|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: urodziłaś się z suchymi/przetyłuszczającymi/cienkimi etc i z takimi umrzesz;-(
ehhhh czytam o tych suchych włoskach i widze swoje..... mam ich dużo, puszą sie lekko kręcą i na dodatek sa suchutkie ;(. obecnie stosuje nowa linie Nivea do włosów suchych i trudno sie układajacych... kilka godzin po umyciu jest pieknie, gładko i lśniąco...gorzej jak wyjde na powietrze......znajdzmy jakis specyfik lub zabieg który nam pomoże!!!!
|
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: urodziłaś się z suchymi/przetyłuszczającymi/cienkimi etc i z takimi umrzesz;-(
andziullla,alez ja sie wcale nie poczulam urazona.
Ot uwazam,ze chyba niemozliwe jest umrzec z tymi wlosami ,co sie czlowiek urodzil. Hormony sa rozne -fakt.Jednak moja siostra prawie wylysiala od pigulek antykoncepcyjnych (triquilar) podczas gdy znowu inne pigulki (Juliette)z kolei moim wlosom zahamowaly wypadanie. Moze i w genach sie dziedziczy gestosc wlosa ,jednak trzeba szczescia aby ja zachowac i nie miec z wlosami problemu. |
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
ja też zawsze miałam suche i łamliwe włosy, w okresie dojrzewania kręcone jak nie wiem co!po ciąży i tabletkach wyprostowały mi sie
nigdy nie uzywałam prostownicy,miałam 2 razy baleyage w zyciu), żadna odżywka mi nie pomogła dlatego dałam sobie siana z wyszukiwaniem maseczek z nadzieją ze sprawią iż moje włosy będą sprężyste i gładkie,używam teraz rigenolu i mam po nim troszke bardziej gładsze włosy a szmpon to jaki wpadnie pod ręke ale głównie pantene
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozbawił mnie ten tekst o Chopinie A tak po prawdzie, to wiem, co przeżywasz, sama mam kręcone, suche włosy ![]() Cytat:
Chciałabym A co do tematu wątku - fakt, urodziłam się z suchymi włosami i takie mam do teraz - czasem mniej czasem bardziej, ale jednak ciągle suche. Ale, co ciekawe jak się urodziłam najpierw rosły mi proste włosy, a zaczęły mi się kręcić w wieku 3 lat w końcu mniej więcej od tego czasu ich nie biorę...
|
||
|
|
|
#605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a teraz w lecie dosyć jasna blondynką, a teraz mam ciemne-mysie włosy... to raczej przez brak słońca |
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam taki typ włosów ... rozjaśniam jest co ok. 1.5 miesiąca, poniewaz mam taki nijaki kolor blond. najgorsze jest to, ze myje włosy zawsze wieczorem, dosyc pozno, idę do szkoly na ok 6-7 godzin, wracam do domu i juz mam przetłuszczone ;/. to "nieswieze" powietrze w szkole tez im nie słuzy.
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle ze ona nie brałą tabletek i dlatego zastanawiam sie czy gdybym przestała brać to może
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się skręcą na nowo, to dam znać
|
|
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
Jakby mi sie rozkręciły włosy....Boże jak ja bym wygladała
....cienki mysi ogonek.....a tak to mam 10 razy wiecej włosów optycznie.....i nie przesadzam |
|
|
|
#611 |
|
Przyczajenie
|
Może i to prawda :P Chociaż jak byłam dzieckiem miałam przepiękne długie włosy trochę mniej niż do pasa i do tego zdrowe, normalne. Może to kwestia używania szamponów dla dzieci typu Bobini itp. =] A teraz? Teraz mam włosy do ramion (bardziej mi się podobają) z pasemkami blond-mocca za to przetłuszczające się niemiłosiernie, ale za to świeżo po umyciu włosów wyglądam super a dzień później... tragedia...
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam jako dziecko klaczki bardzo geste
teraz tez sa ale unormowalam je szamponami wygladzajacymi ![]() Jednak po tylu latach farbowania, suszenia, prostowania nie sa juz tak piekne i mocne jak kiedys..... A wszystko zaczelo sie od jednej farby..... |
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy przetłuszxzające się-wszystkie rady w jednym miejscu
Bardzo podobają mi się takie lśniące, gładkie włosy. Wiem, że aby taki efekt otrzymać stosuje się różne maseczki do włosów i pewnie jeszcze inne tego typu preparaty, ale kompletnie się nie znam na doborze takich kosmetyków.
![]() Znacie jakieś dobre preparaty do PRZETŁUSZCZAJĄCYCH SIĘ włosów, dzięki którym moje włoski właśnie byłyby takie lśniące? Jak Wy pielęgnujecie swoje włosy? Co stosujecie? |
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Kuracja" na przetłuszczające się włosy
Jeśli chodzi o Cosmetici Dora, maskę na bazie glinki zielonej do włosów przetłuszczających się to używam jej od ponad miesiąca i jestem po prostu wkurzona
bo po niej włosy przetłuszczają mi się jeszcze bardziej niż przedtem
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mam problem z włosami. Kiedys myłam włosy co 2 lub 3 dni. A teraz musze myć codziennie. Jest to dla mnie duzy kłopot ponieważ myje włosy zawsze rano i nie codziennie chce mi sie wstawac wcześniej by umyć włosy.... Co zrobić? Macie jakieś dobre sprawdzone metody by włosy przetłuszczały sie wolniej? pomóżcie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko przetłuszczające sie włosy:(
Niestety mam ten sam problem. Podobno moje włosy przetłuszczają się od zbyt długiego trzymania w ręczniku (zaraz po umyciu), codziennego prostowania i dotykania.
Niestety nie potrafię trzymać włosów w ręczniku krócej niż 10min. bo wtedy po prostu z nich cieknie (i nie ważne ile bym je wycierała). Druga sprawa- prostowanie... Prostuję włosy codziennie, ponieważ naturalnie mam lekkie fale ze skłonnością do puszenia się. Gdybym ich nie prostowała, miałabym na głowie urocze afro No i zostaje jeszcze dotykanie włosów- To ju niestety mój nałóg, z którym nie będę walczyć :PChyba jestem skazana na codzienne mycie włosów (mam długie włosy i żeby je umyć, wysuszyć i wyprostować potrzebuję 30-40 minut :/), codzienne wczesne wstawanie... Przyzwyczaiłam się :P A tak swoją drogą, to moja fryzjerka potrafi chyba czarować :P Bo gdy przychodzę od niej, to włosy są świeże przez 3 dni, mimo, że nakłada na nie żele, lakiery i inne takie O_o |
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami i muszę je myć codziennie. Właśnie w jakiejś gazecie znalazłam przepis na płukankę:
2 łyżki szałwi i rumianku zalać litrem gorącej wody, poczekać, aż ostygnie, odcedzić i po umyciu płukać włosy. Po jakimś czasie stosowania włosy mniej się przetłuszczają. Warto wypróbować. |
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
hmm...wiele osob ma ten problem
ja tez sie do nich zaliczam tyle,ze ja myje wloski co jakies 2 dni. a nie myslalyscie,zeby myc je wieczorem? ja tak robie na drugi dzien sa swieze,a nastepnego zwiazuje je w kitke albo jakies inne cuda niewidy pozdrawiam
|
#620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poniewaz ogólnie to ja mam u góry krótkie włoski do stawiania i one sie dziwnie odginają a wyprostować je trudno bo mam dość szeroka prostownice i trudno jest je złapac.
|
|
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj,tak znam ten bol! Jak czasami wstane rano z loza to szok
ale jakos sobie radze moze idz do dermatologa czy cus
|
#622 |
|
Przyczajenie
|
Tez mam ten problem, zazwyczaj myję włosy codziennie wieczorem, ale jeśli po umyciu nawinę wilgotne włosy na papiloty- trzymają się świeże przez 2 dni!!
Do płukania włosów używam letniej wody (ponoć ciepła wzmaga przetłuszczanie) |
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wileki problem
wlosy mam dlugie i zawsze mialam.teraz strasznie zaczely ni sie przetluszczac i to tak ze jak rano umyje to wieczorem mam tluste i ograniczenie mycia co 2 dni absolutnie nie wchodzi w gre poniewaz wlsoy poprosty zaczynaja smierdziec lojem i swedzi mnie glowa. jest jakis jeden i skuteczny sposob by to zniwelowac???? tak jak np antidral na pocenie to cos na zachamowanie wydzielanja loju???
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przetluszczajace sie wlosy- czy idzie oduczyc je codziennego mycia?
ja musze myc wloski codzinnie: nie mam wyjscia
nie raz jak rano je umyje to wieczorem sa tluste a mycie zadsze odpada bo wlosy zaczynaja smierdziec lojem i zaczyna mnie glowa swedziec .i nie wiem czy mi sie wydawalo czy nie ale bardziej mi wlosy wypadaja cz est jeden sprawdzoy sposob na zatrzymanie wydzielania loju jak antidral hamuje wydzielanie poty nawet na tydzien???
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
A jakby włoski potraktowac lekka trwałą. Słyszałam, że to może pomóc, ale boję się wypróbować
A muszę coś zrobić bo juz mi sie odechciało codziennie rano je myć!!! Nic na nie nie działa, ani przetrzymanie ani szampony więc może trwała?
|
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak jak wszystkie:
1) delikatny szampon w zależności od potrzeb (żadne tam 'przetrzymanie' włosów i absolutnie ie do przetłuszczających się - te gwarantuja u mie siano na głowie i smalec przy nasadzie glowy i nie te o 48 godzinnej świeżości, bo mam sztywne i nienaturalne wlosy) 2) płukanie w zimnej wodzie 3) odżywki od połowy włosów 4) to wiem z artykułu na wizażu i u mnie działa jak najbardziej - czeste czesanie włosów dobrą szczotką z włosia. Nie mam takiej jeszcze co prawda, ale samo czesanie u mnie czyni cuda, bo to rozprowadza sebum na cały włos i nie dość, że naturalne się on w ten sposób nawilża, to jeszcze nie jest taki tłusty u nasady. Teraz u mnie włosy wytrzymują w naprawdę miłym stanie spokojnie dwa dni. Kiedyś jeden dzień lub półtora. |
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
A znacie jakieś dobre szampony, które mogą pomóc wloskom przetluszczającym się? Mi juz powoli opadają ręce... Nie mam dobrego a co najważniejsze skutecznego sposobu, by zwalczyć przetluszczanie się wlosów
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio użyłam Herbal Esences do włosów normalnych i nie musiałam ich myć przez dwa dni a normalnie robię to codziennie, poza tym godny polecenia jest Loreal Professionel Sebo Control, tylko że on jest dość drogi.
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
dla wizazanek z przetluszczajacymi sie wlosami polecam suchy szampon w spraju...czasami nie ma czasu,sily (lub wlosy za szybko sa tluste) na umycie i to jest genialne rozwiazanie pomiedzy jednym a drugim myciem! mozna nosic go ze soba i uzyc w kazdej chwili....
calkowicie wclania tluszcz i wloski znow sa ok ....to ratuje zycie!
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam talku jako suchego szamponu.sprawdza sie tylko na jasnych wlosach.ostatnio kupilam seboradin niger i sprawdze czy zadziala :P jak narazie wlosy dluzej wytzymuja bez mycia!!! ostatnim razem jak go mialam nie bylo efektu takiego!!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

nigdy nie uzywałam prostownicy,miałam 2 razy baleyage w zyciu), żadna odżywka mi nie pomogła dlatego dałam sobie siana z wyszukiwaniem maseczek z nadzieją ze sprawią iż moje włosy będą sprężyste i gładkie,używam teraz rigenolu i mam po nim troszke bardziej gładsze włosy a szmpon to jaki wpadnie pod ręke ale głównie pantene
A tak po prawdzie, to wiem, co przeżywasz, sama mam kręcone, suche włosy
Chciałabym 
Jak się skręcą na nowo, to dam znać 

bo po niej włosy przetłuszczają mi się jeszcze bardziej niż przedtem
Do płukania włosów używam letniej wody (ponoć ciepła wzmaga przetłuszczanie)