Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 16:35   #151
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Prawie codziennie,jak mi się przypomniałogłównie przed zaśnięciem i przy prasowaniu.

Moja szwagierka jest też teraz w ciąży(5tc) z czwartym dzieckiem i boi się tak jak ja.
Każda ciąża jest inna i nie wiadomo czego można się spodziewać.Ja poprosiłam o znieczulenie zewnątrzoponowe(wtedy 500zł) i duuużo mi pomogło.Ale swoje też wycierpiałam,w ogóle to na schodach przed szpitalem chciałam zawrócić,tak się bałam
Mnie już powoli zaczyna męczyć jak ja przetrwam poród. Boję się, że nie odważe się już na następne dzidzi taka trauma mi zostanie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Gdzieś w internecie wyczytałam, że po 12 tygodniu to już tak 0,5kg tygodniowo powinno się tyć... Czy to możliwe?
Mnie leakrz powiedział żebym tyła sobie tak kg na miesiąc. Gdzieś też się spotkałam z taką informacją, żeby tyć 2 kilo na miesiąc, ale nie da się tego tak precyzyjnie zaplanować. Znajoma w ciągu miesiąca przytyła 7 kilo w III trymestrze
Druga jest w tym samym tygodniu co ja i ma prawie 6 na plusie. Każdy organizm jest inny i on sam sobie przytyje jak mu się będzie podobało

Edytowane przez anusiaaniaanusia
Czas edycji: 2012-02-27 o 16:36
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:45   #152
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Twoje dziecko
Dziecko waży 9,5 grama i osiąga 6 i pół centymetra długości. Rozwijają się jego struny głosowe. Maluszek nie może jeszcze wydawać dźwięków z powodu braku powietrza w macicy. Wrażliwość na dotyk wykazują ramiona i górna część klatki piersiowej. Wątroba dziecka wydziela żółć, a trzustka - insulinę. Między palcami nie ma już błony i zaczynają formować się opuszki palców. Dziecko w tym wieku potrafi już przeciągnąć się, podskoczyć, a nawet połykać wody płodowe, rozróżniając ich smak!
hmmm... wydaje mi się, że gin mówił, że mój Bąbel ma 6,5 cm i waży 60 gram... (jak podczas usg może zważyć?). no i jak przeczytałam to, co wkleiłaś, zaczęłam się zastanawiać, skąd mi się to 60 gram wzięło... czy on faktycznie coś takiego powiedział, czy mi się coś ubzdurało... Mąż nie pamięta (zresztą on niewiele pamięta z tej wizyty, chyba w takim szoku był...). a to właśnie był 13t1d...
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dostałam moją pierwszą bluzeczkę ciążową hmm trochę wielka ale pewnie niedługo do niej dorosnę
jak miło
chyba powoli będzie trzeba rozglądać się za ciuszkami ciążowymi... niech się cieplej zrobi, będzie przynajmniej przyjemniej buszować po sklepach...
rany.. ale mnie dziś brzuch boli.. leżę zatem...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:48   #153
sandra23s
Zadomowienie

ja juz sie boje o przytycie,bo w pierwszej przytylam cos okolo 20 kg.
narazie mam 1,5 na + ale od 2 tyg. waga stoi w miejscu

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:49   #154
colds
Zakorzenienie

Ach.
I co do terminu porodu.
W karcie Doktorek wpisał mi 5.09., ale wg USG jest to 12.09. Więc, którą datą się sugerować?
Stary 2012-02-27, 16:58   #155
Katee27
Zadomowienie

Ja sugeruję się datą z usg,bo ost.okres miałam w listopadzie a zaszłam w grudniuto ciekawe
A zapomniałam dodać,że miałam nieregularne okresy i wywoływane luteiną.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-02-27 o 17:18
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:10   #156
Elmiria
Raczkowanie

Mi waga od początku poszła o ok. 1kg i tak już została Ale brzuszek to nawet o mm się nie wypuklił!
Za wózkami i ciuszkami na razie się nie rozglądam. Za ciuszkami głwnie dlatego, że jakoś ciągle trafić na uniwersalne, zawsze okazuje się, że gdzieś jest przyszyty jakiś kwiatek czy samochodzik, nawet na pupie, ale jest!

Powiem wam, że z całej mojej wizji porodu ja właśnie najbardziej boje się nie bólu skurczowego, a tego całego nacięcia krocza!!!!
Katee, o kegla, to chodzi o ich napinanie? Bo ja zrobię wszystko by chociaż była szansa uniknąć tego nacięcia!

Maggie, mnie też dziś ciągle kłuje pobrzusze i jeszcze te plecy dziś! Wyjątkowo dokuczają!

Odnośnie klubu, podzielam zdanie pszczolki i maggie Bo założenie go w tym momencie, kolokwialnie mówiąc "rozwali system". Jeszcze przecież trochę październikowych mam może do nas dołączyć, a my tu zaraz się zaczniemy dzielić i nie będzie już tak miło, jak jest

I-K, a mi właśnie naodwrót wszyscy mówią, że jak kobieta jest bardzo szczupła, to zazwyczaj brzuszek późno się pojawia i jest mały. U mnie w 11tyg. płaściutki.

Zielona, strasznie się cieszę, że udało ci się znaleźć dobrego lekarza i że z dzieciątkiem wszystko ok!!! A ty się tak martwiłaś!

Norka, witam w gronie mamusiek Gratuluję serdecznie fasolki!
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:11   #157
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja nie prowadze juz tej karty ciazy bo ona zawsze mi tydzien dodawala. Czyli Ty tez 19listopad?
dziewczynki to jestesmy trojaczki
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
właśnie moim faworytem jest taco jumper.
cieszę się, czytając pozytywne opinie

no i pięknie

cieszę się razem z Tobą

my też będziemy oglądać wózki "na żywo". Najpierw przygotuję sobie (właściwie to już tworzę) listę "faworytów". i na żywo będe je testować. Zamawiać będziemy na pewno przez internet.

Już nie cytowałam, bo zamarłam, czytając o tych wypadkach... straszne... dobrze, że nic się poważnego nie stało.... Ech... jestem za zabieraniem prawka na kilka lat takim "odpowiedzialnym" kierowcom...
przeraża mnie, że teraz i samochód i prawko są tak łatwo dostępne, a później po drogach jeżdżą wariaci, którzy naprawdę niewiele potrafią... Prawko mam od 10 lat i tak się zastanawiam, jak np. na egzaminie pedał gazu i hamulec może się pomylić? Stres? Bzdura! brak wiedzy i umiejętności. Bo jak człowiek myśli, że hamuje, a przyśpiesza (jak ten kursant na egzaminie bodajże w częstochowie niedawno) to powinien się od razu zorientować, że coś jest nie halo. A jak nie to jest idiotą i nie powinien więcej mieć możliwości uzyskania prawka.
Tako to moj numer jeden, choc ostatnio te nowe modele to mocno zdrożaly, niewiem czy nie kupie używanego, bo mamy tutaj sklep taki mozna powiedziec firmowy i bez problemu naprawiają itd
A c o do prawka to niestety masz racje, a facet dostał tylko mandat.

Dziewczyny!!! Jestem po wizycie i chyba najszczesliwsza osoba na swiecie
Krwiak się wchłonął calkowicie, za tydzien moge odstawic luteine mzoe mdłosci mi miną i CO NAJWAZNIEJSZE dzieciatko pieknie urosło mialo dziś na usg ok. 2 cm piękne serduszko, (najpiekniejszy dzwiek pod slońcem) rączki i nawet zalązki nóżek wszystko jest w porządku
wkleje pozniej fotkę z usg

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-02-27 o 17:13
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:11   #158
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ach.
I co do terminu porodu.
W karcie Doktorek wpisał mi 5.09., ale wg USG jest to 12.09. Więc, którą datą się sugerować?
Colds to ja już nic nie czaję... obie mamy ciążę podobną wiekowo (chyba, że ja coś pokręciałam, ale chyba nie 13t3d u mnie) i mi na usg ostatnio wyszedł termin 31.08 albo 1.09 (w zależności od pomiaru maluszka)...a Tobie dopiero 12.09?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:25   #159
Katee27
Zadomowienie

[QUOTE=Elmiria;32584922]
Katee, o kegla, to chodzi o ich napinanie? Bo ja zrobię wszystko by chociaż była szansa uniknąć tego nacięcia!
Dokładnietak jakbyś chciała wstrzymać strumień moczu przy siusianiu.

Enigmama bardzo się cieszę Twoim szczęściem.Czekamy na zdjęcie tego cudnego bobaska

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-02-27 o 17:31
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:27   #160
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

Krwiak się wchłonął calkowicie, za tydzien moge odstawic luteine mzoe mdłosci mi miną i CO NAJWAZNIEJSZE dzieciatko pieknie urosło mialo dziś na usg ok. 2 cm piękne serduszko, (najpiekniejszy dzwiek pod slońcem) rączki i nawet zalązki nóżek wszystko jest w porządku
Ale mnie wystraszyłaś Przeczytałam pierwsze zdanie i myślałam, że wróciłaś od lekarza i powiedział Ci, że będziesz mieć trojaczki

Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:54   #161
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
No właśnie Dziewczyny w drugiej ciąży ja Wam zazdroszczę, przynajmniej wiecie już czego możecie się spodziewać, jakiego bólu itd., wiecie jak to wszystko może mniej więcej wyglądać. Podobno pierwszy poród najcięższy, więc skoro nie miałaś nacinanego krocza za pierwszym razem, to tym bardziej teraz. Chyba można zaznaczyć w szpitalu, że Ci na tym zależy
szczerze to ja bólu już nie pamiętam, za to nie możność siedzenia na tyłku doskonale, nie mówiąc o przytulankach spróbowaliśmy pierwszy raz po 6 tygodniach od porodu to było gorzej jak przy pierwszym razie

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-02-27 o 18:09
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 17:56   #162
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dostałam moją pierwszą bluzeczkę ciążową hmm trochę wielka ale pewnie niedługo do niej dorosnę
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
I-K, a mi właśnie naodwrót wszyscy mówią, że jak kobieta jest bardzo szczupła, to zazwyczaj brzuszek późno się pojawia i jest mały. U mnie w 11tyg. płaściutki.
ooo toś mnie pocieszyła, ja co dzień rano wstaje i patrze czy mi nie urósł
Cytat:

Tako to moj numer jeden, choc ostatnio te nowe modele to mocno zdrożaly, niewiem czy nie kupie używanego, bo mamy tutaj sklep taki mozna powiedziec firmowy i bez problemu naprawiają itd

super wieści
Stary 2012-02-27, 18:08   #163
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

To witaj trojaczko w klubie i z całego serca cieszę się z pozytywnych informacji teraz tylko cieszyć się na dobre

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:36   #164
zielona1911
Zakorzenienie

masakra..3 dziewczyny z 19 listopada,trzy skorpiony
To musial byc przenzaczenie ze sie spotkalysmy na tym samym watku
pewnie urodzimy w tych samych dniach

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:

No mi sie krwiak jeszcze nie wchlonal aczkolwiek zmniejszyl sie bo mialam 4cmx1,8cm a teraz mam 2,5cmx1cm
musialas lezec?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:59   #165
Sara_m7
Rozeznanie

Melduje się w nowym wątku. Część wszystkim
Ja na szczęście nie mam plamień i mogę śmiało się przytulać, ale jakoś się boję, że mąż mnie zgniecie :/ Ze coś będzie nie tak. I jakoś z tego powodu nie bardzo mi się chce
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:03   #166
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Melduje się w nowym wątku. Część wszystkim
Ja na szczęście nie mam plamień i mogę śmiało się przytulać, ale jakoś się boję, że mąż mnie zgniecie :/ Ze coś będzie nie tak. I jakoś z tego powodu nie bardzo mi się chce
To wleź na męża i ryzyko zgniecenia zniknie
Ja nie mam plamień, więc jak ochota z mojej strony jest to szalejemy
Stary 2012-02-27, 19:49   #167
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam ponownie i melduje się tutaj. No Was kochane nadrobić to ciężka sprawa jest. Miałam coś napisać i już zapomniałam co,za nim zdążyłam przeczytac wszystko.
Mi już nie wygodnie w moich spodniach,troszke cisną,ale jeszcze nie jest źle,a to dopiero początek,z pierwszym dzieciaczkiem przytyłam 11 kg i po powrocie ze szpitala do domku z maluchem ważyłam tyle co przed ciążąto się nazywa szybka zguba kilogramów.
Ja miałam nacinanie krocze,ale nie wspominam tego tragicznie. Poczułam tylko,że coś leci jak nacieli....i rodziłam bez znieczulenia,a że mój mały miał 3 razy oplątaną pępowine wokól szyi to urodzenie go nie było łatwe. Tym razem mam tylko nadzieje,że będzie wszystko dobrze. Gdyby nie to,że krwawi sie strasznie po porodzie to nie czułam się źle i nawet przy siadaniu krocze nie bolało jakos okropnie.
Któras z Was pisała,że zazdrości,że nie które juz rodziły bo wiedzą co je czeka,no ja akurat wolałabym nie wiedzieć. Jakoś przy pierwszej ciąży nie czułam strachu przed porodem to teraz już sie boje
Enigmama jak dobrze czytałam to to nie jest Twoja pierwsza ciąża a jaka różnica wieku między maluchami będzie?
Bo u mnie 2,5 roku
za wózeczkami się rozglądałam na allegro,ale jeszcze nic nie mam konkretnego

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Kochane ja miałam pytać Was,może któraś wie,jak to jest z tętnem dzidzi we wczesnej ciąży?? Jakie powinno być w 8 tyg? Bo ja jestem w 7 i 2 dni czyli w 8,tak? Na detektorze tętno wykazuje 70,80 i boje się,że jest za niskiea może to dlatego,że wczesna ciąża i detektor jeszcze tak dobrze nie zmierzy..nie wiem...

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-02-27 o 19:39
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:00   #168
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Właśnie gotuję zupę koperkową,może zjem,zobaczymy.
Też właśnie zrobiłam koperkową, to moja ulubiona zupa! Zrobiłam 5 litrowy garnek i zaraz jej już nie będzie Cieszę się, że wreszcie coś mi wchodzi, bo tak to cała reszta nadal obrzydza...

Cytat:
jak miło
chyba powoli będzie trzeba rozglądać się za ciuszkami ciążowymi... niech się cieplej zrobi, będzie przynajmniej przyjemniej buszować po sklepach...
rany.. ale mnie dziś brzuch boli.. leżę zatem...
Polecam - http://www.asos.com/Women/Maternity/...aspx?cid=11472

Ja już mam swoją wish listę, tylko brzucha dużego brak

Cytat:
Mi waga od początku poszła o ok. 1kg i tak już została Ale brzuszek to nawet o mm się nie wypuklił!
Za wózkami i ciuszkami na razie się nie rozglądam. Za ciuszkami głwnie dlatego, że jakoś ciągle trafić na uniwersalne, zawsze okazuje się, że gdzieś jest przyszyty jakiś kwiatek czy samochodzik, nawet na pupie, ale jest!

To dziwne, bo ja jestem szczupła (nie wiem czy bardzo - 174 cm i 55 kg) i mimo, że schudłam 2 kg, to brzuch mi się zaokrąglił już 2 tygodnie temu (a teraz jestem w 11 tygodniu też) Ale podejrzewam, że swój wkład mają też regularne wzdęcia...

A tak poza tym, to witam nowe mamusie!

Co do wózka, to mi się bardzo podoba Bugaboo Cameleon, ale nic więcej na temat wózków nie wiem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:09   #169
Opaska
Raczkowanie

A ja was szukałam na starym wątku

ale dzięki za pamięć i dopisanie do listy bez upominania

Poza tym podoba mi się nasza pierwsza strona- nareszcie wygląda solidnie
Nie mam szans wszystkich stron nadrobić- musicie wybaczyć, lecicie jak szalone.

Anusia-a lapiesz na detektorze swoje tętno czy maluszka? Nie jestem ekspertem ale jak czytałam na tych detektorach to zasadnicza różnica między naszym tętnem a dziecka jest taka że dzidziole mają podobno 130-140 a my 70-80. Może niepotrzebnie się martwisz, bo badasz swoje tętno? Chociaż dla pewności mogłaby się wypowiedzieć jakaś ekspertka która to już testowała

gda ja mam 7 tydzień i brzuszek robi się pomału okrągły- nie dopinają się spodnie i to te moje ulubione zakupiłam już odpowiednie gacie z gumką...eh... dodatkowo z jednej strony jest brzuszek bardziej wypukły a z drugiej płaski ale gin uprzedzał i mówił że to przejdzie, się ułoży

enigmama ale się cieszę czekam na fotke z niecierpliwością

Dzisiaj miałam swietny dzień- 7 lat odkąd się znamy z TŻ była niespodzianka- wycieczka w nasze ulubione miejsce, spacer i pyszny obiad w ulubionej knajpie dziewczyny latam jak w skowronkach
Stary 2012-02-27, 20:16   #170
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Anusia don'worry.Nie dawno dopiero co serduszko zaczęło bić i czytałam że na samym początku takie właśnie jest.Później się rozkręca i pokazuje nam ogrom swoich możliwosci

gda to Ty jesteś bardzo szczupła.Ja myślałam że jestem chuderlakiem ale przy Tobie to nie bardzo.Mam 178 i 64 kg prawie -)
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:19   #171
colds
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm... wydaje mi się, że gin mówił, że mój Bąbel ma 6,5 cm i waży 60 gram... (jak podczas usg może zważyć?). no i jak przeczytałam to, co wkleiłaś, zaczęłam się zastanawiać, skąd mi się to 60 gram wzięło... czy on faktycznie coś takiego powiedział, czy mi się coś ubzdurało... Mąż nie pamięta (zresztą on niewiele pamięta z tej wizyty, chyba w takim szoku był...). a to właśnie był 13t1d...
Może faktycznie mówił 6gram?

Cytat:
Colds to ja już nic nie czaję... obie mamy ciążę podobną wiekowo (chyba, że ja coś pokręciałam, ale chyba nie 13t3d u mnie) i mi na usg ostatnio wyszedł termin 31.08 albo 1.09 (w zależności od pomiaru maluszka)...a Tobie dopiero 12.09?
U mnie jest dzisiaj dokładny 13t. Ostatnią @ miałam 28.11., cykle miałam nieregularne mimo, że dzidzia zrobiona w cyklu 28dniowym. A wcześniej miałam różne, od 28dniowych do nawet 37dniowego. Więc może to dużo zmienia?
Jeżeli chodzi o pomiar maluszka to u Nas w 12t+5d miał 5,9cm.

Cytat:

Cytat:
Ale mnie wystraszyłaś Przeczytałam pierwsze zdanie i myślałam, że wróciłaś od lekarza i powiedział Ci, że będziesz mieć trojaczki

Stary 2012-02-27, 20:32   #172
Sojka1990
Zadomowienie

Ja właśnie wróciłam wizyty.. uff.. godzinka w gabinecie prawie, ale Pan doktor rewelka- warto było zmienić.
Usg pojutrze, dziś nas tylko pomacał i pogadaliśmy sobie troche
Dostałam luteine, no-spe ("proszę mieć zawsze w torebce") i jeszcze na nery mam brac na razie urinal a jak znów badania wyjdą kiepsko to będzie posiew. Mierzyliśmy sobie wysokość macicy no i się wsio zgadza że mamy 14tydzień
a teraz wcinam zupke serową.
aha i mam zakaz jedzenia słodyczy raz w tygodniu minimum łyknąć rybke, dużo nabiału szczególnie jogurtów.
Stary 2012-02-27, 20:36   #173
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

[/COLOR]Kochane ja miałam pytać Was,może któraś wie,jak to jest z tętnem dzidzi we wczesnej ciąży?? Jakie powinno być w 8 tyg? Bo ja jestem w 7 i 2 dni czyli w 8,tak? Na detektorze tętno wykazuje 70,80 i boje się,że jest za niskiea może to dlatego,że wczesna ciąża i detektor jeszcze tak dobrze nie zmierzy..nie wiem...
Anusia, złapałaś swoje tętno
Na bank, ja mam czasem to samo. Tam jest wyraźne twoje tętni z tętnic żylnych Więc się już nie martw Jak nie wierzysz złap swoje tętno na sercu i porównaj. Ja przechodziłam przez to samo. Poza tym w 8 tygodniu możesz jeszcze wogóle nie namierzyć tętna dziecka, większość detektorów podaje minimalny wiek płodu na 12 tygodni. Tak więc SPOKOJNIE!!!

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-02-27 o 20:39
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:42   #174
Dearlie
Zakorzenienie

Ja również melduję się na nowym wątku.

