Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 14:06   #2311
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja na 14 do pracy. Teraz jem obiad. Ziemniaczki gulasz i buraczki które niezbyt mi podchodzą a wcześniej buraki uwielbiałam. Wczoraj w pracy byłam taka słaba że musiałam kilka razy sobie usiąść. Dziś wiem że będzie więcej roboty, ale może dziś będę się lepiej czuła. Powiedzcie mi dziewczyny czy pijecie kawę z kofeiną? Chociaż pół filiżanki dziennie?? Czy nie pijecie? Bo ja nie piję teraz ale mam wrażenie że to z powodu braku kofeiny jestem czasem taka nie do życia i oczy mi się zamykają.
Cytat z książki "w oczekiwaniu na dziecko"
Myślę, że ten tekst wyczerpuje temat

"Chociaż istnieją dowody na to, że czerpanie energii z kofeiny nie jest najlepszym pomysłem podczas ciąży, picie niewi e l k i e j ilości kawy raczej nie spowoduje żadnych problemów. Kofeina (znajdująca się w kawie, herbacie i niektórych napojach chłodzących) przechodzi do łożyska i dostaje się do krwiobiegu płodu, lecz nie wiadomo
dokładnie, w jakim stopniu (i przy jakiej dawce) ma na niego wpływ. Z ostatnio przeprowadzonych badań wynika, że kobiety, które piją 2 czy nawet 3 filiżankikawy dziennie, prawdopodobnie nie narażają swoich dzieci na ryzyko. Niemniej jednak liczba poronień zwiększa się nieznacznie u kobiet pijących 5 lub 6 filiżanek kawy
każdego dnia.
Obecnie prowadzi się coraz więcej badań nad wpływem kawy na rozwój płodu. Dopóki jednak nie zbierze się wystarczająco dużo danych, lepiej zachować ostrożność i albo unikać kawy w czasie ciąży, albo
ograniczyć jej spożywanie do ilości nie większej niż 2 filiżanki dziennie. Przeliczając przyjmowaną dawkę, zwróć uwagę, że kofeina występuje nie tylko w kawie, lecz również w kofeinowych napojach chłodzących,
jogurcie kawowym, herbacie i czekoladzie (przy czym jej zawartość jest różna w różnych produktach). Zważ także, że mocne napary podawane w kawiarniach zawierają znacznie więcej kofeiny niż kawa podawana
w domu. Podobnie kawa rozpuszczalna zawiera jej mniej niż zaparzana.
Są dodatkowe powody, dla których warto w czasie ciąży zrezygnować lub ograniczyć picie napojów i spożywanie produktów zawierających kofeinę. Po pierwsze, kofeina jest moczopędna, odwadnia i odwapnia
organizm - ze szkodą dla zdrowia matki i dziecka. Jeżeli i bez tego masz problemy ze zbyt częstym oddawaniem moczu, spożycie kofeiny jeszcze je powiększy. Po drugie, kawa i herbata, zwłaszcza ze śmietanką i cukrem, są sycące, lecz nie pożywne i mogą zepsuć twój apetyt na potrzebne twemu organizmowi pożywne produkty. Cocacola
i inne zawierające kofeinę napoje są nie tylko sycące, lecz także zawierają składniki chemiczne o wątpliwej wartości i duże ilości niepożądanego cukru czy sztucznych substancji słodzących. Po trzecie, kofeina może pogłębić naturalne w czasie ciąży wahania nastroju, zakłócić wypoczynek i przeszkodzić ci w należnym odpoczynku,
zwłaszcza jeśli spożywasz ją po południu. I wreszcie, przeszkadza w przyswajaniu /claza, którego ty i twoje dziecko potrzebujecie. "

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:12   #2312
śliweńka
Zakorzenienie

ja piję słabą herbatę bo nic mi nie wchodzi woda dalej mdli, czasem jedynie z sokiem wypije

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:14   #2313
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Mam pytanie w tez czasem się tak słabo czujecie? Ja od kilku dni tak słabo się czuję nie wiem czy to od tej pogody może ciśnienie mam niskie ostatnio to mało co nie zemdlałam jak nie zgaga to teraz to
Ja też ostatnio jestem jakaś słaba, jeszcze rano jakoś funkcjonują, ale koło południa już brakuje mi sił i chce mi się spać, a niestety muszę siedzieć w pracy do 16.00 codziennie i jeszcze skupiać się na robocie (praca umysłowa).

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja w ogóle kawy nie umiem pić
Ja kawy nie piję, bo nie lubię. Jeśli chodzi o smak kawy to lubię tylko masy kawowe
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:29   #2314
npg88
Raczkowanie

A ja odkąd wiem, że jestem w ciąży kawy nie pijam, jakoś mi się nie chce... :P

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:29   #2315
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
a nie ejst tak ze jak do 13 tyg nie dostarczysz dziecku tego hormonu to bedzie zle ???
co do picia kawy i pytania wyzej calkowicie przestalam pic, czasami tylko inke z mlekiem
co do spania tez mam ochote ciagle spac eh ...
z tym, ze niebawem bede musiala isc chyba pomoc do pracy i bede chodzila 4 mce wiec prawie do samej ciazy, nie wiem jak ja tam dam rade ;/
Jest tak, że do ok 12-13 tygodnia dziecko nie ma działającej swojej tarczycy, bierze więc hormony od matki. Jeśli matka ma niedoczynność (czyli za mało hormonu dla siebie) to nie ma co "dać" dziecku i to może być problem. Ale leczona niedoczynność euthyroxem nie powinna wpłynąć na rozwój dziecka (bo uzupełniamy brakujący hormon).
Co ważne trzeba badać fT3 i fT4, bo samo TSH nie wystarcza do stwierdzenia niedoczynności/nadczynności, bo na początku TSH naturalnie mocno spada.
Ja mam niedoczynność od 2-3 lat i zaszłam w ciążę i mam zamiar urodzić zdrowe dziecko

Ja piję jedną kawę rozpuszczalną z łyżeczki, z mlekiem. bardziej chyba dla smaku niż "pobudzenia" jakoś nie umiem sobie odmówić
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:33   #2316
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
A ja odkąd wiem, że jestem w ciąży kawy nie pijam, jakoś mi się nie chce... :P
mnie na początku mdłości na samą myśl już mdliło

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:37   #2317
npg88
Raczkowanie

Ostatnio mam tylko ochotę na herbatkę, ale też staram się nie przesadzać...

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 14:42   #2318
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie ejst tak ze jak do 13 tyg nie dostarczysz dziecku tego hormonu to bedzie zle ???
co do picia kawy i pytania wyzej calkowicie przestalam pic, czasami tylko inke z mlekiem
co do spania tez mam ochote ciagle spac eh ...
z tym, ze niebawem bede musiala isc chyba pomoc do pracy i bede chodzila 4 mce wiec prawie do samej ciazy, nie wiem jak ja tam dam rade ;/
Ślimaczek Ci wszystko wytłumaczyła
Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Jest tak, że do ok 12-13 tygodnia dziecko nie ma działającej swojej tarczycy, bierze więc hormony od matki. Jeśli matka ma niedoczynność (czyli za mało hormonu dla siebie) to nie ma co "dać" dziecku i to może być problem. Ale leczona niedoczynność euthyroxem nie powinna wpłynąć na rozwój dziecka (bo uzupełniamy brakujący hormon).
Co ważne trzeba badać fT3 i fT4, bo samo TSH nie wystarcza do stwierdzenia niedoczynności/nadczynności, bo na początku TSH naturalnie mocno spada.
Ja mam niedoczynność od 2-3 lat i zaszłam w ciążę i mam zamiar urodzić zdrowe dziecko

Ja piję jedną kawę rozpuszczalną z łyżeczki, z mlekiem. bardziej chyba dla smaku niż "pobudzenia" jakoś nie umiem sobie odmówić
Ja niedoczynność już miałam kiedyś, ok. 10 lat temu, brałam jod i później robiłam co jakiś czas badania i wszystko było w normie. W ciąży wychodzą różne takie sprawy, jak właśnie niedoczynność, więc dobrze jest porobić badania zawczasu.
Ja już trochę posprzątałam, zaraz sobie podgrzeję flaczki, bo nie mam na nic innego ochoty... A jak już skończę ogarniać chałupkę, to chyba się kimnę, bo pogoda u mnie denna - pochmurno i pada. Nie zdziwiłabym się jakby burza była...

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 15:35   #2319
Mirabelka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja w ogóle kawy nie umiem pić
Ja też :d palić papierosów też nie umiem, ostatnio na jakiejś imprezie koleżanka wyciąga czarnego papierosa, nigdy wcześniej nie widziałam i jeszcze okazało się, że jakiś smakowy więc stwierdziałm, że spróbuje od tak. myślałam, że się udusze, nie wiedziałam czy połykać ten dym czy co z nim robić
za to odwyk od czekolady by mi się sprzydał
Stary 2011-10-20, 17:12   #2320
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Jestem juz po wizycie. Ufff, co za ulga.

Najważniejsze to to, ze serduszko jest i bije i dzidzia ma 1 cm 7 tydzien dzis. Na 8 czerwca mam termin. Zlecone mam badania.

No i powiedział ze śmiało możemy kochac się, byle ostrożnie, TZ bedzie zachwycony tymi wiadomościami
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:46   #2321
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Najważniejsze to to, ze serduszko jest i bije i dzidzia ma 1 cm 7 tydzien dzis. Na 8 czerwca mam termin. Zlecone mam badania.

No i powiedział ze śmiało możemy kochac się, byle ostrożnie, TZ bedzie zachwycony tymi wiadomościami
Same dobre wieści, gratulacje
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:04   #2322
Efijy
Rozeznanie

Cytat:

Wyobrażam sobie jaka to ulga dla Ciebie przed wizyta to się różne myśli po głowie się kręcą :-i) To dobrze że wizyta przyniosła Tobie i Mężowi dobre wiadomości

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

[QUOTE=rinco;30059023]Ja też ostatnio jestem jakaś słaba, jeszcze rano jakoś funkcjonują, ale koło południa już brakuje mi sił i chce mi się spać, a niestety muszę siedzieć w pracy do 16.00 codziennie i jeszcze skupiać się na robocie (praca umysłowa).

NO własnie jak tu funkcjonować
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:05   #2323
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem juz po wizycie. Ufff, co za ulga.Su

Super Olbrzymią masz dzidzię
Ja już wysprzątałam wszystko, co było możliwe. Teraz odpoczywam i pochłaniam jabłko, mandarynkę i banan. Mam nadzieję, że nie będę miała później akcji zwrotnej Zrobiłam sobie ciepłą herbatkę i oglądam TV

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:14   #2324
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

oo jak uczucie po 1szym usg ? super, nie ?
ja sie nie moge doczekac mojego poniedzialkowego usg

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:

w pn zaczne brac chyba leki wiec mam nadzieje, ze nie bedzie za pozno... wczesniej niestety sie na tarczyce nie badalam. ;/
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:12   #2325
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Żebyś tylko miała ochotę.

Same dobre wieści

Dziewczyny, jeśli któraś chce książkę "W oczekiwaniu na dziecko" to niech się odezwie na priv, mogę wysłać.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:15   #2326
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Żebyś tylko miała ochotę.
Jakąś tam ochote mam Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stary 2011-10-20, 19:43   #2327
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Jakąś tam ochote mam Zobaczymy co z tego wyjdzie.
co do ochoty too hmmm jak tam u Was >?
u mnie ponad przecietna ochota
Stary 2011-10-20, 19:47   #2328
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

super wiadomosc

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:48   #2329
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Srednia
Stary 2011-10-20, 19:50   #2330
Mirabelka7
Raczkowanie

Cytat:
u mnie brakkkk, rozleniwiłam się ostatnio nawet w tej kwesti
Stary 2011-10-20, 20:30   #2331
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Teraz w 7 tygodniu (obecnie 9t) robiłam TSH, bo mi lekarz kazał i mam w normie. Nic nie mówił, żeby zrobić też badanie ft3 i ft4 Ale od początku ciąży kazał mi brać Kelp, to jest jakiś naturalny preparat zawierający jod, to może to też dobrze wpływa na moje wyniki?

Cytat:
A u mnie praktycznie zerowa Czekam na drugi trymestr, podobno ma być lepiej pod tym względem...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:44   #2332
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Teraz w 7 tygodniu (obecnie 9t) robiłam TSH, bo mi lekarz kazał i mam w normie. Nic nie mówił, żeby zrobić też badanie ft3 i ft4 Ale od początku ciąży kazał mi brać Kelp, to jest jakiś naturalny preparat zawierający jod, to może to też dobrze wpływa na moje wyniki?

A u mnie praktycznie zerowa Czekam na drugi trymestr, podobno ma być lepiej pod tym względem...
No jsak TSH wychodzi ok to raczej nie daja skierowania na dalsze badania. U mnie niestety tsh wyszlo niebardzo a nigdy nie bralam lekow i teraz sie boje ....
a co do checi to az mnie przeraza bo moglabym ciagle
Stary 2011-10-20, 21:26   #2333
pestkaxx
Raczkowanie

Cytat:

hmm no u mnie też zerowa ochota, trochę ze strachu, czekam na wizytę i zapytam lekarza bo przecież mąż tyle nie wytrzyma biedaczekchoć jemu też jakoś ochota przeszła z obawy że mogłoby sie coś stac
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:48   #2334
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
hmm no u mnie też zerowa ochota, trochę ze strachu, czekam na wizytę i zapytam lekarza bo przecież mąż tyle nie wytrzyma biedaczekchoć jemu też jakoś ochota przeszła z obawy że mogłoby sie coś stac
moj tez sie boi ;p
mi lek tylko powiedzial, ze bez zbytnich mega ,,wzniesien,, a bedzie ok
Stary 2011-10-20, 21:52   #2335
monika_krk
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! jestem przyszłą mamą z wątku marcowo- kwietniowego Nie wiem wprawdzie czy są wśród was dziewczyny z Krakowa, ale chciałam przekazać informację odnośnie ćwiczeń dla kobiet w ciąży

W Platinium Fitness na Lea pojawiły się zajęcia Aktywne9Miesięcy http://www.aktywne9miesiecy.pl/a9m.html Prowadzi je dziewczyna, która była w ciąży niedawno i zrobiła wtedy ten kurs więc doskonale wie co i jak (pamiętam jak sama w ciąży prowadziła normalne zajęcia). Dzwoniłam tam i już się zapisałam na poniedziałek na 11 (z pracy się jakoś urwę ;-) więc jak któraś miałaby ochotę to zachęcam. Zajęcia będą się odbywać pod warunkiem, że znajdzie się na nie kilka chętnych dziewczyn. Mam nadzieję, że się uda

Od razu chcę zaznaczyć, że nie jest to żadna reklama po prostu chciałabym ćwiczyć tam, bo mam blisko, a zajęcia będą się odbywać pod warunkiem, że będą chętne z brzuszkiem stąd szukam innych zainteresowanych

Pozdrawiam!
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:54   #2336
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Cytat z książki "w oczekiwaniu na dziecko"
Myślę, że ten tekst wyczerpuje temat

"Chociaż istnieją dowody na to, że czerpanie energii z kofeiny nie jest najlepszym pomysłem podczas ciąży, picie niewi e l k i e j ilości kawy raczej nie spowoduje żadnych problemów. Kofeina (znajdująca się w kawie, herbacie i niektórych napojach chłodzących) przechodzi do łożyska i dostaje się do krwiobiegu płodu, lecz nie wiadomo
dokładnie, w jakim stopniu (i przy jakiej dawce) ma na niego wpływ. Z ostatnio przeprowadzonych badań wynika, że kobiety, które piją 2 czy nawet 3 filiżankikawy dziennie, prawdopodobnie nie narażają swoich dzieci na ryzyko. Niemniej jednak liczba poronień zwiększa się nieznacznie u kobiet pijących 5 lub 6 filiżanek kawy
każdego dnia.
Obecnie prowadzi się coraz więcej badań nad wpływem kawy na rozwój płodu. Dopóki jednak nie zbierze się wystarczająco dużo danych, lepiej zachować ostrożność i albo unikać kawy w czasie ciąży, albo
ograniczyć jej spożywanie do ilości nie większej niż 2 filiżanki dziennie. Przeliczając przyjmowaną dawkę, zwróć uwagę, że kofeina występuje nie tylko w kawie, lecz również w kofeinowych napojach chłodzących,
jogurcie kawowym, herbacie i czekoladzie (przy czym jej zawartość jest różna w różnych produktach). Zważ także, że mocne napary podawane w kawiarniach zawierają znacznie więcej kofeiny niż kawa podawana
w domu. Podobnie kawa rozpuszczalna zawiera jej mniej niż zaparzana.
Są dodatkowe powody, dla których warto w czasie ciąży zrezygnować lub ograniczyć picie napojów i spożywanie produktów zawierających kofeinę. Po pierwsze, kofeina jest moczopędna, odwadnia i odwapnia
organizm - ze szkodą dla zdrowia matki i dziecka. Jeżeli i bez tego masz problemy ze zbyt częstym oddawaniem moczu, spożycie kofeiny jeszcze je powiększy. Po drugie, kawa i herbata, zwłaszcza ze śmietanką i cukrem, są sycące, lecz nie pożywne i mogą zepsuć twój apetyt na potrzebne twemu organizmowi pożywne produkty. Cocacola
i inne zawierające kofeinę napoje są nie tylko sycące, lecz także zawierają składniki chemiczne o wątpliwej wartości i duże ilości niepożądanego cukru czy sztucznych substancji słodzących. Po trzecie, kofeina może pogłębić naturalne w czasie ciąży wahania nastroju, zakłócić wypoczynek i przeszkodzić ci w należnym odpoczynku,
zwłaszcza jeśli spożywasz ją po południu. I wreszcie, przeszkadza w przyswajaniu /claza, którego ty i twoje dziecko potrzebujecie. "
Ślicznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Wróciłam z pracy. Dziś lepiej się czułam, jakby już tak zostało, och to by było cudnie Jeszcze tylko jutro popołudniówka i wolny weekend. Super W przyszłym tygodniu mam ranne zmiany i boję się że będę miała mdłości i nie zdążę do pracy. Na popołudnie to wiadomo że wcześniej wstaję to jest jeszcze czas na dojście do siebie ale rano to już tak kolorowo może nie być.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2011-10-20 o 22:20
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 23:41   #2337
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giovannina Pokaż wiadomość
Timii, kapukat ja pisze do was z Galway. dzis juz polowa 12go tygodnia.
ja do irlandczykow zaufani anie mam i chodzie do PL gina, bylam juz na 3 usg, wszystkie badania zrobione teraz czekam na usg z przeziernoscia karkowa i test PAPP-A itd , ktory mam w nast tygodniu.
oczywiscie wszystko prywatnie ale kasy nie szkoda jesli chodzi o dziecko!
pozdrawiam

o jak ja Ci zazdroszczę tego Galway - ja niestety musiałam przeprowadzić się do Cork - i odżałować czasami tego nie mogę, uwielbiałam to miasteczko - takie swojskie mam nadzieję, że u Was nie pada jeszcze tak strasznie

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

a tak w ogóle to dzisiaj się przeprowadziłam, co prawda jeszcze jestem na pudłach, a reszta rzeczy od znajomych dojedzie dopiero jutro....ale matko jaki spokój i ciasza, nikt mi nie trzaska drzwiami nikt nie pali fajek że w domu capi jak w gorzelni jest cieplutko i tak kapitalnie...wow
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 23:54   #2338
zaaaabcia
Zakorzenienie

Chcialam zrobic obiad mezulkowi ..ale jak tylko otworzylam lodowke od razu mialam odruch wymiotny ... takze bedziemy musieli cos zamowic dzisiaj .. obym jutro sie lepiej czula ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-21, 00:01   #2339
kapukat
Zakorzenienie

a długo Cie tak zapachy męczą?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 00:06   #2340
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a długo Cie tak zapachy męczą?
dopiero zaczely dzisiaj boje sie co bedzie nastepne ...

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości