|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
gosiu dziekuje
Dokladnie jest tak jak mowisz, mozemy sie wypowiadac na tematy ktore nas dotyczyly i ja sie wypowiedzialam, bo bylam po peknieciu pochwy i nacieciu krocza. A teorie wszelkie sa dobre, do poczytania ale juz nie jest tak latwo je wprowadzic w zycie, bo zycie nie jest idealne tak jak w ksiazce.
|
#1922 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Piszecie o tym jak poznałyście TŻ tów to ja też coś dodam od siebie
![]() Ja mojego znałam z widzenia od dziecka...nasi rodzice się znali. Jeździliśmy razem na obozy młodzieżowe na wakacje, zimowiska itp...bardzo często. ja się kumplowałam raczej z jego bratem młodszym ode mnie o rok...jak byłam w związku z innym facetem, to jakoś tak zaczęłam się kumplować z obecnym mężem...teraz mówi, że od tamtej pory on wiedział że będę jego żoną ale tak się kumplowaliśmy ok dwa lata...ja się rozeszłam w tym czasie z poprzednim facetem i zaczęłam się spotykać z obecnym mężem nie traktowałam jednak tego zbyt poważnie...po trzech miesiącach randkowania zdalam sobie sprawę że to jest TO....jakoś tak naturalnie to przyszło pół roku później się zaręczyliśmy, rok później ślub...w 2005r. miałam wtedy 20 lat...ach....![]() Cytat:
Nie wiem czy przypadkiem te negatywne opinie odnośnie stelażu nie dotyczą Jumpera X...ja pisze o Jumeprze GT, który z tego co słyszałam jest poprawioną jego wersją...ale mogę się mylić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to zdanie ostatnie pogrubione mnie rozwaliło!
|
|
#1923 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja i maz znamy sie od piaskownicy mozna powiedziec.Jego brat chodzil ze mna do klasy w podstawowce,on byl 3 klasy wyzej.Bawilismy sie razem w gonito,podchody,wywolywal ismy duchy w piwnicy No i takie tam rozrywki niewinne wieku dzieciecego.Potem on mial dziewczyne chyba ze 3 lata i ja tez taki dluzszy zwiazek.Stracilismy kontakt.I tak prawie rownoczesnie zakonczylismy nasze zwiazki.On tez jakis czas za mna chodzil,a mi sie wydawalo dziwne byc z nim,z kims kogo znam od dziecka.Jak zapytal mi sie czy moze mnie zaprosic na randke,to zaczelam sie smiac i powiedzialam,zeby jaj sobie nie robil ![]() A to jednak nie byly zarty,bo trwa to juz ponad 10 lat. Teraz to juz na serio dobranoc!
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czekoladzie i herbacie tez jest, ale jest jej niewiele w sotunku do innych glownych skladnikow, ktore moga zdecydowanie bardziej zaszkodzic niz ta kofeina... bo np zeby zjesc w czekoladzie taka ilosc kofeiny jaka jest w filizance kawy, to trzebaby pochlonac minimum 5 tabliczek czekolady... w tym wypadku bardziej moze zaszkodzic ilosc cukru, tluszczu lub jakiegos innego skladnika, niz sama kofeina takze jesli juz, to wszystko z umiarem i z pewnoscia bedzie dobrze ![]()
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie każda depilacja (nogi, bikini), to ogromne podrażnienia, swędzenie, pieczenie. Nieprzyjemne uczucie, ale trzeba wyglądać jak człowiek. Nie pomagają mi na to kosmetyki dermatologiczne ani nic, więc nie wyobrażam sobie być obolała po porodzie, po cięciu lub pęknięciu z odrastającymi włoskami. Wolałabym chyba cesarkę albo nie wiem co.
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już dzisiaj na nogach bo mój tż musiał jechać do pracy na 2 godziny Ja znowu mam katar chyba po prostu z tych infekcji nigdy nie wyjdę a to wszystko że nie zdążyłam zaszczepić się przeciwko grypie bo tak to nigdy nie choruje przez całą zimę ![]() Życzę miłego dnia
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na drugi dzień było wesele kuzynki i wyobraźcie sobie że kamerzysta( calkiem przystojny zresztą przetańczyliśmy całą noc po jego pracy) poszedł do zespołu wziął mikrofon i wygadał że dzień wcześniej miałam urodziny i 140 osób śpiewało mi sto lat ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- a no i dzisiaj mamy 27tc +0 dni więc zaczynamy tydzień 28 ? ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]()
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Mag_99 trzymam kciuki, aby synus grzecznie poczekal do terminu porodu albo chociaz kilka tygodni jeszcze ![]() Ja gorzej sypiam ostatnio, dzis juz od 6. odkad wstal maz. Mysle, ze to troche z przejecia, bo sni mi sie wyprawka, ciaza, dzidzius zawsze tak mialam ze przed czyms waznym spac nie moglam. A ze teraz czekam na takie wielkie wydarzenie to juz 2 msc wczesniej mnie dopadlo chyba ![]() Dzis zaczynam 33 tc. Hurra ![]() Milego weekendu
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-01-21 o 08:54 |
|
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
mag trzymam kciuki żeby malec chociaż te 3 tygodnie wytrzymał
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek, dziś nadal obolała, także nadrobię tylko odrobinę.
Cytat:
bo ja z miasta niedaleko pochodzę![]() mój Tata też ma tego dnia urodziny ![]() Mag99 ja również trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku, a wizyta w szpitalu nie przedłużała się Dobrze,że Synuś już spory! Odzywaj się koniecznie co i jak![]() nadrobiłam szybciutko pocztę - piękne fotki Mravka bardzo fajna kuchnia Gosia, Tynka bardzo ładnie wyglądacie! Gosia kącik już urządzony, hoho fajnie! Ja na razie mam w głowie, oczywiście chciałabym juz zabrac się za urządzanie, ale troszkę za wcześnie
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-21 o 09:17 |
|
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() Aguska jaka romantyczna historia Wasza....nocne rozmowy przez okno...hmmm fajnie jak tak blisko siebie sie mieszkalo. mialam jednego chlopaka z tej samej wioski kiedys, fajnie bo nie mial daleko do domu a moj obecny Tz mial 4o min tramwajem jesli musial wracac do swojego mieszkania, wiec aby oszczedzic mu fatygi mieszkal juz wlasciwie u mnie odkad 3 miesiace bylismy razem, mial przy okazji o wiele blizej do pracy, ale za swoja stancje jeszcze placil tak na wszelki wypadek, bo bylam nieprzewidywalna i pakowalam go kilka razy, a po pol roku przeprowadzilismy sie do niego na stancje bo jego wspollokatorzy sie wyprowadzili...chomiczowk a chomiczowka![]() nawet spalam dosc dobrze ale biodra dawaly mi czadu w nocy;( ze spojeniem troszke lepiej. nie bylam w pracy jeden dzien, a wydaje mi sie jakbym siedziala w domu juz przynajmniej tydzien, bo moze inaczej jest jak sie chodzi normalnie i wiekszosc rzeczy, a inaczej jak sie lezy w lozku. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-21 o 10:01 |
|
|
|
#1935 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wyspana,wcinam sniadanko i kawke slaba pije(no nie umiem z niej zrezygnowac).
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
mag_99 trzymaj się! ty już jesteś w 35 tc? to i tak jakbyś urodziła za 3 tyg to będzie w terminie. a tych wód to może jeszcze przybyć, bo lekarze na patologii u mnie mówili że dziecko może sobie te wody dosiusiać - dlatego ten warunek DUŻO PIĆ
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Monia moj maz mi mowil, ze juz mnie "podgladal" jak z kotem wychodzilam na spacery na czerwonej smyczy hihihih (mialam wtedy 10 lat), to ze juz wtedy wpadlam mu w oko
A mial za blisko do mnie i przewaznie sie spoznial No i teraz mam romantycznie przez okno tak, ze tesciowa jak widzi u mnie ze o 23 sie swieci to wydzwania z pytaniem czemu sie u nas jeszcze swieci, tyle romantyzmu pozostalo
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Mag będzie dobrze
Hej ![]() Jakoś wczoraj nic nie pisałam, tylko podczytywałam na bieżąco zamierzam się wreszcie wziąć do nauki, bo śmiechem żartem zaraz obudzę się z ręką w nocniku Tyle się naczytałam teraz o tej kofeinie, że nie wypiję dziś kawy (nie wiem czy dam radę!), a jeszcze wczoraj wchłonęłam 0,5l pepsi - no tak mi się chciało Widzę, że u nas na wątku to pary długie stażem i dość świeże - ale fajnie tak to życie się układa i pisze ciekawe historie. Ja to byłam gówniara (14lat) jak się w swoim TŻ zakochałam i zaczęliśmy "chodzić" bardzo miło wspominam te minione lata, było zwariowanie (i czasem dramatycznie - te rozstania Dobra ogarniam się, bo jeszcze w piżamie i nic znów nie zrobię... PS. W ilu stopniach prałyście pieluchy tetrowe? a flanelę w ilu najlepiej prać?
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki, witamy sie w ... 34tc
Bylam z rana na zakupach i naprawde ostatni raz sama ... nie dzwigalam nic, jedynie pchalam wozek z zakupami, ale nagle zaczal mnie tak mocno bolec brzuch ze az sie wystraszylam... maz powiedzial mi z rana zanim pojechalam, ze on moze jechac tylko mam mu liste zrobic, ale ja oczywiscie musialam sama Ide Was nadrabiac.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
To ja jeszcze dodam, że mój TŻ od początku nazywał mnie ''Żona'' chyba wiedział, że to tak się ma skończyć. Zresztą mówi tak do mnie do dziś. Jak powie po imieniu to jakoś dziwnie się czuję hehe jak by do koleżanki mówił. A Aguśkaa Twoja historia to rzeczywiście bardzo fajna jest I romantyczna bardzo.Gosia dziękuję Ci za podpowiedź w sprawie laktatora, myślę, że chyba się na niego zdecyduję
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() evvia ja pralam wszystkie rzeczy w temp. 40 stopni ale pralam pieluchy z ubrankami. Pieluszki tetrowe mysle ze spokojnie mozna w 60 stopniach, ja nawet gotowalam w garze, wiec wtedy temp. ma 100 stopni i nic sie z nimi nie zrobilo.
|
|
#1942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do pekania i ciecia... ja bym wolala byc nacieta niz peknac... niektore pekniecia sa straszne i potem lekarz ma wiecej roboty.... a co do pogrubionego - zdarza sie. Moja mama urodzila sn 4 dzieci, za pierwszym razem pekla, pozniej za kazdym byla cieta i to w tym samym miejscu. Oczywiscie ze zaczyna dzisiaj 28 tydzien.... 27+1 to juz pierwszy dzien 28 tygodnia. Jak bedzie 27+7 to w sumie bedzie skonczony 28 tydzien ciazy i zaczety 29 Ja dzsiiaj mam rowno 33 tc czyli zaczynam 34 tydzien ![]() Macie romantyczne historie z Waszymi TZ ![]() fajnie my poznalismy sie przez net, jak mialam niecale 17 lat, maz mnie oklamal wtedy ze ma 26 bo mimo ze nie mial mnie w planach jako dziewczyne, randke itp to stwierdzil ze laski nie chca gadac ze starszymi niz 10 lat facetami pisalismy jakos 2-3 miesiace, przyjechal do polski, spotkalismy sie i od tamtego dnia jestesmy razem
||||
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy zrobiłam.
Widzę że na wspomnienia Wam się zebrało. Ja z moim tż znam się 11 lat na początku znajomości bylismy na Pan Pani bo znaliśmy się słuzbowo i cały rok mojemu tż się zbierało żeby mnie zaprosić na randkę i tak jak się zdecydował to zaprosił mnie na 3 dniowego sylwestra i tak już to trwa 10 lat.
|
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie kiedy tylko mógł to mi nucił tą piosenkę
Emigra podziwiam, że taka odległość i te trzy lata i daliście radę.
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze inaczej jest jak odrazu czlowiek sie decyduje na zwiazek mimo odleglosci, a inaczej jak bedac ciagle razem blisko, nagle zycie kaze sie rozstac na dlugo ... ale widywalismy sie raz, dwa razy w miesiacu na weekend, wszelkie ferie i wakacje u niego spedzalam wiec dalo sie przezyc choc latwo nie bylo
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej z rańca,
![]() Aguśka fajna ta Wasza historia miłosna ![]() Pozostałe historię też romantyczne , fajnie tak powspominać , prawda ?![]() Ja mojego TŻ zobaczyłam pierwszy raz na Andrzejkach w 2001 , był kolegą chłopaka koleżanki , tańczył sobie , a ja do koleżanki na ucho :ten fajny, ale młody i blondyn . Nastał styczeń 2002, imieniny wspominanej koleżanki , przylazłam i się wpakowałam komuś na miejsce przy stoliku, no i był to ten Młody Blondyn, tak jakoś mnie zagadywał ,że całą imprezę z nim spędziłam,okazało się ,ze jest w moim wieku, więc odetchnęłam, bo myślałam,że ma z 17 lat ( ja wtedy 22) oczywiście mój latawiec już inny kwiatek obskakiwał i mojemu Tż powiedziałam ,że pewnie Go latawiec poprosił o zajęcie się mną,żebym mu tyłka nie zawracała.Zaprzeczył i obiecał,że przyjedzie do mnie na uczelnie w poniedziałek.Sobie pomyślałam, ładny wałek . Czekam w poniedziałek na egzamin na uczelni i patrzę idzie On to schowałam paszczę za książką od języka francuskiego ( dobrze ,że to A4 było czy chcę w to brnąć.Potem jeszcze Go kilka dni robiłam w balona , ale dzielnie nie odpuszczał.To jak już tak dzielnie walczył to dałam skusić na spotkanie i tak się zaczęło kręcić.Skończyliśmy studia, zaręczyny nad morzem w 2006, w 2007 roku zamieszkaliśmy razem, w maju 2008 ślub , w styczniu 2010 pojawiła się Nina i tak to powstała nasza rodzinka ![]() Roksape ja mam laktator TT i jestem zadowolona, ale to jest tak,że żeby wydać opinię to bym musiała udój przeprowadzić kilkoma.Ważne ,żeby w miarę możliwości mieć laktator tej firmy co butelki, bo to ułatwia sprawę, można podłączyć flaszkę do laktatora i tam bezpośrednio ściągać, jest mniej kombinowania , nie trzeba przelewać itd.Pieluchy prałam w 80 stopniach, ciuszki jasne bardzo i białe w 40, kolory w 30 , z ciuchami to odświeżenie głównie było , więc tak wydawało mi się ok. ps. aaa jeszcze się okazało,że studiowałam na roku z 3 koleżankami tż z klasy w LO, niezły zbieg okoliczności, bo jednak poznań wielki, kierunków studiów cała masa, wiary od cholery i aż 3 dziewczyny na 80 były z jego klasy, dodam,że wszystkich 3 nie znosiłam od początku studiów, ale potem się jakoś polubiłyśmy
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-21 o 11:06 |
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze że synek jest już na tyle duży że spokojnie może się urodzić w lutym bez żadnego ryzyka jak podadzą te sterydy. Staraj się nie stresować choć wiem że pewnie to trudne
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
lena ja pochodzę z okolic Włoszczowy,więc do Zagnańska mam około 60km. nie blisko ani nie daleko ![]() wiecie jaki miałam dziś poryty sen?? śniło mi się,że my wszystkie dziewczyny z forum spotkałyśmy się. i każda była z dzieckiem tylko ja nie a no i widziałam już córunię Zariah i Emigry. bo reszta mi się pochwalić nie chciała. nie wiem dlaczego córeczka Zariah miała rude wlosy.... a Julka miała taką śniadą cerę,proste brązowe włoski a no i wielkie czarne oczka.... i nie wiem czemu miała taką naburmuszoną minę zdecydowanie cos ze mną nie takmiłego dnia dziewczynki Edit: a wczoraj nie dopisałam najważniejszej rzeczy do naszej historii-a mianowicie u nas był taki numer,że moja "teściowa" była chrześnicą mojego dziadka! i oni się znali wszyscy,tzn rodzice tylko my o tym nie wiedzieliśmy.
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-01-21 o 11:15 |
|
|
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguskaa wszystkiego najlepszego z okazji imieninek
|
#1950 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Mi sie tak wydawalo,bo np 27 +0(a zero to inaczej nic,no nie?)=27.Tak z matematyki.Ale teraz to mnie zagielas.No ale tak jest jak mkowisz,bo jak zaczyna sie ciaza,jest powiedzmy 5 dzien,tj 1 tydz,jak jest 1 tydz i 5 dni do jest drugi tydz.Wiec jak jutro mam 29+0,to zaczelam 30 tydz.Oj ciezka ta matematyka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Dokladnie jest tak jak mowisz, mozemy sie wypowiadac na tematy ktore nas dotyczyly i ja sie wypowiedzialam, bo bylam po peknieciu pochwy i nacieciu krocza. A teorie wszelkie sa dobre, do poczytania ale juz nie jest tak latwo je wprowadzic w zycie, bo zycie nie jest idealne tak jak w ksiazce.

ale tak się kumplowaliśmy ok dwa lata...ja się rozeszłam w tym czasie z poprzednim facetem i zaczęłam się spotykać z obecnym mężem nie traktowałam jednak tego zbyt poważnie...po trzech miesiącach randkowania zdalam sobie sprawę że to jest TO....jakoś tak naturalnie to przyszło 

Trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało
a pozniej poszlam a on montowal zyrandol nowy, kupil , ladny jasniutki...w kwiatki
) i zaptal czy moze wpasc?

a flanelę w ilu najlepiej prać?

najważniejsze że synek jest już na tyle duży że spokojnie może się urodzić w lutym bez żadnego ryzyka jak podadzą te sterydy. Staraj się nie stresować choć wiem że pewnie to trudne