|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Witam, Dziewczyny mam mały problem. Jestem w 6 tygodniu ciąży i chcemy z narzeczonym wziąć ślub i zrobić skromne przyjęcie, nie żadne wielkie weselisko. Max 30-35 osób, obiad, kolacja i koniec przed północą. Powiedzcie mi tak szczerze, czy jesteśmy w stanie ogarnąć wszystko tak, aby pobrać się w drugie Święto Bozego Narodzenia tego roku??? Czy lepiej dać sobie jeszcze jeden miesiąc dodatkowo i próbować na styczeń??? Moja mama upiera się przy miesiącu z tym słynnym "R" w nazwie ;] A ojciec nie chce jedynaczki na ślubnym kobiercu z brzuchem... O ślubie po rozwiązaniu nie ma nawet mowy. Czy ksiądz się zgodzi zrobić to w ekspresowym tempie itd.?
|
|
|
|
#3242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widziałąm tak zrobione obrączki i w katalogach i na żywo ze nie mogłam uwierzyć ze ktoś się na takie coś decyduje Cytat:
Widzę ze ruch znowu w wątku, wszyscy wrócili z weekendu ja też wróciłam od rodziców, ale prosto w ramiona pracy
|
|||
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wejście - marsz Wagnera I pieśń -Pachelbel Canon II pieśń - ave maria III -E. morricone misja wyjście - marsz Mendelhsona myślicie, że będzie ok?? macie już jakieś swoje pomysły muzyczne?? |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak poza tym to się ogromnie ciesze
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że ok ja właśnie zastanawiam się w którym momencie ave maria wpleść na wejście na przemienienie czy po komunii. no na wyjście na pewno marsz medelhsona i jeszcze chciałam pieśń "gdy się łączą ręce dwie" ale co kiedy i jak to jeszcze właśnie tak się zastanawiam
|
|
#3247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- ja jak usłyszałam ave maria w wersji smyczkowej, to już wiedziałam, że musi to być w trakcie komunii Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-11-01 o 22:00 |
||
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mu tylko chcemy parę zabaw i tyle żeby nie było tylko ciągłej imprezy, od czasu do czasu goście mogą popatrzeć na jakąś zabawę
|
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam na takim "zadupiu", że u nas w ciągu roku jest tylko kilka ślubów, więc w kościele problemu z terminem nie będzie, tylko te wszystkie nauki, spowiedzi, itd. Narzeczony na szczęście nauki przedmałżeńskie już ma od kilku lat załatwione (wyrobione w technikum). Z salą może być problem, ale jest ich tyle dookoła, że moze uda się coś znaleźć. A sukienkę, garnitur i takie tam, to chyba właśnie miesiąc przed się kupuje prawda? Chyba czeka mnie 1,5 miesiąca niezłej jazdy
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
suknie to raczej tylko używaną lub z wieszaka w salonie
no ogólnie dużo czasu nie macie więc nie wiem sama czy dacie rade czy nie
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sukni, to akurat ja się nie wypowiem, bo swoją miałam już kupioną wieki temu. A chcesz kupić/pożyczyć/szyć?? nauki możecie zrobić w wielu parafiach w formie weekendowej, więc z tym też nie powinno być problemu |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do księdza - tutaj Ci nie odpowiemy bo bardzo dużo zależy od poszczególnych parafii, co ksiądz to obyczaj U nas nauki trwają 3 miesiące tj 3 pierwsze soboty miesiąca, ale można zrobić np weekendowy kurs w innej parafii. A do tego jeszcze spotkania w poradni i dzień skupienia dla narzeczonych, który jest co 4 miesiąceZ sukienką to niestety Cię zmartwię, ja np czekam 5 miesięcy aż uszyją moją, ALE teraz jeszcze trwają wyprzedaże, więc możesz kupić suknię pokazową tzn z manekina
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-11-01 o 22:22 |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
też lecę spać
dobranoc
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musiałabyś sama podpytać księdza co o tym myśli, bo przecież zostaje Wam protokół do spisania i różne inne ceregiele. Nauki możecie spokojnie zrobić w jeden weekend, tylko musicie dobrze poszukać gdzie takie coś jest możliwe. A suknia- hmmm, może najlepiej byłoby ja uszyć. Ale krawcowe przed sylwestrem pewnie maja nawał roboty. A czy Ty chcesz tego ślubu jeszcze w tym roku???? Czy wolałabyś poczekać trochę??? Pamiętaj, że najważniejsze jest to czego Wy teraz chcecie, a nie to czego oczekują od Was rodzice
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w ten chłodny dzień listopadowy już. Ja dzisiaj do 18 więc jak z pracy wyjdę to już będzie ciemno.
Dzisiaj mam pierwsze spotkanie w poradni małżeńskiej z panią psycholog, więc będzie ciekawie...opowiem jak wrócę jak będziecie zainteresowane... Miłego dnia życzę |
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie od rana glowa boli
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Po wczorajszym dniu pozostał mi katar. Istna Niagara ![]() Nena śliczna sukienka |
|
|
|
#3260 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
on już taki jest, zero asertywności, nie umiał jej napisać, że niekoniecznie chce się spotkać, że wolałby w większym gronie itd. w dodatku potem narzekał, że nie miał czasu odpocząć mimo wolnego dnia, ale poświęcił jej dwie godziny....najgorsze, że jego męczą przygotowania do ślubu i ciągle tylko narzeka, że musi się tym zajmować.......no i mimo pytań nie powiedział mi o czym rozmawiali.....Cytat:
a no.....jeszcze trochę czasu...... Cytat:
najważniejsze jest czego Wy chcecie
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
witam ponownie moje przygotowania ruszyły!! ponownie heheh tak więc z tej strony olajak (11 siepnia) hihihi ehh a co tam u Was??? mi już brakuje tylko sukni!!!! ale mam upatrzona chcecie luknąć????
|
|
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
tak więc przedstawiam moją salę iiii ......
|
|
|
|
#3263 | |
|
Raczkowanie
|
no to polecę Wam jeszcze Panią ipowiedztak.pl naprawdę się zna
tak więc jeśli ktoś z lubelskiego to polecam!!---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- no to ja teraz poczytam Wasze wpisy ale chyba tego roku nie nadrobie hehehe ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
jak tylko przypomnisz to dam Ci linka do swoich bo bardzo ładne i tanie i szybko
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() : pala:
|
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjechał do mnie taki odwalony to chyba niedziela była... i mi mówi że chce mi cos powiedziec ale boi się że będę zła.. no to mu mówię żeby natentychmiast mówił mi co zmalował na co on że jak jechał do mnie to jakaś dziewczyna we wsi łapała stopa więc ją zabrał do miasta bo tż wiedział że pksy żadko kursują w niedziele.... no to ja zaraz pytania czy ładnia itp itd tż zdał mi relację z rozmowy z tą dziewczyną i na koniec mówi mi że zaprosiła go na kawę i że chciała jego numer no to ja zaraz z pytaniem no i coooooo? jak zareagowałeś? a tż że powiedział że jest zajęty normalnie byłam z niego dumna ale dziewczyna była zmieszana że jej się podryw na kawę nie udał
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Melduję się póki mam chwilkę czasu. Idę na popołudnie dopiero do pracy i tak mi się nie chce że szok, dodatkowo nie najlepiej się czuję, więc przodownikiem pracy to dzisiaj nie będę Maly_czlowieczek ja Ci się wcale nie dziwię, że tak przeżywasz. Chyba bym swojego ukatrupiła jakby się z byłą umówił Tym bardziej że jestem na nią bardzo cięta, długo byli razem i w poważnym związku, więc... Nie rozumiem PO CO się z nią spotkał, tym bardziej jak mówisz że na nudę nie narzekał, chciał wypocząć. Powinien Ci to teraz dobrze wynagrodzić Ola, bardzo elegancka sala, a i sukienka piękna, taka prosta ale efektowna ![]() Miłego dnia
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę zapytać ile za nią dałaś? Był na wizażu kiedyś taki wątek, dziewczyna szukała właśnie tej sukni, ale wizażanki jej powiedziały, że to jakaś droga kolekcja, czy niedostępna u nas (nie pamiętam już) i jestem ciekawa
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w środę, chociaż wydaje się, że to bardziej poniedziałek Witam wszystkie nowe koleżanki Dziękuję za opinie o biżu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

widziałąm tak zrobione obrączki i w katalogach i na żywo ze nie mogłam uwierzyć ze ktoś się na takie coś decyduje

on już taki jest, zero asertywności, nie umiał jej napisać, że niekoniecznie chce się spotkać, że wolałby w większym gronie itd. w dodatku potem narzekał, że nie miał czasu odpocząć mimo wolnego dnia, ale poświęcił jej dwie godziny....najgorsze, że jego męczą przygotowania do ślubu i ciągle tylko narzeka, że musi się tym zajmować.......no i mimo pytań nie powiedział mi o czym rozmawiali.....
no to ja zaraz z pytaniem no i coooooo? jak zareagowałeś? a tż że powiedział że jest zajęty