2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 17:05   #4621
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=_UNI7ql_EoQ

Jeszcze jeden.. Ale nie umiem wstawić tak, żeby było widać

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Hehe oczywiście, że mój. A co , niepodobny;p?
Mój mąż go trenował na bieżni
Najlepsze jest to, że mąż trenował na bieżni również dwójkę 1,5 rocznych dzieciaczków naszych znajomych..
Moje dziecko pewnie będzie maratończykiem
Zeby co bylo widac? Wszystko pieknie widac swietna psina!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:11   #4622
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:

P.S. Czy jest tu ktoś , kto zaszedł w ciążę naturalnie? Uprawiając często sex? Bo może ja jestem jakimś totalnym wyjątkiem?
Ja też się sexiłam często ;p więc nie jesteś wyjątkiem i uśmiechnij się
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:14   #4623
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Byłam dzisiaj u dentysty bo w już tak mnie ząb bolał, że wytrzymać nie mogłam poszłam na nfz babka po pierwsze nie chciała dać mi znieczulenia byłam wściekła jak wierciła to myślałam, że ją tam udusze tak bolało to potem wsadziła mi jakiś lek (nie zatruwała zęba) i kazała chodzić z tym miesiąc i wtedy będziemy robić no chyba, że ząb będzie bolał mnie nadal czy coś to mam przyjść i wtedy mi zatruje zęba...
poza tym mam kilka zębów do zrobienia, ale nie stać mnie żeby zrobić je wszystkie naraz bo plomba kosztuje minimum te 80zł i jutro idę do niej z jednym zębem niech mi zrobi, ale tym razem jak mi nie da znieczulenia to zabije, poza tym nie jest aż taka fajna i nie chce do niej chodzić i teraz pytanie może ktoś wie czy z tym co mi dziś zrobiła (lek) mogę iść za ten miesiąc do innej dentystki?? Bo do niej to ja stanowczo nie chce chodzić.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:18   #4624
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Gdzieś widziałam post z pytaniem jaki wózek lepszy. Ostatnio oglądałam jakiś program właśnie o tym jak dobrać odpowiedni wózek i babka mówiła o tym,żeby pamiętać,że wózki 3-kołowe nie rozkładają się tak do końca na płasko.
Właśnie z tego powodu zrezygnuję pewnie z 3-kołowca,ale na pewno mój wózek będzie miał pompowane koła. Jak dla mnie o wiele wygodniej się prowadzi niż taki z mniejszymi plastikowymi kołami. Tylko te ceny troszkę dobijają ;p
Stary 2011-10-11, 17:31   #4625
agabi
Rozeznanie

anagat- świetny ten Twój psiak uśmiałam się z tego pierwszego filmiku

jolkaaa- zdecydowanie idź do kogoś innego ja mam jeden ząbek do wyrwania. na razie mnie nie boli, ale wkurza strasznie...a dentystka w porozumieniu z lekarzem kazali mi czekać, aż urodzę -wtedy mi go wyrwą. teraz ze względu na ciążę i moje serducho nie chcą się tego podejmować...no cóż...poczekam...
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:41   #4626
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
U nas mąż będzie wybierał foteli i wózek.. To on jest w domu od wybierania pojazdów. Na pewno używany, bo szkoda mi kasy na coś, co posłuży mi niedłużej niż rok. Znajoma ma na zbyciu i wiem, że mąż był zainteresowany.
Mi też z jednej strony szkoda kasy, a z drugiej chcę mieć od razu dla drugiego dziecka

