|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Witam ponownie
My kończymy 34 tc i wg. waszych matematyk zaczynamy 35 tydzień!! Jeśli chodzi o poznanie swojego TŻ... to u nas jest ciekawa historia :P Poznaliśmy się jeszcze w LO. Tż miał wtedy 17 lat, ja już 18 ![]() W tych czasach grałam na skrzypcach w zespole kameralnym, przygotowaliśmy się do akopaniowania w kościele Katedralnym w naszym mieście do Drogi Krzyzowej dla młodzieży, która miała być w klimacie punkowym. Tak, dobrze czytacie u nas rózne klimaty panowały na Mszach i nabożeństwach -reagge, rock, muzyka filmowa itp. Tym razem padło na punk. Mój obecny mąż miał wtedy długaśne i zarazem bardzo zadbane dready - co cholernie podobało mi się u facetów. To było takie oryginalne i w ogóle :P Rozmawialiśmy kiedyś na przerwie z grupką wspólnych znajomych i że wszystkim klimat muzyki punk pasował, to "grupowo" zaprosiłam ich na ową Drogę Krzyżową. Już wcześniej upatrzony "dredziarz" zapowiedział mi że ma cheć zobaczyć co to będzie. Na co ja skrycie liczyłam. Na tą okazję wyprostowałam nawet włosy-a 7 lat temu nie prostownice nie były powszechne :P Oczywiście przyszedł, ja pięknie grałam A potem poszliśmy do knajpki na naszym renesansowym rynku na... herbatę z cytryną A potem było jeszcze kilka herbatek z podobnych okazji. Spotykaliśmy się w szkole... a kiedy nadeszły święta wielkanocne i nie widzieliśmy się te kilka dni-były wielogodzinne rozmowy przez gg, a potem przez telefon (miałam darmowe wieczory w TP w końcu w niedzielę wielkanocną przyjechał do mnie na rowerze (ok.20km) poznał moich rodziców, a w poniedziałek wielkanocny 2005r. pojechaliśmy na średniowieczny zamek w Melszytynie rowerami (ponad 60km w obie strony!!!). No i tam właśnie poprosił mnie żebym została jego dziewczyną ![]() Potem byliśmy już nierozłączni. Miałam nawet małego dredzika z tyłu głowy. Zaręczyliśmy się zimą 2008 w Tatrach na szlaku gdzie był 4 stopień zagrożenia lawinowego . A w maju 2009 roku wzięliśmy wymarzony ślub kościelny Podsumowując bardzo chcieliśmy być ze sobą i dzisiaj czuje dokładnie to samo kiedy na niego patrze Teraz czekamy na naszą córeczkę a ja wiem że jesteśmy jego ukochanymi kobietkami ![]() I taka to nasza historia... Cytat:
marzenia moje...Cytat:
Trzymaj się z tymi twardnieniami, przede wszystkim niech twoja szyjka się trzyma! Ja też twardnieje ale na tym etapie to już chyba nieuniknione. Ciekawie jak będzie po odstawieniu fenoterolu. Biorę teraz 3x1. Ale muszę wspomagać się no-spą pomiędzy. ![]() Aha. P.S. Wrzuciłam brzuszek na maila. |
||
|
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Mała, agabi dziewczyny trzymajcie sie
co do lekarzy to ja mam straszne obawy, bo czesto jest tak ze chodzi sie z tym dzieciatkiem w ciazy ,wszystko jest ok, a oni pozniej cos oleja, albo nie dopatrza i jest tragedia, ale miejmy nadzieje ze u nas bedzie wszystko ok ![]() dziekuje dziewczyny za miłe słowa, ja tak lubie ten swoj brzucholek, ze nie wiem jak sie znim rozstane ![]() ja dzis skonczyłam mega sprzatnie kuchni, wyczysciłam wszystkie szafki i wszystkie fugi, które byly juz mocno przybrudzone ,jeszcze zostało mi troche przedpokoju . co do dnia babci... ja dziadków swoich nie znałam, tylko babcie, jedna juz nie zyje, druga zyje ,ale ma nas wszystkich gdzies , zawsze do niej chodziłam na dzien babci, ale w tym roku sobie odpuszczam ,bo stwierdziłam ze nie ma co udawac.
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mam ochote na gruntowne porządki, ale czekam aż mąż skończy remont i będziemy działać dlatego cie podziwiam że sama to wszystko ładnie sobie poczyściłaś z takim dużym brzusiem
Nasz wielki dzień: 26.06.2010 Sebuś 20.03.2012 Edytowane przez aalegna Czas edycji: 2012-01-21 o 19:09 |
|
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
aalegna korzystam poki moge
no mnie chwycilo porzadnie , a ze narazie brzus grzeczny, nic nie boli to sprzatam wszystko robilam pod nieobecnosc TZ ale mnie przyłapał i przegonił, dlatego ten przedpokoj mi został
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-21 o 19:16 |
|
|
|
#2015 | |||||
|
Gang Iren
|
Ja dzis mam dzien leniucha.Juz dwa razy spalam w ciagu dnia
Co w ciazy zdarzylo mi sie moze trzeci raz.A mialam ambitne plany na dzis.Musze zaraz wziac sie za zadanie domowe z angielskiej szkoly corki o epoce wiktorianskiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No bylo to w zartach.Ale czasem jestem zla na siebie,jak wiecej czasu tu spedze.Bo nieraz nie mam czasu na to,a i tak tu siedze.Uzaleznienie? ![]() Cytat:
http://www.paczkidopolski.co.uk/ Cytat:
Cytat:
Aguska i inne Agnieszki wszystkiego najlepszego z okazji imienin
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Mała współczuję ogromnie!
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to za dziewczynka zdjęcia ściągnełam od osoby od której odkupowaliśmy wózek
![]() Dziękuje Wam za dobre opinie o wózku Zmykam patrzeć na film z TŻ "wojna żeńsko męska" ;D |
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi tak powiedziano, może mają info od producenta. A jakie masz jeszcze wątpliwości? ![]() Wiesz, ja myślę, że nie ma wózka idealnego, zawsze jest coś, co byśmy chciały inaczej, ale niestety. Powodzonka w podejmowaniu decyzji! ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Wszystkim Mamuśkom - Aguśkom życzę wszystkiego co najpiękniejsze z okazji dzisiejszych Imienin! ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Agabi współczuję przejść z ząbkiem aż mnie zaczęły boleć.. Trzymaj się dzielnie!A koleżanka to też miała przejścia... rraaany.. Dobrze, ze to tak się skończyło.. Dlaczego nie chcieli zrobić cesarki wcześniej!? |
|
|
|
|
#2019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
x-lander mi się po prostu podoba wizualnie wykończenie, kolorystyka. Opinie ma świetne. Skonsultowałam się z mamuśkami i mówią, że przekładane siedzisko nie jest do niczego potrzebne, a wręcz że krótko przydane, może na miesiąc - w razie brzydkiej pogody i tak same nie udźwigniemy spacerówki z dzieckiem w środku. Kwestia jest tylko taka, że Tako ma w tej cenie pełen wypas, folie, moskitiery, torbę, no i mimo wszystko ich stelaż i mocowanie wygląda dużo solidniej. Ale to wykończenie, no nie moja bajka te puchate poduchy, obicia.Najchętniej połączyłabym obydwa
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka7 woow Ty już 35 tydzień zaczynasz.. Fajnie.
już niedługo będzie z Tobą maluszek..![]() A brzuszek masz piękny ( w ogóle to już któryś raz patrząc na Twoje zdjęcie mam wrażenie że skądś Cię znam, albo kogoś podobnego do Ciebie A z tymi dredami to podziwiam! ;0---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
To fakt w Tako jest w sumie pełne wyposażenie (oprócz parasolki) za taką cenę.. No ale co kto woli. Ja nie mam jakiegoś strasznego uprzedzenia co do wykończenia, nie wydaje mi się jakies mega puchate ale rozumiem, że są różne zdania za różnicę w cenie zdecydowałam sie na lepszy fotelik, bo to jest dla mnie istotniejsze. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Znów bolą mnie żebra, nie wiem już jaką przyjąć pozycję..
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
jedna jest z prosiaczkiem, druga z kubusiem puchatkiem-wielkość około 24cm. kupiłam je przy okazji innych zakupów, a tak to jeszcze poluję na postacie z miszki miki i przyjaciele
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu babci
|
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak i ja
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam dziś najzwyklejszy nawilżacz powietrza, krople do inhalacji. Jest lepiej. Oczywiście do tego przeciwkaszlowe tabletki. Lekarz dodatkowo kazał dużo pić (znaczy się często). Bo popołudniu potrzebna była kolejna lekarska wizyta. Ale lekarz powiedział dokładnie to co ja (ha! jaka ja jestem mądra!) więc teraz mąż nie ma wyjścia i grzecznie się slucha co robić
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Melduję się i zaczynam nadrabianie od czwartku...kurcze..tyle stron zaległości.. U mnie z nowości - wózeczek już jest u nas, w czwartek uskutecznialiśmy wojaże po Polsce po jego odbiór
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan wklejam Ci linka przesylek kurierskich, z ktorych my korzystalismy. To jest firma, ktora korzysta z uslug DPD. Tu jest wszystko bardzo dokladnie opisane, przeczytaj sobie rowniez: wazne informacje dodatkowe dla klientow. Przyznam, ze podrozeli, my poltora roku temu placilismy 20f, teraz jest 25f ale licza za cala paczke do 30kg, a nie za kazdy kilogram z osobna. My bylismy zadowoleni, paczke mozna sledzic, szybko odbieraja i szybko dostarczaja. Dziewczyny mowily jeszcze o innych firmach, wiec mozesz sobie porownac
![]() taniapaczka |
|
|
|
#2027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja za to kaszle i nie wiem co moge jeszcze procz lipy i miodkow? Syropu z cebuli sie nie tkne. ![]() Cytat:
![]() lena mnie tez czesto boli wlasnie pod zebrami taki okropny bol ktorego nie da sie wyelimowac zadna pozycja.... A dzis dodatkowo moje dziecko chce wyjsc prawym bokiem, ja nie wiem co robi w tym brzuszku ale nie jest to przyjemne. Mysle ze moze sie przekreca do pozycji startowej oby!
