Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 10:29   #571
malgosia87
Przyczajenie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

no właśnie to by było najlepsze. przed pierwszą ciążą stosowałam npr przez 3 lata bez prezerwatyw i w ciąże nie zaszłam. później za pierwszym razem udało się zajść. Ale karmiłam piersią + gumki no i to nie zadziałało. a teraz znów karmię więc wszystko na razie rozregulowane. a co z pigułkami jednoskładnikowymi? bo tylko takie mogłabym brać. są skuteczne? i co ze skutkami ubocznymi?
malgosia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:35   #572
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosia87 Pokaż wiadomość
no właśnie to by było najlepsze. przed pierwszą ciążą stosowałam npr przez 3 lata bez prezerwatyw i w ciąże nie zaszłam. później za pierwszym razem udało się zajść. Ale karmiłam piersią + gumki no i to nie zadziałało. a teraz znów karmię więc wszystko na razie rozregulowane. a co z pigułkami jednoskładnikowymi? bo tylko takie mogłabym brać. są skuteczne? i co ze skutkami ubocznymi?
A to nie są te, które trzeba brać co do 5ciu minut? NIe mam z nimi doświadczenia- może na wątku pigułkowym czegoś więcej się dowiesz
Stary 2011-11-09, 11:26   #573
wontrubka
Wtajemniczenie

1składnikowe trzeba brać co do godziny a nie do 5minut Wiesz co? Niby z racji tylko jednego składnika są bezpieczniejsze no i właśnie stworzone dla kobiet karmiących... tylko że jak czytałam ulotkę (zastanawiałam się nad nimi ze względu na to, że szukałam alternatywy dla źle działających na mnie dwuskładnikowych), to okazało się, że mają dużo skutków ubocznych i dziewczyny często źle się po nich czują albo np. mają plamienia cały miesiąc... no ale wiadomo, co organizm to reakcja. Zapytaj ginekologa! A nie myślałaś o jakieś spirali albo krążku?

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:25   #574
iinnkkaa
Zakorzenienie

hej! mogę dołączyć?
Z tż wcześniej używaliśmy prezerwatywy + globulka , ale globulka jest dość uciążliwa i tż amówił mnie na same prezerwatywy i teraz za każdym razem schizuje po czy aby na pewno nie pękła i czy wszytsko jest ok.
Na szczęście @ mam teraz i jestem spokojniejsza
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:37   #575
wontrubka
Wtajemniczenie

witamy serdecznie w gronie schizujących iinnkkaa

Stary 2011-11-09, 17:44   #576
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
witamy serdecznie w gronie schizujących iinnkkaa
mam nadzieje, że nie będę miała powodu zeby schizować
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 18:31   #577
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Jutro idę do gina z moimi wynikami badań :P ciekawe czy będę mogła wrócić do tabsów chociaż wątpię ale podpytać zawsze można
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:04   #578
malgosia87
Przyczajenie

byłam u gina wypisał receptę na jednoskładnikowe cerazette. ale ciągle się zastanawiam. muszę jeszcze poczytać. A spirala trochę mnie przeraża, nie wiem czy kiedyś się zdecyduję.
malgosia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 23:51   #579
curry
Zadomowienie

Cytat:
byłam u gina wypisał receptę na jednoskładnikowe cerazette. ale ciągle się zastanawiam. muszę jeszcze poczytać. A spirala trochę mnie przeraża, nie wiem czy kiedyś się zdecyduję.
A pigulki, ktore maja liste skutkow ubocznych jak z Helu do Zakopanego Cie nie przerazaja? W porownaniu do tego, mozliwe skutki uboczne spirali do pikus. Nie namawiam na nic, nie interpretuj mojej wypowiedzi w ten sposob, tylko ogarnia mnie przerazenie jak pomysle ile dziewczyn bezmyslnie(bez zadnych badan kontrolnych, palac, majac w rodzinie problemy z ukladem krwionosnym etc. ) lyka pigulki, a nawet jak juz sie cos dzieje to i tak czesto nie zamierzaja przestac( jak np w watku, w ktorym mialam sie okazje udzielac, niepotrzebnie tylko sie zdenerwowalam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=566674 , przeciez to nic, ze noga dretwieje i boli, wezme magnez, moze przejdzie. Moze przejdzie, a moze dostanie zakrzepicy, a to nawet moze skonczyc sie smiercia. Rozpisalam sie, na temat pigulek reaguje emocjonalnie, bo sama mialam z nimi problemy. Gdybym wtedy byla madrzejsza nie wzielabym tego w ogole. I nigdy juz nie bede, z reszta po czasie okazalo sie, ze nie moge. Dodam jeszcze, ze wszystko odbylo sie jak powinno, mialam dokladne badania laboratoryjne przed braniem, wyszly wzorcowo. Nie prowadze krucjaty, ale jakby ktos rok temu przemowil mi do rozsadku i powiedzial, ze jednak te wszystkie skutki, ktore kobiety opisuja(m.in. tu na wizazu jest dluugi watek na tem temat) moga byc prawda to moze nie wzielabym.

Co do tematu to od jutra moje ulubione skyny w rossmanie w promocji 12 szt za 23 zl zamiast 29

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-11-09 o 23:57
curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 07:32   #580
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Co do tematu to od jutra moje ulubione skyny w rossmanie w promocji 12 szt za 23 zl zamiast 29
No i masz bransoletk gratis Niestety w dużych opakowaniach nie ma Durex real feel ;/ A duże durexy tez w promocji.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 07:56   #581
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
hej! mogę dołączyć?
Z tż wcześniej używaliśmy prezerwatywy + globulka , ale globulka jest dość uciążliwa i tż amówił mnie na same prezerwatywy i teraz za każdym razem schizuje po czy aby na pewno nie pękła i czy wszytsko jest ok.
Na szczęście @ mam teraz i jestem spokojniejsza
Witamy w gronie schizowiczek

Cytat:
1składnikowe trzeba brać co do godziny a nie do 5minut Wiesz co? Niby z racji tylko jednego składnika są bezpieczniejsze no i właśnie stworzone dla kobiet karmiących... tylko że jak czytałam ulotkę (zastanawiałam się nad nimi ze względu na to, że szukałam alternatywy dla źle działających na mnie dwuskładnikowych), to okazało się, że mają dużo skutków ubocznych i dziewczyny często źle się po nich czują albo np. mają plamienia cały miesiąc... no ale wiadomo, co organizm to reakcja. Zapytaj ginekologa! A nie myślałaś o jakieś spirali albo krążku?
Hahaha człowiek to doinformowany ehhh niby taka prosta sprawa z tymi tabletkami, a czasami dopasowanie tego świństwa trwa tyle czasu...

Cytat:
Napisane przez XxCzarnotkaxX Pokaż wiadomość
Jutro idę do gina z moimi wynikami badań :P ciekawe czy będę mogła wrócić do tabsów chociaż wątpię ale podpytać zawsze można
Daj znać czy od nas uciekasz ale zdrowie najważniejsze!

Cytat:
Mnie to przeraża coś metalowego w brzuchu, mam schiza, że to by mi się wbiło.. no comment...

Cytat:

Też widziałam wczorajszą gazetkę dziś się chyba po nie wybieram zawsze to pare groszy w kieszeni
Stary 2011-11-10, 08:14   #582
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

ja właśnie lecę po 10 do rossmana na zakupki:P
Ginekolog przestawi się na wtorek bo nie wyrobie sie z czasem,gina mam prywatnie i od 13 bym musiała pilnować miejscówkę a przyjmuje o 15 i bym nie zdążyła się ogarnąć do Tż :d w końcu weekend z Tż
Stary 2011-11-10, 08:20   #583
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie lecę po 10 do rossmana na zakupki:P
Ginekolog przestawi się na wtorek bo nie wyrobie sie z czasem,gina mam prywatnie i od 13 bym musiała pilnować miejscówkę a przyjmuje o 15 i bym nie zdążyła się ogarnąć do Tż :d w końcu weekend z Tż
Ja też w końcu z Tż
Stary 2011-11-10, 09:47   #584
podusia
Rozeznanie

