Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 08:06   #2341
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dopiero zaczely dzisiaj boje sie co bedzie nastepne ...

zabcia coś czuje że cię nie ominą jak madzialenkęjak coś nie martw się będziemy cię wspierać bo same przez to przechodzimy lub przeszłyśmy niby to dobry znak będzie że masz wysoki poziom progesteronu ale z drugiej strony męczarnia

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:31   #2342
8ewus8
Zadomowienie

Bry

Ja niby mdłości jakichś większych nie mam, ale rano jestem nadwrażliwa na zapachy. Nie mogę też jeść śniadań w domu a zawsze jadłam. Robię sobie tylko herbatkę i jem 2 suchary.
Potem mi przechodzi i w pracy koło 11ej jem śniadanie.

Dobrze, że mi się na wymioty nie zbiera, bo ja jeszcze nigdy w życiu nie wymiotowałam i nawet nie wiem jak to się robi
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:36   #2343
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry

Ja niby mdłości jakichś większych nie mam, ale rano jestem nadwrażliwa na zapachy. Nie mogę też jeść śniadań w domu a zawsze jadłam. Robię sobie tylko herbatkę i jem 2 suchary.

Dobrze, że mi się na wymioty nie zbiera, bo ja jeszcze nigdy w życiu nie wymiotowałam i nawet nie wiem jak to się robi
to się samo robi nawet nie musisz sobie pomagać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 09:01   #2344
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Dawno mnie nie było, ale jakoś nia mam czasu ostatnio na kompa za bardzo. W Lublinie trwają Konfrontacje Teatralne, i teraz w teatrze jestem niemal codziennie... No i książkowo szaleję

u nas zaczął sie ostatnio 13 tydzień, lekarka kazała mi zrobić jakieś dokładniejsze usg, zbadać kark i nos - i zastanawiam się, po co się to robi? Czy to w 100% stwierdza jakieś wady, choroby? I w zasadzie czy ta wiedza w tym momencie jest przydatna (tzn można jakoś reagować) - czy tylko stresuje?

W ogóle mam wrażenie, że jakoś często się teraz robi to usg...

Poza tym cycory mi urosły jak nie wiem Kupowałam ostatnio stanik i aż mi było głupio co chwilę prosić o większy rozmiar A, tak w ogóle, któraś z Was, chyba Śliweńka, kupowała jakieś staniki ciążowe - na czym polega ich "ciążowość"?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:15   #2345
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Dawno mnie nie było, ale jakoś nia mam czasu ostatnio na kompa za bardzo. W Lublinie trwają Konfrontacje Teatralne, i teraz w teatrze jestem niemal codziennie... No i książkowo szaleję

u nas zaczął sie ostatnio 13 tydzień, lekarka kazała mi zrobić jakieś dokładniejsze usg, zbadać kark i nos - i zastanawiam się, po co się to robi? Czy to w 100% stwierdza jakieś wady, choroby? I w zasadzie czy ta wiedza w tym momencie jest przydatna (tzn można jakoś reagować) - czy tylko stresuje?

Poza tym cycory mi urosły jak nie wiem Kupowałam ostatnio stanik i aż mi było głupio co chwilę prosić o większy rozmiar A, tak w ogóle, któraś z Was, chyba Śliweńka, kupowała jakieś staniki ciążowe - na czym polega ich "ciążowość"?
Ja kupowałam staniki ciążowe w rozmiarze uniweralnym na Allegro. Są one w postaci takiego odciętego pod biustem topu, bez fiszbin i się dość mocno rozciągają, więc nie gniotą rosnących piersi. Generalnie używam ich tylko do spania, bo mam już i tak dość duży biust a one niezbyt go podtrzymują.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:19   #2346
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

ja kupowałam na allegro bawełniane bez fiszbin ale czaiłam też na bezszwowe sportowe, nie są one typowo ciążowe ale jak nosiłam wcześniej push up a założę go teraz to ciśnie w suty bo już za mały a sportowe albo bawełniany się dopasowuje