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Monika , kola pompowane zdecydowanie lepiej amortyzuja co jest korzystniejsze dla dzidusia, nie rzuca tak na dziurach itd.
Pozatym kolka pompowane z reguly sa wieksze co ulatwia podjazd na wyzsze krawezniki lub zjazd/wciagnie po schodach.
ja porownania wielkiego tam znowu nie mam bo mam jedno dziecko i dla niego wlanie mialam pompowane, ale kilka razy mialam okazje przejechac sie takimi wozkami z tymi piankowymi (bodajze) kolkami i roznica byla ogromna na niekorzysc!
Ale bylo to 5-6 lat temu , wiec moze od tego czasu jakosc wozkow sie zmienila , nie wiem!
Acha i co jeszcze jest wazne to zeby przy spacerowce miec dziecko przodem do siebie, bo inaczej ciagle sie czlowiek denerwuje co tez to male tam robi, wiadomo ciezko takie malenstwo z oka spuscic! Nawet jesli jest tzw okienko to nie wsyztsko przez nie widac!
Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Gdzieś widziałam post z pytaniem jaki wózek lepszy. Ostatnio oglądałam jakiś program właśnie o tym jak dobrać odpowiedni wózek i babka mówiła o tym,żeby pamiętać,że wózki 3-kołowe nie rozkładają się tak do końca na płasko.
Właśnie z tego powodu zrezygnuję pewnie z 3-kołowca,ale na pewno mój wózek będzie miał pompowane koła. Jak dla mnie o wiele wygodniej się prowadzi niż taki z mniejszymi plastikowymi kołami. Tylko te ceny troszkę dobijają ;p
ale się wyedukowałam dzięki wam o wózkach więc wiem, że chcę 4 kołowy, koła pompowane i najlepiej żeby spacerówkę można było na obie strony montować plus mój wymóg czyli fotelik z Isofix coś się dla mnie znajdzie na pewno
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:45   #4627
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

jolkaaa- zdecydowanie idź do kogoś innego ja mam jeden ząbek do wyrwania. na razie mnie nie boli, ale wkurza strasznie...a dentystka w porozumieniu z lekarzem kazali mi czekać, aż urodzę -wtedy mi go wyrwą. teraz ze względu na ciążę i moje serducho nie chcą się tego podejmować...no cóż...poczekam...

też tak myślę, że do kogoś innego z tym, że mam jutro wizytę na 9 myślicie, że jak zdzwonie o 8 i odwołam to coś złego się stanie??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-11, 17:50   #4628
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
też tak myślę, że do kogoś innego z tym, że mam jutro wizytę na 9 myślicie, że jak zdzwonie o 8 i odwołam to coś złego się stanie??
Kochana, a co złego ma się stać? zadzwoń i odwołaj
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:52   #4629
Madziara 26
Rozeznanie

anagat śliczny psiak i tygrrrrys też

a mój jak się go pytam gdzie jest dzidzia sztura mnie po brzuchu.
Ja dzisiaj bylam w pracy i na badaniach padnięta jestem więc dzis tylko tyle napisze

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:52   #4630
anagat
Zadomowienie

Monika, ja probuję wyplenić z mojej rodziny ( mama i mąż) zwyczaj trzymania wszystkiego na przyszłość, podczas , gdy totalnie nie masz na dane sprzęty miejsca. Moja mama trzyma wanienkę, po mojej siostrze(lat 20) , a mój mąż trzymałby wszystko.
Nie wiem, kiedy zdecydujemy się na drugie dziecko, nie wiem , gdzie wtedy będę mieszkała. Wolę kupić używany, pojeździć, odsprzedać, oddać , ew. wyrzucić. A jak będzie potrzeba, to kupię nowy.

Ja coś czuję, że my nosidełko będziemy często używać. Tzn mąż, ja nie noszę ciężkich rzeczy( w tym dzieci). Tu , gdzie teraz mieszkamy, spacery z wózkiem raczej nie będą zbyt częste Pewnie nosidło ew. chusta okażą się wygodniejsze

Ale się obżarłam ogórkową, a na 18 na pilates Spałam beznadziejnie i wstałam do roboty o 6:45.. Oczy mi się zamykają. A na dworze szarość.. widzę szarość.. I deszcz. Strasznie ponura pogoda.

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-11 o 18:04
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:52   #4631
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Kochana, a co złego ma się stać? zadzwoń i odwołaj
Nie wiem nie lubię tak robić bo nie wiem co powiedzieć ani nic.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-11, 17:56   #4632
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Oj tam, dzwonisz i mówisz, że chcesz odwołać dzisiejszą wizytę. Nie tłumacz się

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:58   #4633
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Oj tam, dzwonisz i mówisz, że chcesz odwołać dzisiejszą wizytę. Nie tłumacz się

No jeszcze zastanowie się co z tym fantem zrobić, ale naprawde jak wcześniej chodziłam do dentysty i zawsze byłam zadowolona to teraz istna masakra myślcie, że mogę iść gdzieś indziej z tym czymś co ona mi wsadziła za ten miesiąc?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-11, 17:59   #4634
julliczka
Rozeznanie

O ludzie, oglądam program w tv i ryczę z byle czego

Stary 2011-10-11, 18:00   #4635
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Co do wózków podoba mi się kilka, ale sama nie wiem jaki kupie chciałabym żeby był lekki, wygodnie się prowadził i mieścił do bagażnika
poza tym 3w1 i żeby ta cena też nie była, aż taka wysoka myślałam nad jakimś w granicach 1000zł

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-11, 18:01   #4636
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
No jeszcze zastanowie się co z tym fantem zrobić, ale naprawde jak wcześniej chodziłam do dentysty i zawsze byłam zadowolona to teraz istna masakra myślcie, że mogę iść gdzieś indziej z tym czymś co ona mi wsadziła za ten miesiąc?
Nie zastanawiaj się nad zmianą. Przecież masz wolną wolę i możesz chodzić tam gdzie chcesz. Zadzwoń i powiedz że musisz odwołać i tyle.

Stary 2011-10-11, 18:02   #4637
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Jolka, ja bym poszła. Jak masz kilka zębów do zrobienia , to chyba nie warto zwlekać??..
Tylko na Twoim miejscu zapowiedziałabym, że bez znieczulenia nie chcesz i koniec. Ludzie złoci, toć masz prawo do znieczulenia!

Piszę na Twoim miejscu, bo jak już tu pisałam, ja wolę dentystę od fryzjera. I plombowanie bez znieczulenia mi po prostu nie robi. Ja to nawet lubię Tak samo jak przyjemność mi sprawia depilacja brwi
I kiedyś(dopóki rany mi się nie zrobiły) woskowanie bikinii
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:03   #4638
Mała!
Zakorzenienie

hej dziewczyny... fajnie, że poruszyłyście temat wózków ja się kompletnie nie znam na markach...wiem mniej więcej jaki bym chciała... a podoba mi się wiele tyle, że te ceny to szok!
Wklejajcie nadal linki z propozycjami waszych pomysłów na wózek...to napewno bedzie pomocne w szukaniu.

http://allegro.pl/chicco-2011-wozek-...855529309.html
ten mi sie spodobała na samym początku...ale na All miał wtedy inna cenę coś ok 1390zł.
http://allegro.pl/a-wozek-x-lander-x...869068778.html
a ten zestaw chyba ma niezłą ceną jak na ten wózek...??

PS: zjadła bym coś...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:03   #4639
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Nie zastanawiaj się nad zmianą. Przecież masz wolną wolę i możesz chodzić tam gdzie chcesz. Zadzwoń i powiedz że musisz odwołać i tyle.
No tak tylko teraz odwołam i zapisze się gdzieś indziej z polecenia siostry TŻta i jej teściów oraz męża. Mam nadzieję, że będzie ok tylko na wstępie zapytam czy cholercia da mi znieczulenie bo bez znieczulenia to ja dziękuję bardzo takiej tragedii jeszcze w życiu nie przeżyłam jak dziś.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-11, 18:05   #4640
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne, ja bym tak zrobila! W koncu to Twoj zab i Ty decydujesz

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-11, 18:05   #4641
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka, ja bym poszła. Jak masz kilka zębów do zrobienia , to chyba nie warto zwlekać??..
Tylko na Twoim miejscu zapowiedziałabym, że bez znieczulenia nie chcesz i koniec. Ludzie złoci, toć masz prawo do znieczulenia!

Piszę na Twoim miejscu, bo jak już tu pisałam, ja wolę dentystę od fryzjera. I plombowanie bez znieczulenia mi po prostu nie robi. Ja to nawet lubię Tak samo jak przyjemność mi sprawia depilacja brwi
I kiedyś(dopóki rany mi się nie zrobiły) woskowanie bikinii
Ale ja chce zrobić zęby, ale zdecydowanie raczej nie u niej.
Nie wyobrażam sobie robienia bez znieczulenia, ona mi nie chciała dać bo w ciąży jestem, ale przecież to już 2trymestr to można.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-11, 18:05   #4642
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Co do wózków podoba mi się kilka, ale sama nie wiem jaki kupie chciałabym żeby był lekki, wygodnie się prowadził i mieścił do bagażnika
poza tym 3w1 i żeby ta cena też nie była, aż taka wysoka myślałam nad jakimś w granicach 1000zł

No właśnie tylko te wielofunkcyjne zazwczaj grubo ponad 1000,a dobrze,żeby w zestawie była folia przeciwdeszczowa i jakaś moskitiera... ehh, ja mam daleko do porod bo na koniec kwietnia,ale już teraz zaczęłam szukać i chyba to dobrze bo trudno coś znaleźć ...albo masakrycznie drogie,albo masakrycznie złe wykonanie i znajdź tu coś kobieto.
Wcześniej myślałam nad 3-kołowym X-landerem,ale nie wiem czy w gondolce można rozłożyć oparcie na płasko.

A jeżeli chodzi o lekarzy to czeka mnie jeszcze: dentysta, okulista i dermatolog - takie przykazanie od gina. prowadzącego. Dentysta to stwierdził,że powinnam standardowo,a oklista dlatego,że mam wadę wzroku,a z kolei dermatolog ponieważ poinformowałam go,że cały czas leczę cerę z tych wszystkich krost - o ile w pracy to by przeszło, o tyle w szkole i na praktykach,a szczególnie na praktykach muszę wyglądać w miarę... ale taki kierunek więc nie ma co narzekać.

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2011-10-11 o 18:10
Stary 2011-10-11, 18:05   #4643
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
O ludzie, oglądam program w tv i ryczę z byle czego
Witaj w klubie ja ryczę nawet jak mąż mnie przytula i mówi coś miłego lub jak ja to robie hehehe...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:06   #4644
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Ojjj, ale naprodukowałyście, a tu dzień się jeszcze nie skończył
Wózki już ogladali i testowali moi teściowie, którzy zapowiedzieli, żę oni kupią wózek...Trochę się tym wystraszyłąm, bo mam swoje typy wózkowe, i nie chcę, by oni kupowali na własną rękę, a jeśli będą się upierać, mogą najwyżej wyłożyć na ten cel środki, ale na pewno nie wybrać wózek za nas, co to , to nie! W końcu to my, a zwłaszcza ja będziemy go uzywać, a nie oni...W każdym razie testowlai wózki wnuczków i wnucząt swoich znajomych, i jak to określili zebrali wywiad. Więc koła najlepiej pompowane i aby wózke był lekki i taki etam...Jednak co do kół, ja też słyszałam, że wiele zależy od nawierzchni, z jaką wózke będzie miał stycznośc większośc czasu, oraz, że zależy od pory roku..A znajoma żaliła się, że już 3 razy wymieniali koła w wózku, bo pompowane pękają, i zachwalała painkowe...No ale jescze trochę czasu zostało, więc czas na dokonanie wyboru też jest. Podobają mi się wstępnie wózki bebetto i model aquarius, tutaj link: http://bebetto.pl/
A tak wogóle, to chciałabym rodzić w pozycjach pionowych, wiele sie o tym naczytałam. Jednak, rozmawiając ze znajomymi, które poród mają za sobą, gdy mówię im o tym, to niespotykam się ze zrozumieniem, lecz zdziwieniem i niedowierzeniem i w ogóle brakiem zainteresowania tematem. Jak jedą spytałam, o wyposażenie porodówki, na której sama także będę tu w ie rodzić, to mi udzieliła mało wyczerpującej odpowiedzi. Gdy zaś drążyłam temat, pytałam o prysznic, wannę, piłki etc to niemal mnie wyśmiała. Najwidoczniej wg niej mam dziwaczne pomysły
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:07   #4645
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jasne, ja bym tak zrobila! W koncu to Twoj zab i Ty decydujesz

No racja racja jak ja nie lubię takich sytuacji masakra

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-11, 18:09   #4646
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolcowy wózek cudny ale cena powalająca, ale co tam popatrzeć można i pomarzyć
Cudny, ale i tak go nie kupię

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:13   #4647
emigra
Zakorzenienie

A ja bylam w polskim sklepie (mam 2 minutki do niego ) i kupilam sobie prince polo i michalki

w ogole to dzisiaj zostalam zwolniona z tej dorywczej pracy w salonie kosmetycznym - szefowa mi napisala sms ze lepiej bedzie jak przestane pracowac.... klocic sie nie bede, bo i tak po porodzie nie chcialam pracowac, a wiem ze ona nie zniesie mojej obecnosci ze wzgledu na ciaze - z reszta tydzien temu pisalysmy i zaproponowalam spotkanie to odpisala mi dzisiaj dopiero z tym zwolnieniem wiec ewidentnie jej ciezko mnie widywac. Trudno. Choc nie powiem, ze nie jest mi smutno ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:14   #4648
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A tak wogóle, to chciałabym rodzić w pozycjach pionowych, wiele sie o tym naczytałam. Jednak, rozmawiając ze znajomymi, które poród mają za sobą, gdy mówię im o tym, to niespotykam się ze zrozumieniem, lecz zdziwieniem i niedowierzeniem i w ogóle brakiem zainteresowania tematem. Jak jedą spytałam, o wyposażenie porodówki, na której sama także będę tu w ie rodzić, to mi udzieliła mało wyczerpującej odpowiedzi. Gdy zaś drążyłam temat, pytałam o prysznic, wannę, piłki etc to niemal mnie wyśmiała. Najwidoczniej wg niej mam dziwaczne pomysły
Jejka... ja nawet o tym nie pomyślałam i muszę o tym poczytać,ale w szpitalu w którym będę rodziła sala porodowa nie jest jakoś szczególnie zaopatrzona,a poród w wodzie trzeba sobie zarezerwować i dopłacić. zastanawia mnie tylko jak ktoś miałby sobie zarezerwować wannę z wodą,skoro tak do końca nie wiadomo kiedy urodzimy - niby jest termin,ale wiadomo ...
Stary 2011-10-11, 18:16   #4649
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja chce zrobić zęby, ale zdecydowanie raczej nie u niej.
Nie wyobrażam sobie robienia bez znieczulenia, ona mi nie chciała dać bo w ciąży jestem, ale przecież to już 2trymestr to można.
Z tego co wiem to mozna nawet w I trymestrze bo sa jakies tam bezpieczne znieczulenia dla kobiet w ciazy, a w drugim trymestrze to juz napewno!

A mnie dzisiaj naszlo na pieczarki i placki takie tortilla z serkiem zoltym stopionym , mniam, bedzie pyszna kolacyjka

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-11, 18:21   #4650
karolca
Zakorzenienie

u mnie na kolację dziś zdrowo
Warzywa na patelnie z ziołami i papryką (z Hortexu, moje ulubione), z piersią z kurczaka i pikantnym sosem słodko-kwaśnym

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości