|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. VIII + przeogromna dawka plotek!!
OMG omg!!! Loli co to za słodkości? Jak je zrobić?
ja je chceeeee
|
|
|
|
#1232 |
|
Oby do wiosny
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. VIII + przeogromna dawka plotek!!
Krem... gulp.... truskawkowy.... gulp.... o mamuniu..... aż mi świeżymi (mrożonymi) tryuskawkami zapachniało. Muszę chyba torcik truskawkowy udziuglać na weekend. Przez te mrozy niedosłodzodzona jestem
|
|
|
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga przepis
![]() Kup babeczki gelwe, postępuj według wskazówek na pudełku. Uruchom zmysł artystyczny. Koniec przepisu ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- A koszenila mnie nie obrzydza :P Za to flaków bym nie zjadła. Ale wątróbki już tak
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1236 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Tak wyglądały w grudniu- układane na płaską szczotkę- znaczy głowa w dół i szczotkujemy. Możesz zauważyć zaczątki loczków przy linii włosów- cudowne wijące się baby hair- ja je kocham ona nienawidzi. Jak złapią wilgoć to robią się piękne fale. W sobotę popracujemy nad nimi razem wtedy zarzucę zdjęciem jakimś. Szkoda, że fotki nie dałam. Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2012-02-09 o 13:48 |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Mnie obrzydza i koszenila i flaki i wątróbka i żyłki i owoce morza i MOM i wiele innych zawsze wszystko wybieram i wyrzucam Oczywiście przygotowane przeze mnie mięso na obiad jest wyczyszczone z wszelkich zbędnych 'dodatków', ale w trakcie jego jedzenia i tak robię przegląd
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-09 o 13:49 |
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Orchi - są papilotki
i to na tyle solidne ze nie trzeba miec blachy do muffinek
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
Lolli, chyba Ci zależy na tym "koledze"
![]() ![]() ![]() A propo tej promocji Essence, to ja coś wspominałam Przyznaję się bez bicia Z gratisów są: czarny eyeliner, brązowy lakier, błyszczyk, podwójne cienie do powiek (chyba beże). Akurat brązowego lakieru i eyelinera miałam zamiar poszukać
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
DMka, Sniegowa - nie ma to jak chapnąć pluskiewkę
Ale lepszy naturalny, nietoksyczny barwnik niż jakieś chemiczne rakotwórcze świństwa.
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Dmka mam tak samo
|
|
|
|
#1242 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() DM, widzisz jakąś realna nadzieję na zakrętaski u Młodej? Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2012-02-09 o 13:56 |
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
śliczny kolor włosów i jakie błyszczące! A masz zdjęcie po naturalnym wyschnięciu? Bez szczotkowania?EDIT: Ma jakieś 'powyginane', pofalowane, spuszone coś jak same wyschną? Jeśli tak to jest nadzieja spora Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-09 o 14:00 |
||
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
DMka - to gatunek mszycy, zywi sie zbożem
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Dmka <high five>
![]() Sniegowa a wstawiałs gdzies zdjecie włosów młodej? ![]() Kto ma dobry przepis na pizze(ciasto)?
|
|
|
|
#1247 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Po naturalnym wyschnięciu to raczej ciężko.... Walczyła długo o proste. Teraz ja na loczki wzięło
|
|
|
|
|
#1248 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Eee, to nie tak źle
byłam przekonana, że to gorsze paskudztwo ale świadomie nie zjem przeróbki z tego biednego robaszka ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
nie wiem czy powstaną z tego loki, ale warto spróbować |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie pomalowalam pazury bo ide na 18 dzisiaj
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
No Was chyba pogięło: dwie strony nadrabiania
![]() Ewalucjo, Twej godności bronić będę do ostatka sił mych i krwi kropli ostatniej! ![]() Widziałam dłuuugoie paznokcie karmazynki, za długie, ale lakier ładny ![]() Karola20, ja pokrzywę chyba też polubię. Pewnie bardziej niż drożdże "brzydal: I nie uczuliła! :brawo: Śniegowa, u mnie akurat Sudi działa bez zarzutu przy katarze. Ale to baaardzo subiektywna sprawa. Ktoś pokazywał ładne, marynarskie paznokcie, nie pamiętam. Ale śliczne były, mimo, ze stare ![]() DMka, wybacz Wiem, wiem, ja zła kobieta jestem.Laindise, bardzo ładny beż :mhm: Disnejova, no ja rozumiem, po prostu... odebrałam to trochę ofensywnie, bo sama posiadam kwadraty ![]() Ewalucja, ja też Cię kocham, a jak nazywasz mnie najbardziej czepialską, to mi miód na serce lejesz Nawet nie wiesz, jak bardzo się staram! :mhm:Lolli, ja żądam takiej babeczki! Pazurki widze pod kolor muffinek ![]() BabazMiasta, jaki liner? Żel czy jakiś inny? I jakie błyszczyki? ![]() Ewalucja, ja mam... całkiem dobre ciasto wychodzi, a jakie rośnie ![]() A w ogóle, to jestem tak wściekła, ze aż mi się chce płakać i wyć jednocześnie. A jutro, jak mojego tatę dorwę, to go zabiję ze szczególnym okrucieństwem. I mam Sleeka The Original, dzisiaj dokonałam osobistej wymianki
|
|
#1251 |
|
Oby do wiosny
|
Wiem, że to subiektywne. Tak jak mówiłam- na moje Szcz ęście działa doskonale. Nie należy tylko przedawkować
Co Tata nabroił? |
|
|
|
#1252 |
|
Konto usunięte
|
MgSO4 dlaczego nad Mg nie ma IV ? a nad SO4 II ?
z wiki napisałam sobie na układzie okresowym które wartościowości występują najczęściej do poszczególnego pierwiastka. |
|
|
|
#1253 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() No co Tyyyy Co się stało? |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
moja Rudzinka kochana; poprosze przepis a i co się stało?
|
|
|
|
#1255 |
|
Oby do wiosny
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;32187566]MgSO4 dlaczego nad Mg nie ma IV ? a nad SO4 II ?
z wiki napisałam sobie na układzie okresowym które wartościowości występują najczęściej do poszczególnego pierwiastka.[/QUOTE] To sól jest. Otrzymujesz ją z reakcji kwasu i zasady w tym przypadku to będzie: H2SO4 + Mg(OH)2 ---> MgSO4 + 2H2O Łatwo odgadnąć tu że magnez jest dwuwartościowy w tym przypadku Mg(OH)2 Masz tu dwie grupy OH Tlen- dwie rączki- jedna daje wodorowi a druga magnezowi. Jak nie pamiętasz jaką co ma wartościowość- rozrysuj wzór. tak jest łatwiej ogarnać. |
|
|
|
#1256 | |||
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
miło będzie tej kobitce że tak się jej lakierem zainteresowałaś ![]() Cytat:
Cytat:
a dziś jak mi fryzjerka wyprostowała to mam takie ładne, gładkie ![]() W ogóle mam teraz mani ściągnięte od Orchid, ciemny fiolet + złoto na kciuku i serdecznym ale nie zrobię foto bo już sfatygowane,do zmycia idzie dziś
|
|
|
#1257 |
|
Konto usunięte
|
nie rozumiem
Jaka jestem tępa....
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaa, spamerki. A mnie się czepiają! No to tak: drożdże (ok 1/4 kostki) zasypuję łyżeczką cukru, zeby się "roztopiły" (taka woda się z nich robi), jak się roztopią, dodaję dwie łyżki oleju, trochę soli, ewentualnie jajko (jak jestem w posiadaniu, jak nie, to olewam tą część ) i mąkę. plus minus dwie szklanki. Wyrabiam to (klei się, więc doradzam użycie końcówek palców i wyrabianie w misce), zostawiam do wyrośnięcia na jakieś 20 minut.I ta dam Wystarczy rozpłaszczyć na blaszce, przyozdobić wybranymi dodatkami, poserzyć i upiec (jakies 15-20 minut się piecze, zależnie od piekarnika, ciasta i preferencji chrupkości )A tato? ZAPOMNIAŁ wysłać mi kasę na konto. miał to zrobić półtora tygodnia temu. Wyobraźcie sobie moją reakcję, jak próbuję wyciągnać kasę na mieszkanie, a bankomat do mnie, że brak środków. Oczywiście, najpierw nakapowałam mamie, później go z☠☠☠ałam przez telefon, a później dopiero zaczęłam się zastanawiać, skąd wezmę pieniądze na mieszkanie, które muszę wpłacić już dzisiaj i w jaki sposób jutro zamorduję ojca. Przynajmniej dosypię mu środków przeczyszczających do herbaty. Ba, przeciez posiadam olejek rycynowy do włosów, ręka mi zadrży nad jego herbatą ;]
|
|
|
#1259 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ona czy Wy? [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;32188532]nie rozumiem Jaka jestem tępa....[/QUOTE]Szkoda, że nie mam tu swojego zeszytu z chemii. Bym go skserowała i Ci wysłała
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję za przepis Pyszczku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

ja je chceeeee

za piękne włoski 
przepraszam, ale jakoś mi to utkwiło w pamięci a składy przeszukuję zawsze
Oczywiście przygotowane przeze mnie mięso na obiad jest wyczyszczone z wszelkich zbędnych 'dodatków', ale w trakcie jego jedzenia i tak robię przegląd

moja Rudzinka kochana;
Jaka jestem tępa....