Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 16:48   #2491
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.

stalowamagnolia ja zaplaci;lam tylko za konsultacje z ulozeniem planu na 2-3 miesiace. Zaplacilam za wizyte 85 zł.
ja wam moge podeslac ta moja rozpiske, moze akurat cos wam sie z tego spodoba. Dla mnie nie bylo problemem zrezygonowanie z tych weglowodanow, bo juz keidys mialam diete bez nich, poza tym nie przepadam. MOzna soie jesc jakies makarony razowe, czy ryz brazowy, ale ja na razie nie chce. No i nie codziennie.

mi takie odyzwianie jak mam teraz odpowiada. Mam teraz duzo energii, nie wiem skad

ja bede kupowac na wiosne lekkie polbuty z ecco lub geoxy, takie raczej za kostke. http://allegro.pl/ecco-mimic-buciki-...184308752.html lub http://allegro.pl/ecco-mimic-super-p...180982816.html
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 16:52   #2492
asiuk
Zakorzenienie

Gosiaczku, ja jestem malutka, mam 158 cm wzrostu

Jeszcze siedzę w robocie, od 8. Dostanę na głowę chyba

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:26   #2493
Miszi
Raczkowanie

Gosiaczek podziwiam Cie za silna wole i zycze dalszego spadku wagi. Czy nie jest Ci zle, ze nie mozesz wszystkiego jesc ? Nie kusisz sie na zjedzenie czegos, czego nie powinnas ? Ja nie mam silnej woli, choc teraz ze wzgledu na podwyzszony cukier, trzymam diete tak jak zalecil lekarz. W koncu robie to dla dzidzi i dla siebie

Ja mam taka spacerowke - quinny zapp http://ph1.bangla.com.pl/0000/d/756_01_2203.jpg

Nie wiem dlaczego moj maly niewazne o ktorej idzie spac, codziennie budzi sie o 6 rano. W niedziele usnal po 22 ( bo byly imieniny taty ) i tez sie "zaraza" obudzila o 6.... niesamowity jest
Miszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:43   #2494
elizziak
Zakorzenienie

Pilne

Dziewczyny, co daje się maluchom na ból brzucha? Chyba ból brzucha, moje dziecko płacze, napina brzuszek, coś go bardzo boli... Zjadł dziś kawałek świeczki, nie wiem czy to od tego?? Nic nowego, innego nie jadł
Co mu dać, jaki środek pomoże?
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:07   #2495
gosiaczek071
Zakorzenienie

herbatka koperkowa, mozesz dac smecte, esputicon (dla doroslych nazywa sie espumisan) , czy jakos tak, masuj brzuch, rob cieple oklady, w aptece mozesz tez kupic plantex, jest mocniejszy od herbatki koperkowej. a byla kupa? jesli nie to moze daj czopka?
Stary 2012-03-06, 19:29   #2496
Patrilla
Zakorzenienie

Gosiaczek napisała wszystko co ja znam, ale bym zadzwoniła na ostry dyżur jak nie przeszło bo nie wiem jak z jedzeniem stearyny
Buciki będę kupowała pewnie elephanteny albo przejadę się do takiego specjalistycznego obuwniczego tylko dla dzieci niech mu dobiorą
Trzymajcie kciuki dziś mieliśmy koszmarną noc oby ta była lepsza bo już ciągnę resztką sił
Stary 2012-03-06, 21:53   #2497
gosiaczek071
Zakorzenienie

miszi juz nie napraedeto motywuje, jak widze ze mam coraz mniej w pasie, pasuja na mnie spodnie ktore byly duzo za male, nie moglam sie dopiąc itp. wiec wtedy wiem, ze na cos te wyrzeczenia sa. zreszta czy to sa wyrzeczenia... jak mam ochote to cos tam skubnę, a akurat do kasz, makaronu czy ryzu i ziemniakow mnie nie ciagnie szczerze mowiac... mam jakas faze na serki, jogurty, warzywa, platki owsiane i grillowane miesko

kupilam siemie lniane, ale takie sobie jest... na co ono wlasciwie jest>? ktora z was pije???>

ok ide spac

dobrej nocy paniom... oby dzieciaki spaly cala noc moje tez

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2012-03-06 o 21:55
Stary 2012-03-07, 08:05   #2498
elizziak
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzięki za wczorajsze porady! Jesteście niezawodne!

