|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
zostało 80 postów do końca
czy tytuł już wybrany ??
|
#4922 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
najlepsze,ze czytalam posta Agatka i patrze, a tam ktos "komudek" napisal i mysle sobie "o matko, kto tak napisal?" patrze, a to ja Cytat:
Cytat:
to jak u nas od kryzysow sie zaczyna, to co to bedzie pozniej ??? ![]() no,ale na razie jest dobrze... pogadal z tesciami, broni sie, juz dzwoni, pisze i pyta, kiedy wroce, bo juz teskni i ze "JEST TAKI SAMIUTKI" no to poradzilam mu pojsc sie nachlac ze znajomymi ![]() Cytat:
Co do lampki i wibracji, to na wielu forach czytalam, ze mamy w ogole tego nie uzywaly i byl to dla nich zbedny gadzet, wiec moze az tak bardzo sie nie przejmuj, bejbe? Zezarlam banana i mam teraz disco bango w brzuchu
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
szaaaaleeeeńssstwooooo
ja jeszcze nie przyzwyczailam sie do tego watku, a tu juz nowy masakra mnie podobal sie z tym pierwszym dzieciem z nami
|
#4925 | ||
|
Zakorzenienie
|
siara jak ta lala!
Cytat:
![]() ale z Ciebie wredna @pa!!!!!!! ciekawa jestem jego miny po tym tekście ![]() Cytat:
w sumie lampke będę miała z 'karuzeli' ale ta wibracja mnie tak korciła ess a jak patrzałaś na komentarze to ok są?![]() Też zjadłam bananka dziś- w realu są za 1,69/kg ale jakieś troszke zielone i niedojrzałe a tak gratis dodam, że BANANÓW NIE TRZYMA SIĘ W LODÓWCE
|
|
#4926 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka fajnie się was nadrabia jak tak dużo nie jest napisane
![]() ja teraz trochę na nogach bo całą scierpłam od leżenia tż pojechał na zakupy mam nadzieję ze szybko wróci bo ssie mnie w żołądku coś bym sobie zjadła ale sama nie wiem co ?? aaaaaaaaaa i wczoraj pojawiła się siara juuuupiiii w końcu bo już zaczynałam sie troche martwic czy będe mieć pokarma tak ogólnie to kiepsko sie dziś czuje jest mi strasznie gorąco mimo zakręconych kaloryferów i uchylonego okna do tego znowu mną całą trzęsie tabletki cos nei pomagają no i coraz bardziej doskwiera kość miednicy boli przeokropnie -ale to jak leże bo jak wstane troche pochodzę to przechodzi ehhh czy takie są uroki koncówki ciąży??? masakra jednym słowem ale pocieszam sie tym ze jeszcze trochę i koniec i dzidziuś będzie już z nami i zapomnę przy nim o tych wszystkich dolegliwosciach _
|
#4927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tytuł atku pisałam do kasikzaki bo pisala żeby do niej pisac i oczywiście o tym nowym dzieciu tzn moze być o Amelce
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-11-28 o 18:47 |
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie na to, co znalazłam:
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na magazynie banany nie są trzymane w chłodni nawet
|
|
#4931 |
|
Raczkowanie
|
Może znów się powtórzę, jak coś to sorrryyy
:con fused:
|
|
|
|
#4932 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
pozostaje mi tylko torba
![]() Cytat:
bo glosik mial nietęgi ![]() Cytat:
popatrz jeszcze wlasnie na arti tamte z tego co pamietam mialy wibracje Cytat:
a dlaczego sie nie trzyma? w sumie nigdy nie praktykowalam, ale z ciekawosci pytam ![]() Cytat:
bo pojawia sie nastepne ![]()
|
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe ale jak trzymaliśmy na paterze to szybko dojrzewały i właśnie szybko mi czerniały a tak to miałam z lodówki dłużej zielone więc wiesz stosowałam to co pomagało żeby nie robiły się szybko zółte
|
#4934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cos Uska sie nie odzywa po wizycie. Chyba chce zarobic pala
![]() Kamciurka i AgaMili tez cos cicho siedza... ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() :conf used:
|
|
#4935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl banany czarnieją w lodówce
Już napisałam tż żeby wybałuszył głazy i ma looknąć na to co mu na maila wysłałam ![]() Arti- odpada- kolorystyka beznadziejna- przewijak = g...no, bo jest wklęsły i bylejaki (dotykałam w sklepie takie bleeee)
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-28 o 19:13 |
|
|
|
#4937 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek, no ale ja nie mowie o takim za 150 zl, bo za taka cene to nie moze byc nic innego,jak g... wlasnie
![]() Co do bananow, to nie wiedzialam. No, prosze, jakich ciekawych rzeczy moze sie czlowiek na forum dowiedziec ![]() Nauka mi nie idzie. Nic a nic
|
#4938 | |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Ale miałam fajny weekend . Szkoda, że jutro do pracy . Jeszcze tylko 6 dni . Powiem wam, że powoli włącza mi się instynkt wicia gniazda. Też tak macie?stubbornme powiem Ci że masz bardzo mało ubranek rozmiaru "newborn" czyli 56cm i dzidziuś na początku się "utopi" w rozmiarze 62cm nawet jak się urodzi na 60cm (a przeważnie dzieciaczki rodzą się 50-55cm). Ja mam wszystkiego po około 10 sztuk na 56cm (bluzeczki, body,śpiochy/pajace) a na 62cm po 3-4 szt. i kilka większych które kupiłam za grosze. Nawet kombinezon na 62cm wydaje mi się "wielki". A mówię to z doświadczenia bo już jednego noworodka miałam a mała to ona nie była (tatuś ma 190cm ).Agatek wszystko u Ciebie nie tak święta, łóżeczko. Co z Tobą? . Trzymam kciuki żebyś znalazła łóżeczko. A jak nie to może poczekaj do stycznia? Jeżeli nie masz rozwarcia i wszystko jest ok to pewnie doczekasz do terminu?Nawojka jak mnie tak będą odsyłać do domu to im powiem , że nigdzie się nie ruszam i niech mi sale szykują .-Pościel mam 120cmx 90cm i moja córka pod taką spała 3 lata. Teraz kupiłam nową/ taki sam rozm. bo jednak tamta poduszka za bardzo wyleżana jest ![]() -Ja jestem za tytułem że Amelka na świecie a my reszta czekamy , ale nie pamiętam jak to szło ![]() Cytat:
. A co do bujaczków i innych "mniej potrzebnych" rzeczy to mój tż jest mistrzem w denerwowaniu mnie - fotel do karmienia, poducha, koc akrylowy, bujaczek - niepotrzebne gadżety których Milenka nie miała. Dziś to już mi puściły nerwy i trzesnęłam drzwiami tak mnie wkurzył i sie uderzyłam w rękę o nie i do teraz mnie boli . Oczywiście potem przepraszał i mówił że kupimy wszystko co chcę ale mnie wkurza że on nie czuje takiej potrzeby-rożek mam z usztywnieniem. Taki -> klik Agatek to moje banany są jakieś inne bo te co trzymam w lodówce są dłuzej świeże a te co w kuchni to szybko czernieją W piątek robię ostateczne pranie i chyba mam już wszystko z ubranek, łącznie z czapeczkami, rękawiczkami, niedrapkami i butkami . Tylko szalik musze jeszcze wynaleźć. Kurcze miałam kiedyś taki malutki bo Milence ale chyba wywaliłamA co myślicie o becikach?? http://bobasshop.co.uk/product_info....oducts_id=2032 Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-11-28 o 19:23 |
|
|
|
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
jestem jestem
Igor sie na swiat sie nie spieszy;p byla przedemna babka i juz jej brzuch opada itd a mi nic a mam ten sam terminj.. jutr mam usg zobaczymy cos tam i wizyty co tydzien do 19 i zobaczymy co z cesarka.. bo moze bedzie po nowykm roku zobaczymy jak brzuch czy opadnie itd:p wiec nie wiem czy na swieta bedzie Igorek ![]() ide na kolacje nadrobie i odpisze potem
|
#4940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak z tż?? Lepiej?? Zrozumiał co zrobił?? ![]() Cytat:
wiesz, wolę mieć już teraz łóżeczko, bo potem będę się martwić co i jak, a samemu A. nie dam wolności wyboru 'w razie co' bo wybrałby pewnie coś, co by mi się totalnie nie podobało i byłaby jazda A termin mam na 15.01 ale mogę zacząć rodzić na początku, a tak od razu też pewnie nie dostaną łóżeczek do sklepów, tylko po jakimś czasie Cytat:
![]() uskaooo ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Żona do męża: - Idź kupić bułki. - Ile mam kupić? - No nie wiem, tyle kup, żeby starczyło na kolację i śniadanie. Mąż zirytowanym głosem: - Jak kupię za mało albo za dużo, to znów będzie awantura. Powiedz, ile mam kupić? Żona (z zalotnym spojrzeniem): - Kup tyle bułek, ile razy się wczoraj kochaliśmy. Mąż poszedł do sklepu. Staje przed ekspedientką i mówi: - Poproszę siedem bułek. Albo nie, pięć bułek, loda i kakao
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-28 o 19:30 |
|||
|
|
|
#4941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no a wracac to mam jak dalej brzuch bedzie sie stawial i twardnial, czyli w zasadzie chyba juz powinnam, ale poki co leze pod kocykiem i kompletuje wyprawke ![]() tz kaze sie nie stresowac i nie martwic, wiec jestem dobrej mysli, bylebym zdazyla dojechac do nich wtedy kiedy jeszcze ne bedzie za pozno na znieczulenie
|
|
#4942 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę myślała o tym przed powrotem do pracy więc jeszcze trochę czasu, ale do żłobka nie chcę jeszcze...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ps. domyślam się że markety to zieleniuchy kupują najczęściej albo takie ledwo żółte ![]() staramy się Cytat:
prawie każdy komplet pościeli ma ochraniacz i nigdzie nie słyszałam o słabszej )bo pewnie ci o to chodzi) filtracji powietrza - zła to mogłaby być z niewietrzenia albo zamkniętych pomieszczeńnie dziwię się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jemu się nie spieszy
|
|
|
#4943 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Co wieczór miałam masażyk i pieszczoty .Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agatek jako znawczynie lózeczek turystycznych prosze o radę - potrzebuję łóżeczka ale nie jeko podstawowego tylko takiego które bedzie stało w salonie - dzidzia bedzie w nim jak bede np. jadkla czy gotowała i nie chciałabym jakiegoś bardzo drogiego bo podstawowe będzie drewniane na allegro znalazlam takie typy według popularności kupujących: http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...943003723.html http://allegro.pl/lozeczko-kojec-kol...934864890.html http://allegro.pl/10-moolino-lozeczk...940073876.html http://allegro.pl/najlepiej-wyposazo...945695506.html co sądzisz ![]() moż ekobitki macie któres z tych łóżeczek
|
|
|
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
Ja wole po nowym roku bo popierwsze bede miec 2000zl wiecej
po drugie bedzie mlodszy ale troche sie nastawilam ze bede go miec na swieta![]() Agatku jakie chcialas konkretnie lozeczko ja Ci zalatwie
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-11-28 o 20:25 |
|
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja znowu na wyjazdach dzisiaj W związku z sobotnimi Chrzcinami Franka przyleciała do nas kuzynka i dzisiaj przyjechała do mnie z moja siostrą. Pojechałysmy na zakupy(kupiłam sobie czapkę, szalik i rękawiczki ) a później pojechałam do siostry i dopiero przed chwilą wróciłam ![]() Poczytam czy coś nowego napisałyście odnośnie tytułu ale jak do tej pory najbardziej popularny jest ten Elizy ale z Amelka na początku Jak nic nowego do jutra sie nie pojawi to taki wpisze (jak cos to dajcie znać)
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
jak mnie nie bylo to pisalyscie jak najete.. a teraz cisza
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Helołłłłł:P wróciłam! Zasiedziałam się troszkę u mamy,już w sumie dawno wróciłam, ale musiałam małego położyć, itp....
Przed pójściem po małego do przedszkola wstąpiłam do TextilMarket i kurde kupiłam małej rożek i kocyk Rożek taki: ROŻEK - BECIK NIEMOWLĘCY "EGA" a kocyk - nie mogłam się oprzeć, na żywo jest piękny, taki słodki i mega mięciutki... no i nie miałam jeszcze żadnego typowo dla dziewczynki ... no więc taki kocyk kupiłam (ten różowy oczywiście):KOCYK Z MIKROFAZY MATEX Kunert 75x100 Także obecnie dla dzidziusia mamy wszystko - tylko kosmetyki zakupuję jak dostanę kasę i listę dzidzidziusiową mogę zamknąć! Nie oba, ale jeden ten po prawej stronie (z której to właśnie dopada mnie rwa) boli... ostatnio troszkę mniej, ale ogólnie boli...pośladek jakby tam w środku w tym pośladku ten ból siedzi...
|
|
#4949 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór mamusie
![]() Zosia mnie też ta cholera chyba dopadłą od zeszłęgo tygodnia chodze jak pijany zając i zostałam z tym sama
|
|
|
|
#4950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... zastanawiam się jedynie jak pić z ZAMKNIĘTYM nosem w domu go zamknąć?? :P heheh ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- ![]() ![]() widać łóżeczko full service - dla dziecka i dla rodzica!! :P ![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

- jestem okropnie czuła na ortografię 
):

oj widzę, że u Ciebie dalej nieciekawie.. eh ja nie rozumiem, faceci tacy potrafią być - kompletnie bez wyobraźni momentami ;/ mnie też to mega drażni !! a tak w ogóle to dowiedziałam się, że mama z teściową jak przyjadą na wigilię to zamierzają zostać jak się mała urodzi i nam pomagać bo my sobie nie damy rady z zajmowaniem się niemowlakiem!!

ciekawa jestem jego miny po tym tekście
w sumie lampke będę miała z 'karuzeli'
ale ta wibracja mnie tak korciła ess
ale jakieś troszke zielone i niedojrzałe 

a jak z tż?? Lepiej?? Zrozumiał co zrobił??
wiesz, wolę mieć już teraz łóżeczko, bo potem będę się martwić co i jak, a samemu A. nie dam wolności wyboru 'w razie co' bo wybrałby pewnie coś, co by mi się totalnie nie podobało i byłaby jazda
i zostałam z tym sama