|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) - część IV
Cytat:
co u Ciebie?zbieram sie w końcu na małe zakupy bo nie mam z czego obiadu ugotować ale jakoś brak weny do czegokolwiek
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
Black muszę spróbować tego Twojego sposobu odpisywania, niezły patent
![]() Z tą pierwszą wizytą to rzeczywiście tragedia, cóż ja uważam że w pewnym wieku to już należy bawić wnuki i działkę uprawiać, a nie doktorzyć , choć zdarzają się oczywiście wyjątki. Całe szczęście że udało Ci sie umówić na drugą wizytkę i że z Twoim Szczęściem wszystko ok A że Tż nie widział to nie dramat, zobaczy kolejne USG, a tam na pewno już będzie coś więcej do oglądania i będzie to dla Was super przeżycie, tym bardziej że trafiłaś na fajnego ginka![]() Miłego dzionka Dziewczyny
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() NO ja rowniez tak uwazam,ze w pewnym wieku nie da sie juz wszytkiego ogarnac....wyjatki sa,ale ten doktorek do nich nie nalezal.... Tz tez sie tak pociesza,ze na nastepnej wizycie juz wiecej zapewne bedzie widac ![]() MIlego dnia i smacznego
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i..... SEZON MARCOWY OTWARTY teraz czekam na Misię bo ona też mi się sniła
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie troszkę mnie nie było, są dni w których odpoczywam od komputera ... a dlatego , ze posiadam stacjonarny , ale już niedługo sie to zmieni jak siedzę przy nim to tak mnie kręgosłup boli ... tragedia. Ogólnie stan mojego kręgosłupa chyba nie jest najlepszy... za to korzystam z pięknej pogody i codziennie chodzę na długie spacery ... maluszek kopie jak szalony fajne uczucie za dokładnie tydzień dowiem sie czy to chłopczyk , czy dziewczynka aha leci już 22 tydzień... a co u Ciebie ? ja tez lecę po zakupy ...i rzodkiewkę bo statnio ciągle ją jem
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
d123 fajnie,ze odezwalas sie w koncu.
Problemy z kregoslupem swietnie rozumiem i nie dziwie Ci sie nie nie siedzisz przy kompie duzo w takim razie jak masz stacjonarke. Super,ze chodzisz na spacerki ![]() duzo, duzo zdrowka i odezwij sie czesciej jak dasz rade a najlepiej wroc do nas na stale
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER!! SEZON MARZEC ZOSTAŁ OTWARTY!! |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
NATALIA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Wiedzialam
Wczoraj w nocy pojechalam na emergency do szpitala. Dostalam brazowego sluzu, nie widze domieszki krwi ale jakby zluszczajacy sie nablonek Po 3 godzinach czekania, zmierzyli mi cisnienie, pobrali krew na beta hcg, pomacali brzuch i tyle Nawet nie zrobili usg bo nie uzywaja sprzetu w ciagu nocy Angielska sluzba zdrowia. Dzisiaj ide prywatnie na USG i strasznie sie martwie Oprocz tego co jakis czas boli mnie podbrzusze plus krzyz W poniedzialek mam znowu stawic sie do szpitala po odbior wynikow beta i wtedy zrobia mi usg. Tak sie boje __________________ |
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj d123 ![]() miło Cie widzieć fajnie jak juz czujesz ruchy dzieciątka, napewno fajne uczucie ![]() trzymajcie sie |
|
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emilko rozumiem Twoj strach....ale jesli to byl brazowy sluz i nie widzialas czystej krwi, to nie powinno byc nic zlego. Wiem,ze nie chcesz stracic swojego malenstwa i nie stracisz go. Moze z oslabienia ten sluz albo z przemeczenia.... ja mialam tydzien temu tak. Sluzu jest duzo?? caly czas jest?? moze mialas jakiegos torbielka i dzieki ciazy on znika.... Mam nadzieje,ze dzisiejsze USG pokaze,ze wszystko jest ok i bedziesz spokojna. ale faktycznie ta sluzba zdrowia w angli jest straszna..... Pamietaj,ze nie wolno Ci nic robic. Nie wiem jak oni tam,ale ja trafiajac na dwoch super lekarzy dowiedzialam sie,ze jesli wysta nawet z oslabienia lekkie plamienia w ciazy to nie wolno nic robic, dzwigac, forsowac sie dla dobra ciezarnej i dziecka nawet jesli ostroznosc mialaby byc na wyrost. Bedzie dobrze!!! Tzrymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka. Napewno bedzie dobrze Sciskam Was i koniecznie po USG daj nam znac co i jak!!!!
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leze w lozku i lzy same leca Ja juz boje sie nawet przeszukiwac neta w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, bo jeszcze bardziej sie doluje. Wiesz co usg mialam robione dawno temu ale mozliwe, ze mialam jakas torbiel bo czesto i gesto jeszcze przed ciaza bolalo mnie w okolicy prawego jajnika ![]() Wrocilismy ze szpitala ok 2 w nocy a ja malo co spalam. Tak sie boje
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak pierwsze plamienia dostałam, to też stres, strach. No ale gin mnie uspokoiła, że takie plamienia się zdarzają i nie oznaczają od razu najgorszego. Od tamtej pory już się tak nie stresowałam tymi plamieniami. |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może właśnie z tego stresu dostałaś tego plamienia? Osobiście uważam, że jeśli lekarz nie stwierdził ciąży zagrożonej ani jakieś pod szczególnym nadzorem, to czemu masz leżec cały czas? To też nie dobrze |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli dbasz o siebie to bardzo dobrze, plamienia czasami w ciazy wystepuja,wiec nie mozesz najgorszego od razu widziec. a nie wypadalby Ci teraz teoretycznie termin kolejnej @?? bo jestes w 8 tc wiec tak wygladaloby.....wiec tez to moglo byc przyczyna. Na ktora masz USG??
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie miałam plamienia 20 i 21 lutego, później spojrzałam sobie do kalendarzyka i właśnie w te dni przypadała mi @. Proszę nie stresuj się, bo fasolce potrzebny jest spokój.
|
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
Anjouka czemy myślisz że jestem w ciąży bliźniaczej?
![]() zielonacieszę się że fasolka ma się dobrze, ściskam Was!! misiaw srode po ush podam date porodu bo od ostatniego razu pewnie się zmieniła Teraz co u mnie Pogoda za oknem jest PIĘKNA!! Słoneczko świeci pieknie aż chce się zyć!Mamy hotel z widokiem na Giewont Znajomi juz śmigają na nartach a ja zaraz lece na krupówki na wyprzedaże
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki! I daj proszę znać jak było. Lekarza! Ja mykam z rodzinka na spacer bo Wrocław dzis piękny!
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie zajrzala do srodka |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze chociaż chuda ci sie przysnie
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje dziewczyny za wsparcie Przepraszam, ze przycmiewam swoim smutkiem watek ale nie mam sie komu wygadac. Nawet do mamy nie chce dzwonic aby jej nie denerwowac.
Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2012-03-03 o 12:09 |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec ty sie tym tutaj nie drecz. Dobrze,ze sie wygadalas. Wszystko bedzie dobrze!!!!!
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Natuś, moje serdeczne gratulacje!!!!!
Współczuję ci, że straciłaś dziadka, ale zobaczysz, w pryrodzie zawsze jest zachowana pewna równowaga - będziesz miała ślicznego synka i na pewno w czymś będzie bardzo podobny do dziadka! Gosiaczek, kami - dziękuję za kciuki! Black, dziekuję kochana! W poniedziałek popołudniu zdam relacje z wizyty, to już będzie moje trzecie spotkanie wizualne z bobaskiem, to tak to przecież jest cały czas ze mną, pod moim serduszkiem bije jego maleńkie serdeńko!Organizm sam mnie zmusza do osczędzania się, bo czasem poprostu się kładę i nie mam siły wstać, ale akurat dziś jest ok, więc się biorę za sprzątanie! ![]() Pozdrowienia ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Misiu, termin porodu obecnie na 29.09 ![]() |
|
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do choroby mamy to narazie jest dobrze ale czasem mam dosc odstawili jej juz lekarstwa wyniki nie sa najlepsze i cały czas ta nerwówka - moze dlatego nie moge zajsc w ciaze ![]() a dziadek no cóz z nim to jest coraz gorzej a nie lepiej oby nie robił on miejsca naszemu dzidziusiowi boo u nas ostatni za duzp umarlo a nkogo nie przybyło najbardziej mi zal dziewczynek miał by juz 2,5 roku ehhh płakac mi sie tylko chce |
|
|
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wytrzymałaś wczoraj bez alko? ja wczoraj dałam radę.. chociaż oglądając Kac Vegas myślałam, że oszaleję alko to motyw przewodni w tym filmie![]() mam nadzieję, że dziś wytrzymam.. chociaż przychodzą znajomi więc nie wiem jak to będzie |
||
|
|
|
#1287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrzucisz nam fotke USG??Ja mialam juz dwa spotkania wizualne z moim Szczesciem niesamowite uczucie i juz nie moge sie doczekac za miesiac wizyty i jak znow moje malenstwo zobacze![]() Ja dzis troszke ogarnelam w domu,ale nie moge zbytnio robic, no i brak sil tez mnie ogranicza,ale to dobrze,bo jeszcze znajac mnie szalalabym ze wszystkim....pewnie okna zaczelabym myc,bo slonko swieci pieknie, cieplo jest.... Cytat:
![]() dobrze,ze ze zdrowiek mamy jest teraz dobrze, niestety szkoda,ze w zyciu nie da sie miec wszystkiego pieknego i kolorowego.... Niestety nie bedziesz miala wplywu na to czy dziadek zrobi miejsce Waszemu dzidziusiowi,ale zapewne jesli stanie sie to czego Ci oczywiscie nie zycze, to zapewne bedzie czuwal nad Wami jak dziadek Natalii.... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- jak tutaj sie pusto zrobilo.... wszystkie zniknely.... Natalia pewnie z Tz przeszczesliwi ciesza sie wspaniala wiadomoscia ![]() Emilko koniecznie napisz jak tam po wizycie!!! Trzymam kciuki za Was Ja ide sie wykapac i czekam na Tz. Milej soboty dziewczynki!!!!!!!!!!!!!! !!!!
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
No dziewczyny mieszkanie posprzątane, obiad przygotowany, więc pora na wysłużony odpoczynek
![]() Pogoda piękna, aż chce się wszystko robić
|
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Tak mnie dziś ucieszyła wiadomość od Natalii że jest w ciąży, tak się przejełam ze aż się rozmarzyłam...
I tak sobie myślałam, kiedy ja zrobie pierwszy test, kiedy wkońcu będe mama, kiedy będe miała brzuszek ... aż w końcu zaczęłam płakać i powiedziałam sobie w myślach pierd**&^^%%e robimy dziecko !!! ......................... ........................ ......................ale szybko sie ocknęłam i stwierdziłam że to nie jest rzecz ani zabawka, to odpowiedzialność za kogoś do końca życia i poczekam. Bede dzielnie odliczać. Musze zapewnić mu dobry start i dać wszystko co najlepsze... wiem że część z Was żałuje że czekała, że zwlekała, że miałyście sprawy ważniejsze a teraz się tak długo staracie... ale ja musze. I nie będe żałowała. Najpierw zakończe sprawy remontu, podlecze się troche i będe się w końcu starać, tak jak Wy. Bo narazie czuje się jakbym stała w miejscu, jakbym była bezużyteczna, nikomu nie potrzebna... Miłego weekendu dziewczyny . |
|
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczynki za pamięć
i będę sie odzywała ! Ja już po spacerku , zakupach , sprzątaniu a teraz idę poleżeć ... o Malutkie mnie kopnęło na pewno Was pozdrawia emillia006 trzymam mocno kciuki żeby z Twoją Kruszynką było wszystko ok ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

co u Ciebie?
, choć zdarzają się oczywiście wyjątki.

Oprocz tego co jakis czas boli mnie podbrzusze plus krzyz 
Ja juz boje sie nawet przeszukiwac neta w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, bo jeszcze bardziej sie doluje. Wiesz co usg mialam robione dawno temu ale mozliwe, ze mialam jakas torbiel bo czesto i gesto jeszcze przed ciaza bolalo mnie w okolicy prawego jajnika 

25.10.2014 

I tak sobie myślałam, kiedy ja zrobie pierwszy test, kiedy wkońcu będe mama, kiedy będe miała brzuszek ... aż w końcu zaczęłam płakać i powiedziałam sobie w myślach pierd**&^^%%e robimy dziecko !!! ......................... ........................ ......................ale szybko sie ocknęłam i stwierdziłam że to nie jest rzecz ani zabawka, to odpowiedzialność za kogoś do końca życia i poczekam. Bede dzielnie odliczać. Musze zapewnić mu dobry start i dać wszystko co najlepsze... wiem że część z Was żałuje że czekała, że zwlekała, że miałyście sprawy ważniejsze a teraz się tak długo staracie... ale ja musze. I nie będe żałowała. Najpierw zakończe sprawy remontu, podlecze się troche i będe się w końcu starać, tak jak Wy. Bo narazie czuje się jakbym stała w miejscu, jakbym była bezużyteczna, nikomu nie potrzebna...