Dzisiaj u nas od rana dobrze i nawet noc cała przespana, zgodnie z Twoimi życzeniami, Gosiaczku

Ja dziś mam 3. dzień diety. Wczoraj wieczorem miałam kryzys, jak już Mały zasnął chciało mi się jeść wszystko, ale wytrzymałam. Z tym, że ja lubię zajadać stresy

Gosiaczku, tak jak proponowałaś, gdybyś mogła podesłać taki przykładowy jadłospis to byłoby super
Stary 2012-03-07, 08:15   #2499
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palinka0489 Pokaż wiadomość
A przypomniało mi się, byłam ostatnio na mieście i weszłam do takiego sklepu z odzieżą dla dzieci rozejrzeć się za kurtką wiosenną dla Kuby, było pare modeli które mi się podobały a w dodatku z bluzami albo odpinaną podszewką no i myślę sobie jak cena przystępna to wezme i kupię, pytam się miłej pani ile kosztuje a ona mi mowi 199zlł! a ja taaakie oczy postawiłam i podziękowałam macie kogoś sprawdzonego na allegro albo sklep u kogo kupujecie takie rzeczy? oczywiście w normalnej cenie
ja kupuję kurtki na allegro. na zime kupilam kombinezon 2 czesciowy mariquita za 80 zł jak nowy, a nowy kosztuje 270. bylam bardzo zadowolona. kupuj tylko markowe kurtki na all jak mariquita super jakosc albo mothercare. raz kupilam bezfirmowy bezrekawnik i okazal sie szmata, a zdjecia cudowne. i tak to na jeden sezon.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

ma rose moze jelitowka, duzo dzieci i doroslych teraz przechodzi.
kuba mial tez 2 tyg temu (dokladnie w walentynki) za to wczoraj pieluchomajtki z huggiesa mu sie przesunely i sie caly obkupal az po skarpetki, masakra. Nastepne kupie papmersy, choc drozsze sporo, ale przynajmniej nie bede sie martwic czy bokiem nie wyleci.
wiecie ze schudlam prawie 5 kg od 13 lutego ?
super, ze 5 kg woow tez musze sie za siebie wziac, coby na wakacje jakos wygladac.
co do jelitowki, to takie objawy jak wymioty, biegunka, brak apetytu wystepuja przy zapaleniu pecherza. trezba zrobic badanie moczu. koniecznie. i podawac hipp ors 200 do nawodnienia.

Cytat:
Napisane przez ma_rose Pokaż wiadomość
Czy któreś z waszych dzieci miało rozwolnienie przy ząbkowaniu?
moje nie, ale to co opisujesz moze byc zapaleniem pecherza, o ile byla wysoka temp.

acha, rzeczywiscie slyszalam, ze lidlowe ciuszki sa niezle.
nam się udaje kupować tanio body w stanach i przywożą znajomi. wychodzi po 10 zł/szt. warto też kupić używane -carter's, bo nic się z nimi nie dzieje, nie rozciągają się tak jak early days np.
poza tym, kupiłam pajaca w selgrosie i niestety ale jakość marna. także chyba lepiej zawsze najpierw przetestować jedno ubranko.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:22   #2500
asiuk
Zakorzenienie

Przed ciążą byłam na Dukanie i schudłam 9 kg. Tyle tylko, że ta dieta jest strasznie obciążająca i więcej do niej nie wrócę.

Gosiaczku, czy już nigdy nie zamierzasz jeść makaronu, kaszy, ryżu? Przecież te produkty, zwłaszcza z pełnego przemiału, są bardzo zdrowe i potrzebne organizmowi. Jeśli chodzi o ryż, jadam tylko brązowy, makarony różnie, ale też wybieram razowe raczej, jadam także kaszę gryczaną.
Podpowiedz może, jakie masz te posiłki, bo to, że powinno się jeść co 3 godziny, to ja wiem, tylko pytanie - jakie produkty? Do pracy robię sobie sałatki, jem jogurt naturalny oraz czasem jakiś owoc (najczęściej jabłko), ale to trochę za mało.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Odnośnie ciuchów się nie wypowiem, bo moja ma absolutnie wszystko z lumpexu Jedynie jakieś rajstopki babcia jej ostatnio kupiła.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 08:40   #2501
Patrilla
Zakorzenienie

ja niestety nie mogę za dużo biała, bo jestem alergikiem zresztą za zdrowe w nadmiarze nie jest (nic nie jest)

Cytat:
Ja dziś mam 3. dzień diety. Wczoraj wieczorem miałam kryzys, jak już Mały zasnął chciało mi się jeść wszystko, ale wytrzymałam. Z tym, że ja lubię zajadać stresy
skąd ja to znam co dziwne przed dziećmi nie jadłam jak sie stresowałam, a teraz ... ech ... ja mam kryzys od tygodnia jak dzieci są chore Pola nadal ma temp, ale "tylko" 38 bez ibumu za to kaszlą potwornie. Goasiaczku dobra rada nie znasz jakiegoś super cudownego syropu na mokry kaszle inhalacje z mucosolvanu nie pomagają (oprócz tego jadą na pulmicorcie i berodulau) Pola ma neosine, ale jakoś w ten lek nie wierzę
uciekam mam przedszkole w domu
Stary 2012-03-07, 09:16   #2502
gosiaczek071
Zakorzenienie

asiuk, pewnie ze mam zamiar jesc te weglowodany,ale nie teraz. Musze je stopniowo wprowadzac, bo jak zaczne jesc znow wsyztsko jak kiedys to szlag trafi caly ten moj wysilek. Poki co jeszcze miesiac chce jesc tak jak teraz, a potem nzow umowie sie z dietetyczka na wizyte i jesli bedxie mi brakowalo weglowodanow to poprosze by mi ulozyla jadlospis zawierajacy je. poki co nie tesknie. mam chleb 2-3 razy w tyg i mi to wystarczy.

nie stosuje sie tak restrykcyjnie do tej rozpiski od mojej dietetyczki, ale jem mneij wiecej tak jak ona mi wymyslila. nie moge sie tylko do ryb przemoc, no nienawidze i juz, jedyne co zjem to tego tunczyka z puszki... a reszta bleeeeeeeeeeeeeeeeee

dziewczyny zacznijcie od przeczytania tego watku, jesli chcecie sie za siebie na prawde wziac... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668

sa tam opisane podstawowe zasady.
zreszta na wizazu jest pelno pomocnych watkow, z ktorych mozna sie duzo dowiedziec i przy odrobinie wysilku nawet dietetyk nie bedzie potrzebny.

ja nie lamie tej jednej zasy: nie jem wieczorem. NIC nawet jak jestem glodna, pije tylko wode. NIe jem slodyczy aczkolwiek zdarzy mi sie czasami, no bo bez przesady, nie bede sobie odmawiac wszystkiego ale nie zjadalm np calego opakowania ciastek czy czekolady tylko 1-2 kawalki. Pije tylko wode i herbaty, pu erh, zielona, czasami czarna- baaaaardzo rzadko, moze 1 raz w tyg, pije kawe ale nie slodze i bez mleka- taka lubie.

co do konkretnych przykladow z mojego menu, dajcie mi maile to wam powysylam, to jest watek publiczny i niekoniecznie chce sie dzielic ze wszytskimi tym jadlospisem, z wami moge- te ktore sa chetne piszcie mi na priv swoje maile to wam podesle.

patrilla na mokry kaszel ja robilam hani inhalacje z soli 3%. Tylko nie stosuje sie tego przy anginie i problemach z gardlem, wiesz jak dziala sol na otwarte rany wiec na takie podraznione gardlo tez. Roztwor robi sie nastepujaco: do 100 ml wody dac 1 lyzeczke soli kuchennej, zamieszac dokladnie, inhalaowac z ok 3 ml, dziecko bedzie bardzo kaszlec, no ale o to chodzi, po 2-3 dniach inhalacji robionych 3 razy dziennie jest duza poprawa. Tak mi polecil lekarz u ktorego antybiotyk to ostatecznosc, tak wyleczylam hanke bez innych lekow jak kiedys byla dosc mocno przeziebiona.

a jak chcesz syrop to moze flavamed, zamiast mucosolvany? flegamina moze... nie wiem... ja bym te inhalacje sprobowala.

