Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 07:36   #2281
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
dziewczeta odrauz chcialam was przy okazji spytac czy ktos bedac juz w ponad 12 tygodniu dowiedzial sie dopiero teraz o niedoczynnosci tarczycy ??
sorki o to pytanie, ale sie bardzo martwie....

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

do tej pory bylo ok, ale badania mi wyslzy niezbyt ok ...
a tak poza tym to lekkie mdlosci, zawroty glowy i bardzoooo szybkie przybieranie na wadze
a jak u Was ? brzuzio juz cos rosnie :P? u mnie nic a nic \ (tzn swoj juz mam spozywczy duzy jesli ktos wie o co mi chodzi takze pewnie u mnie bedzie widac dosc pozno)
Tutaj nas dużo jest z problemami tarczycy

Miałas robiony poziom ft4 i ft3? Bo to są właściwe hormony tarczycy, które są bardzo istotne dla dziecka. Może wcale nie masz ich bardzo zaniżonych, a w związku z tym jest ich wystarczajaco i dla Ciebie i dla dziecka

Nie stresuj się, bedzie dobrze I nie czytaj i nie wkręcaj sobie. Poczekaj spokojnie na wizytę u lekarza. Btw nie udałoby sie wcześniej umówić wizyty u endokrynologa?
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:42   #2282
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wczoraj znowu poszłam spac przed 21. Kładę się prawie równo ze swoim dzieckiem hehe. No i niestety dopadły mnie mdłości i tak pewnie będą mnie męczyły do końca pierwszego trymestru. A najgorzej że nie mogę porozmawiać z kibelkiem tylko cały dzień mnie muli.

Spać mi się chce, muszę nauczyć się kłaść razem z Oliwką na drzemki w ciągu dnia to może wieczorem wytrzymam do 22 chociaż
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:41   #2283
giovannina
Raczkowanie

Timii, kapukat ja pisze do was z Galway. dzis juz polowa 12go tygodnia.
ja do irlandczykow zaufani anie mam i chodzie do PL gina, bylam juz na 3 usg, wszystkie badania zrobione teraz czekam na usg z przeziernoscia karkowa i test PAPP-A itd , ktory mam w nast tygodniu.
oczywiscie wszystko prywatnie ale kasy nie szkoda jesli chodzi o dziecko!
pozdrawiam
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:42   #2284
8ewus8
Zadomowienie

WItam,
Jestem w 6 tygodniu ciaży, narazie potwierdzonym tylko testem tzn, testami
Do lekarza idę w poniedziałek. Strach mnie już ogarnia. Mogę się do Was przyłączyć?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:08   #2285
pestkaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
WItam,
Do lekarza idę w poniedziałek. Strach mnie już ogarnia. Mogę się do Was przyłączyć?

Witamy nową mamusię

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ja dzis byłam robić pierwsze badania i jutro wyniki, mam nadz że wyjdą dobre, u mnie dziś od rana pada i pochmurno aż sie z łóżka nie chciało wstać heh a tu na 12 do pracy a tak sie nie chce, mam pytanko bo u mnie w pracy dziś mamy małą imprezkę i mozliwe że będzie lampka wina a jeszcze nikt nie wie o ciąży i nie wiem co zrobić?? nie chcę odmawiąc bo zawsze piłam lampkę, może zmoczę usta a potem wyleje sama nie wiem
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:21   #2286
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
Witamy nową mamusię

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ja dzis byłam robić pierwsze badania i jutro wyniki, mam nadz że wyjdą dobre, u mnie dziś od rana pada i pochmurno aż sie z łóżka nie chciało wstać heh a tu na 12 do pracy a tak sie nie chce, mam pytanko bo u mnie w pracy dziś mamy małą imprezkę i mozliwe że będzie lampka wina a jeszcze nikt nie wie o ciąży i nie wiem co zrobić?? nie chcę odmawiąc bo zawsze piłam lampkę, może zmoczę usta a potem wyleje sama nie wiem
Zawsze możesz skłamać, że masz problemy żołądkowe, bierzesz antybiotyk czy coś w tym stylu i nie możesz pić.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:23   #2287
martita_891
Zadomowienie

Cytat:

Możesz powiedzieć, że kierujesz.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:26   #2288
pestkaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Możesz powiedzieć, że kierujesz.
prowadzenie odpada bo mam do pracy 5 min a u mnie w pracy jest tylko 7 osób i ciężko jest kłamać ale coś wymyślę dzięki za rady
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:47   #2289
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

8ewus8 witaj
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:52   #2290
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Tutaj nas dużo jest z problemami tarczycy

Miałas robiony poziom ft4 i ft3? Bo to są właściwe hormony tarczycy, które są bardzo istotne dla dziecka. Może wcale nie masz ich bardzo zaniżonych, a w związku z tym jest ich wystarczajaco i dla Ciebie i dla dziecka

Nie stresuj się, bedzie dobrze I nie czytaj i nie wkręcaj sobie. Poczekaj spokojnie na wizytę u lekarza. Btw nie udałoby sie wcześniej umówić wizyty u endokrynologa?

badania na tf4 i tf3 mialam dopiero wczoraj robione wiec i wyniki dopiero w pn, wszytko mam zrobione najszybciej jak sie da, poprostu pozno dostalam poprzednie wyniki bo czekalam ponad miesiac i nic nie moglam zrobic
juz nie czytam nic, bo pisza okropne rzeczy,,,

8ewus8 witaj
u mnie niestety tez pada od rana, pogoda ze az sie nie chce wstawac z lozka
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:04   #2291
8ewus8
Zadomowienie

Wiecie co, ja objawów nie mam, dlatego jakoś mi tak dziwnie i do tego poniedziałku to jakąś taką niepewnośc będę czuła.

Myślicie, że jak pójdę w pierwszy dzień 7go tygodnia to juz mi na usg coś konkretnego powie?
Stary 2011-10-20, 11:07   #2292
Mirabelka7
Raczkowanie

Dzień dobry

Dzień faktycznie łóżkowy. Co prawda nie śpię od 5 bo mnie córa obudziła, pobawiłyśmy się do 8, zawiozłam ją do przedszkola i wróciłam do łóżka. Poniekąd lubię taką pogodę bo dobrze się śpi. Przed chwilą poniosła mnie fantazja i rozpuściłam czekolade w mikrofali, z orzeszkami mniam mniam, zjadłam całą
Chyba obejrze jakiś film tylko nie wiem jaki, coś polecacie? ostatnio obejrzałam "chłopiec w pasiastej piżamie" bardzo fajny i przejmujący, osobiście takie lubie najbardziej, chwytające za serce ( broń Boże romansidła)
Stary 2011-10-20, 11:09   #2293
śliweńka
Zakorzenienie

witam w ten piękny zimny dzień wszystkie ciężarówki ja wczoraj wieczorem zjadłam jabłko po półgodziny męczyły mnie mdłości zjadłam płatki z mlekiem które po 5min witały się z muszlą ja coś chyba źle reaguje na mleko ostatnim razem wymiotowałam 2,5tyg temu po ciepłym mleku rano

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:09   #2294
Mirabelka7
Raczkowanie

Cytat:

Myślicie, że jak pójdę w pierwszy dzień 7go tygodnia to juz mi na usg coś konkretnego powie?
napewno będzie już maleństwo w pęcherzyku i serduszko usłyszysz
Stary 2011-10-20, 11:27   #2295
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Wiecie co, ja objawów nie mam, dlatego jakoś mi tak dziwnie i do tego poniedziałku to jakąś taką niepewnośc będę czuła.

u mnie w miescie nie robi sie wczesniej usg niz przed 12 tyg, ale u Ciebie chyba powinno juz cos pokazac.
ja spytalam o usg dopochwowe i powiedzial zeby lepiej poczekac z tym .... nie wiem jak jest w innych miastach
ja mialam objawy straszne, a najwieksze- to bol podbrzusza, piersi malo ze mi nie pekly. Mdlosci doszly dopiero po 8 tygodniu i w 10 minely. no i spanie .... spie duzoooo ;]
bedzie ok ja bylam u ginekologa wtedy w 6 tyg to mnie przebadal tlyko dopochwowo i powiedzial, ze macica znacznie powiekszona a ostatnio, ze ciaza rozwija sie prawidlowo ( to powiedzial tydzien temu, ale tez badanie dpopchwowe)

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
witam w ten piękny zimny dzień wszystkie ciężarówki ja wczoraj wieczorem zjadłam jabłko po półgodziny męczyły mnie mdłości zjadłam płatki z mlekiem które po 5min witały się z muszlą ja coś chyba źle reaguje na mleko ostatnim razem wymiotowałam 2,5tyg temu po ciepłym mleku rano
ja nie wymiotuje, ale co zjem to mam uczulenie ;] na ciele plamy i swedzi ;] mdlosci mi juz przeszly ;] nie wymiotowalam nigdy

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-10-20 o 11:28
Stary 2011-10-20, 11:29   #2296
debesciara
Zadomowienie

Cytat:

Chyba coś powie, chociaż ja byłam w połowie 8 pierwszy raz.
A co do braku objawów, to wiem co czujesz, też tak miałam i tu smuty i obawy pisałam i chyba w ramach zemsty mojego malucha niedługo po tym zaczęło mnie mulić i tak już zostało.. Także cierpliwości, jeszcze Ci się znudzi
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:51   #2297
śliweńka
Zakorzenienie

ja wymiotowałam raz po herbacie z cytryną i parówkach, to od tamtej pory zero herbaty z cytryną, po chlebie z serkiem, dwa razy po mleku a wymioty mam od 29,08 ;(

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-20, 11:56   #2298
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
zglaszam sie )
termin niby na 7 maja
w pn pierwsze usg- bedzie 12 tydzien
Cytat:
dziewczeta odrauz chcialam was przy okazji spytac czy ktos bedac juz w ponad 12 tygodniu dowiedzial sie dopiero teraz o niedoczynnosci tarczycy ??
sorki o to pytanie, ale sie bardzo martwie....

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

do tej pory bylo ok, ale badania mi wyslzy niezbyt ok ...
a tak poza tym to lekkie mdlosci, zawroty glowy i bardzoooo szybkie przybieranie na wadze
a jak u Was ? brzuzio juz cos rosnie :P? u mnie nic a nic \ (tzn swoj juz mam spozywczy duzy jesli ktos wie o co mi chodzi takze pewnie u mnie bedzie widac dosc pozno)
Witaj
Ja mam problemy z niedoczynnością tarczycy, wczoraj ginka powiedziała, że mam prawie chorobę Hashimoto. Dokładniej poczytam w necie i encyklopedii, bo się za bardzo nie orientuję. Dostałam Euthyrox i od jutro zacznę go łykać. W moim przypadku dodatkowo może wyjść z niedoczynności nadczynność, bo u mnie to rodzinne. Ważne, żeby systematycznie kontrolować poziom hormonów tarczycy.

Cytat:
WItam,
Witaj
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Ja tak miałam na sojowe, ale waniliowe, po czekoladowym mnie nic nie brało

Wróciłam z przychodni. Oczywiście wkur&*ona na maxa, bo te durne baby stwierdziły, że to szpital się pomylił w wynikach, a nie ich laboratorium. Dodatkowo skierowali mnie do samego laboratorium, bo w mojej przychodni tylko pobierają materiał, a do drugie wysyłają. Wściekłam się jak cholera i powiedziałam, że już nigdy u nich żadnych płatnych badań nie zrobię. Babka się jeszcze ze mną kłóciła, że po co robiłam kolejne badania tydzień po tych, skoro miałam wyraźnie napisane, że dwa tygodnie później ! I na początku myślała, że to w ich badaniach wyszło, że nie mam toxo, a w szpitalnych jest. Dopiero jak jej pokazałam palcem, to pojęła o co mi chodzi i powiedziała, że się na toxo nie zna, to jej wytłumaczyłam, że bez leków to toxo sama z siebie nie zniknie, a ona mi przytaknęła A i jeszcze powiedziała, że mam sobie zrobić 3 badania, że ona na moim miejscu by zgłupiała z takimi wynikami, to ją zapytałam, czy ma może 100 zł luźne to mogę zrobić badania.
Normalnie taka jestem zła, wściekła, że szok
Teściowa już przyjechała, więc jak mąż pojedzie do pracy, to ja tu trochę posprzątam

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:25   #2299
8ewus8
Zadomowienie

debesciara Ty mnie nie załamuj liczyłam, że jak do tej pory nie mam mdłości to już nie będę mieć. Nie mogę tylko za bardzo przed pracą nic jeść. Piję tylko herbatę i jem suchara albo ryżowe pieczywo.

Te pierwsze badania na grupę krwi, toxo i różyczke to gdzie się wykonuje?
Stary 2011-10-20, 12:38   #2300
Efijy
Rozeznanie

witam wszystkie mamusie

Mam pytanie w tez czasem się tak słabo czujecie? Ja od kilku dni tak słabo się czuję nie wiem czy to od tej pogody może ciśnienie mam niskie ostatnio to mało co nie zemdlałam jak nie zgaga to teraz to
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:42   #2301
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Te pierwsze badania na grupę krwi, toxo i różyczke to gdzie się wykonuje?
W laboratorium

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:47   #2302
8ewus8
Zadomowienie

Efijy ja póki co dobrze się czuję, nie kołuje mi się w głowie, ale czytałam, ze może tak być.
martita_891 domyślam się pytałam, bo moja szwagierka robi np u siebie w przychodni rodzinnej. Ja wiem od mojego lekarza, że badania robi się u niego w gabinecie tzn w 2 dni jest tam pielęgnierka, która pobiera krew. Potem te badania wracają do niego.
Ale nie wiem czy wszystkie.
Stary 2011-10-20, 13:03   #2303
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po pracyczas na odpoczynek

Co do zdrowej zywności to moja mama sama piecze chlebek razowy na zakwasie, ałaśnie dziś przyniosła mi cieplutkijajka mam od teściowej a kurczaki od znajomej z pracywiadomo i tak większoś zywności ma tyle chemi, że trudno tego uniknąć heh

Ja mam termin na 9 czerwca mam 31 lat i to moja wyczekana ciąża

Jestem z małopolski

mam pytanie czy to normalne że często jestem głodna??kiedyś tak nie miałam, a teraz zjem i za godz znowu mam apetyt
Normalne, że jesteś głodna. Jedz często a małe porcje

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki,
muszę się Wam wyżalić bo chyba tylko Wy mnie zrozumiecie...
Przykro mi bo dzisiaj dowiedziałam się że brat małża będzie miał dzidzie, nie o dzidzie mi smutno, a o to, że nasze nie będzie już takim zaskoczeniem i niespodzianką. Cieszę się, że im się udało wkońcu bo długo się starali, ale jakoś to zakłuciło moje szczeście i nawet odechciało mi się mówić wszystkim. Czy ktoś wie o czym mówie? bo małż twierdzi, że zmyślam, a ja po prostu chciałam żeby dla wszystkich była to niespodzianka, a teraz już napewno nie będzie. czy to już moje humorki ciążowe dają się we znaki?
Mirabelko, myślę, ze nie ma się czym przejmować.
Osoby, których sercu jesteś bliska, na pewno się ucieszą. Resztą się nie przejmuj

I mam prośbę, pisz trochę większą czcionką, bo ta w tym formacie jest nieczytelna

Cytat:
Witamy nową mamusię

A może to jest dobra okazja żeby powiedzieć o ciąży?:rolleyes :

Cytat:
u mnie w miescie nie robi sie wczesniej usg niz przed 12 tyg, ale u Ciebie chyba powinno juz cos pokazac.
ja spytalam o usg dopochwowe i powiedzial zeby lepiej poczekac z tym .... nie wiem jak jest w innych miastach
ja mialam objawy straszne, a najwieksze- to bol podbrzusza, piersi malo ze mi nie pekly. Mdlosci doszly dopiero po 8 tygodniu i w 10 minely. no i spanie .... spie duzoooo ;]
bedzie ok ja bylam u ginekologa wtedy w 6 tyg to mnie przebadal tlyko dopochwowo i powiedzial, ze macica znacznie powiekszona a ostatnio, ze ciaza rozwija sie prawidlowo ( to powiedzial tydzien temu, ale tez badanie dpopchwowe)
12. tydzień to późno.
Pierwsze USG dobrze jest zrobić około 7-8 tygodnia, wtedy już powinien być zarodek i powinno być serce. To powinna być podstawa żeby stwierdzić, że ciąża się rozwija. Bo samo rozpulchnienie macicy niewiele mówi.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie

Mam pytanie w tez czasem się tak słabo czujecie? Ja od kilku dni tak słabo się czuję nie wiem czy to od tej pogody może ciśnienie mam niskie ostatnio to mało co nie zemdlałam jak nie zgaga to teraz to
Jak najbardziej normalne. Ja około 7-9 tygodnia ciąży miałam czasami takie zawroty głowy i osłabienie, że myślałam, że zejdę.
Ale jakoś przeżyłam.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 13:16   #2304
Efijy
Rozeznanie

_agata
najbardziej normalne. Ja około 7-9 tygodnia ciąży miałam czasami takie zawroty głowy i osłabienie, że myślałam, że zejdę.
Ale jakoś przeżyłam.

Piszesz ze przeżyłaś to może mi to też przejdzie bo za bardzo to ja się teraz nie nadaje do niczego .

8ewus8
ja póki co dobrze się czuję, nie kołuje mi się w głowie, ale czytałam, ze może tak być.

Mam nadzieje ze to minie tylko a swoją drogą to dobrze że nic cie nie bierze szczęściara
Stary 2011-10-20, 13:26   #2305
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
_agata
najbardziej normalne. Ja około 7-9 tygodnia ciąży miałam czasami takie zawroty głowy i osłabienie, że myślałam, że zejdę.
Ale jakoś przeżyłam.

Piszesz ze przeżyłaś to może mi to też przejdzie bo za bardzo to ja się teraz nie nadaje do niczego .

8ewus8
ja póki co dobrze się czuję, nie kołuje mi się w głowie, ale czytałam, ze może tak być.

Mam nadzieje ze to minie tylko a swoją drogą to dobrze że nic cie nie bierze szczęściara
Ja cały czas się słabo czuję, mam zawroty głowy, obecnie jedzeniowstręt (tylko na widok jogurtów nie mam mdłości) i 3/4 dnia leżę sobie w łóżku, bo nic innego nie chce mi się robić.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 13:30   #2306
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=martita_891;3005310 4]Też mam termin na 9 czerwca i za 3 dni zamierzam upiec swój pierwszy chleb na naturalnym zakwasie

Chleb na zakwasie naprawdę jst pyszny polecam a moja rada to nie zrażac się za pierwszym razem jeśli nie wyjdzie taki idealny jak chcielibyśmy, im starszy bedzie zakwas tym chlebek będzie lepszy . To tak że się wtrącę
Stary 2011-10-20, 13:35   #2307
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witajcie. Ja na 14 do pracy. Teraz jem obiad. Ziemniaczki gulasz i buraczki które niezbyt mi podchodzą a wcześniej buraki uwielbiałam. Wczoraj w pracy byłam taka słaba że musiałam kilka razy sobie usiąść. Dziś wiem że będzie więcej roboty, ale może dziś będę się lepiej czuła. Powiedzcie mi dziewczyny czy pijecie kawę z kofeiną? Chociaż pół filiżanki dziennie?? Czy nie pijecie? Bo ja nie piję teraz ale mam wrażenie że to z powodu braku kofeiny jestem czasem taka nie do życia i oczy mi się zamykają.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 13:51   #2308
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja na 14 do pracy. Teraz jem obiad. Ziemniaczki gulasz i buraczki które niezbyt mi podchodzą a wcześniej buraki uwielbiałam. Wczoraj w pracy byłam taka słaba że musiałam kilka razy sobie usiąść. Dziś wiem że będzie więcej roboty, ale może dziś będę się lepiej czuła. Powiedzcie mi dziewczyny czy pijecie kawę z kofeiną? Chociaż pół filiżanki dziennie?? Czy nie pijecie? Bo ja nie piję teraz ale mam wrażenie że to z powodu braku kofeiny jestem czasem taka nie do życia i oczy mi się zamykają.
Napewno nie z powodu kawy jesteś padnięta, to chyba normalny objaw zaciążenia Ale swoją drogą kawę kofeinową (puszczalską ) piję jedną dziennie z jednej łyżeczki z mlekiem. Od takiej ilości nie powinno się nic stać.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 13:55   #2309
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Witaj
Ja mam problemy z niedoczynnością tarczycy, wczoraj ginka powiedziała, że mam prawie chorobę Hashimoto. Dokładniej poczytam w necie i encyklopedii, bo się za bardzo nie orientuję. Dostałam Euthyrox i od jutro zacznę go łykać. W moim przypadku dodatkowo może wyjść z niedoczynności nadczynność, bo u mnie to rodzinne. Ważne, żeby systematycznie kontrolować poziom hormonów tarczycy.

a nie ejst tak ze jak do 13 tyg nie dostarczysz dziecku tego hormonu to bedzie zle ???
co do picia kawy i pytania wyzej calkowicie przestalam pic, czasami tylko inke z mlekiem
co do spania tez mam ochote ciagle spac eh ...
z tym, ze niebawem bede musiala isc chyba pomoc do pracy i bede chodzila 4 mce wiec prawie do samej ciazy, nie wiem jak ja tam dam rade ;/
Stary 2011-10-20, 14:05   #2310
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
ja w ogóle kawy nie umiem pić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości