|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: The Voice of Poland
Widzę ,że chyba słabo tutaj czytacie innych wypowiedzi, bo już któryś raz kolei ktoś pisze ,że jest jedynym tutaj kto lubi kogoś tam- mimo ,że wcześniej kilka osób wypowiadało się już bardzo pozytywnie o tej osobie...Tak więc powtórzę się ja również lubię Olę, Mateusza - nie jesteście same
![]() A czemu Monika wydaje mi się być Agnieszką Włoarczyk z show Polsatu...Ja nie znoszę patosu i ciągłego pokazywania jak ktoś ładnie "drze japę" . A u obydwu ciągle jest to samo;p...Nie umniejszając talntowi Moniki- wydaje mi się ,że jej błogosławiony stan też ma wpływ na jej wyniki... |
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkich postów nt poprzedniego odcinka nie dałabym rady przeczytać, wiec przejrzałam tylko tak po łebkach, szczegolnie,z e co chwile muszę biegać do płaczącej córeczki, akurat rzuciły mi sie w oczy krytyczne komentarze nt. Oli i tyle.
|
|
#723 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Może też nie wie, jak zachować się na scenie, gdy nie śpiewa Nie jest moją faworytką, ale uważam, że jest utalentowana i brak jej trochę obycia ze sceną.---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#725 | |
|
BAN stały
|
Jak myślicie kto poleci w najbliższym odcinku z poszczególnych drużyn?
Moim zdaniem od Kayah odpadnie Edyta. Od Piaska Rafał, bo choć jest całkiem niezły, faworytką Andrzeja jest Kasia. Ania będzie musiała pewnie wybierać między Piotrkiem a Karoliną i myślę, że wyeliminuje Karolinę. A Nergal będzie wahał się między Damianem a Eweliną i mam tylko nadzieję, że nie pozbędzie się tego pierwszego. Jeśli wierzyć jego wczorajszym słowom, że "chciałby z nim pracować jak najdłużej", to powinna polecieć Ewelina. Myślę, że pewne rzeczy są niezależne od tego, jak uczestnicy poradzą sobie w sobotę, bo trenerzy mają swoich faworytów... ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
To taki ich pancerz ochronny Kiedyś myślałam, że mam taką naburmuszoną koleżankę na roku, a tu się okazało, że to kwestia nieśmiałości
|
|
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal uważam, że Ares technicznie jest od nich słabszy, co nie zmienia faktu, że wchodząc na scene ma w sobie mnóstwo pozytywnej energii. Ja nie wiem czy poznałabym jego głos wszędzie. W programie na pewno tak, ale jakbym miała do posłuchania kilku artystów z tego gatunku to nie wiem. Nigdy nie słuchałam reggae dlatego trudno mi stwierdzić czy głos Aresa jest jedyny w swoim rodzaju czy też jeden z wielu. Dla mnie Edyta jest taką osobą co śpiewa dosyć dobrze ale nie wyróżnia się za bardzo. To co teraz napiszę może nie być do końca obiektywne Mateusz ma moim zdaniem bardzo oryginalna barwę i swego czasu dużo słuchałam soulu, funku i nie spotkałam się z taką barwą jeszcze. Czy poznam jego głos wszędzie? Poznam ale też z tego powodu, że dużo słuchałam i słucham jego zespołu. Cytat:
Co do drużyny Ani i Nergala mam takie samo zdanie jak Ty. Od Kayah nie wiem tu jest chyba największy problem, bo w przypadku pozostałych drużyn wyniki sms są przewidywalne a tutaj najpierw najwięcej głosów mieli Kaja i Filip, później Mateusz i ciężko powiedzieć jak będzie teraz. Ja bym chciała, żeby z 1 miejsca przeszedł Mateusz a potem zależy jak wykonają utwór, możliwości wokalne mają na podobnym poziomie.
|
|
|
#727 | ||||
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
Cytat:
wiadomo,że choćby w tym wątku jest tylko jakiś tam ułamek widzów Voice dlatego wiadomo,że nie jestem jedyną osobą,która myśli tak,tylko że jestem w mniejszości, o to chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj poszperałam na YT i znalazłam tam występ Kasi z Przesłuchań i był o niebo lepszy od wszystkich jej występów w live'ach razem wziętych. Szkoda, że nie pokazuje swoich możliwości w tym programie, ale przynajmniej przestałam się dziwić, czemu Andrzej ją tak chroni
![]() http://www.youtube.com/watch?v=RLKKDVqyAP0 |
|
|
|
|
#729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sam występ pamiętam, bardzo mi się podobał
|
|
|
|
|
|
#730 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Często z rozpędu piszę skrótami i potem wychodzą takie kwiatki![]() Ja akurat czasami słucham reggae(zależy od mojego humoru) i myślę, że Ares ma oryginalny wokal jeśli spojrzymy na polskich wykonawców tego typu muzyki Nie umiałabym go porównać z żadnym artystą reggae. Zresztą on też charakterystycznie wydaje się z siebie dźwięki, już nie chodzi o samą barwę, ale sposób śpiewania. A funky i soul to nie moje klimaty, więc może nie wyłapuję pewnych niuansów, na które Ty zwracasz uwagę Ja go po prostu porównuję z większością śpiewających facetów, którzy nie specjalizują się w rocku, tylko w spokojniejszych klimatach i nie widzę specjalnie różnicy pomiędzy nim a paroma innymi wokalistami, którzy przewinęli się przez ten program. Innymi słowy, gdyby w radiu puścili mi Mateusza, Filipa Moniuszkę i paru innych wykonawców, to miałabym problem z rozpoznaniem. Aresa i Filipa Sałapę rozpoznałabym od razu.Od Piaska też myślę, że Rafał choć moim zdaniem jest ciekawszy niż ta dziewczyna. Co do drużyny Ani i Nergala mam takie samo zdanie jak Ty. Od Kayah nie wiem tu jest chyba największy problem, bo w przypadku pozostałych drużyn wyniki sms są przewidywalne a tutaj najpierw najwięcej głosów mieli Kaja i Filip, później Mateusz i ciężko powiedzieć jak będzie teraz. Ja bym chciała, żeby z 1 miejsca przeszedł Mateusz a potem zależy jak wykonają utwór, możliwości wokalne mają na podobnym poziomie.[/QUOTE] |
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo ja tez, szczegolnie jej wystep na przesluchaniu w ciemno - genialny jest
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Woow Karolina Charko jest z Lublina.Nawet nie wiedziałam
Edytowane przez platekrozy Czas edycji: 2011-11-22 o 13:11 |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam gdzieś wypowiedź Nergala, że nie zawsze ma decydujące zdanie jeśli chodzi o repertuar, jaki wybierają jego uczestnicy, że często wybierają utwory wbrew jego woli i to go wku...wia
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę,że najbardziej pod względem repertuaru to narzuca Piasek,a reszta bardziej dyskutuje z uczestnikami i często zgadza się na utwór wybrany przez uczestnika,bo przecież tak było w przypadku npMateusza u Kayah czy ostatnio Ewy u Ani.
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie on to jakiś dramat, w dodatku bezczelny i niewychowany, a jego OSTATNI to jakies max nieporozumienie
|
|
#736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
),więc ja akurat byłam zadowolona ![]() O gustach (także i muzycznych) cięzko dyskutować,bo każdy ma inny.Myślę,że stąd wybór Nergala,że każdy jednak te piosenki zna. Czasem nudzą mnie wyboru Ani np.w przypadku Karoliny Charko,bo uwielbiam Jej głos,ale lubię sobie czasem pośpiewać,a z nią nie mogę,bo tych piosenek co na żywo śpiewa w ogóle nie znam ii nigdy nie mogę porównać z oryginałem.
|
|
|
#740 |
|
BAN stały
|
To fakt
Mi się podoba w Ani to, że nie lata w jakichś udziwnionych strojach, nie ma doczepianych czerwonych kucyków. Tzn. nie mam nic do artystycznych zdobień, krojów itp., lubię takowe i zaopatruję się w tego typu ciuchy. Nie wiem, jak to określić. Może przez porównanie. W Must be the Music Paulina Sykut chodziła raz to w srebrnocekinowej sukience z włosami stylizowanymi na dredy, generalnie to miało przedstawiać zabawy z modą, ale nie zawsze fajnie to wychodziło. Ania nie musi cudować z wizerunkiem, by wyglądać naprawdę fajnie Nawet jak śpiewała ze swoją drużyną, to była ubrana tak zwyczajnie
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam,że pewnie zadam idiotyczne pytanie,ale naprawdę nie wiem.
Po co każdy jak tam śpiewa ma słuchawki w uszach?Podobno to odsłuch,ale dokładnie po co?Co tam leci w tych słuchawkach?Czy to jak stopery- jest cicho,bo w studiu głośno?
|
|
#742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis będą występowały cztery grupy, czy znowu odcinek nudniejszy, czyli Piasek i Kayah?
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Coś mi się obiło o uszy, że dziś występują wszystkie grupy
|
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Tez slyszalam cos takiego, mam nadzieje,z e to prawda i występ Damiana czy Oli osłodzi mi konieczność oglądania i słuchania Krautwursta
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;30741754]tak myślę sobie, że w tych słuchawkach leci podkład piosenki którą śpiewają, bo przy takim hałasie jaki panuje tam, ciężko byłoby im 'wejść' odpowiednio w rytm, mogliby za szybko zacząć lub coś w tym stylu
[/QUOTE]Dzięki Cytat:
|
|
|
#747 |
|
keep calm and contour on
|
Więc tak, według mnie:
Damian, nadal go lubię, nie mój klimat i najbardziej cały czas podobał mi się w pierwszym odcinku, ale śpiewa fajnie Moniuszko, nieee ![]() Mateusz, było ok, lepiej niż ostatnio,ale nadal nie wiem jaki jest właściwie jego styl Ola, jak zwykle za☠☠☠iście moja faworytka ![]() Rafał Brzozowski,Antek, ich występy kompletnie nie zapadły mi w pamięć Piotrek Niesłuchowski, dobrze że zmienił fryzurę dużo lepszy występ niż poprzednie, ale nadal mnie nie przekonujeMonika, śpiewać umie,ale nie ma ciekawej barwy, a dla mnie to się bardzo liczy, poza tym nie ma nic charakterystycznego w sobie, każdą piosenkę zaśpiewa ładnie,ale nie ma w tym jej osobowości, jakby mi ktoś puścił,to bym nie powiedziała,że to akurat Monika śpiewa, więc dla mnie jest dobrym wykonawcą,ale brakuje mi elementu twórczego.
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Damian
Sądzę, że nie muszę mówić nic więcej ![]() Monika, jak zwykle świetny występ, chociaż teraz już sama nie wiem - ona czy Damian, oboje są moimi faworytami. Piotrek, może być, chociaż o wiele bardziej podobał mi się w poprzedniej fryzurze, w nowej wygląda okropnie ![]() Ola, nie moje klimaty i niespecjalnie mi się podobało. Mateusz, nadal jestem na nie. Edyta i Filip, nie podobało mi się. Ewelina, dobrze, że wreszcie odpadła, chociaż dzisiaj była nawet niezła. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-11-26 o 23:17 |
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Damian
![]() Monika - jak zwykle dobrze, choć lepszy występ wg mnie w dogrywce. Ewelina - dziś dla niej koniec. Piotrek - ok, ale nowa fryzura to masakra, postarza go strasznie i brzydko wygląda ![]() Ola - nie rozumiem dalej zachwytów nad nią. Karolina - w końcu odpadła. Mateusz - co on zrobił z It's my life nie mogę na niego patrzeć ani go słuchać.Filip - od razu przełączyłam po pierwszym dźwiękach. Edyta - też przełączyłam. Antek - Iris Rafał - nawet sympatycznie ![]() Kasia - jakoś obojętny stosunek do niej mam. Nie będę oglądać finału, bo mnie nie będzie
|
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
Damian dziś zmiażdżył wszystkich
Cieszę się, że już odpadła Kasia, Karolina, a zwłaszcza Ewelina, bo też jej nie trawię Ola też działa mi na nerwy, bo od początku wiedziała, jakie są reguły tego programu i że będzie miała trenerkę, która przygotuje ją do występów i udzieli rad. A ona zgrywa wielką gwiazdę, która tego wszystkiego nie potrzebuje. Na dodatek jest niesympatyczna. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

Może też nie wie, jak zachować się na scenie, gdy nie śpiewa
Wiesz co no ja naprawdę rozumiem, że można nie lubić kogoś, sposobu interpretacji utworu, osobowości itd i ok, masz do tego pełne prawo. Ale tekst, że Ares, z całym szacunkiem dla niego, ma lepszy głos od Mateusza czy Edyty jest totalnym nieporozumieniem.
Mateusz ma moim zdaniem bardzo oryginalna barwę i swego czasu dużo słuchałam soulu, funku i nie spotkałam się z taką barwą jeszcze. Czy poznam jego głos wszędzie? Poznam ale też z tego powodu, że dużo słuchałam i słucham jego zespołu. 

nie mogę na niego patrzeć ani go słuchać.