Cytat:
. Nie namawiam na nic, nie interpretuj mojej wypowiedzi w ten sposob, tylko ogarnia mnie przerazenie jak pomysle ile dziewczyn bezmyslnie(bez zadnych badan kontrolnych, palac, majac w rodzinie problemy z ukladem krwionosnym etc. ) lyka pigulki, a nawet jak juz sie cos dzieje to i tak czesto nie zamierzaja przestac( jak np w watku, w ktorym mialam sie okazje udzielac, niepotrzebnie tylko sie zdenerwowalam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=566674 , przeciez to nic, ze noga dretwieje i boli, wezme magnez, moze przejdzie. Moze przejdzie, a moze dostanie zakrzepicy, a to nawet moze skonczyc sie smiercia. Rozpisalam sie, na temat pigulek reaguje emocjonalnie, bo sama mialam z nimi problemy.
Właśnie ten wątek przeczytałam. Ja przyznam nie do końca się znam na tych sprawach, ale moja kuzynka po około 2 latach od brania pigułek ma problemy z żyłami-czy to zakrzepica, nie wiem, pamietam że narzekała na drętwienia w nogach, miała bardzo widoczne żyły na nogach, do tego stopnia że nie chciała latem ubierać krótkich spodenek. Jak jej mąż zasugerował że to może od pigułek to uparcie twierdziła że nie bo nikt w rodzinie problemów takich nie miał. Do lekarza zaciagnęła ją jej mama kiedy nasza babcia zmarła z powodu zatoru w płucach , ostatecznie po różnych badaniach wyszło, że hormonów absolutnie brać nie może. Pamiętam że jak musiała je odstawić to była nie do wytrzymania, bo cokolwiek się działo( przez jakiś czas miała problemy z cerą,wypadały jej włosy) to z żalem mówiła że przy pigułkach takich problemów nie miała.Teraz regularnie chodzi na kontrole i jest ok, ale często mówi że gdyby tylko mogła to od razu wróciłaby do pigułek. Ja jak brałam piguły na torbiele i wspominałam lekarzowi o tym i mówiłam że drętwieją mi nogi to jedyne co zrobił-zmienił tabletki, po których coś innego było nie tak.
Też chciałam napisac że w rossmanie promocje są na durexy i unimile

podusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:53   #585
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez podusia Pokaż wiadomość
Właśnie ten wątek przeczytałam. Ja przyznam nie do końca się znam na tych sprawach, ale moja kuzynka po około 2 latach od brania pigułek ma problemy z żyłami-czy to zakrzepica, nie wiem, pamietam że narzekała na drętwienia w nogach, miała bardzo widoczne żyły na nogach, do tego stopnia że nie chciała latem ubierać krótkich spodenek. Jak jej mąż zasugerował że to może od pigułek to uparcie twierdziła że nie bo nikt w rodzinie problemów takich nie miał. Do lekarza zaciagnęła ją jej mama kiedy nasza babcia zmarła z powodu zatoru w płucach , ostatecznie po różnych badaniach wyszło, że hormonów absolutnie brać nie może. Pamiętam że jak musiała je odstawić to była nie do wytrzymania, bo cokolwiek się działo( przez jakiś czas miała problemy z cerą,wypadały jej włosy) to z żalem mówiła że przy pigułkach takich problemów nie miała.Teraz regularnie chodzi na kontrole i jest ok, ale często mówi że gdyby tylko mogła to od razu wróciłaby do pigułek. Ja jak brałam piguły na torbiele i wspominałam lekarzowi o tym i mówiłam że drętwieją mi nogi to jedyne co zrobił-zmienił tabletki, po których coś innego było nie tak.
Też zaczęłam je brać na torbiel. Na to pomogło. Ale powiem Wam, że ci lekarze to o dupe potłuc! Ze świecą porządnego szukać! Mówiłam, że mam problemy z sercem itp myślicie, że któregoś to obchodziło? Guzik! Brać i koniec. Teraz nie biorę i jestem zadowolona, mniej mnie boli głowa, nie robią mi się już pajączki na nogach, serce nie kołacze, i zniknął cell na udach. A na badania nikt mnie nie chciał wysłać w kierunku sprawdzenia czy je mogę brać. Mam ochotę wystrzelać niektórych lekarzy, sorry ale mam na takich nerwa...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 10:14   #586
podusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
Też zaczęłam je brać na torbiel. Na to pomogło. Ale powiem Wam, że ci lekarze to o dupe potłuc! Ze świecą porządnego szukać! Mówiłam, że mam problemy z sercem itp myślicie, że któregoś to obchodziło? Guzik! Brać i koniec. Teraz nie biorę i jestem zadowolona, mniej mnie boli głowa, nie robią mi się już pajączki na nogach, serce nie kołacze, i zniknął cell na udach. A na badania nikt mnie nie chciał wysłać w kierunku sprawdzenia czy je mogę brać. Mam ochotę wystrzelać niektórych lekarzy, sorry ale mam na takich nerwa...
Dokładnie ogólnie to na swojego gina nie narzekałam bo bardzo mi w ciąży pomógł ale jeśli o kwestię pigułek to jest beznadziejny, bo kiedy poszłam na pierwszą wizytę po porodzie i chciał zapisać tabletki to na moje wahania typu że nie myślałam nad tym czy je brać od razu powiedział że widzi że chyba chcę od razu kolejne dziecko.
Nie trafiłam jeszcze na lekarza który by chociażby zapytał czy nie ma jakis przeciwskazań do brania hormonów. Jedyne co zapytał to czy palę.

Stary 2011-11-10, 10:19   #587
Mariatta
Zakorzenienie

O widzicie, co do tych tabletek to ja mam migreny, wszędzie gdzie poszuka się coś w necie piszą, że to przeciwskazania do hormonów ogólnie, jak pytałam gina to powiedziała, że to trzeba poeksperymentować i zobaczyc po których tabletkach nie będzie tych bóli.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:44   #588
paskudas
Zadomowienie

No tak z nimi jest problem. Wiadomo- koncerny farmaceutyczne potrafią każdego lekarza przekonać do przepisywania. I ostatnią rzeczą, która się liczy jesteśmy my i nasze zdrowie. A to powinno być priorytetem. A że mamy chory kraj, to żryjmy tabsy na potęgę, a potem ups
Stary 2011-11-10, 11:11   #589
curry
Zadomowienie

Cytat:
Przeciez zator w rodzinie jest kategorycznym przeciwskazaniem! Branie tabletek w tym wypadku to nawet igranie ze smiercia, tu nie ma czego bagatelizowac Czy Twoja kuzynka wie jakie sa konsekwencje tego, ze chcialaby brac dalej? Wie, ze moze(biorac) dostac w kazdej chwili zatoru, a pomoc moze nie nadejsc na czas?

Cytat:
Dokładnie ogólnie to na swojego gina nie narzekałam bo bardzo mi w ciąży pomógł ale jeśli o kwestię pigułek to jest beznadziejny, bo kiedy poszłam na pierwszą wizytę po porodzie i chciał zapisać tabletki to na moje wahania typu że nie myślałam nad tym czy je brać od razu powiedział że widzi że chyba chcę od razu kolejne dziecko.
Nie trafiłam jeszcze na lekarza który by chociażby zapytał czy nie ma jakis przeciwskazań do brania hormonów. Jedyne co zapytał to czy palę.
Ja na szczescie trafilam na dobrego, od razu przed kazal zrobic dokladny komplet badan. Z reszta i tak wiedzialam jak to powinno wygladac juz wczesniej, przeczytalam o tym chyba tu na wizazu.

Cytat:
No tak z nimi jest problem. Wiadomo- koncerny farmaceutyczne potrafią każdego lekarza przekonać do przepisywania. I ostatnią rzeczą, która się liczy jesteśmy my i nasze zdrowie. A to powinno być priorytetem. A że mamy chory kraj, to żryjmy tabsy na potęgę, a potem ups
Mam teraz podobne zdanie, ale mialam inne przed braniem tabletek. Kazda chyba czytajac o skutkach ubocznych mysli, ze jej to nie dotknie. I wieksza czesc sie na tym przejezdza. Ile znacie kobiet co nie maja ZADNYCH skutkow ubocznych? Jesli nawet nie bezposrednio ze zdrowiem to libido np lezy. Eh, temat rzeka.

Unimile kupione, czekaja na weekend

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-11-10 o 11:14
Stary 2011-11-10, 11:27   #590
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Mam teraz podobne zdanie, ale mialam inne przed braniem tabletek. Kazda chyba czytajac o skutkach ubocznych mysli, ze jej to nie dotknie. I wieksza czesc sie na tym przejezdza. Ile znacie kobiet co nie maja ZADNYCH skutkow ubocznych? Jesli nawet nie bezposrednio ze zdrowiem to libido np lezy. Eh, temat rzeka.

Unimile kupione, czekaja na weekend
Wiesz co ja przed braniem miałam tak jak Ty i myślałam- eee ja? Nigdy mi nic nie było. Ale to chyba trzeba poczuć na swojej skórze i samemu się przekonać. Ja do nich nie wrócę już raczej. Fajnie było, bo wiadomo nie ma co tego porównywać do seksu w gumkach ale nie chcę sobie potem wyrzucać, że z własnej mojej winy coś się stało.
Życzę przyjemnego weekendu i bezpiecznego

PS. Boli mnie brzuch tak przed okresem
Stary 2011-11-10, 11:39   #591
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:

PS. Boli mnie brzuch tak przed okresem

.... mnie też!!!!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

a co do zagrożeń jakie niosą tabsy, to niestety też jestem ich "ofiarą" ... wygoda nieporównywalnie większa, ale mega żylaki, drętwiejące nogi, bóle głowy... dopiero jak "zgwałciłam" lekarza, to zlecił mi badania wątroby (wontrubki ) i na krzepliwość i dopiero wtedy usłyszałam "odstawiamy"! Ale też tylko na dwa miesiace, bo potem już będzie dobrze i można wrocić (i dawać kasę do kieszeni lekarzowi i koncernom). Nie wróciłam. Zbyt cudownie się bez nich czuję...

Stary 2011-11-10, 11:47   #592
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
.... mnie też!!!!

Jeeee żyjemy!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

a co do zagrożeń jakie niosą tabsy, to niestety też jestem ich "ofiarą" ... wygoda nieporównywalnie większa, ale mega żylaki, drętwiejące nogi, bóle głowy... dopiero jak "zgwałciłam" lekarza, to zlecił mi badania wątroby (wontrubki ) i na krzepliwość i dopiero wtedy usłyszałam "odstawiamy"! Ale też tylko na dwa miesiace, bo potem już będzie dobrze i można wrocić (i dawać kasę do kieszeni lekarzowi i koncernom). Nie wróciłam. Zbyt cudownie się bez nich czuję...
No i przecież po 2óch miesiącach odstawienia jak już byś wróciła to potem problemów niby by nie było... matko chyba nieźle chciał Ci je na siłę wcisnąć A teraz przynajmniej wontrubki wątróbka zdrowa
Stary 2011-11-10, 12:09   #593
podusia
Rozeznanie

Cytat:
Przeciez zator w rodzinie jest kategorycznym przeciwskazaniem! Branie tabletek w tym wypadku to nawet igranie ze smiercia, tu nie ma czego bagatelizowac Czy Twoja kuzynka wie jakie sa konsekwencje tego, ze chcialaby brac dalej? Wie, ze moze(biorac) dostac w kazdej chwili zatoru, a pomoc moze nie nadejsc na czas?
Wydaje mi się że ona wie, ale mówi tak bo przy pigułach było jej wygodnie. Jej mąż mówi że absolutnie nie pozwoli zeby brała hormony w jakiejkolwiek postaci bo ryzyko jest za duże. Mądry chłopina się jej trafił
Siostra mojego TŻ bierze już od kilku lat pigułki, jak kiedys zapytałam czy myśli czasem o tym że przeciez wiecznie ich brać nie bedzie to odpowiedziała tylko że tak jest jej dobrze i wygodnie i czuje się świetnie. Ale przecież kiedyś będzie musiała przestać. Bo mimo że lekarze twierdza że po dobrze dobranych pigułkach nic złego się nie dzieje to jednak mam wątpliwości co do tego. Sama nad sobą tez się ciągle zastanawiam i codziennie toczę na ten temat rozmowe z TŻ

Edytowane przez podusia
Czas edycji: 2011-11-10 o 12:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 12:28   #594
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Teraz też jestem pewna że nie wróce do pigułek,chociaż pójde na konsultacje do gina.
Moja babcia miała zator płucny i żylaki.a dimery mam minimalnie ponad normę to zły znak(bo im niższy poziom dimerów tym dalej do zakrzepicy)+ moje ciężkie nogi i widoczne żyły.więc tak na zdrowy rozsądek pożegnam się z tabsami.
Stary 2011-11-10, 12:29   #595
wontrubka
Wtajemniczenie

A ja zupełnie nie w temacie. Nie chcę zaśmiecać tego wątku, ale to dla mnie ważne, bo dotyczy problemów z TŻtem, więc jakby któraś miała czas, to może mogłaby przeczytać mój wątek i mi coś doradzić?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572946 Będę wdzięczna za każdą radę, bo już sama zaczynam wątpić w radość życia...

Stary 2011-11-10, 13:00   #596
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się że ona wie, ale mówi tak bo przy pigułach było jej wygodnie. Jej mąż mówi że absolutnie nie pozwoli zeby brała hormony w jakiejkolwiek postaci bo ryzyko jest za duże. Mądry chłopina się jej trafił
Siostra mojego TŻ bierze już od kilku lat pigułki, jak kiedys zapytałam czy myśli czasem o tym że przeciez wiecznie ich brać nie bedzie to odpowiedziała tylko że tak jest jej dobrze i wygodnie i czuje się świetnie. Ale przecież kiedyś będzie musiała przestać. Bo mimo że lekarze twierdza że po dobrze dobranych pigułkach nic złego się nie dzieje to jednak mam wątpliwości co do tego. Sama nad sobą tez się ciągle zastanawiam i codziennie toczę na ten temat rozmowe z TŻ
No tak ale długoterminowych skutków nie przewidzi lekarz żaden. Nie wiemy co się stanie z naszym ciałem po 5-10 latach brania... a co jeśli będzie już zapóźno i jakiś syf nam się gdzieś zaczepi?

Cytat:
Teraz też jestem pewna że nie wróce do pigułek,chociaż pójde na konsultacje do gina.
Moja babcia miała zator płucny i żylaki.a dimery mam minimalnie ponad normę to zły znak(bo im niższy poziom dimerów tym dalej do zakrzepicy)+ moje ciężkie nogi i widoczne żyły.więc tak na zdrowy rozsądek pożegnam się z tabsami.
Masz rację poza tym musiałbyśmy stracić jedną koleżankę z wątku a na to nie pozwolimy

Cytat:
A ja zupełnie nie w temacie. Nie chcę zaśmiecać tego wątku, ale to dla mnie ważne, bo dotyczy problemów z TŻtem, więc jakby któraś miała czas, to może mogłaby przeczytać mój wątek i mi coś doradzić?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572946 Będę wdzięczna za każdą radę, bo już sama zaczynam wątpić w radość życia...
Wchodzę i na pewno coś od siebie wymyślę
Stary 2011-11-10, 13:20   #597
podusia
Rozeznanie

A nawiązując do tytułu "Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży" to podam może jeszcze przykład mojej najlepszej przyjaciółki i jej siostry.Ich mama choruje więc one nigdy nawet nie próbowały zaczynać brać pigułki.Obie , a raczej ich partnerzy stosują gumki i dla nich to jest normalne zabezpieczenie przed ciążą i nie mają żadnych stresów czy watpliwości. Zawsze mówią że stosują je właśnie po to żeby nie zajść w ciążę i to dla nich pewna metoda. Jedna nie ma dzieci, druga ma 1 zaplanowane, więcej dzieci nie planują z mężem. Wiecie, tak myślę że podejście do sprawy tez ma istotne znaczenie, dla nich to jest pewne-nie denerwują się. Ja denerwuję się bez przerwy ( nawiasem mówiąc może nawet pijąc szklankę wody zamiast miałabym stresa ).

Stary 2011-11-10, 14:32   #598
netkia
Raczkowanie

Hej! ja odstawiłam tabletki anty kiedy zaczęły się u mnie problemy z nogami( mrowienie i ciężkość)boję się zakrzepicy i nie chce ryzykować zdrowiem. Jak na razie stosujemy gumki a w dni płodne z globulką dodatkowo( nie zawsze)a w szufladzie leży escapelle tak na wszelki wypadek. Lekarze zazwyczaj przkonują do tabletek i nie robią żadnych badań( w mojej karierze 3)wiadomo zyski z koncernów farmacetycznych. Myślałam nad założeniem spirali ale u mnie nie znalazłam lekarza który by chciał założyć dziewczynie która jeszcze nie rodziła.Jak na razie zostajemy przy gumeczkach już 1,5 roku się sprawdzają.
netkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 16:41   #599
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez netkia Pokaż wiadomość
Hej! ja odstawiłam tabletki anty kiedy zaczęły się u mnie problemy z nogami( mrowienie i ciężkość)boję się zakrzepicy i nie chce ryzykować zdrowiem. Jak na razie stosujemy gumki a w dni płodne z globulką dodatkowo( nie zawsze)a w szufladzie leży escapelle tak na wszelki wypadek. Lekarze zazwyczaj przkonują do tabletek i nie robią żadnych badań( w mojej karierze 3)wiadomo zyski z koncernów farmacetycznych. Myślałam nad założeniem spirali ale u mnie nie znalazłam lekarza który by chciał założyć dziewczynie która jeszcze nie rodziła.Jak na razie zostajemy przy gumeczkach już 1,5 roku się sprawdzają.

Jak jestes z trojmiasta to moge Ci nawet podac namiary.

Madrze dziewczyny robicie, ze nie chcecie wracac. Nie mozna bagatelizowac sygnalow, ktore daje nam cialo, tym bardziej, jesli w rodzinie byly juz takie przypadki.

Stary 2011-11-10, 16:50   #600
netkia
Raczkowanie

Jak jestes z trojmiasta to moge Ci nawet podac namiary. [/COLOR]

Dziękuje niestety z drugiego końca Polski jestem.
netkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości