|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: 15-20kg do zrzucenia mamy, z początkiem stycznia odchudzanie zaczynamy!
bassienkaw Twoje przepisy kulinarne na blogu sa rewelacyjne
szczegolnie foto gotowych potraw mniamU mnie jak narazie bez grzeszkow ale dopadl mnie wstred do jedzenia, niestety tak mam gdy ograniczam jedzenie a jem naprawde czesto...ehh dzis bylo takie troche jedzenie na sile ale jutro juz bedzie lepiej
|
|
|
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
pije 2 litry wody nieg przed kazdym posilkiem szklanke wody z cytryna lykam chrom nie jem smazonego gatuje sobie mrozonki warzyw na obiad z filetem ryby lub kurczakiem czasem woreczek kaszy na sniadanie wcinam 3 kromki chleba razowego z wedlina lub twarozkiem chudym itp sluchajcie raz w miesiacu kazdego pierwszego wpierniczam to co lubie czyli cos slodkiego np pizze spagetti piwo itd ale tylko do 18stej godz
codziennie zjadam talerz zupy wczesniej na obiad jadlam zupe kapusciana asle za szybko chudlam i bolal mnie zolodek po tej zupce
|
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
a
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Zostawić was dosłownie na kilka minut... XD
katarzyna_91 - z Wrocławia )Hehe, mi się zawsze wydaje, że ten pierwszy kilogram jest najłatwiejszy. Schody się zaczynają przy drugim i kolejnych - a to humory człowieka męczą, a to jakieś dzikie chcice na słodycze, a to dieta nagle monotonna mimo tego że ciagle coś nowego, a to to, a to tamto. Teraz się cieszę, że wagi na mieszkaniu nie mam ) 69love69 - nie ma za co Mi on przy drugiej łyżce przestał smakować ._. I dzięki za info o Dancehallu. Wygląda mi trochę na jakieś połączenie hip hopu z... hm... czymś jeszcze, nie wiem czym ;DlucyAS - mnie chyba wielkość kawałków nie uratuje. To już moja druga próba romansu z tuńczykiem, myślałam, że jakoś nam się ułoży, ale kompletna klapa ( A tuńczyka jadłam w sosie własnym. Na firmę nawet nie zwróciłam uwagi, chwyciłam pierwszego z brzegu. bassienkaw - tuńczyk był w sosie własnym i sałatkę sama robiłam. Tak poza tym - kocham Twojego bloga ;D Dziewczyny, mam pytanie. Otóż w poniedziałki mam taki plan, że brak mi fizycznej możliwości, żeby zjeść jakiś porządny obiad w szkole. Czy zdrowa jest na diecie zamiana podwieczorku z obiadem ? A potem zrobienie jakiejś obiadokolacji ? I jak z tą obiadokolacją, w takiej porze jak kolacja, czy wcześniej a potem jeszcze coś zakąsić lekkiego w ramach ostatniego posiłku ?
Rodowód NIE JEST gwarancją Edytowane przez Bayoo Czas edycji: 2012-01-06 o 22:39 |
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
na obiad dziewczyny jem zupe dzien w dzien i warzywa gotuje torebke mrozonek z ryba lub kurczakiem lub torebka kaszy jeczmiennej lub gryczanej pije wode z cytryna lykam chrom jezdze na rowerku stacjonarnym co drugi dzien tylko do 18stej godz zjadam jakis owoc
|
|
|
|
|
#216 |
|
Przyczajenie
|
m
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mieszkam parenaście km od wrocławia i właśnie zastanwiam się gdzie się tam zapisać na jakiś fitness![]() Ech ja też nie jestem w stanie się przemóc do konsumpcji tuńczyka ![]() Co do zamian... hmmm... ja bym po drugim śniadaniu zjadła podwieczorek a potem obiadokolację a potem już nic więcej nie jadła... ale to też w zależności o której godzinie będzie ta obiadokolacja....
|
|
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
lykam chrom, przed kazdym posilkiem wypijam szklanke wody z cytryna na obiad to warzywa mrozonki z torebki z filetem kurczaka lub ryby , kasza jeczmienna lub gryczana , obowiazkowa jest zupa talerzyk , jezdze na rowerku stacjonarnym co drugi dzien 2 litry wody nieg ok 7 mies chudne a przytylam prze hormony w celach leczniczych teraz wracam do formy pomalutku.....
|
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ja chodzę do Błękitnej Laguny, ale jak skończy mi się karnet to planuję zmienić i zobaczyć jak jest gdzie indziej (chyba, że jakieś zajęcia mi baaardzo podpasują, jak narazie w każdych coś mi nie leży
, niby detale, ale jednak). Ta obiadokolacja byłaby pomiędzy 17:10 a 17:30. Wcześniej nie dam rady, a na stołówce jeść nie chcę po prostu.
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Echhh.. a ja dziś byłam na spotkaniu z kolezankami z podstawówki, i oczywiście musiałam wtrąbić wielkie lody z bitą smietaną
a poniewaz było mi okropnie słodko, zdjadłam własnie kanapkę z pasztetem W ramach pokuty zrobię 20 przysiadów. Ale ogolnie, dzisiejszy dzień kalorycznie zmieścił się w 1500 kal, przynajmniej mam taką nadzieję...
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Przyczajenie
|
raz w mies kazdego 1wszego jem to co lubie slodycze , smazone ,piwo itd ale tylko do 18stej godz , nie slodze nic od paru lat wiec bez problemow wypijam kawe gorzka i herbatke jadlam wczesniej zupe kapusciana na obiad ale za szybko chudlam wole wolniej aby cialo bylo elastyczne a nie obwisle
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
czasem trzeba cos zjesc slodkiego od jutra dalej wedle zasad .. glowa do gory bedzie ok |
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
olivde - jutro będzie lepiej
Bayoo- to w miare wcześnie... to może 3 godziny przed snem jeszcze zjeść coś lekkiego bo głodna będziesz...
|
|
|
#223 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a bez chleba, kasz i potraw macznych mozna zyc choc z poczatku bywa cięzko ale ja nie mozna to nie ma zmiłuj....Cytat:
jak mieszkałąm we włoszech to jadłam tego tunczyka co dzien, tak miałam go dosc ze przez kilka lat nie mogłam patrzec wogóle na ta rybe ![]() a ja dzis nie ćwiczyłam , przyszła @ i zdycham od rana ![]() miłych snów
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
bassienkaw - rzeczywiście super przepisy na blogu!
Dziewczynki jak ja tak czytam Wasze wpisy to już wiem, że my damy radę! schudniemy razem!
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
moja tesciowa od zeszlego roku schudla prawie 50kg ,diete ma od dietetyka jest pod stala kontrola lekarza spadlo jej cisnienie , cukier czuje sie dobrze jest szczesliwa po dojsciu do upragnionej wagi dalej bedzie pod kontrola ale na 1500kcal bo do tej pory to na 1200jest
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- na mnie juz czas , zycze wam spokojnej nocy
|
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
BAYOO Oczywiscie ze mozesz zamienic posilki kolejnoscia i nie musisz wcale jesc obiadu wczesniej tylko o tej godzinie co normalnie jadlabys kolacje. Ja jak pracowalam i bylam na diecie to zawsze obiad jadalam w domu juz, jak wracalam i bylo ok. Pamietaj tylko o tym ze jesli masz 4 czy 5 posilkow na dzien to tyle musisz spozyc, ale kolejnosc nie ma znaczenia, zwlaszcza ze jest to zmiana jednorazowa. Mozesz ten obiad zjesc nawet o 20.00 - oczywiscie mowie o dietetycznym obiedzie - a nie schaboszczaku, frytkach i smazonej kapuscie
![]() I nalezy mi sie opiernicz - Oczywiscie nie jezdzilam na rowerku, bo wolalam siedziec na laptopie zaraz ide sie klasc i zrobie chociaz te planowane brzuszki.Kolorowych snow...
|
|
|
#227 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam na szczęście ciągle dużo, bo nie powiem, wiele pobieram A zaczęłam od dzisiaj. I powiem wam, ze daje w kość. Nie robiłam oczywiście tak idealnie jak na filmiku, bo koordynacje ruchową nieziemską wprost trzeba mieć, ale dawałam rady, chociaż ciekł pot ze mnie jak durny ![]() Cytat:
I znam ból kolokwium, upps, ja mam chyba na poniedzialek od cholery wszystkiego -,- Cytat:
Cytat:
Organizm w końcu zorientuje się, że nie dostarczamy mu pożywienia po 18 i zacznie magazynować to co przed dostarczyliśmy, a nie spalać tak jak powinien. Białko na kolacje podstawą! O, za mną dobry dzień. Nawet szklanki coli nie wypiłam, co jest moją zmorą, jak jestem w domu a nie na stancji. Plus były ćwiczenia turbo fire, co daje kopa porządnego. Na jutro zaplanowałam: Śn: owsianka IIśn: mandarynka, pół grejfruta, jabłko + zielona herbata. O: sałatka z sałaty lodowej + gyros. P: jogurt K: grahamka, jajko na miękko, warzywa. Oczywiście dużo wody. I do tego drugi dzień turbo fire i 5 dzień a6w
Edytowane przez SharMea Czas edycji: 2012-01-07 o 00:30 |
||||
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Też dołączam
165cm wzrostu i 74 kg ![]() cel -> 55kgStraszliwie przytyłam przed maturą, ale co zrobić jak człowiek przez kilka miesięcy siedział non stop w domu i coś jadł Kiedyś już udało mi się schudnąć 10 kg, które przybyły do mnie podczas pobytu w stanach, swoją droga nie dziwię się, że ludzie tam tak wyglądają, tak samo powietrze już tuczy haha Mój największy problem to bardzo nieregularne jedzenie, zdarza się, że jem 1 czy 2 posiłki dziennie, wiem że to niedopuszczalne, ale cóż poradzić... Druga sprawa to słodycze, kocham słodycze! I kompletnie nie umiem ich ograniczyć jak juz zacznę jeść Także moje najważniejsze postanowienia na początek to regularne posiłki - szczególnie śniadanie, bo aktualnie zdarza mi się jeść pierwszy posiłek o 17 MARIOLA38 wielki szacun, że udało Ci się tyle schudnąć!! Życzę powodzenia w dalszej walce! Bayoo Czy ja widzę w avatarze afgana ? Twój ?
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Przyłączę się do Was, bo mam trochę do zrzucenia. Jakiś czas temu się odchudzałam i udało mi się zrzucić kilka kilogramów, teraz trzeba pozbyć się reszty. Mam 170 cm wzrostu, obecnie ważę 70 kg, chciałabym poniżej 60. Zobaczymy co z tego wyjdzie .
|
|
|
#230 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje dnia bez grzeszków ![]() Cytat:
Co do obiadokolacji. To ja obiad bardzo często jem ok godz 17. Póżniej ok 19-20 kolację. W tygodniu oczywiście, jak pracuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do @ nie zazdroszczę - mi się powoli kończy, ale w tym miesiącu była okropna.... aaaa! Cytat:
Zapraszam częściej ![]() Cytat:
![]() Przede mną jeszcze 10kg Ostatnia prosta jak 6 z przodu się pojawi.10kg to nie tak wiele, a wiele zarazem... ale dasz radę. Z nami dasz radę, innej opcji nie ma. Trzymam mocno kciuki. Jak planujesz schudnąć? |
|||||||
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w sobotni poranek
Dziś rano, po założeniu sukienki do pracy stwierdziłam, że w końcu widzę małą poprawę w lustrze, tzn wyglądam minimalnie szczuplej ![]() Dziś zjadłam na śniadanie serek wiejski na szybko, miała być jajecznica, ale trochę zaspałam i nie zdążyłam zrobić.
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Ola gratuluje, małe rzeczy a cieszą. Ja sama po sobie widzę dużą zmianę. Jest o wiele lepiej niż miesiąc temu. Co cieszy ogromnie. Wiele rzeczy leży na mnie o wiele lepiej. Spodnie nawet z dupska zjeżdżają, a wcześniej miałam problem się zapiąć. Płaszcz zimowy jak zapinałam musiałam na nim nosić długi szal, bo się guziki na wysokości piersi rozchodziły, a teraz bym mogła gruby sweter pod niego ubrać i nic by się nie rozchodziło
![]() A oto moje dzisiejsze śniadanie, frittata z kurakiem i groszkiem |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sliczne śniadanko )Btw, Basieńko, a u Ciebie jutro ważenie z tego co kojarzę? Jak humorek przed tym dniem? Jakieś przeczucia?
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2012-01-07 o 09:47 |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Olu wiesz co powiem Ci szczerze, że kończy mi się właśnie okres. Więc nie wiem, ale mam wrażenie, że spadłam z wagi. W zeszły weekend było 71,6kg. Zobaczymy ile teraz. Fajnie jakby było 70,cokolwiek nawet 70,9. To już tak blisko 6 z przodu
A humor normalnie, nie traktuje tego jako jakiegoś wielkiego dnia. Ale cieszę się, bo jestem ciekawa... Jutro też będzie równy miesiąc jak podjęłam walkę od wagi 76kg. U mnie zawsze najwięcej w pierwszy miesiąc spada. Zresztą nie mam większych problemów z gubieniem kg jak się zawezmę. Że wielkie zastoje czy coś.Co do motywacji, to tak prawda. A jeszcze jak ktoś Cię spotka i powie jeju jak ładnie wyglądasz, oj jak schudłaś czy coś, to uskrzydla dopiero. Ciekawe czy w pracy zauważą różnice. W poniedziałek wracam po 2 tygodniach przerwy, a jedna kumpela nie widziała mnie 3 tygodnie, bo wczesniej ona była na zwolnieniu, a potem ja... Co do mięsa, no to ja jadam. Bardzo lubię, choć najbardziej drób, ale i innym mięskiem też nie pogardzę. Ja od dziecka byłam mięso i ziemniakożerna
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Mi jak narazie idzie nieźle dziś na wadze 87,6 jeszcze niedawno było 91... |
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 6 z przodu jeszcze nie liczę, może w kolejny poniedziałek, ale będzie wspaniale Co do pracy to mi szefowa już po 2 dniach diety powiedziała mi, że z brzucha mi zeszło, i wyglądam szczuplej. Cały dzień miałam dobry humor, nie powiem U Ciebie też na pewno zauważą, zwłaszcza koleżanka, po tych 3 tygodniach
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mleka... to w Wiem co jem ostatnio mówili, ze najlepsze i najzdrowsze, najbardziej wartościowe mleko to 1,5% a nie 0,5 ![]() Cytat:
Co do słów Twojej szefowej oj to na pewno cieszyły i był powód do radości. Ja tez po 2-3 dniach widziałam po brzuchu jak ładnie mi spadł. To samo od razu mąz zauwazył, który wkońcu widzi mnie na okrągło. Myślę, że u mnie jeszcze tak z 4kg i będzie ogromna różnica widoczna... Swoją drogą czekam jak na zbawienie by w biodrach mieć poniżej 100cm... też taki mój mały kolejny cel
|
||
|
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
Dzień Dobry Dziwczyny!
Jak zaczynałam odchudzanie tydzień temu to się pomierzyłam w obwodach. Dzisiaj rano,po 6 dniach zmierzyłam sie ponownie i...uwaga! Biust -3cm(szkoda ale z biustu też leci) Talia -4cm(o radości!!!) Brzuch(opona na wysokości pępka) -2cm Biodra -1cm Uda-bez zmian... Wiem,że pierwsze kilogramy ładnie lecą,że woda najpierw ale to strasznie cieszy i daje power do dalszej walki ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ale i cm ładnie spadły. No super - gratuluje. Ja też się pomierzyłam tydzień temu, ale mierzę się dopiero za dwa tygodnie!
Gratulacje, to cieszy ogromnie! |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lubię tuńczyka i zakupiłam sobie 2 puszeczki na kolację
Oczywiście w sosie własnym ![]() Jest wena do zrzucania, nie ciągnie mnie narazie do słodyczy, nawet makowie c, który leży w kuchni mnie nie ciągnie, a ja jestem człowiekiem słodyczem ;p Basia, mogłabyś napisać przepis n ta fritatte?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

szczegolnie foto gotowych potraw 

Mi on przy drugiej łyżce przestał smakować ._. I dzięki za info o Dancehallu. Wygląda mi trochę na jakieś połączenie hip hopu z... hm... czymś jeszcze, nie wiem czym ;D
( 

a poniewaz było mi okropnie słodko, zdjadłam własnie kanapkę z pasztetem 

24.03.2012 
zaraz ide sie klasc i zrobie chociaz te planowane brzuszki.