|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Sandra a jaki miałaś wózek?
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Ale produkujecie od rana, takie tempo że nie nadążam z czytaniem ![]() Proszę o dopisanie mnie do listy- termin 31 sierpnia ![]() Bafi też ci zazdroszczę tych spodni ciążowych, ja już w 13 tygodniu, a nie przytyłam jeszcze nic i na razie wszystkie spodnie są na mnie dobre, ale myślę że to już tylko kwestia czasu i trzeba się będzie rozejrzeć za ciążowymi Wczoraj miałam wolne od gotowania a na dziś muszę cuś wymyślić na obiadek |
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam ESPIRO ATLANTIC.byl niedrogi,wygodny,wmiare ladny.moj maz sie smieje,ze wszedzie mozna bylo nim wjechac i teraz chce podobny
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się melduję w nowym wątku.
11 tc i powoli zaczynam żyć... i jeść
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Lukrecja i jak mamusia przyjęła wiadomość o ciąży?
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Dziękujemy Soleilka
Jeśli chodzi o wózki to my sie najprawdopodobniej zdecydujemy na x-landera.Pokazywałam wczoraj Tżetowi i tez mu się podoba.Jakoś inne mi nie podchodzą |
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32577816]Dziękujemy Soleilka
Jeśli chodzi o wózki to my sie najprawdopodobniej zdecydujemy na x-landera.Pokazywałam wczoraj Tżetowi i tez mu się podoba.Jakoś inne mi nie podchodzą[/QUOTE] Ja myślę o tym. http://allegro.pl/jane-slalom-transp...164478996.html Jaka jest wasza opinia? |
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32577816]Dziękujemy Soleilka Jeśli chodzi o wózki to my sie najprawdopodobniej zdecydujemy na x-landera.Pokazywałam wczoraj Tżetowi i tez mu się podoba.Jakoś inne mi nie podchodzą[/QUOTE] One są slicznei nie drogie ale maja male gondole bardzo, szczegolnie jak sie rodzi jesien//zima to jednak ta gondolka powinna byc wieksza...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się
![]() Jejku ale ten czas ucieka to już 13tydz+4dni
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki
![]() Dawno mnie nie było, ale nie czułam się najlepiej. W ostatni wtorek byłam na pierwszej wizycie Wszystko było pięknie widać! Bejbik miał wtedy 9,7mm i oczywiście tż twierdzi że widział siusiaka i każdemu mówi ze to syn Dla mnie obojętne czy dziewczynka bedzie czy chłopiec, chociaż dla chlopca nie mam jeszcze imienia i nic mi sie nie podoba, więc byłoby ciężko A tak w ogóle to bardzo się martwię, bo zupełnie nie mam apetytu i schudłam już 3 kg a to chyba niedobrze, co?
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-02-27 o 12:01 |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ohohoho termin masz na 26.10 bardzo bliska jest mi ta data, moja córcia jest z 27.10 Nie obejrzysz się jak zaczniesz się zaokrąglać
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyjęła to na klatę ale oczywiście musiała powiedzieć swoje a było to: a ja myślałam ze zmądrzejesz jeszcze i pójdziesz na jakieś studia ( ona ma obsesje na tym punkcie) na cop ja smiechem zareagowałam ze nawet jak bym nie zaszła w ciąże to nie poszła bym na studia bo nie chce ni lubie i nie pójde no a potem powiedziała ze chciała by zeby to dziewczynka była jak chłopak to tez fajnoie ale dziewczynki są takie słodkie a juz ma wnuka i ona chce by ć wreszcie babcią a nie żoną dziadka i ze ona ze mną jak w ciąży była to odrazu jak okresu nie dostała to zaczęła tyć i musiała od 7 tc w ciązowych sukienkach chodzić tak było widać no i ja mam taka samo włąśnie
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Enigmama ale chodzi Ci o to że jak się ubierze dziecie w grube ciuszki apotem w jakieś śpiworki i kombinezonki to może być dzidzi niewygodnie?
Skoro tak to jeszcze przemyśle ten temat Alfabia jedyne co mi się w nim nie podoba to ta rączka w spacerówce ale ogólnie jest śliczny i wygląda sprawia wrażenie wygodnego Bafi ja mam tak samo Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-02-27 o 12:09 |
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
melduję się
moje dziecko śpi, a ja dziś postanowiłam, że nie kładę się razem z nim tylko zajrzę do Was bo nie nadążam za Wami i jakoś nie mogę złapać kontaktu, bo jak wpadam tu wieczorem to nikogo już nie ma mogę poprosić o dopisanie do listy? Teresa lat 25 termin mam na 29 września ![]() enigmama- ja mam bardzo podobnie.. byłam u gin na przełomie 5 i 6 tyg i nie było jeszcze zarodka, lekarz mówił, że to normalne ze względu na to że miałam bardzo długie cykle.. ale ja mam też głupie myśli, boję się że nie ma tam dzidziusia.. a ja mimo, że go nie planowałam to bardzo mocno go pragnę.. ja mam wizytę dopiero w czwartek i strasznie dłuży mi się czas do niej.. a to Twoje trzecie dziecko? konczita- myślę że propozycja klubu jest ok, ale może jeszcze troszkę później? ja należę do klubu mamuś z mojego poprzedniego wątku ciążowego i odkąd założyłyśmy klub to wątek opustoszał, a teraz jeszcze dużo mamuś październikowych dołącza, więc można chwilę poczekać jak zostanie stały skład i wtedy założymy klub bez podglądaczy ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- co do wózków to ja mam bardzo tradycyjny Roan marita, mi sie podoba że jest bardzo mięciutki przez co sprawdzał się świetnie w usypianiu małego na spacerze ma wielką gondolę i strasznie lekko się prowadzi.. te wszystkie masywne klamoty z bajerami mi się jakoś nie podobają i jak dla mnie są strasznie niewygodne.. ale to moje zdanie
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2012-02-27 o 12:11 |
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
część I została zamknięta
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
co do bryki dla maluszka to ja tez sobie upatrzyłam dawno temu ten wózek ROAN MARITA ale też zastanawiam się nad ROAN KORTINA w werski gondola+ spacerówka
i szukam auta co by ten sprzęt pomieścił wygodnie w bagażniku
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawiodłaś mnie fajnie macie, od razu bym w ogrodniczki wskoczyła
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wózek jest na prawdę świetny.. do naszego auta jak pakowaliśmy wózek to już nic innego nie wchodziło ale tylko rok z niego korzystaliśmy, jak synek skończył roczek, przesiedliśmy się na parasolkę ![]() a co do rozmowy z mamą i Twojego brzuszka to ja teraz jestem w 9 tc i też mnie już wybrzuszyło.. w poprzedniej ciąży też tak miałam... i w 6 miesiącu wyglądałam tak jakbym zaraz miała urodzić i w rezultacie pod koniec ciąży dobrnełam do 100 kg (zaczynając od 67 ) ale po porodzie zeszło mi 15 kg, a w ciągu następnych 3 miesiecy reszta..
