Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 09:03   #2821
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
mój synek tez jest mały, w 32 tc miał 1640g i mi już pani powiedziała że pewnie będzie mniejszy i że jak do 2,5 kg dociągnie to nie mamy powodu do zmartwień.

dziewczyny jakie macie plany obiadowe na dzis, bo ja kompletnie nie wiem co dziś upichcić
Aha no to pewnie z mojego lekarza jest jakiś straszyciel albo ja tak odebrałam te jego przemyślenia

Ja dziś planuję zrobic spagetti carbonara ale po raz pierwszy to będe robic i zamierzam zedrzec jakiś przepis z internetu więc od razu mówię że jeśli chodzi o jakieś porady dot przepiu itd to sie nie nadaję
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:04   #2822
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Myślisz że i tak nie posłucha?
musi sie słuchać inaczej niech rosnie duza i zdrowa
Stary 2012-01-26, 09:08   #2823
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
musi sie słuchać inaczej niech rosnie duza i zdrowa
No właśnie nie słucha wcale, od rana wierzga jak wariatek mały, będzie karny jeżyk
Stary 2012-01-26, 09:20   #2824
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dziś odpisywałam na smsy z weekendu (nie zawsze odpisuję od razu ). Piszę z koleżanką, że coraz mi trudniej się kulać, że się męczę, ale na koniec czeka nagroda... a ona na to "ale ta nagroda to reprymenda"
Cóż, albo w moim słowniku słowo "reprymenda" oznacza co innego albo uważa, że podobnie jak ona dziecka nie planowałam i powinnam na przyszłość bardziej uważać.
Niektorzy mysla, ze jak ich zycie skomplikowalo sie przez dziecko to u kazdego tak jest .... My mowimy otwarcie, ze dziecko planowalismy, jest wyczekane i kochane i jakby mi ktos taki komentarz sprawil to bym chyba suchej nitki na nim nie zostawila
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dziewczyny te które dają radę golic się za pomoca lusterka poklony ale przy próbie zauważyłam że ta moja wodnista wydzielina z tego co zauważyłam jest koloru mlecznobiała więc jestem dobrej myśli ale gina i tak odwiedzam natomiast nie dałam rady się oporządzic na dole była by rzeź dosłownie chyba więc skróciłam nożyczkami
Ja z lusterkiem nie umiem tez gole sie po omacku, mimo ze przedostatnim razem bylam pewna ze juz meza zagodnie, ale jakos nie potrafie sie przemoc... dzisiaj kupie sobie krem do depilacji i wyprobuje
Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
dawno temu jakaś kobieta porwała małe dziecko bo sama nie mogła mieć swojego...może i tym razem tak jest??? albo jakiś zbok.... na fakty nie zerknę bo TV okupuja niestety
jest pelno psychicznych ludzi wokol nas .....
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No niestety TŻ Agi nie będzie mógł byc w domu długo, tylko dwa dni, Mama też nie może, obydwoje mają trudną sytuację w pracy, pisała,że Babcię przywiozą do pomocy, oby plan wypalił

Dobrze,że Agusia ma termin marcowy i że jest już w dość wysokiej ciąży, zawsze to działa na plus w takich sytuacjach.
biedna Aga, ale dobrze ze bedzie miala pomoc
Cytat:
Ja ostatnio wyczytałam ,że gdzieś facet ( gnój , bo inaczej tego nie nazwę) zgwałcił i pobił 2 miesięcznego Syna, dziecko zmarło Nie wiem co bym takiemu zrobiła
zabilabym ......
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

U mnie dalej silny ból głowy nie wiem co jest...
bidulko, a moze apap pomoze?
Cytat:
Dziewczyny ja wczoraj byłam też na wizycie i albo moja córka będzie malutką dziewczynką albo coś jest nie tak :/ Nie wiem czy mnie lekarz postraszył tylko czy coś ale powiedział że troszkę mała jest. W 33 1700g waży tylko. Myślicie że bardzo dużo jej brakuje? :/ Martwię się o nią. Dostała wczoraj zakaz intensywnego kopania bo jest chyba za ruchliwa i wszystkie kalorie spala zamiast rosnąc
Moja Julka w 32+3 wazyla dokladnie 1657 i lekarz powiedzial ze ladnie nadgonila (byla tydzien za mala, a wtedy wymiary odpowiadaly temu tygodniowi mniej wiecej) i ze te pomiary to tez nie sa tak dokladne, bo zalezy wszystko od ulozenia dziecka i tego czy da sie dobrze zmierzyc. Mysle ze nie masz sie czym martwic
Cytat:
dzien dobry również
maz poszedl na druga rozmowe o prace do tej samej firmy
no to kciuki za prace

Ja wczoraj bylam nieobecna, bo od 11 bylam z mezem w drodze mimo ze ma urlop to zaplanowal sobie ze porobi odczyty w domach klientow (jego firma zajmuje sie rozliczaniem kosztow ciepla, cos jak w polsce ISTA) i jezdzilam z nim wrocilismy po 20, zjedlismy MCa i juz nie wchodzilam na forum dzisiaj jeszcze jestem w lozku, choc po sniadanku, ale tak mnie te spojenie boli ze ledwie sie ruszam, chodze zgieta w pol
Dzisiaj jedziemy po farbe i przygotowujemy pokoj do malowania, a malowac bedzie mezus w sobote, bo dzisiaj ma zakwasy po wczorajszym bieganiu po mieszkaniach

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

a dzisiaj rano jak przytulilam sie do meza plecow to zaraz Jula sie obudzila i sprzedala kilka kopniaczkow tatusiowi, a najlepsze jest to ze mezul czul jej czkawke
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:22   #2825
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja z lusterkiem nie umiem tez gole sie po omacku, mimo ze przedostatnim razem bylam pewna ze juz meza zagodnie, ale jakos nie potrafie sie przemoc... dzisiaj kupie sobie krem do depilacji i wyprobuje

Moja Julka w 32+3 wazyla dokladnie 1657 i lekarz powiedzial ze ladnie nadgonila (byla tydzien za mala, a wtedy wymiary odpowiadaly temu tygodniowi mniej wiecej) i ze te pomiary to tez nie sa tak dokladne, bo zalezy wszystko od ulozenia dziecka i tego czy da sie dobrze zmierzyc. Mysle ze nie masz sie czym martwic

Dzisiaj jedziemy po farbe i przygotowujemy pokoj do malowania, a malowac bedzie mezus w sobote, bo dzisiaj ma zakwasy po wczorajszym bieganiu po mieszkaniach
Ja też po omacku się golę Nie próbowałam z lusterkiem jeszcze

Dzięki za informację na temat wagi Julki Wychodzi na to że mój gin to zwolennik wielkoludów a tu nasze dziewczyny pewnie drobne i delikatne

A jaki kolorek farby kupiliście?
Stary 2012-01-26, 09:22   #2826
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam wieści od Aguśki,
nie za dobre, ale każe się nie martwić, choć wiadomo,że sama się martwi i boi , kciuki będą potrzebne

Szyjka się skróciła do 7 mm, jest miękka i jest rozwarcie, na wizycie gin szybko załozył krążek,bo sytuację określił jako fatalną , oczywiście dostała nakaz bezwzględnego leżenia , tylko do wc może wstać, najbliższe dni będą decydujące ...
Trzymajmy kciuki za Nią i Maluszka i żeby udało się zorganizować opiekę dla Filipka

Stary 2012-01-26, 09:28   #2827
emigra
Zakorzenienie

Gosiu, kupimy dopiero po poludniu bedziemy w Obi ja bym chciala pojsc w taka ciepla zielen, mam podobny kolor juz w salonie na jednej scianie i chce cos podobnego do malej pokoju dodatki beda rozowe, mebelki biale

a tu nasza salonowa zielen https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=113572
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:29   #2828
desia888
Wtajemniczenie

Ale mi dlugiego posta wcielo!!!
To teraz streszcze
Aguska 33 tydzien to jeszcze nie tak zle, oczywiscie z calego serca zycze abyscie dotrwali do 38 tyg , liczy sie kazdy dzien, ale wiesz ze jakby co to lekarze wiedza co robic i napewno wszystko skonczy sie dobrze!
Fajnie ze udalo sie zorganizowac pomoc dla Filipka!

Gosica, nie martw sie, a Wy jaka miliscie z mezem wage urodzeniowa?
W koncu nie wsyztskie dzieci rodza sie 3,5 kg! A zawsze moze nadgonic, ja bym sie nie martwila, moze bedzie po prostu malutka!

Evvcia wspolczuje bolu glowy, to potrafi byc upierdliwe, apap chociaz pomaga?

Cottonpuma, trzymam kciuki za dzisiaj, a powiedz dlaczego nie robil Ci usg od 10 tyg???
Robilas gdzie indziej czy wogole nie mialas?

My dzisiaj chorobowo, Adas znowu cos zlapal i ma od rana goraczke
Wiec bedziemy byczyc sie na sofie caly dzien

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:34   #2829
agnes99
Zakorzenienie

ja sie wczoraj nie odzywałam, bo przez cały dzień bolało mnie spojenie łonowe
źle było jak siedziałam, jak leżałam i chodziłam, tylko stanie wchodziło w grę, ale ile mozna stać
dzis na szczęscie jest lepiej i mam nadzie, że tak zostanie

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-26 o 09:37
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:37   #2830
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja sie wczoraj nie odzywałam, bo przez cały dzień bolało mnie spojenie łonowe
źle było jak siedziałam, jak leżałam i chodziłam, tylko stanie wchodziło w grę, ale ile mozna stać
dzis naszczęscie jest lepiej i mam nadzie, że tak zostanie
Ile my mamuski musimy sie nacierpiec
Ale jeszcze tylko troche dziewczyny!
Kazdy dzien zbliza nas do wilekiego finalu a nagroda jest wspaniala

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-26, 09:38   #2831
agnes99
Zakorzenienie

mi już naprawdę mało zostało - 35 tydz. zaczełam
Stary 2012-01-26, 09:39   #2832
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja wczoraj byłam też na wizycie i albo moja córka będzie malutką dziewczynką albo coś jest nie tak :/ Nie wiem czy mnie lekarz postraszył tylko czy coś ale powiedział że troszkę mała jest. W 33 1700g waży tylko. Myślicie że bardzo dużo jej brakuje? :/ Martwię się o nią. Dostała wczoraj zakaz intensywnego kopania bo jest chyba za ruchliwa i wszystkie kalorie spala zamiast rosnąc
Popatrz Gosica tu:
http://www.babycenter.com/average-fe...h-weight-chart
Jak dla mnie to twoja corcia pasuje idelanie w skonczony 32 tydzien, i jak tak bedzie rosla to spokojnie do 3+ kg dociagnie. Plus wiadomo blad pomiarowy i indywidualne tempo wzrostu kazdego maluszka. Nie daj sie nastraszyc bo naprawde nie ma powodow
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:44   #2833
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za co najmniej 36tydzień, a najlepiej 38!

Lecę spać, też się jutro wybieram do gina. Ale pewnie nic odkrywczego nie będzie, od 10 tyg. nie robił usg. Do jutra!
kciuki puma za wizytę!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
gosiu, mi ciężko powiedziec, bo ja dopiero w 28 tygodniu, poza tym usg miałam dawno i nie wiem kiedy następne, więc nie wiem też ile moja waży, ale spojrzałam w kalendarz ciąży i w tej książce jest że w 33 tyg "około 2000 g". Wydaje mi się że nie ma się czym martwi, może taka jej natura, że będzie kruszynką Głowa do góry!
Stary 2012-01-26, 09:47   #2834
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

oj znów chorobowo to zdrówka dla Adasia odpoczywajcie
Stary 2012-01-26, 09:52   #2835
desia888
Wtajemniczenie

A ja bylam zla wczoraj wieczorem, pisalam ze ma loda w zamrazarce na swietowanie udanej wizyty i jak go sprobowalam to musialam wypluc i TZ tez stwierdzil ze oblesny jakis, wiec musialam go wyrzucic, a byl to grycan o smaku likieru pomaranczowego, jadl ktos?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
oj znów chorobowo to zdrówka dla Adasia odpoczywajcie
Dzieki!
No mam tylko nadzieje ze mnie nie zarazi (wyrodna matka ze mnie)
No i ze to zwykla 3 dniowka jakas i ze obedzie sie bez antybiotyku!
I w poniedzialek balik w przedszkolu, mam nadzieje tez ze go nie ominie bo bardzo na niego czeka

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-26, 09:57   #2836
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

[QUOTE=emigra;31854264]Niektorzy mysla, ze jak ich zycie skomplikowalo

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-26 o 09:59
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:57   #2837
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Gosiu, kupimy dopiero po poludniu bedziemy w Obi ja bym chciala pojsc w taka ciepla zielen, mam podobny kolor juz w salonie na jednej scianie i chce cos podobnego do malej pokoju dodatki beda rozowe, mebelki biale

a tu nasza salonowa zielen https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=113572
COś mi się to zdjęcie nie chce otworzyc

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Popatrz Gosica tu:
http://www.babycenter.com/average-fe...h-weight-chart
Jak dla mnie to twoja corcia pasuje idelanie w skonczony 32 tydzien, i jak tak bedzie rosla to spokojnie do 3+ kg dociagnie. Plus wiadomo blad pomiarowy i indywidualne tempo wzrostu kazdego maluszka. Nie daj sie nastraszyc bo naprawde nie ma powodow
Dzięki Zia I w ogóle wszystkie dziewczyny za odpowiedzi Uspokoiłyście mnie, za 2 tygodnie mamy iśc się mierzyc do pana doktora, zobaczymy jak tam z przyrostem będzie

Desia zdrówka dla synka Oby wyzdrowiał do balu!
Stary 2012-01-26, 10:06   #2838
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
nie za dobre, ale każe się nie martwić, choć wiadomo,że sama się martwi i boi , kciuki będą potrzebne

Szyjka się skróciła do 7 mm, jest miękka i jest rozwarcie, na wizycie gin szybko załozył krążek,bo sytuację określił jako fatalną , oczywiście dostała nakaz bezwzględnego leżenia , tylko do wc może wstać, najbliższe dni będą decydujące ...
Trzymajmy kciuki za Nią i Maluszka i żeby udało się zorganizować opiekę dla Filipka
oby jak najdłużej szyjka wytrzymała

Cytat:
Aguśka ja również kciuki mocno bardzo trzymam za Ciebie, wytrzymajcie z malutkim jak najdłużej

Nie mogę takich rzeczy ostatnio czytac :/ Zbyt wrażliwa się zrobiłam, to chyba te hormony wszystkie. Wczoraj jak się dowiedziałam o tym porwanym dziecku to ryczałam przez pół godziny Wiem, głupia jestem.

Hell yeah

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką co urodziła pod koniec listopada. Pytałam się ile synek ważył jak się urodził to powiedziała mi że to dziwne, bo jak miała 2-3 tyg przed porodem USG to wyszło 1600 w dniu porodu robili jej USG to wyszło 2200 a urodził się właśnie 3500

Cytat:
dzien dobry również
maz poszedl na druga rozmowe o prace do tej samej firmy

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

jak bys miała wpływ na czy sie bardziej rusza czy nie
za rozmowę

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
mi już naprawdę mało zostało - 35 tydz. zaczełam
Zazdroszczę Ci ja mam dopiero 29. I mimo tego że bardzo dobrze znoszę ciąże to chciałabym już mieć to za sobą i móc jak najszybciej przytulić tego szkraba

Trzymajcie kciuki dziś na 15.00 mam wizytę
Stary 2012-01-26, 10:11   #2839
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry

jak cudownie móc oddychac
dzis z rana ogladalismy z TZ filmy , które dostalismy na sr ,TZ sie szkolił w przewijaniu i kąpaniu

zgaga na szczescie mi odpusciła

łóżeczko planujemy złożyć pod koniec lutego, tak na wszelki wypadek.

Miejmy nadzieje ze Aguska wyrzyma jeszcze troszke, trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo w porzadku

U mnie planów obiadowych jako takich brak mam jeszcze naleśniki, troche zupy, troche fasolki a w zamrażarce kartacze z miesem.
Jutro juz zapowiedzialam TZ pizze

co do namawiania do picia alkoholu, to osoba z bliskiej rodziny przy kazdej okazji jesli otwierane jest wino ,szampan w sylwestra albo inny trunek, głupio mówi zebym sie napiła, normalnie szlak mnie trafia jak to słysze i ze na pewno nie zaszkodzi, mówie tylko ze bardzo chetnie ,ale zwyczajnie nie mam ochoty i sie odczepia

co do głupich tekstów na temat jak to dziecko utrudnia zycie i po co tak wczesnie to zawsze odpowiadam ,ze ciaza i dziecko to najpiekniejsze co mi sie przytrafilo w zyciu i jakos ludzie milkna
a i jeszcze jak mi ktos mówi ze powinnam sie jeszcze uczyc , bo po co tak wczesnie, to mówie ze jestem stworzona do rodzenia dzieci, planujemy minimum 4 i nie mam czasu na nauke

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-26 o 10:12
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:16   #2840
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
oby jak najdłużej szyjka wytrzymała

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką co urodziła pod koniec listopada. Pytałam się ile synek ważył jak się urodził to powiedziała mi że to dziwne, bo jak miała 2-3 tyg przed porodem USG to wyszło 1600 w dniu porodu robili jej USG to wyszło 2200 a urodził się właśnie 3500

za rozmowę

Zazdroszczę Ci ja mam dopiero 29. I mimo tego że bardzo dobrze znoszę ciąże to chciałabym już mieć to za sobą i móc jak najszybciej przytulić tego szkraba

Trzymajcie kciuki dziś na 15.00 mam wizytę
Zacisniete!
Ciekawe jaka bedzie waga?
Koniecznie napisz po bo ja mam ten sam tydzien i mala miala 1230g

Nie jadl nikt tych lodow grycan?
Bo ja nie wiem czy bylo z nimi cos nietak czy po prostu ten smak jest taki nieciekawy!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

jak cudownie móc oddychac
dzis z rana ogladalismy z TZ filmy , które dostalismy na sr ,TZ sie szkolił w przewijaniu i kąpaniu

zgaga na szczescie mi odpusciła

łóżeczko planujemy złożyć pod koniec lutego, tak na wszelki wypadek.

Miejmy nadzieje ze Aguska wyrzyma jeszcze troszke, trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo w porzadku

U mnie planów obiadowych jako takich brak mam jeszcze naleśniki, troche zupy, troche fasolki a w zamrażarce kartacze z miesem.
Jutro juz zapowiedzialam TZ pizze

co do namawiania do picia alkoholu, to osoba z bliskiej rodziny przy kazdej okazji jesli otwierane jest wino ,szampan w sylwestra albo inny trunek, głupio mówi zebym sie napiła, normalnie szlak mnie trafia jak to słysze i ze na pewno nie zaszkodzi, mówie tylko ze bardzo chetnie ,ale zwyczajnie nie mam ochoty i sie odczepia

co do głupich tekstów na temat jak to dziecko utrudnia zycie i po co tak wczesnie to zawsze odpowiadam ,ze ciaza i dziecko to najpiekniejsze co mi sie przytrafilo w zyciu i jakos ludzie milkna
a i jeszcze jak mi ktos mówi ze powinnam sie jeszcze uczyc , bo po co tak wczesnie, to mówie ze jestem stworzona do rodzenia dzieci, planujemy minimum 4 i nie mam czasu na nauke

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Dobre
Fajnie ze zatoki lepiej!
O i widze ze nastepna wizyte mamy w tym samym dniu

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-26 o 10:18
Stary 2012-01-26, 10:16   #2841
lena_mi
Zakorzenienie

nikki trzymam kciuki!
ja też nie moge się doczekac maluszka, a dopiero jestem w trakcie 28 tygodnia..
Stary 2012-01-26, 10:21   #2842
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki,
AGUSKA TRZYMAMY KCIUKI KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
jako ze wrazliwiec jestem, wiec jak przeczytalam o Agusce to sie poryczalam.

agnes pisalas ze tak Ciebie strasznie spojenie boli, powiem Ci ze ja od piatku prawie cale dnie w lozku leze, staram sie zmieniac pozycje co pol godz, pol godz lezenie i do toalety...i odpukac od wczoraj jest troche lepiej, u mnie tez powiazane jest to z tym jak mala uzlozona jest, dzis troche lepiej, ale wczoraj ciezko mi bylo chodzic,ale to chyba nie przez spojenie ale ze wzgledu na jej ulozenie.

dostalam smsa od mothercare, moje zakupy przywioza mi miedzy 11-14 dzisiaj i juz sobie spakuje torbe jutro.
kciuki za dzisiejsze wizyty.

a wczoraj zadzwonilam do ksiegowej a ta mi mowi ze moj menager powiedzial jej ze od 19 stycznia jestem na macierzynskim, wiec mowie jej ze 19 to ja jeszcze bylam w pracy, od 20 jestem w domu i co z moim niewykorzystanym urlopem (10dni), a mowilam menagerowi aby powiedzial o tym dyrektorowi, ale oczywiscie nie. wiec napisalam jeszcze smsa do dziewczyny z biura dyrektora o tym moim niewykorzystanym urlopie.
wiez ze nie mozemy narzekac na prace, no i druga recesja wlasciwie ogloszona juz w UK, ale o swoje bede sie dopominac, bo nigdy niewiadomo co zrobia ze mna jak bede chciala wrocic do pracy.

milego dnia Wam zycze!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:24   #2843
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
nikki trzymam kciuki!
No naczekamy sie my- kwietniowe mamusie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-26, 10:27   #2844
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Cholercia! To faktycznie bardzo poważna sytuacja. Dziwie się że w ogóle puścili ją do domu... jak byłam na patologii to takie przypadki leżały na specjalnym łóżku pochylonym tak żeby biodra były wysoko. Nie wiem czy w domu uda się jej leżeć bez przerwy przy Filipku... Nie mówiąc o tym że pasowałoby podać steryd dla jej maluszka na płuca... zmartwiło mnie to! Ale oby wytrzymali! -bo każdy dzień się liczy.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:35   #2845
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Zacisniete!
Ciekawe jaka bedzie waga?
Koniecznie napisz po bo ja mam ten sam tydzien i mala miala 1230g

Nie jadl nikt tych lodow grycan?
Bo ja nie wiem czy bylo z nimi cos nietak czy po prostu ten smak jest taki nieciekawy!

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Dobre
Fajnie ze zatoki lepiej!
O i widze ze nastepna wizyte mamy w tym samym dniu
Niestety wagi nie napiszę bo dziś mam zwykłą wizytę bez USG.
Jak byłam w 28 tygodniu to pojechaliśmy prywatnie i mały wtedy ważył 1060g (dokładnie w tamten poniedziałek)
Stary 2012-01-26, 10:37   #2846
aaagga
Raczkowanie

za Aguśkę
mi wasze kciuki też się przydały, bo po białku w moczu został tylko ślad

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:38   #2847
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Cottonpuma, trzymam kciuki za dzisiaj, a powiedz dlaczego nie robil Ci usg od 10 tyg???
Robilas gdzie indziej czy wogole nie mialas?

Dzięki za kciuki, dziewczyny, przydały się! Infekcja zaleczona! Wszystko ok, tylko badania nie dotarły i muszę się wrócić z wynikami za tydzień.
Może źle napisałam, nie robił od 10tygodni, nie od 10tc ale to i tak długo, bo wcześniej robił co wizytę - w czasie tych 10 tygodni wysłał mnie do siebie na prywatę na połówkowe, a dziś-niespodzianka, też zrobił. Nic nie mówił, zresztą niewiele by mi to powiedziało, ale stwierdził,że jest ok.
U mnie też panoszy się zaraza-mąż ma anginę ropną. Przyładowałam mu antybiolem, dentoseptem do płukania i thymsalem do psikania - w24h zeszła cała ropa z migdałków Może rozminęłam się z powołaniem?

Cytat:
kciuki puma za wizytę!
gosiu, mi ciężko powiedziec, bo ja dopiero w 28 tygodniu, poza tym usg miałam dawno i nie wiem kiedy następne, więc nie wiem też ile moja waży, ale spojrzałam w kalendarz ciąży i w tej książce jest że w 33 tyg "około 2000 g". Wydaje mi się że nie ma się czym martwi, może taka jej natura, że będzie kruszynką Głowa do góry!

Cytat:
A ja bylam zla wczoraj wieczorem, pisalam ze ma loda w zamrazarce na swietowanie udanej wizyty i jak go sprobowalam to musialam wypluc i TZ tez stwierdzil ze oblesny jakis, wiec musialam go wyrzucic, a byl to grycan o smaku likieru pomaranczowego, jadl ktos?
Nie, ale ja jestem lodową tradycjonalistką (bakalie, straciatella, malaga, śmietanka, truskawka) i jakoś nie przepadam ani za sorbetami ani lodami pomarańczowymi (kiedyś się strułam pomarańczowymi manhattan, uraz został). Ale dziwi mnie bardzo, że grycan takie paskudztwo stworzył. Jeszcze nie trafiłam na złe lody tej marki.
A że tak trochę zmodyfikuję temat: zdarzyło wam się jeść lody haagen - dazs? Kocham te z karmelem i brownie, no i oczywiście serik z truskawkami

Cytat:
nikki trzymam kciuki!
A ja też zaczynam dziś 28 tydzień
i jako niecierpliwiec: chętnie bym się zamieniła ze szczęściarami z 35 tygodnia
Pewnie jak się urodzi i dopadnie mnie baby blues, to będę tęsknić do spokoju ciążowego. Nawet mój mąż wczoraj stwierdził, że będzie tęsknił za brzucholem

A co do planów obiadowych - pieczony kurczak (dla mnie z kaszą i kiszonką) z ziemniakami/frytami i kuskusem z kukurydzą i ananasem
Stary 2012-01-26, 10:39   #2848
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Niestety wagi nie napiszę bo dziś mam zwykłą wizytę bez USG.
Jak byłam w 28 tygodniu to pojechaliśmy prywatnie i mały wtedy ważył 1060g (dokładnie w tamten poniedziałek)
To szkoda ze bez usg, ale kciuki i tak trzymam

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-26, 10:41   #2849
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
za Aguśkę
mi wasze kciuki też się przydały, bo po białku w moczu został tylko ślad
Stary 2012-01-26, 10:41   #2850
lena_mi
Zakorzenienie

aaagga ,cottonpuma super że wszystko wraca do normy! czyli nasze kciuki są magiczne
oby dla Agusi też były!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości