The Voice of Poland - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 00:34   #691
Pilar1899
keep calm and contour on

Dot.: The Voice of Poland

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Fajnie, że mamy różnorodność Przynajmniej nie każdy dzisiaj tak przysypiał jak ja Ja do połowy programu odplywałam, leżąc na kanapie, dopiero mnie Damian rozbudził
Ja cały czas miałam na głośno tv ustawiony a na Damiana ściszyłam i na Karolinę , smęci strasznie , mimo,że lubię takie piosenki to ona jakoś mi nie pasuje

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 00:37   #692
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
Ja cały czas miałam na głośno tv ustawiony a na Damiana ściszyłam i na Karolinę , smęci strasznie , mimo,że lubię takie piosenki to ona jakoś mi nie pasuje
Karolina smęci to fakt, ale dzisiaj miała dobrą piosenkę i było jakoś tak mniej smętnie jak dla mnie I chociaż lubiłam Ewę Szlachcic, liczyłam na to, że Ania zostawi Karolinę. Myślę, że powinna dawać jej spokojne piosenki, ale takie, które są bardziej charakterystyczne, bo jak nie ma w piosence żadnego akcentu, to rzeczywiście jest mdło.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 02:30   #693
sweetish
Zakorzenienie

Zacznę może od tego, ze zupełnie nie podoba mi się, że trenerzy muszą wybierac z jakiejś puli piosenek. Powinien być wolny wybór jeśli chodzi o repertuar.

Moj ranking.
1. miejsce- Monika Urlik
swoim śpiewem chwyta mnie za serce.. Szczególnie w wyżynach Dzieciak będzie mial kiedyś fajną pamiątkę Piosenka Halo w jej wykonaniu jest jak najbardziej ok. Podoba mi się jej figurka.. Niby podpuchnięta tu i ówdzie jest, ale wygląda bardzo apetycznie, jak na tak zaawansowaną ciążę

2. miejsce-Piotr Niesłuchowski z piosenką Zombie. Bardzo fajnie sobie z nią poradził.

3. miejsce Damian Ukeje- wybaczam mu te nieczystości. Zapalenie zatok dosc uciążliwe jest... No ale dostał nagrodę- został mianowany przez swojego trenera przedłużeniem jego penisa Nergal jak już czasem coś powie, to masakra... nieźle się uśmiałam, ale widać było, ze Damianowi troche głupio sie zrobiło. Zaczął tak dziwnie pajacować na tej scenie, co przy jego posturze wygladało dość komicznie.
Zaśpiewał moją ulubioną piosenkę Nirvany Smells like teen spirit. Zaśpiewał ją troszkę inaczej niż w oryginale i za to mu chwała.. Gdyby był dysponowany, byłoby super, a tak... wyszło jak wyszło.

4. miejsce- Ewa Szlachcic z No one- fajna dziewczyna, przypominała mi dziś trochę Beatę Kozidrak. Ma taki styl , trochę festiwalowy... To sie juz nie podoba i pewnie dlatego nie przesżła. Troche szkoda. Ładnie dziś wygladała i Nergal mógł jej to powiedziec, gdy spytała go o to Magda Mielcarz, a on zmienil temat. <upa> a nie facet.
KOmenatrz Ewy po decyzji Ani troszkę mnie zdziwił. Była zła, to było widać. Z jednej strony podziękowała za wszystkie wskazówki ale dała jej tak jakby nóż w plecy. Tu pieknie, cacy, a za chwilę A MASZ TY pipiripi W sumie nie zauważyłam faworyzowania tej Charko... Skupiłam sie na braku akceptacji wobec Oli. No cóż.. zobaczymy jak to będzie...

5. miejsce Ola Gajewska z Georgia on my mind- nie trafia do mnie z tym swoim przekazem. To okropne skojarzenie, ale kojarzy mi się z wiecznie zasmarkanymi dzieciakami, co tylko pociągają nosem... bleeee... mam alergię na takie Olu-mam nadzieje, ze tego nigdy nie przeczytasz

6. miejsce Ewelina Kordy z Born this way- eh, działa i na nerwy ta jej pewność siebie. Chwilai śpiewa niedbale, jakby była królową sceny, a przecież nie ejst. Nie podobała mi sie w Kocham cie Polsko, i tu tez mi sie nie podoba. W ogole ten chórek w KCP jest tragiczny..

7. miejsce Karolina Charko z Little wing- oj nie. Smęciła jak opętana.
Ania Dąbrowska też smęci, ale przynajmniej wyraźnie artykuuje dźwięki, a ta śpiewa masakrycznie niewyraźnie.

8.miejsce Arek Chadzinikolau z Billionare- nie, nie, nie. BYło widać, ze to juz czas Adieu Ares, adieu...
rasta mann pieace i w ogóle :papa:

A propos jury

Kayah- Ktoś tu mądrze napisał, ze eliminuje najlepszych, by Mateusz dostal sie jak najwyzej. NIe tędy droga. Myśle, ze po tym programie straci wielu fanów/sympatyków jej osoby.
Nergal- trochę się mota. To nie jest program o nim, tylko o uczestnikach. Po co robi ciągle te wycieczki osobiste? Nic mnie to nie obchodi, ze rzucaja w niego miechem gdzie sie da... Pracuje na to cięzko to ma.
Piasek- no on coś dzisiaj brał, ewidentnie Głupoty gadał takie, ze hej...
Ania- alez ona miała dzis skwaszoną minę. Uśmiech pojawial sie bardzo rzadko... a szkoda, bo ładne jej z usmiechem.

Na koniec mała refleksja dot. kolejnej czesci TVOP
Fajnie by było, gdyby całkowicie zmienili jurorów. Jest paru fajnych twórców w PL, byłoby w czym wybierać.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 10:42   #694
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Tekst Nergala o Matizie i o tym, ze więcej nie potrzebuje, ale Damian to przedłużenie jego penisa, był boski. Pewnie będzie za to kara, ale człowiek się chociaż uśmiał Nergal ma fajne podejście, że wystarcza mu samochód, nie musi być mega wypasiony Kto inny by się przyznał, że śpiewa w death metalowym zespole, znanym na świecie, a jeździ dość tanim samochodem i to mu wystarcza?
Problem tylko w tym ze Nergal nie ma Matiza Z wrazenia az sprawdzilam. Plotkarskie portale donosza ze Nergal ma nową Honde Civic i BMW 2.
co nie zmienia faktu ze jak na tego poziomu celebryte civic jest autem sredniej półki i stad moze sie smieja ze jezdzi matizem,
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 10:46   #695
Ewik86
Zakorzenienie

To i ja się podzielę swoimi wrażeniami

Jak dla mnie najlepszy w tym odcinku był Piotrek Niesłuchowski - miałam ciarki, gdy śpiewał i żałuję, że nie przeszedł z pierwszego miejsca, bo powinien.

Damian jest moim faworytem i mi się podobało, chociaż miałam wrażenie, że trochę jednak nie dał rady temu kawałkowi.

Monika głos po prostu bombowy

Ola Galewska - świetnie zaśpiewała, ale jej osobowość mnie drażni. Cały czas wydaje mi się jak by była naburmuszona.

Ewa Szlachcic - zaśpiewała fajnie i szkoda, że odpadła.

Karolina Charko - no cóż, smęci i mi osobiście już się to znudziło. Chciałabym usłyszeć jej głos w jakimś żywszym utworze.

Ewelina Kordy - nie bardzo ją lubię, ale wyczuwam, że Nergal i owszem

Ares - uważam, że słusznie odpadł. Zaśpiewał ok, ale mnie nie zachwycił.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Problem tylko w tym ze Nergal nie ma Matiza Z wrazenia az sprawdzilam. Plotkarskie portale donosza ze Nergal ma nową Honde Civic i BMW 2.
co nie zmienia faktu ze jak na tego poziomu celebryte civic jest autem sredniej półki i stad moze sie smieja ze jezdzi matizem,
A to kłamczuch jeden

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 11:53   #696
Eroll
Wtajemniczenie

Zasiadam dzisiaj do obejrzenia powtórki, bo jak Was tak czytam, to widzę, że dużo zabawnych komentarzy jurorów (a szczególnie jednego) mnie ominęło. A tu... zmiany w transmisji. Wrr ;p
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 12:07   #697
catatonictoy
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle załamał mnie dzisiejszy repertuar. Nie sądziłam, ze Nergal wybierze tak słabe piosenki;/
Miałam nadzieję, że dzisiaj wyleci Ewelina, ale rozsądek podpowiadał:wybierze dodopodobną. Początkowo bałam się, ze do dogrywki wystawi w ogóle Damiana z Aresem i to Damian wyleci. I akurat argument:"nie chcę, by myślano, że źle traktuję kobiety", był dla mnie z księżyca i wymyślony, żeby jakoś usprawiedliwić, ze zostawia osobę, która rewelacyjna nie była. Dla mnie występy Eweliny są koszmarem. Nie dość, ze śpiewa irytująco, przynajmniej ja tak odbieram jej głos, to na dodatek miała dzisiaj tak okropną piosenkę, że ledwo wytrzymałam, słuchając tego. Nie znoszę Lady Gagi i Nergala bym nie podejrzewała, że komukolwiek ze swojej grupy każe śpiewać piosenki z jej repertuaru. I ta stylistyka jarmarczna. To był drugi występ w całym programie, który mnie zniesmaczył. Gorsza była ta dziewczyna od Ani rzucająca się na ring. I zgadzam się z Anią, że osoba, która jest tak "elastyczna", tak naprawdę nie jest ukierunkowana muzycznie i nie wiadomo, czego się po niej śpiewać. Ja podobnie jak Ania wolę osoby, które poruszają się w mniej więcej stałym repertuarze.
Ares mnie nie zachwycił w pierwszym występie, w drugim było lepiej. Fajnie zaczął, fajnie przerobił piosenkę na reggae. Zbędna była ta wstawka hiphopowa, która mnie zirytowała i popsuła cały przekaz. Ares dobrze zaczął, środek z raperem był straszny, końcówka była okej. Bardzo lubię "Billionaire", chociaż na co dzień słucham raczej rocka, metalu i gotyku. I podobało mi się, że powiedział Kayah, że nie wie, kiedy ona jest szczera, bo tydzień temu się nim zachwycała, a dzisiaj stwierdziła, że nigdy się jej nie podobał. Myślę, ze Kayah dzisiaj wypowiadała się tak o uczestnikach z innych drużyn, bo widzi w nich zagrożenie. I jej tekst, ze musiała wywalić utalentowaną uczestniczkę, a taki Ares od Nergala szedł dalej, mnie rozwalił. Przecież to ona z Piaskiem ma najsłabszych uczestników, gorszych od Aresa. Prędzej można by powiedzieć, ze taki Filip i Ares odpadli, a ona wzięła Edytę i Mateusza do dalszego etapu...
Damian to mój faworyt, dzisiaj się zakochałam w jego wokalu W piosenkę Kurta wniósł coś swojego, mam wrażenie, że momentami było nawet ostrzej niż u wokalisty Nirvany. Było ogień, miałam ochotę zarzucać włosami Damian pokazał klasę, nie popsuł jednej z 3 moich piosenek, które zaliczam do utworów wszech czasów. Najlepszy występ dzisiejszego wieczora. Szkoda, ze nie przeszedł z pierwszego miejsca, bo na to zasłużył. Nie musiał tańczyć, tarzać się po podłodze, a i tak człowiek z przyjemnością oglądał jego występ. I jest bardzo sympatycznym człowiekiem, bo odprowadził Monikę, gdy wiadomo było, ze przechodzi w wyniku głosowania widzów. I jego odpowiedź na pytanie internautki, która ma dreszcze, gdy go słucha, "słuchaj mnie więcej" Tekst Nergala o Matizie i o tym, ze więcej nie potrzebuje, ale Damian to przedłużenie jego penisa, był boski. Pewnie będzie za to kara, ale człowiek się chociaż uśmiał Nergal ma fajne podejście, że wystarcza mu samochód, nie musi być mega wypasiony Kto inny by się przyznał, że śpiewa w death metalowym zespole, znanym na świecie, a jeździ dość tanim samochodem i to mu wystarcza?
Monikę bardzo lubię, ma piękny głos, który jest mocny, ale piosenka Beyonce to był dramat. To jest jedna z tych,od których zgrzytają mi zęby... Tekst beznadziejny, muzycznie też nie ma rewelacji. Nie cierpię piosenek utrzymanych w tym klimacie i miałkich tekstów.Na szczęście Monika zrezygnowała z tylu ozdobników, dobrze, ze Nergal jej to zasugerował, bo chyba nie dotrwałabym do końca jej występu. A tak było znośnie, próbowałam słuchać pięknego wokalu Moniki i nie zwracać uwagi na płytkość tekstu.
Piotrek Niesłuchowski to drugi najlepszy występ w dzisiejszym programie. Nadał "Zombie" nowego charakteru, widziałam, że nie odtwarza piosenki, a ją interpretuje trochę po swojemu Ten kawałek jest wprost stworzony dla niego. Bardzo wczuł się w występ. Żałowałam, ze tak szybko skończył śpiewać Jest w moim top 3, jeśli nie w top 2, widzę go w finale.
Ewa Szlachic śpiewała piosenkę, której nie lubię, ale zaśpiewała ją inaczej i przez to ma ode mnie plusa Ta piosenka nabrała życia i przyjemnie się jej słuchało. Trzeci najlepszy występ wieczoru.
Karolina Charko ma talent i dzisiaj mi się spodobało, że wykonywała piosenkę Henrixa
Ola Galewska dalej mnie nie przekonuje. Ma talent i umie śpiewać, ale to nie moje klimaty, ale mnie nie irytuje, w przeciwieństwie do Eweliny.
W ogóle cieszę się, że zaprosili Braci, bardzo ich lubię, ale Afromental mnie nie przekonuje, za bardzo hiphopowo, ale Monika dobrze sobie poradziła, chyba miała najsilniejszy wokal ze wszystkich śpiewających ten kawałek
Podobało mi się, że Nergal i Ania doceniają uczestników przeciwnika i umieją się do tego przyznać, że mają mocną konkurencję
Ty tak na serio? Wiesz co no ja naprawdę rozumiem, że można nie lubić kogoś, sposobu interpretacji utworu, osobowości itd i ok, masz do tego pełne prawo. Ale tekst, że Ares, z całym szacunkiem dla niego, ma lepszy głos od Mateusza czy Edyty jest totalnym nieporozumieniem.

Co do repertuaru drużyny Nergala zgadzam się Chociaż Damianowi trafiła sie świetna piosenka, ale nie wypowiem się na temat wykonania, bo dla mnie istnieje tylko wykonanie Kurta Ale nie było źle, trochę inaczej i chwała mu za to. W ogóle co to za pomysł Kayah, żeby dać Mateuszowi tą piosenkę?

Jury dziwne wczoraj było. Piasek gadał od rzeczy, Kayah też jakoś inaczej się zachowywała. Chociaż, nie powiem mina bezcenna Ani i Nergala kiedy Kayah powiedziała, że nie czuje Karoliny i Aresa. Tekst o tym, że ona musiała odrzucić kogoś tam a Ares został trochę nie na miejscu. Dobrze, że Nergal coś pogadał przynajmniej można było się pośmiać

catatonictoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 12:26   #698
201801022117
Konto usunięte

Dziewczyny, czy ktoś może mi wytłumaczyć fenomen Piotrka Niesłuchowskiego? Przecież on śpiewa jakby go ktoś non stop trzymał za jaja.

Awia, co do Matiza, chodzi o to, że ten model jest kultowy. Został obiektem wielu żartów, np.:

Kierowca Tira wchodzi do baru. Zamawia setkę, bierze zawartość do ust i natychmiast wypluwa, przeklinając pod nosem: ,,p….ny Matiz!”. Za chwilę powtarza tę samą czynność, także ze słowami ,,p….ny Matiz!” . Gdy zamawia kolejną setkę, barman pyta go, co jest powodem takiego zachowania. Kierowca odpowiada:
- Słuchaj, jadę sobie dzisiaj trasą, przysnęło mi się i wjechałem do rowu. Szarpię się i szarpię, ale nie mogę wyjechać. Nagle podjeżdża koleś Matizem i mówi, że mnie wyciągnie. Ale pod warunkiem, że w zamian zrobię mu (nazwijmy to asekuracyjnie)…seksualną przysługę.
- No i co? -pyta barman
- Zacząłem się z niego śmiać i dla żartu się zgodziłem.
- No i?
- P….ny Matiz!

Edytowane przez 201801022117
Czas edycji: 2011-11-20 o 12:35
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 13:10   #699
NoisyGhost
Zadomowienie

moje wrażenia po wczorajszym odcinku

Nergal z drużyną - genialnie! na to czekałam od dwóch tygodni
Afromental z Moniką i Eweliną - szacun dla Eweliny, bo naprawdę dała radę, Monika jak zwykle
Ania z drużyną - jak dla mnie nie było powera, ale było bardzo przyzwoicie
Bracia z Karoliną i Piotrkiem - przepaść pomiędzy uczestnikami a Braćmi. niestety ale sobie nie poradzili, głosu Cugowskiego nawet nie ma co porównywać do nich
Ares - ma w sobie coś co nie każe mi słuchać jak on śpiewa, tylko po prostu cieszyć się z jego występu. Podobało mi się.
Ola Galewska - wow, chociaż momentami mogłaby przystopować swoim głosem. Ale bardzo miło mi się jej słuchało.
Karolina Charko - podobnie jak powiedziała Kayah, dziewczyna mnie nie przekonała, nie ma w sobie nic, prócz tego grymasu na twarzy podczas śpiewania
Ewelina Kordy - zamiary były, ale na tym się skończyło. Nie podobało mi się.
Damian Ukeje - genialnie! nic do dodania
Ewa Szlachcic - trochę nie moje klimaty, ale plus za inną aranżację
Piotr Niesłuchowski - się wczuł chłopak... ale bardzo mi się podobało, miało swój klimat, bardzo na plus (też chciałam żeby przeszedł z pierwszego miejsca)
Monika Urlik - dla mnie rewelacyjny głos, i bardzo fajne wykonanie. Wielki plus dla Nergala za wybór tej piosenki. Cieszę się, że pozwala się dziewczynie pokazać z różnych stron, a nie idzie w jeden klimat

Piasek i jego woda święcona... wtf? no facet mnie rozwala z tymi tekstami... za dużo się naczytał tabloidów
Podsumowując odcinek, jestem bardzo na plus za jego różnorodność
NoisyGhost jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 15:49   #700
szeriszeri lejdi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Ogólnie, że jej dziękuje i że jak widać Ania od początku ma swoich faworytów i życzy jej, aby jej faworyt wygrał.
Ci uczestnicy to jednak wygadani są
to była trochę dziwna odzywka według mnie. niektórzy uczestnicy są chyba tak przekonani o swojej świetności, że nie potrafią przyjąć krytyki ani jakiejkolwiek porażki. Ewa wcale nie była tak dobra a wyjeżdża z jakimiś faworytami jakby miała odpaść tylko dlatego, że nie była faworytką Ani

Moi faworyci to 1 Damian, 2 Piotrek, 3 Monika. Obawiam się tylko, że jeśli widzowie będą głosować to w finale znajdzie się Monika z grupy Nergala a od Ani Ola Galewska, której fenomenu nie rozumiem
szeriszeri lejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 15:58   #701
mc266
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o słowa Ewy, to mogły się równie dobrze odnosić do jakiejś sytaucji z poza wizji. Nigdy nie wiadomo.

Od wczorajszego odcinka moim faworytem jest Damian. O ile tydzień temu Monika mnie powaliła, to wczoraj na jej występie przysypiałam.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:15   #702
jag_na
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o słowa Ewy, to mogły się równie dobrze odnosić do jakiejś sytaucji z poza wizji. Nigdy nie wiadomo.

Od wczorajszego odcinka moim faworytem jest Damian. O ile tydzień temu Monika mnie powaliła, to wczoraj na jej występie przysypiałam.

wg mnie Ewa zarzuciła Ani, że ta faworyzuje Niesłuchowskiego
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:19   #703
House
Raczkowanie

Nie rozumiem ciągłego pisania o tym ,że Kayah faworyzuje Mateusza , kiedy tak było ? Jedyne co można podać to 1 odcinek -gdu Moszyński odpadł- ale to też nie tak, bo obydwaj są świetnymi wokalistami... Czemu nikt nie wspomni o tym kogo 2 raz z rzędu KAYAH ratuje od dogrywki mimo,że ta osoba ma najmniej ze wszystkich glosów w jej drużynie...Mam wrażenie ,że ludzie przypięli mu łatkę pupilka ,bo Mateusz kiedys już pracował z Kayah i ona go ceni.Ale akurat w tym programie nie było żadnych objawów faworyzowania go. I bardzo denerwuje mnie to ,bo chlopak wraz ze swoim zespołem są zniewalający...
Co do odcinka - był nudny... A Nergal wydaje mi się coraz bardziej przewidywalny -jakby wiedział ,że płacą mu głównie za powiedzenie czegoś kontrowersyjnego...Przest ał mnie bawić.
Ares- uwielbiam go-ale dziś mu ewidentnie nie wyszło Plus za to ,że promuje reggae .
Ola- moja faworytka -najlepszy dziś wykon jak dla mnie
Damian- fajne wykonanie.Uroczy chlopak - nic tylko zjeść go w całości...
Karolina- a mi się podobało Świetnie się jej słucha
Monika- yyy...no ja doceniam jej warunki -ale totalnie mnie nie przekonuje...Krzywdzące będzie to co napisze ,ale dla mnie to taka Agnieszka Włodarczyk w tym polsatowskim programie...Mam tylko nadzieję ,że i Monika nie wygra...
Ewa- dziewczyna była utalentowana- ale moim zdaniem trochę bezbarwna i dlatego odpadła...
Ewelina- co ona tu robi...Zmieniłabym ją na Filipa ....
Piotrek- lubię go i to jak śpiewa- ale mam wrażenie ,że nie ma żadnego pomysłu na siebie.Obym się myliła
House jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:30   #704
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez House Pokaż wiadomość
Nie rozumiem ciągłego pisania o tym ,że Kayah faworyzuje Mateusza , kiedy tak było ? Jedyne co można podać to 1 odcinek -gdu Moszyński odpadł- ale to też nie tak, bo obydwaj są świetnymi wokalistami... Czemu nikt nie wspomni o tym kogo 2 raz z rzędu KAYAH ratuje od dogrywki mimo,że ta osoba ma najmniej ze wszystkich glosów w jej drużynie...Mam wrażenie ,że ludzie przypięli mu łatkę pupilka ,bo Mateusz kiedys już pracował z Kayah i ona go ceni.Ale akurat w tym programie nie było żadnych objawów faworyzowania go. I bardzo denerwuje mnie to ,bo chlopak wraz ze swoim zespołem są zniewalający...
Co do odcinka - był nudny... A Nergal wydaje mi się coraz bardziej przewidywalny -jakby wiedział ,że płacą mu głównie za powiedzenie czegoś kontrowersyjnego...Przest ał mnie bawić.
Ares- uwielbiam go-ale dziś mu ewidentnie nie wyszło Plus za to ,że promuje reggae .
Ola- moja faworytka -najlepszy dziś wykon jak dla mnie
Damian- fajne wykonanie.Uroczy chlopak - nic tylko zjeść go w całości...
Karolina- a mi się podobało Świetnie się jej słucha
Monika- yyy...no ja doceniam jej warunki -ale totalnie mnie nie przekonuje...Krzywdzące będzie to co napisze ,ale dla mnie to taka Agnieszka Włodarczyk w tym polsatowskim programie...Mam tylko nadzieję ,że i Monika nie wygra...
Ewa- dziewczyna była utalentowana- ale moim zdaniem trochę bezbarwna i dlatego odpadła...
Piotrek- lubię go i to jak śpiewa- ale mam wrażenie ,że nie ma żadnego pomysłu na siebie.Obym się myliła
No to byś sobie pojadła

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 16:42   #705
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, Filip był moim faworytem, a Ewelina mnie coraz bardziej irytuje.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:05   #706
House
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Ja też, Filip był moim faworytem, a Ewelina mnie coraz bardziej irytuje.
Moim faworytem co prawda nigdy nie był- nawet w tej dogrywce cieszyłam się ,że Ares przeszedł- ale z perspektywy czasu widzę ,że koleś ma potencjał...To ,że nie był moim faworytem, nie zmienia faktu -że dla mnie- Ewelina powinna wtedy odpaść..
House jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:13   #707
nafiyqa
Zakorzenienie

Obejrzalam wlasnie ostatni odcinek. Chcialam skomentowac, ale wlasciwie to nie wiem co.. Byl jakis taki nijaki i bardzo przewidywalny. Nikt mnie szczegolnie nie zachwycil, nawet Ola, ktora od poczatku jest moja faworytka.
Za to jestem BARDZO na nie, jesli chodzi o dobor repertuaru (szczegolnie u Moniki i Eweliny).
Ewelina po raz kolejny wydaje mi sie odpychajaca i strasznie pewna siebie.

Zgadzam sie z FreakChic, jesli chodzi o slowa dotyczace Piotrka. Ja przez caly jego wystep przekonana bylam, ze jury niezle go skrytykuje. Okazalo sie, ze byli nim i jego wykonaniem wrecz zachwyceni. Jak dla mnie niemilosiernie wyl, ale calkiem mozliwe, ze jestem glucha jak pien.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 17:56   #708
ta_iwona
Rozeznanie

Mnie się chyba występ Piotrka najbardziej podobał wczoraj
Z decyzjami Ani i Nergala się zgadzam.

Nie podobał mi się komentarz Kayah dot. Aresa. Że on jest w programie, a jej lepsi uczestnicy musieli odpaść Pfff... Mnie jest szkoda tych, którzy od Nergala i Ani odpadają, jak widzę tych, którzy śpiewają u Piaska i Kayah...

A Piasek naprawdę jakiś pobudzony
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:11   #709
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
wg mnie Ewa zarzuciła Ani, że ta faworyzuje Niesłuchowskiego
Po tej wypowiedzi Ewy też moim pierwszym skojarzeniem był Piotrek.

Cytat:
Monika- yyy...no ja doceniam jej warunki -ale totalnie mnie nie przekonuje...Krzywdzące będzie to co napisze ,ale dla mnie to taka Agnieszka Włodarczyk w tym polsatowskim programie...
Możesz rozwinąć swoje porównanie? Bo zupełnie nie wiem o co Ci chodzi, ale mnie zaciekawiło.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:23   #710
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Po tej wypowiedzi Ewy też moim pierwszym skojarzeniem był Piotrek.
.
A moim jednak Karolina

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:27   #711
201801022117
Konto usunięte

Ja Eweline lubiłam, do wczoraj. Nie podobał mi się jej występ totalnie. Nie przekonała mnie do siebie. Lady Gaga jest jedna.
Najlepszy był występ Moniki, świetna jest, wygląda jak chochlik, ma super głos. Ja chce jej płytę.
Ares ogólnie jest bardzo pozytywny, ale ten występ był nie do końca fajny. Jakoś nie lubię takich przebieranek.
Ewa śpiewała fajnie, dziewczyna ma super głos, i nie rozumiem dlaczego ona odpadła...
Ola... Mrrraauuu.
Karolina Charko mi nie odpowiada zupełnie... Jest nudna.
Damian też mnie nie przekonał, ale chyba poprostu za bardzo jestem przyzwyczajona do oryginału.
A Piotrek to dla mnie totalne kuriozum. Nie rozumiem zachwytów nad nim.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 18:47   #712
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Piasek- no on coś dzisiaj brał, ewidentnie Głupoty gadał takie, ze hej...
Kochane, ja Was zapraszam na koncerty plenerowe

to jest standard, On taki jest zawsze
tylko teraz inni ludzie mają okazję to zobaczyć
Stary 2011-11-20, 19:08   #713
Skierka001
Rozeznanie

To ja się też wypowiem

Monika - słów mi brakuje, żeby opisać jej głos Śpiewa po prostu cudownie, niesamowicie i nawet jeśli piosenka jest kiepska, to umie z niej wydobyć to, co najlepsze. Zdecydowana faworytka programu

Damian - gdyby on wygrał, też bym nie miała pretensji Gdy zapowiedziano, że zaśpiewa "Smells like teen spirit" to powiedziałam "nooo chłopie, uważaj". To jest piosenka ponadczasowa, cudowna i obok "Lithium" najlepsza Nirvany. Ale sobie poradził! Wcale nie chciał naśladować Kurta, on po prostu zaśpiewał to po swojemu i wyszło to naprawdę świetnie. Rozwalił scenę

Ewelina - nie wiem, co o niej myśleć. Niby głos jakiś tam ma, na scenie fajnie się czuje, ale ani mnie ziębi, ani grzeje. No może momentami irytuje.

Ares - to był już najwyższy czas... Chociaż nie zgadzam się z Kayah, że nie umie śpiewać. Głos ma całkiem przyjemny i da się go słuchać.

Piotrek - mój faworyt w drużynie Ani. Dwa wykonania w live'ach miał naprawdę świetne i trzymam za niego kciuki.

Ola - nie mój typ głosu, ale obiektywnie mówiąc ma dziewczyna talent

Karolina - smęci, smęci, smęci. Ślicznie wczoraj wyglądała, ale spiewała tak jak zwykle. Przewidywalna do bólu i śpiewa ciągle takim samym głosem, bez żadnych ozdobników. Czasami aż się prosi, żeby zaśpiewała coś głośniej, wyżej, ale chyba się nie doczekamy...

Ewa - szkoda, że odpadła, ale to było do przewidzenia. Nigdy nie lubiłam tej piosenki, ale ona zaśpiewała ją lepiej niż Alicia Keys! Było w niej życie, energia. Była jakieś 10 razy lepsza od Karoliny, ale cóż...

W następnym odcinku mają już być wszyscy razem, więc nie wynudzę się na śmierć jak to było w odcinkach, gdzie występowały drużyny Piaska i Kayah
Skierka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 19:23   #714
Mariposa3
Raczkowanie

A ja powiem tak...
Ewelina- niby ma mocny głos, dopracowaną technikę, ale występ mi się nie podobał.
Piotrek- niezbyt. Nie lubię jak ktoś chce za wszelką cenę naśladować głos wykonawcy oryginału. A on ewidentnie to robił.
Damian- absolutnie nie. To był jakiś krzyk, a nie śpiew.
Karolina- ten występ mi się podobał. Ładnie, spokojnie, nastrojowo.
Ares- no zabawny, ale nie podoba mi się jego śpiewanie.
Ola- bardzo oryginalnie, interesujący pomysł, styl. To jeden z najlepszych występów. Dziewczyna naprawdę umie śpiewać. Tylko, że podejrzewam, że przy dłuższym słuchaniu, jej głos mógłby zacząć mnie drażnić.
Ewa- nie ma nic charakterystycznego, nijaka.
Monika- super, świetne wykonanie. Tylko, że brak mi w jej głosie czegoś niepowtarzalnego. Ale mimo wszystko, myślę, że ona może wygrać.

Edytowane przez Mariposa3
Czas edycji: 2011-11-20 o 19:24
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:02   #715
ta_iwona
Rozeznanie

A Ola to w ogóle jakaś taka nadąsana, nie sądzicie? Tu ją chwalą, a ona z taką niezadowoloną miną...
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:48   #716
traicionera
Zakorzenienie

Ares- rzeczywiscie dzis dosc mocno falszowal

Ola- cudnie, przy intro mialam lzy w oczach Dobrze, ze Ania pozwolila jej wyrazac sie po swojemu.

Karolina- przyzwoite wykonanie, choc wole te piosenkę spiewana przez Gosie Kunc z Idola, jakos mi tak zapadla w pamięć.

Ewelina- za mocny miala podkład dźwiękowy, wg mnie utwór niezbyt dobrze do niej dobrany.

Damian-jego występ trudno mi ocenić, bo Kurt byl dla mie jedyny w swoim rodzaju. Na pewno duzy plus, ze wykonał Smells po swojemu. Bardziej podobał mi sie w Beatlesach.

Ewa- ta laska jest dla mnie jakaś bezbarwna w swoich wykonaniach.

Monika- jak zawsze świetny występ, choć mnie nie porwało tak subiektywnie

Piotr-bardzo dobrze zaśpiewał, super dobrany repertuar

widzę,z e tylko ja lubię tutaj Olę
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:54   #717
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
nie, ja też praktycznie codziennie słucham jej na yt

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:07   #718
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
nie, ja też praktycznie codziennie słucham jej na yt
Ciesze sie, bo wg mnie dziewczyna ma rewelacyjny głos i ten feeling. Oby tylko nigdy nie kazali jej pajacować, tańczyć jakieś układy, przebierać się, bo to byłoby straszne.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-11-20, 21:29   #719
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja też
W końcu jednak ktoś na nią musi głosować skoro przechodzi jako 1

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:42   #720
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Ja też
W końcu jednak ktoś na nią musi głosować skoro przechodzi jako 1
Tez o tym myslalam,z e komuś się musi podobać jednak
Dziwi mnie nawet, ze jest aż tak popularna, bo że Monika trafia w gusta szerokiej publiczności, to oczywiste.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości