Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 18:06   #2011
ivonka7
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Witam ponownie My kończymy 34 tc i wg. waszych matematyk zaczynamy 35 tydzień!!

Jeśli chodzi o poznanie swojego TŻ... to u nas jest ciekawa historia :P
Poznaliśmy się jeszcze w LO. Tż miał wtedy 17 lat, ja już 18
W tych czasach grałam na skrzypcach w zespole kameralnym, przygotowaliśmy się do akopaniowania w kościele Katedralnym w naszym mieście do Drogi Krzyzowej dla młodzieży, która miała być w klimacie punkowym. Tak, dobrze czytacie u nas rózne klimaty panowały na Mszach i nabożeństwach -reagge, rock, muzyka filmowa itp. Tym razem padło na punk.
Mój obecny mąż miał wtedy długaśne i zarazem bardzo zadbane dready - co cholernie podobało mi się u facetów. To było takie oryginalne i w ogóle :P Rozmawialiśmy kiedyś na przerwie z grupką wspólnych znajomych i że wszystkim klimat muzyki punk pasował, to "grupowo" zaprosiłam ich na ową Drogę Krzyżową. Już wcześniej upatrzony "dredziarz" zapowiedział mi że ma cheć zobaczyć co to będzie. Na co ja skrycie liczyłam. Na tą okazję wyprostowałam nawet włosy-a 7 lat temu nie prostownice nie były powszechne :P Oczywiście przyszedł, ja pięknie grałam A potem poszliśmy do knajpki na naszym renesansowym rynku na... herbatę z cytryną na to było nas stać.
A potem było jeszcze kilka herbatek z podobnych okazji. Spotykaliśmy się w szkole... a kiedy nadeszły święta wielkanocne i nie widzieliśmy się te kilka dni-były wielogodzinne rozmowy przez gg, a potem przez telefon (miałam darmowe wieczory w TP w końcu w niedzielę wielkanocną przyjechał do mnie na rowerze (ok.20km) poznał moich rodziców, a w poniedziałek wielkanocny 2005r. pojechaliśmy na średniowieczny zamek w Melszytynie rowerami (ponad 60km w obie strony!!!). No i tam właśnie poprosił mnie żebym została jego dziewczyną -jak już mnie tak wymęczył to co miałam powiedzieć
Potem byliśmy już nierozłączni. Miałam nawet małego dredzika z tyłu głowy. Zaręczyliśmy się zimą 2008 w Tatrach na szlaku gdzie był 4 stopień zagrożenia lawinowego . A w maju 2009 roku wzięliśmy wymarzony ślub kościelny
Podsumowując bardzo chcieliśmy być ze sobą i dzisiaj czuje dokładnie to samo kiedy na niego patrze Teraz czekamy na naszą córeczkę a ja wiem że jesteśmy jego ukochanymi kobietkami
I taka to nasza historia...

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
nie mowie hop ... po prostu kieruje sie tym, co slysze od znajomych, ktore maja za soba porody sn i wiele razy juz slyszalam, ze lepiej byc nacietym niz popekac. Zdaje sobie sprawe z tego, ze kazdy organizm jest inny i inaczej dochodzi do siebie, no i z tego ze polog to nie sielanka i nacierpiec sie trzeba
Położne mówią że lepiej naturalnie pęknąć -zresztą to logiczne, bo pęka tylko wierzchnia warstwa. A podczas nacięcia tnie się mięsień... no to chyba jest jasne co będzie goiło się dłużej. Ja mam nadzieje że masaż krocza pomoże uniknąć mi nacięcia... i że trafię na położną która będzie potrafiła dobrze chronić krocze... marzenia moje...

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim! Ja dzis znowu w średnim nastroju... od rana mam ciagle twardnienia, juz ok 15x Leze i sie nie ruszam... mam dzis wieczorem gości nie wiem jak to bedzie ... tym bardziej, ze dostalam dzis bardzo przykra wiadomość! Dzis zmarła moja babcia... była od 2 tyg w szpitalu mi nie pozwolili iść na ojom jak leżałam... teraz nie moglam jej odwiedzic... i juz tego nie zrobię nie widywalysmy sie za często... tym bardziej mi smutno!
Sorki ze zaglądam ostatnio nie za często i mniej sie udzielam...taki okres u mnie słaby...
Dziewczyny wyłącznie nadrobie Was, podzielam sie i opisze moze jak Ja sie poznałam z mężem...ale nie dzisiaj... Miłego dnia dziewczyny!
Mała bardzo mi przykro z powodu Twojej babci!
Trzymaj się z tymi twardnieniami, przede wszystkim niech twoja szyjka się trzyma! Ja też twardnieje ale na tym etapie to już chyba nieuniknione. Ciekawie jak będzie po odstawieniu fenoterolu. Biorę teraz 3x1. Ale muszę wspomagać się no-spą pomiędzy.

Aha. P.S. Wrzuciłam brzuszek na maila.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:21   #2012
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Mała, agabi dziewczyny trzymajcie sie

co do lekarzy to ja mam straszne obawy, bo czesto jest tak ze chodzi sie z tym dzieciatkiem w ciazy ,wszystko jest ok, a oni pozniej cos oleja, albo nie dopatrza i jest tragedia, ale miejmy nadzieje ze u nas bedzie wszystko ok

dziekuje dziewczyny za miłe słowa, ja tak lubie ten swoj brzucholek, ze nie wiem jak sie znim rozstane

ja dzis skonczyłam mega sprzatnie kuchni, wyczysciłam wszystkie szafki i wszystkie fugi, które byly juz mocno przybrudzone ,jeszcze zostało mi troche przedpokoju .

co do dnia babci... ja dziadków swoich nie znałam, tylko babcie, jedna juz nie zyje, druga zyje ,ale ma nas wszystkich gdzies , zawsze do niej chodziłam na dzien babci, ale w tym roku sobie odpuszczam ,bo stwierdziłam ze nie ma co udawac.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 19:08   #2013
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja dzis skonczyłam mega sprzatnie kuchni, wyczysciłam wszystkie szafki i wszystkie fugi, które byly juz mocno przybrudzone ,jeszcze zostało mi troche przedpokoju .
Natępna którą chwyciło na mega porządki? też mam ochote na gruntowne porządki, ale czekam aż mąż skończy remont i będziemy działać mama przyjdzie mi pomóc bo sama nie dam rady, jak się schylam za dużo to zaraz mnie podbrzusze boli dlatego cie podziwiam że sama to wszystko ładnie sobie poczyściłaś z takim dużym brzusiem

Edytowane przez aalegna
Czas edycji: 2012-01-21 o 19:09
aalegna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 19:13   #2014
tynka88
Zadomowienie

aalegna korzystam poki moge no mnie chwycilo porzadnie , a ze narazie brzus grzeczny, nic nie boli to sprzatam

wszystko robilam pod nieobecnosc TZ ale mnie przyłapał i przegonił, dlatego ten przedpokoj mi został

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-21 o 19:16
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 19:29   #2015
gosia261282
Gang Iren

Ja dzis mam dzien leniucha.Juz dwa razy spalam w ciagu dnia Co w ciazy zdarzylo mi sie moze trzeci raz.A mialam ambitne plany na dzis.Musze zaraz wziac sie za zadanie domowe z angielskiej szkoly corki o epoce wiktorianskiej Nie lubie zadan domowych

Cytat:
Czesc wszystkim! Ja dzis znowu w średnim nastroju... od rana mam ciagle twardnienia, juz ok 15x Leze i sie nie ruszam... mam dzis wieczorem gości nie wiem jak to bedzie ... tym bardziej, ze dostalam dzis bardzo przykra wiadomość! Dzis zmarła moja babcia... była od 2 tyg w szpitalu mi nie pozwolili iść na ojom jak leżałam... teraz nie moglam jej odwiedzic... i juz tego nie zrobię nie widywalysmy sie za często... tym bardziej mi smutno!
Sorki ze zaglądam ostatnio nie za często i mniej sie udzielam...taki okres u mnie słaby...

Dziewczyny wyłącznie nadrobie Was, podzielam sie i opisze moze jak Ja sie poznałam z mężem...ale nie dzisiaj... Miłego dnia dziewczyny!
Wspolczuje.I z powodu babci i ze znowu te twardnienia masz.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja sie tez wkurzalam na meza ze ciagle tylko ''te kury glaszcze'' ale on to robil podczas pracy w sumie, jak czekal az cos mu sie zaladuje, zaktualizuje to tak sobie wypelnial nude

do pogrubionego :
a tak na serio to dla mnie niedojrzalosc kazdy normalny facet nie dopusci do tego zeby kobieta musiala mu takie ultimatum postawic
Moj ostatnio powiedzial albo wizaz albo ja
No bylo to w zartach.Ale czasem jestem zla na siebie,jak wiecej czasu tu spedze.Bo nieraz nie mam czasu na to,a i tak tu siedze.Uzaleznienie?

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Dziewczyny w UK czy mozecie polecic jakiegos kuriera Pl-UK, chodzi mi o takiego kuriera ktory od drzwi do drzwi odbierze i dostarczy paczke (ok 20kg), 3-kolowe straszydlo przyplynelo z USA i teraz mama Tz musi ten wozek wyslac do nas.
bede szukac i tak w necie ale moze korzystalyscie z uslug jakiegos kuriera, to bede wdzieczna za info.

Nie bralam nigdy kuriera.Ale kolezanka kiedys przeslala mi linka z czego ona korzystala:

http://www.paczkidopolski.co.uk/

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

My dziś odebraliśmy TAKO i jestem zadowolona jak na razie. Zobaczymy jak będzie przy częstszym użytkowaniu, bo na razie tylko stoi
w załączeniu fotki
Bardzo ladny wozek

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

a ja wczoraj przeżyłam piekiełko.całą noc bolał mnie ząb.o 6 rano pojechaliśmy na pogotowie, całodobowe , prywatne. dentysta powiedział, że on umywa ręce bo mój przypadek to "gorzej niż wojna". ząb do wyrwania. wysłał nas na pogotowie na nfz, pracują tam do 7. punkt 7 tam byliśmy.pani mnie nie przyjęła.powiedziała że skończyła prace i tyle.nic nie dały prośby i płacz. mówilam, że jestem w 33 t.c , jestem po operacji serca, bardzo mnie boli.gówno sobie z tego zrobiła. i tak się bujałam od tej 6 do 15. nikt mi nie chciał pomóc. w koncu się jakoś udało. na izbie przyjęć zobili mi ktg, przejrzeli badania.napisali świstek że nie ma przeciwskazań do wyrwania zęba i chirurg mi go usunął. jak zrobić mi znieczulenie, to się popłakałam z ulgi. ;potem bolało strasznie, bo znieczulenie jednak słąbiutkie było ze względu na ciążę, ząb się połamał i trzeba było po kolei każdy korzeń wyciągać. poród to będzie pikuś.

sorki, za smęcenie i drastyczne opisy i w ogóle, ale jakoś musiałam się wygadać...

milego weekendu dziewczyny
Ale mialas przezycia biedulko.Wspolczuje.

Aguska i inne Agnieszki wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Stary 2012-01-21, 19:36   #2016
lena_mi
Zakorzenienie

Mała współczuję ogromnie!
Stary 2012-01-21, 19:38   #2017
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Super wozeczek, a co to za dziewczynka w lustrze?
Nie wiem co to za dziewczynka zdjęcia ściągnełam od osoby od której odkupowaliśmy wózek

Dziękuje Wam za dobre opinie o wózku

Zmykam patrzeć na film z TŻ "wojna żeńsko męska" ;D
Stary 2012-01-21, 19:45   #2018
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro... Trzymaj się dzielnie!

Mag trzymam kciuki za przynajmniej 38 tygodni!

A u mnie dylematów ciąg dalszy, nie mogę zdecydować się na wózek... A czas goni, bo pani w sklepie mówiła, że TAKO zdrożeją od 1 lutego!

tez mi tak powiedziano, może mają info od producenta.
A jakie masz jeszcze wątpliwości?
Wiesz, ja myślę, że nie ma wózka idealnego, zawsze jest coś, co byśmy chciały inaczej, ale niestety.
Powodzonka w podejmowaniu decyzji!

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Wszystkim Mamuśkom - Aguśkom życzę wszystkiego co najpiękniejsze z okazji dzisiejszych Imienin!

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Agabi współczuję przejść z ząbkiem aż mnie zaczęły boleć.. Trzymaj się dzielnie!
A koleżanka to też miała przejścia... rraaany.. Dobrze, ze to tak się skończyło.. Dlaczego nie chcieli zrobić cesarki wcześniej!?
Stary 2012-01-21, 19:47   #2019
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
tez mi tak powiedziano, może mają info od producenta.
A jakie masz jeszcze wątpliwości?
Wiesz, ja myślę, że nie ma wózka idealnego, zawsze jest coś, co byśmy chciały inaczej, ale niestety.
Powodzonka w podejmowaniu decyzji![COLOR="Silver"]
Ogólnie powiem tak:
x-lander mi się po prostu podoba wizualnie wykończenie, kolorystyka. Opinie ma świetne. Skonsultowałam się z mamuśkami i mówią, że przekładane siedzisko nie jest do niczego potrzebne, a wręcz że krótko przydane, może na miesiąc - w razie brzydkiej pogody i tak same nie udźwigniemy spacerówki z dzieckiem w środku. Kwestia jest tylko taka, że Tako ma w tej cenie pełen wypas, folie, moskitiery, torbę, no i mimo wszystko ich stelaż i mocowanie wygląda dużo solidniej. Ale to wykończenie, no nie moja bajka te puchate poduchy, obicia.
Najchętniej połączyłabym obydwa
Stary 2012-01-21, 20:14   #2020
lena_mi
Zakorzenienie

Ivonka7 woow Ty już 35 tydzień zaczynasz.. Fajnie. już niedługo będzie z Tobą maluszek..
A brzuszek masz piękny ( w ogóle to już któryś raz patrząc na Twoje zdjęcie mam wrażenie że skądś Cię znam, albo kogoś podobnego do CiebieA z tymi dredami to podziwiam! ;0

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Ogólnie powiem tak:
x-lander mi się po prostu podoba wizualnie wykończenie, kolorystyka. Opinie ma świetne. Skonsultowałam się z mamuśkami i mówią, że przekładane siedzisko nie jest do niczego potrzebne, a wręcz że krótko przydane, może na miesiąc - w razie brzydkiej pogody i tak same nie udźwigniemy spacerówki z dzieckiem w środku. Kwestia jest tylko taka, że Tako ma w tej cenie pełen wypas, folie, moskitiery, torbę, no i mimo wszystko ich stelaż i mocowanie wygląda dużo solidniej. Ale to wykończenie, no nie moja bajka te puchate poduchy, obicia.
ano z tymi opiniami to różnie bo ja słyszałam też negatywne, zarówno o xlanderze, ale o tako też..
To fakt w Tako jest w sumie pełne wyposażenie (oprócz parasolki) za taką cenę.. No ale co kto woli. Ja nie mam jakiegoś strasznego uprzedzenia co do wykończenia, nie wydaje mi się jakies mega puchate ale rozumiem, że są różne zdania
za różnicę w cenie zdecydowałam sie na lepszy fotelik, bo to jest dla mnie istotniejsze.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Znów bolą mnie żebra, nie wiem już jaką przyjąć pozycję..
Stary 2012-01-21, 20:15   #2021
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

a z czym masz te naklejki?
jedna jest z prosiaczkiem, druga z kubusiem puchatkiem-wielkość około 24cm. kupiłam je przy okazji innych zakupów, a tak to jeszcze poluję na postacie z miszki miki i przyjaciele

Cytat:

Odpoczywaj, bo to najważniejsze

Bardzo mi przykro z powodu babci

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 20:19   #2022
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
ano z tymi opiniami to różnie bo ja słyszałam też negatywne, zarówno o xlanderze, ale o tako też..
To fakt w Tako jest w sumie pełne wyposażenie (oprócz parasolki) za taką cenę.. No ale co kto woli. Ja nie mam jakiegoś strasznego uprzedzenia co do wykończenia, nie wydaje mi się jakies mega puchate ale rozumiem, że są różne zdania
za różnicę w cenie zdecydowałam sie na lepszy fotelik, bo to jest dla mnie istotniejsze.
Puchatość sama w sobie wadą nie jest, ale jakoś wydaje mi się, że w lecie to się pod taką budką zrobi sauna. No i ta kratka wentylacyjna jest mikroskopijna.
Stary 2012-01-21, 20:21   #2023
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Znów bolą mnie żebra, nie wiem już jaką przyjąć pozycję..
to tak jak i ja

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 20:43   #2024
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Karolinka czyli mial kaszel krtaniowy tak? Bo skoro mu przeszlo na dworze, a przy krtaniowym swieze powietrze zmniejsza obrzek krtani i moze dlatego poczul sie wtedy lepiej.
Przy krtani najlepsze leczenie to fenistil w kropelkach i inhalacje z soli fizjologicznej, no i leczenie p/kaszlowe, a w momencie dusznosci inhalacje nawet ze schlodzonej soli fizjologicznej (takiej z lodowki)..Ale do inhalacji trzeba miec nebulizator (dobra sprawa). My zakupilismy malemu bo nie chcial pic syropow, bardzo zwracal, nie lubial, wiec jedyne rozwiazanie to byly inhalacje No i teraz to nawet ja korzystam i sobie robie inhalacje przy chorobie.
Inhalacje robię z gorącej wody w naczyniu, na głowę ręcznik.
Kupiłam dziś najzwyklejszy nawilżacz powietrza, krople do inhalacji. Jest lepiej. Oczywiście do tego przeciwkaszlowe tabletki. Lekarz dodatkowo kazał dużo pić (znaczy się często). Bo popołudniu potrzebna była kolejna lekarska wizyta. Ale lekarz powiedział dokładnie to co ja (ha! jaka ja jestem mądra!) więc teraz mąż nie ma wyjścia i grzecznie się slucha co robić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 20:47   #2025
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Melduję się i zaczynam nadrabianie od czwartku...kurcze..tyle stron zaległości..

U mnie z nowości - wózeczek już jest u nas, w czwartek uskutecznialiśmy wojaże po Polsce po jego odbiór
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 20:49   #2026
rybka13
Zakorzenienie

MoniaHan wklejam Ci linka przesylek kurierskich, z ktorych my korzystalismy. To jest firma, ktora korzysta z uslug DPD. Tu jest wszystko bardzo dokladnie opisane, przeczytaj sobie rowniez: wazne informacje dodatkowe dla klientow. Przyznam, ze podrozeli, my poltora roku temu placilismy 20f, teraz jest 25f ale licza za cala paczke do 30kg, a nie za kazdy kilogram z osobna. My bylismy zadowoleni, paczke mozna sledzic, szybko odbieraja i szybko dostarczaja. Dziewczyny mowily jeszcze o innych firmach, wiec mozesz sobie porownac
taniapaczka
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:05   #2027
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
MoniaHan wklejam Ci linka przesylek kurierskich, z ktorych my korzystalismy. To jest firma, ktora korzysta z uslug DPD. Tu jest wszystko bardzo dokladnie opisane, przeczytaj sobie rowniez: wazne informacje dodatkowe dla klientow. Przyznam, ze podrozeli, my poltora roku temu placilismy 20f, teraz jest 25f ale licza za cala paczke do 30kg, a nie za kazdy kilogram z osobna. My bylismy zadowoleni, paczke mozna sledzic, szybko odbieraja i szybko dostarczaja. Dziewczyny mowily jeszcze o innych firmach, wiec mozesz sobie porownac
taniapaczka
wielkie dzieki raczej z tej firmy skorzystamy

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:07   #2028
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co to za dziewczynka zdjęcia ściągnełam od osoby od której odkupowaliśmy wózek

Dziękuje Wam za dobre opinie o wózku

Zmykam patrzeć na film z TŻ "wojna żeńsko męska" ;D
rozumiem
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Inhalacje robię z gorącej wody w naczyniu, na głowę ręcznik.
Kupiłam dziś najzwyklejszy nawilżacz powietrza, krople do inhalacji. Jest lepiej. Oczywiście do tego przeciwkaszlowe tabletki. Lekarz dodatkowo kazał dużo pić (znaczy się często). Bo popołudniu potrzebna była kolejna lekarska wizyta. Ale lekarz powiedział dokładnie to co ja (ha! jaka ja jestem mądra!) więc teraz mąż nie ma wyjścia i grzecznie się slucha co robić
To zycze powodzenia w walce z chorobskiem.
Ja za to kaszle i nie wiem co moge jeszcze procz lipy i miodkow?
Syropu z cebuli sie nie tkne.
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Melduję się i zaczynam nadrabianie od czwartku...kurcze..tyle stron zaległości..

U mnie z nowości - wózeczek już jest u nas, w czwartek uskutecznialiśmy wojaże po Polsce po jego odbiór
hej hej

lena mnie tez czesto boli wlasnie pod zebrami taki okropny bol ktorego nie da sie wyelimowac zadna pozycja....
A dzis dodatkowo moje dziecko chce wyjsc prawym bokiem, ja nie wiem co robi w tym brzuszku ale nie jest to przyjemne. Mysle ze moze sie przekreca do pozycji startowej oby!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:14   #2029
88natka
Zadomowienie

ja właśnie zrobiłam bigosik i za chwilę będę przygotowywać kąpiel, z powodu braku gazu muszę gotować na kuchence(dobrze że jest na prąd) co mi zajmie baaaardzo dużo czasu

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-01-21 o 21:15
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:14   #2030
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, ja też kaszlę, ale mało. Mi pomaga malina, miód, inhalacje z rumianku (do tuby inhalacyjnej można kupić azulan, jest lepszy, bo bardziej skoncentrowany).
Ale czuję, że nawilżone nieco powietrze i niższa temperatura w pokoju znacznie lepiej na mnie działają (i na męża również, kaszle zdecydowanie mniej).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-21, 21:16   #2031
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wielkie dzieki raczej z tej firmy skorzystamy
Polecam sie na przyszlosc

tynka i ivonka bardzo ladne brzuszki
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:31   #2032
Nikii89
Zakorzenienie

Właśnie skończyliśmy patrzeć na film (nawet fajny ) ale dziewczyny zgrzeszyłam przez ten film zjadłam całą paczkę chipsów -zielona cebulka. Teraz mi głupio no ale chyba czasem zgrzeszyć można co nie??
Stary 2012-01-21, 21:35   #2033
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie skończyliśmy patrzeć na film (nawet fajny ) ale dziewczyny zgrzeszyłam przez ten film zjadłam całą paczkę chipsów -zielona cebulka. Teraz mi głupio no ale chyba czasem zgrzeszyć można co nie??
ja jak bym miała te chipsy to też bym zgrzeszyła, u nas w sklepie są tylko paprykowe

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:36   #2034
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ja jak mialam taki dylemat to corka mi powiedziala,ze nie mam sie martwic,bo dziecko jak cos jest niedobre dla niego to wypluje.Wiec nie martw sie,najwyzej bedzie plulo
Stary 2012-01-21, 21:44   #2035
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja jak bym miała te chipsy to też bym zgrzeszyła, u nas w sklepie są tylko paprykowe
kupiłam je z myślą że zjem je po trochu tak na 2-3 dni a tu były i zaraz ich nie ma no widzisz jakbym wiedziała to bym Cię zaprosiła wtedy zjadłybyśmy po połowie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja jak mialam taki dylemat to corka mi powiedziala,ze nie mam sie martwic,bo dziecko jak cos jest niedobre dla niego to wypluje.Wiec nie martw sie,najwyzej bedzie plulo
Hehehe... święta racja. Masz bardzo mądrą córkę
Stary 2012-01-21, 21:44   #2036
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie, czasami zgrzeszyc mozna

Stary 2012-01-21, 21:54   #2037
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Mój brzuch wczoraj wieczorem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-21, 22:08   #2038
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
super brzuszek

Stary 2012-01-21, 22:10   #2039
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie powiem tak:
Hej hej,
u mnie funkcja przekładanej rączki przydała się nie w razie brzydkiej pogody, a głownie wtedy gdy było mnóstwo owadów latem ( a ten rok się zapowiada na taki,że będzie ich multum ). Wolałam mieć Małą na oku i to nie była nawet kwestia przekładania w czasie jazdy całej spacerówki, zaczynając spacer już miałam Małą przodem do siebie.Gdzieś też czytałam,że dziecko 6 miesięczne może być niespokojne po spacerach przodem do ludu ,gorzej spać itd. bo jednak za dużo wrażeń jak na takiego małego bobasa.Też kiedyś myślałam ,żeby kupić x landera , ale ten minus zaważył jednak.

Aguśka
wszystkiego najlepszego z okazji imienin, dużo dużo zdrowia i spełnienia marzeń, lekkiego porodu i samych radosnych chwil z Twoimi Trzema Facetami
Mała bardzo mi przykro Kochana trzymaj się.

Agabi co za ludziska stanęły Ci wredne na drodze, zaciukałabym na miejscu , ale dobrze,że ząb usunięty.
Wróciłam z dnia Babci , jutro ciąg dalszy
Obskoczyłam też sklepy, nic ciekawego nie znalazłam, ale kupiłam piękną wanienkę kremową metaliczną z misiami
Spotkałam dwie koleżanki ze studiów, dla mnie to dziwne, bo kurna taki wielki Poznań , byłam w jednym markecie i 2 sklepach dzieciowych i żeby spotkać aż dwie znajome chyba mnie śledzą
Ogólnie miły dzień, ale spojenie mnie napierdziela,że hoho i pękł mi hemoroid
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 22:27   #2040
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, ja też kaszlę, ale mało. Mi pomaga malina, miód, inhalacje z rumianku (do tuby inhalacyjnej można kupić azulan, jest lepszy, bo bardziej skoncentrowany).
Ale czuję, że nawilżone nieco powietrze i niższa temperatura w pokoju znacznie lepiej na mnie działają (i na męża również, kaszle zdecydowanie mniej).
tez zauwazylam, ze przy nawilzonym powietrzu i lepiej sie spi i mniej kaszle itd
Poki co pije lipe z sokiem malinowym i jem miodek wykrztusny w dzien i zaczal mi sie troszke wilgotny kaszel robic. Ale ten kaszel jest dziwny, bo ogolnie jest suchy meczacy ale czasem tez wilgotny
Karolinka sliczny brzus

konia dzieki
A ktory zylak Ci pekl? Bo mnie ostatnio ten na zewnatrz i wystarszylam sie bo na wkladce troszke krwi i szybko po lustro zeby podejrzec skad....
A smarujesz czyms te hemoroidy?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ide spac bo juz nie mam sily nawet na siedzenie, dziec w brzuszku mi tak daje popalic, ze czuje jakby mi skore rozrywalo ;/
Dobranoc kobietki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości