|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() rozek rozowy bo niewiele mamy dla Lilki różu to chociaż rożek niech bedzie wiecej mamy beżowych żółtych zielonych mój wymyslił z moim tata na poczatku ze przeciez wanienke da sie do wanny ja bede kleczec i juz ![]() Cytat:
![]() mój zaczął sprzatać, nawet myje naczynia po mnie i gotuje mi obiady juz sie nie moge doczekac az bede mogla sama posprzatacCytat:
chyba ze przyjedzie kolejny![]() ciekawe kiedy smyk...nie lubie czekania
|
|
#4862 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
hehe
wiem,wiem gdybym mu tak wszystko opowiedziala, to wybuchlaby III wojna swiatowa ![]() Cytat:
Cytat:
Podobno juz sa dogadani. I podobno sie nie dawal i za kazdym razem, jak tesciowie nam cos zarzucali, to odbijal pileczke i przedstawial madra i logiczna argumentacje, na ktora tesciowie reagowali cisza, czyli pewnie dotarlo do nich, ze zle zrobili, ale jeszcze nie potrafili sie do tego przyznac. Na razie jednak po malych zawirowaniach stanelo na naszym Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to masz Andrzejka? Jak AgaciorCytat:
ale to musze poczekac, az przywioze sobie z domy ciezsza patelnie ta tandeta z ikei jest za lekka, mogloby nie podzialac dzieki, kochana, za slowa otuchy co do tego vice versa, to wlasnie juz mu kilka razy zakomunikowalam, ze gdyby sie tak nie nachlal, to moze mialabym po co zostac do poniedzialku, a tak, nie widzialam sensu ![]() Cytat:
a stolarz super - moze daloby rade podeslac taki stojak do warszawy? ![]() ![]() połamania...
|
|
#4863 | |
|
Zadomowienie
|
wklejam zdjęcie
![]() Cytat:
![]() Ja już mam poprasowane i ciuszki (tż) i tetry (ja) więc z głowy ufff Ja w sumie mam niezły nastrój bo świeci słońce a mój tż za duży na pakę od mikołaje he he może dojdą na mikołaja
|
|
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss Zuzia, ale śliczne te polarki
![]() Ile za nie dałaś? Fajowe
|
|
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
Nie mogę się doczekać 18
Mam wizytę u lekarza i będę mieć USG. Nie widziałam mojego szkraba od 28 września! Strasznie jestem ciekawa co tam słychać w brzuszku Właśnie załatwiłam golonko tu i tam Normalnie asany takie że szok Chciałabym mieć w takich chwilach szyję jak żyrafa![]() Kciuki zaciśnięte ![]() Cytat:
cudowne
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski
![]() zaraz bede Was nadrabiac ![]() ale chciałam pokazac- któras mamusia była zainteresowana pieluszkami wielorazowymi to moze się przyda http://citeam.pl/oferty/cala-polska-...ska-2011-11-28 |
|
|
|
#4868 | |||
|
Zadomowienie
|
za kremowy i niebieski (bo sa takie same, różnią się małą aplikacją i rozmiarem) po 35zł płaciłam
Cytat:
kciuki za wasze wizyty dziewczyny! Cytat:
![]() ja też jem słodkie właśnie ale nie będę pisać co bo dziewczyny po laptopach zaczną gryźć ściany Cytat:
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
nadrobiłam was po weekendzie od rana z krótką przerwą na drzemkę. Czuję się gorzej niż w pierwszym trymestrze duża, ciężko się chodzi, ba ciężko się obrócić z boku na bok, zgaga potwornie mnie męczy ![]() z mieszkaniem nieciekawie, bo zaklepaliśmy u właściciela w sobotę wszystko, dzisiaj mąż miał dogrywać sprawy w pracy i okazuje się, że to nie jest jeszcze takie na 100% pewne, nie wiadomo od kiedy będziemy mieli dodatek i w ogóle jakieś to pokręcone ;/ ja się wkurzam bo w każdej chwili mogę zacząć rodzić przecież a jesteśmy teraz w takim punkcie, że meble dla malutkiej które przyszły mamy w pokoju nieposkręcane, bo takie łatwiej przewieźć, w pokoju przez to jest graciarnia i jeszcze stoją pudła z wyprawką małej, nie mam gdzie chować ciuszków i nie wiem co robić, bo z jednej strony fajnie by było wszystko rozłożyć i się szykować a z drugiej strony może być tak, ze za tydzień się będziemy przeprowadzać ![]() Zuziu super zakupy!! ja mam Smyka w blue city i się muszę wybrać kupić jakieś drobiazgi i jeszcze superpharm po kosmetyki i rzeczy apteczne ![]() a co do stania i racuchów miałam takiego smaka, że nie odpuściłam a że nasmażyłam tyle to się objadaliśmy przez weekend Pear oj widzę, że u Ciebie dalej nieciekawie.. eh ja nie rozumiem, faceci tacy potrafią być - kompletnie bez wyobraźni momentami ;/ mnie też to mega drażni !! a tak w ogóle to dowiedziałam się, że mama z teściową jak przyjadą na wigilię to zamierzają zostać jak się mała urodzi i nam pomagać bo my sobie nie damy rady z zajmowaniem się niemowlakiem!!no kuzwa jak się dowiedziałam to mi tak ciśnienie skoczyło, że szok na 50m2 dwie mamy, zero prywatności i ciągłe wtrącanie się, przebywanie z nimi 24h/dobę, bo przecież maluszek nigdzie nie wychodzi, krzątanie mi się po mieszkaniu no i też dużo nie pomogą bo przecież karmić będę ja i one z cyckach mleka nie mają a przewijanie to nie jest mega cieżka czynnośc, żeby do tego potrzebować teściowej i się wkurzyłam jak ktoś mi się wtrąca i nawet nie powie, że ma takie plany ( wiem od siostry, że zamierzają zostać) a jak tu wyrzucić właśną matkę z mieszkania ;/ehhhh masakra.. aż pójdę poprasować pewnie dla rozładowania nerwów ![]() gratulacje Wam wszystkich rozpoczętych tygodni
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym mogła ciężary dać tż a kopniaki sobie zostawić to niech mała siedzi w brzuszku chociaz z drugiej strony tobym najchętniej ja juz przytuliłajak rozrysuje elementy i całość to wstawie fotke zawsze mozna podjechać do stolaża i zrobić Cytat:
jejku juz mikołaj my soie plazme kupilismy(z wersja 3d ale nie popatrzylismy na ceny okularów i teraz nam to 3d do d. jest potrzebne...![]() mysle jak zrobic z wigilia..mam problem bo moi rodzice rozwiedzeni i do mojej mamy przyjezdzaja jej rodzice i zwykle ja i brat tam szlismy na pierwsza wigilie a pozniej z tata do jego rodziców na druga wigilie jechalismy...a teraz dochodza teściowie no i fakt ze ja lezec musze...ehh moja mama nie za bardzo chce do nas przyjsc na swieta(mowi ze mamy niedaleko) no i co z tesciami nie chce mi sie o tym myslec...
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niezły pomysł Zuzia, śliczne zakupki ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
#4872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko błagam nie przesadzaj z tym rozładowaniem nerwów, żebyś nie wylądowała w szpitalu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas wigilia chyba samotnie z czego się cieszę
|
|
|
#4873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikotynka, ale się porobiło To wy jakiś dodatek mieszkaniowy mieliście dostać, tak? Bo własnie nie wiedziałam do końca skąd ta nagła przeprowadzka .. oby się jednak udało A mama z teściową niezłe pomysły mają Ja bym chyba delikatnie powiedziała, że dzięuję bardzo, ale nie mamy warunków i jak już chcą, to niech siedzą na zmianę ( a nie obie na raz,a najlepiej to w ogóle) Cytat:
Ja się jeszcze nie zastanawiam jak to zrobić, w tamtym roku byliśy u teściów, a w tym wypadałoby u mnie, ale mamy blisko więc i tak bedziemy musieli do teściów pojechać i tak ... zobaczymy
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki nie jestem w stanie was nadrobić niestety, a nie było mnie tylko 2 dni!!
![]() wczoraj wizyta u ginka, na szczęście wszystko jest ok, malec rośnie zdrowo, w 26 tyg. waży prawie 1kg. niestety odwrócił się od nas i nie pokazał swojej buźki, a ja już się za nią stęskniłam ![]() dzisiaj kupiłam w lidlu kombinezonik granatowy za 39,90zł, całkiem fajny, ale nie wiedziałam jaki rozmiar wziąć , bo nie wiem jaki się duży maluch urodzi?? i wzięłam 50-56, a nie 62-68. i rajstopki w paseczki wzięłam nie mogłam się im oprzeć![]() a na bóle podbrzusza lekarz jedynie polecił standardowo nospę i magnez, no i bardziej oszczędzający tryb życia może faktycznie za dużo latam, choć na zwolnieniu jestem , ale to ciągle coś do załatwienia jest. teraz jeszcze chyba będę miała święta na głowie, bo mama moja chyba pójdzie w grudniu na operację i wiadomo nie będzie mogła się przemęczać. ale ja ja sama wysyłam i dzisiaj do lekarza zawiozłam, bo tak by nigdy nie poszła.... a ja jej mówię, że ma teraz zadbać o siebie w końcu, żeby mieć siły do wnuka z tymi rodzicami to trzy światy, mówię wam
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2011-11-28 o 13:34 |
|
|
|
#4875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skurcze mam nieregularne ale cholera wie kiedy tak na dobrą sprawę wszystko się zacznie i lepiej być przygotowanym a nie tak czekać i nie wiadomo ile i czy coś z tego w ogole będzie teraz. ![]() spokojna głowa z nerwami - napiję się melisy najlepiej ! ja już tak mam, że się przejmuję a mąż jakby tego nie widział - a przecież dzidziuś potrzebuje swojego miejsca, potrzebuje wszystko mieć wyprane i wyprasowane, tyle ze zaczęłam pranie i nie mam gdzie go dać bo mam komody nie skręcone ![]() ahhh ja też bym wolala byc sama w wigilię. świety spokój będziecie mieć :zazdroszcze: ![]() aaa pieluszki wielorazowe to ja będę później zamawiać, na razie popłynęliśmy z kasą i na początek mała będzie w pampersach ale dzięki za pamięć Cytat:
i się wkurzam bo wg mojego gina mam być od początku grudnia w gotowości do rodzenia a tu nie wiadomo czy się przeprowadzamy czy nie no i ten bałagan który mnie doprowadza do białej gorączki masakra.. a z mamami to jest tak, szczególnie z moją, że ona lubi czuć się potrzebna i musze jej to mega delikatnie powiedzieć bo jest gotowa się obraźić że jej nie chcemy a nie rozumie, że na początku to potrzeba z takim dzieckiem przede wszystkim intymności a nie jakby nie było obcej osoby która jest w domu. Kocham mamę i cieszę się ze chce pomoc ale co innego jakbysmy byli w tym samym miescie i by przyszła do nas na kilka godzin a tak to jest z nami całą dobę a mamy tak małe mieszkanie ze zero prywatności przez to będzie idę po tą melisę jeszcze tz w ogóle mnie nie rozumie i nie widzi problemu ani z graciarnią w mieszkaniu ani z wizytacją mamuś |
||
|
|
|
#4876 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Super ubranka
Mnie trochę ta przyjemność omija bo mam sporo po synku (oczywiście dokupiłam a co ) ale samo pranie i prasowanie to przyjemność...Cytat:
Ja właściwie normalnego usg też nie miałam od września, bo ostatnie to 2 min, i tylko lekarz zobaczył czy serducho bije, nawet mi nie zważył synka Całe szczęście wizytę mam jutro wieczorem A z goleniem to masakra jakaś... Cytat:
Z mieszkaniem mam nadzieję się ułoży, a że ja też jestem w gorącej wodzie kąpana to Cię rozumiem. Z mamami nie za fajnie, te "dobre rady" wykańczają... Ja się uodparniam już 2,5 roku, ale chyba do końca się nie da... Musisz przeżyć. Jak Ci się skończy pasowanie to chętnie moje podrzucę ja bym chyba w Twojej syt. została sama na wigilię z Tż. My za to mamy 3 wigilie... u dziadka tż, u mnie rodziców)i u teściów i u nich są prezenty pod choinką, przychodzi mikołaj, siedzi się do nocy i tam będziemy spać... Pierwszy dzień u teściów, drugi dzień świąt u Nas (mieszkamy z moimi rodzicami). Pewnie 27 grudnia padnę i nie wstanę do Sylwestra... Cytat:
Potem bawić się z małym prezentami, a jak pójdzie spać, siąść z tż i lampką grzanego wina i pogadać... Zebrałam się, ułożyłam ciuszki w komodzie, przeniosłam rzeczy synka do drugiego pokoju... Teraz 30 min prasowania (bo tyle mi czasu zostało) a potem po synka do żłobka... Postanowiłam sobie zrobić generalne porządki zanim się maluch urodzi, i staram się codziennie coś zbędnego wyrzucać... Raczej kiepsko mi idzie to sprzątanie niestety... Marzy mi się porządek jak po wizycie "Perfekcyjnej Pani domu" |
|||
|
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z moją mamą mieszkamy, więc ona będzie cały czas .. ale z tego się akurat cieszę, zawsze to jakaś pomoc Ale gdybyśmy mieszkali sami i nagle któraś mama (albo co gorsza obie) miałaby się wprowadzić, zeby pomagać, to ja za taką pomoc dziękuję - zająć się dzieckiem, mężem i jeszcze - jakby nie było - gośćmi ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Też muszę zrobić porządek, ale my się jeszcze będziemy z mamą zamieniać pokojami, więc wtedy też trochę porządku zrobię Chociaż nie wiem, jak to logistycznie zorganizować, bo wszystkich rzeczy się przenieść nie da
|
|
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
rety nie było mnie 3 dni i mam ponad 10 stron do nadrobienia i zaraz pewnie nowy wątek... szalejecie lasencje....w kazdym razie melduje się wieczorkiem będe nadrabiaća tymczasem... uśmiejecie się http://www.youtube.com/watch?v=16QgTZ3-OZc |
|
|
|
#4879 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do świąt to liczę że się nie zmieni i że będziemy sami ![]() Meliskę to ty obowiązkowo wypij kochana bo ciśnienie ci się podniosło na myśl o bałaganie i kofanych mamusiach Najlepsza na takie nerwy byłaby gorąca czekolada, dobra książka, koc i wyluzowanie się i odlecenie w fajną opowieść ![]() Cytat:
tak kasa leci Cytat:
![]() ja zrobiłam porządki na dwóch półkach z letnimi rzeczami w pt - mam siostre więc nie musze wyrzucać akuart była w weekend i zabrała całą pakę ubrań skorzystała też na odrzutach torebkowcyh - bo ja uwielbiam torebki ale nosze je przez kilka miesięcy i potem rzadko wracam więc zebrała łupy, że ho ho z ostatnich paru lat
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-11-28 o 14:26 |
|||
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie do tych ,które męczy rwa kulszowa.
Czy bolą Was pośladki? Mnie dziś od samego rana strasznie boli pośladek i martwię sie czy aby znowu to cholerstwo nie wraca:/ |
|
|
|
#4881 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z jednej strony chciałabym sama kupować wszystko a z drugiej to jednak mase pieniędzy kosztuje...więc sporo zaoszczędzimymy mieszkamy z moim tata wiec wigilia musi byc jakos rozwiazana sprawiedliwie- tylko jak to nie mam pojecia...jak juz domek bedzie stal to sobie zrobimy sami a co ![]() ![]() Cytat:
kombinezonik chyba w dobrym rozmiarze bo my koncówka zimy to akurat u nas nie ma lidla ale w sumie mam juz 2takie zimowe kombinezoniki lus 2 polarkowe....jeszcze bym sie skusila![]() Cytat:
![]() dobre to z wywaleniem rzeczy tz haha pewnie by do niego dotarło zaraz ale moze sie tez obrazić![]() Cytat:
jejku od wrzesnia nie mialas usg? ja bym nie wytrzymała ![]() a wlasnie a propos golenia- jedziecie do szpitala ogolone czy same w domu to zrobicie ja juz nic "tam" nie widze i musze z lusterkiem
|
|
#4882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Żeby jeszcze sie wyżalić na teściową to dziś dzwoniła zapytać jak sie czuję i oczywiście dawała dobre rady ,że mam nie pic gazowanego ,a tylko wodę,herbatę zieloną i soki świeżo wyciskane z jabłek,buraków i marchwi i jeszcze gadała ,ze mam nie siedzieć dużo przy kompie.Od kąd jestem w ciaży to ciągle o tym pierniczy.Już widzę te rady jak by była u nas po porodzie
|
|
#4883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie poprasowałam ciuszków trochę, ostatnia pralka się pierze
![]() MissZuzia super zakupy a co, niech spróbuje ![]() Cytat:
![]() Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
idę robić obiad, dziś znowu makaron z kurakiem i szpinakiem
|
|||
|
|
|
#4884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy swoje 2 pokoje, i u mnie przenosiłam rzeczy synka do naszego "salonu", żeby jego komoda była wolna dla drugiego synka... Cytat:
Cytat:
Ubranka się przydadzą, pewnie że tak... Mi odpadło kupowanie wózka, pościeli, materacy, kocyków (jeden tylko chcę nowy), rożków, wanienki, przewijaka, komody itd. No i ubranek sporo miałam. Dokupiłam właściwie kilka pieluch tetrowych, kombinezon, śpiworek do fotelika, dres polarowy, kilka kaftaników i tyle. Muszę kupił łóżeczko bo synek swoje połamał, ale kupuje używane, bo jak skończy rok to go przeniosę do turystycznego bo mam. |
|||
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
uffff czyli nie zwariowałam i nie jest tak, że tylko ja się czepiam
już myślałam, że ze mną jest coś nie tak bo tz zachwycony pomysłem ( on byłby wyręczany przecież )Małgosiu ja mam w miarę wszystko poprasowane, ale prania mam jeszcze całkiem ładną stertę do zrobienia i czekam aż mąż wróci z pracy i zapytam, gdzie mam ułozyc poprasowane rzeczy - jak będzie brzęczał to robię porządek z jego ( czyt. wywalam na podłogę ) i niech sobie radzi. A z wizytą gości tak to już jest, mamy 2 pokoje, w jednym śpimy a w drugim ma być pokój dziecka i jakby mamy przyjechały, nie dość, że musiałyby we 2 na jednej wersalce spać to jeszcze zaraz przy dziecku. I nie wyobrażam sobie wietrzenia rany jak Elizko słusznie napisałaś, czy chodzenia z cyckami na wierzchu, bo zapewne też będą boleć poza tym uważam, że taka nowa sytuacja wymaga oswojenia się z nią samych rodziców bez wtrącania się kogokolwiek a przyjazd po jakimś czasie, kiedy można wyjść z dzieckiem na spacer, kiedy jest ono bardziej kontaktowe i wtedy pomoc faktycznie się przyda. Muszę się wyżalić, bo jakbym powiedziała tak mamie jednej czy drugiej co myślę to awantura murowana aa i dobre rady słyszę też już od początku ciąży ale mam dzień niech no tylko mąż wróci to jeszcze jemu się dostanie za ten bałagan
|
|
|
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikotynko, rzeczywiscie masz nieciekawa sytuacje i dziwie sie Twojemu Tztowi, ze Ciebie nie rozumie. No, ale widac ze pewnych roznic i barier nie przeskoczymy.
Na pewno meczaca jest taka niepewnosc i zawieszenie. A wiesz, kiedy ma sie to wyjasnic? Moze sprobuj teraz poprac i poprasowac ciuchy i wsadzic je do wrokow, odciagnac powietrze i zamknac, zeby pozniej mozna tylko je przeniesc do komudek. I badz spokojna, bo to dla Was najwazniejsze. Moze akurat wszytsko sie zaraz wyjasni,ulozy i wtedy okaze sie, ze denerwowalas sie na darmo. Co do mamy i tesciowej, to ogromnie wspolczuje. To znaczy ja bym z moja Mama nie miala w ogole problemu - caly czas ja prosze, zeby przyjechala do nas i pomogla nam, jak wyjde ze szpitala i chcialabym, zeby zostala jak najdluzej, zeby nie dac sie wtrynic tesciowej, bo wlasnie tej drugiej pomocy bym nie zniosla !!! Dwie na raz to w ogole wariactwo. Chyba bym olala sprawe "uraze czy nie uraze" i powiedziala, ze jestem im ogromnie wdzieczna za pomoc, ale nie bardzo sa warunki na to i ze sobie poradzisz.
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się dzisiaj...
Tyle napisałyście ,że chyba do wieczora nie skończę z czytaniem. Dzisiaj rano miałam glukoze... i dało się to przeżyć ![]() Piłam 75 ml więc dużo ...i pod koniec już miałam łzy w oczach jak to piłam i poprosiłam o jeszcze trochę wody i dopiłam do końca. Miałam na czczo , po godzinie i 2 godzinach. Mama mi dzwoniła że wyniki już moje ma ( bo ja już w Poznaniu ) i są ok. Aż się zdziwiłam bo w okolicach 60-70 miałam wyniki. mało... nie pamiętam dokładnie bo były trzy wyniki więc piszę od 60-70 bo coś tak było.Morał z tego taki ,że mogę jeść słodkie do woli!!!! Tylko żelazo mnie męczy bo mam 6,5 a dolna granica jest 6,8... a już biorę tabletki z żelazem przecież od miesiąca. jak nadrobię to może odpiszę troszkę na temat... ![]() pozdrawiam ciepło |
|
|
|
#4888 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja opije to z kumplami !
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Czekam na pierogi ruskie. Zamowilismy na wynos i juz sie prawie cala zalalam slina ![]()
|
|
#4889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam przed chwilą
![]() Odhaczyłam się w urzędzie i do 22 marca mam spokój ![]() Zaliczyłam bobasa&smyka i nie ma łóżeczek NIE ZAMAWIAJĄ NA KONIEC ROKU!!!! Zaliczyłam real jeszcze... wyhaczył mnie były kierownik i poszłam na ploty i wróciłam Jeszcze bananki i jedno khaki- uwielbiam!! pyszny owoc, słodziuchny!!! ![]() Lucy może zerwało gdzieś linię ja neta znów nie miałam wieczorem- w nocy ![]() uskaooo ![]() Pearl a Ty kiedy łóżeczko zamawiasz? W przyszłym roku pewnie co? Cytat:
![]() Zrobię jak mówisz- zamówię dziś na necie, bo się boję, że wykupią ![]() mnie to w niedzielę czeka hihi ![]() Cytat:
Cytat:
Zaznaczone- zgodzę się ![]() Cytat:
śmiech na sali normalnie
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja coś napiszę o pomocy mamy
![]() Dzieli nas prawie 500km, widujemy się 4 razy w roku, z reguły to my odwiedzamy rodziców. Mama była u nas tylko raz, przed naszym ślubem. Jest to spowodowane głównie tym, że nasze mieszkanie liczy jeden pokój, kuchnię i łazienkę. Także przyjazd kogokolwiek = brak intymności, brak miejsca, rozgardiasz itd ![]() gdy byliśmy u rodziców ostatnio, mama zapytała, czy mogłaby przyjechać do nas, pomóc mi na początku. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, wręcz wzruszyłam. Wiem, że będzie bardzo niewygodnie, dla niej, dla mnie, dla Tż. któreś z nas wyląduje na materacu, który zajmuje pół pokoju.... Pewnie będziemy sobie działać wzajemnie na nerwy.... Ale cieszę się ogromnie, naprawdę ![]() Na szczęście mama nie należy do osób, które narzucają swoją wolę. Raczej podpowiada, radzi. wiem, że pomoże mi w ogarnięciu mieszkania, wyjdzie z małą na spacer, dzięki czemu będę miała chwilę dla siebie... Chciałabym, żeby przyjechała, gdy mojemu tżowi skończy się urlop. Czyli po ok. 2 tygodniach od porodu... Zobaczymy jak będzie ![]() Pewnie nie miałabym tyle optymizmu w sobie na samą myśl o pomocy osób trzecich, gdyby na miejscu były babcie, mamy, teściowe, siostry. Nie mam tu nikogo. teściowa nie żyje, z teściem brak kontaktu... Także same widzicie, coś co dla jednej osoby wydaje się abstrakcyjne, dla drugiej jest zbawienne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

faceci 
wiecej mamy beżowych żółtych zielonych 

Gabrysia - 09.02.2012 

oj widzę, że u Ciebie dalej nieciekawie.. eh ja nie rozumiem, faceci tacy potrafią być - kompletnie bez wyobraźni momentami ;/ mnie też to mega drażni !! a tak w ogóle to dowiedziałam się, że mama z teściową jak przyjadą na wigilię to zamierzają zostać jak się mała urodzi i nam pomagać bo my sobie nie damy rady z zajmowaniem się niemowlakiem!!