|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Ja np. dzisiaj też mam taki dzień,że czuje lekki ból podbrzusza. I jak dużo chodze to wieczorem też odczuwam bóle. Dlatego staram się oszczędzać. A kłucia mam też przy kichaniu,albo jak szybko wstane
Ivoncia- wózek ,który masz też nie jest szczytem moich marzeń ale na początek może być Mnie przeraża kwestia wyprawki. Wszystko musimy kupić. Zaczynamy od zera.Chociaż, jeśli będzie dziewczynka to koleżanka powiedziała że odda nam ubranka. Widziałam je- wszystkie różowe . Mija się to z moimi oczekiwaniami ,ale ciuszkami nie pogardze
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko i wózek pewnie też kupimy wcześniej aby koty się przyzwyczaiły do nowych sprzętów
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
no pewnie :d a moze w miedzyczasie ktos inny wozeczek mi zaproponuje
juz jakis kolega Tż z pracy chce nam oddac za darmo ale nie wiem jak wyglada moze jakis fajniejszy |
|
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
Nie poszłam do pracy. Nawet jeśli będą mi robić z tego powodu problemy, to uważam że postąpiłam słusznie, bo zdrowie moje i fasolki jest teraz najważniejsze. O!
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-01-11 o 15:04 |
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja przygotowywalam produkty na barszczyk Ukrainski
![]() fasolke ugotowalam itd ale czekam na mame bo ona robi najpyszczniejszy na swiecie
|
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
widzę dziewczynki że narobiłam wam smaka na barszczyk ukraiński. A u mnie dzisiaj spaghetti.
|
|
|
|
#4447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja się teraz bardzo stara i zrezygnowała z chemicznych dodatków typu kostki rosołowe itp.
|
|
#4448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny chyba znalazłam "mój" wózek :http://allegro.pl/wozek-bolder-sd-im...047220099.html . Tylko nie ma przekładanej rączki . Z drugiej strony jak będziemy (kiedyś) w Olsztynie to zajdziemy do Smyka i zobacze fizycznie jak wygląda to wpinanie siedziska przodem lub tyłem. Jeśli będzie łatwe to nie będę szukała wózka z przekładaną rączką. A jeżeli będzie kłopotliwe to będę musiała rozpocząć intensywne poszukiwania wózka z przekładaną rączką
|
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo fajny wózek ten Bolder SD
też zamierzam obejrzeć na żywo za jakiś czas
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomości: 22 Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 widzę dziewczynki że narobiłam wam smaka na barszczyk ukraiński. A u mnie dzisiaj spaghetti. __________________ baby-ticker-glass.swf (Obiekt application/x-shockwave-flash) iizabell a no narobilas narobilas ![]() az sie doczekac nie moge zeby Go zjesc |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
a ja robie bigosik
|
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
asia665
pyszny obiadek ![]() a ja w tyg zrobie chyba kasze z piersia z kurczaka w sosie smietanowym i do tego jakas surowke ![]() i frytki z jajem sadzonym ja mam ciagle ochote na smazone rzeczy , pistacje , Chipsy ![]() masakra jakas ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- natee w swieta juz tak sie objadlam bigosem ze juz nie mam checi
|
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
A już ten kolor i stelaż to dla mnie BOMBA http://allegro.kajtus.pl/implast2010/2010_coral.jpg piękny jest
|
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4456 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), to może łatwiej będzie się skupić na brzucholku![]() Cytat:
Później się zrzuci! Ja nie mam jeszcze doświadczenia w tej kwestii, ale tak wszyscy mówią i pozostaje im wierzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oko Ci drga, a bierzesz magnez? Ja o mojej kondycji dawno zapomniałam Mój też nie może być na USG. Mam nadzieję, że teraz, jak będę w innej przychodni uda mi się umówić na jakąś mega wieczorną porę... Chociaż wątpię niestety. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja miałam ochotę na brukselkę i coś za wiele jej nie zjadłam. Idę zaraz się wykąpać... Tak bym chciała wziąć gorącą kąpiel i nie mogę!!! A na obiad spróbuję zrobić sushi, oczywiście warzywne! Jak mi nie wyjdzie, to zawsze mam awaryjnie sznycle w indyka - zanim TŻ wróci o 19, to coś powstanie na talerz. Za to wydałam mnóstwo na zakupy spożywcze, bo kupuję wszystko, co tylko dam radę przełknąć. Boję się, że jem za mało ilościowo i za mało urozmaicone, więc dziś zainwestowałam w różne cuda. Wszystkie zdrowe! Także będzie tez koktajl z truskawek! Przecież ile można żyć w zawieszeniu?!? Ja już jakieś 7-8 tygodni nie funkcjonuje praktycznie wcale. Jeszcze co do tego bólu brzucha, to mam tak, że zdarza mi się (rzadko co prawda) za szybko wstać i wtedy chwyta mnie taki ból, że się skręcam. |
||||||||
|
|
|
#4457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż ja to wolę kolory neutralne.Np. brąz![]() Cytat:
Ja te mam ochote na smażone.
|
|
#4458 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
znowu tyle nadrabiania ![]() ja mialam fatalna noc, czesto sie przebudzalam i mialam okrope sny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#4459 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla szefa!![]() Cytat:
mam dużo ubranek na chłopca ale dopiero od 12miesiąca![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Branzoletka
|
Hej dziewczynki, trochę zawiesiłam się w klubiku
![]() Cytat:
i pisz w wolnych chwilach nicki super, ze już wiesz, ze dzidzia zdrowa Z amniopunkcją dałabym se spokój na twoim miejscu przecież lekarz nic nie podejrzewa. Współczuje ropiejącego oka może na razie chociaż chłodne okłady dla ulgi? ![]() Mam to samo a z racji braku zajęć poprostu nie mam motywacji wcześniajszego wyłażenia z łóżka ale wiesz co? korzystajmy, bo za niedługo nam się to skończy na bardzoo dłuugie lata Balbinka że masz ludzkiego i mądrego szefa. Robiąc mielone pamiętaj żeby nie próbować jak smakuje mięso, bo jest przecież surowe ![]() Był temat ćwiczeń w ciąży. Kurcze biegać nie lubię i nie mogę, bo mam wysiłkowe nietrzymanie moczu po pierwszym porodzie a na rowerze to lubie ale nie mam stacjonarnego a zbyt zimno żeby jeździć w plenerze Za to pomyślę nad basenem, bo to bezpieczne i skuteczne.Co do obiekcji jazdy na rowerze tp wkleje wam coś fajnego http://www.youtube.com/watch?v=U8PtR9BNmfQ
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam orbitreka w domu, ale wciąż mam duszności i jeszcze musze troche poczekac z ćwiczeniami. |
|
|
|
|
#4463 |
|
Branzoletka
|
I znalazłam bardzo fajny kalkulator poczęcia i urodzin+ rozwój dzidzi w poszczególnych dniach ciąży. Mi się data poczęcia sprawdziła
a w drugi trymestr wejdę dopiero 23 lutego http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...3.html?fresh=1
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
widzę ze nie tylko ja miakam barszcz ukraiński
![]() no i tż zrobił przemeblowanie jest dużo lepiej od razu większy pokój
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam orbitreka, ale gdzies czytalam, ze nie bardzo mozna na nim cwiczyc w ciązy... i sama nie wiem?? doradzalas sie moze kogos??
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawialam tylko z położną, mówiła, ze to zalezy od tego jak bede sie czula, jesli bedzie mnie bolec brzuch itp na pewno odrzuce cwiczenia na po porodzie.
|
|
|
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
juz gotuje sie barszczyk
![]() w sobote chyba pojde na polowanie ciuszkow dla Skarbka
|
|
|
|
#4468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Mąż uświadomił mi że Maxi cosi może zostać moim marzeniem i ,że mam zejść na ziemie w kwestii wózków. Na allegro znalazłam wózek z przekładaną rączką,ale ma kubełkowe siedzisko w spacerówce i czytałam ,że takiego siedziska się nie rozkłada tylko przechyla.I że nie ma możliwości żeby dziecko spało "na płasko".Więc odpada.A ten wózek cenowo jeszcze jest w moim zasięgu. Mam nadzieje,że przy zakupie kilku rzeczy u jednego sprzedawcy dostaniemy rabat
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że już wszystkie kupujecie, a my robimy z małżem porządki
Chociaż wolałabym iść do sklepu oglądać wózki ![]() Pokój w który będzie pokojem maleństwa jest obecnie naszą graciarnia Stoją w nim meble, które po brzegi wypełnione są ubraniami, butami, dokumentami i różnego rodzaju szpargałami. Dzisiaj uporaliśmy się z uporządkowaniem papierzysk. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle tego jest. A najgorsze dopiero przed nami.
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

. Mija się to z moimi oczekiwaniami ,ale ciuszkami nie pogardze

. Z drugiej strony jak będziemy (kiedyś) w Olsztynie to zajdziemy do Smyka i zobacze fizycznie jak wygląda to wpinanie siedziska przodem lub tyłem. Jeśli będzie łatwe to nie będę szukała wózka z przekładaną rączką. A jeżeli będzie kłopotliwe to będę musiała rozpocząć intensywne poszukiwania wózka z przekładaną rączką

), to może łatwiej będzie się skupić na brzucholku
dla szefa!
ale wiesz co? korzystajmy, bo za niedługo nam się to skończy na bardzoo dłuugie lata
Za to pomyślę nad basenem, bo to bezpieczne i skuteczne.