Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 14:44   #4441
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja np. dzisiaj też mam taki dzień,że czuje lekki ból podbrzusza. I jak dużo chodze to wieczorem też odczuwam bóle. Dlatego staram się oszczędzać. A kłucia mam też przy kichaniu,albo jak szybko wstane.

Ivoncia- wózek ,który masz też nie jest szczytem moich marzeń ale na początek może być . Jeśli okaże się,że np. faktycznie źle Ci się on prowadzi albo coś to np. za becikowe kupisz spacerówke taką jaka Tobie się podoba.

Mnie przeraża kwestia wyprawki. Wszystko musimy kupić. Zaczynamy od zera.Chociaż, jeśli będzie dziewczynka to koleżanka powiedziała że odda nam ubranka. Widziałam je- wszystkie różowe. Mija się to z moimi oczekiwaniami ,ale ciuszkami nie pogardze. Wręcz przeciwnie zawsze to coś na początek. Najważniejsze żeby dziecko nie było całe w różu

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:49   #4442
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Mnie przeraża kwestia wyprawki. Wszystko musimy kupić. Zaczynamy od zera.Chociaż, jeśli będzie dziewczynka to koleżanka powiedziała że odda nam ubranka. Widziałam je- wszystkie różowe. Mija się to z moimi oczekiwaniami ,ale ciuszkami nie pogardze. Wręcz przeciwnie zawsze to coś na początek. Najważniejsze żeby dziecko nie było całe w różu
my też od zera przygotowujemy wyprawkę dlatego już kupiliśmy trochę rzeczy.
Łóżeczko i wózek pewnie też kupimy wcześniej aby koty się przyzwyczaiły do nowych sprzętów
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:02   #4443
ivoncia16
Wtajemniczenie

no pewnie :d a moze w miedzyczasie ktos inny wozeczek mi zaproponuje
juz jakis kolega Tż z pracy chce nam oddac za darmo ale nie wiem jak wyglada
moze jakis fajniejszy
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:02   #4444
nitka_88
Zadomowienie

Nie poszłam do pracy. Nawet jeśli będą mi robić z tego powodu problemy, to uważam że postąpiłam słusznie, bo zdrowie moje i fasolki jest teraz najważniejsze. O!

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-01-11 o 15:04
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:03   #4445
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja przygotowywalam produkty na barszczyk Ukrainski
fasolke ugotowalam itd ale czekam na mame bo ona robi najpyszczniejszy na swiecie
Stary 2012-01-11, 15:06   #4446
iizabell
Raczkowanie

widzę dziewczynki że narobiłam wam smaka na barszczyk ukraiński. A u mnie dzisiaj spaghetti.
iizabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:08   #4447
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Nie poszłam do pracy. Nawet jeśli będą mi robić z tego powodu problemy, to uważam że postąpiłam słusznie, bo zdrowie moje i fasolki jest teraz najważniejsze. O!
dobrze zrobiłaś!

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
fasolke ugotowalam itd ale czekam na mame bo ona robi najpyszczniejszy na swiecie
nooo nie ma jak u mamy
moja się teraz bardzo stara i zrezygnowała z chemicznych dodatków typu kostki rosołowe itp.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:11   #4448
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Łóżeczko i wózek pewnie też kupimy wcześniej aby koty się przyzwyczaiły do nowych sprzętów
My wózek i łożeczko kupimy pod koniec maja. Mam termin na 06.07 ,ale wiadomo że mogę urodzić już w czerwcu.

Cytat:
no pewnie :d a moze w miedzyczasie ktos inny wozeczek mi zaproponuje
juz jakis kolega Tż z pracy chce nam oddac za darmo ale nie wiem jak wyglada
moze jakis fajniejszy
Do porodu jeszcze troche czasu,także może uda się Wam znaleźć coś fajniejszego

Cytat:
A ja na obiad mam filet z kurczaka+ziemniaczki z koprem+surówka w ogórków kiszonych

Dziewczyny chyba znalazłam "mój" wózek:

http://allegro.pl/wozek-bolder-sd-im...047220099.html . Tylko nie ma przekładanej rączki. Z drugiej strony jak będziemy (kiedyś) w Olsztynie to zajdziemy do Smyka i zobacze fizycznie jak wygląda to wpinanie siedziska przodem lub tyłem. Jeśli będzie łatwe to nie będę szukała wózka z przekładaną rączką. A jeżeli będzie kłopotliwe to będę musiała rozpocząć intensywne poszukiwania wózka z przekładaną rączką

Jestem mamą

Stary 2012-01-11, 15:19   #4449
Balbinka1983
Rozeznanie

Bardzo fajny wózek ten Bolder SD też zamierzam obejrzeć na żywo za jakiś czas
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:19   #4450
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
hehe mam ten sam problem, jestem ciekawa jak kot zareaguje na przemeblowanka, nowe sprzety i co najwazniejsze dzidzie

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:20   #4451
ivoncia16
Wtajemniczenie

widzę dziewczynki że narobiłam wam smaka na barszczyk ukraiński. A u mnie dzisiaj spaghetti.

iizabell

a no narobilas narobilas
az sie doczekac nie moge zeby Go zjesc
Stary 2012-01-11, 15:20   #4452
natee
Zakorzenienie

a ja robie bigosik

Stary 2012-01-11, 15:22   #4453
ivoncia16
Wtajemniczenie

asia665

pyszny obiadek

a ja w tyg zrobie chyba kasze z piersia z kurczaka w sosie smietanowym i do tego jakas surowke
i frytki z jajem sadzonym
ja mam ciagle ochote na smazone rzeczy , pistacje , Chipsy
masakra jakas

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

natee

w swieta juz tak sie objadlam bigosem ze juz nie mam checi
Stary 2012-01-11, 15:23   #4454
Balbinka1983
Rozeznanie

A już ten kolor i stelaż to dla mnie BOMBA http://allegro.kajtus.pl/implast2010/2010_coral.jpg piękny jest
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:25   #4455
natee
Zakorzenienie

Cytat:
asia665

pyszny obiadek

a ja w tyg zrobie chyba kasze z piersia z kurczaka w sosie smietanowym i do tego jakas surowke
masakra jakas

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

natee

ja sie rzucilam na ryby w świeta

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
A już ten kolor i stelaż to dla mnie BOMBA http://allegro.kajtus.pl/implast2010/2010_coral.jpg piękny jest
mi sie podoba

Stary 2012-01-11, 15:28   #4456
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
super moj tez czasem sie pytuli do brzusia, ale jakos nie okazuje wielkiej radosci jak wasi tzowie
U nas podobnie. To wszystko niby takie realne, ale jednak nadal abstrakcja. Widzę, że najbardziej martwi się tym, ze ja się tak męczę i to jest numer jeden. Jak dolegliwości ustąpią (a chyba kiedyś w końcu ustąpią), to może łatwiej będzie się skupić na brzucholku

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Co do suchej skóry to ja mam to samo - tragedia jakaś normalnie! Już mi mąż obiecał, że będzie mnie codziennie balsamował wieczorem
Mnie balsamuje wieczorem właśnie i bardzo mi to pomogło. Na razie Rossmannowskim Babydreamem, zanim Elancyl przyjdzie.

Cytat:
od pocz atku ciązy ok6 kg a jestem w 15 tyg
Później się zrzuci! Ja nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii, ale tak wszyscy mówią i pozostaje im wierzyć

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie Maluszek ma prawie 7 cm, gin powiedziała że to 13tydz i 6 dzień, więc dodała mu 5 dni Jest pomierzony, posprawdzany, wszystko na swoim miejscu. Chyba sobie spał, musiała go ruszać żeby obejrzeć drugą nóżkę i drugą rączkę, ale nie chciał współpracować... pachną rączką, wepchał do buźki i znów poszedł nynki... ah żeby takim aniołkiem został spokojnym Ten dziwny płat łożyska się wchłonął i wszyto w porządku. Pytałam się o genetyczne to mi powiedziała że ona nie będzie odradzać choć nie ma wskazań, ale radziłaby się wybrać dopiero w 22tygodniu. Że ona teraz posprawdzała wszytko i kostkę noska i karczek, pęcherz moczowy itd i widzi jedyny sens że jak już chcemy to aminopunkcję, a z tego co się naczytałam to badanie inwazyjne i robi się je dopiero jak AFP wyjdzie źle, a to mam zrobić dopiero po 25 stycznia. Także nie wiem chyba poczekam do 22 tygodnia, jak myślicie?? Posłuchałam też walącego serduszka... co za melodia
to wszystko wspaniałe wieści! Gratuluję zdrowego bobaska! I ja też już chcę!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
mam podobnie, w sumie teraz to bardziej lewa strona mnie kłuje... w dzień nawet o tym nie myślę, bo cały czas się coś dzieje. Najgorzej jak sie w nocy przebudzę i wtedy się martwię, że to coś nieprawidłowego.... tłumaczę to sobie, ze tam wszystko się rozciąga, powiększa i do momentu aż ból nie będzie mocny nic z ty nie robię..

super, że dzieciątko tak dobrze się rozwija
co do oka to u mnie mam uczucie, że jedno oko strasznie mi pulsuje i co jakiś czas drga. Nawet nie wiem jak to wytłumaczyć dokładnie...
oby krople Tobie pomogły, bo to na pewno męczące jest

też się zastanawiałam czy czegoś nie porobić, na chwilę obecną wejście na 3 piętro jest strasznie męczące, masakra...
ale poźniej wypadało coś zrobić, kondycji już nie mam wcale...

ogolnie jak czytam Wasze opowieści jak Wasi TZ zachowywali się na usg ton jest mi bardzo przykro, bo moj TZ niestety nie moze miec wolnego dnia i go niestety nie będzie... a że nikogo innego bliskiego tu nie mam to będę sama. Pewnie z tego powodu będzie mi smutno, ale mam nadzieję, że jak zobaczę maleństwo i dowiem się (oby), że wszystko jest ok to będzie mi lepiej na sercu....
Mnie też kłuje i myślałam, że to jajniki, ale teraz czytam, że jednak to tylko powiększanie mieszkanka!
Oko Ci drga, a bierzesz magnez?
Ja o mojej kondycji dawno zapomniałam
Mój też nie może być na USG. Mam nadzieję, że teraz, jak będę w innej przychodni uda mi się umówić na jakąś mega wieczorną porę... Chociaż wątpię niestety.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
no to myślisz bardzo racjonalnie
moja kumpela, ze sie tak o niej wyraże 'wiecznieodchudzająca' poronila pierwsza ciaze, a druga jechala na podtrzymaniu do 22tc chociaz była okazem zdrowia pod względem ginekologicznym. w ciazy pozwolila sobie przytyc jedynie 11kg odmawiajac sobie wciąż roznych rzeczy nawet jesli to nie były jakies wysokokaloryczne rzeczy.

artykuł jest o racjonalnym odżywianiu w ciąży. ja tez mam coraz czescie ochote zaglądac do lodówki, ale wiem , ze są tak zdrowe rzeczy, po ktorych nie przytyje od razu 20kg. i rozumiem dziewczyy, ktore boja sie 'za duzo przytyc' tylko wlasnie bałabym sie zeby własnie ten strach nie przerodzil sie w 'odchudzanie w ciazy', bo to juz niebezpieczne.

a tak na marginesie pod koniec ciazy waga moze drastycznie podrosnąć czego przyczyną jest zatrzymywanie wody w organizmie a to samo sie ureguluje po porodzie.
A ja właśnie zastanawiam się cały czas, gdzie jest granica rozsądku w drugą stronę. W sensie, żeby nie tłumaczyć obżarstwa ciążą.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja mam takie podejście: jeść zdrowo i nie głodzić się w żadnym razie ale też absolutnie nie objadać się słodyczami itp. traktując ciążę jako wymówkę. Zdarza mi sie zjeść coś słodkiego, ale staram się żeby nie było tego za dużo i jeden deser dziennie w zupełności wystarczy. A tak to normalne posiłki, różnica sprzed ciąży jest taka, ze po pierwsze teraz o nich nie zapominam, co wcześniej mi sie zdarzało, a po drugie staram sie by były bardziej wartościowe Nie chcialabym sie roztyć a ze przytyć trzeba to wiadomo.
Ja na razie nie wróciłam jeszcze do wyjściowej wagi. Wcinam niestety trochę słodyczy, więcej niż bym chciała, ale często niczego innego nie jestem w stanie włożyć do ust. I tak mam z tego powodu wyrzuty sumienia.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Tak, przedwczoraj troche mnie przewiało i powiązałam to z temperaturą. Coś tam nie gra do końca dlatego poleżę trochę, odpocznę. W weekend zdecyduje czy za te nieobecność w pracy wezmę urlop czy po prostu dam pracodawcy zwolnienie i porozmawiam... i powiem co i jak... Ogólnie troche martwie sie pracą, to poczucie odsunięcia na boczny tor ... wy też tak macie? Pytanie oczywiście do pracujących przyszłych Mamusiek
Ja się nie martwię pracą, najważniejszy jest dzieciaczek. Muszą (!) zrozumieć to, że jestem w stanie wyjątkowym, a potem już wrócę do normy i znów będę dobrym pracownikiem.

Cytat:
Ja dziś śmigam z mielonymi plus pieczarki drobno pokrojone, podduszone z cebulką w śmietanie i może jakieś buraczki ze słoika - kupiłam jakieś nowe z Biedronki
Ps. Powiedziałam dziś Szefowi o ciąży ucieszył się powiedział, że zawsze cieszą go informacje o narodzinach nowych, młodych Polaków, którzy będą pracować na nasze emerytury prosił tylko żebym z wyprzedzeniem informowała go o planowanym L4 także sympatycznie
Super mieć takiego szefa. Trzeba to docenić, bo na pewno wielu się denerwuje albo rzuca jakiś zbędny tekst. Mój powiedział, ze to błogosławieństwo i on się cieszy. Będzie im trudno, ale jakoś na pewno sobie poradzą!

A ja miałam ochotę na brukselkę i coś za wiele jej nie zjadłam. Idę zaraz się wykąpać... Tak bym chciała wziąć gorącą kąpiel i nie mogę!!!
A na obiad spróbuję zrobić sushi, oczywiście warzywne! Jak mi nie wyjdzie, to zawsze mam awaryjnie sznycle w indyka - zanim TŻ wróci o 19, to coś powstanie na talerz.
Za to wydałam mnóstwo na zakupy spożywcze, bo kupuję wszystko, co tylko dam radę przełknąć. Boję się, że jem za mało ilościowo i za mało urozmaicone, więc dziś zainwestowałam w różne cuda. Wszystkie zdrowe! Także będzie tez koktajl z truskawek!
Przecież ile można żyć w zawieszeniu?!? Ja już jakieś 7-8 tygodni nie funkcjonuje praktycznie wcale.
Jeszcze co do tego bólu brzucha, to mam tak, że zdarza mi się (rzadko co prawda) za szybko wstać i wtedy chwyta mnie taki ból, że się skręcam.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:33   #4457
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajny wózek ten Bolder SD też zamierzam obejrzeć na żywo za jakiś czas
Czerwony też fajny Chociaż ja to wolę kolory neutralne.Np. brąz

Cytat:
asia665

pyszny obiadek

masakra jakas

natee

Ja te mam ochote na smażone.

Jestem mamą

Stary 2012-01-11, 15:34   #4458
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
znowu tyle nadrabiania
ja mialam fatalna noc, czesto sie przebudzalam i mialam okrope sny
Cytat:
Napisane przez iizabell Pokaż wiadomość
ja tez dzis mialam spaghetti

Cytat:
dobrze zrobilas!!! teraz najwaznijsza jestes Ty i malenstwo
Cytat:

mam tak samo, wyprawka od zera.....za jakis mac bede musiala powoli sie za to zabrac
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:35   #4459
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś śmigam z mielonymi plus pieczarki drobno pokrojone, podduszone z cebulką w śmietanie i może jakieś buraczki ze słoika - kupiłam jakieś nowe z Biedronki
Ps. Powiedziałam dziś Szefowi o ciąży ucieszył się powiedział, że zawsze cieszą go informacje o narodzinach nowych, młodych Polaków, którzy będą pracować na nasze emerytury prosił tylko żebym z wyprzedzeniem informowała go o planowanym L4 także sympatycznie
super postawa dla szefa!
Cytat:
Treść usunięta
zgadza się a wózek nie jest taki zły
Cytat:
Ja np. dzisiaj też mam taki dzień,że czuje lekki ból podbrzusza. I jak dużo chodze to wieczorem też odczuwam bóle. Dlatego staram się oszczędzać. A kłucia mam też przy kichaniu,albo jak szybko wstane.

Asiu jak ja kichne to mnie wszystko boli,i podobnie mam jak za szybko wstane,a co do wyprawki to też musimy kupić wszystko mam dużo ubranek na chłopca ale dopiero od 12miesiąca
Cytat:
i bardzo dobrze!
Cytat:
My wózek i łożeczko kupimy pod koniec maja. Mam termin na 06.07 ,ale wiadomo że mogę urodzić już w czerwcu.

Do porodu jeszcze troche czasu,także może uda się Wam znaleźć coś fajniejszego

A ja na obiad mam filet z kurczaka+ziemniaczki z koprem+surówka w ogórków kiszonych

Dziewczyny chyba znalazłam "mój" wózek:

http://allegro.pl/wozek-bolder-sd-im...047220099.html . Tylko nie ma przekładanej rączki. Z drugiej strony jak będziemy (kiedyś) w Olsztynie to zajdziemy do Smyka i zobacze fizycznie jak wygląda to wpinanie siedziska przodem lub tyłem. Jeśli będzie łatwe to nie będę szukała wózka z przekładaną rączką. A jeżeli będzie kłopotliwe to będę musiała rozpocząć intensywne poszukiwania wózka z przekładaną rączką
super wózek
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:36   #4460
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja właśnie zastanawiam się cały czas, gdzie jest granica rozsądku w drugą stronę. W sensie, żeby nie tłumaczyć obżarstwa ciążą.
moja była sąsiadka jest teraz ok 17tc, ale co ona wyprawia to tez mnie zadziwia, nie dosc ze cały dzien podjada to wstaje w nocy zeby cos zjesc, a nad ranem ok 5 gdy jej partner wstaje do pracy je sniadanie razem z nim

Stary 2012-01-11, 15:37   #4461
branzoletka
Branzoletka

Hej dziewczynki, trochę zawiesiłam się w klubiku Chciałam najpierw nadrobić a potem pisać

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
. Ale pamiętajcie o mnie i trzymajcie kciuki za czwartkową wizytę - już jest 16 tydzień, więc może poznam płeć?
Na pewno nie zapomnimy, trzymaj się tam dzielnie, ujarzmij te bestie i pisz w wolnych chwilach

nicki super, ze już wiesz, ze dzidzia zdrowa Z amniopunkcją dałabym se spokój na twoim miejscu przecież lekarz nic nie podejrzewa. Współczuje ropiejącego oka może na razie chociaż chłodne okłady dla ulgi?

Cytat:
Treść usunięta
Mam to samo a z racji braku zajęć poprostu nie mam motywacji wcześniajszego wyłażenia z łóżka ale wiesz co? korzystajmy, bo za niedługo nam się to skończy na bardzoo dłuugie lata

Balbinka że masz ludzkiego i mądrego szefa. Robiąc mielone pamiętaj żeby nie próbować jak smakuje mięso, bo jest przecież surowe

Był temat ćwiczeń w ciąży. Kurcze biegać nie lubię i nie mogę, bo mam wysiłkowe nietrzymanie moczu po pierwszym porodzie a na rowerze to lubie ale nie mam stacjonarnego a zbyt zimno żeby jeździć w plenerze Za to pomyślę nad basenem, bo to bezpieczne i skuteczne.

Co do obiekcji jazdy na rowerze tp wkleje wam coś fajnego http://www.youtube.com/watch?v=U8PtR9BNmfQ

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:42   #4462
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Co do obiekcji jazdy na rowerze tp wkleje wam coś fajnego http://www.youtube.com/watch?v=U8PtR9BNmfQ
hehe jaka wesoła Pani
ja mam orbitreka w domu, ale wciąż mam duszności i jeszcze musze troche poczekac z ćwiczeniami.

Stary 2012-01-11, 15:53   #4463
branzoletka
Branzoletka

I znalazłam bardzo fajny kalkulator poczęcia i urodzin+ rozwój dzidzi w poszczególnych dniach ciąży. Mi się data poczęcia sprawdziła
a w drugi trymestr wejdę dopiero 23 lutego
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...3.html?fresh=1

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:57   #4464
prince_polo
Zakorzenienie

widzę ze nie tylko ja miakam barszcz ukraiński

no i tż zrobił przemeblowanie jest dużo lepiej od razu większy pokój

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:59   #4465
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
hehe jaka wesoła Pani
ja mam orbitreka w domu, ale wciąż mam duszności i jeszcze musze troche poczekac z ćwiczeniami.
ja tez mam orbitreka, ale gdzies czytalam, ze nie bardzo mozna na nim cwiczyc w ciązy... i sama nie wiem?? doradzalas sie moze kogos??
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:05   #4466
natee
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam orbitreka, ale gdzies czytalam, ze nie bardzo mozna na nim cwiczyc w ciązy... i sama nie wiem?? doradzalas sie moze kogos??
rozmawialam tylko z położną, mówiła, ze to zalezy od tego jak bede sie czula, jesli bedzie mnie bolec brzuch itp na pewno odrzuce cwiczenia na po porodzie.

Stary 2012-01-11, 16:09   #4467
ivoncia16
Wtajemniczenie

juz gotuje sie barszczyk

w sobote chyba pojde na polowanie ciuszkow dla Skarbka
Stary 2012-01-11, 16:12   #4468
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

mam tak samo, wyprawka od zera.....za jakis mac bede musiala powoli sie za to zabrac
I będzie wielkie szaleństwo zakupowe

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Asiu jak ja kichne to mnie wszystko boli,i podobnie mam jak za szybko wstane,a co do wyprawki to też musimy kupić wszystko mam dużo ubranek na chłopca ale dopiero od 12miesiąca

i bardzo dobrze!

super wózek
No to pozostaje Ci się zaopatrzyć "tylko" w ubranka do 12 miesiąca . Mąż uświadomił mi że Maxi cosi może zostać moim marzeniem i ,że mam zejść na ziemie w kwestii wózków. Na allegro znalazłam wózek z przekładaną rączką,ale ma kubełkowe siedzisko w spacerówce i czytałam ,że takiego siedziska się nie rozkłada tylko przechyla.I że nie ma możliwości żeby dziecko spało "na płasko".Więc odpada.
A ten wózek cenowo jeszcze jest w moim zasięgu. Mam nadzieje,że przy zakupie kilku rzeczy u jednego sprzedawcy dostaniemy rabat. Będę o to walczyła

Jestem mamą

Stary 2012-01-11, 16:22   #4469
Mandragorrka
Zakorzenienie

Widzę, że już wszystkie kupujecie, a my robimy z małżem porządki Chociaż wolałabym iść do sklepu oglądać wózki
Pokój w który będzie pokojem maleństwa jest obecnie naszą graciarnia Stoją w nim meble, które po brzegi wypełnione są ubraniami, butami, dokumentami i różnego rodzaju szpargałami. Dzisiaj uporaliśmy się z uporządkowaniem papierzysk. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle tego jest. A najgorsze dopiero przed nami.
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 16:52   #4470
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
mi lekarka pozwoliła (a upewniłam się, że wie o czym mówię ) jeśli będę się dobrze czuć.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości