Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 11:22   #2191
Efijy
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Witam !

Ja też zastanawiałam się swego czas ile i w jakim okresie się przytyje póki co to mam mały brzuszek ale jakiejś różnicy wielkiej to nie widzę na wadze moze 0,5 kg ale pewnie przyjdzie na to czas a jeśli chodzi o te tabelki ile się powinno przytyc i takie tam to chyba jest różnie w jednej pisali ze jak ma się niska wagę to w ciąży powinno się przytyc więcej a moja siostra wcale dużo nie przytyła 6-7 kg. Najważniejsze żeby maluszek się dobrze rozwijał.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:22   #2192
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
czyżbyś dostałą gazetkę od gina poradnik nie tylko dietetyczny z firmy pregna plus??bo ja mam taką i tam są tabelki o których piszesz z kilogramami i bmi, ja jak na razie ważę mniej niż przed ciążą, ja czekam na legginsy ciążowe z allegro cieplejsze i wczoraj wygrałam aukcję spodni jeansowych mam nadzieję że będą dobre jak przyjdą używane z przesyłką za całe 23,70zł

ja raz przechodziłam koło zoologicznego i myślałam czy jakbym tam pracowała czy bym wytrzymała te zapachy
To chyba ta sama gazetka, od drugiej strony jest na temat diety podczas karmienia

Mnie jeszcze przed ciążą odrzucało od zapachów z zoologicznego, zawsze omijam te sklepy szerokim łukiem, a jak już muszę przejść w pobliżu to sprintem i na wdechu
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:27   #2193
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
slimaczku, zmieniłaś avka i myślałam w pierwszej chwili, że to jakis drugi slimaczek do nas pisze
Tobie też gratuluję dobrych wieści
Cieszę się, że u Ciebie i śliweńki taka poprawa. Mam nadzieję, że i ja w 12 tc na wizycie (to już za tydzień ) usłyszę takie info o mojej torbieli Co prawda gin mówił, żeby się tym zupełnie nie przejmować, no ale niestety jest jakiś procent przypadków, w których torbiel się nie wchłania i operuje się ją w ciąży
Znam przypadek dziewczyny, która miała wiele torbieli, wręcz lekarze nie wierzyli, że zaszła w ciążę. Podczas cc wszystkie jej usunęli, więc może niekoniecznie w trakcie ciąży trzeba każdy przypadek jest inny

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ok. 10tc i powyżej, ile już przytyłyście??? Ja 1,5kg i czuję się jakoś fatalnie, jak beka, tak jakbym zjadła z 10kg żarcia i brzuch mi pękał. A zachcianki....!!! Pilnuje się jak mogę, ale w kółko coś mi chodzi po głowie. Tylko nie piszcie jakie macie zachcianki bo początkowo to Wy dawałyście mi zwariowane pomysły...
Ja żyję w błogiej nieświadomości co do samych kg, ale w jedne dopasowane dżinsy sprzed ciąży już się nie mieszczę w ogóle brzuch mi już trochę widać. Jak chodzę w takiej lejącej się tunice, to odrazu widać ciążę.

Ja kupiłam sobie na rozstępy balsam Palmer's, smaruję ok 1,5 tygodnia. Moja mama ma straszne rozstępy po ciążach, ale więcej wyszło jej dopiero po drugim dziecku, więc może tym razem mi się uda ograniczyć ich ilość
Zastanawiam się, czy dokupić jeszcze oliwkę i smarować rano balsamem, a po kąpieli oliwką? Co sądzicie?
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:45   #2194
Efijy
Rozeznanie

slimaczek19

Myślę że ta oliwka napewno ci nie zaszkodzi a po kąpieli dobrze jest coś stosowac ja staram się też od niedawna stosowac emulsję dwa razy dziennie
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:56   #2195
aneczka240
Wtajemniczenie

Hejka
Nie poszłam dziś do przychodni z tą reklamacją. Dziś idziemy do ginki, ona niech porówna wyniki i powie, co o tym wszystkim sądzi i jutro pójdziemy.
Śniadanie już zjedzone, zaraz schabowe na obiad zrobię. My już po wizycie babci męża i kolejny raz zaskoczyła mnie reakcja. Negatywnie. Jest mi smutno i przykro... Dobrze, że moja rodzina jest inna i potrafi się cieszyć z czyjegoś szczęścia.
Miłego dnia Wam życzę

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:57   #2196
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To chyba ta sama gazetka, od drugiej strony jest na temat diety podczas karmienia