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 09:28   #2347
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to dzisiaj się przeprowadziłam, co prawda jeszcze jestem na pudłach, a reszta rzeczy od znajomych dojedzie dopiero jutro....ale matko jaki spokój i ciasza, nikt mi nie trzaska drzwiami nikt nie pali fajek że w domu capi jak w gorzelni jest cieplutko i tak kapitalnie...wow
Fajnie, że będziesz miała ciszę i spokój. To sprzyja dobremu samopoczuciu, a jak Ty będziesz czuła się dobrze to i dziecku będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Chcialam zrobic obiad mezulkowi ..ale jak tylko otworzylam lodowke od razu mialam odruch wymiotny ... takze bedziemy musieli cos zamowic dzisiaj .. obym jutro sie lepiej czula ...
Ja kilka tygodni temu też reagowałam na zapachy... przeszło.
Ale przyszły większe mdłości.
Jak nie urok, to sraczka.

Cytat:
Bry

Jak Cię porządnie zemdli, to ani się obejrzysz, a już będziesz wiedziała jak.
Oby Cię to ominęło, bo nic przyjemnego.

Cytat:
cześć dziewczyny

Badanie przezierności karkowej robi się w celu ewentualnego wykrycia różnych schorzeń płodu.
Części chorób można zapobiec, na część się przygotować, część wyleczyć.
Kilka(naście) storn wcześniej były dyskusje na ten temat, poczytaj sobie.
Ja jestem za, ale każdy podejmuje decyzję samodzielnie.

Cytat:
Broń Boże nie kupuj staników uniwersalnych. Nie dość, że nie podtrzymuje biustu, to zniekształca. Nie ma szans, żeby taki biustonosz "działał".

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam staniki ciążowe w rozmiarze uniweralnym na Allegro. Są one w postaci takiego odciętego pod biustem topu, bez fiszbin i się dość mocno rozciągają, więc nie gniotą rosnących piersi. Generalnie używam ich tylko do spania, bo mam już i tak dość duży biust a one niezbyt go podtrzymują.
Dobrze dopasowany biustonosz nie gniecie piersi, ale pod warunkiem, że zmienia się go odpowiednio często. Jak za mały to będzie gniótł.
Jedne z nas muszą kupować co miesiąc nowy, innym wystarczy nieco większy rozmiar na całą ciążę.

Te uniwersalne nie podtrzymują, a do spania jako tako się nadają, bo się przynajmniej biust nie rozłazi na boki i więzadła się nie rozciągają

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-10-21 o 09:31
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:54   #2348
rinco
Wtajemniczenie

Mi na razie wystarczają te staniki, które mam Biust miałam zawsze raczej mały, więc mam same pushupy. Teraz troszeczkę urósł, ale jeszcze nie tak drastycznie, więc się mieści. Poza tym urósł jakoś tak bardziej na boki niż do przodu, tak jakby "napęczniał"

Ja już praktycznie nie mam mdłości. Czasami tylko mam jakby mniejsza ochotę na jedzenie i trochę mnie przez to odrzuca, ale raczej nie mdli. Tylko głowa mnie coś zaczęła boleć z rana, tak koło 8.00-9.00 jak zaczynam się rozkręcać w pracy. Trochę poboli i przestaje. A od zapachów jakoś wcale mnie nie odrzucało, zachcianek też nie mam... ogólnie to jakoś lekko mi ta ciąża przebiega
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:06   #2349
aneczka240
Wtajemniczenie

Hejka
Ja na pewno muszę kupić większy stanik, mam wszystkie uświadomione i żałuję, że moje stare 75 E wyrzuciłam
Od rana mdłości, jeszcze nie mogłam od razu zjeść śniadania, bo biorę Euthyrox i muszę przynajmniej pół godz. poczekać. Teraz zjadłam wafelka ryżowego i garstkę migdałów, coś jakby mi się polepszyło i może zjem coś więcej. Mam nadzieję, że ten miesiąc jeszcze wytrzymam, bo zamiast przytyć to chudnę.
Mąż pojechał z mamą na zakupy, więc mam trochę luzu.
Z zapachami u mnie jest różnie - wczoraj byliśmy w piekarni i myślałam, że tam zejdę. Naczynia jak zmywam, to też mi lekko niedobrze.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:09   #2350
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mi na razie wystarczają te staniki, które mam Biust miałam zawsze raczej mały, więc mam same pushupy. Teraz troszeczkę urósł, ale jeszcze nie tak drastycznie, więc się mieści. Poza tym urósł jakoś tak bardziej na boki niż do przodu, tak jakby "napęczniał"

Ja już praktycznie nie mam mdłości. Czasami tylko mam jakby mniejsza ochotę na jedzenie i trochę mnie przez to odrzuca, ale raczej nie mdli. Tylko głowa mnie coś zaczęła boleć z rana, tak koło 8.00-9.00 jak zaczynam się rozkręcać w pracy. Trochę poboli i przestaje. A od zapachów jakoś wcale mnie nie odrzucało, zachcianek też nie mam... ogólnie to jakoś lekko mi ta ciąża przebiega
ciesz sie, ze nie masz mdlosci bo to wcale nie tak mile ;]
mnie mdli troche, ale nie wymiotuje, juz wolalabym zwymiotowac i miec to z glowy ;]
a co do piersi mialam miseczke g, teraz mi tak spuchly, ze nie ma szans juz na stary stanik ;/ kupilam wiekszy, ale niebawem skala rozmiarow sie skonczy
koncze wpisy, wyjezdzam na caly weekend bede miala w pn duzo do nadrobienia.
MILEGO WEEKENDUUUUUUUUUUUU )

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Hejka
Ja na pewno muszę kupić większy stanik, mam wszystkie uświadomione i żałuję, że moje stare 75 E wyrzuciłam
Od rana mdłości, jeszcze nie mogłam od razu zjeść śniadania, bo biorę Euthyrox i muszę przynajmniej pół godz. poczekać. Teraz zjadłam wafelka ryżowego i garstkę migdałów, coś jakby mi się polepszyło i może zjem coś więcej. Mam nadzieję, że ten miesiąc jeszcze wytrzymam, bo zamiast przytyć to chudnę.
Z zapachami u mnie jest różnie - wczoraj byliśmy w piekarni i myślałam, że tam zejdę. Naczynia jak zmywam, to też mi lekko niedobrze.
A CO DO MDLOSCI to mam, ale czesciej mam ,,slinotoki,, z powodu tych ladniejszych zapachow wchodze do sklepu- czuje chleb i sie slinie ;]
ps, mam nadzieje, ze Ci przejdzie, ja do tej pory przytylami to pare kg juz ...;/ a jem niewiele
dobra juz nie paplam, do zobaczenia w pn
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:11   #2351
debesciara
Zadomowienie

Kurde, co do stanika mam zupełnie inne wrażenia, z tym że miałam bardzo małe piersi, teraz delikatnie się zwiększyły, ale tylko ja jestem w stanie to zauważyć.. Mam za do bardzo wrażliwe i duże, odstające sutki.. i dla nich wg mnie najlepsze są fiszbiny.. Bo jak włożę z bólem pierś do miseczki rano, tak jest usztywniona cały dzień, nie zawadzam o nie niczym, no generalnie "zapominam" o nich. Z nieusztywnianym stanikiem chyba bym zwariowała.. No ale to chyba specyfika moich piersi, coś jak u Kate Moss..
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:13   #2352
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to się samo robi nawet nie musisz sobie pomagać
haha rozwaliłaś mnie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ciesz sie, ze nie masz mdlosci bo to wcale nie tak mile ;]
mnie mdli troche, ale nie wymiotuje, juz wolalabym zwymiotowac i miec to z glowy ;]
a co do piersi mialam miseczke g, teraz mi tak spuchly, ze nie ma szans juz na stary stanik ;/ kupilam wiekszy, ale niebawem skala rozmiarow sie skonczy
koncze wpisy, wyjezdzam na caly weekend bede miala w pn duzo do nadrobienia.
MILEGO WEEKENDUUUUUUUUUUUU )

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

A CO DO MDLOSCI to mam, ale czesciej mam ,,slinotoki,, z powodu tych ladniejszych zapachow wchodze do sklepu- czuje chleb i sie slinie ;]
ps, mam nadzieje, ze Ci przejdzie, ja do tej pory przytylami to pare kg juz ...;/ a jem niewiele
dobra juz nie paplam, do zobaczenia w pn
agatko masz tak jak ja, mnie też mdli i to jest cholernie upierdliwe bo cały czas towarzyszy mi to uczucie, że coś mi podchodzi do gardła. Też wolałabym raz a porządnie zhaftować i mieć z głowy a tak to cały dzień łażę z miną jak srający kot, w poprzedniej ciąży miałam tak samo.

Piersi dopiero od dwóch dni czuję że są pełniejsze i wrażliwsze na dotyk. Na razie staniki zostają te same.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:17   #2353
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Fajnie, że będziesz miała ciszę i spokój. To sprzyja dobremu samopoczuciu, a jak Ty będziesz czuła się dobrze to i dziecku będzie lepiej

Ja kilka tygodni temu też reagowałam na zapachy... przeszło.
Ale przyszły większe mdłości.
Jak nie urok, to sraczka.

Jak Cię porządnie zemdli, to ani się obejrzysz, a już będziesz wiedziała jak.
Oby Cię to ominęło, bo nic przyjemnego.

Badanie przezierności karkowej robi się w celu ewentualnego wykrycia różnych schorzeń płodu.
Części chorób można zapobiec, na część się przygotować, część wyleczyć.
Kilka(naście) storn wcześniej były dyskusje na ten temat, poczytaj sobie.
Ja jestem za, ale każdy podejmuje decyzję samodzielnie.

Broń Boże nie kupuj staników uniwersalnych. Nie dość, że nie podtrzymuje biustu, to zniekształca. Nie ma szans, żeby taki biustonosz "działał".

Dobrze dopasowany biustonosz nie gniecie piersi, ale pod warunkiem, że zmienia się go odpowiednio często. Jak za mały to będzie gniótł.
Jedne z nas muszą kupować co miesiąc nowy, innym wystarczy nieco większy rozmiar na całą ciążę.

Te uniwersalne nie podtrzymują, a do spania jako tako się nadają, bo się przynajmniej biust nie rozłazi na boki i więzadła się nie rozciągają
mi jak na razie raz urosły zaraz po tym jak miałam okres dostać i teraz czekam na wielkie kolejne bum

Cytat:

zazdroszczę

Cytat:
Hejka
ja chleb już TŻ pow by nie piekł na razie tylko kupił bo zapach chleba w domu to były mega mdłości, ja wcześniej jak zmywarkę otwierałam to mdliło

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Kurde, co do stanika mam zupełnie inne wrażenia, z tym że miałam bardzo małe piersi, teraz delikatnie się zwiększyły, ale tylko ja jestem w stanie to zauważyć.. Mam za do bardzo wrażliwe i duże, odstające sutki.. i dla nich wg mnie najlepsze są fiszbiny.. Bo jak włożę z bólem pierś do miseczki rano, tak jest usztywniona cały dzień, nie zawadzam o nie niczym, no generalnie "zapominam" o nich. Z nieusztywnianym stanikiem chyba bym zwariowała.. No ale to chyba specyfika moich piersi, coś jak u Kate Moss..
mi też suty odstają ostatnio ha ha

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 10:32   #2354
aneczka240
Wtajemniczenie

Ja wiem, że na pewno muszę teraz kupić stanik usztywniany, bo czasem jak się sama uderzę niespodziewania, to mam ochotę się w tyłek ugryźć z bólu.
Znów mnie głowa boli, ale to z niewyspania. Koty szalały mi za łóżkiem i co chwilę się budziłam, żeby je uciszać.
Kupiłam też tą emulsję z babydream Rossmann i zobaczę jak się będzie sprawować. Po wczorajszym smarowaniu stwierdzam, że będzie wydajna, bo nie dużo jej trzeba, zwłaszcza że ja tylko smaruję brzuszek, bo na udach i piersiach już mam rozstępy.

15

Stary 2011-10-21, 10:36   #2355
śliweńka
Zakorzenienie

ja na początku smarowałam się cała i mam jeszcze 1/3 opakowania po używaniu 2 miesiące i 3 tyg, teraz używam tylko na brzuch

wczoraj wieczorem mdliło mnie wypiłam sok tarczyn multiwitamina i mdłości jak ręka odjął, dziś chyba znów kupię

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-10-21 o 10:37
Stary 2011-10-21, 10:36   #2356
8ewus8
Zadomowienie

Szkoda, że nie macie suwaczków w którym tyg ciąży jesteście, bo nie wiem na jakim etapie co mnie może spotkać :/
Stary 2011-10-21, 10:37   #2357
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że na pewno muszę teraz kupić stanik usztywniany, bo czasem jak się sama uderzę niespodziewania, to mam ochotę się w tyłek ugryźć z bólu.
No właśnie, mam to samo

Co do rozstępów ja dorobiłam się ich już w podstawówce.. na boczkach.. jak szybko rosłam.. i tyłam.. więc teraz pewnie mnie to też nie minie, nie wiem czy smarowanie czymkolwiek coś da, ale chyba zakupię się obaczy

Aha, przyszła mi książeczka o której pisałyście "Czas kiszonych ogórków", przeleciałam z grubsza i wydaje się być fajna
Stary 2011-10-21, 10:40   #2358
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że nie macie suwaczków w którym tyg ciąży jesteście, bo nie wiem na jakim etapie co mnie może spotkać :/
ja mam

Cytat:
No właśnie, mam to samo

Co do rozstępów ja dorobiłam się ich już w podstawówce.. na boczkach.. jak szybko rosłam.. i tyłam.. więc teraz pewnie mnie to też nie minie, nie wiem czy smarowanie czymkolwiek coś da, ale chyba zakupię się obaczy

Aha, przyszła mi książeczka o której pisałyście "Czas kiszonych ogórków", przeleciałam z grubsza i wydaje się być fajna
tez mam rozstępy z czasów podstawówki na biodrach, ja zamieszczałam linka to tych ogórków a co tam dokładnie ciekawego piszą, książka jest w kształcie słoika ??

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 10:46   #2359
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na początku smarowałam się cała i mam jeszcze 1/3 opakowania po używaniu 2 miesiące i 3 tyg, teraz używam tylko na brzuch

wczoraj wieczorem mdliło mnie wypiłam sok tarczyn multiwitamina i mdłości jak ręka odjął, dziś chyba znów kupię
Ja na mdłości wczoraj piłam po pół szklanki colę, jak już czuję, że mi niedobrze, to ciumkam cukierki owocowe, a w ostateczności idę do wyra i czekam na trzęsienie ziemi
Cytat:
No właśnie, mam to samo

A najbardziej się denerwuję, jak kicia sobie skraca drogę i biegnie przeze mnie, więc jak te 4,5 kg spadnie na cycek, to mam ochotę ją w sutka ugryźć - a niech poczuje, co czuje pańcia
Dorwałam wczoraj w Rossmanie ten Skarb z wyprawką malucha Całkiem sensownie piszą, co potrzeba

15

Stary 2011-10-21, 10:49   #2360
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na mdłości wczoraj piłam po pół szklanki colę, jak już czuję, że mi niedobrze, to ciumkam cukierki owocowe, a w ostateczności idę do wyra i czekam na trzęsienie ziemi

A najbardziej się denerwuję, jak kicia sobie skraca drogę i biegnie przeze mnie, więc jak te 4,5 kg spadnie na cycek, to mam ochotę ją w sutka ugryźć - a niech poczuje, co czuje pańcia
Dorwałam wczoraj w Rossmanie ten Skarb z wyprawką malucha Całkiem sensownie piszą, co potrzeba
no mi też cola pomogła dwa razy to wypiłam szklankę i jak ręką odjął

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 10:50   #2361
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
tez mam rozstępy z czasów podstawówki na biodrach, ja zamieszczałam linka to tych ogórków a co tam dokładnie ciekawego piszą, książka jest w kształcie słoika ??
Jest w kształcie słoika z tego co widzę to porady utrzymane są w tonie humorystyczno-medycznym.

Np o rozstępach pisze, żeby robić masaże szczypiąco-ugniatające z kremem, robić naprzemienne zimne i ciepłe natryski, ostrożna rozciągająca gimnastyka i masaże szczotką, ciekawe ;p

Większość jest o objawach ciążowych w różnych stadiach no i jak do nich podchodzić. Fajne No i pod koniec jest już ostatnim stadium "wieloryba", jak się na przyjście dzidzi przygotować. Stron ponad 100, za tą cenę myślę że warto kupić
Stary 2011-10-21, 10:52   #2362
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Jest w kształcie słoika z tego co widzę to porady utrzymane są w tonie humorystyczno-medycznym.

