|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
|
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
Co do wpływów rodziców to jedno jest pewne: swojemu dziecku będę wpajała inneeeeeeee nawyki żywieniowe.
Np. mam koleżankę, której rodzice zawsze mówili, żeby nie jeść słodyczy przed obiadem. I teraz (pomijając już to, że mało je słodyczy) to nie tknie nic przed obiadem, bo nie ma ochoty zupełnie i jedynie podwieczorek je słodki.
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sportu nie uprawia, nie jest chora, nie wymiotuje. ![]() Ja jak będę mieć rodzinę, dzieci to mam nadzieję, ze będziemy wszyscy się zdrowo odżywiać. |
|
|
|
|
#4234 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
I dbać o sylwetkę, uprawiając sport. Moi rodzice nigdy specjalnie nie dbali o to.
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Wspólne gotowanie jest fajne. Ugotujcie coś razem. Zróbcie zdrowe śniadanie do szkoły I mów powiedz że Ci to przeszkadza i masz kompleksy i jak ona wygląda jak Ty. na pewno zrozumie
|
|
#4238 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast pizzy czy kebaba zdrowy obiad
![]() Cytat:
dzięki kochanym rodzicom.
|
|
#4240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4241 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam czasu ani funduszy ledwo kasę na fitness udaje mi się wygospodarować z mojego studenckiego budżetu
ale macie rację- coś podziałać trzeba na wakacjach
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-12-27 o 23:14 |
|
|
|
#4243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)W domu rodzinnym nigdy nie bylam np.nagradzana slodyczami jak niektore dzieci.I tez byl zakaz jedzenia slodyczy przed obiadem.No i bylam mega ruchliwym dzieckiem-w lecie cale dni biegalam z sasiadami po lesie,wspinalam sie na drzewa,itd...Od jakiegos 13rz pomagalam ojcu przy scinaniu drzew w lesie,itd.Pamietam,ze szkole podstawowa(za moich czasow bylo 8 klas)konczylam ze wzrostem 165cm i waga 47kg
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-12-28 o 11:43 |
|
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta
![]() Melduje się po świętach. Mam duuuużo do poczytania. Ważyłam się dziś i udało mi się schudnąć 0,1kg przez święta. Chyba nie ma źle ![]() Noo to zabieram się za czytanie : )
|
#4245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tata nigdy nie pozwoliłby jeść na obiad kebaba albo pizzy. Ale i tak moja mam niezdrowo gotuje ![]() A nauczyć pływać zawsze się można! Zobaczysz jaka to frajda ![]() Cytat:
Gratuluję spadku ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogolnie wychowalam sie w erze bez internetu i tel komorkowych i jestem szczesliwa z tego powodu bo byla wtedy wieksza wiez miedzy sasiadami,kolegami z klasy.Do dzis pamietam ze plakalam w wakacje gdy padal deszcz bo nie moglam biegac z kolezanka po lesie
|
|
|
#4247 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i za zgubę podczas świąt Cytat:
Za to druga babcia jak mnie w święta zobaczyła to powiedziała że ładnie schudłam i już starczy , na co jej powiedziałam że na tym nie poprzestanę bo nawet do wagi z przed ciąży nie wróciłam .
|
|
|
#4248 |
|
amor vincit omnia
|
u mnie w domu wszyscy są mniej lub bardziej okrągli
także genetyczne obciążenie mam na karku od małego. a okresie dojrzewania dodatkowo 'kobiece kształty' w formie odkładającego się tłuszczyku w strategicznych miejscach... nie łatwo jest tego paskudztwa się pozbyć. moi dziadkowie zaczęli się przed latem odchudzać i schudli po ponad 10 kg jestem z nich dumna! teraz pora na mnie- muszę dokończyć misję!
|
|
|
|
#4249 |
|
Przyczajenie
|
hey dziękuję za miłe powitanie
![]() To teraz może 0 swojej dużej osobie. hmmm mieszkam w woj lubuskim. Moje problemy z wagą zaczęły się w sumie kilka lat wstecz. Jako nastolatka byłam dość szczupłą osobą a później było już gorzej. \zaczęłam tyć aż osiągnęłam wagę na dzień dzisiejszy 108 kg przy wzroście 166cm, zatem wyglądam okrągło. moim największym problemem są hormony a w sumie mam horobę hashimoto czy jakoś tak się to pisze, jestem w trakcie farmakoterapii. może są osoby z taką dolegliwością i udało im się zrzucić zbędny tłuszczyk i mnie strasznie to ciekawi jak im się udało, ponieważ próbowałam już kilka razy walczyć z moją otyłością ale skutek żadny, a i oprócz tarczycy mam wysoką prolaktyne i nie wiem co powinnam zacząć ze sobą robić by zacząć chudnąć. A waga o jakiej marze na dzień dzisiejszy to chociażby 90 kg i mniej. |
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyście widziały co u mnie w domu i u babci było to łuhuuuu
Az mi się nie chce myśleć jaki zły przykład miałam i nawyki jedzeniowe. Miałam koszmarne dzieciństwo - byłam eksperymentem młodych rodziców i babci ![]() Możliwe. Póki co się boję wody odkąd się topiłam ![]() Nanan ale dobry obiad zrobiłam- makaron tricolore ze szpinakiem, sosem pomidorowym i 3plastrami sera pleśniowego
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
U nas w domu sie"nie przelewalo"wiec jadlo sie i salceson i slonine na chleb czy na ziemniaki przed 10tym.Wiec nie bylo to zbyt zdrowe odzywianie a mimo to nie bylam grubym dzieckiem wlasnie dzieki duzej dawce ruchu.
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
siedze w odmu do sylwestra i skutcznie NIE wchodze na wagę, jem świateczne żarcie ( śleeedzie) i wcale źle się z tym nie czuje. odpuszczam sobie do nowego roku, ale nie obżeram sie, jem wszystko, ale w normalnych ilościach.
co do rodziców/rodzinki WSZYSCY poza moim bartem mają nadwagę... i to sporą, ale moja mama ,,brzydzi się wysiłkiem fizycznym'' i zajada sie białym chlebem na noc .... |
|
|
|
#4253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj: Na śniadanie: płatki zbożowe z mlekiem, jak zwykle oraz kiwi Na obiad: najpierw zjadłam sałatkę z tuńczykiem i sosem vinegret na mieście, w domu bulionówkę słodzonego barszczyku z dwoma łyżkami makaronu Na podwieczorek: kompot z jabłek Na kolację: kanapki z domową szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem BMI na dziś: 26.1.
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Małe kroczki są najlepsze
|
|
|
|
#4255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty też sobie kochana poradzisz tylko musisz uwierzyć w siebie i chcieć ! Opisz nam swoje posiłki jak wyglądają i jak chcesz się odżywiać ? My w większości stosujemy mniej żreć więcej ruchu ![]() 5 posiłków dziennie co 3-4 h i nie najadać się przed snem , zerrrro słodyczy (albo jak kto woli raz na jakiś czas) mniej białego pieczywa , więcej pełnoziarnistych produktów , chude mięsko ,nabiał itp ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- ja właśnie sobie za duży pierwszy cel postawiłam i teraz się męczę jak ta ale już nie długo jeszcze 1,7
|
|
|
#4256 |
|
amor vincit omnia
|
życzę wszystkim udanego wejścia w Nowy Rok
|
|
|
|
#4257 |
|
Przyczajenie
|
co jem hmmm
rano porcja tabletek na tarczycę, odczekać muszę około 30 min. później jak w pracy to zazwyczaj pączka żadko ale zdarza się że wpadną dwa paczki plus kawa rozpuszczalna typu bawarka z mlekiem zagęszczonym niesłodzonym i tak od 10 do 14nic nie jem w domu, zazwyczaj głodna jak wilk jestem w stanie zjeść wszystko, ale zazwyczaj jakiś makaron z lidl a jest dobry penne gorgonzola lub warzywa na patelnie lub ziemniaki z typowym schabowym. wieczorkiem jakieś kanapki i lulu. teraz tak siedze i doszło do mnie iż bardzo mało jem owocow (bo prawie wcale i mało warzyw) a za to dużo nie zdrowych rzeczy a i mało ruchu choć mam cały sprzęt do cwiczeń od nordic walking po rower stacjonarny do ćwiczeń. hmmm dziewczyny pomóżcie bo macie wiedze i doświadczenie jak tu zrzucić |
|
|
|
#4258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego mam hiperprolaktynemie ale schudlam 16kg mimo tych dwoch chorob oraz ciazy w miedzyczasie.Gdy sie czegos bardzo chce i ciezko pracuje na sukces to na pewno sie go osiagnie.Tylko trzeba byc cierpliwym i nie szukac"drogi na skroty"typu glodowki.diety-cud,itd.
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
tez chce sie do was przyłączyc , juz od kilku dni cztam watki i chyba tu poczuje sie najlepiej z miomi 30 kg nadwagi ![]() na chwilę obecna waże 90 a jeszcze 2 miesiace wstecz był0 83 fakt ze troche przyczyniły sie lekarstwa które biore , a włąsciwue zwiekszenie dawki, spowodowała nagły wzrost apetytu i chec jedzenia wrecz nie do popanowania ale i tak jestem wsciekła na siebie ze sie nie opanowałam ale powiedziałam sobie dośc ! musze schudnac i musze to zrobic nie nieszczac zdrowia dietami cud bo tych juz próbowałam i zawsze dopadało mnie jojo własciwie zawsze miałam nadwagę , w wieku 21 lat schudłam około do 66 kg głównie zdrowo i mało jedząc , efekt trwał do czasu gdy w moim zyciu uczuciowym zaczeło sie psuć - na pocieszenie były słodycze dorobiłam sie wtedy 96 kg tyle byłam w stanie przełknac w ciazy przytyłm " tylko" 9 kg i tydzien po porodzie juz ich nie było czyli było super, czułam sie swietnie i jak zwykle zawaliłam, zaczełam podjadac i tak pomału podstepnie w przeciagu 3 lat znów jestem na starcie ale teraz jestem zdetrminowana, musze schudnąc bo to juz nawet nie jest kwestia wygladu, czy nawet zdrowia ale wrecz zycia o tym opowiem wam w kolejnym poscie zeby za bardzo nie zanudzac ![]() a wiec " dam rady" z waszym wsparciem
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Eldo i wzajemnie!
I oby żadna z nas tutaaaj jej nie straciła! ![]() Wyborowa, no cel kosmiczny, ale już na wyciągnięcie ręki ![]() Plago, piękne BMI! ![]() Pozostałe dni świąteczne też tak cudownie przedietowałaś jak ten, co podawałaś jadłospis? ![]() Witaj Lucy! Ale masz historie wahań wagowych niezłą. Bacików z mojej strony nie będzie, bo najważniejsze, że postanowiłaś wreszcie coś z tym zrobić! I oto jesteś tu z nami ![]() Jasne, że dasz radę; trzymam kciuki!
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Też tak chcę.
A sportu nie uprawia, nie jest chora, nie wymiotuje. 
I dbać o sylwetkę, uprawiając sport. Moi rodzice nigdy specjalnie nie dbali o to.
Wspólne gotowanie jest fajne. Ugotujcie coś razem. Zróbcie zdrowe śniadanie do szkoły 

a jeszcze 2 miesiace wstecz był0 83