|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
Cytat:
wiesz,wedlug mnie to rowniez czas na imprezy,nauke jakies tam wyjazdy wiadomo kazdy z nas ma jakies tam marzenia,plany natomiast mam kolezanke tez w moim wieku i dla niej ''młodość'' to 17,18,19 lat a teraz ma juz dziecko uwaza ze to najwyższa pora,bo ona chce byc młooodą mama...no i w porzadku skoro takie dziewczyny tak chca niech tak bedzie ale niech nie próbuja kogos do tego przekonywac bo to wkurzajace ![]() aha a co do chudosci,tez mialam sytuacje niefajne ludzie sobie bardzo pozwalaja,kompletnie nie rozumiem tego.Jestem szczupla(ale tez nie jakas anorektyczka)i mam to z natury,jem wszystko na co mam ochote (chociaz wielu rzeczy staram sie unikac ze wzgledu ze sa b.niezdrowe ale i tak nieraz sie skusze)jem obife sniadania,obiady,jakies ciasta ciasteczka,pizze ze znajomymi i powiem wam ze waga od kilku lat ta sama,ale czy to problem?jestem szzupla nie musze liczyc kalorii(a naprawde jak jestem głodna to gryze)nie pogardzilabym jak by mi przybylo z 3-4kg ale nie bede nieładnie mówiac ''żarła'' na sile niewobrażalnie ilości zeby przytyc,ja siebie akceptuje a jak komus nie pasuje to trudno,tylko ze czasem trudno utrzymac język za zębami i sie wychodzi na pyskata <brzydal> generalnie trzeba olac z uśmiechem i tyle same pewnie by tak chcialy :P powiedziec komus ''jestes gruba'' bylaby obraza jak nie wiem co (chociaz ja osobiscie nie widzialabym potrzeby zeby komus to mowic) a szczupłej osobie bez oporów rzucaja teksty np.moja ciotka'' ale jestes sucha'' juz nawet mojej mamie rece opadaja ![]()
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi, to ja ten tekts slysze od tej dziewczyny przy kazdym spotkaniu. A najlepsze jest to, ze ja jestem szczupla, a nie wychudzona, bo o siebie dbam. Jem wcale nie tak malo, jem slodycze, fasfoody, chipsy, ale wszystko w rozsadnych ilosciach. I zeby nie poszlo w dupe, to staram sie ruszac. inaczej pewnie nie wygladalabym tak, jak wygladam. Ale przeciez najprosciej jest siedziec i sie obzerac, a o osobach, ktore o siebie dbaja mowic, ze sa chude tudziez zasuszone. I tez podejrzewam, ze to zazdrosc przez nia przemawia :P
|
|
#2523 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla tej Czubaszek to szacunek ode mnie. Nie obrażając nikogo nie boi się wyrazić swojego bardzo odmiennego zdania w tym kraju. Cenię takich ludzi.
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
morska bryza odnośnie pigułki to ja bym nie brała, jak gumka pęknie to widać, a skoro była cała to nie ma sensu się faszerować pigułkami po, bo tylko rozregulujesz sobie cykl...poza tym my ostatanio też też w dni płodne
więc jedziemy na tym samym wózku![]() No cóż ja bym tam chciała dziecko, tylko,że sytuacja z pracą jakoś niepewna:/A i podróż po świecie pewnie by się skończyły
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Mój pogląd na dzieci się strasznie zmienił odkąd poznałam Tż-a. Dawniej w ogóle nie chciałam o nich słyszeć, ale Tż jest stworzony do dzieci więc można się poświęcić, aby zobaczyć go zajmującego się maleństwem :P
Aczkolwiek to jeszcze daleka przyszłość :P Jak narazie jesteśmy ostrożni, a jak będziemy dobijać do 28 lat to wtedy można będzie nie być aż tak ostrożnym :P |
|
|
|
#2526 |
|
Raczkowanie
|
Jak i jest już temat dzieci to i ja coś powiem
Wiem że chce mieć dzieci ale wieku gdy będę gotowa psychicznie,emocjonalnie i finansowo więc to daleka przyszłość.Na tą chwile panicznie boję się ciąży i innych tego typu spraw dlatego z Tż staramy się być jak najostrożniejsi.Wiem że Tż będzie dobrym ojcem,chociaż mając dziecko + Tżta bym się czuła jakbym miała dwoje dzieci na chwile obecną wystarczy mi nańczenie mojej rocznej bratanicy |
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
Tepsa - wiesz, ja też bym chciała, może akurat nie teraz, ale w przeciągu 3 lat (czyli jakbym miała ok.26) - to bym się na prawdę cieszyła, bo szczerze, wolałabym być ''młodszą'' mamą, niż taką po 30. która szaleje jak jej dziecko kichnie i przesadza w drugą stronę. Ogólnie sama boję się dzieci, nie umiem trzymać niemowląt i przerażają mnie cała odpowiedzialność. Ale będę mieć dziecko kiedy to ja będę chciała, kiedy będę gotowa i kiedy będzie czas, a nie dla babci/mamy/teściowej i całego innego świata 'bo wypada'. I rozumiem też ludzi, którzy nie chcą mieć dzieci.
Ale póki co, zakupiłam dziś durexy elite i czekam na sobotni wyjazd Chciałam też zaszaleć z jakąś bielizną, jutro idę na walentynkowe zakupy
Edytowane przez maya89 Czas edycji: 2012-02-07 o 21:23 |
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez,ale sie nie zanosi ![]() mam nadzieje ze chociaz w wakacje na pare dni pojedziemy w koncu musze tego dopilnowac ![]() nie wiem co z walentynkami,spotykamy sie w piatek we wtorek sie nie bedziemy widziec wiec nie wiem co on planuje i czy cos planuje,bo jesli tak to chcialabym tez miec jakis pomysł...hmm
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
nie martwicie się, w tym roku wypada więcej długich weekendów, na pewno jakiś wypad się uda!
|
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
ehhh chciałabym ale ja szukam nowej pracy, tż też, oboje płacimy sami za zaoczne, a do tego za rok wesele... może w podróż poślubną hihihih......
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laleczki
też mi się marzy jakaś podróż... jeszcze nigdy nie byłam z TŻ na wakacjach tak jakoś się nie składało... Z tymi dziećmi, to ja mam tak, że gdzieś tam w środku w środeczku chciałabym mieć dzidzię, ale to tylko chyba taki pierwotny instynkt we mnie siedzi, bo na samą myśl o niewolnictwie, kupach, pieluchach i wrzaskach robi mi się niedobrze TŻ też chętnie zrobiłby ze mnie niewolnicę, daje mi o tym znać i to też mnie dodatkowo zniechęca do roli matki i żony Faceci są tacy ograniczeni... No lecę się uczyć, bo jeszcze jeden egzamin mi został całuuuuski, tęsknię za Wami, naprawdę!
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zgadzam się z Wami i z tym co piszecie o dzieciach w 100%, też czytałam wypowiedź p. Czubaszek i podziwiam ją za to że odważyła się coś takiego powiedzieć otwarcie w naszym "cudownym" kraju.
U mnie z dziećmi jest tak, że niczym poznałam TZ to mówiłam dzieci nigdy nie chce mieć, ale z biegiem czasu( TZ chce mieć dziecko) jakoś tak doszło do mnie, że jak podrosnę sobie do 27-28 roku życia to czemu nie. A strasznie mnie wkurza i za razem bawi jak ktoś mi mówi, że dzieci są takie cudowne i wspaniałe (może są) ale ja jak na razie nie czuję instynktu tego coby się dzieckiem zajmować. Nawet moja ciocia mi powiedziała(w żartach), że jak mi się dziecko urodzi to ona z krzesła spadnie(zna moje podejśćie do dzieci). Ha no ja tu chyba 3 raz piszę, że od piątku na 4 dni w góry jadę z TZ i inną parą. ![]() Paskuda co to za sukienkę masz taką WULGARNĄ? Edytowane przez maggies07 Czas edycji: 2012-02-08 o 13:34 |
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
To jak już tak o dzieciach mówimy to ja też bym chciała kiedyś mieć takiego Bąbelka.
I podobnie jak kilka z Was nim poznałam obecnego Tżta nawet mi to przez myśl nie przeszło.I teraz też sobie na chwilę obecną nie wyobrażam siebie jako matki. Ale tak za jakieś 4 latka, jak już będę miała te 26 lat, będziemy mam nadzieję już po ślubie to w sumie nawet bym chciała. I wiem, że Tż też chce, bo on bardzo lubi dzieci ![]() Co do wpieprzania się innych ludzi do tego, czy ktoś ma dzieci, czy nie ma to mnie to strasznie wkurza zaraz bym takim ludziom coś chamskiego powiedziała. Ja rozumiem i tych, którzy chcą mieć dzieci jak mają lat 20 i tych co ich wcale mieć nie chcą. Nigdzie nie jest napisane, że trzeba mieć, czy że trzeba wtedy i wtedy. Każdego indywidualna sprawa. Niech każdy decyduje o swoim życiu sam, a nie jacyś wścibscy ludzie będą się wtrącać. ![]() ![]() U mnie na szczęście nikt się nie wtrąca. Jeszcze kilka miesięcy temu moja mama bardzo naciskała, że w rodzinie dziecko musi być, bo inaczej to nie rodzina itp. Odcięłam się krótko, że moje życie moja sprawa i jak będę chciała to będą (tzn. maks. 1 ), a jak nie to nie i od tego czasu jest spokój.
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Pan cudotwórca Elie Saab
tzn. ona tak: -będzie przerobiona na biało -zszyte na udach jakieś 15cm -oczywiście aż tak przeźroczysta nie będzie (ale szyfon zostaje) -i na górze nie będzie tych wyszywanek tylko na gładko
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
a mi się właśnie wydawał, że niespotykany ![]() a właśnie wontrubko- coś nam się cykle rozjechały, ja w weekend powinnam mieć dopiero @, gdzie się tak spieszysz ?
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie jestem nowa na tym wątku
ja swojemu TŻ zamówiłam milutki ręczniczek na allegro z misiakiem i wybralam napisy mysle ze mu sie spodoba My zawsze używamy sensation ale po przeczytaniu waszej opini chybą kupimy elite
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale nie jest wyzywajaca. Twoja kolezanka pewnie najchetniej widzialaby wszystkie Panny Mlode w tradycyjnej "bezie".
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nas właśnie dotarły elite z allegro, w weekend będziemy testować i dam znać, czy są jakieś różnice pomiędzy allegrowymi a sklepowymi ![]() Nadprogramowy Wujaszek w końcu daje oznaki, że zaczyna się ode mnie zmywać. Popsuł nam plany na świętowanie moich urodzin, które były w poniedziałek. Miał być urodzinowy seks, a była figa z makiem ![]() ![]() Paskudas, sukienka jest śliczna
Żonka 6.08.2016 Wegetarianka 1.02.2017 6cs Edytowane przez Arya90 Czas edycji: 2012-02-08 o 16:50 |
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro mowa o ciazy, aptrzcie co znalazlam. Noz sie w kieszeni otwiera
![]() http://www.prawosos.pl/pokaz/38713/O...edac_w_ciazy/3 Oczywiscie nie omieszkalam skomentowac calej sytuacji z wlasciwym sobie wdziekiem I oczywiscie dzieciate harpie juz sie na mnie rzucily
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
katja, dzieciate harpie
hahaha paskudas, a no ja właśnie dzisiaj 'zakańczam' okres i każę wujaszkowi w siną dal odjeżdżać (ale wrócić za 24 dni spowrotem!! ). Dzisiaj planuję igraszki Disnejova witaj i opowiadaj wszystkie pikantne szczegóły swojego życia hehe no dobra, wystarczy przynajmniej trochę Arya90, sto lat w zdrowiu, miłości i bezpiecznym seksie
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
łaaadna! koleżanka była zazdrosna bo po prostu nie miała swojej wyobraźni i pewnie wybrała zwykłą 'bułę' ze sklepu
![]() Disnejova - witaj! katja_24 - mam właśnie koleżankę, która czuje się ok, ale przestała pracować, bo nie chciała, przekombinowała jakoś i teraz ssie pieniądze od państwa.. Rozumiem, że zdarzają się zagrożone/ciężkie ciąże, albo jak się pracuje fizycznie czy dźwiga (np. w zwykłym kiosku trzeba przerzucać tony gazet) to nie powinno się pracować, ale z drugiej strony kobiety trochę to za bardzo wykorzystują i liczą na dłuugi urlop, a potem się dziwią, że nie mogą znaleźć pracy. Rozumiem, zależy od każdej kobiety i jej stanu, ale np. ja bym chyba się wynudziła 9 miesięcy 'trwając i czekając' Mam nadzieję, że będę mogła pracować i mieć kontakt z ludźmi w czasie ciąży.
Edytowane przez maya89 Czas edycji: 2012-02-08 o 17:50 |
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi wlasnie chodzi o takie, co to nic jej nie jest, brzucha jeszcze nie widac, a juz sie rozglada, jakby tu pokombinowac, ze by brac kase za siedzenie na dupie. A pracodawca to organizacja charytatywna. Rozwaliło mnie stwierdzenie, ze pracodawca placi tylko przez pierwszy miesiac, wiec nie jest TAKI ZNOW STRATNY
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na dzień zakochanych bara bara nie będzie bo popłynę w morzu czerwonym
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co, czasem lubie porozrabiac gdzies, gdzie nikt mnie nie zna ![]() ![]() Witam nowa gumowa kolezanke ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Z braku argumentow zostalam nazwana bezplodnym nieudacznikiem. Chyba sie poplacze ![]() Od tego juz tylko krok do"Pewnie jestes stara i brzydka i nikt cie nie chce"
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
te harpie the best
![]() cieszę się, że Wam się sukienka podoba ufffff mam nadizeję, że będzie wow![]() a kobiety faktycznie przeginają czasami, one takie biedne i pokrzywdzone...chlip chlip
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

W wieku 22 lat chodzi sie na imprezy i korzysta z zycia, a nie siedzi w zasranych pieluchach z pijawa uczepiona do cycka. Nic na sile.
natomiast mam kolezanke tez w moim wieku i dla niej ''młodość'' to 17,18,19 lat a teraz ma juz dziecko uwaza ze to najwyższa pora,bo ona chce byc młooodą mama...no i w porzadku skoro takie dziewczyny tak chca niech tak bedzie ale niech nie próbuja kogos do tego przekonywac bo to wkurzajace 

na chwile obecną wystarczy mi nańczenie mojej rocznej bratanicy