Np o rozstępach pisze, żeby robić masaże szczypiąco-ugniatające z kremem, robić naprzemienne zimne i ciepłe natryski, ostrożna rozciągająca gimnastyka i masaże szczotką, ciekawe ;p

Większość jest o objawach ciążowych w różnych stadiach no i jak do nich podchodzić. Fajne No i pod koniec jest już ostatnim stadium "wieloryba", jak się na przyjście dzidzi przygotować. Stron ponad 100, za tą cenę myślę że warto kupić

na allegro kupiłaś?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 10:53   #2363
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mi piersi tylko sie wypełniły bardziej i sa bardziej wrazliwe, mam jeden stanik który juz nie nadaje sie, bo jest za mały. Na szczescie mam mase innych.

No i wczoraj był seksik Czułam sie jak za pierwszym razem, bo ciagle mowiłam powoli, nie za głeboko, ale TZ dzielnie wszystko znosił
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:56   #2364
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
na allegro kupiłaś?
tak, książka chyba 6,50 przesyłka 4,50 w sumie 11zł
Stary 2011-10-21, 11:26   #2365
śliweńka
Zakorzenienie

zjadłam pół paczki mentosów owocowych i mi się lepiej zrobiło, chyba pójdę do piekarni po kołaczyki i z powrotem do sklepu po mentosy i sok, TŻ mam na obiad pierogi z mięsem, leżą i się rozmrażają jak je wyciągłam to mnie już mdliło tylko co ja zjem na obiad

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 11:34   #2366
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
zjadłam pół paczki mentosów owocowych i mi się lepiej zrobiło, chyba pójdę do piekarni po kołaczyki i z powrotem do sklepu po mentosy i sok, TŻ mam na obiad pierogi z mięsem, leżą i się rozmrażają jak je wyciągłam to mnie już mdliło tylko co ja zjem na obiad
Ale mikstura . Ja mam okropną ochotę na cannelloni, na szczęście wpadamy jutro na obiad do rodziców i mama obiecała zrobić.
Stary 2011-10-21, 11:51   #2367
8ewus8
Zadomowienie

Nie piszcie nic o jedzeniu. Ja na śniadanie nie poszłam, nie mam na nic ochoty. Może później mi się zachce.

Pójdę do domu to sobie zupę zjem, chyba to najlepiej mi wchodzi, bo o mięsie to wolę nie myśleć.
Stary 2011-10-21, 12:02   #2368
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:

Mnie wczoraj wieczorem dopadły mdłości myślałam, że zejdę... Mąż robił kanapki z wędliną w kuchni, jak weszłam to odrazu

Moja kota robi to samo tylko, że bardziej po brzuchu jej wychodzi, albo po klejnotach męża

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Teraz w 7 tygodniu (obecnie 9t) robiłam TSH, bo mi lekarz kazał i mam w normie. Nic nie mówił, żeby zrobić też badanie ft3 i ft4 Ale od początku ciąży kazał mi brać Kelp, to jest jakiś naturalny preparat zawierający jod, to może to też dobrze wpływa na moje wyniki?

A u mnie praktycznie zerowa Czekam na drugi trymestr, podobno ma być lepiej pod tym względem...

A w normie, tzn ile masz? Jeśli jest w normie, to jak pisały dziewczyny fT3 i fT4 już Ci nie da. To są inne hormony tarczycy, tzw. "wolne" dłużej działają w organizmie. Ja robię wszystkie 3, bo leczę się na tarczycę
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:11   #2369
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie piszcie nic o jedzeniu. Ja na śniadanie nie poszłam, nie mam na nic ochoty. Może później mi się zachce.

Pójdę do domu to sobie zupę zjem, chyba to najlepiej mi wchodzi, bo o mięsie to wolę nie myśleć.

dlatego lepiej jeść bo wtedy nie mdli teraz jem prażonki a wcześniej pączka z lukrem jak wracałam z cukierni, wracają przeszłam koło komisu dziecięcego bo zawsze wózki stoją na dworze ale lipa z daleka widziałam jedynie stał jeden szaro-różowy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 13:22   #2370
8ewus8
Zadomowienie

Racja. Zjadłam kanapkę i już mi lepiej, jeszcze tylko głowa boli.

Macie już ochotę polukać jakieś ciuszki na allegro?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości