|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
czesc
ide sobie po zakupy jakies szklane rzeczy mialam tez w siatkach no i sruuu czuje ze sie przewracam reka do gory.na prawa mocno upadlam,maly palec caly siny,ani ruszyc ani zgiac wieczorem pogotowie-fatalne zlamanie palca z przemieszczeniem i odpryskiem....przeprowadz ka,ur mlodej chrzciny i gips-swietnie tym sposobem niestety nie wyrobimy sie i na razie stara tapeta musi u lasek zostac
|
|
#362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja kiedyś oglądałam program o zasyfionych domach i tam babka mega zardzewiałą rure włożyła na parę godzin do orginalnej cola-coli i rura była jak nowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie deszcz wali na przemian z gradem,ciemno,szaro,buro i ponuro bleeeeee
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pogoda tez do dupy,fatalnie;/ wiatrzysko nie milosierne a dzisiaj ukladam u nas w pokoju rzeczy,jeszcze maluchaom chcialam jakies naklejki na sciane kupic,trudno tapeta poczeka do lata i zrobimy latem,bo teraz nie ma szans zeby sie wyrobic na kapania tz w domu bo jak ja maluchy wykapie z tym gipsem.oli jeszcze ale mala?;/
tak wiec trudno,tapeta musi zostac.
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#365 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tchibo są fajne też takie kolarzówki a na to można szersze szorty dokupić Cytat:
Możesz na balkonie suszyć jak masz albo gdzieś przy oknie powiesić np. do karnisz i okno uchylać żeby sobie schła tylko nie wolno bezpośrednio na słońcu suszyć.W maju się robi zbiór jak się wykształcą młode listki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My tak łańcuch od piły odrdzewialiśmy ![]() U nas tez buro i ponuro ,leje co chwilę co za paskudna pogoda. Mały już się dobrze czuje ale za to starszy mi leży bo brzuch go boli mam nadzieję że tylko na bólu brzucha się skończy. |
|||||||
|
|
|
#366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko dostało wczoraj na imienki (my obchodzimy, tzn moja rodzina obchodzi Ameli każdą okazje) gitare i organki no i od wczoraj mam koncerty co chwila, do tego mikrofon i jest wesoło ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- A może któraś z Was zajmuje się też sprzedażą kosmetyków pewnej firmy prowadząca sprzedaz bezposrednia? Nie chce mówić nazwy bo uznaja za rekklame tak pytam, czy ktoras mama tez sobie tak uprzyjemnia siedzenie w domu.
|
|||
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
oj na jak dlugo dowiem sie za tydzien,mam isc do specjalistycznej poradnii ortopedycznej,zrobia rtg w gipsie i powiedza ile jeszcze;/
zla jestem na siebie cholernie bo to co do konca chcielismy zrobic u dziewczynek sie odwlecze no ale trudno ;/ tz jezdzi rzeczy przewozi jeszcze byl po lozeczko dla Amelki drewniane od kolezanki bo to turystyczne wcale nam nie odpowiada wiec je opchne.
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie poradzisz na taką kolej losu,
tz teraz robi za dwóch dobrze ze palec a nie ręka, jesli miało by cie to pocieszyc
|
|
|
|
#369 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję kibelkowych objęć Cytat:
dzięki za babeczki ja wolę swoje drożdże, łykam tylko 4 i dużo taniej wychodzi. No i ten v.jest niby na trądzik, a ja mam suchy wiór na japie Cytat:
Cytat:
, twoje przygody mejk maj dej normalnieCytat:
bo mi się jan skończył, a do twojej pizzy potrzebuje (a w chacie mam tylko jakieś badziewne) ![]() Cytat:
Libra, a robiłaś sernik snikers? (dorotowy) albo inaczej, które serniki robiłaś i fajne były? chodzi mi o te takie "inne", nietradycyjne
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka patrze na to inaczej
lepiej reka niz noga ![]() nie no tak zle nie jest,zmywac nie bede na razie zeby ten gips na chrzciny wygladal jakos a ja nie umiem NIC ROBIC w rekawiczkach to zmywanie tz przejmie fajnie ze ma akurat tydzien wolnego
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bez przekonania go wzięłam ale jest na prawdę super i do tego brązowy a nie biały a takiego szukałam wtedy wypieki wyglądają w blaszkach bardziej retro ![]() tego sernika ze snikersami nie robiłam jeszcze a z serników moich ulubionych od dorotus to: ten jest jak dla mnie rewelacja często go robię ,orzechy mielę nie siekam http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/B...heesecake.html ten jest bardzo dobry ,namiastka tortu szwardzwaldzkiego http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/S...ck-Forest.html ten jest bardzo delikatny i kremowy http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...rzepis-II.html ten też bardzo dobry ,spód ma ciekawy http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/S...orzechowy.html te cztery to moje faworyty ja to znowu się nauczyłam wszystko w rękawiczkach robić ,nawet marchewkę,ziemniaki obieram w rękawiczkach ,nawet całą surówkę zrobię w rękawiczkach ,strasznie mi się ręce wysuszają i dlatego tak wszystko robię. |
|
|
|
|
#372 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Jak poszło? Cytat:
Libra - nam też pediatra polecała na żołądkowe sprawy kolę (alez dziwnie wygląda tak napisana po polsku), tylko wygotowaną Ale Ola i tak nie chciała jej pić - za słodkie dla niej. A probiotyk jak evitka radzi na pewno nie zaszkodzi Co do rowerka biegowego - jak może pamiętacie mój TZ ma fisia na punkcie zdrowia Oli i czasem ma odpały i wynajduje różne "schorzenia" u niej. Ostatnio na tapecie były nóżki (tu też trochę namieszała pediatra - na bilansie powiedziała, że Ola krzywo stawia stópki) więc poszliśmy do ortopedy. Ten obejrzał ją, kręgosłup, zobaczył jak chodzi i powiedział że wszystko ok, tylko Ola ma nóżki "krzywe" (składając razem nóżki, tak od kolan w dół idą na boki) ale że 80% dzieci w tym wieku tak ma i najważniejsze, że żeby nie siadała z nóżkami na boki (tak w literę M) tylko najlepiej po turecku. Oprócz tego buciki z wzmocnioną piętą, absolutnie nie jakieś takie w których stópka lata. No i doszedł do rowerka - był jak najbardziej za biegowym No w każdym razie mój TZ się rozgląda za biegowym rowerkiem dla małej, ale wszystkie te dostępne stacjonarnie są na nią za wysokie. Te w Aldi zapakowane (właśnie - Pl_madzia u nas są te czarne - jakby Ci bardzo zależało, to mogę Ci wziąć |
|||
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Catro mały już zdrowy ,nie będę mu nic podawać ,za to starszy na kiblu wisi
A colę wygotowaną może dlatego żeby odgazować ,ale chyba wystarczy podgrzać tylko ,mały nie robił problemu z piciem coli pół litra wczoraj wypił ![]() Ale nawałnica za oknem chyba grad pada ,strasznie dzisiaj ,Miko śpi już 2,5 godz .nie budzę go dzisiaj i tak nie ma co robić na dwór nie za bardzo iść chyba że do garażu sobie pójdziemy ,drzwi otworzymy i zrobimy werandę
|
|
|
|
#374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka dla chłopaków Pogoda fatalna u nas też - Ola już od 2 godzin mówi, że jest już noc ciemno jak nie powiem gdzie
|
|
|
|
|
#375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jojjj masakra , jeszcze jak masz tyle do roboty, ale wsparcie u rodzinki masz raczje to ci pomoga przy dziewczynkach, ktory palec http://www.kenayag.pl/pl/praca-serca...iona-250g.html Cytat:
Nie sprzedaje to tak dla jaj , nie z nienawisci , jakbym miala kogos innego pod reka to bym jemu dala hehe. Nie nie daje , to tak na zarty.Cytat:
dodalam do ulubionych . Narazie nie robie bo mi waga stanela przerwe w pieczeniu robie , jak mi 5 kg spadnie to upieke ![]() Cytat:
Cytat:
.My za to mielismy do dupy nocke, poszlam malego sprawdzic i oczywiscie kupe zrobil, potem juz do rana nie mogl spac, kilka razy znowu zrobil, meczyl sie bardzo. Gowno zesmy pospali. Do tego starszy belty dwa puscil No superasny dzien |
|||||
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
monka 2 mam w gipsie a pocharatane kosci w tym najmniejszym.
Jade zaraz rzeczy ukladac u nas w pokoju,jezuuu juz mnie telepie.
|
|
#377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mały wczoraj też 2 razy spał i to po 3 godziny tez był osłabiony. Może cola mu pomoże ,albo na biegunki tez węgiel ja kupiłam w syropie. Ciekawe te nasiona chia musze więcej poczytać |
||
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to wieczór w domu, ale pogoda w sumie nie nastraja dobrze, takie urodzinkibytroche rozweseliły dzien, no ale zawsze mozesz posiedziec na wizazu |
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko poszło super
dogadaliśmy się Będę poźniej....
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Libra chyba cię nie ominie - sorry. Swoje wysiedziec będziesz musiała. Właśnie nie mecze małego z jedzeniem bo wiem jak jest, nie mam ani smecty ani węgla. A na wirusa to dobre? Zatrzymywanie biegunki? Poczytaj o tych nasionach bo warto.
Colę wygotowalam nawet niechce spróbować. Wogole to godzinę temu wymiotowal. Nataszka Hehe wyjścia nie mam jak mus to mus. Koleś pod dom podjechał z lodami i mi mały Jeczy bo loda chce hehe może mu będzie lepiej. Ojjjj jaka histeria . Rozpacz.Dałam mu spoda od loda, wafla chyba można? Taki suchy . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-31 o 19:40 |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też zamiast 5 tyś utargowaliśmy ledwo 3
|
|
#383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz będę coś wybierać a wracając do tej zosi-to nada się pod pizzuchę? to chyba was wirusisko hurtowo dopadło.... dobrze monka radzi-raczej się nie powinno zatrzymywać tego co wyjść musi Cytat:
i bardzo współczuję przeżyć...istna kumulacja ![]() Cytat:
to jak monka?nie kąpałaś się i nie byłaś w kibelku? i widzisz? warto było ![]() Cytat:
I co? powtórka zimy? na początku tyg zapowiadali że weekend będzie jaki jest, ale też obiecywali na święta 23 stopnie, a teraz w panoramie że ok.3 stopni... (mówię o swoim regionie). Niezłe kwiatki....
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Catro milo z Twojej strony z tym rowerkiem. Ale moj tz jak zobaczyl ze te w kauflandzie z gorszym hamulcem ale kor mi bardziej podszedl.to mi powiedzial ze tych glupich 20zl za sam kolor nie doplaci skoro ten nasz lepszy. To pewnie tak samo byz ta przesylka nosem kecil. Jak skrecony rowerek to i mi ten kolor juz nie przeszkadza. Tym bardziej ze mlody wogle nie jest nim zainteresowany
![]() Darusia to wirtualnie dmucham zeby nie bolalo. Tort robilam mieszany, i na biszkoptach na pszenej i na ziemniaczanej,i maslane. Wszystkie wyszly tak samo pysznie ikolory intensywne. Najladniejsze chyba na biszkopcie z maka ziemniaczana ![]() Pyszny bardzo. Dwa blaty przesmarowalam dzemem malinowym. 1l. Smietany kremowki na 1 serek mascarpone250ml. Ten mascarpone niedokladnie pomieszany ale nikt nie wyczul. Bardzo polecam. Robilam tez kuraka w ciescie francuskim,nawet nie zdazylam sprobowac ,salatka z tortelini pyszna,a robilam z tych szpinakowych. W kazdym ra ie najbardziej mie cieszy ze tylko niewiele jedzenia zostalo. Karpatki tylko 4kawaleczki takie mini.Evi kielki to jedna paczuszka na sloik litrowy
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Dariaaaa no to pięknie się załawiłaś współczuje ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- zawsze coś cieszymy się bo kupimy mieszkanie za 2270 za metr, piękna cena jak dla nas
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Pawia mi znowu puścił. Siedzimy na kanapie oglądamy x factor i mały klaszcze, klaka, wariuje. Zwariować można hehe albo złe albo swiruje.Starszy juz spi.
Aneczka gratulacje. Evi hehehe nie powiem
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki wysyłam pozytywne fluidy zdrówka dla mołodego
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miało Ci się kiedy trafić . Pogoda do bani szlag mnie trafia nic tylko kwitnąć w domu . Nabyłam dziś drogą kupna rowerek dla Szymka http://www.szumgum.com/rowerek-dziec...jtek-2012.html Młody szczęśliwy , i Olkę trzeba w nim wozić po domu bo ciągle chce , sama skręca tylko za siodełko się ją pcha . bardziej jej się podoba niż ten biegowy
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Pogoda u nas fatalna od rana albo raczej od wczoraj. Takiego paskudztwa dawno nie było . Jedyny plus to taki że trochę ten kurz i brud spłucze.Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków Darusia - to się narobiłaś. Oby szybko się zrastało. Madzia - u nas nie było ani pół kasku Libra - ja nie wiem jakie są spodenki na rower z Lidla ale Tż w ubiegłym roku kupował w decathlonie (ich marka) i są niezłe. Nie jeździ tak często jak Ty ale można kupić. Evitka - pergamin biedronkowy nada się do wszystkiego, tzn. ja używam do wszystkiego i jest super Młoda - Ty chyba na głowę upadłaś. Gdzie Ty chcesz te 15 kg zgubić. Dziewczyny drogie gdzie kupowałyście te ozdobne wisienki na tort ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Ładnie glowe zakrywa, i dość sporą regulację, że wydatek raz na kilka lat.
? jak ja sie suszy??

Nie chce mówić nazwy bo uznaja za rekklame

, twoje przygody mejk maj dej normalnie

dodalam do ulubionych