|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
hejka
my tez przechodzimy ciezki okres, maly sie buntuje, krzyczy, bije, rzuca roznymi rzeczami a do tego jest taki cwaniaczek, ze koniec dzis wzielam go do sypialni zeby mu zmienic pieluche a on chcial ogladac bajke, mowie, ze go tylko przebiore i pojdzie a on zaczal wyc jakby go ze skory obdzierali, tz przylecial i pyta co sie dzieje a Marci "mamusia aua tutaj bije" , tz pyta "mamusia Cie zbila" a on "tak aua" ![]() no taki klamca maly, zeby tylko postawic na swoim
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nieźle
|
|
|
#4953 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no niezle ja sie go pytam dlaczego klamie, tak nie wolno a on z naburmuszona mina "bo tak"
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że to taki okres, Kuba też kłamie, albo się przekomarza, np. jak pytam, jak ma na imię, to mówi moje albo Małża, nawet babci
|
|
|
#4955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mu tak tłumaczyłam, ale jakoś bardziej go rusza to, że robi rzeczom krzywde i rzeczy są teraz smutne Jak mu mówię, że zepsuje i nie bedzie miał i wyrzucimy do kosza to on wzrusza ramionami i mówi "no, wyzuć... kosa..." raz mu mąż wyrzucił autko na podwórko... tak leżało pół dnia aż w końcu mojemu synowi przeszło to co mu się ubzdurało i wyleciał po to auto sam, w skarpetkach przez drzwi od tarasu (bo już sobie umie sam otworzyć) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
idę oskrobać ziemniaki na frytki bo mnie wzięło na domowe frytki, że koniec
|
|||
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4957 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za usciski
![]() Tak dla rozśmieszenia napiszę pare tekstów Tomusia ![]() Tomuś ne ma cycy, tata male cycy, a mama dua(duże) ![]() Siusiak jes Tomuś, a mama nie siusiak ![]() Tomuś golas lubi ( w sensie lubi biegać goły)Am sibko dajaj(jesc szybko dawaj) Może nie takie smieszne jak teksty Kubusia Miramej, ale mnie rozbawiło strasznie
|
|
#4958 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny które chciały,przepis w klubie ![]() Cytat:
przejrzę na spokojnie samym wieczorem Tobie się ma podobać Cytat:
![]() Cytat:
Podobają mi się ![]() Cytat:
Kochana,nie wstydź się zasiegnąć porady,czy pomocy,jesli tego potrzebujesz-nic nie tracisz,a może z pomocą kogoś madrzejszego prędzej się z tym uporasz Nie było ![]() Co jeszcze wymyśliłaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ************************ Dobry wieczór |
|||||||
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
Mąż pojechał z Sebastianem na zakupy, a ja próbuję ogarnąć dom
Co do buntów i wyrzucania zabawek- u nas nie działa. Skubaniec jak mu mówię że coś mu wyżuce to potrafi to sam do kosza zanieść ![]() Ostatnio mamy bunt nocnikowy, i wszystko ląduje w majtach. Co kończy się wrzaskiem- oczywiście mamusia jest zła, bo on się sam nie będzie rozbierał... Dziś tak godzine sie darł, aż trzeba było dzwonic po tatę... ![]() Poza tym bardzo cieszy sie z braciszka. Rano najpierw woła standardowo "mamusia, daj mi mlećko" a jak wypije to "Gdzie jest Jasiu?" Jeździ wózkiem po całym mieszkaniu i koniecznie musi pomagać przy karmieniu. A jak ktoś do nas przyjdzie to mówi "Idź zobaczyć Jasia". Za to ja toczę batalię z piersiami o produkcję mleka Znów mam problem, a myślałam że tym razem się udaA Jaś Zaraz po urodzeniu miał bardzo nieładne zmiany na główce i ramionach (zresztą są do teraz). Biały lub żółty płyn w środku i zaczerwienienie dookoła. Leukocyty podniesione. Więc pani doktor się dośc zaniepokoiła, i w kolejnych dniach okazało się że mały ma IgG w kierunku toksoplazmozy podniesione prawie dwukrotnie więcej niż ja. Poza tym przerobiliśmy żółtaczkę, wymioty, i drżenia mięśni (zbyt niski poziom wapnia). Naszczęście usg brzuszka i główki nie wykazało żadnych zmian więc troszkę mnie to uspokoiło. za ok 2 tyg pojedziemy na kontrolę czy IgG spada. Mam nadzieję że tak, i na tym się skończy nasza historia z toxo |
|
|
|
#4960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się wydają tandetne, ale i tak któryś kupię, bo obiecałam, że pod choinkę Mikołaj położy ![]() No właśnie nic ![]() Cytat:
![]() Może to bunt na Jasia z tym robieniem w majtki? ![]() za laktacjęA Ty miałaś toksoplazmozę w ciąży? Współczuję przejść, trzymam kciuki, żeby IgG spadało ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Małż dziś robił kolację, Kuba podszedł do stołu, ugryzł bułkę i mówi "Ugryzłeś jeden kęs i martwy padniesz na podłogę" - my patrzymy na niego, o co chodzi, i w końcu domyśliliśmy się, że królewna Śnieżka mu się przypomniała ![]() A w ogóle to ostatnio jego ulubionym kolorem jest różowy , chciał różowe śniegowce, krzesło i za każdym razem mówi, że najlepiej, jak kupię mu coś różowego
|
|
|
#4961 |
|
Ola-Unhola
|
Miałam pojechać na mikroderm., a dojechałysmy z Mamą do CH
![]() A tylko okulary miała odebrac (których i tak jeszcze nie zrobili). Pół dnia spedziłam w HM, Reserved itp. Kupiłam sobie jakies sweterki, spodnie, leginsy, Bartkowi ocieplane spodnie, bo w jego rozm. jest deficyt, Tacie sweter na urodziny... I wydałam za dużo ![]() kamilko, trzymam kciuki ![]() Jola, ja tez nie wiem co z prezentami. Na razie szwagierce wysłałam linki z pociągami thomasa i torami a dla Bartka z lego Hero Factory.
|
#4962 |
|
Ola-Unhola
|
Rurki niebieskie Terranova
2011-11-19 20.04.10.jpg Bartka spodnie Reserved 2011-11-19 20.05.13.jpg Tunika swetrowa HM dwa odcienie fioleto/różu ![]() 2011-11-19 20.07.09.jpg Leginsy ze szwem HM 2011-11-19 20.07.43.jpg Cienki sweterek oversize, granatowy HM 2011-11-19 20.08.31.jpg
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na moment i z prośbą ![]() Pomóżcie wybrać: Dzień i noc czy Kamelot? ![]() Buziaki |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym skusiła się na dzien i noc,bo ta druga za trudna dla mojej gwiazdy by była
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4965 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam żeby tym razem się udało. zaciskam żeby badania dobrze wyszły i Jasio był zdrowy Cytat:
,jak obiecałaś,to Mikołaj musi koniecznie przynieść pod choinkę ![]() Cytat:
Cytat:
Idę oglądać te czapki i szaliki ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ola
|
||||
|
|
|
#4966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ten Kamelot jest przecież sugerowany od 4 lat, chyba za wcześnie jeszcze, przynajmniej dla Kuby byłaby za trudna, ja się zastanawiam, jak będzie sobie radził z tą Dzień i noc ![]() Cytat:
![]() Raz poszłam z Kubą do sklepu zabawkowego, znalazłam na all i okazało się, że mamy blisko. To taki mały ciasny sklepik i Kuba tam zobaczył właśnie autobus przegubowy. Bardzo chciał się nim pobawić, ale autobus był w przezroczystym pudełku, to prosił mnie, żeby chociaż takim zamkniętym mógł się pobawić, i ja mu wtedy wspomniałam, że może pod choinkę dostanie. I teraz Kubuś chodzi i mówi "Mamusiu, teraz będziesz mógł się bawić niezamkniętym w pudełku autobusem". Nie mam serca odmówić. Super są te komplety Rastera, ale i cenę mają ![]() Dlaczego nie? ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- A, Iwonka, Granna ma jeszcze taką grę "Mądry zamek", coś w stylu zbliżonym do "Kamelota", jest od 3 lat, ja mam w planach kupić ją Kubie na urodziny
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-11-19 o 23:13 |
||
|
|
|
#4967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam napisać przedtem,że teksty Kubusia,tak powalają,że powinnaś je gdzieś zapisywać i dać Mu do przeczytania jak już dorośnie pewno sam by się uśmiał ![]() Teraz chodzi bez wiązanych,ale gdzieś stale te uszy ma na wierzchu a w zimie ![]() Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i szukam ![]() Wiesz co, to chyba zależy od czapki, bo ja też myślałam, że Kuba bez sznurków ani rusz, a teraz ma taką i jest OK. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Też lecę
|
|
|
#4969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kamilka trzymam za Jasia... to przeszliście swoje na dzień dobry ![]() *** ide spać dobranoc
|
||
|
|
|
#4970 |
|
Ola-Unhola
|
Iwonka, ja bym wzięła to pierwsze
GG wlącz..... Jola, ale masz Aparata sylko ![]() Cieszę się, ze coś się spodobało ![]() Szwagierka odpisała, Antoś dostanie ten zestaw Chłopaki się wiercą i pokrzykują w pokoju od godziny. Cos się rozhulali z Małżem sami w domu. Tylko zabawa im w głowie
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka mam nadzieje że z Jaś będzie zdrowy, trzymamy kciuki
![]() Unholy mam prosbe, moglabys podac namiary na sprzedawce od ktorego kupilas skorzane spodnie?
|
|
#4972 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() Wredna juz szukam edit: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1292185 została tylko L-ka Jakie plany na dzisiaj? Idę po kawkę ![]() Wredna, ale dużo ich na allegro http://allegro.pl/terranova-spodnie-...934523569.html i jakie tanie...ja dałam 90zł ![]() Ja musze pomyślec nad XS, bo to S jak trochę zrzucę będzie za duże
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-11-20 o 09:21 |
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, a powiedz do czego je nosisz ? Normalnie do swetrow np? Bo chcę takie ale trochę się boje że będe wyglądać wulgarnie
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wpadłam sobie..mam sporo do nadrobienia ![]() Gość wyszedł poszukać czegoś tam do jego wspinaczki wiecie co mamy akurat męczy mnie trochę to wszystko![]() Weekend mija super później znalazła chulajnogę i zostawić nie chciała...na końcu musieliśmy kupić piłkę bo nie było siły by jej zabrać od wczoraj chodzi z tą piłką i tylko powtarza...Wuja kupi kulu-kulu Zuzia... teraz też powtarza ![]() Zu na spacerze to sobie nadrobię
|
#4975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni i tak idą prywatniejakbys się zdecydowała to daj znać czy działają ja miałam - 12 zastrzyków...wielka igła w kolano...nic nie boli ale uczucie niezapomniane dlatego mimo że powinnam to odkładam jak mogę![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
10. Idzie zima wielkiemi krokami, a My Nasze Mamy z każdym dniem mocniej kochamy ![]() 11. Na Mikołaja z prezentami czekamy, przyjdzie do Nas choć jesteśmy buntownikami ![]() jeszcze pomyślę ![]() Cytat:
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odp ![]() Jolu, widziałam ten mądry zamek, jest jeszcze jakieś autko i coś jeszcze widziałam. Małż mówi, że ten zamek od 3 lat to będzie dla Zuzi za łatwy Wczoraj oglądaliśmy te gry w sklepach ale nie mogłam się zdecydować
|
|
|
|
#4977 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczekam z innymi pianko-piasko-ciastolinami jak Zu będzie umiała korzystać z tych wszystkich dodatków nie robiąc bałaganu wszędzie gdzie się da...wiec myślę że do urodzinMy mamy zwykłe plakatowe i Zu uwielbia nimi malować Cytat:
Cytat:
a kto to? nie oglądam tego serialu...daj linka![]() kiedyś mi dawna nauczycielka wfu mówiła że była na jakimś koncercie i widziała dziewczynę zupełnie taką jak ja i już miała podejść ale stwierdziła z bliska ze tamta starzej wygląda więc to jednak nie ja![]() Cytat:
![]() kurka teraz nie zrobiłam bo miałam mało czasu na pieczenie...zrobiłam swojego pomysłu ze spodem z digestive i kremem z mascarpone i nutelli ale przepis Twojego Męża się nie zmarnuje na pewno Cytat:
Doczytałam po co antybiotyk i trzymam kciuki żeby wszystko ładnie zeszło a Jasiu był zdrowy jak rybka ![]() a zdjecie dostaniem? ![]() Cytat:
...a Ty jeszcze tak je lubiszCytat:
Cytat:
chyba często tak jest ![]() Cytat:
Cytat:
przełam się...na pewno nie zaszkodzi a może pomoże
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-20 o 11:25 |
||||||||||
|
|
|
#4978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam
|
|
#4979 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sinie wychodzęerpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Wredna, nosze sweterki.
np taki. Na pewno pasują oversize z HM z błyszcząca nitka i takie sweterkowe z łatkami. Bluzka z koronką, marynarka.wyglądam, ale na spacer z wózkiem w nich nie wychodzę ![]() No i trochę delikatniej w botkach koturnach niż w szpilach ![]() Czesc Karola, fajnie, że week udany. Bylby pewnie idealny gdyby nie "W" ![]() Dziewczyny wypowiedzcie sie, który tytuł (czeko lub Karoli), czy normalny ![]() Bo kończy sie ten wątek
|
#4980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zu chodzi już z nim bez Ciebie na spacery? Cieszę się, że weekend udany Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

przejrzę na spokojnie samym wieczorem 

Kochana,nie wstydź się zasiegnąć porady,czy pomocy,jesli tego potrzebujesz-nic nie tracisz,a może z pomocą kogoś madrzejszego prędzej się z tym uporasz 

za laktację

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
miałam napisać przedtem,że teksty Kubusia,tak powalają,że powinnaś je gdzieś zapisywać i dać Mu do przeczytania jak już dorośnie 
męczy mnie trochę to wszystko
NIE LUBIĘ TROLLI