Czy mogę prosić o dopisanie mnie do listy? Dopiero za 2 tygodnie poznam wszelkie szczegóły dotyczące wieku maleństwa i terminu porodu, ale kalendarze internetowe, które sprawdzają pokazują mi końcówkę października, więc chyba się łapię do grona
Stary 2012-02-27, 20:44   #175
tamlin111
Zakorzenienie

Mówię do Tżta: Chcę loda.
A on na to: Zaraz tylko się wykąpię.
Zboczuch jeden, pewnie mi dziś nie popuści
Stary 2012-02-27, 20:50   #176
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
buhahahahaa:hahah a:
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:54   #177
Enigmama
Raczkowanie

[QUOTE=Katee27;32585281]
Cytat:
Dokładnietak jakbyś chciała wstrzymać strumień moczu przy siusianiu.

Enigmama bardzo się cieszę Twoim szczęściem.Czekamy na zdjęcie tego cudnego bobaska
dziekuje

Cytat:

O raaaaany nieee hahaha, dziekuje

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
To witaj trojaczko w klubie i z całego serca cieszę się z pozytywnych informacji teraz tylko cieszyć się na dobre
tak! hurra dziekuje
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
masakra..3 dziewczyny z 19 listopada,trzy skorpiony
To musial byc przenzaczenie ze sie spotkalysmy na tym samym watku
pewnie urodzimy w tych samych dniach[COLOR="Silver"]

No mi sie krwiak jeszcze nie wchlonal aczkolwiek zmniejszyl sie bo mialam 4cmx1,8cm a teraz mam 2,5cmx1cm
musialas lezec?
dziewczyny ja jeszcze nie spotkalam nikogo z tego samego dnia, z dnai wczesniej lub pozniej owszem ale nie z 19tego

Lekarz wlasciwie nie dal mi zadnych zaleceń, po powrocie naczytalam się sporo i przez 1 tydzien faktycznie leżałam ile się da, ale jak sie ferie skończyly to musialam sie uruchomić i pozniej juz normalnie, tylko absolutnie zero dzwigania, bez długiego stania itp.
Nie martw sie napewno tez sie wchlonie a co bierzesz ? luteine duphaston ? jakie dawki?

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Enigmama jak dobrze czytałam to to nie jest Twoja pierwsza ciąża a jaka różnica wieku między maluchami będzie?
Bo u mnie 2,5 roku
[COLOR="Silver"]
Miedzy najstarszą a młodszą jest ok. 2,5 a teraz minie okolo 4,5

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
A ja was szukałam na starym wątku

ale dzięki za pamięć i dopisanie do listy bez upominania

Poza tym podoba mi się nasza pierwsza strona- nareszcie wygląda solidnie
Nie mam szans wszystkich stron nadrobić- musicie wybaczyć, lecicie jak szalone.

enigmama ale się cieszę czekam na fotke z niecierpliwością
o dziękuję za pochwały i za radosc ze mną
postaram sie jeszcze dzis wstawic choc padam juz poprsotu z nadmiaru emocji

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam wizyty.. uff.. godzinka w gabinecie prawie, ale Pan doktor rewelka- warto było zmienić.
Usg pojutrze, dziś nas tylko pomacał i pogadaliśmy sobie troche
Dostałam luteine, no-spe ("proszę mieć zawsze w torebce") i jeszcze na nery mam brac na razie urinal a jak znów badania wyjdą kiepsko to będzie posiew. Mierzyliśmy sobie wysokość macicy no i się wsio zgadza że mamy 14tydzień
a teraz wcinam zupke serową.
aha i mam zakaz jedzenia słodyczy raz w tygodniu minimum łyknąć rybke, dużo nabiału szczególnie jogurtów.
Gratuluję odnalezienia leakrza godnego zaufania
blee jak pomysle o rybie toooo sie robie zielona

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-02-27 o 20:55
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:57   #178
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-02-27, 20:57   #179
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi

Byłam u lekarza Tak więc: 7 tydzień, 3 dni, 12 mm, serducho bije
Planowany termin: 13.10.
A tak naprawdę na tym zdjęciu to nic prawie nie widzę

Na początku kwietnia mam mieć usg genetyczne, miałyście?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:58   #180
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hihi

Byłam u lekarza Tak więc: 7 tydzień, 3 dni, 12 mm, serducho bije
Planowany termin: 13.10.
A tak naprawdę na tym zdjęciu to nic prawie nie widzę

Na początku kwietnia mam mieć usg genetyczne, miałyście?
gratulacje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości