|
|
#4921 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
Cytat:
W UK potrzebuja calkiem inne papiery niz w PL: 1. dowody tozsamosci 2. swiadectwa chrztu i bierzmowania 3. ostatnie nauki religii w szkole 4. kurs przedmalzenski 5. adres kurii w Tarnowie/ adres parafii w Tarnowie i to chyba tyle, jak sobie cos przypomne to dam znac ![]() Odpis chrztu i bierzmowania ktore wezmiesz w Polsce sa wazne w UK pol roku (w Polsce sa wazne tylko 3 miesiace), musza byc zapowiedzi w UK przez trzy tygodnie i w Polsce przez trzy (w zaleznosci od parafii) Takze my majac slub 18 sierpnia na zapowiedzi dajemy w UK kolo maja, a pozniej dopiero sie podpisuje ten protokol z ksiedzem ktory Ty wysylasz do kurii do Londynu, a oni odsylaja do kurii w Tarnowie, a parafia Twoja odbiera sobie z kurii. Mam nadzieje, ze jakos to dobrze poukladalam;p Jak jeszcze jakies pytania masz to sluze pomoca )A moj bukiet bedzie taaki, jesli znajde zielone roze w sierpniu.. My zamowilismy juz zaproszenia, wkladki i zawieszki na wodke. Juz sie nie moge doczekac ![]() ![]() A moj bukiet bedzie taki Jesli dostane zielone roze w sierpniu...
Zaręczeni od: 14.02.2010 Ślub: 18.08.2012 Jeśli będzie ci dane żyć sto lat, to ja chciałabym żyć sto lat minus jeden dzień, abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez ciebie. Edytowane przez bebulkaa Czas edycji: 2012-01-29 o 17:20 |
|
|
|
|
#4922 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam na targach mino tego że podstawowe rzeczy mam już załatwione, ale bardzo spodobał mi się zespół Geminix na prawdę dobrze się zaprezentowali, drugi zespół, który tam był - Alfa niestety wypadł blado chyba że akurat słuchałam takiego fragmentu w którym troszkę smęcili :P
Było trochę salonów sukni ślubnych trochę mody męskiej, dość sporo fotografów i kamerzystów, kilka makijażystek i trzy kwiaciarnie z czego na prawdę do gustu przypadła mi Kwiatowe Pole z Pleśnej, myślę, że mogę załączyć linga o galerii bo są na prawdę ciekawe pomysły: https://picasaweb.google.com/104838157338545648674 Na razie tyle mi do głowy przychodzi
|
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was robiła sobie makijaż ślubny u Pani E. Korczak?? Jestem ciekawa opini o niej bo się zastanawiam czy nie robić u niej make up ale się waham. Doradzcie
|
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
Monika00883 też widziałam i też mi się tam najbardziej spodobało, ja tylko słyszałam zespół Geminix ale wymiatali że aż miło było posłuchać a piosenka dla rodziców to aż jakoś mi się ciepło na sercu zrobiło
|
|
|
|
#4925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Geminix był bardziej "żywszy", a tamci no cóż... Co do sukni to ładne były z salonu z Brzeska(ceny od 700 zl) no ale mi szyje krawcowa więc nie byłam zainteresowana chociaż było na czym zawiesić oko Ogólnie jestem zadowolona-2,5 godziny i mnóstwo ulotek
|
|
|
#4926 | |
|
Raczkowanie
|
No to mnie jestem mega zadowolona
bo na naszym ślubie właśnie będzie nam grał zespół Geminix miło słyszeć pozytywne opinie na ich temat ![]() To widzę, że warto było się wybrać niestety nie mogłam bu...---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
Oj żałuję, że nie mogłam być
jestem dobrej myśli, że będę na targach w lutym w G.Tarnovia. Może cokolwiek wyniucham ciekawego
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także potwierdzam Geminix dzisiaj wymiatało i już wiem że ich będe miała z Tż na weselu ![]() Teraz mam problem z sala... Cristal proponuje 190 zł od osoby za wesele a za poprawiny w formie grilla 80 zł i do całej kwoty mam 10 % rabatu... Byłam dzisiaj jeszcze w tych mikołajowicach i szczerze niezachwyciła mnie jakoś sala... Pan Piotr Rydz proponował mi żebyśmy pojechali jeszcze do Taurusa zobaczyć ale już sama nie wiem. Co proponujecie, a może macie swoje jakies typy ?
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2012-01-29 o 22:05 |
|
|
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
zawsze warto sprawdzić kilka opcji ane3kaa
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
My też GEMINIXA zamówiliśmy!! Bardzo się cieszę, że niemal wszystkie ich chwalicie
Więc tym bardziej jestem kontenta ![]() A na tych targach wystawiały się również cukiernie, chodzi mi o torty weselne? |
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piekł na panieński mojej przyszłej szwagierki tort w pewnej "zabawnej formie" i z ręka na sercu moge Pana Rydza polecić
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno do p.Rydza zaglądnę Marzy mi się torcik z polewą marcepanową, bez tych wszystkich zimnych ogni i innych efekcików..
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawialiśmy na Krakowskiej w Gerhardt. Są szersze niż standardowe, mają 7mm.Agnieszka* cena powalająca,chociaż pamiętam w 2009 jak je znalazłam na necie koszt był o jakieś 2 tys. mniejszy.Niestety pieniądze to duża przeszkoda w realizowaniu ślubnych i nie tylko marzeń. CarrieBradshaw dzięki Fotovideoart wydaje mi się że to popularna i dobra, solidna firma, na pewno będzie wszystko grało ![]() Cytat:
Cytat:
, ale fakt elegancja kosztuje,bardzo mi się tam podoba.Ja w Twoim przypadku jeśli nie musiałabym decydować "na gwałt" jeszcze bym poszukała.O ile wiem w Taurusie płaci się dodatkowo za wynajem sali (5 tys. ,przynajmniej tak było jak szukałam lokalu) Uwielbiam marcepan, słodki jest taki tort z masą marcepanową ale smak mniam mniam. |
|||
|
|
|
#4935 |
|
Raczkowanie
|
hej, ja także byłam na targach i najbardziej podobałam mi się ta limuzyna przed wejściem ;p ponieważ większość rzeczy mamy już załatwione pytałam tylko o samochody i alkohol. Mojemu narzeczonemu najbardziej podobał się ten biało czerwony samochód w stylu elvis hahah no ale niestety nasz termin już mają zajęty. Będziemy szukać dalej czegoś fajnego. Może macie jakieś sugestie.
A tu wam pokazuję nasz obrączki.
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że Cristal nieźle się podniósł
, ale fakt elegancja kosztuje,bardzo mi się tam podoba.Ja w Twoim przypadku jeśli nie musiałabym decydować "na gwałt" jeszcze bym poszukała.O ile wiem w Taurusie płaci się dodatkowo za wynajem sali (5 tys. ,przynajmniej tak było jak szukałam lokalu) w taurusie dodatkowo także płaci się za stół wiejski, moja kuzynka będzie miała tam wesele w 2013 płaci 190zł od osoby plus stół wiejski mówiła ze wyjdzie jej coś około 200zł od osoby wiec Cristal i tak wychodzi taniej
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Po przeczytaniu paru postów o ilosci załatwień ,,papierkowych,, za granica,wydaje mi sie ze nie dam rady,moze mi ktos doradzic?: Aktualnie przebywam w dublinie i razem z TŻ mamy na papierku kurs małzenski ze szkoły sredniej,chcielibysmy pobrac sie w polsce,ale dni skupienia i poradnie zrobic w dublinie(chyba nie musze robic jeszcze raz kursu?) nic nie słyszałam ze zapowiedzi musze dac równiez w dublinie? :/ Czy skrócone opisy chrztu z wpisem o bierzmowaniu trzeba wybrac osobiscie? Bo ja w lutym lece sama do Polski wiec tylko ja bede mogła wybrac? I czy jest jakis okres waznosci tych zaswiadczen?(słyszałam ze 3 miesiace ?) I jeszcze jedno,czy jak TŻ przyleci na tydzień przed slubem uda nam sie załatwic w USC wszystkie potrzebne dokumenty,dostaniemy je od reki czy trzeba czekac ? Na stronce parafi Polskiej w dublinie pisze ze ktos z rodziny musi osobiscie podpisac jakies orzeczenie ze mówie prawde,ja mam tu brata ale jak mój TŻ nie ma nikogo to musi isc do notariusza:/!Normalnie nie wiem co robic!Nie wiem gdzie szukac informacji :/ Boje sie ze jak zarezerwuje sale itp. a nie zdarze z formalnosciami,co radzicie ?(sorry za długasny esej!) |
|
|
|
#4938 |
|
Przyczajenie
|
ane3kaa jeżeli chodzi o sale to jeżeli nie przeszkadza Ci że jest ona jest jakieś 10 minut drogi od Tarnowa to zaglądnij tutaj http://www.domnaslonejgorze.cba.pl/ byłam tam na weselu kuzyki i swoje raczej też tam planuje. Z sal które jeszcze mam sprawdzone pod względem jedzenia to oprócz Domu na Słonej Górze jest Agawa w Tuchowie. Słyszałam jeszcze żę koło basenu na piłsudzkiego otworzyli nowy hotel może tam Ci się spodoba
|
|
|
|
#4939 |
|
Przyczajenie
|
ane3kaa
ja mogę Ci jeszcze polecić 2 lokale -Agawa w Tuchowie -Dom na Słonej górze http://www.domnaslonejgorze.cba.pl/ Jedzenie jest tam naprawdę dobre byłam w tamtym roku w obu tych lokalach i jestem bardzo zadowolona, nawet prawdopodobnie w tym drugim bede robić swoje wesele wstępnie jak dzwoniłam to już niektóre terminy na 2014 rok mają zajęte.. Słyszałam że jeszcze otworzyli jakiś nowy hotel koło basenu na piłsudzkiego więc może jeszcze tam zaglądnij
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2012-01-30 o 00:15 |
|
|
|
|
#4941 |
|
Przyczajenie
|
ane3kaa
ja mogę Ci jeszcze polecić 2 lokale -Agawa w Tuchowie -Dom na Słonej górze http://www.domnaslonejgorze.cba.pl/ Jedzenie jest tam naprawdę dobre byłam w tamtym roku w obu tych lokalach i jestem bardzo zadowolona, nawet prawdopodobnie w tym drugim bede robić swoje wesele wstępnie jak dzwoniłam to już niektóre terminy na 2014 rok mają zajęte.. Słyszałam że jeszcze otworzyli jakiś nowy hotel koło basenu na piłsudzkiego więc może jeszcze tam zaglądnij
|
|
|
|
#4942 |
|
Raczkowanie
|
Emir1994Ale teraz to takie jaja robia ze szok-ktoś z Twojej rodziny musi napisac oswiadczenie tzwStatement Concerning the freedom to marry,a jak nie masz tu nikogo z bliskiej rodziny to spisac u notariusza. Powiedz mi czy zaswiadczenie o chrzcie z wpisem o bierzmowaniu odbierałes w Polsce czy mozna jakos przesłac z koscioła w polsce do tutejszego?Bo nie da sie zaczac bez? A moze zostawie to i zrobie wszystko za jednym zamachem na wyjazdowych kursach małzeńskich np w Gródku na 2 tyg przed slubem, czy juz bedzie za pozno?(jak wczesniej zarezerwuje sobie godzine w kosciele) jak myslicie?
|
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bylam wogole zadowolona. Dobrze ze wybralam sie wczesniej bo jak by mnie tak na slub wymalowala to chyba bym sie ze wstydu spalila.
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odp. Cały czas się waham ale chyba zrezygnuje z tej Pani. A kogo jeszcze polecacie?
|
|
|
|
#4946 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oni biorą 160 od osoby ( szampan na przywitanie, wino do obiadu, piwo 30l, dania gorące no i apartament dla państwa młodych gratis , tylko bez placków i tortu)
|
|
|
#4948 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że będzie to moja makijażystka w dniu ślubu
|
|
#4950 |
|
Przyczajenie
|
przepraszam że tyle razy dodałam posta na ten sam temat ale coś mi wizż szwankuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

)

jestem dobrej myśli, że będę na targach w lutym w G.Tarnovia. Może cokolwiek wyniucham ciekawego 

Więc tym bardziej jestem kontenta