|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O np moje nazwisko, nie chcę go podawać, ale poszukałam do niego rymów i rymuje się z euroliga Wtedy musiałoby być Państwa "Euroligów" a to byłoby dosyć śmieszne Ja nie lubię jak ktoś odmienia moje nazwisko i było mi bardzo miło gdy dostałam zaproszenie od mojej przyjaciółki na jej wesele z nieodmienionym nazwiskiem
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to muszę szukać u siebie bo do Lublina mam za daleko Może we Wrocławiu coś znajdę jak któregoś dnia będę tam![]() Oki, lecę do pracy. Wieczorkiem będę Was nadrabiać. Miłego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
malwu gratuluję
zaklepania godziny ślubuPiękna biżuteria i buty widzę z tej samej firmy co moje ![]() kasiu bardzo chętnie od czasu do czasu bywam w okolicy bo do Kocka jeździmy
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj nakupowałam pełno dodatków ślubnych jeżeli chodzi o dekoracje, ale to jak przyjdzie wszystko, to wam pokażę
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż moje nazwisko z "i" na końcu i tak brzmi dla mnie dziwnie Mówiłam jednak o wypadku z "ów" ![]() Nie chcę się kłócić, wiem, że to co napisałam nie jest poprawne Po prostu kierowałam się, tak jak napisałam, tym, że moich gości w niektórych wypadkach bardziej zdziwiłaby odmiana ich nazwiska niż jej brak.
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2012-01-18 o 14:43 |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
To jest to, że tutaj zawsze można się wyżalić, napisać o tym co nas męczy i to pomaga. Troszeczkę, ale zawsze pomaga. Na 15.30 mamy być u księdza ![]() Cykam się strasznie!!!!!!!!!! Nie wiem czemu, przecież jesteśmy z TŻtem już długi czas, mamy te same poglądy na ważne tematy, wszystko o sobie wiemy (no dobra, większość ), a ja się cykam tego protokołu.Może dlatego, że nasz proboszcz jest strasznym formalistą i niełatwym w obejściu człowiekiem. Do czego to doszło, żeby się księdza bać! Tak wiem, teraz panikuję, a za 2 godz będę się z tego śmiała. Wiem, że nie ma się czego bać, ale jakby nie było jest to bardzo ważna sprawa dla nas, na dzień dzisiejszy najważniejsza i stresik jest. Dobra, zmykam jeszcze raz przejrzeć, czy mam wszystkie papiery. TŻta pogonić, by to świadectwo przygotował, bo on oczywiście miał cały tydzień czas, a dzisiaj nie pamięta gdzie to świadectwo może być. A jak księdzu udowodnić, że chodził na religię jak świadectwa nie znajdzie... A nasz ksiądz jest na ten punkt bardzo wyczulony... Łaaaaaaaaa
|
#1269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale podziwiam ![]() Cytat:
moje nazwisko rymuje się z Kokosz i nigdy nikt mi nie odmieniał Kokoszówna a na rodziców nie mówili Kokosze Może to też kwestia przyzwyczajenia
|
|
#1270 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam jedne 13 cm z dee zee i chodze w nich jak na szczudlach Cytat:
Cytat:
Cytat:
a moj umysl scisly jest bogatszy o bardzo cenna wiedze, dziekuje z calego serca ![]() ![]()
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na relacje późniejszą
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak samo mam, a potem wszystko świetnie wychodzi ale swoje i tak muszę przeżyć będzie dobrze
|
|||
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... tak sobie czytam te wywody o odmianie nazwisk i myślę se następująco: kurde! przecież na ślub zapraszacie bliskie sobie osoby, a nie obce i nawet jak nazwisko będzie źle odmienione to chyba nie ugodzi to w ich dobre imię, nie obrażą się śmiertelnie itp. U mnie np często zdarza się że moja mama na zaproszeniu na wesele zamiast Bogusława ma napisane Bogumiła i co? śmieje się z tego. Ja też mam nazwisko które odmienione brzmi głupio, ale kurka wodna chyba tak na prawdę nikogo to nie urazi, jeśli akurat odmienicie źle, bo skąd niby macie to wiedzieć? Liczy się że zapraszacie tę osobę ze szczerego serca, chcecie ją na swoim ślubie, chcecie z nią ten dzień świętować i chyba tyle?
Bo widze że niektóre dziewczyny martwią sie że ktoś poczuje się urażony, no ok, gdybyście zapraszały kogoś obcego to jeszcze jeszcze... ale swoi? rodzina? bliscy?
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() A mogłabyś powiedzieć ile płaciliście za Nemiroffa ? My również planujemy go kupić na wesele ,był na weselu u mojej kuzynki i wszyscy chwalili . |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiałam się tylko że mnie przechrzcili
|
|
#1276 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój filologiczny umysł i tak nie jest w stanie pojąc tego że w oficjalnych sytuacjach ktoś może pisać błędnie mimo że dobrze wie, że to jest błąd Cytat:
moje nazwisko jest podobne, nieodmienne w formie żeńskiej, także też na co dzień się tego nie odmienia, tak roboczo, no ale w oficjalnych sytuacjach tak by wypadło jednak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nazwiska Kokosz w rodzaju żeńskim się nie odmienia, więc nic dziwnego ze Ci nie mówili Kokoszówna, a liczbie mnogiej też nie byłoby Kokosze, tylko Kokoszowie ![]() Chyba powiedzenie: "Idę na chwilę do Kokoszów" nie brzmi dziwnie, ani śmiesznie, czy ja w jakimś dziwnym świecie żyję? ![]() No ale mniejsza z tym, chodzi mi tylko o to, że to tak jakby się kłócić z matematykiem że 2+2 to jest 5, bo tak ładniej wygląda i brzmi ![]() oczywiście to są Twoja zaproszenia, Twoja rodzina i Twoja sprawa jak je wypiszesz no ale jeśli ktoś na forum pyta jaka forma jest poprawna to chyba wypadałoby nie odpowiadać, skoro się nie zna poprawnej odpowiedzi, bo to jest niepotrzebne wprowadzanie koleżanek w błąd
|
|||||
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nasz ksiądz też jest formalistą i nie przepuści bez odpowiedniego papierka![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- a tak wgl to DZIEŃ DOBEREK ![]() dziewczyny czy wy non stop w domu siedzicie że tyle bazgracie? |
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo bym zareagowała :PCytat:
|
|
#1280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31696242]czekam na relację i trzymam kciuki nasz ksiądz też jest formalistą i nie przepuści bez odpowiedniego papierka
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- a tak wgl to DZIEŃ DOBEREK ![]() dziewczyny czy wy non stop w domu siedzicie że tyle bazgracie? też się kiedyś nad tym zastanawiałam ja jutro wracam do pracy i znowu będę nadrabiać kilka kilkanaście stron ![]() Cytat:
jak ja zazdroszczę takim ludziom
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31696242]
[/COLOR]a tak wgl to DZIEŃ DOBEREK ![]() dziewczyny czy wy non stop w domu siedzicie że tyle bazgracie? Część dziewczyn z pracy, część trochę z domu. Jest nas dużo, więc się tak wydaje. Ja mam dni, że nawet poczty nie mam czasu sprawdzić a czasem siedze i co posta odświeżam Cześć dziewczyn ma taktykę, że wpada raz na dzień i odpowiada tylko na najważniejsze jakieś sprawy, z część pisze non stop na rożne tematy Dziewczyny też z netu w tel korzystają i piszą
|
|
#1284 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gosza, daj potem znać jak było przy spisywaniu protokołu
![]() malwus, śliczne masz buty i dodatki! A co do biżuterii, to Ty się musisz dobrze czuć. Ja na przykład bez niczego na szyi czułabym się goło, więc będę mieć jakiś naszyjnik, ale za to bransoletki nie. Cytat:
I to takie błędne koło, bo nie da sobie przetłumaczyć, że trzeba trochę odpocząć i się zregenerować.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31696242] dziewczyny czy wy non stop w domu siedzicie że tyle bazgracie? TAK! Bo ja mam biuro w domu
|
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale do kogo jak nie do rodziny mam mieć luzackie podejście? Gdybym zapraszała nie wiem, szefową TŻta z pracy, a tego nie robie ofc
to bym ją przeprosiła kulturalnie i poinformowała że nie ukończyłam polonistyki i nie wiedziałam jak dokładnie odmienić nazwisko, ale jak to sa osoby z rodziny no to chyba mogę sobie pozwolić na takie podejście ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31696524]jest po prostu szczera mnie jak ktos czymś zirytuje to nie patrze kto to tylko walę z grubej rury [/QUOTE]no właśnie, nie powidziałabym: oh ciociu jakże Cię przepraszam za mój kardynalny błąd, po stokroć przebacz za tą zniewagę, tylko bym powiedziała: ciotuchna jak przekręciłam nazwisko to wybacz, ale wiesz że zapraszamy was serdcznie i chcemy żebyście przyszli i tyle. Moim zdaniem takie przywiązywanie wagi do tego to troche szukanie sobie problemów tam gdzie ich nie ma...
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Wpadłam na chwilę bo leżę pod kocykiem cały czas. Zatoki mnie bolą i fatalnie się czuję. Wieczorem Was nadrobię i może posiedzę z Wami trochę.
|
#1287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najbardziej się ciesze że mam luzacką świadkową jak mierzyłam pierwszą sukienkę to mi pow.; w tej sukience masz dupę jak słonica
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaklepałam sobie już termin w kwiaciarni, o tej http://zieloneklimaty.blogspot.com/. Będę mieć bukiet z gerber i goździków. Miały być same gerbery ale pani nas namówiła na goździki jako wypełnienie a moja starsza czyli siostra będzie miała cały z goździków, butonierki mogą być z gerber i goździków. Dekoracja na samochód będzie z gerber i takiej długiej trawy. Tak na miesiąc przed ustalimy całą kolorystykę. |
|
|
|
|
#1289 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

) się zdziwić jak dostaną zaproszenie dla "Państwa Wrześniów". Wiem, że taka forma jest poprawna, ale czasami dla laików brzmi ona właśnie niepoprawnie, wręcz śmiecznie i ja nie chcąc wydziwiać nie wszystkie nazwiska odmieniałam. Wiecie o co mi chodzi? zakręciłam lekko

Ja nie lubię jak ktoś odmienia moje nazwisko i było mi bardzo miło gdy dostałam zaproszenie od mojej przyjaciółki na jej wesele z nieodmienionym nazwiskiem

zaklepania godziny ślubu

Mówiłam jednak o wypadku z "ów" 

klask i:
ja mam jedne 13 cm z dee zee i chodze w nich jak na szczudlach

Nazwiska Kokosz w rodzaju żeńskim się nie odmienia, więc nic dziwnego ze Ci nie mówili Kokoszówna, a liczbie mnogiej też nie byłoby Kokosze, tylko Kokoszowie 

Dziewczyny też z netu w tel korzystają i piszą
I to takie błędne koło, bo nie da sobie przetłumaczyć, że trzeba trochę odpocząć i się zregenerować.