|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Miałas robiony poziom ft4 i ft3? Bo to są właściwe hormony tarczycy, które są bardzo istotne dla dziecka. Może wcale nie masz ich bardzo zaniżonych, a w związku z tym jest ich wystarczajaco i dla Ciebie i dla dziecka Nie stresuj się, bedzie dobrze I nie czytaj i nie wkręcaj sobie. Poczekaj spokojnie na wizytę u lekarza. Btw nie udałoby sie wcześniej umówić wizyty u endokrynologa?
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj znowu poszłam spac przed 21. Kładę się prawie równo ze swoim dzieckiem hehe. No i niestety dopadły mnie mdłości i tak pewnie będą mnie męczyły do końca pierwszego trymestru. A najgorzej że nie mogę porozmawiać z kibelkiem tylko cały dzień mnie muli. Spać mi się chce, muszę nauczyć się kłaść razem z Oliwką na drzemki w ciągu dnia to może wieczorem wytrzymam do 22 chociaż
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Timii, kapukat ja pisze do was z Galway. dzis juz polowa 12go tygodnia.
ja do irlandczykow zaufani anie mam i chodzie do PL gina, bylam juz na 3 usg, wszystkie badania zrobione teraz czekam na usg z przeziernoscia karkowa i test PAPP-A itd , ktory mam w nast tygodniu. oczywiscie wszystko prywatnie ale kasy nie szkoda jesli chodzi o dziecko! pozdrawiam |
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
WItam,
Jestem w 6 tygodniu ciaży, narazie potwierdzonym tylko testem tzn, testami ![]() Do lekarza idę w poniedziałek. Strach mnie już ogarnia. Mogę się do Was przyłączyć? |
|
|
|
#2285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy nową mamusię ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ja dzis byłam robić pierwsze badania i jutro wyniki, mam nadz że wyjdą dobre, u mnie dziś od rana pada i pochmurno aż sie z łóżka nie chciało wstać heh a tu na 12 do pracy a tak sie nie chce, mam pytanko bo u mnie w pracy dziś mamy małą imprezkę i mozliwe że będzie lampka wina a jeszcze nikt nie wie o ciąży i nie wiem co zrobić?? nie chcę odmawiąc bo zawsze piłam lampkę, może zmoczę usta a potem wyleje sama nie wiem
|
|
#2286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
prowadzenie odpada bo mam do pracy 5 min a u mnie w pracy jest tylko 7 osób i ciężko jest kłamać ale coś wymyślę
dzięki za rady
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
8ewus8 witaj
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
badania na tf4 i tf3 mialam dopiero wczoraj robione wiec i wyniki dopiero w pn, wszytko mam zrobione najszybciej jak sie da, poprostu pozno dostalam poprzednie wyniki bo czekalam ponad miesiac i nic nie moglam zrobic juz nie czytam nic, bo pisza okropne rzeczy,,, 8ewus8 witaj ![]() u mnie niestety tez pada od rana, pogoda ze az sie nie chce wstawac z lozka
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja objawów nie mam, dlatego jakoś mi tak dziwnie i do tego poniedziałku to jakąś taką niepewnośc będę czuła.
Myślicie, że jak pójdę w pierwszy dzień 7go tygodnia to juz mi na usg coś konkretnego powie? |
|
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dzień faktycznie łóżkowy. Co prawda nie śpię od 5 bo mnie córa obudziła, pobawiłyśmy się do 8, zawiozłam ją do przedszkola i wróciłam do łóżka. Poniekąd lubię taką pogodę bo dobrze się śpi. Przed chwilą poniosła mnie fantazja i rozpuściłam czekolade w mikrofali, z orzeszkami mniam mniam, zjadłam całą ![]() Chyba obejrze jakiś film tylko nie wiem jaki, coś polecacie? ostatnio obejrzałam "chłopiec w pasiastej piżamie" bardzo fajny i przejmujący, osobiście takie lubie najbardziej, chwytające za serce ( broń Boże romansidła)
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
witam w ten piękny zimny dzień wszystkie ciężarówki
ja wczoraj wieczorem zjadłam jabłko po półgodziny męczyły mnie mdłości zjadłam płatki z mlekiem które po 5min witały się z muszlą ja coś chyba źle reaguje na mleko ostatnim razem wymiotowałam 2,5tyg temu po ciepłym mleku rano
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
napewno będzie już maleństwo w pęcherzyku i serduszko usłyszysz
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja spytalam o usg dopochwowe i powiedzial zeby lepiej poczekac z tym .... nie wiem jak jest w innych miastach ja mialam objawy straszne, a najwieksze- to bol podbrzusza, piersi malo ze mi nie pekly. Mdlosci doszly dopiero po 8 tygodniu i w 10 minely. no i spanie .... spie duzoooo ;] bedzie ok ja bylam u ginekologa wtedy w 6 tyg to mnie przebadal tlyko dopochwowo i powiedzial, ze macica znacznie powiekszona a ostatnio, ze ciaza rozwija sie prawidlowo ( to powiedzial tydzien temu, ale tez badanie dpopchwowe)---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-10-20 o 11:28 |
||
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do braku objawów, to wiem co czujesz, też tak miałam i tu smuty i obawy pisałam i chyba w ramach zemsty mojego malucha niedługo po tym zaczęło mnie mulić i tak już zostało.. Także cierpliwości, jeszcze Ci się znudzi
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
ja wymiotowałam raz po herbacie z cytryną i parówkach, to od tamtej pory zero herbaty z cytryną, po chlebie z serkiem, dwa razy po mleku a wymioty mam od 29,08 ;(
|
#2298 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam problemy z niedoczynnością tarczycy, wczoraj ginka powiedziała, że mam prawie chorobę Hashimoto. Dokładniej poczytam w necie i encyklopedii, bo się za bardzo nie orientuję. Dostałam Euthyrox i od jutro zacznę go łykać. W moim przypadku dodatkowo może wyjść z niedoczynności nadczynność, bo u mnie to rodzinne. Ważne, żeby systematycznie kontrolować poziom hormonów tarczycy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam z przychodni. Oczywiście wkur&*ona na maxa, bo te durne baby stwierdziły, że to szpital się pomylił w wynikach, a nie ich laboratorium. Dodatkowo skierowali mnie do samego laboratorium, bo w mojej przychodni tylko pobierają materiał, a do drugie wysyłają. Wściekłam się jak cholera i powiedziałam, że już nigdy u nich żadnych płatnych badań nie zrobię. Babka się jeszcze ze mną kłóciła, że po co robiłam kolejne badania tydzień po tych, skoro miałam wyraźnie napisane, że dwa tygodnie później ! I na początku myślała, że to w ich badaniach wyszło, że nie mam toxo, a w szpitalnych jest. Dopiero jak jej pokazałam palcem, to pojęła o co mi chodzi i powiedziała, że się na toxo nie zna, to jej wytłumaczyłam, że bez leków to toxo sama z siebie nie zniknie, a ona mi przytaknęła Normalnie taka jestem zła, wściekła, że szok ![]() Teściowa już przyjechała, więc jak mąż pojedzie do pracy, to ja tu trochę posprzątam
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
debesciara Ty mnie nie załamuj
liczyłam, że jak do tej pory nie mam mdłości to już nie będę mieć. Nie mogę tylko za bardzo przed pracą nic jeść. Piję tylko herbatę i jem suchara albo ryżowe pieczywo.Te pierwsze badania na grupę krwi, toxo i różyczke to gdzie się wykonuje? |
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie mamusie
Mam pytanie w tez czasem się tak słabo czujecie? Ja od kilku dni tak słabo się czuję nie wiem czy to od tej pogody może ciśnienie mam niskie ostatnio to mało co nie zemdlałam jak nie zgaga to teraz to |
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Efijy ja póki co dobrze się czuję, nie kołuje mi się w głowie, ale czytałam, ze może tak być.
martita_891 domyślam się pytałam, bo moja szwagierka robi np u siebie w przychodni rodzinnej. Ja wiem od mojego lekarza, że badania robi się u niego w gabinecie tzn w 2 dni jest tam pielęgnierka, która pobiera krew. Potem te badania wracają do niego.Ale nie wiem czy wszystkie. |
|
|
|
#2303 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Osoby, których sercu jesteś bliska, na pewno się ucieszą. Resztą się nie przejmuj ![]() I mam prośbę, pisz trochę większą czcionką, bo ta w tym formacie jest nieczytelna ![]() Cytat:
:rolleyes :![]() Cytat:
Pierwsze USG dobrze jest zrobić około 7-8 tygodnia, wtedy już powinien być zarodek i powinno być serce. To powinna być podstawa żeby stwierdzić, że ciąża się rozwija. Bo samo rozpulchnienie macicy niewiele mówi. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Ale jakoś przeżyłam.
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
_agata
najbardziej normalne. Ja około 7-9 tygodnia ciąży miałam czasami takie zawroty głowy i osłabienie, że myślałam, że zejdę. Ale jakoś przeżyłam. Piszesz ze przeżyłaś to może mi to też przejdzie bo za bardzo to ja się teraz nie nadaje do niczego .8ewus8 ja póki co dobrze się czuję, nie kołuje mi się w głowie, ale czytałam, ze może tak być. Mam nadzieje ze to minie tylko a swoją drogą to dobrze że nic cie nie bierze szczęściara
|
|
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=martita_891;3005310 4]Też mam termin na 9 czerwca i za 3 dni zamierzam upiec swój pierwszy chleb na naturalnym zakwasie
![]() Chleb na zakwasie naprawdę jst pyszny polecam a moja rada to nie zrażac się za pierwszym razem jeśli nie wyjdzie taki idealny jak chcielibyśmy, im starszy bedzie zakwas tym chlebek będzie lepszy . To tak że się wtrącę
|
|
|
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie. Ja na 14 do pracy. Teraz jem obiad. Ziemniaczki gulasz i buraczki które niezbyt mi podchodzą a wcześniej buraki uwielbiałam. Wczoraj w pracy byłam taka słaba że musiałam kilka razy sobie usiąść. Dziś wiem że będzie więcej roboty, ale może dziś będę się lepiej czuła. Powiedzcie mi dziewczyny czy pijecie kawę z kofeiną? Chociaż pół filiżanki dziennie?? Czy nie pijecie? Bo ja nie piję teraz ale mam wrażenie że to z powodu braku kofeiny jestem czasem taka nie do życia i oczy mi się zamykają.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale swoją drogą kawę kofeinową (puszczalską ) piję jedną dziennie z jednej łyżeczki z mlekiem. Od takiej ilości nie powinno się nic stać.
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do picia kawy i pytania wyzej calkowicie przestalam pic, czasami tylko inke z mlekiem ![]() ![]() co do spania tez mam ochote ciagle spac eh ... z tym, ze niebawem bede musiala isc chyba pomoc do pracy i bede chodzila 4 mce wiec prawie do samej ciazy, nie wiem jak ja tam dam rade ;/
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

\ (tzn swoj juz mam spozywczy duzy jesli ktos wie o co mi chodzi takze pewnie u mnie bedzie widac dosc pozno)

ja wczoraj wieczorem zjadłam jabłko po półgodziny męczyły mnie mdłości zjadłam płatki z mlekiem które po 5min witały się z muszlą ja coś chyba źle reaguje na mleko
ostatnim razem wymiotowałam 2,5tyg temu po ciepłym mleku rano