|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
o jego długach nic nie było mi wiadomo, bo nie miałam z nim kontaktu od 7r.ż. alimentów też nie płacił Tych pieniędzy nikt mi nie zwróci...
Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 Czas edycji: 2012-02-12 o 22:14 |
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226208 4]minęło, ale ja idę z prawnikiem(mówiła, że będzie Ok). Mam nadzieję, że nie będę musiała tego spłacać, bo będę w wielotysięcznej dupie
[/QUOTE]nie chcę Cię zmartwić, ale po śmierci mojego dziadka część jego domu podzielono na żone i dzieci i dzieci(wykluczajac moja mame(nie maja ze sobą dobrego kontaktu)) ustaliły, ze zrzekną na swoją mamę, po czym ona przepisze cały dom na jedną córkę. Też mieli prawnika, minęło 6 miesięcy(było chyba 8), poszli na rozprawę sądową, a tam im powiedzieli, że dzielą na wszystkich dzieci i nie mogą się już zrzec, bo za dużo minęło czasu. |
|
|
|
#543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zobaczymy jak to będzie jutro
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226238 6]od X 2010. Nie byłam jeszcze pełnoletnia. Ogólnie było zamieszanie. Byłam z Mamą u znajomej prawniczki, podpisałam jej pełnomocnictwo. Mamy zamiar odrzucić spadek z dobrodziejstwem inwentarza.
o jego długach nic nie było mi wiadomo, bo nie miałam z nim kontaktu od 7r.ż. alimentów też nie płacił Tych pieniędzy nikt mi nie zwróci...[/QUOTE]Jedyne co mogłoby was uratować to to, że 6 miesięcy liczy się "od dnia, w którym spadkobierca dowiedział się o tytule swego powołania" czyli od kiedy dowiedziałabyś się o jego śmierci, jedyne czym możecie się ratować to że dowiedziałyście się w ostatnich 6 miesiącach i musiałybyście to udowodnić ale to chyba nie wchodzi w grę. Z niepełnoletnością jest tak, że teoretycznie Twoja mama powinna odrzucić spadek w Twoim imieniu. Obawiam się kochana że nie da się nic tutaj zrobić |
|
|
|
#545 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja znalazłam coś takiego : "Termin na złożenie oświadczenia o odrzuceniu (przyjęciu) spadku wynosi sześć miesięcy od dnia, w którym spadkobierca dowiedział się o tytule swego powołania. Z tego wynika, że czas ten nie musi być liczony od daty otwarcia spadku tj. od chwili śmierci spadkodawcy. Chodzi więc o chwilę, kiedy spadkobierca powziął wiadomość o fakcie powołania do spadku, który może wynikać z ustawy bądź z testamentu. Jeśli spadkobierca nie złoży oświadczenia w wymaganym terminie to jest to równoznaczne z prostym przyjęciem spadku, czyli powstaniem nieograniczonej odpowiedzialności za długi spadkowe." już sama nie wiem jak pisałam nie miałam z nim żadnego kontaktu, więc nie byłam świadoma, tego, że pozostawiał długi |
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226293 5]ja znalazłam coś takiego : "Termin na złożenie oświadczenia o odrzuceniu (przyjęciu) spadku wynosi sześć miesięcy od dnia, w którym spadkobierca dowiedział się o tytule swego powołania. Z tego wynika, że czas ten nie musi być liczony od daty otwarcia spadku tj. od chwili śmierci spadkodawcy. Chodzi więc o chwilę, kiedy spadkobierca powziął wiadomość o fakcie powołania do spadku, który może wynikać z ustawy bądź z testamentu.
Jeśli spadkobierca nie złoży oświadczenia w wymaganym terminie to jest to równoznaczne z prostym przyjęciem spadku, czyli powstaniem nieograniczonej odpowiedzialności za długi spadkowe." już sama nie wiem jak pisałam nie miałam z nim żadnego kontaktu, więc nie byłam świadoma, tego, że pozostawiał długi Nie chodzi o to, kiedy dowiedziałaś się o długach tylko o śmierci, czyli momencie w którym zostałaś powołana do spadku. Nie chodzi o jego datę śmierci, tylko datę kiedy Ty się o niej dowiedziałaś. Kiedy nie ma się informacji o sytuacji finansowej osoby po której się dziedziczy to przyjmuje się odpowiedzialność do wysokości nie przekraczającej jej aktywów, albo odrzuca całkowicie. Niewiele osób wie o tym że spadek można odrzucić, i trzeba to zrobić do 6 miesięcy, i że długi też się dziedziczy
|
|
|
|
#547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
A pisałaś też, że nie płacił alimentów - były zasądzone?
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
respiro, niestety ale dziewczyny maja racje, to ze Twoj tata nie zyje napewno dowiedzialas sie ponad 6 miesiecy temu, i wlasnie od chwili poinformowania Ciebie o tym fakcie, mialas 6 miesiecy by zrzeknac sie spadku- nie wazne czy to sa jakies dobra finansowe, przedmioty czy wlasnie dlugi. W tym okresie 6 m-cy mieliscie prawo zorientowac sie czy sa jakies dlugi i ew wtedy zrezygnowac
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- widze ze pam mnie ubiegla, troche niewygodnie jest mi pisac na komorce nigdy wiecej mleka z miodem, maslem i czosnkiem, normalnie jest mi niedobrze |
|
|
|
#550 | ||
|
Konto usunięte
|
tak
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226308 8]ja o tym wiedziałam, ale mama upierała się że termin to 12m-cy. A teraz ja będę miała długi, jeśli źle pójdzie .....[/QUOTE]
ehhh źle, źle, wszystko na ostatnią chwilę odkładać... to są poważne sprawy ![]() Cytat:
Strasznie mi szkoda Respiro bo przez nieodpowiedzialność mamy będzie miała problemy... ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- [1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226330 4] Jak miałam się dowiedzieć o długach, skoro Ojciec zwiał za granicę, był ścigany listem za moje alimenty ( nigdy ich nie otrzymałam). Nie mogli Go znaleźć. Od państwa też żadne pieniądze mi się nie należały, bo mama zarabiała 'za dużo' o kilka złotych. [/QUOTE] w takiej sytuacji trzeba było po prostu odrzucić, niestety ![]() swoją drogą nie wiem czy nie mogłabyś się ubiegać o rentę rodzinną ale nie wiem jak to było z jego składkami, pewnie niezbyt dobrze |
|
|
|
|
#552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- No nic, zobaczę co się stanie jutro ![]() Dziękuję Wam za zaangażowanie i opinie. |
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Ale skoro ojciec ci nei płacił alimentów - nie było szans otrzymać ich od państwa? Wiem, że niektórzy tak właśnie robią, że w jakichś tam przypadkach tak właśnie to działa...
No cóż. Generlanie jak już się dowiedzialas o smierci ojca i o spadku - to wypadalo 'zbadac' te sprawe i dowiedziec sie wtedy czy ma dlugi itp i wtedy odrzucic spadek. Z ciekawosci - kiedy skonczylas 18 lat? minelo juz wtedy te 6msc? jak tak to moglas sama dzialac... no a jak nie - to odpowiedzialna jest za taka sytuacje Twoja mama. przykre to i smutne... Tak jak Pam pisala - nieznajomosc prawa szkodzi, i niestety nieznajomosc prawa nie zwalnia z jego przestrzegania... |
|
|
|
#554 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Urodziny mam 21 V, a On zmarł 9.10.10 co do alimentów, to szans nie było, bo zarobki mamy przekraczały o kilka złotych wyznaczoną sumę. |
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Przykro mi.
![]() Takie sytuacje sa mimo wszystko mocno niesprawiedliwe wg mnie. Mam nadzieje, ze jakos sie ulozy. Zycze powodzenia. |
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda na to, że mój tata ma półpasiec
![]()
|
#558 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226375 1]Ojej, to źle
Musi koniecznie zobaczyć go lekarz! Miał styczność z chorym na ospę wietrzną? [/QUOTE]Wiesz... nie bezpośrednio.. U mojej mamy w pracy panuje ospa, więc może jakoś przez to? Nie wiem.. naciągane to bo przecież ona najpierw by zachorowała Z tym lekarzem to będzie problem, wygonić mojego tatę
|
#560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Twoja Mama niekoniecznie musiała zachorować. Jeśli ma silny organizm, nie musiała tego przechodzić, co nie oznacza, że nie przeniosła wirusa. |
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226387 3]za półpaśca i ospę odpowiada ten sam wirus. jeśli ktoś miał ospę przebytą, to 2 raz jej nie przejdzie, będzie miał właśnie półpaśca.
Twoja Mama niekoniecznie musiała zachorować. Jeśli ma silny organizm, nie musiała tego przechodzić, co nie oznacza, że nie przeniosła wirusa.[/QUOTE] Tak właśnie myślałam... Beznadziejnie
|
#562 |
|
Konto usunięte
|
Krasko pogroź trochę tacie konsekwencjami : " Półpasiec jest poważną chorobą, niejednokrotnie o bardzo ciężkim przebiegu. Ból, pieczenie, świąd towarzyszący zmianom skórnym utrudniają normalne funkcjonowanie. Niestety półpasiec może prowadzić także do poważniejszych powikłań. Związane są one głównie ze wzrokiem oraz słuchem. W ciężkich przypadkach osoba chora zagrożona jest zapaleniem rogówki i błony naczyniowej oka, porażeniem nerwów odpowiedzialnych za ruchy gałki ocznej, częściową utratą słuchu, porażeniem nerwu twarzowego. W leczeniu półpaśca nie bez znaczenia jest szybka reakcja na zakażenie, ponieważ leki przeciwwirusowe powstrzymują namnażanie się wirusa i sprawiają, że choroba ma nieco łagodniejszy przebieg. Okres leczenia trwa od momentu pozbycia się zmian skórnych do czasu zwalczenia nerwobóli wywołanych chorobą. Pomocniczo na pęcherze stosuje się także odpowiednie leki o działaniu odkażającym, ściągającym i miejscowo znieczulającym. "
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Respiro mój tata ma czasem klapki na oczach.. On swoje wie.. Ale zobaczymy jutro, będzie musiał iść do lekarza i koniec...
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226399 1]jak zazwyczaj każdy facet. Wygonić ich do lekarza to istna masakra
[/QUOTE]Oj taaak...
|
#566 |
|
Konto usunięte
|
Od czasu kiedy używam szamponu bez silikonów ( barwa - pokrzywa), włosy mniej mi się kręcą
To przez to?
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3226408 9]Od czasu kiedy używam szamponu bez silikonów ( barwa - pokrzywa), włosy mniej mi się kręcą
To przez to? [/QUOTE]a odżywki również stosujesz bez silikonów? Nie jestem specjalistą, dopiero zaczynam się orientować w tym temacie, jednak kiedy nie używa się silikonów wtedy dziewczyny na co dzień przeważnie używają szamponów bez SLSów bo włosy nie muszą być mocno oczyszczane. Może ten szampon przesuszył Ci włosy? Ziołowe szampony silnie oczyszczają. Rozprostowały się/wygładziły, czy spuszyły?
|
#568 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mają słabszy skręt. |
|
|
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Krasko -wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Krasko - Najlepszego!
---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Respiro, trzymam mocno kciuki za jutro
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Tych pieniędzy nikt mi nie zwróci...

[/QUOTE]