|
|
#2281 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta do włosów
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nafta do włosów
Cytat:
Sorki- może przeczytałaś, ale jak widać- do zastosowania to u Ciebie długa droga. Na każdej ulotce każdej nafty jest napisane, że można ją stosować max. 15-20 min. przed myciem. Skoro nałożyłaś na godzinę to zastanów się co zrobiłaś. Mówisz, ze włosy sie nie układały. Ciesz się, że Ci nie zaczęły garściami wyłazić. Były tutaj takie przypadki niestosowania się do zapisów na etykiecie. Szkoda słów... Wchodzisz na forum-zamieszczasz negatywną opinię o tym produkcie pomimo tego, ze w ogóle nie potrafisz go stosować. Porażka. Ach...no i jeszcze jedna kwestia- użyłaś jej raz (jak już wspomniałam- źle) a piszesz coś negatywnego o działaniu na porost włosów. Skąd możesz cokolwiek podejrzewać skoro nawet nie potrafisz tego produktu poprawnie użyć? Widzę, że jesteś nowa- na przyszłość radzę opinię o danym produkcie poprzeć konkretnymi przykładami i doświadczeniem w POPRAWNYM stosowaniu, bo takie posty jak Twój nic nie wnoszą do tego tematu. Pozdrawiam.
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Nafta kosmetyczna i farbowane włosy - do Grażynki
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
hej
czy naftę stosujecie jako jakąś kurację? Pamiętam, że na wcześniejszej butelce nafty firmy Anna było napisane, że należy stosować ileś razy w tygodniu chyba 2, później raz w tygodniu, nie pamiętam dokładnie i na 25 min bodajże. Na tej co mam teraz, również firmy Anna (mam naftę z drożdżami) jest napisane, żeby stosować na 10 min przed myciem. Pogubiłam się zupełnie, czy ktoś może wskazać mi właściwą drogę?
|
|
#2285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ważne jest by podczas mycia dobrze umyć naftę, ponieważ mogą zostać tłuste włosy. Pozdawiam |
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, prosze o pomoc.
Wypadaja mi od jakiegos czasu bardzo wlosy. Dzis uzylam nafty (Anna z witaminami). Pomijam, ze nie moglam tego dziadostwa zmyc szmponem Bambi (mylam dla pewnosci 4 razy) to wlosy poplataly mi sie tak, ze musialam odzywki i maski uzyc, zeby w ogole probowac je rozczesac. Problem w tym, ze po tej nafcie, podczas mycia wypadlo mi wiele wlosow. Wiecej niz zazwyczaj. Wlosy wylazily calymi pasmami. Ilosc wlosow, ktora wypadla byla naprawde spora. Czy ktoras po nafcie miala takie problemy? |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28605282]Dziewczyny, prosze o pomoc.
Wypadaja mi od jakiegos czasu bardzo wlosy. Dzis uzylam nafty (Anna z witaminami). Pomijam, ze nie moglam tego dziadostwa zmyc szmponem Bambi (mylam dla pewnosci 4 razy) to wlosy poplataly mi sie tak, ze musialam odzywki i maski uzyc, zeby w ogole probowac je rozczesac. Problem w tym, ze po tej nafcie, podczas mycia wypadlo mi wiele wlosow. Wiecej niz zazwyczaj. Wlosy wylazily calymi pasmami. Ilosc wlosow, ktora wypadla byla naprawde spora. Czy ktoras po nafcie miala takie problemy?[/QUOTE] Problem może leżeć w nakładaniu tej nafty. Czy wcierałaś ja intensywnie w skórę głowy? Ile ją trzymałaś? Nafta nie sprawi, ze włosy będę piękne i lśniące od razu...dodatkowo nie wyklucza tym bardziej stosowania odżywki czy maski po myciu. Poza jedna użytkowniczką tego wątku raczej każda z nas zawsze po zmyciu nafty nakłada odżywkę lub maskę. Tak powinno zresztą być zawsze. Jeszcze jedna kwestia- nafta wcale nie wymaga tak wielokrotnego mycia. Wystarczy umyć raz, max dwa a dokładnie. Ja zmywałam naftę szamponem dziecięcym z Rossmanna, który nie ma SLS w składzie i radził sobie ze zmyciem nafty, nałożonej w sporej ilości, za pierwszym razem. Myj włosy dokładnie, ale spokojnie. Nie szarp, bo tylko pogorszysz sprawę. Jeśli będziesz miała dalej problem ze zmyciem to o wiele lepiej zmywa się maska z nafty, tj. żółtko, olejek rycynowy i/lub oliwa z oliwek i nafta. Możesz to zmieszać, mozesz też zmiksować i jak zrobisz to odpowiednio wyjdzie taki fajny majonez, który bardzo wygodnie się nakłada
|
|
#2288 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28605601]Nie sadze, zeby wcieranie bylo zbyt intensywne. Nafte trzymalam okolo 30-60 minut.[/QUOTE]
Odsyłam więc do poczytania instrukcji na opakowaniu bądź wątku.
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Trzymacie naftę nawet o kilka razy dłużej niż trzeba,a potem dziwicie się, że coś z włosami się dzieje...
Ja też zmywałam początkowo naftę 3razy, teraz zmywam dwa, a i jakbym się postarała i porządnie poszorowała to i za pierwszym bym zmyła, trening czyni mistrza, nic od razu... Najpierw należy bardzo obficie spłukać włosy samą wodą, potem nałożyć szampon i myć.
|
|
|
#2291 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać- czasami to przerasta ![]() Ja to, co myślę o takich osobach napisałam w poście nr 2282. Czasem nawet ciężko jest przeczytać ostatnie wypowiedzi wątku na ostatniej stronie... Ech...szkoda słów.
|
|
|
#2293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O nafcie przeczytalam sporo. Niektore wizazanki trzymaja 5 minute a inne kilka godzin badz cala noc. Nie jestem wrozka, nie wiem ktore sie myla a ktore maja racje. Stad wlasnie przyszlam zapytac tutaj . Zamiast nawolywac do lektury watku to moje sama go lepiej przejrzyj. Moze wtedy do Ciebie dotrze ile jest tu sprzecznych wypowiedzi. Swoje zale i frustracje zachowaj dla siebie. |
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28606792]Wypraszam sobie takie bezczelne uwagi. Jesli kogos tu cos przerasta to najwyzej Ciebie - kultura wypowiedzi.
O nafcie przeczytalam sporo. Niektore wizazanki trzymaja 5 minute a inne kilka godzin badz cala noc. Nie jestem wrozka, nie wiem ktore sie myla a ktore maja racje. Stad wlasnie przyszlam zapytac tutaj . Zamiast nawolywac do lektury watku to moje sama go lepiej przejrzyj. Moze wtedy do Ciebie dotrze ile jest tu sprzecznych wypowiedzi. Swoje zale i frustracje zachowaj dla siebie.[/QUOTE] Nic nie będę zachowywać dla siebie, bo nie mam co- nie mam z tym problemów ;] I może to Ty przestań bawić się we wróżkę, bo coś kiepskawo Ci to wychodzi ![]() Jakbyś dokładnie przeczytała nt nafty to na pewno pierwszy raz użyłabyś jej zgodnie z instrukcją. Jakbyś czytała dokładnie to miałabyś odpowiedź an swoje pytanie. Zresztą moja wypowiedź nie tyczyła się tylko Ciebie, moja droga. Nie jesteś pępkiem świata. Po raz kolejny- jakbyś rzeczywiście coś wiedziała i przeczytała choć część wątku to byś zobaczyła ile razy to pytanie się tu przewijało. I ile razy odsyłałyśmy do instrukcji użytkowania. Ale ja mam to tłumaczyć wieloletniej użytkowniczce z taką ilością postów? Trochę to absurdalne ;] Pozdrawiam serdecznie i życzę czytania postów bez dopatrywania się własnej osoby ;] Gdybym miała coś bezpośrednio do Ciebie- zacytowałabym Cię bądź wymieniła z nicku. Z tym nie mam akurat problemu ;] Skoro nie było to do Ciebie skierowane to nie odpowiadaj. Szczególnie nędznie próbując mi dopierniczyć ;]
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dawniej też używałam nafty, ale przestałam, bo mimo delikatnego zmywania i nakładania, wypadało mi więcej włosów niż przed używaniem nafty... Teraz chciałabym powrócić do tego, ale nadal się boję, że znów będa mi wylatywały włosy przy zmywaniu... Czy są tu osoby, które miały ten problem a im np. przeszedł przy dłuższym stosowaniu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28606578]Czytalam. Niektore wizazanki nafte na wlosach nawet cala noc trzymaja. Niekotre wizazanki w recenzjach na kwc pisza, ze trzymaja nafte kilka godzin.
Nie wiedzialam, ze zle robie stad moje pytanie.[/QUOTE] To niech trzymają dalej, ciekawe jakie siano na włosach heh. Chyba, że łączą z czymś, to wtedy inna bajka. Ale Indios ma sporo racji, bo w wątku sryliard razy były pytania tego typu, jakie Ty zadałaś i jakbyś poczytała to byś wiedziała, serio...
|
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wyjątek- ziołowe wcierki ) Tak samo było po nafcie.Teraz po prostu wgniatam ją w całą długość włosów, nie wcieram w skalp ![]() Tak samo robię z maseczką z nafty (tę trzymam tylko pod folią) i olejami ![]() Włosy w bardzo dobrej kondycji i nie wypadają ![]() Trzeba tylko stosować się do zapisów na opakowaniu i nie przekraczać 20 min to wtedy wszystko powinno być ok ![]() Cytat:
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jak nakładam ją solo (zrobiłam tak wczoraj, bo majonezu nie chciało mi się kręcić ). Spróbuj a powinnaś być zadowolona ![]() Myślę, że jak nakładam miksturkę z żółtkiem, pod reklamówkę na ok. 20 min. to coś tam do skalpu może dotrzeć, ale nie wcieram tego, wiec wzmożonego wypadania nie ma
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was wszytskie !
![]() może nie wiele z was mnie pamięta ale przez dłuższą czesc tego watku się tu udzielałam, potem przestałam stosowania i jakoś na początku wakacji znowu wrócilam do nafty
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O jakim dokładnie szamponie mówisz? ![]() Bo właśnie planuję kupić jakiś specjalnie do zmywania nafty. Używam jej poki co tylko raz na jakiś czas bo właśnie mam straszne problemy ze zmyciem. Mój szampon, który świetnie zmywa oleje w ogóle nie radzi sobie z naftą. Wcale nie chce się pienić... Może ten szampon o którym mówisz i mnie podpasuje
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wracam do nafty, właśnie ją zmyłam. Włosy po lecie wypadają jak cholera...
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam problemu ze zmyciem ![]() Ten szampon o którym pisałam to Babydream ![]() Teraz mam pokrzywowy z Bingo i także świetnie sobie radzi
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
A ja zauważyłam jeszcze, że jak naftę się odpowiednio nałoży to i z myciem jest lepiej. Dzisiaj rano nałożyłam na ręce a potem zaczęłam wcierać we włosy i poszło z myciem lepiej.
Wcześniej lałam naftę bezpośrednio na włosy i potem masakra. |
|
|
|
|
#2305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Lepiej właśnie na łapki trochę wylać i wetrzeć- na pewno łatwiej się zmywa. Nie sprawdza się tu zasada "więcej znaczy lepiej".
|
|
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Może za mało szamponu dajesz? Może za słabo ją spłukujesz wodą najpierw?
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płuczę wodą dość długo. Któraś tutaj napisała, że jak miała zniszczone włosy to też był koszmar z myciem, a później jak były w trochę lepszej kondycji to nie było problemów ze zmywaniem. Ja mam dość zniszczone i suche, nie używam póki co nafty od jakichś 3 tyg bo mi dużo włosów wypada przy jej zmywaniu ale od paru dni zaobserwowałam, że mam trochę bardziej nawilżone włosy więc móże jak kupię Babydream'a i teraz zacznę nakładać naftę to już teraz tragedii nie będzie Liczę na to
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz chyba posiedze 15 min z naftą i pojde pod prysznic
planowała dzisiaj dziedzieć z olejem ale na popołudnie musze mieć już suche włosy wiec nie zdąrzę siedzieć z olejem ![]() jesli moge wiedziec to czesciej nakładacie sobie samą naftę czy czesciej jednak robicie maseczki z nafty + żoltko itp ?
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Samą, nie chce mi się paćkać z tymi olejami, miodem czy czymś podobnym, jeden wielki hełm mi się robi jak mieszam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

. 
62
. Lepiej właśnie na łapki trochę wylać i wetrzeć- na pewno łatwiej się zmywa. Nie sprawdza się tu zasada "więcej znaczy lepiej".
Płuczę wodą dość długo. Któraś tutaj napisała, że jak miała zniszczone włosy to też był koszmar z myciem, a później jak były w trochę lepszej kondycji to nie było problemów ze zmywaniem. Ja mam dość zniszczone i suche, nie używam póki co nafty od jakichś 3 tyg bo mi dużo włosów wypada przy jej zmywaniu ale od paru dni zaobserwowałam, że mam trochę bardziej nawilżone włosy więc móże jak kupię Babydream'a i teraz zacznę nakładać naftę to już teraz tragedii nie będzie