Mnie jeszcze przed ciążą odrzucało od zapachów z zoologicznego, zawsze omijam te sklepy szerokim łukiem, a jak już muszę przejść w pobliżu to sprintem i na wdechu
tak ta sama
ja dziś może zajdę do mięsnego z ciężkim bólem

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Znam przypadek dziewczyny, która miała wiele torbieli, wręcz lekarze nie wierzyli, że zaszła w ciążę. Podczas cc wszystkie jej usunęli, więc może niekoniecznie w trakcie ciąży trzeba każdy przypadek jest inny

Ja żyję w błogiej nieświadomości co do samych kg, ale w jedne dopasowane dżinsy sprzed ciąży już się nie mieszczę w ogóle brzuch mi już trochę widać. Jak chodzę w takiej lejącej się tunice, to odrazu widać ciążę.

Ja kupiłam sobie na rozstępy balsam Palmer's, smaruję ok 1,5 tygodnia. Moja mama ma straszne rozstępy po ciążach, ale więcej wyszło jej dopiero po drugim dziecku, więc może tym razem mi się uda ograniczyć ich ilość
Zastanawiam się, czy dokupić jeszcze oliwkę i smarować rano balsamem, a po kąpieli oliwką? Co sądzicie?
widziałam ten balsam na allegro dobry jest, jaki zapach nie jest za mocny??bo jest chyba z masłem kakaowym?ja smaruje rano brzuch emulsją z babydream a po kąpieli wieczorem oliwką cała

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:06   #2197
onething
Zadomowienie

Hej, mnóstwo się tu dzieje i troszkę musiałam nadrobić.

Co do L4 to ja jestem w 8 tyg. właśnie poszłam na L4 ze względu na niskie ciśnienie i mdłości (pracuję w butiku, gdzie jestem 8 godzin na nogach i jest sporo podnoszenia i dźwigania) i nie powiem, bo moja gin spojrzała na mnie z niedowierzaniem, gdy jej powiedziałam, że chcę L4, ale nie miała wyjścia.

Tacierzyńskie należy się tatusiowi i wynosi 2 tygodnie- na wybranie tego ma rok i muszą to być 2 tygodnie w całości, a mamusia ma swoje osobne macierzyńskie

Mi na mdłości pomaga napar z imbiru dodawany do herbaty, rozgrzewa i łagodzi objawy,a do tego pysznie pachnie i smakuje, póki co schudłam 2 kg, bo tak jak zawsze uwielbiałam słodkie tak teraz nie mogę nawet poczuć zapachu, to samo ze smażonymi i tłustymi rzeczami

I po kąpieli i wieczorem smaruję się oliwką dla dzieci, podobno sposób stary i sprawdzony, ale każda z nas jest inna i jednym pomorze, a inne z nas będą musiały zaakceptować te kilka blizn na ciele.

Tymczasem idę zrobić sobie kotlety sojowe
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:10   #2198
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tacierzyńskie należy się tatusiowi i wynosi 2 tygodnie- na wybranie tego ma rok i muszą to być 2 tygodnie w całości, a mamusia ma swoje osobne macierzyńskie
Macierzyńskie po 14 tygodniu może wziąć ojciec. Tzn. mama wykorzystuje 14 tygodni a pozostałe 8-10 tygodni ojciec dziecka i nie ma nic wspólnego z tymi dwoma tygodniami urlopu ojcowskiego do wykorzystania przez 1 rok życia dziecka.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:11   #2199
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hejka rozmawiacie o tyciu hmmmm ja w 1 ciazy na porodówce ważyłam 130kilogramów. Masakra teraz zaczynam z wagą 88kg a na dzien dzisiejszy jest 89kg. tez planuję przytyć max 10kg ale nie wiem jak to bedzie

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:12   #2200
anulka4771
Wtajemniczenie

aaaaaaaa takiego posta dłuuugiego napisałm,tak się naprodukowałam a go nie dodało
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:17   #2201
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość

Ja już się mieszczę tylko w jedne dżinsy, które były nie biodrówkowe, tylko wyższe i ogólnie takie luźniejsze trochę w brzuchu. Zawsze mnie to wkurzało, bo mi leciały z tyłka, a teraz pasują idealnie Ale w pogotowiu mam już takie wczesno-ciążowe, myślę, że za jakieś 3 tygodnie będą idealne, bo na razie są troszke za szerokie Też mi widać brzuch w tunikach swetrowatych...

Ja się niczym nie smaruję. Moja mama nie miała w ogóle rozstępów, więc liczę, że ja też nie będę miała Bratowa przy pierwszej ciąży się smarowała, a i tak miała, a przy drugiej nie smarowała i nic jej się nie zrobiło

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Hejka
My już po wizycie babci męża i kolejny raz zaskoczyła mnie reakcja. Negatywnie. Jest mi smutno i przykro... Dobrze, że moja rodzina jest inna i potrafi się cieszyć z czyjegoś szczęścia.
Miłego dnia Wam życzę
Ale że co, babcia nie cieszy się, że będzie miała wnuka?? Dlaczego?? Nie rozumiem, nie spotkałam się jeszcze z taką reakcją wśród rodziny czy znajomych, żeby się nie cieszyć z ciąży. Nawet jak ktoś wpadkę zaliczył to i tak reakcje były raczej na plus, a jak już się rodzina z tym oswoiła to się potem wszyscy z dziecka cieszyli.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa takiego posta dłuuugiego napisałm,tak się naprodukowałam a go nie dodało
Ja zawsze przed wysłaniem posta robię CTRL+C, tak na wszelki wypadek I już pare razy mi się ten nawyk przydał, bo czasem wizaz przymula albo internet świruje. Polecam
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:22   #2202
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Hejka
Nie poszłam dziś do przychodni z tą reklamacją. Dziś idziemy do ginki, ona niech porówna wyniki i powie, co o tym wszystkim sądzi i jutro pójdziemy.
Śniadanie już zjedzone, zaraz schabowe na obiad zrobię. My już po wizycie babci męża i kolejny raz zaskoczyła mnie reakcja. Negatywnie. Jest mi smutno i przykro... Dobrze, że moja rodzina jest inna i potrafi się cieszyć z czyjegoś szczęścia.
Współczuję Mi było przykro jak bliscy zareagowali obojętnie, bez zaskoczenia. A jeśli jakoś negatywnie to kiszka faktycznie

Cytat:
Mi na mdłości pomaga napar z imbiru dodawany do herbaty, rozgrzewa i łagodzi objawy,a do tego pysznie pachnie i smakuje, póki co schudłam 2 kg, bo tak jak zawsze uwielbiałam słodkie tak teraz nie mogę nawet poczuć zapachu, to samo ze smażonymi i tłustymi rzeczami
matko, to błogosławieństwo wręcz, zazdroszczę
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:25   #2203
anulka4771
Wtajemniczenie

Więc ja postanowiłam sobie niczego nie odmawiać,jak zacznę karmić wtedy będę miała drakońską dietkę.Narazie nic nie przytyłam,lecz brzuszek już widoczny,jest większy niż z Filipem.Z młodym przytyłam 15 kg,pudzianek mój ważył 4400,wychodząc ze szpitala schudłam już 12kg,rozstępów za dużo nie mam ale jednak a cały czas się smarowałam.
Nam się udało za pierwszym cyklem co mnie bardzo zdziwiło i zaskoczyło,ponieważ mój mąż dwa lata temu przeszedł radio i chemioterapię(co niszczy lub osłabia plemniki).Filip narazie się cieszy,chodzi pyta się kiedy dzidzia wyjdzie,wózek i łóżeczko zostawiłam po Filipie.Tamten post był dłuzszy...
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:26   #2204
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:

widziałam ten balsam na allegro dobry jest, jaki zapach nie jest za mocny??bo jest chyba z masłem kakaowym?ja smaruje rano brzuch emulsją z babydream a po kąpieli wieczorem oliwką cała
Tak, z masłem kakaowym.
Dla mnie nie jest za mocny, właśnie masłem kakaowym pachnie. Szybko się zapach ulatnia, a na skórze zostaje taki fajny, nietłusty film. Narazie mi odpowiada.
w składzie ma też masło shea, wit e, kolagen, elastynę.
Ja kupiłam w normalnej aptece za 25 zł chyba, porównywalnie z allegro.
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:30   #2205
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

matko, to błogosławieństwo wręcz, zazdroszczę
Błogosławieństwem jest imbir, ale uwierz, wolałabym jeść to na co mam ochotę niż nie móc praktycznie połowy pyszności,a schudnąć 2 kg, a i tak nie mieścić się w spodnie bo brzuszek nie pozwala
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:49   #2206
aneczka240
Wtajemniczenie

Tak jakoś mi się wydaje, że oni ciągle uważają, że na ciążę jest za wcześnie, bo albo to kasy będzie szło dużo, a tylko mąż pracuje, a to że mieszkamy daleko od rodziny i nikt mi nie pomoże... Jakbyśmy rzeczywiście tak uważali, że za wcześnie, to chyba byśmy się nie decydowali teraz na maleństwo... Wypłakałam się mężowi, powiedziałam, co mnie boli i troszkę mnie pocieszył, że damy radę i mam nie patrzeć na innych tylko się cieszyć.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:01   #2207
Freya_85
Raczkowanie

My też mieszkamy daleko od rodziny mojej i męża, więc będziemy musieli sobie sami radzić (a raczej głównie ja, bo mąż kiedyś będzie musiał wrócić do pracy). W ogóle nie wyobrażam sobie co będzie jak maluch podrośnie- na państwowe przedszkole nie ma szans, ceny niań są kosmiczne, może będzie jakieś fajne prywatne...
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:11   #2208
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
To my będziemy rodzić w tym samym czasie
Czyli jakos na poczatku czerwca wg moich obliczen. Dokladnie dowiem sie w przyszly czwertek Juz sie doczekac nie moge

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ok. 10tc i powyżej, ile już przytyłyście??? Ja 1,5kg i czuję się jakoś fatalnie, jak beka, tak jakbym zjadła z 10kg żarcia i brzuch mi pękał. A zachcianki....!!! Pilnuje się jak mogę, ale w kółko coś mi chodzi po głowie. Tylko nie piszcie jakie macie zachcianki bo początkowo to Wy dawałyście mi zwariowane pomysły...
A bedzie jeszcze gorzej Żartuje, nie przejmuj sie, taki juz los kobiety w ciazy. Ja przytylam prawie 20 kg w pierwszej ciazy, w ostatnich 2 miesiacach shudlam 3 kg ze wzgledu na diete (mialam cukrzyce ciazowa) . Po urodzeniu Macka spadlo 8 kg, a w ciagu pol roku po porodzie wazylam 5 kg mniej niz przed ciaza
Wiec glowa do gory i zeby Ci do glowy zadne diety nie przychodzily

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
Podobno w 2 ciąży szybciej rośnie brzuszek. Ja poprzednio miałam brzuch-gigant, ciekawe jak teraz będzie
Cos w tym chyba jest bo teraz jestem dopiero w 7 tygodniu a chodze z rozpietym rozporkiem W poprzedniej ciazy dosc dlugo chodzilam w normalnych spodniach.

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość

pestkaxx ziajka balsam przeciw rozstępom i oliwka babyderam w gigantycznych ilościach. Tanie i dla mnie okazały się bardzo skuteczne Ja używałam oliwki prawie od początku kiedy się dowiedziałam (genaralnie używam jej non stop od ciąży bo go uwielbiam) a ziajka chyba w okolicach 2-3 miesiąca. Miałam z mustelli ale zapach mnie odrzucał.
Potwierdzam, ten sam zestaw stosowalam poprzednio i teraz tez zamierzam. niewielkie rozstepy pojawily sie w ostatnim tygodniu przed porodem i to na biodrach, w miejscach ktore slabo smarowalam, bo generalnie skupialam sie na brzuchy.

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
Co do rozstępów to niestety na swoim przykładzie i paru innych koleżanek doświadczyłam, że jeśli ktoś ma predyspozycje do ich posiadania to chocby na głowie stawał nie uniknie ich.
Smarowałam się od dnia kiedy się dowiedziałam,że jestem w ciąży, oliwkami, balsamami, czasem nawet 3 razy dziennie, w pracy, w domu, wszędzie.
potem nawet włączyłam do swojej kuracji zwykłą oliwę z oliwek (wbrew pozorom nie śmierdzi w połączeniu ze skórą).
Jaki efekt? do 7 miesiąca zero rozstępów, a potem jak się posypały to dramat! Jeden za drugim.... mimo, że nie przytyłam dużo (10kg), ale brzuch miałam wielki i rozstępy w zasadzie tylko z przodu brzucha. Mam to po mamie, natomiast babcia nie miała ani jednego i siostra mamy która w ciązy przytyła 35 kg ani obwisłej skóry ani 1 rozstępu....
Ach ta sprawiedliwość
Racja, moja mama urodzila 4 dzieci i w ogole rozstepow nie ma. Przypuszczam ze nie smarowala sie niczym szczegolnym.

Edytowane przez ałła
Czas edycji: 2011-10-19 o 13:12
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:21   #2209
kapukat
Zakorzenienie

Martita891 - tak z ciekawości zapytam, bo dużo mówiłaś o zdrowym odżywianiu - jak to u Ciebie wygląda? stosowałaś jakieś diety nim nauczyłaś się wybierać te właściwe produkty? czy może jakieś książki?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:22   #2210
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, mnóstwo się tu dzieje i troszkę musiałam nadrobić.

Co do L4 to ja jestem w 8 tyg. właśnie poszłam na L4 ze względu na niskie ciśnienie i mdłości (pracuję w butiku, gdzie jestem 8 godzin na nogach i jest sporo podnoszenia i dźwigania) i nie powiem, bo moja gin spojrzała na mnie z niedowierzaniem, gdy jej powiedziałam, że chcę L4, ale nie miała wyjścia.

I po kąpieli i wieczorem smaruję się oliwką dla dzieci, podobno sposób stary i sprawdzony, ale każda z nas jest inna i jednym pomorze, a inne z nas będą musiały zaakceptować te kilka blizn na ciele.

Tymczasem idę zrobić sobie kotlety sojowe
imbir to zbawienie, ja jak na razie raz jadłam kotlety sojowe, więcej kurczaka jem

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hejka rozmawiacie o tyciu hmmmm ja w 1 ciazy na porodówce ważyłam 130kilogramów. Masakra teraz zaczynam z wagą 88kg a na dzien dzisiejszy jest 89kg. tez planuję przytyć max 10kg ale nie wiem jak to bedzie
dasz radę będzie dobrze

Cytat:
Błogosławieństwem jest imbir, ale uwierz, wolałabym jeść to na co mam ochotę niż nie móc praktycznie połowy pyszności,a schudnąć 2 kg, a i tak nie mieścić się w spodnie bo brzuszek nie pozwala
ja juz w żadne swoje spodnie się nie mieszczę

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
My też mieszkamy daleko od rodziny mojej i męża, więc będziemy musieli sobie sami radzić (a raczej głównie ja, bo mąż kiedyś będzie musiał wrócić do pracy). W ogóle nie wyobrażam sobie co będzie jak maluch podrośnie- na państwowe przedszkole nie ma szans, ceny niań są kosmiczne, może będzie jakieś fajne prywatne...

my też daleko od rodziny u nas jedyna opcja to albo tatę wziąć na jakiś czas bo emeryt albo żłobek

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-19, 13:34   #2211
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witaj kochana Gratuluję. Ja też liczę od 6-09-2011 a ginekolog od 4-09-2011 (z jego obliczeń tak wynika). Dlatego będziesz miała termin podobny do mojego czyli 13-06-2012 Aha, i ja też mam 29lat i pierwsza ciąża
Super cieszę się ogromnie -że jest więcej takich "późnych świeżaków"
i że chociaż wstępnie mam namiary na termin wielkie dzięki -strasznie czekam na ten przyszły tydzień żeby wiedzieć coś więcej .

aneczka240 nie przejmuj się tym że marudzą, rzadko jest tak, że jest świetny czas na dziecko, zawsze jest coś do kupienia, do zrobienia; damy radę - ważne żeby maluchy były zdrowe

Trafiłam dzisiaj na taki artykuł - urlop dla taty:
http://www.tvn24.pl/0,1721367,0,2,pr...wiadomosc.html

Edytowane przez occulta24
Czas edycji: 2011-10-19 o 13:35
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 13:35   #2212
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Martita891 - tak z ciekawości zapytam, bo dużo mówiłaś o zdrowym odżywianiu - jak to u Ciebie wygląda? stosowałaś jakieś diety nim nauczyłaś się wybierać te właściwe produkty? czy może jakieś książki?
Zaczęło się od tego, że w liceum olałam sobie robienie śniadań - wcinałam co było pod ręką. Kiedy w końcu się ocknęłam zaczęłam jeść regularnie, bez słodyczy, bez wieprzowiny i unikałam wołowiny, pieczywa i makaronów - zgubiłam 10 kg. Teraz raz w tygodniu jeździmy na wieś i kupujemy tam warzywa, owoce sezonowe, jaja, mleko i mięso. To jest maleńkie gospodarstwo i wiem, że nie stosują pasz dla zwierząt czy nie nadużywają środków chemicznych bo z gospodarki nie czerpią zysków.
Z dnia na dzień coraz bardziej przywiązywałam uwagę na to co jem i takim sposobem sama wyznaczyłam sobie nie tyle dietę co sposób żywienia dla mnie i rodziny

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-10-19 o 13:37
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 14:01   #2213
kapukat
Zakorzenienie

fajnie - zazdroszczę Ci tej farmy - ja staram się wybierać to wydaje mi się, że nie jest na tych wszystkich chemikaliach, ale jest trudno.

odpowiadam na pytanie o przeprowadzkę - niestety tutaj mam niewielu znajomych gdyż przeprowadziłam się niedawno do nowego miejsca a moje rzeczy porozkładane są w trzech różnych domach, bo tu gdzie tymczasowo się wprowadziłam nie było miejsca na to.... zatem nie tylko pakowanie, ale odnalezienie tego wszystkiego i poskladanie w jednym domu będzie wyzwaniem.
Stary 2011-10-19, 14:46   #2214
śliweńka
Zakorzenienie

my z TŻ postawiliśmy na swojski chleb (piecze4my sobie) i jajka zawsze kupujemy swojskie od jednej babci

wróciłam ze sklepu i byłam w mięsnym kupiłam szybko wędlinę i uciekłam na szczęście kolejka była mała

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-19, 14:47   #2215
sweetjoy
Raczkowanie

Nieśmiało wyłażę z krzaczorów Mam nadzieję że mnie przyjmiecie.
To moja 4 ciąża, 2 aniołki i córeczka urodzona w wakacje ubiegłego roku.
Obecna ciąża planowana, termin na Dzień Matki
W ciąży z córką wymiotowałam do końca 6 miesiąca, teraz póki co jeszcze nie witałam się z sedesem ale jeszcze wszystko przede mną....
Czytam Was od początku, ale z braku czasu jakoś nie udało mi się wtrącić do wątku

Ps. Mam prośbę do kism - nie wpisuj mnie na listę, dzięki
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 14:52   #2216
kapukat
Zakorzenienie

Witam nową kolejną Mamusię i trzymam kciuki oby w Dzień Matki wyszedł szkrab

ja poleguję dzisiaj, przed jutrzejszym wielkim dniem wyprowadzkowym, trochę mnie zwożenie gratów przeraża, bo mam wrażenie że coś po drodze zniknie, albo się zgubi, albo zapomną zabrać, to jest tak jak się trzyma swoje rzeczy u różnych znajomych...i to przeziebienie jeszcze, do tego moja lekarka ma wolne dzisiaj i jutro wiec dopiero w piatek moge isc, zatem troche sobie jeszcze pocierpie
ciekawe czy tutaj sa jakies leki dla kobiet w ciąży biorąc pod uwagę ich stosunek do ciązy tutaj...
Stary 2011-10-19, 15:08   #2217
mala77
Zakorzenienie

Sweetjoy witaj. i gratulacje

Kapukat uważaj na siebie jutro. Nie dźwigaj nic broń boże. A leki to pewnie tak jak na każdą inna dolegliwość PARACETAMOL
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:11   #2218
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Nieśmiało wyłażę z krzaczorów Mam nadzieję że mnie przyjmiecie.
To moja 4 ciąża, 2 aniołki i córeczka urodzona w wakacje ubiegłego roku.
Obecna ciąża planowana, termin na Dzień Matki
W ciąży z córką wymiotowałam do końca 6 miesiąca, teraz póki co jeszcze nie witałam się z sedesem ale jeszcze wszystko przede mną....
Czytam Was od początku, ale z braku czasu jakoś nie udało mi się wtrącić do wątku

Ps. Mam prośbę do kism - nie wpisuj mnie na listę, dzięki

witamy kolejną mamę

ja sobie ostatnio uświadomiłam że w przyszłym roku będę obchodzić pierwszy w życiu dzień matki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-19, 15:30   #2219
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
witamy kolejną mamę

ja sobie ostatnio uświadomiłam że w przyszłym roku będę obchodzić pierwszy w życiu dzień matki
I pierwszy raz to Ty będziesz obdarowywać na dzień dziecka
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 15:32   #2220
kapukat
Zakorzenienie

ja też czytając że dziecko przyjdzzie na świat w dzień Matki

dziękuję za wsparcie - dzwigać nie mogę na straży R stoi - nawet zakupów mi nie pozwala...ale wiesz, co jak co dopilnować wszystkiego trzeba i potem to rozpakowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości