|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
Ja po śniadanku: póltorej babeczki domowej z rodzynkami i wiśniami(rewelacja polecam, mi wystarcza na 3 śniadania, a składniki możecie wybierać prawie dowolnie), popite mlekiem, trochę jogurtu naturalnego z otrębami
Teraz zabieram się za ćwiczenie, jako że na dworze pada i nie dam rady pobiegać Wczoraj na noc naoglądałam się motywujących zdjęć, ustawiłam motywującą tapetę i działam
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
aniu śliczny byłby taki grawer, taki romantyczny. bardzo mi się podoba mówi o tym że nie tylko się kochacie ale i jesteście przyjaciółmi, że to wypełnia całe Wasze życie.. musisz koniecznie przekonać Tż
![]() kosaciec ja robię te ćwiczenia http://www.youtube.com/watch?v=0hZ4WEWXOwU najgorsze jest 8 ćwiczenie z wyrzutem nóg d ogóry, jak się zbliża to już się modlę żeby był koniec ![]() Cindy90 biedulko aada0 ja też kiedyś oglądałam zdjęcia szczupłych kobiet, one bardzo mnie motywowały pokręciłam hh 40min, zaraz może zjem jakieś kanapki na obiad bo mam zupę kalafiorową a nie mam ochoty na nią. jeszcze zobaczę. a u mnie pogoda dziś ładna, słońce świeci chmurki białe są i ani śladu po wczorajszej burzy. ale dobrze że w moich okolicach nie była jeszcze taka najgorsza, bo niedaleko dachy pozrywane ulice pozalewane, drogi zamknięte. co jest z tą pogodą?
|
#663 |
|
Wieczne Kutango
|
Monia wstałam wcześnie rano, oczywiście byłam w biedronce kupiłam zdrowy błonnik i to wszystko a i kapcioszki baletki za 8 zł
Dzaga, murka dziękuje dziewczyny Baletnico nie miałam zadnej operacji plastycznej Normalnie jestem jak Maja Sablewska bo czytałam, że jej się po diecie rysy twarzy zmieniły może i mi też Byłam na siłowni wlaśnie wróciłam dzisiaj robiłam same aeroby 2 godzinki, godzina biegu na bieżni i godzina rower Na śniadanko standard jogurt z musli plus pol jablka, a po siłowni kromka razowca z twarogiem chudym, tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorem a i z ogorkiem kiszonym taką pastę zrobiłam mi smakuje Jutro idę do ginekologa bo już ze 2 tygodnie okresu nie mam Tzn spóźnia mi się 2 tygodnie, robiłam 2 testy ciążowe ale negatywne zreszta było bezpiecznie, że tak powiem Ostatni raz jak miałam też mi się spóźnił echh...
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja mimo nietrzymania się całkowicie diety ujrzałaj 1 kg ale i tak się nie odbiło na wadze.
Koniec. Edytowane przez LoczuSiek5 Czas edycji: 2011-07-21 o 14:02 |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki ;*
Czytam Was i czytam, ale nic nie piszę, bo jakoś tak mi wena odeszła Mam nadzieję, że się nie gniewacie ![]() Ktoś pytał o hula hop, czy daje efekty i moim zdaniem tak można się pozbyć boczków no i brzuszka też ![]() Karolina ale wielka różnica świetnie wyglądasz ! Laseczko! Co do spódnic czy sukienek, to ja też ich nie nosze, zawsze tylko rurki albo leginsy, jakoś tak się najlepiej czuję A bokserki kocham i kolorowe i jedno kolorowe Monia u mnie w Biedronce wszystko wykupili, nie było żadnych jogurtów ani pitnych ano normalnych Był ten Błonnik miałam go wziąć, ale w ostatniej chwili go odłożyłam, bo nie wiem czy będzie dobry. Jak któraś kupiła to dajcie znać czy dobry w smaku ![]() Aniaczyrek mi się bardzo podoba ten napis przekonaj Tż
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już dodajecie swoje fotki to i ja się odważę
Czarno białe zdjęcie i to z tajemniczą osobą (schowałam mojego TŻ ) to sprzed czterech lat gdy ważyłam 65kg. Dwa pozostałe to już ja "obecna" ![]() 30057_1116298203367_1704348217_219566_7059313_n.jpg 32004_1126958709873_1704348217_239766_1632813_n.jpg 193773_1286078767775_1704348217_521409_3601223_o.jpg rsz_dsc00557.jpg
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
karolciaQ, też brałam Yasminelle- strasznie tyłam od tego i rosły Mi piersi..apetyt miałam ogromny..
Chciałabym brać tą Dianę, bo podobno dobrze wpływa na cerę, ale też się tyje, bo to stare tabletki. Mam zawsze od jesieni do wiosny problem z trądzikiem..i to duży.. . Prawda to, że Diana dobrze działa na cerę? Bo Monia przestraszyła mnie z tym Cilest, dokończę jedno opakowanie i zmieniam..po co kupowałam aż 3! Karolcia, mam nadzieję, że się nie obraziłaś z tym moim pytaniem? To nie było pytanie chamskie, tylko po prostu bardzo się zmieniłaś. Pytałam z ciekawości.. Ania, powiedz Mi, gdzie Ty mieszkasz? Pojadę do Ciebie i spuszczę Ci manto. Wesele za pasem, a Ty się obijasz!Co do słów na obrączce to jestem za Tobą. Data i imiona to takie pospolite...A nie macie jakiegoś wspólnego powiedzonka, na który tak samo reagujecie, a nikt nie wie o co chodzi? My na obrączkach będziemy mieli napis.." chyba jeszcze nikt nie miał tak jak my" niby zwykłe słowa, ale to jest refren piosenki przy której się poznaliśmy, potem pierwszy raz przytulali i za jakiś czas całowali.. tak się jakoś złożyło.. chyba ta piosenka działała na nas tak samo![]() dżaga, w tle na obrazie Krzyk Muncha też lubię ten obraz...poza tym jesteś śliczna i za grosz nie masz się z tego odchudzać!!!!kropka DŻAGA, A CZY TE TWOJE DRUGIE ZDJĘCIE NIE JEST USTAWIONA NA FB JAKO GŁÓWNE?
dietka 60, 59....58....57...56...55... 54 Edytowane przez _Baletnica_ Czas edycji: 2011-07-21 o 14:16 |
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Dzaga slicznie wygladasz, rewelka
![]() Aniaczyrek napis takze mi sie podoba wiesz taki nie standardowy, wyjatkowy U mnie dziewczeta tez brzydka pogoda i nic nie mozna porobic, na zakupy mialam jechac ale niewiem czy cosik wypali
|
#669 |
|
amor vincit omnia
|
diana to najsilniejszy ze środków tego typu i ten, który niestety sieje największe spustoszenie w organizmie. skutki uboczne Diany są poważne, organizm jest osłabiony... można brać dianę ale nie dłużnej niż pół roku. lekarze nie powinni jej przepisywac jako antykoncepcję, tylko właśnie jako lek na trądzik, ale u osób u których problem jest duży. na trądzik jest dobra, ale trzeba bardzo uważać.
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Ja jestem w ogóle zakochana w ekspresjonizmie i surrealizmie, a Krzyk to mój ulubiony obraz A co do FB to chyba niee. Nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek je miała na głównym, a już na bank nie teraz ![]() Teraz tak porównałam te fotki i myślę, że straaasznie mi cyc zmalał (
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-07-21 o 14:37 |
|
|
|
|
#671 |
|
Wieczne Kutango
|
Loczusiek no to gratulacje
![]() meeedzik dziękuje bardzo Dzaga no to teraz wiem skąd się Twoj nick wziął, piękna jesteś Baletnico no coś Ty ja się nie gniewam dla mnie to nawet komplement
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ogólnie to się właśnie wziął stąd, że parę lat temu miałam balony jak Doda, a że Doda śpiewała 'Dżagę' to chłopaki ze wsi zaczęli mnie tak nazywać i zostało. A że na Wizażu nie da razy zmienić nazwy użytkownika to zastała Dżaga Teraz taki nick to chyba trochę chała Ale oj tam oj tam
|
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
Dzaga twoj nick od razu skojarzyl mi sie z Doda i poteznym biustem, ale to tylko nick, wiec spoko
![]() ja swoj nick mam od imienia, tak najprosciej ![]() NeverGoogEnough matko ile ty godz dziennie spedzasz na silowni, mi by sie nie chcialo, jestem straszny len i nienawidze cwiczen, poza tancem
|
#674 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
Dorisek no dzisiaj to tylko 2 godzinki więc nie dużo Lecę ja do galerii i na solarium później
|
|
|
#675 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki
![]() Aleee dużo piszecie:P aż nie mam czasu żeby za wami nadąrzyc. Tak wogole to waga mi spada codziennie po troszku :P po jakies 20 dag ale ważne że spada Wczoraj kupiłam sobie orbitreka Kopałam po necie i znalazlam że dziewczyna z Krakowa ma do sprzedania więc sie odezwałam do niej więc musiałam sie poświęcić Oczywiście musiałam go wyprobować :P ćwiczyłam 30 min i myslalam ze wyzione ducha:P i dawno sie tak nie spociłam :P ale sie ciesze Siedze teraz w pracy i już się nie moge doczekać kiedy znowu do dojade ![]() Kurcze musze poczytać wasze posty.. bo z 6 stron jestem do tyłu :/ Jesteście takie piękne jak oglądam wasze fotki ja też chce taka być!! ![]() Buziaki
|
|
#676 |
|
amor vincit omnia
|
Szyszolka super, że masz orbiego! w ncie takie sprzety chodzą w fajnych cenach
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
dżaga, serio, zakochałam się w Tobie
![]() Eldo_rado, dziękuję za obszerną wypowiedź...chyba zdecyduję się na taką 3miesięczną kurację...bo zawsze jak schodzi z nieba słoneczko moja cera walczy ze mną.. Moje dzisiejsze menu: -płatki -naleśnik z mięsem i kapustą( odsmażany na teflonie, bez panierki i tłuszczu) z kalafiorem ugotowanym- najadłam się jak głupia ![]() - później arbuz - na kolację standardzik- jogurt z pomidorem i 1 kanapką wieloziarnistą. Dzisiaj spróbuję się zmusić do 100brzuszków i biegania...ciekawe ile dam radę po miesięcznej przerwie
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki jeszcze raz za ciepłe słowa dziewczyny
O 16.25 na TVN w 'Rozmowach w toku' jest wywiad z kobietą która przytyła 100kg Będę oglądać
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzaga jaka Ty jesteś śliczniutka
Karolinko jesteś laską, że ho ho i nie wypisuj głupot, bo nic Ci nie brakuje ![]() A co do błonnika, to wzięłaś ten naturalny czy naturalny z zieloną herbatą? chyba też jutro kupię skoro go chwalisz ale mam zamiar dodawać go do płatków, myślisz, że to dobry pomysł?
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie pogoda przepiękna!!!! Słoneczko w pełni, chmurek brak i upał na maksa ... taka parówa, że wytrzymać nie można. Byłam na spacerku z synkiem, w Biedronce na zakupach i u teściowej na obiadku. Synek zaraz idzie spać a ja się wezmę za sprzątanie bo jutro mąż wraca więc wolę dziś ogarnąć mieszkanie a jutro wziąć się za gotowanie
U teściowej zjadłam taki pyszny obiad, że masakra! Trochę kaloryczny ale do poniedziałku dam sobie spokój z dietą żeby odpocząć trochę psychicznie. W Biedronce na szczęście nic nie wykupili i wszystko jeszcze było. Kupiłam sobie ten błonnik o smaku naturalnym i dwa jogurty te do picia 0% o smaku truskawkowym. Wzięłam też tą margarynę z dodatkiem jogurtu Yoga dla dzieciaków. No i kupiłam jeszcze batoniki Fitness i te chrupki jabłkowe z cynamonem. Miałam wszystko spróbować jak smakuje ale jestem tak najedzona po obiedzie że masakra. kosaciec ja kupiłam sobie kołyskę do brzuszków i tylko na niej ćwiczyłam. Robię po 100 dziennie i naprawdę mięśnie "rosną" a tłuszczyk się spala. Wcześniej jeszcze owijałam się folią lub zakładałam taki pas dzięki czemu brzuch się bardzo pocił. To też bardzo dużo dało. Po dwóch ciążach mam brzuszek płaski jak deska. Cindy tragedii by nie było gdyby nie ta czekolada...... cała tabliczka.... Boże ile to jest kcal!!! A tak w ogóle to ja Wedla nie lubię, ta czekolada jest dla mnie jak jakaś sztuczna. Uwielbiam za to Alpen Gold i niektóre czekolady Milki. Pyszne są i tak fajnie sie w buzi rozpływają. No i wracaj szybko do zdrowia!! ada ja też codziennie oglądam jakieś szczupłe laski a przy okazji ubrania na allegro. Nie dość że znajduje fajne ciuszki to jeszcze się motywuję Ja babeczki będę w sobotę piekła na męża imieniny. Kupiłam te z dr.Oetker o nadzieniu jagodowym Pyszne są! Karola ja tak myślałam, że z rana poleciałaś do Biedronki Też dziś kupiłam ten błonnik i wiele innych rzeczy (napisałam na samej górze posta). A okres Ci się spóźnia przez dietę pewnie. Twój TŻ musi być w niezłym strachu co miesiąc hehe nie myślałaś o jakiejś antykoncepcji? Loczusiek jak Ty to zrobiłaś???? Ja też tak chcę ;p może faktycznie muszę zacząć się objadać to schudnę te 3 kilo hihihi ![]() Aniu no wiesz co! Przed samym weselem! Masz jeszcze troszkę czasu więc bierz się za siebie i dobij do tych 60 kilo!!! Przecież dasz radę bo tak ładnie Ci szło! A napis fajny ale koniecznie na końcu musi być imię Twojego męża bo tak sam ten tekst to kupy sie nie trzyma moim zdaniem. Meeedzik ja to się będę mocno gniewała jak nie będziesz pisała do nas!! Ja uwielbiam czytać Twoje posty i nie próbuj mi nawet mniej ich pisać No szkoda że Ci w Biedronce wszystko wykupili ;/ w mojej jest jeszcze sporo więc zapraszam Baletnico skoro już kupiłaś 3 opakowania to bierz je na razie. Jeśli zobaczysz, że tyjesz lub masz ogromny apetyt to wtedy dokończysz opakowanie i zmienisz na inne. Póki się nic nie dzieje to po co masz zmieniać. Może akurat u Ciebie będzie wszystko ok dzaga ale śliczne zdjęcia! Jakie Ty masz piękne oczęta naprawdę ładna z Ciebie kobietka i to bardzooooo Szyszolka no to teraz jak masz orbitreka to waga będzie leciała jak szalona w dół Ciekawe tylko czy Ci się nie znudzi, ja też się tak napaliłam na orbitreka i na początku trochę jeździłam a potem stał zakurzony aż go sprzedałam ;p
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Witam! Nieśmiało spytam - czy mogę się dołączyć jeszcze
?Zaczęłam się odchudzać, a raczej zważyłam się 2 kwietnia było 87kg. Od tego czasu zaczęłam zdrowiej jeść, potem doszły ćwiczenia i jakoś waga spadła do 68kg. Póki co chcę 62kg, a potem zobaczymyCytat:
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Meeedzik ja też mam zamiar dodawać ten błonnik do płatków. Będę sobie robiła taki mix - just fit&błonnik&otręby
wszystkiego po troszku dzaga oglądam Rozmowy w Toku ależ grubasy! Jak można się samemu dopuścić do takiej wagi? JEzuuuuu mimi Witaj widzę, że od kwietnia sporo już schudłaś oby tak dalej!
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tamtej pory nic nie zjadłam, nie jestem głodna ale mam zamiar zjeśc serek wiejski z warzywami i juz więcej nic. Przyszedł mi pas wibrujący, jak na razie mi się podoba, fajnie masuje zobaczymy czy schudnę, ale coś czuję, że cellulit to na pewno zniknie Cytat:
chciałabym z Tobą cwiczyc Cytat:
dzaga jakaś Ty śliczna No dziewczynki wróciłam po rozum do głowy i już więcej nic nie jadłam poza tym co napisałam. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- monia! właśnie zobaczyłam Twoje zdjęcia przed i w trakcie!! OMG jak Ty schudłaś! Jak Ty to zrobiłaś i w jakim czasie? Ja wystarczy, że na wasze sukcesy popatrzę to zaraz się motywuję! ale wam zazdroszczę silnej woli! Czuję, że z wami mi się uda
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
mimi wow
ale masz tempo czlowiek to jednak niesamowita istota zawsze to powtarzalam...zajrze jeszcze popoludniu do innej biedronki..moze tam sie lepiej zaopatrzyli
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-21 o 17:18 |
|
|
|
#685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby, oby ale ostatnio się płatkami słodkimi Vitelle obżarłam jak świnia Dziś też byłam w biedronce, kupiłam te płatki błonnikowe, fitellę śliwkową, batony fitness na wyjazd, suszone plasterki jabłka (jakoś 64kcal w paczuszce), musli w saszetkach i pełno innych rzeczy
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Monika No sama nie wiem
. Dziś nie spodziewałam się aż tyle, a tak szczerze to myślałam, że może nawet więcej ! Chyba, że pierożki mojej mamy są bardzo niskokaloryczne, bo wczoraj też je jadłam tylko tym razem zjadłam 11. Ja chyba bym z głodu umarła gdybym zjadła 5-6Moje dzisiejsze menu Śniadańko 30 g płatków Just Fit + 250 ml mleka 2% (231 kcl) Obiadek : 5 placków ziemniaczanych (415 kcl) Podwieczorek: Jogurt Pitny Bakoma (80 kcl) Kolacja: pewnie będą dwie kromki chleba posmarowane serkiem wieksjim, listek sałaty (w każdym razie muszę się zmieścić w 274 kcl, aby nie przekroczyć 1000 kcl)m ![]() I dziś było 25 km na rowerku wiec kolejne prawie 400 kcl poszło się paść
Koniec. Edytowane przez LoczuSiek5 Czas edycji: 2011-07-21 o 17:27 |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Szyszolka, to super Ci się udało z tym orbim! Jak chodziłam na siłkę to ćwiczyłam 30 min na orbim, później robiłam brzuszki i ćwiczenia na atlasie i znów taka sama seria i pięknie mi się mięśnie rzeźbiły. Od października zapisuję się na salę aerobową, żeby mi przez jesień i zimę za dużo ciałka nie przybyło
![]() Monia, ja to bym się chyba załamała gdybym miała tyle do zrzucenia. Jak patrzyłam na tę kobietę z brzuchem do kolan to przyrzekłam sobie że newer ewer, nigdy tak się nie zapuszczę! Ale od niej biło taką ignorancją. Musli nie zrobi bo jak, tego nie zje bo jak, ćwiczyć nie będzie bo jak. Tak jakby wszystko w jeden dzień miało się zrobić. Nie rozumiem czemu wiele ludzi nie trybi, że zarówno ćwiczenia jak i odchudzanie to proces ![]() Cindi, dziękuję No 16kg za mną. Tyle że ja schudłam w długim czasie, a np. Baletnica o ile się nie mylę schudła o wiele szybciej. Ale tak się cieszę ze swojej figury. Naprawdę zyskałam sporo pewności siebie i jeżeli bratowej nie ma w pobliżu to jestem przeszczęśliwa ![]() Ja zaraz pójdę pewnie na twister, tylko, że TŻ jeszcze śpi i nie chcę go budzić. A to szuranie na pewno od razu zerwie go z łóżka. W ogóle to chcę wam się wypłakać, że już nie mogę tych jabłek ;( Już chyba wolę chodzić głodna niż żreć te jabłka ;(A jeszcze taki baaardzo fajny kolega zaprosił mnie na wesele. No oczywiście odmówiłam, bo z TŻ jestem już 5 lat, więc jakby to wyglądało wobec niego, może nie wyraziłby sprzeciwu, ale chyba byłoby to nie fair. Dobrze, że nie ma nic przeciwko moim spotkaniom z kumplami (no bo ze mnie taka chłopczyca trochę ). Dobrze zrobiłam?
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-07-21 o 17:30 |
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Loczusiek a ile masz wzrostu i do jakiej wagi dazysz bo przeoczylam
![]() Mimi witaj z nami no przedemna obiadek i kolacja, jadlospisik napisze pod koniec dnia ![]() 3majta sie
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Wkleję moje dzisiejsze podsumowanie
:I 2 łyżki kaszy manny, niecałe pół szkl mleka 0,5%, zaprawa malinowa słodzikowa z lidla(łyżka) + starta papierówka II mała kromka chleba słonecznikowego, 2 plastry szynki z filetu kurczaka, 2plasterki pomidora 15min rower,pływanie,15min rower III jakieś 250g warzyw na patelnię + malutki kawałek kalafiora dłuższy spacer IV mały jogurt nat, łyżeczka pestek słonecznika, sporo otrębów granulowanych śliwkowych V planuję : mała puszka sardynek odsączonych z oleju, pół kostki chudego twarogu, maleńka cebulka, pół pomidora Wychodzi z moich obliczeń jakieś 1000kcal.
|
|
#690 |
|
Wieczne Kutango
|
Monia ja nie mam tżta jak chce mi się bzykać to mam gdzie iść
Ale podczas diety moje libido tak spadło, że szok więc nawet nie myśle o tymMimi dzięki Cindy a no jeszcze na antybiotyku jestem ale dałam radę dziś Loczusiek jakim ty cudem spalasz 400 kcal jak robisz 25 km? ja robię 35 i ledwo 220 spalam U mnie na siłowni są rowery na ktorym się ustawia wagę wiek itp. I ja tak robię. 35 km robię w ciągu godziny interwałem czyli z obciążeniem i bezNie pojechałam do galerii nie chciało mi się za dużo tam na mnie pokus czeka Byłam tylko na solarium i tak się rozpadało i zaczęło grzmieć, że szok
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Wczoraj na noc naoglądałam się motywujących zdjęć, ustawiłam motywującą tapetę i działam

Tzn spóźnia mi się 2 tygodnie, robiłam 2 testy ciążowe ale negatywne zreszta było bezpiecznie, że tak powiem
ale i tak się nie odbiło na wadze.

Wesele za pasem, a Ty się obijasz!
DŻAGA, A CZY TE TWOJE DRUGIE ZDJĘCIE NIE JEST USTAWIONA NA FB JAKO GŁÓWNE?

więc musiałam sie poświęcić
Będę oglądać