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2012-02-27 o 12:33 |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#53 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ![]() ja jastem strasznie drobna, obecnie waze 45 kg wiec myślę że szybko mi brzuch wyskoczy ale na razie to marzenie ![]() Jeżeli chodzi o wózek to gondolkę chyba chciałabym pożyczyć a kupić na wiosnę fają i leciutką spacerówkę. Sama i tak tej gondoli nie zniosę na space, TZ jest w delegacji wiec chyba nie ma sensu kupować jakiegoś super wózka na spacer raz w tyg... ale muszę to jeszcze przemyśleć
|
||
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam u ginekologa,ale jaja takie ze szok. Pielegniarka mi dzwoni godzine przed wizyta ze lekarz ma wolne,a ja z tymi plamieniami i duphaston mi sie konczy to sie wkurzylam i poszlam do eurokliniki a tam super ginekolog i super sprzet! od razu skierowal mnie na badania,bo tamten mnie nie skierowal. Zrobil mi usg 3d i widzialam dzidziusia taki sliczny,machal raczkami i nozkami,taki maly a tak fikal.niestety nie zrobil mi zdjecia bo skonczyk mu sie papier. zmienil mi sie tez termin porodu na 30.09-wiec mozecie mi tam zmienic i mam 9 tydzien ciazy jednak.
Jestem mega zadowolona! |
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja właśnie mieszkam w domku mam dwa schody AŻ i bliziuteńko las
dlatego ta kortina mi sie podoba i kolezanka miałą i mówiła ze super jast na wyboje i w ogóle a ja na bank bede ciągle w lesie siedzieć także i dużą mają gondolę chyba jedną z największych na rynku a to ważne jak dziecina sie rodzić będzie jesienią i całą zimę w sumie musi przejeździć w gondoli a na wiosnę przesadzimy się w spacerówę mi się te wózki podobały juz dawno zanim zaczęłąm starać się o dziecko
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
mi sie tez taki podoba
http://allegro.pl/wozek-3w1-implast-...123458582.html
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie nic nie kupuję. Nawet nie miałabym gdzie postawić tego wózka, zresztą dla mnie to zdecydowanie za wcześnie. Najpierw musimy się przeprowadzić, a potem zaczniemy zbierać wszystkie rzeczy. Ale rozejrzeć się zawsze można
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wózeczek Coneco Toledo, byłam zadowolona z niego, chociaż mój typ jednak początkowo był inny, zadecydowała jego korzystna cena. Warto zwrócić uwagę na skrętne przednie koła, co ułatwia manewrowanie wózkiem, lepsze są koła gumowe niż piankowe. W gondoli to my długo dzieciaczków nie powozimy, chyba że zima będzie łagodna. Dlatego warto bardziej zwrócić uwagę na to jak wygląda spacerówka, czy jest wygodna itp. Minusem w moim wózku w wersji spacerowej jest brak możliwości zdjęcia pokrowca i wyprania go, sprawia mi kłopot czyszczenie zabrudzeń gąbką, wolałabym aby się jednak zdejmował do prania. Wiele wózków ma funkcję dwustronnego montowania spacerówki, w moim jest tylko możliwość twarzą do kierunku jazdy. Jednak głównie chyba w ten sposób wozi się dziecko i w sumie najpierw żałowałam że nie mogę mieć dziecka twarzą do siebie ale jak zaczęliśmy użytkowanie maluch był tak ciekawy świata, że i tak ta funkcja by się nie przydała.
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32578223]Enigmama ale chodzi Ci o to że jak się ubierze dziecie w grube ciuszki apotem w jakieś śpiworki i kombinezonki to może być dzidzi niewygodnie?
Skoro tak to jeszcze przemyśle ten temat [/QUOTE] Dokładnie tak a po drugie nie wiadomo jaka zima jesk mroźna to gondolka lepiej osłania dziecko niz wersja spacerowa. Cytat:
mnie się tez tak dłuzylo, tak to moje 3 dziecko i tez niespodziewajka ale bardzo sie ciesze kocham je szalenie i nie mogę się go doczekać ![]() Roan jest super, mialam podobny przy 1 córce tylko Jedo bartatina to praktycznie to samo i roany i jedo mają duze godnole, prócz emmaljungi to chyba najwieksze, sa zgrabne i miękkie faktycznie. gdyby jeszcze mialy koła skretne z przodu to bym sie nie zastanawiala, bede szukac ze skretnymi jednak.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-02-27 o 12:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Pozdrawiam