|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biżuteryjne puzderko Mraugorzaty
Ta druga bransa jest super, a ja się chyba od roku nie mogę zabrać za zwykłego herringbona
|
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne te Twoje bransoletki
|
|
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Bransoletki rewelacyjne
|
|
#424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jestem na takim etapie znajomości z szydełkiem, że się tolerujemy ![]() Cytat:
Wiesz, jakby co u mnie na blogu jest link do wzoru ![]() Cytat:
Jestem ciekawa jak wyglądają takie drewniaczki Chyba sama spróbuję jak będe miała odpowiednią ilość drewna Dziękuję Oj, wiesz, jakbym była taka utalentowana jak Ty, to drobnicą bym się nie zajmowała ![]() Odświeżam wątek I pokazuję trzy nowostki ![]() 1) Powtórzenie wzoru, który już kiedyś robiłam, ale w innej kolorystyce- na życzenie koleżanki ![]() 2) Wrzosowisko- efekt niedbałego i nieprzemyślanego nawlekania koralików i szydełkowania ich potem Po prostu rozsypałam koraliki na macie do rękodzieła i jechałam igłą jak popadnie ![]() 3) I jeszcze raz sutaszowa makrama |
|||
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza ładna
We Wrzosowisku kolory straaaasznie nie moje. Ale za to znowu ta trzecia- strasznie mi się podobają te twoje wyplatańce! Jeszcze do tego z takimi fajnymi kolorami, szczególnie jeśli o końcówki chodzi- wolę takie niż srebrne. Jakie średnice otworu mają końcówki, których używasz?Ech, czekam na to zamówienie toho i w końcu będę mogła spróbować swoich sił w tych szydełkowych bransoletkach, na razie na szydełku potrafię zrobić te początkowe oczka, to chyba zawsze coś
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. lubię fiolet, lubię zieleń, lubię nawet zestawienie fioletu z zielenią, ale nie takiej zieleni, jak tu użyłam ![]() Końcówki- coś koło 7mm, nie pamiętam 7,3 czy 7,5mm, ale 0,2mm to już chyba różnicy nie robi ![]() Pierwszą jutro zanoszę koleżance, bo ma sobie wybrać czy chce tę, czy tę herringbonową z poprzedniego posta Chociaż podobno oczy jej się świecą do obydwu, więc ma Swojego przyprowadzić i wyżebrać
|
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(btw. Stasia, to Ty jesteś Gosią P! Nie ogarniam połowy grupy na fb )
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu coś mi kiedyś strzeliło do łba, żeby założyć sobie konto Staśka (hmm, pierwsze lepsze imię, które mi do głowy przyszło), potem coś komuś podpadłam, a potem uznałam, że jak się powiedziało "A", to trzeba powiedzieć też i "B" i nie ma co porzucać internetowej tożsamości, żeby się zamaskować I zostało Staśka A to nawet nie jest moje drugie imię ![]() Chyba zaraz sobie w podpisie dodam "Mów mi Gośka" ![]() Edit. Sol, a ja nie wiem, kto Ty jesteś na fb Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2011-11-15 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
Wrzosowisko piękne!!! W ogóle zachwyca mnie równość tych szydełkowych bransolet i naszyjników w Twoim wykonaniu, choć teraz tak patrzę i inne też są bardzo równe. Mogłaś nie pisać, że to nie przemyślane, bo pomysł świetny
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania N (jak na razie z pracami się ukrywam
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Przepiękny wrzucik
![]()
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
wrzosowisko rewelacja
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Po raz kolejny podziwiam Twoje bransoletki, tym razem najbardziej przypadła mi do gustu ta wyplatana z sutaszu- świetne kolorki
|
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ta Twoja makrama sutaszowa to nie przypadkiem kumihimo? Bardzo ładnie wychodzi z tego sznurka.
|
|
|
|
|
#435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też zadzwia równość tego, bo ja niemota jestem, jeśli chodzi o druty i szydełko. Ba! Ja nawet guzików przyszywać nie powinnam, bo wychodzi mi krzywo i wszędzie nitki sterczą Może teraz, jak idzie zima, a babcia nie będzie śmigać na całe dnie na działkę, to nauczy mnie obsługiwać maszynę do szycia? ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Jak tam zdolniacha Zaledwie mająca trochę wolnego czasu i już ![]() Dziękuję Cytat:
Te sutaszowe fajnie się plecie. W ogóle zaczynałam od tego, że z każdego koloru miałam po 4m, więc sznurki latały po całym pokoju, a za nimi moja Pusia Teraz nagle się okazało, że z jednego koloru trzeba niecałe 2m, co- po przełożeniu na pół i związaniu supełka początkowego nie wygląda już tak strasznie Cytat:
Nie, to nie jest kumihimo, chociaż wygląda dosyć podobnie (a może nawet identycznie). Co więcej- być może nawet sekwencja przekładania sznurków jest identyczna, ale w kumihimo jest do pomocy taki dysk, a ja z dysku nie korzystałam. Więc dla mnie to węzeł okrągły makramowy ![]() Skoro wątek wypłynął, to może bym go odświeżyła? ![]() 1-2) Kolczyki inspirowane pracami Extrano- z tego powodu, że podobieństwo jest aż za duże, zostają u mnie 3) makramowa plecionka połączona z oliwką plecioną z koralików (motyw oliwki koralikowej podpatrzony u FKi, historia podobna jak z poprzendnimi kolczykami- zostaje u mnie) 4-5) w końcu wykorzystałam tę masę perłową, z którą nie miałam co zrobić zszyłam dwie warstwy i powstał breloczek ![]() 6) kolczyki na wymiankę z E_W ![]() 7-8) kolczyki muszla z bursztynem od E_W ![]() 9_ i bransoletki z rzemienia- również od E_W wiecie, jak fajnie te zawieszki podzwaniają?
|
||||
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Wymiankowe kolczyki i te od Ciebie i otrzymane- świetne!
|
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że się podobają
Jutro robię premierę Twoich kulek - są śliczne takie maleńkie
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Prześliczne i dopracowane wszystko
![]() klaski :
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
Niestety zdjęcia nie oddają pełnego uroku tych dwóch par. Cytat:
Dziękuję Zanim zabiorę się za prezent na wymianę mikołajkową (ej, mam pomysł, chyba nawet da się go zrealizować), pokażę zakładkowe szaleństwo Jakiś czas temu wyplotłam trochę małych kulek, ale nie chciało mi się doplatać drugiej do pary I w weekend znalazła trochę tego, więc przerobiłam na zakładki i zawieszki do telefonów.
|
|
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Fajny recycling kuleczek- uroczo się prezentują. Te zdobione zakładki są chyba ostatnio coraz bardziej modne bo często je widuję. Ostatnia chyba najbardziej mi się podoba
|
|
#441 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprzednia wrzutka CUDNA!!!
Czy ta makramowa bransa tak jak filofuny wyplatana? Kumihimo można też pleść bez problemu na tekturce (tak zaczynałam). Ten wzór co ostatnio robię jest z 7 nitek pleciony, a filofuna okrągłego plotłam z 4
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kiermaszu przedświątecznym ludzie podchodzili, pokazywali na zakładki i pytali "Co to?" Połowa osób była przekonana, że to broszki ![]() Cytat:
Kuleczki miały różną wielkość. Od takich wyplatanuch na kulkach 6mm do takich wyplatanych na kulkach 10mm. Po Świętach spróbuję z kumihimo Tylko najpierw muszę tekturkę dorwać, bo nawet ostatnio w ręku miałam taką, co się męskie koszule usztywnia (brat kupił sobie nową koszulę), ale niestety nie pomyślałam o tym, że może się przydać ![]() Teraz małe odświeżenie. Prace, które pokazywałam już na blogu (prócz jednej). 1-2) wisior haftowany z koralików toho- kamea z motylkiem; trochę jeszcze krzywo, ale dalej się staram 3, 4, 5)- moje prace na wymianę świąteczną dla Cycolki ![]() 6, 7, 8) agrestowe kolczyki 9, 10) szydełkowa bransoletka Carmen |
||
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedna szydełkowa bransoletka, na wymianę z Djenką z fb.
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Modułowa bransa strasznie mi się podoba, naprawdę genialny pomysł
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Modułowa jest super, ekstra kolorki, rozumiem, że ten koralik modułowy jest stworzony przez ciebie od podstaw?
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Jak jutro uda mi się zdać ten egzamin i obrobię się ze świątecznymi prezentami, to będzie jeszcze kilka modułowych Tzn. jedna już nawet jest, dzisiaj próbowałam sfotografować, ale wyszło okropnie ![]() Cytat:
Tak, od podstaw Z korala, koralików fire polish oraz toho 11/0.
|
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu jeszcze raz ci dziękuję za śliczną modułową bransoletkę
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Bransoletką Carmen to bym się chętnie zaopiekowała
moje kolorki w ogóle ach
|
|
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Zestawienie kolorystyczne wybrane przez Djenkę. Jak ją zrobiłam, to uznałam, że jak już się uporam ze swoimi koralikowymi obiecankami, to muszę sobie zrobić taki komplet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miło czytać takie słowa napisane przez inną plecionkarę, chociaż Twoje plecionki są w zupełnie innym stylu
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

Chyba sama spróbuję jak będe miała odpowiednią ilość drewna 
)
Po prostu coś mi kiedyś strzeliło do łba, żeby założyć sobie konto Staśka (hmm, pierwsze lepsze imię, które mi do głowy przyszło), potem coś komuś podpadłam, a potem uznałam, że jak się powiedziało "A", to trzeba powiedzieć też i "B" i nie ma co porzucać internetowej tożsamości, żeby się zamaskować