|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
moj Tz gra niestety...w war of warcraft czy cos takiego,gdybym go nie zganiala to by siedzial non stop ![]() a ze teraz ma troszke na glowie, zwlaszcza jak ja z tym spojeniem leze: praca, spacery z psem, sprzatanie w domu, zmywanie itd., a jeszcze na silownie chodzi co drugi dzien na godzinke, wiec za bardzo na gre czasu nie ma. i wczoraj przed snem mowi do mnie - chlopaki w grze bardzo zadowoleni ze sie pojawilem, pytam dlaczego...a on: a bo troche musialem ich poleczyc, bo wiesz jestem tam teraz lekarzem, a oni po bitwach duzo obrazen mieli a ktoregos wieczoru siedzi przed kompem a ja lezalam na kanapie a on sie smieje; pytam dlaczego- a on ze mowi do jakiegios goscia (w grze) ze zaraz musi konczyc bo ja sie wkurzam powoli, a ten gosc pisze: mi tez dziewczyna powiedziala jakis czas temu: albo gra albo ona..... no i troche mi jej brakuje bo fajna dziewczyna byla |
||
|
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Mała przykro mi z powodu babci
trzymaj sie!
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mag trzymam kciuki za przynajmniej 38 tygodni! A u mnie dylematów ciąg dalszy, nie mogę zdecydować się na wózek... A czas goni, bo pani w sklepie mówiła, że TAKO zdrożeją od 1 lutego! |
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() Mala przykro mi z powodu babci I z powodu twardnien tez, moze rzeczywiscie zrob jak mowi emigra, odwolaj ta imprezke, skoro lezysz caly czas i tak masz, to chodzenie i obslugiwanie innych na pewno Ci nie pomoze ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do pogrubionego : a tak na serio to dla mnie niedojrzalosc kazdy normalny facet nie dopusci do tego zeby kobieta musiala mu takie ultimatum postawic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Mała bardzo mi przykro Ja też mam dziś średni humor przez TŻ
|
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mala bardzo mi przykro z powodu Babci, dopiero teraz doczytalam. to co teraz mi dziecko moje w brzuchu wyprawia to..nie wiem co to jest, ale takich ruchow to jeszcze nie mialam no juz tak sie tam kotluje ze mi wszystko tam poprzestawia zaraz chyba![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Dziewczyny w UK czy mozecie polecic jakiegos kuriera Pl-UK, chodzi mi o takiego kuriera ktory od drzwi do drzwi odbierze i dostarczy paczke (ok 20kg), 3-kolowe straszydlo przyplynelo z USA i teraz mama Tz musi ten wozek wyslac do nas. bede szukac i tak w necie ale moze korzystalyscie z uslug jakiegos kuriera, to bede wdzieczna za info. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- oby humor sie poprawil |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecię też wierzga
a właśnie wszamałam dwa płaty śledzia
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj masz numer telefonu i opinie, teraz w poniedziałek ma mi przyjść paczka. Paczka do 12 kg kosztuje 12f, a cena to 1.20funta za kilogram. Zamawiam już u nich 2 raz. Korzystałam też z innych firm: Twoja paczka, Inter paczka- przyszły zniszczone kartony porozwalane, inter paczką wysyłaliśmy dekoder i antene z polski. Antena przyszła cała pognieciona. |
|
|
|
|
#1991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w załączeniu fotki |
|||
|
|
|
#1992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
Mała- współczuję...nie masz lekko...trzymaj się jakoś, chociaż wiem, że nie jest to proste.
u mnie też nie ciekawie było ostatnio, dlatego nawet nic do was nie pisałam. moja przyjaciolka leżała na patologii.minął termin porodu, łożysko zrobiło się niewydolne,tętno Malucha słabiutkie, a akcji porodowej brak.oksytocyna nic nie dała.po kilku dniach pojawiły się skurcze.były silne ale nie skracały , nie rozwierały szyjki. i się biedna męczyła. a ciąc nie chcieli. chodzilą na czworaka, wymiotowala z bólu.i czekała. aż w końcu zanikło tętno u Maluszka. okazało się że jest okręcony pępowiną.łozysko się odkleiło.w 5 min zorganizowali cesarkę. na szczęście dobrze się wszystko skończyło.Maluch urodził się wczoraj rano ,ma 56 cm i waży 3650.jest prześliczny a ja wczoraj przeżyłam piekiełko.całą noc bolał mnie ząb.o 6 rano pojechaliśmy na pogotowie, całodobowe , prywatne. dentysta powiedział, że on umywa ręce bo mój przypadek to "gorzej niż wojna". ząb do wyrwania. wysłał nas na pogotowie na nfz, pracują tam do 7. punkt 7 tam byliśmy.pani mnie nie przyjęła.powiedziała że skończyła prace i tyle.nic nie dały prośby i płacz. mówilam, że jestem w 33 t.c , jestem po operacji serca, bardzo mnie boli.gówno sobie z tego zrobiła. i tak się bujałam od tej 6 do 15. nikt mi nie chciał pomóc. w koncu się jakoś udało. na izbie przyjęć zobili mi ktg, przejrzeli badania.napisali świstek że nie ma przeciwskazań do wyrwania zęba i chirurg mi go usunął. jak zrobić mi znieczulenie, to się popłakałam z ulgi. ;potem bolało strasznie, bo znieczulenie jednak słąbiutkie było ze względu na ciążę, ząb się połamał i trzeba było po kolei każdy korzeń wyciągać. poród to będzie pikuś. sorki, za smęcenie i drastyczne opisy i w ogóle, ale jakoś musiałam się wygadać... milego weekendu dziewczyny
|
#1994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem, że to jest Jumper? Czy ta budka w spacerówce jest taka puchata,czy można odpiąć część tapicerki? Chodzi mi o tkai patent, który widziałam w Larecie, są jakby podwójne budki, wewnętrzna z bawełny i zewnętrzna z tego obiciowego materiału - na lato można grubszą warstwę odpiąć. |
|
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Agabi bidulko
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie dość, że prawie wykończyli Ci przyjaciółkę (ja nie wiem, na co oni czekali, chyba na łapówkę, skoro doprowadzili do takiej sytuacji!!!) i jej dziecko, to jeszcze Ciebie tak potraktowali! Jak można odmówić pomocy człowiekowi cierpiącemu, a co dopiero ciężarnej, obolałej babie? Przysięga Hipokratesa? Chyba Hipokryta! Aż mnie zgotowało jak to przeczytałam, podziwiam, że ich tam nie rozniosłaś!
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest Jumper.Powiem szczerze że nie przyjrzałam się tej budce czy jest podwójna. A TŻ spacerówkę zapakował już do worka i wyniósł na strych bo na razie nie będzie potrzebna. Ale jak dotykałam jej to aż taka puchata i bardzo gruba nie jest. Moim zdaniem tak w sam raz. Ma odpinany "szyberdach" ale to jak większość wózków. |
|
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj czytałam wasze posty o mężach, co przynoszą kwiaty i zazdrościłam...
a tu dziś mój wraca z zakupów z bukietem herbacianych róż więc pytam z jakiej okazji? a on że to dlatego że mnie kocha ![]() a ja, czy to przypadkiem nie dlatego że mam dzisiaj imieniny? a on zdziwiony bo po prostu zapomniał, hihi ale mu się udało
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze jednak Ci pomogli ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji imienin
||
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim Agnieszkom życzę wszystkiego najlepszego
Mała, przykro mi Trzymaj się kochana!
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Mała trzymaj się
Ja już też dawno kwiatów nie dostałam ale mam szansę w lutym bo mam urodziny |
|
|
|
#2002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam takie kolorkiagabi współczuję że musiałaś tyle cierpieć ![]() całe szczęście że z dzidzią koleżanki dobrze się skończyło, lekarze zamiast ulżyć to jeszcze pogarszają.. Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo przecież podobno o imieninach nie pamiętał (co jest do niego podobne)
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() No ja tez już od dawna żadnych kwiatków nie dostałam, ciekawe kiedy się doczekam ![]() Zaraz idę w odwiedziny do mojej babci Będzie mini imprezka zorganizowana przez wnuki której babcia się nie spodziewa ![]() Miłego wieczorku! |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sliczne brzuszki macie
|
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
agabi wspolczuje C i bolu ktory musialas przezyc
![]() i jak oni wymeczyli Twoja przyjaciolke,na co oni czekali? cale szczescie ze wszystko jest dobrze. tynka i ivonka wygladacie slicznie |
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna pewnie się nastresowała ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło i dla niej i dla maluszka ty też się nieźle nacierpiałaś, ja raz byłam świadkiem jak kobieta zażądała od dentysty pisemnego oświadczenia że jej nie przyjmie pomimo tego że jest z bólem!!! No i się gościu wystraszył i ją przyjął w końcu. Pewnie z tym pismem chciała mu jakiegoś syfu w nfz narobić że nie przyjął jej z nagłym przypadkiem.
|
|
#2009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje bardzo za zyczenia
![]() I innym Agusiom tez zycze wszystkiego najlepszego a przede wszystkim zdrowia! Dzis dzidzia z okazji imienin chyba daje mi takiego czadu, ze nie moge. ![]() Upodobala sobie prawa strone i tak sie wypina ze skora boli jak nie wiem, a jak nie wypina pupci, to uciska na tetnice pachwinowa ze dretwieje mi dosc mocno noga ![]() Cytat:
Trzymam jednak mocno kciuki, zeby maluszek posiedzial jak najdluzej. Cytat:
Przy krtani najlepsze leczenie to fenistil w kropelkach i inhalacje z soli fizjologicznej, no i leczenie p/kaszlowe, a w momencie dusznosci inhalacje nawet ze schlodzonej soli fizjologicznej (takiej z lodowki)..Ale do inhalacji trzeba miec nebulizator (dobra sprawa). My zakupilismy malemu bo nie chcial pic syropow, bardzo zwracal, nie lubial, wiec jedyne rozwiazanie to byly inhalacje No i teraz to nawet ja korzystam i sobie robie inhalacje przy chorobie. ![]() Cytat:
Trzymaj sie kochana Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze ze tak to sie skonczylo.A Ty bidulko tez sie nameczylas, wspolczuje Ci bardzo...dobrze ze juz po wszystkim.
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i wszystkiego najlepszego dla ciebie ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- ivonka jaki ładny no i duży już twój brzusio jest ![]() tynka wow twój brzuszek też już duży a mi się wydaje że mój dużo mniejszy niż wasze a mi już 34 tydzień idzie musze mężula jutro o fotke poprosić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Ważne, że się kochacie
Ale wiadomo wszystko dobrze dopoki sie zachowa umiar 

trzymaj sie!
nie widywalysmy sie za często... tym bardziej mi smutno! 

ślubu nie mamy i jakoś nam nie spieszno ze względu na nasze doświadczenia, ale jestem z nim bardzo szczęśliwa, jest moim najbliższym przyjacielem