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie zrobiłam bigosik
![]() i za chwilę będę przygotowywać kąpiel, z powodu braku gazu muszę gotować na kuchence(dobrze że jest na prąd) co mi zajmie baaaardzo dużo czasuEdytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-01-21 o 21:15 |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, ja też kaszlę, ale mało. Mi pomaga malina, miód, inhalacje z rumianku (do tuby inhalacyjnej można kupić azulan, jest lepszy, bo bardziej skoncentrowany).
Ale czuję, że nawilżone nieco powietrze i niższa temperatura w pokoju znacznie lepiej na mnie działają (i na męża również, kaszle zdecydowanie mniej).
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyliśmy patrzeć na film (nawet fajny
) ale dziewczyny zgrzeszyłam no ale chyba czasem zgrzeszyć można co nie??
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja jak mialam taki dylemat to corka mi powiedziala,ze nie mam sie martwic,bo dziecko jak cos jest niedobre dla niego to wypluje.Wiec nie martw sie,najwyzej bedzie plulo
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz jakbym wiedziała to bym Cię zaprosiła wtedy zjadłybyśmy po połowie Cytat:
|
||
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SuperMój brzuch wczoraj wieczorem
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie funkcja przekładanej rączki przydała się nie w razie brzydkiej pogody, a głownie wtedy gdy było mnóstwo owadów latem ( a ten rok się zapowiada na taki,że będzie ich multum ). Wolałam mieć Małą na oku i to nie była nawet kwestia przekładania w czasie jazdy całej spacerówki, zaczynając spacer już miałam Małą przodem do siebie.Gdzieś też czytałam,że dziecko 6 miesięczne może być niespokojne po spacerach przodem do ludu ,gorzej spać itd. bo jednak za dużo wrażeń jak na takiego małego bobasa.Też kiedyś myślałam ,żeby kupić x landera , ale ten minus zaważył jednak.Aguśka wszystkiego najlepszego z okazji imienin, dużo dużo zdrowia i spełnienia marzeń, lekkiego porodu i samych radosnych chwil z Twoimi Trzema Facetami ![]() Mała bardzo mi przykro Kochana Agabi co za ludziska stanęły Ci wredne na drodze, zaciukałabym na miejscu , ale dobrze,że ząb usunięty.Wróciłam z dnia Babci , jutro ciąg dalszy ![]() Obskoczyłam też sklepy, nic ciekawego nie znalazłam, ale kupiłam piękną wanienkę kremową metaliczną z misiami Spotkałam dwie koleżanki ze studiów, dla mnie to dziwne, bo kurna taki wielki Poznań , byłam w jednym markecie i 2 sklepach dzieciowych i żeby spotkać aż dwie znajome chyba mnie śledzą Ogólnie miły dzień, ale spojenie mnie napierdziela,że hoho i pękł mi hemoroid
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poki co pije lipe z sokiem malinowym i jem miodek wykrztusny w dzien i zaczal mi sie troszke wilgotny kaszel robic. Ale ten kaszel jest dziwny, bo ogolnie jest suchy meczacy ale czasem tez wilgotny ![]() Karolinka sliczny brzus konia dzieki A ktory zylak Ci pekl? Bo mnie ostatnio ten na zewnatrz i wystarszylam sie bo na wkladce troszke krwi i szybko po lustro zeby podejrzec skad.... A smarujesz czyms te hemoroidy? ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Ide spac bo juz nie mam sily nawet na siedzenie, dziec w brzuszku mi tak daje popalic, ze czuje jakby mi skore rozrywalo ;/ Dobranoc kobietki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

My kończymy 34 tc i wg. waszych matematyk zaczynamy 35 tydzień!! 
u nas rózne klimaty panowały na Mszach i nabożeństwach -reagge, rock, muzyka filmowa itp. Tym razem padło na punk.
. A w maju 2009 roku wzięliśmy wymarzony ślub kościelny 

marzenia moje...
nie widywalysmy sie za często... tym bardziej mi smutno! 

dlatego cie podziwiam że sama to wszystko ładnie sobie poczyściłaś z takim dużym brzusiem

chyba mnie śledzą