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2012-03-07 o 09:38
Stary 2012-03-07, 12:28   #2503
palinka0489
Raczkowanie

Hej
Witam się i ja, gratuluje odchudzającym silnej woli ja przy wzroście 164 ważę 57kg więc nie jest tak źle, ale brzuch mi strasznie wisi tzn fałdek na nim Nie chce żadnych diet ani nic bo w sumie nie jem tak dużo ale słodycze mnie wykańczaja, jak nie zjem codziennie czegoś słodkiego to czuje sie jak chora, serio czasami sie czuje jak uzależniona, jak kiedys całą sobote nic słodkiego nie zjadłam (z prostej przyczyny- nic nie było w domu a ja nie miałam jak sobie iść kupić) to w niedziele jak poszłam do sklepu, kupiłam 25dkg ciastek i je pochlonełam a jaka byłam szczęśliwa myślicie że chrom by mi pomógł żeby mnie tak nie ciągnęło?
palinka0489 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 13:05   #2504
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Hej, hej!

la'Mbria, Marcel też ma już swoją klawiaturę do komputera, telefon komórkowy i pilota,ładowarki na razie pożyczamy mu swoje Uwielbia też bawić się sitkami, łychami kuchennymi itp. Prawdą jest, że nie ma co kupować za dużo zabawek
Ostatnio uczymy się sortować klocki i układać piramidkę z kółek. Marcel jest niemożliwy, jak nie może trafić do sortera albo nie udaje mu się nałożyć kółka zaczyna się złościć, wrzeszczeć i rzuca ze złości owymi klockami i kółkami po całym pokoju Ale widzę już postępy

Bosh, ja też zawsze stres zajadam, podziwiam tych co robią na odwrót

metkaa, butki za kostkę są lepsze, nóżki są w nich stabilniejsze, także my na pewno kupimy butki za kostkę Aż się boję iść na miasto, znając życie ciężko mi się będzie na coś zdecydować

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 13:06   #2505
marlena_19_19
Raczkowanie

Gosiaczku podziwiam cię za wytrwanie tyle na diecie .
Ja na szczęście z natury jestem szczupła i rok po porodzie ważyłam 57kg przy wzroście 170 a w ciąży przytyłam 17kg.

Dziewczyny możecie mi polecić jakąś spacerówkę ważne ,aby dla małego była wygodna, bezpieczna ,lekka no i taka do 300 zł

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nas niestety nie stać na buciki Ecco czy Bartka ale może coś fajnego ,tańszego znajdę dla małego ha nawet się rymuje
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 13:07   #2506
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Potwierdzam, u nas w Rossmannie też jest Bebiko 3 Byłam w sobotę i nie było, babka mówiła, że nie ma w hurtowniach, więc nie jest w stanie powiedzieć kiedy dojdzie, ale jak przeczytałam Twój wpis, to dziś uderzyłam do Rossmanna. I faktycznie jest nawet w promocji. Zakupiłam 5 opakowań po 12,59 zł Tak na wypadek, gdyby się wszyscy rzucili i wykupili
Bodziaki z Biedronki też miałam, bardzo fajne i bardzo tanie Od 8 marca mają być po 12,99 zł za szt., ale pewnie rozmiarowo na Zosię już nie znajdę, bo nosi już 92
ja bylam dzis w rossmanie ale mleka zostaly tylko 2 opakowania, chociaz dobre i to, oczywiscie wzielam
co do bodziakow w biedronce to ja nigdy nie mialam i raczej juz nie kupie bo szymonek tez wiekszy rozmiar niz 86 potrzebuje,

gosiaczek071, Patrilla dziekuje ci bardzo za odpowiedz, ja chyba tez na takie za kostke sie zdecyduje

Cytat:
Napisane przez Miszi Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego moj maly niewazne o ktorej idzie spac, codziennie budzi sie o 6 rano. W niedziele usnal po 22 ( bo byly imieniny taty ) i tez sie "zaraza" obudzila o 6.... niesamowity jest
u nas to samo, jeszcze do niedawna szymonek wstawal o 5 teraz mu sie przestawilo (na szczescie) ale wlasnie niezaleznie o ktorej pojdzie wstac budzi sie ok 6

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
kupilam siemie lniane, ale takie sobie jest... na co ono wlasciwie jest>? ktora z was pije???>
na pewno pomaga na zgage, pilam w ciazy,
no i oslonowo na żoładek

Cytat:
Hej
Witam się i ja, gratuluje odchudzającym silnej woli ja przy wzroście 164 ważę 57kg więc nie jest tak źle, ale brzuch mi strasznie wisi tzn fałdek na nim Nie chce żadnych diet ani nic bo w sumie nie jem tak dużo ale słodycze mnie wykańczaja, jak nie zjem codziennie czegoś słodkiego to czuje sie jak chora, serio czasami sie czuje jak uzależniona, jak kiedys całą sobote nic słodkiego nie zjadłam (z prostej przyczyny- nic nie było w domu a ja nie miałam jak sobie iść kupić) to w niedziele jak poszłam do sklepu, kupiłam 25dkg ciastek i je pochlonełam a jaka byłam szczęśliwa myślicie że chrom by mi pomógł żeby mnie tak nie ciągnęło?
boziu nie jestem sama
tez jestem uzalezniona od slodyczy
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 13:09   #2507
marlena_19_19
Raczkowanie

Satalowamagnolia - ja myślałam,że tylko ten mój taki "napalony" na piloty,komórkę nie chcę nawet wspominać o laptopie bo nie ma już trzech literek przy klawiaturze... Fajny pomyśl z tym ,aby kupić dla niego klawiature muszę koniecznie o tym pomyśleć ;D.

Ale jak pomyślę kiedy ja się wyrwę z domu to mały już z tego wyrośnie mieszkam sama z dzieckiem (mąż za granicą pracuje)
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 13:09   #2508
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
metkaa, butki za kostkę są lepsze, nóżki są w nich stabilniejsze, także my na pewno kupimy butki za kostkę Aż się boję iść na miasto, znając życie ciężko mi się będzie na coś zdecydować
dzieki,

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Nas niestety nie stać na buciki Ecco czy Bartka ale może coś fajnego ,tańszego znajdę dla małego ha nawet się rymuje
no ceny takich butow sa powalajace, my stwierdzilismy ze teraz i na lato jakies sandalki kupimy lepsze ale jesienia juz w normalnej cenie
Stary 2012-03-07, 13:11   #2509
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

W ogóle to muszę Wam powiedzieć, że postanowiliśmy z TŻem wprowadzić kilka zmian w nasze życie. Jest to plan na najbliższy rok, przy dobrych wiatrach pół roku, a mianowicie:
1. Posłanie Marcela do żłobka jak będzie miał ok. 20 miesięcy.
2. Znalezienie przeze mnie pracy.
3. Kupno mieszkania i przeprowadzka do nowego gniazdka!
Zdecydowaliśmy się na to, ponieważ z moją Mamą jest już lepiej i jest w stanie poradzić sobie sama
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem

Stary 2012-03-07, 13:23   #2510
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
W ogóle to muszę Wam powiedzieć, że postanowiliśmy z TŻem wprowadzić kilka zmian w nasze życie. Jest to plan na najbliższy rok, przy dobrych wiatrach pół roku, a mianowicie:
1. Posłanie Marcela do żłobka jak będzie miał ok. 20 miesięcy.
2. Znalezienie przeze mnie pracy.
3. Kupno mieszkania i przeprowadzka do nowego gniazdka!
Zdecydowaliśmy się na to, ponieważ z moją Mamą jest już lepiej i jest w stanie poradzić sobie sama
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem
w takim razie trzymam kciuki
Stary 2012-03-07, 13:39   #2511
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
w takim razie trzymam kciuki
dzięki metkaa

Stary 2012-03-07, 14:18   #2512
zoffka
Raczkowanie

Hej,

la'Mbria mojej większą frajdę od jedzenia papieru sprawia podarcie go na takie malusieńkie kawałeczki. Można rzec, że osiągnęła precyzję wykonania confetii z papieru toaletowego No i papier fajnie się rozwija...

stalowamagnolia nie tylko Ty masz złośnika w domu Moja jak się czasem zdenerwuje to zabawki latają po całym pokoju
Brawo za postanowienia Życzę wytrwałości

Buty - jeszcze nie kupowałam, ale te ceny mnie przerażają

Słodycze - też się uzależniłam. Przed ciążą nie jadłam prawie wcale, w ciąży duuuuuuuuuuużo, zwłaszcza lody, nawet zimą I po ciąży jakoś nie przestałam. Chyba nie było dnia żebym nie zjadła czegoś słodkiego. Ja mam takie wytłumaczenie, że słodycze to energia i widocznie tego mój organizm potrzebuje, skoro się domaga... Jakoś muszę się usprawiedliwiać
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 14:24   #2513
elizziak
Zakorzenienie

Stalowa, dobre wieści!!

A co do butków, to ja będę się rozglądać za tymi co polecała Patrilla, jeśli dobrze pamiętam - Zetpol i Befado.
Stary 2012-03-07, 19:18   #2514
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Witam się i ja, gratuluje odchudzającym silnej woli ja przy wzroście 164 ważę 57kg więc nie jest tak źle, ale brzuch mi strasznie wisi tzn fałdek na nim
słuchaj, też mam cholerną fałdkę zwisającą na brzuchu i na serio, jak schudnę i mi to zostanie, to idę obciąć. w sumie po schudnięciu może taka lużna skóra zostać..
dobrze, że się odchudzacie to i mnie zmotywuje. ja wiem, że najlepsze na chudnięcie są płatki owsiane na śniadanie na wodzie. i zero pieczywa.może wygrzebię płatki z piwnicy i zacznę je jeść.
ogólnie im więcej białka w diecie, tym szybszy proces chudnięcia.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:57   #2515
palinka0489
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Gosiaczku podziwiam cię za wytrwanie tyle na diecie .
Ja na szczęście z natury jestem szczupła i rok po porodzie ważyłam 57kg przy wzroście 170 a w ciąży przytyłam 17kg.

Dziewczyny możecie mi polecić jakąś spacerówkę ważne ,aby dla małego była wygodna, bezpieczna ,lekka no i taka do 300 zł

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Hej my mamy taka spacerówke http://allegro.pl/travel-baby-design...162583492.html jak zamawiałam we wrześniu to dawałam już z przesyłką 250zł, nie wiem czemu tak podrożało teraz, tylko my mamy błękitną i z jakimiś kółkami nadrukowanymi, teraz tu jej nie widze, może jakiś starszy model. Też nam zależało na niezbyt drogiej, nie stać nas na spacerówke za 500zł, w sumie to dla mnie bez sensu wydatek ale jak kto woli. Ten wózek ma też pozytywne opinie instytutu matki i dziecka więc jakby co to polecam
Buciki też jakieś tańsze poszukamy bo 200zł dać na buty na miesiąc albo dwa to też nie bardzo, widziałam kilka ładnych par w deichmanie tak do 60zł i zobaczymy

Słodyczomaniaczki przybijcie piątkę!
palinka0489 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:43   #2516
Miszi
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny - Wszystkiego Najwspanialszego w Dniu Naszego Swieta

Ja tez uwielbiam slodycze

Tomkowi juz dawno tz dal do zabawy klawiature i myszke (ktorych nie uzywa ) - byly to zabawki fajne, ale tylko przez chwile. Lapszy i tak jest laptop rodzicow

Odnosnie butkow - jeszcze nie kupilam, ale czytalam, ze...
A jakie buty wybrać? Jak poznać te, w których stopa „może pracować”?
Po pierwsze, butki muszą być miękkie i wygodne. Reszta zależy od pory roku. I tak:
Cholewka. Zbyt wysoka i sztywna może uciskać nóżkę albo wręcz utrudniać maluchowi chodzenie. Dlatego najlepsze buciki sięgają najwyżej do kostki, dzięki czemu dziecko ma swobodę ruchów, nic go nie obciera i odczuwa komfort.
Zapiętek. Powinien być lekko usztywniony z niewielkim wgłębieniem na piętę. Wówczas wspomaga prawidłowe ustawienie stopy, bo pięta nie „wychyla się” na boki.
Podeszwa. Elastyczna, sprężysta, cienka. Taka, by można ją niemal zwinąć w rulonik. Poglądy, że powinna być gruba, ale zginać się na linii palców czy śródstopia, są nieuzasadnione. Podeszwa musi mieć zabezpieczenie przeciwpoślizgowe i być stabilna.
Miszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 10:44   #2517
metkaa
Zakorzenienie

czesc

no to sobie szymcio pospal,
wczoraj pisalam ze od kilku dni spi do 6, to dzis wstal 5,20
Stary 2012-03-08, 12:39   #2518
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Kochane Kobietki, z okazji naszego Święta życzę Wam dużo radości, uśmiechu i miłości każdego dnia!

Miszi, no patrz, a ja myślałam, że najodpowiedniejsze butki będą takie za kostkę. Już sama nie wiem!

Przybijam piątkę słodyczomaniaczkom, dla mnie dzień bez słodyczy jest dniem straconym Ale już niedługo to się zmieni Dostałam namiary na świetną dietetyczkę w Inie i wybieram się do Niej na dniach Moja znajoma u Niej była i wygląda teraz rewelacyjnie, lepiej niż przed dwoma ciążami. Mam tylko nadzieję, że starczy mi czasu i pieniędzy na przyrządzanie dietetycznych frykasów

Stary 2012-03-08, 12:56   #2519
Patrilla
Zakorzenienie

hej moje kochane kobiety Bruno mimo 38 c "rozmawia" przez mój telefon to 5 dzień antybiotyku, a on nadal nieciekawy osiwieję
co do butów mogę Wam polecić tańsze modele z CCC tylko trzeba patrzeć na opis wyściółka skóra naturalna musi być czasem zdarzają się całe ze skóry np marki gufo - świetne buciki
ja kupuję w takich wyspecjalizowanych sklepach z obuwiem dla maluszków potem różnie w sklepach interentowych także
Stary 2012-03-08, 13:19   #2520
zoffka
Raczkowanie

Hej Babeczki,

wszystkiego naj z okazji naszego Święta Mój mąż pamiętał o swoich Dziewczynach i już od rana czekały na nas kwiatki i słodycze

Cytat:
Napisane przez elizziak Pokaż wiadomość
Stalowa, dobre wieści!!

A co do butków, to ja będę się rozglądać za tymi co polecała Patrilla, jeśli dobrze pamiętam - Zetpol i Befado.
Własnie dzisiaj podczas spacerku weszłam do sklepu i widziałam butki Zetoplu. Cena przystępna, kosztowały ok. 25 zł, z tym, że sa to takie butki materiałowe, takie typowo do domu. Przynajmniej tak mi się wydaje. Nadają się one na wyjścia na dwór?

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
hej moje kochane kobiety Bruno mimo 38 c "rozmawia" przez mój telefon to 5 dzień antybiotyku, a on nadal nieciekawy osiwieję
co do butów mogę Wam polecić tańsze modele z CCC tylko trzeba patrzeć na opis wyściółka skóra naturalna musi być czasem zdarzają się całe ze skóry np marki gufo - świetne buciki
ja kupuję w takich wyspecjalizowanych sklepach z obuwiem dla maluszków potem różnie w sklepach interentowych także
W takim razie do CCC też muszę zajrzeć
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości