Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 11:36   #4351
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dzieki natee sprobuje. masakra jakas juz ktorys raz mam biegudnke a nic nei jadlam takiego co mogloby jakos na to wplynac. hcyba ze jakas wirusowka w powietrzu sie zbiera albo cos :/
ciaza to niekiedy zaparcia a niekiedy biegunki, moj gin w Polsce mowil, że ze strony układu pokarmowego mozna sie teraz wszystkiego spodziewac.
ja jak przylecialam na świeta do pl to 5 dni lezalam ze stanem podgorączkowym a nawet jeden dzien mialam wysoką gorączke, nic nie mogłam jesc a co zjadlam to zwymiotowalam, lekarz mowic, ze to tez moze jakis wirus, ale jesli tra krótko to sie nie martwic.

tylko do tego kakao mniej przygotowana wode w drugiej ręce co sie nie udusisz

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:40   #4352
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ciaza to niekiedy zaparcia a niekiedy biegunki, moj gin w Polsce mowil, że ze strony układu pokarmowego mozna sie teraz wszystkiego spodziewac.
ja jak przylecialam na świeta do pl to 5 dni lezalam ze stanem podgorączkowym a nawet jeden dzien mialam wysoką gorączke, nic nie mogłam jesc a co zjadlam to zwymiotowalam, lekarz mowic, ze to tez moze jakis wirus, ale jesli tra krótko to sie nie martwic.

tylko do tego kakao mniej przygotowana wode w drugiej ręce co sie nie udusisz
no tak pomyslalam bo to takie suche jakbys make jadla albo cos

no mi niby tez mowila ze rewolucje zoladkowe sa w normie ale widzisz czlowiek niby wie a i tak panikuje jak cos sie dzieje :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:45   #4353
hanjah
Zakorzenienie

chce_byc_mama współczuję biegunki
Mnie ostatnio pomogły banany i coca cola
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:47   #4354
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
dobranoc Muminku a raczej mamo muminka he he
he he mama muminka z muminkowym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie Maluszek ma prawie 7 cm, gin powiedziała że to 13tydz i 6 dzień, więc dodała mu 5 dni Jest pomierzony, posprawdzany, wszystko na swoim miejscu. Chyba sobie spał, musiała go ruszać żeby obejrzeć drugą nóżkę i drugą rączkę, ale nie chciał współpracować... pachną rączką, wepchał do buźki i znów poszedł nynki... ah żeby takim aniołkiem został spokojnym Ten dziwny płat łożyska się wchłonął i wszyto w porządku. Pytałam się o genetyczne to mi powiedziała że ona nie będzie odradzać choć nie ma wskazań, ale radziłaby się wybrać dopiero w 22tygodniu. Że ona teraz posprawdzała wszytko i kostkę noska i karczek, pęcherz moczowy itd i widzi jedyny sens że jak już chcemy to aminopunkcję, a z tego co się naczytałam to badanie inwazyjne i robi się je dopiero jak AFP wyjdzie źle, a to mam zrobić dopiero po 25 stycznia. Także nie wiem chyba poczekam do 22 tygodnia, jak myślicie?? Posłuchałam też walącego serduszka... co za melodia

muminek82, co do tytułu nowego wątku to mi wszysto jedno a jak się robi sondę, bo pojęcia nie mam
nicki bardzo się ciesze wspaniałe wiadomości z samego ranaja bym poczekała do 22 tygodnia to będzie już połówkowe!
co do sondy to nie mam pojęcia jak to zrobićmi już też wszystko jedno jaki tytuł będzie
Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie nadążam... ;( mam teraz urwanie głowy w pracy, bo koniec semestru się zbliża, więc mam kupę roboty w pracy i po pracy... Pojawię się za to w czwartek, bo mam usg, więc napiszę co u mnie, a potem dopiero pod koniec stycznia pewnie, jak już wypuszczę te dzikie hordy - mam w tym semestrze ok. 270 studentów, więc same rozumiecie... Ale pamiętajcie o mnie i trzymajcie kciuki za czwartkową wizytę - już jest 16 tydzień, więc może poznam płeć?
pamiętamy i trzymam
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

Mój też nie mówi do brzucha - nie ma jeszcze do czego co prawda przestało to być dla niego aż taką abstrakcją (chyba) po drugim usg jak zobaczył, że 'tam coś rośnie' ale pewnie bardziej mu sie odmieni jak zobaczy małego człowieczka na ekranie bo to jemu bardziej zależało na powiększeniu rodziny Póki co czuł lekki niedosyt, że tak mało widać

Miłego dnia
dotttka mój podobnie dzwoni z pracy i dopytuje,a do brzucha mówi ja mam już pokażny bębenek jak mam ochote na słodycze to mąż mi tłumaczy że rozmawiał z niuńkiem i on wogóle nie ma na to ochoty i bądż tu mądrym
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no już koniec sprzątania !
ogarnęłam już wszystkie szafki z papierami przy tym mam ta zbędna już wolna i mogę się jej pozbyć ciekawe co tż na to

ja bym chętnie jeździła rowerem w domu przed ciąża dużo jeździłam ma normalnym i takim ale nie wiem czy w ciąży można wolę nie ryzykować ale wiadomo bym chciała mieć jakiś ruch mam zamiar kupic piłkę taka specjalna i ma niej przynajmniej trochę ćwiczyć

robię zaraz zupe barszcz ukraiński
price miałaś leżeć z tego co pamiętam?

Dzien doberek Kochane jeju jak mi się nic nie chce,lenia mam totalnego ale musze włosy umyć,samo mycie mnie tak nie wkurza jak suszenie
chce_być_mama bidulko może napij się troszke coli?

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-01-11 o 11:48
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:47   #4355
natee
Zakorzenienie

Cytat:
no tak pomyslalam bo to takie suche jakbys make jadla albo cos

no mi niby tez mowila ze rewolucje zoladkowe sa w normie ale widzisz czlowiek niby wie a i tak panikuje jak cos sie dzieje :P
a to juz chyba normalne, po prostu sie martwimy o nasze dzidzie
mnie tylko cos zakluje , gdzies zaboli, tez juz mysle czy oby wszystko dobrze
wczoraj np wieczorem bylam tak roztrzesiona, ze trzesły mi sie rece i nie moglam oddechu zlapac , zrozumialabym gdybym sie czyms zdenerwowala , ale nic sie nie stalo
posiedzialam chwilke złapalam oddech i samo przeszło

Stary 2012-01-11, 11:47   #4356
Linka25
Zakorzenienie

A ja wczoraj wieczorem dowiedziałam się, dlaczego tak źle się czuję Mam 37 stopni niby niewiele, ale jednak. Zostałam w domu, po raz pierwszy od lipca nie poszłam do pracy w dzień roboczy. Boję się trochę.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:51   #4357
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tak mnie jakos pogonilo, teraz chwile cisza mam nadzieje ze mnie nie ruszy znowu

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wieczorem dowiedziałam się, dlaczego tak źle się czuję Mam 37 stopni niby niewiele, ale jednak. Zostałam w domu, po raz pierwszy od lipca nie poszłam do pracy w dzień roboczy. Boję się trochę.
a czego sie boisz?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

moze wybierz sie do lekarza?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
a to juz chyba normalne, po prostu sie martwimy o nasze dzidzie
mnie tylko cos zakluje , gdzies zaboli, tez juz mysle czy oby wszystko dobrze
wczoraj np wieczorem bylam tak roztrzesiona, ze trzesły mi sie rece i nie moglam oddechu zlapac , zrozumialabym gdybym sie czyms zdenerwowala , ale nic sie nie stalo
posiedzialam chwilke złapalam oddech i samo przeszło
oj to jakis atak nerwow mialas biedaczku
nie denerwuj sie duzo odpoczywaj

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Dziewczyny nie wiecie moze czy mozna w ciazy pic zielona herbate? gdzies slyszalam ze niby niewskazana a jak tak lubie zielona a ta zwykla juz mnie obrzydza po prostu...

Amelcia
Stary 2012-01-11, 11:53   #4358
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wiecie moze czy mozna w ciazy pic zielona herbate? gdzies slyszalam ze niby niewskazana a jak tak lubie zielona a ta zwykla juz mnie obrzydza po prostu...
Ja zielonej nie pijam i nawet się nie zastanawiałam czy możemy ją teraz pić czy nie, ale tak na szybko znalazłam takie info: http://www.zielona-herbata.info/w-ciazy.php
Stary 2012-01-11, 11:57   #4359
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byliśmy z tż w kinie na drugiej części Sherlocka Holmesa Fajnie było się tak zrelaksować we dwoje
Romantico

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
mój mąż jest ze mną na każdej wizycie i wogóle bardzo się przejmuje
dobranoc Dziewczyny
ps ja mam 3kg na +
Kamila to ładnie idziesz do przodu z kg . Ja to się ciesze,że zaczełam tyć.

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie Maluszek ma prawie 7 cm, gin powiedziała że to 13tydz i 6 dzień, więc dodała mu 5 dni Jest pomierzony, posprawdzany, wszystko na swoim miejscu. Chyba sobie spał, musiała go ruszać żeby obejrzeć drugą nóżkę i drugą rączkę, ale nie chciał współpracować... pachną rączką, wepchał do buźki i znów poszedł nynki... ah żeby takim aniołkiem został spokojnym Ten dziwny płat łożyska się wchłonął i wszyto w porządku. Pytałam się o genetyczne to mi powiedziała że ona nie będzie odradzać choć nie ma wskazań, ale radziłaby się wybrać dopiero w 22tygodniu. Że ona teraz posprawdzała wszytko i kostkę noska i karczek, pęcherz moczowy itd i widzi jedyny sens że jak już chcemy to aminopunkcję, a z tego co się naczytałam to badanie inwazyjne i robi się je dopiero jak AFP wyjdzie źle, a to mam zrobić dopiero po 25 stycznia. Także nie wiem chyba poczekam do 22 tygodnia, jak myślicie?? Posłuchałam też walącego serduszka... co za melodia
Mysle,że warto poczekac do 22. tygodnia. Jeśli teraz jest wszystko Ok ,to po co pchać się w badanie inwazyjne,które samo w sobie też jest obarczone pewnym minimalnym ryzykiem poronienia.
Bijące serduszko

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie nadążam... ;( mam teraz urwanie głowy w pracy, bo koniec semestru się zbliża, więc mam kupę roboty w pracy i po pracy... Pojawię się za to w czwartek, bo mam usg, więc napiszę co u mnie, a potem dopiero pod koniec stycznia pewnie, jak już wypuszczę te dzikie hordy - mam w tym semestrze ok. 270 studentów, więc same rozumiecie... Ale pamiętajcie o mnie i trzymajcie kciuki za czwartkową wizytę - już jest 16 tydzień, więc może poznam płeć?

Możliwe że poznasz płeć o ile dzieciaczek będzie współpracował

A ja melduje,że będzie ze mną ograniczony kontakt. Tzn jedziemy dzisiaj do teściów,wracamy w piątek -chyba.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:57   #4360
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zielonej nie pijam i nawet się nie zastanawiałam czy możemy ją teraz pić czy nie, ale tak na szybko znalazłam takie info: http://www.zielona-herbata.info/w-ciazy.php
dzieki hanus
tu jest napisane ze do 2 filizanek dziennie ja myslalam raczej o kilku 2-3 filizankach na tydzien :P

Amelcia
Stary 2012-01-11, 12:00   #4361
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki hanus
tu jest napisane ze do 2 filizanek dziennie ja myslalam raczej o kilku 2-3 filizankach na tydzien :P
Ja bym na Twoim miejscu poszukała jeszcze innych, może bardziej medycznych informacji, bo to jest ze strony o zielonej herbacie i mogą nie być obiektywni
Stary 2012-01-11, 12:01   #4362
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jest normalna temperatura ciała w ciąży

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:04   #4363
natee
Zakorzenienie

Cytat:

moja przyjaciolka pijała białą i zieloną cała ciążę, bardzo jej słuzyly, bo miala czeste mdłości.

Stary 2012-01-11, 12:05   #4364
blueberry88
Zakorzenienie

chce_byc_mama i Balbinka1983
gratuluję! Wspaniale, ze wszystko w porządku! Ja tez już chcę, a jeszcze tydzień będę czekać.

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj miałam wizyte
niestety krwiak się nie wchłoną
Rozciągnął sie na górze nad kruszynką.
Podobno o ile łożysko zacznie się formować od dołu to zagrożenia nie będzie a jak od góry to moze być różnie.
Wogóle chyba to moja ostatnie wizyta u tego lekarza bo mnie wkurzył strasznie. Nawet mi nie odwrócił ekranu żebym mogła dzidziusia zobaczyc tylko zdjęcia mi porobił i to wogóle miunte chyba trwało to usg.
Dzidzia dość duża wg usg 12 tyg 3 dni czyli tydzien starsza niz wg om.
No to może faktycznie trzeba go zmienić. Co za koleś, co mu to robi, żeby odwrócić ekran. A krwiak może się wchłonie. To na bank musisz leżeć i też zero seksu pewnie?

Jestem 4 strony do tyłu, ale czuję się drugi dzień tak fatalnie - nadrobię. Muszę jednak jechać kupić coś co może dam radę zjeść!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:05   #4365
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu poszukała jeszcze innych, może bardziej medycznych informacji, bo to jest ze strony o zielonej herbacie i mogą nie być obiektywni
musze sie zapytac poloznej bo ona w sumie mi mowila czego nie powinnam pic ale nic nie mowila o zielonej herbacie :P

Amelcia
Stary 2012-01-11, 12:05   #4366
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Kamila to ładnie idziesz do przodu z kg . Ja to się ciesze,że zaczełam tyć.
oby mi za bardzo do przodu poszła
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:06   #4367
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
chce_byc_mama i Balbinka1983
gratuluję! Wspaniale, ze wszystko w porządku! Ja tez już chcę, a jeszcze tydzień będę czekać.

No to może faktycznie trzeba go zmienić. Co za koleś, co mu to robi, żeby odwrócić ekran. A krwiak może się wchłonie. To na bank musisz leżeć i też zero seksu pewnie?

Jestem 4 strony do tyłu, ale czuję się drugi dzień tak fatalnie - nadrobię. Muszę jednak jechać kupić coś co może dam radę zjeść!
blueberry88 nie przejmuj sie ja tez na nic nie mam ochoty :P kompletne zero apetytu...

Amelcia
Stary 2012-01-11, 12:07   #4368
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
musze sie zapytac poloznej bo ona w sumie mi mowila czego nie powinnam pic ale nic nie mowila o zielonej herbacie :P
A kiedy masz wizytę?
Ja dopiero za dwa tygodnie... mam nadzieję, że będę już mogła posłuchać serduszka
Stary 2012-01-11, 12:07   #4369
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
a czego sie boisz?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

moze wybierz sie do lekarza?

Jutro idę do ginekologa, a do ogólnego to chyba nie ma sensu, bo to, co mi powie to już wiem, czyli leki tylko ściśle określone np. Prenatal grip care... Poza tym naturalne metody, wolę poleżeć i wypocić to niż biegać po lekarzach.
A boję się bo wiadomo - przeziębienie w ciąży.. czy nie szkodzi to dziecku? Stan podgorączkowy 37 st chyba nie - mam nadzieję..
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:08   #4370
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy masz wizytę?
Ja dopiero za dwa tygodnie... mam nadzieję, że będę już mogła posłuchać serduszka
ja mam wizyte za 3 tygodnie i to mam z polozna, a nastepne usg mam dopiero 1/marca, ale w lutym bede w pl wiec sobie pojde pryatnie

Amelcia
Stary 2012-01-11, 12:11   #4371
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro idę do ginekologa, a do ogólnego to chyba nie ma sensu, bo to, co mi powie to już wiem, czyli leki tylko ściśle określone np. Prenatal grip care... Poza tym naturalne metody, wolę poleżeć i wypocić to niż biegać po lekarzach.
A boję się bo wiadomo - przeziębienie w ciąży.. czy nie szkodzi to dziecku? Stan podgorączkowy 37 st chyba nie - mam nadzieję..
Linka już pisałam, nic się nie dzieje, taka temperatura w ciąży jest NORMALNA! Nie panikuj, nie masz o co, wszystko jest w porządku

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:14   #4372
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
nic sie nie martw kochana napewno z dzidzia jest dobrze
ja tez mam kaszel ale wczoraj mialam wizyte i wzsystko dobrze
wiadomo ze przeiebienie nie jest niczym dobrym ale glownie dlatego ze ciezko sie nam w ciazy z niego wyleczyc bo nie mozemy zadnych lekow brac, ale generalnie jezeli nic zlego se nie dzieje lez duzo pij herbatke z cytrynka i odpoczywaj

Amelcia
Stary 2012-01-11, 12:14   #4373
natee
Zakorzenienie

dla kobietek, ktore boją sie za duzo przytyc w ciąży polecam ten artykuł :

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...ciezarnej.html

a do mnie trafil tekst:

"...Bardzo dużo kobiet boi się przytyć w ciąży i zaczyna ograniczać jedzenie. Nic bardziej błędnego - odpowiednia ilość tkanki tłuszczowej jest warunkiem donoszenia ciąży. U kobiet zbyt szczupłych częściej występują poronienia i przedwczesne porody."

Stary 2012-01-11, 12:15   #4374
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wizyte za 3 tygodnie i to mam z polozna, a nastepne usg mam dopiero 1/marca, ale w lutym bede w pl wiec sobie pojde pryatnie
W marcu będziesz mieć już drugie usg? Fajnie, że już wiesz kiedy Ja to pewnie dostanę list tydzień-dwa przed

Mieliśmy niedługo lecieć do Polski, ale jednak z tego zrezygnujemy (trochę za drogie bilety, a musimy do nas doliczyć Dorotkę-20f plus bagaż, bo z dzieckiem nie da się inaczej, fotelik 10f...). W czerwcu tż leci na chrzciny do synka brata, a my rodzinnie już we czwórkę polecimy na jesień
Stary 2012-01-11, 12:16   #4375
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
mnie tez czasami pobolewa ale odkrylam ze to nie jajniki tylko wiazadla i pytalam sie wczoraj poloznej to mowila ze mam nie panikowac bo domek sie powieksza, na tym etapie ciazy dzidzia rosnie bardzo szybko i to dlatego tak to odczuwamy

Amelcia
Stary 2012-01-11, 12:17   #4376
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no już koniec sprzątania !
ogarnęłam już wszystkie szafki z papierami przy tym mam ta zbędna już wolna i mogę się jej pozbyć ciekawe co tż na to

ja bym chętnie jeździła rowerem w domu przed ciąża dużo jeździłam ma normalnym i takim ale nie wiem czy w ciąży można wolę nie ryzykować ale wiadomo bym chciała mieć jakiś ruch mam zamiar kupic piłkę taka specjalna i ma niej przynajmniej trochę ćwiczyć

robię zaraz zupe barszcz ukraiński
jeżeli nie masz przeciwwskazań i lekarz pozwoli to wolno jeździć na stacjonarnym (na normalny nie -zwłaszcza w zaawansowanej bo można równowagę stracić i się wywalić)
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

dotttka mój podobnie dzwoni z pracy i dopytuje,a do brzucha mówi ja mam już pokażny bębenek jak mam ochote na słodycze to mąż mi tłumaczy że rozmawiał z niuńkiem i on wogóle nie ma na to ochoty i bądż tu mądrym

mnie od słodkiego odrzuca więc na szczęście mnie nie ciągnie ale ogólnie czuję się większa
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:18   #4377
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty przypadkiem nie masz sie oszczedzac?
no tak ale dziś mam tyle powera
co chwilę klade się odpocząć żeby chociaż trochę polezec więc nie jest źle

nie mam kostek do zupy tylko ziarenka smaku nie chce mi się isc do sklepu bo zimno myślicie we bez wyjdzie? czy czekać ma tż

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:19   #4378
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dla kobietek, ktore boją sie za duzo przytyc w ciąży polecam ten artykuł :

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...ciezarnej.html

a do mnie trafil tekst:

"...Bardzo dużo kobiet boi się przytyć w ciąży i zaczyna ograniczać jedzenie. Nic bardziej błędnego - odpowiednia ilość tkanki tłuszczowej jest warunkiem donoszenia ciąży. U kobiet zbyt szczupłych częściej występują poronienia i przedwczesne porody."
no tak ale nie należy popadać w skrajności bo znów zbytnie folgowanie sobie i tycie bez umiaru nie jest dobre ani dla mamy ani dla dziecka
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:22   #4379
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
no tak ale nie należy popadać w skrajności bo znów zbytnie folgowanie sobie i tycie bez umiaru nie jest dobre ani dla mamy ani dla dziecka
ja nie mówie o popadaniu w skrajności

Stary 2012-01-11, 12:24   #4380
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
ja wczoraj usłyszałam że nie można pić soku malinowego bo powoduje skurcze

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości