podratować się kawą, bo normalnie zaraz gwoździa przybiję... zostały mi niecałe 2 tyg do urlopu, a jeszcze tyle rzeczy do zrobienia

może dziś wieczorem w końcu znajdę czas na domowe spa... muszę zadbać o łapki paznokcie mam w okropnym stanie
Stary 2011-07-18, 11:53   #1114
Magdzia94
Zakorzenienie

Dzień dobry

Poćwiczone, zaraz pomęczę trochę psiaka i potem posiedzę z wami. Mam ambitny plan posprzątania całego domu pod nieobecność rodziców

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
i leczyłam uczulenie coś nie chce mi zejść
Kup sobie wapno

Cytat:
może dziś wieczorem w końcu znajdę czas na domowe spa... muszę zadbać o łapki paznokcie mam w okropnym stanie
Ja moich od 2 miesięcy nie potrafię doprowadzić do ładu

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 11:55   #1115
blondyna789
Zakorzenienie

Madziu, piję wapno wiadrami na szczęście już jest lepiej to była pierwsza rzecz jaka przyszła mi do głowy... w połączeniu z Fenistilem na uczulenia daje radę dzięki

Miki, wyślę Ci paczuchę jutro albo we środę, ok? mam napięty grafik teraz i dziś na pewno nie zdążę sorrki
Stary 2011-07-18, 12:11   #1116
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
pogoda daje się wszystkim we znaki

chyba spróbuję podratować się kawą, bo normalnie zaraz gwoździa przybiję... zostały mi niecałe 2 tyg do urlopu, a jeszcze tyle rzeczy do zrobienia

Blondyna, ja sobie zaparzyłam szatana i popijam bo w nocy spałam może ze 2 godziny

paznokcie też mam paskudne, a takie miałam piekne a teraz ogryzki normalnie

Miki kupiłam sobie ta odżywkę w Tesco, co ty masz tą Hb czy jakos tak, zadowolona jesteś z niej
Stary 2011-07-18, 12:17   #1117
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
a Frugo teraz kosztuje coś koło 1zł ale ma okropny chemiczny posmak.. to nie to samo co kilka lat temu a pamiętam je jakoś z co najmniej drugiej połowy podstawówki
Kosztuje (w zależności od regionu) od 1.59 do chyba nawet 2.30.
A tym smakiem to mnie zmartwiłaś
Cytat:
ja pamiętam dobrze oranżadę w proszku wsypywało się ją do buzi hehe
Albo wyjadało oblizanym palcem
Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
hej a pamietacie takie strzelajace proszki? moj brat jak pierwszy raz ja sprobowal to sie rozplakal

To już nie moja epoka. To znaczy wiem, ze cos takiego było ala ja już za stara byłam, zeby mnie to eksytowało.

Cytat:
a frugo pamietam, ale nie pamietam takiego szalu na nie, przynajmniej ja nie szalalam i chyba malo kiedy kupowalam, nawet smakow nie pamietam tylko ten rozowy to grejfrutowy tak
Bow sumie szału nie było, Każdy znał frugo, każdy lubił frugo, ale rzadko kto kupował bo 2 złote z kawałkiem za taką buteleczkę 15 lat temu to była kupa kasy. Podczas gdy sok w kartoniku, podobnej pojemności kosztował pewnie 80 groszy.
Cytat:

A kiedy wyjeżdżacie?
Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Poćwiczone, zaraz pomęczę trochę psiaka i potem posiedzę z wami. Mam ambitny plan posprzątania całego domu pod nieobecność rodziców
Jakie dobre dziecko.
Może ja i Ciebie adoptuję?

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:20   #1118
blondyna789
Zakorzenienie

ja piję normalnie już 3 kawę (słownie : TRZECIĄ) i ja nie piję jakichś słabeuszy , tylko takie no... ale i tak padam

kurde, zapomniałam o ampułkach Radicala od dziś zaczynam jechać z koksem, bo chcę je zużyć do wyjazdu na pewno przyda się taka kuracja wzmacniająca przed

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Kosztuje (w zależności od regionu) od 1.59 do chyba nawet 2.30.
A tym smakiem to mnie zmartwiłaś
przepraszam, nie chciałam

u mnie w Żabce kosztowało autentycznie 1.09 zł ale może to była jakaś promocja... nie wiem.. jest niedobre, więc się nie jaram
Stary 2011-07-18, 12:31   #1119
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, nie chciałam

u mnie w Żabce kosztowało autentycznie 1.09 zł ale może to była jakaś promocja... nie wiem.. jest niedobre, więc się nie jaram
O, to moze w mojej żabce też po tyle będzie. jak pojadę do PL to pierwsze co zrobię to runda po sklepach w poszukiwaniu frugo.
Już poczytałam na fb gdzie ludzie kupują to wiem gdzie szukać. Choć mam cicha nadzieję, że w lokalnym markecie będzie, żebym nie musiała po molochach łazić. Zwykle tam wszystko mają. Najlepszy sklep na ziemi.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-18, 12:39   #1120
blondyna789
Zakorzenienie

ostatnio widziałam je w Tesco

jejku, brat Tż-a to frajer nie z tej ziemi jak pomyślę, że mamy z tą marudą jechać na wakacje to mnie normalnie telepie.. głupek jeden chyba kupię sobie stopery , bo normalnie nie wytrzymam z nim w jednym namiocie
Stary 2011-07-18, 12:47   #1121
Elewyn
Zakorzenienie

cześć
Poszłam spać o 4 uznałam, że zacznę czytać HP w pdf
Niech się ta pogoda poprawi! akurat jak w tym tygodniu mamy jechać pod namiot w góry to słońce ucieka

Umyłam wczoraj włosy Joanną AB z rozmarynem i skrzypem, potem siedziałam z Glorią i nałożyłam Ziaję plantica pszenicę z Timotei złociste refleksy b/s i muszę powiedzieć, że moje włosy są bardzo przyjemne
Stary 2011-07-18, 12:50   #1122
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Pozwólcie że zaczytuje jeszcze wypowiedzi z wczoraj, dopiero nadrobiłam wątek

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
A mi Twoje włosy się podobały zawsze, czy to z odrostem czy bez
W ogóle jakoś szybko odrosły mi swoje naturalne włosy tzn. nawet gdy odrost był już w połowie długości to nie był tak zauważalny

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

Ooo, fajnie, że za darmo Bo bilety są trochę drogie...
Na stronie właśnie żadnej informacji nie było ale pozytywnie nas to zaskoczyło 20 zł do przodu

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość

Fajne foty Dokąd sięgają Ci teraz włosy?
Mam ochotę ściąć trochę swoje
Kilka cm za zapięcie biustonosza

Jeśli tylko trochę to mogę wybaczyć. Ja mam ochotę zrobić coś z moimi włosami, przejść jakąś radykalną zmianę, bo na maksa już mnie wkurzają

Cytat:
O, i jeszcze oranżada w butelkach - kupowana i wypijana "na miejscu" za 40 groszy
Pamiętam, że raz kupiłam i nie dałam rady wypić do końca, więc nie oddałam butelki i zabrałam ją do domu Ale to była akcja, moja jedyna w życiu kradzież
Oj tak, doskonale pamiętam te czasy Zawsze sępiłam od mamy 1zł żebym miała na oranżadę i kilka cukierów za 10gr np. Dumli

Rufflesy, flipsy smakowe, wafelki Koukou-Roukou, gwiazdki Milki Way, oranżadki w proszki, w sklepiku szkolnym napoje w woreczkach, lody wodne, Vibowit który też jadło się prosto z torebki Ahh co to były za czasy

Cytat:
ooo ja pamiętam te proszki
i gumy Shock czy jak to tam kwaśne jak nieszczęście
Uwielbiałam je

Z gum pamiętam jeszcze Donaldy. Turbo, kulki, Hubba Bubba

Cytat:

Miki, wyślę Ci paczuchę jutro albo we środę, ok? mam napięty grafik teraz i dziś na pewno nie zdążę sorrki
Jasne, nie ma problemu Ja postaram się dzisiaj, najpóźniej jutro

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość

Miki kupiłam sobie ta odżywkę w Tesco, co ty masz tą Hb czy jakos tak, zadowolona jesteś z niej
Nie jest zła choć dla mnie za słabo wygładza i niestety trochę obciąża mi włosy. To chyba też zależy z jakim szamponem użyję. Najwyżej będę używać do OMO. Jaki rodzaj wzięłaś? Daj znać jak u Ciebie się sprawdzi

Stary 2011-07-18, 13:09   #1123
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Nie jest zła choć dla mnie za słabo wygładza i niestety trochę obciąża mi włosy. To chyba też zależy z jakim szamponem użyję. Najwyżej będę używać do OMO. Jaki rodzaj wzięłaś? Daj znać jak u Ciebie się sprawdzi
Miki ja wzięłam biała butlę, ona jest chyba jakaś uniwersalna, dzisiaj ja wypróbuję, to zobaczę czy nie będzie totalna kaszana
Stary 2011-07-18, 13:13   #1124
Maylina
Rozeznanie

Hej
Mam zamiar podciąć końcówki i nasuwa się jedno pytanie.
Czym różni się podcinanie końcówek na sucho a na mokro?
Czy ma to jakieś znaczenie?
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:25   #1125
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio widziałam je w Tesco

jejku, brat Tż-a to frajer nie z tej ziemi jak pomyślę, że mamy z tą marudą jechać na wakacje to mnie normalnie telepie.. głupek jeden chyba kupię sobie stopery , bo normalnie nie wytrzymam z nim w jednym namiocie
Co Ci zrobił?
Cytat:
Oj tak, doskonale pamiętam te czasy Zawsze sępiłam od mamy 1zł żebym miała na oranżadę i kilka cukierów za 10gr np. Dumli

Rufflesy, flipsy smakowe, wafelki Koukou-Roukou, gwiazdki Milki Way, oranżadki w proszki, w sklepiku szkolnym napoje w woreczkach, lody wodne, Vibowit który też jadło się prosto z torebki Ahh co to były za czasy
Z gum pamiętam jeszcze Donaldy. Turbo, kulki, Hubba Bubba

Ach to były czasy
Pierwsze smakowe chrupki Star-Foods (choć na początku one mi w ogóle nie smakowały. Serowe dla mnie śmierdziały moczem,orzechowe były okropne. Ja jadłam tylko bekonowe. Ale dziwnie za jakiś czas jednak pokochałam i inne smaki).
Gumy z naklejkami i albumy, gdzie naiwnie próbowało się zebrać kolekcję żeby wygrać konika My Pony, albo lalkę Chabel
http://demotywatory.pl/1738986/Lalki-Chabel
Brakowało mi tylko kilku, ale komu nie brakowało

Kolekcje puszek, kolekcje turbo, a ja jeszcze miałam kolekcje papierków po zagranicznych czekoladach. To typowo PRLowski zwyczaj. Bo zdobycie takich papierków to był wyczyn.

O i lentilki i czeszki.
Kto miał czeszki? Przyznawać sie? A kto miał Relaksy?

Cytat:
A co do OMO to pewnie pamiętacie, był taki proszek do prania. I jak pierwszy raz trafiłam na wizaż i przeczytałam o OMO to nie wiedziałam o co chodzi, bo OMO kojarzyło mi się jedynie z proszkiem

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
Hej
Mam zamiar podciąć końcówki i nasuwa się jedno pytanie.
Czym różni się podcinanie końcówek na sucho a na mokro?
Czy ma to jakieś znaczenie?
Mi się wydaję, że na mokro zwyczajnie jest łatwiej obciąć równo. Taka moja filozofia

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-18, 13:26   #1126
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Albo wyjadało oblizanym palcem
Ja zawsze tak robiłam

Pieniądze trzymałam w ... skarpetach później siadało się przed murkiem albo na chodniku przed sklepem i liczyło na co wystarczy

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
Miki ja wzięłam biała butlę, ona jest chyba jakaś uniwersalna, dzisiaj ja wypróbuję, to zobaczę czy nie będzie totalna kaszana
Ja mam ochronę i połysk koloru, chciałam regenerację ale nie było

Stary 2011-07-18, 13:26   #1127
kocurzyca
Zakorzenienie

Ale u mnie pogoda koszmarna. Od 3 dni prawie non stop leje.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-18, 13:28   #1128
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ci zrobił?

Ach to były czasy
Pierwsze smakowe chrupki Star-Foods (choć na początku one mi w ogóle nie smakowały. Serowe dla mnie śmierdziały moczem,orzechowe były okropne. Ja jadłam tylko bekonowe. Ale dziwnie za jakiś czas jednak pokochałam i inne smaki).
Gumy z naklejkami i albumy, gdzie naiwnie próbowało się zebrać kolekcję żeby wygrać konika My Pony, albo lalkę Chabel
http://demotywatory.pl/1738986/Lalki-Chabel
Brakowało mi tylko kilku, ale komu nie brakowało

Kolekcje puszek, kolekcje turbo, a ja jeszcze miałam kolekcje papierków po zagranicznych czekoladach. To typowo PRLowski zwyczaj. Bo zdobycie takich papierków to był wyczyn.

O i lentilki i czeszki.
Kto miał czeszki? Przyznawać sie? A kto miał Relaksy?
Oooo, te naklejki pamiętam. Rzeczywiście ta z paletką była fajna do tej pory pamiętam zapach i smak tych gum.
Kolekcję puszek miał mój brat - cały regał zastawiony
W czeszkach też śmigałam relaksy to już nie moje lata, ale podobne śniegowce miałam w podstawówce tylko były bardziej kolorowe. Ja miałam fioletowe, a moja koleżanka różowe.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:33   #1129
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Witam!

Cytat:
ooo ja pamiętam te proszki
i gumy Shock czy jak to tam kwaśne jak nieszczęście

z Frugo najlepiej kojarzę zielone i czarne były najlepsze i reklamę "Frugo na działce, działka na Księżycu" choć nie bardzo pamiętam o co tam chodziło :p
Och to były czasy. Cukierki za 5-10 gr. Butelki się sprzedawało i było na słodycze.

Ach i farbowanie włosów bibułą . Raz porwałam się na różowy i zejść nie chciało paskudztwo No ale co tam, wszystkie starsze koleżanki z podwórka tak robiły to i ja musiałam
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:38   #1130
kocurzyca
Zakorzenienie

Ja z koleżankami chodziłam w takie miejsce, gdzie żulki zawsze chodzili flaszki rozprawiać. To był taki trawnik koło przedszkola. I tam zawsze kupę kasy nazbierałyśmy, bo pijaczki gubili. Raz miałyśmy takiego farta, za same setki i pięćsetki leżały (znaczy przed denominacja).

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Och to były czasy. Cukierki za 5-10 gr. Butelki się sprzedawało i było na słodycze.

Ach i farbowanie włosów bibułą . Raz porwałam się na różowy i zejść nie chciało paskudztwo No ale co tam, wszystkie starsze koleżanki z podwórka tak robiły to i ja musiałam
Najpierw bibułą, a potem wpadłyśmy z koleżankami na genialny pomysł, żeby malować flamastrami, a potem markerami. To to zmyć to dopiero był problem.

Pomysłowość nie miała granic, a teraz za dzieci trzeba wymyślać, żeby się ruszyły sprzed kompa.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-18, 13:39   #1131
otako
Zakorzenienie

Noo, farbowanie włosów bibułą i malowanie ust flamastrami miałam takie fajne, grube flamasrty, które pachniały - każdy kolor inaczej. Różowy nadawał się idealnie do malowania ust. Za to brązowy śmierdział kupą

A koszulki z Fido Dido? też był szał przez jakiś czas.

Stary 2011-07-18, 13:39   #1132
AnikZgr
Wtajemniczenie

Kocurzyco, mampytanie ponieważ wiem, że farbujesz henną
Mam henne Venita i na opakowaniupisze zeby nałożyć ja na umyte włosy;D
Tylko nie jestem pewna czy one mają być suche czy mokre ?:P

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:41   #1133
blondyna789
Zakorzenienie

Kocurzyco, kiedyś już pisałam, że to człowiek wyjątkowo marudny, upierdliwy i trudny we współżyciu... ma monopol na rację i jest strasznym sknerom po prostu.. wczoraj zabraliśmy go nad jezioro to przez całą drogę sapał, bo coś mu nie pasowało ( a to muzyka zła, a to ciasno, a tu nie ma gdzie kluczy schować, a to woda zimna, wiatr wieje, a tż nie umie cofać itd itp.... ) Serio - teraz poważnie się zastanawiam jak będą wyglądały nasze wakacje, bo zignorować takiego pieprzenia tak po prostu się nie da
Stary 2011-07-18, 13:41   #1134
otako
Zakorzenienie

I jak już jesteśmy przy włosach to jeszcze takie kutafony kolorowe były modne nie wiem jak to się nazywało oficjalnie oplatało się pasemko włosów muliną - różne wzorki i motywy wychodziły. Byłam w tym mistrzem
I bransoletki też plotłam, do tej pory mam kilka fajnych wzorów, bo mi szkoda wywalić.

Stary 2011-07-18, 13:44   #1135
Maylina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnikZgr Pokaż wiadomość
Kocurzyco, mampytanie ponieważ wiem, że farbujesz henną
Mam henne Venita i na opakowaniupisze zeby nałożyć ja na umyte włosy;D
Tylko nie jestem pewna czy one mają być suche czy mokre ?:P
Nie do mnie pytanie,ale pozwolę sobie odpisać
Tez 'farbowałam'Venitą-włosy mają wilgotne,tzn.nie mokre,ni suche.Tak aby woda nie kapała
potarłam(ale delikatnie)ręcznikiem na to henna-(worek i recznik) i gotowe
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:44   #1136
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Ja z koleżankami chodziłam w takie miejsce, gdzie żulki zawsze chodzili flaszki rozprawiać. To był taki trawnik koło przedszkola. I tam zawsze kupę kasy nazbierałyśmy, bo pijaczki gubili. Raz miałyśmy takiego farta, za same setki i pięćsetki leżały (znaczy przed denominacja).

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Najpierw bibułą, a potem wpadłyśmy z koleżankami na genialny pomysł, żeby malować flamastrami, a potem markerami. To to zmyć to dopiero był problem.

Pomysłowość nie miała granic, a teraz za dzieci trzeba wymyślać, żeby się ruszyły sprzed kompa.

Mi niestety pisaki zawsze się zmywały. A markerów w ręce wówczas nie miałam, bo zapewne wykorzystałabym.

Muliną nigdy nie udało mi się opleść pasma, niestety. Ale warkoczyki z długich włosów miałam często.
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:45   #1137
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam ochronę i połysk koloru, chciałam regenerację ale nie było
to mam regenerację w takim razie
Cytat:
Noo, farbowanie włosów bibułą i malowanie ust flamastrami miałam takie fajne, grube flamasrty, które pachniały - każdy kolor inaczej. Różowy nadawał się idealnie do malowania ust. Za to brązowy śmierdział kupą

A koszulki z Fido Dido? też był szał przez jakiś czas.
pamiętam, jeszcze nie tak niedawno swoją wyrzuciłam z wielkim żalem

Śmigało się w relaksach, to były buty nie do zdarcia, czy śnieg, czy juz taka chlapa pośniegowa, nic nie przemakało, nic się nie odklejało, to były buty chociaż piekne to one nie były
Stary 2011-07-18, 13:46   #1138
AnikZgr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
Nie do mnie pytanie,ale pozwolę sobie odpisać
Tez 'farbowałam'Venitą-włosy mają wilgotne,tzn.nie mokre,ni suche.Tak aby woda nie kapała
potarłam(ale delikatnie)ręcznikiem na to henna-(worek i recznik) i gotowe
Dzięki śliczne : roza:

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 13:46   #1139
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, te naklejki pamiętam. Rzeczywiście ta z paletką była fajna do tej pory pamiętam zapach i smak tych gum.
Kolekcję puszek miał mój brat - cały regał zastawiony
W czeszkach też śmigałam relaksy to już nie moje lata, ale podobne śniegowce miałam w podstawówce tylko były bardziej kolorowe. Ja miałam fioletowe, a moja koleżanka różowe.
Ja byłam taka ni dziewczyna ni chłopak, wiec puszki i turbo i transformers i startreka zbierałam. Za to w przeciwieństwie do koleżanek, nie miałam albumu Barbie.

Jak sobie pomyślę, to sie nie dziwię, że dzieci na nas dziwnie patrzą teraz. Bo wszystko mają. A kiedyś dla niepowtarzalnej puszki to nawet w śmietniku się zagrzebało czasem
Teraz puszki zbiera się na złom, kiedyś do kolekcji. Wymieniałam się z kolegami.
Nie zapomnę jak jeszcze za komuny siostra przywiozła mi puszkę po Fancie z Niemiec. Wszyscy mi zazdrościli.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-18, 13:51   #1140
maaalinowaaa
Zadomowienie

Cytat:
I jak już jesteśmy przy włosach to jeszcze takie kutafony kolorowe były modne nie wiem jak to się nazywało oficjalnie oplatało się pasemko włosów muliną - różne wzorki i motywy wychodziły. Byłam w tym mistrzem
I bransoletki też plotłam, do tej pory mam kilka fajnych wzorów, bo mi szkoda wywalić.
O to pamiętam, też robiłam bransoletki z muliny, a jak jeździło się na targ to wszyscy kupowali napoje w woreczkach
Pamiętam, że siedziało się na ławce i wszyscy bawili się w "Pan pomidor"
Najpierw był szał i wszyscy tańczyli lambade, a później macarene.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

O pamiętam jeszcze truskawkowe, pachnące gumy do ścierania Wszystkie dziewczyny je miały, a później na przerwie wąchałyśmy
Od młodości ćpałam
maaalinowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości