Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 08:20   #361
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

czesc

ide sobie po zakupy jakies szklane rzeczy mialam tez w siatkach no i sruuu czuje ze sie przewracam reka do gory.na prawa mocno upadlam,maly palec caly siny,ani ruszyc ani zgiac

wieczorem pogotowie-fatalne zlamanie palca z przemieszczeniem i odpryskiem....przeprowadz ka,ur mlodej chrzciny i gips-swietnie

tym sposobem niestety nie wyrobimy sie i na razie stara tapeta musi u lasek zostac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 08:30   #362
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a ja pisałam o tabletach drożdżowych ostatnio. Wiesz co większa większość jest taka głupia że garściami trza łykać, i mnie to zniechęcało.
Dlatego kupiłam humavit (jest kilka rodzajów drożdżowych), bo tam się tylko 2x2 łyka i do tego tani jest, bo np. na dozie 250szt takiej wersji z samymi drożdżami kosztuje poniżej 10zł.
Co do dawki to nie dało się porównać np. popularnym lewitanem (ana go łyka), bo na lewitanie nie ma podanej dawki drożdży

)
Ja codziennie 8 łykam i jakoś idzie.Mnie nie wywaliło ani jednym pryszczem po wypijanych drożdżach,ani tych w tabletkach ani po pitej pokrzywie.
Cytat:
gusinek, to bardzo fajną masz wersję humavitu-ja mam taką z wit ACE, ale jak mi się skończy skrzyp i pokrzywa do picia to też ten co ty masz kupię
Ja właśnie wtedy miałam do wyboru humawit ze skrzypem i pokrzywą.Jak mi się lewitan skończy to kupię ten humawit
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

a ja wyczytałam że dają ją nawet w obozach uchodźców jak biegunka panuje i pewnie to zależy od organizmu jednemu może pomóc a drugiemu nie.
Tak samo jak zaszkodzić ,ja mogę zjeść wszystko i popić to czym chcę i namieszać co chcę i nic mi nigdy nie zaszkodziło ale niektórzy wielkie oczy robią jak ja piję sobie mleko do obiadu.
Tak samo pewnie z colą
Ta wygazowana cola działa na różne bóle brzuchaZnam lekarzy co każą ją pić zamiast podawać jakiś tam lek.Musi być tylko ta prawdziwa,orginalna cola,wygazowana na maksa i pić małymi łyczkami powoliPrzeżre wszystko
Ja kiedyś oglądałam program o zasyfionych domach i tam babka mega zardzewiałą rure włożyła na parę godzin do orginalnej cola-coli i rura była jak nowa
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
wpadłam tylko podzielić się fajną wiadomością: kupiliśmy tę działkę! I to w dodatku za pierwotnie ustaloną cenę-jak działkowy dziadek przyszedł dziś z działkową babcią to się okazało, że babcia go namówiła i najpierw zszedł 250zł z tej zawyżonej ceny, a potem kolejne 250-w ten sposób doszliśmy do kwoty, którą podali na samym początku. Gabrysia zachwycona-najbardziej domkiem na działce (mówi, ze to jej ogródek) i z płaczem wychodziła stamtąd, bo chciała jescze zostać. Obiecała, że będzie ze mną siać roślinki i trawę
To niech teraz mi się szybko ciepło zrobi, bo dziadek przed sprzedażą zdąrzył jeszcze jakieś cebule, marchewki i bób posiać i teraz muszę to wszystko w diabły wydobyć, bo nie chcę mieć potem trawnika przetykanego marchewką czy cebulą
Super!Gratuluję
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam.

Zapomniałam Wam mówić że w Lidlu są bardzo fajne kaski roweroweMam taki dla Eryka, ma daszek ale jest on przymontowany na stałe, a nie jak w innych odczepiany, i nawet ma z tyłu lampkę diodowąŁadnie glowe zakrywa, i dość sporą regulację, że wydatek raz na kilka lat.

Idę pobiegać, bo za chwile kuchnia mnie będzie wołała, i ściera
Pojadę w poniedziałek do lidla to kupię małej ten kask jak mówisz,że on dobry.

U mnie deszcz wali na przemian z gradem,ciemno,szaro,buro i ponuro bleeeeee

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 08:50   #363
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie pogoda tez do dupy,fatalnie;/ wiatrzysko nie milosierne a dzisiaj ukladam u nas w pokoju rzeczy,jeszcze maluchaom chcialam jakies naklejki na sciane kupic,trudno tapeta poczeka do lata i zrobimy latem,bo teraz nie ma szans zeby sie wyrobic na kapania tz w domu bo jak ja maluchy wykapie z tym gipsem.oli jeszcze ale mala?;/
tak wiec trudno,tapeta musi zostac.
A.Camus
Stary 2012-03-31, 11:00   #364
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
super to jest znaczy ta farba.. T> MOJ mówi że tez jedną sciane kiedys jej pomalujemy farb mgnetyczną i od razu taka jak tablica ze pisac kreda mozna

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:02   #365
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Paulina był kurier, zabrał przesyłkę.

Monka ja wolę dawać papier bo wtedy mycia nie mamot takie lenistwo

Libra a dzisiaj jak byłam w lidlu to były te spodnie na rower, i jakościowo są dużo lepsze na dotyk niż te do biegania, tylko to cholerne siodełko wszyte na stałe
Trafiłam na jakieś forum i tam pisali że te spodnie rowerowe z lidla robią im się dziury obok tego obszycia tej gąbki ,też je macałam i jakościowo rzeczywiście lepsze od tych biegowych ale trochę się boje je kupić ,są jeszcze u nas a Ty kupowałaś?
W tchibo są fajne też takie kolarzówki a na to można szersze szorty dokupić
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

[/COLOR]a to taka lesna brzoza moze byc?? z dala od ulic ? jak ja sie suszy??
może być jak najbardziej bo to ta sama brzoza ,ja rwałam sobie całe gałęzie bo mi się nie chciało pojedynczych listków zrywać i suszyłam powieszone w pęczkach takich nie za gęstych.
Możesz na balkonie suszyć jak masz albo gdzieś przy oknie powiesić np. do karnisz i okno uchylać żeby sobie schła tylko nie wolno bezpośrednio na słońcu suszyć.W maju się robi zbiór jak się wykształcą młode listki
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Mloda a ty sie odchudzasz? ile chcesz schudnac? A twoj tz wie ze masz taka fobie? Wiedzial przed slubem . We wszystkich juz chodzilas?

Zapomnialam ze kupilam sobie ostatnio nasiona CHIA . Same pozytywy i oczywiscie pecznieja i wypchaja zaladeczek. Ide sobie czerwonej naparze i dorzuce nasiona, bo mnie tak ssie, a wieczorem jeszcze zrobilam salatke i juz bylam dwa razy w lodoce zeby sprobowac czy sie przegryzla
a co to takiego
Cytat:
ile mi sie marzy?? hehe z jakies 15kg ale nie wiem co z tego bedzie..10 juz by bylo fajnie

hmm tezet, no teraz sie ujawnila wiec i tezet sie dowiedzial:P heh a ze przed slubem - to tak wie o tym przed slubem :P nio juz wszystkie noszone.... choc nie 2 par jeszcze nie zalozylam bo jakby przymale... a kolejne 2 tylko na sesji i to nie ja mialam je na nogach
Młoda chyba oszalałaś z tymi 15 kg toż Ciebie wtedy nie będzie
Cytat:
Witam.

Zapomniałam Wam mówić że w Lidlu są bardzo fajne kaski roweroweMam taki dla Eryka, ma daszek ale jest on przymontowany na stałe, a nie jak w innych odczepiany, i nawet ma z tyłu lampkę diodowąŁadnie glowe zakrywa, i dość sporą regulację, że wydatek raz na kilka lat.

Idę pobiegać, bo za chwile kuchnia mnie będzie wołała, i ściera
o a kasków to nie widziałam
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czesc

ide sobie po zakupy jakies szklane rzeczy mialam tez w siatkach no i sruuu czuje ze sie przewracam reka do gory.na prawa mocno upadlam,maly palec caly siny,ani ruszyc ani zgiac

wieczorem pogotowie-fatalne zlamanie palca z przemieszczeniem i odpryskiem....przeprowadz ka,ur mlodej chrzciny i gips-swietnie

tym sposobem niestety nie wyrobimy sie i na razie stara tapeta musi u lasek zostac
bidulo ale musiało boleć ,od Drcron się zaraziłaś
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Ta wygazowana cola działa na różne bóle brzuchaZnam lekarzy co każą ją pić zamiast podawać jakiś tam lek.Musi być tylko ta prawdziwa,orginalna cola,wygazowana na maksa i pić małymi łyczkami powoliPrzeżre wszystko
Ja kiedyś oglądałam program o zasyfionych domach i tam babka mega zardzewiałą rure włożyła na parę godzin do orginalnej cola-coli i rura była jak nowa
też czytałam że lekarze ją polecają
My tak łańcuch od piły odrdzewialiśmy

U nas tez buro i ponuro ,leje co chwilę co za paskudna pogoda.

Mały już się dobrze czuje ale za to starszy mi leży bo brzuch go boli mam nadzieję że tylko na bólu brzucha się skończy.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:18   #366
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

pokój macka nie wiem jeszcze jaki będzie ale napewno jedna ściana będzie do malowania kredą a druga na magnesy
takie ściany można potem zamalować?? czy trzeba jakoś to specjalnie ścierać??
Cytat:
ja sie w niej niedawno zakochalam heh a 27 to taka faza:P hehe faza na ilos butow w szafie
Co to za utworek?

Cytat:
czesc

Biedulka, na długo ten gips??

Moje dziecko dostało wczoraj na imienki (my obchodzimy, tzn moja rodzina obchodzi Ameli każdą okazje) gitare i organki no i od wczoraj mam koncerty co chwila, do tego mikrofon i jest wesoło

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

A może któraś z Was zajmuje się też sprzedażą kosmetyków pewnej firmy prowadząca sprzedaz bezposrednia? Nie chce mówić nazwy bo uznaja za rekklame tak pytam, czy ktoras mama tez sobie tak uprzyjemnia siedzenie w domu.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:23   #367
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oj na jak dlugo dowiem sie za tydzien,mam isc do specjalistycznej poradnii ortopedycznej,zrobia rtg w gipsie i powiedza ile jeszcze;/
zla jestem na siebie cholernie bo to co do konca chcielismy zrobic u dziewczynek sie odwlecze no ale trudno ;/
tz jezdzi rzeczy przewozi jeszcze byl po lozeczko dla Amelki drewniane od kolezanki bo to turystyczne wcale nam nie odpowiada wiec je opchne.
A.Camus
Stary 2012-03-31, 13:30   #368
nataszka25
Zakorzenienie

Nic nie poradzisz na taką kolej losu,
tz teraz robi za dwóch dobrze ze palec a nie ręka, jesli miało by cie to pocieszyc
Stary 2012-03-31, 13:43   #369
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
one na początku to na dnie, ale po 3 dniach to jest prawie cały słoik. Jak się je wodą przepłukuje to trzeba tak potrząsać żeby dokładnie wszystkie tą wodą sie przepłukały. Brokuły i inne takie kapustne strasznie śmierdzą i czasami mi nie wychodzą. I trzeba sprawdzać terminy przydatności.
dzięki. A powiedz mi jeszcze-pytanie zupełnego ignoranta-ile się tego na dno sypie?

współczuję kibelkowych objęć

Cytat:
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7511

Dziewczyny a nie lepiej jakbyście sobie vizaksinum kupiły zamiast łykać po 15 tabletek drożdży tam są chyba te same witaminy co w drożdżach
dobrze, że z miko lepiej już

dzięki za babeczki

ja wolę swoje drożdże, łykam tylko 4 i dużo taniej wychodzi. No i ten v.jest niby na trądzik, a ja mam suchy wiór na japie

Cytat:
monka ja chce ta ścianę bo kupuję też te literki
http://allegro.pl/innowacyjna-nauka-...187203036.html takąściane malujesz potem na jaki chcesz kolor wiec nawet moge na to naklejki walnąć
super to wygląda (na tym zdjęciu ze ścianą)

Cytat:
Jak mi sie spac chcialo przy starszym to mu dawalam zwoj tych cen( razacych) i on sobie odklejal i naklejal przez godzine a ja moglam pospac , wszystko bylo poklejone, ale latwo zeszlo. Albo kladlam sie w spodenkach i krotkim rekawku dawalam dlugopis, ale lepszy marker bo dlugopisem boli i pisal po mnie . Bylam cala no caaaaal popisiana .
, twoje przygody mejk maj dej normalnie

Cytat:
ja właśnie dlatego zawsze daje papier wszędzie teraz kupiłam w biedronce fajny w rolce 20m dwustronny tzn. obojętnie którą stroną go położysz i się nie przyklei
a jaki konkretnie? jakiś biedrowy?
bo mi się jan skończył, a do twojej pizzy potrzebuje (a w chacie mam tylko jakieś badziewne)

Cytat:
tz- towi herbatke zrobie o kuzwa
, ty go MUSISZ kochać

Cytat:
czesc

oj strasznie mi przykro , mam nadzieję że szybko się zrośnie

Libra, a robiłaś sernik snikers? (dorotowy)
albo inaczej, które serniki robiłaś i fajne były? chodzi mi o te takie "inne", nietradycyjne

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:48   #370
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nataszka patrze na to inaczej
lepiej reka niz noga

nie no tak zle nie jest,zmywac nie bede na razie zeby ten gips na chrzciny wygladal jakos a ja nie umiem NIC ROBIC w rekawiczkach to zmywanie tz przejmie fajnie ze ma akurat tydzien wolnego
A.Camus
Stary 2012-03-31, 14:42   #371
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki konkretnie? jakiś biedrowy?
bo mi się jan skończył, a do twojej pizzy potrzebuje (a w chacie mam tylko jakieś badziewne)

Libra, a robiłaś sernik snikers? (dorotowy)
albo inaczej, które serniki robiłaś i fajne były? chodzi mi o te takie "inne", nietradycyjne
tak to biedronkowy Zosia Samosia się nazywa i leżał tam gdzie te wszystkie duperele świąteczne czekolady króliczki jakieś barszczyki oliwy itp.
Tak bez przekonania go wzięłam ale jest na prawdę super i do tego brązowy a nie biały a takiego szukałam wtedy wypieki wyglądają w blaszkach bardziej retro
tego sernika ze snikersami nie robiłam jeszcze a z serników moich ulubionych od dorotus to:
ten jest jak dla mnie rewelacja często go robię ,orzechy mielę nie siekam
http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/B...heesecake.html
ten jest bardzo dobry ,namiastka tortu szwardzwaldzkiego
http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/S...ck-Forest.html
ten jest bardzo delikatny i kremowy
http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...rzepis-II.html
ten też bardzo dobry ,spód ma ciekawy
http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/S...orzechowy.html
te cztery to moje faworyty
Cytat:
nataszka patrze na to inaczej
lepiej reka niz noga

nie no tak zle nie jest,zmywac nie bede na razie zeby ten gips na chrzciny wygladal jakos a ja nie umiem NIC ROBIC w rekawiczkach to zmywanie tz przejmie fajnie ze ma akurat tydzien wolnego
ja to znowu się nauczyłam wszystko w rękawiczkach robić ,nawet marchewkę,ziemniaki obieram w rękawiczkach ,nawet całą surówkę zrobię w rękawiczkach ,strasznie mi się ręce wysuszają i dlatego tak wszystko robię.
Stary 2012-03-31, 14:47   #372
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie, jeszcze nie wiemy, moze 19ego się dowiem bo będzie prawie 17 tydzień ale już mi chyba wszystko jedno, tzn. nadal mam ciśnienie na dziewczynkę, ale z ekonomicznego punktu widzenia chłopiec byłby ok niech tylko zdrowe będzie i donoszone
Oj daj już spokój z tym ciśnieniem ma być tak jak w twoim ostatnim zdaniu i wystarczy - a jak ciągle będziesz marudziła, to wiesz: ja do Buska to tak daleko nie mam

Cytat:

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE KCIUKI I PROSZĘ TRZYMAĆ JESZCZE DO JUTRA DO 10 -tej
znaczy kciuki trzymam (choć trochę mniej ofiarnie niż monka )
Jak poszło?

Cytat:
czesc

Ujjj - aż mnie zabolało. Zdrówka i szybkiego zrastania

Libra - nam też pediatra polecała na żołądkowe sprawy kolę (alez dziwnie wygląda tak napisana po polsku), tylko wygotowaną Ale Ola i tak nie chciała jej pić - za słodkie dla niej. A probiotyk jak evitka radzi na pewno nie zaszkodzi

Co do rowerka biegowego - jak może pamiętacie mój TZ ma fisia na punkcie zdrowia Oli i czasem ma odpały i wynajduje różne "schorzenia" u niej. Ostatnio na tapecie były nóżki (tu też trochę namieszała pediatra - na bilansie powiedziała, że Ola krzywo stawia stópki) więc poszliśmy do ortopedy. Ten obejrzał ją, kręgosłup, zobaczył jak chodzi i powiedział że wszystko ok, tylko Ola ma nóżki "krzywe" (składając razem nóżki, tak od kolan w dół idą na boki) ale że 80% dzieci w tym wieku tak ma i najważniejsze, że żeby nie siadała z nóżkami na boki (tak w literę M) tylko najlepiej po turecku. Oprócz tego buciki z wzmocnioną piętą, absolutnie nie jakieś takie w których stópka lata. No i doszedł do rowerka - był jak najbardziej za biegowym A takie jeździki na których dziecko jak jeździ to się odpycha stópkami, kazał omijać.
No w każdym razie mój TZ się rozgląda za biegowym rowerkiem dla małej, ale wszystkie te dostępne stacjonarnie są na nią za wysokie. Te w Aldi zapakowane (właśnie - Pl_madzia u nas są te czarne - jakby Ci bardzo zależało, to mogę Ci wziąć, choć nie wiem czy to się opłaci bo cena przesyłki może być zabójcza)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:18   #373
libra777
Zakorzenienie

Catro mały już zdrowy ,nie będę mu nic podawać ,za to starszy na kiblu wisi
A colę wygotowaną może dlatego żeby odgazować ,ale chyba wystarczy podgrzać tylko ,mały nie robił problemu z piciem coli pół litra wczoraj wypił

Ale nawałnica za oknem chyba grad pada ,strasznie dzisiaj ,Miko śpi już 2,5 godz .nie budzę go dzisiaj i tak nie ma co robić na dwór nie za bardzo iść chyba że do garażu sobie pójdziemy ,drzwi otworzymy i zrobimy werandę
Stary 2012-03-31, 17:07   #374
catro
Rozeznanie

Cytat:
A colę wygotowaną może dlatego żeby odgazować ,ale chyba wystarczy podgrzać tylko ,mały nie robił problemu z piciem coli pół litra wczoraj wypił

Ale nawałnica za oknem chyba grad pada ,strasznie dzisiaj ,Miko śpi już 2,5 godz .nie budzę go dzisiaj i tak nie ma co robić na dwór nie za bardzo iść chyba że do garażu sobie pójdziemy ,drzwi otworzymy i zrobimy werandę
Uuu taśmowo u was idzie, ale chyba ten wasz wirus nie z tych odwadniających od razu, to choć tyle dobrego - a z colą to pewnie o odgazowanie chodzi, ale powiem Ci że taka ugotowana to już zupełnie inny smak ma niż tylko odgazowana (taka bardziej "piernikowa" jest wtedy - jak grzane wino). Ja żeby całkiem odgazować to tak dłużej gotowałam, bo bąbelków to ma jak cholera (a bałam się żeby nie podrażniło żołądka).
Zdrówka dla chłopaków

Pogoda fatalna u nas też - Ola już od 2 godzin mówi, że jest już noc ciemno jak nie powiem gdzie

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:10   #375
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

oj jojjj masakra , jeszcze jak masz tyle do roboty, ale wsparcie u rodzinki masz raczje to ci pomoga przy dziewczynkach, ktory palec

Cytat:

a co to takiego
http://www.kenayag.pl/pl/praca-serca...iona-250g.html

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Co to za utworek?

A może któraś z Was zajmuje się też sprzedażą kosmetyków pewnej firmy prowadząca sprzedaz bezposrednia? Nie chce mówić nazwy bo uznaja za rekklame tak pytam, czy ktoras mama tez sobie tak uprzyjemnia siedzenie w domu.
She' s always a woman , Fyfe Dangerfield - wpisz na you tubie , nawet ta nutka leci w ktorejs reklamie, chyba rajstop? Piekna jest

Nie sprzedaje

Cytat:

, ty go MUSISZ kochać

to tak dla jaj , nie z nienawisci , jakbym miala kogos innego pod reka to bym jemu dala hehe. Nie nie daje , to tak na zarty.

Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/B...heesecake.html
ten jest bardzo dobry ,namiastka tortu szwardzwaldzkiego
http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/S...ck-Forest.html
ten jest bardzo delikatny i kremowy
http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...rzepis-II.html
ten też bardzo dobry ,spód ma ciekawy
http://mojewypieki.blox.pl/2008/09/S...orzechowy.html
te cztery to moje faworyty
dzieki dodalam do ulubionych . Narazie nie robie bo mi waga stanela przerwe w pieczeniu robie , jak mi 5 kg spadnie to upieke

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

znaczy kciuki trzymam (choć trochę mniej ofiarnie niż monka )
Jak poszło?

mi czy Aneczce

Cytat:
Szybko mu przeszlo , ulga, gorzej ze starszym , troche sie chlopak pomeczy .

My za to mielismy do dupy nocke, poszlam malego sprawdzic i oczywiscie kupe zrobil, potem juz do rana nie mogl spac, kilka razy znowu zrobil, meczyl sie bardzo. Gowno zesmy pospali. Do tego starszy belty dwa puscil i z rana raz na kiblu siedzial, ale juz mu dobrze, zmalym nie za bardzo, oslabiony. Nic nie chce jesc, pije troche. Tz ma cole przywiezc to mu wygazuje i dam troche. Spal mi maly juz dzis 2 razy . Mlody mial iscna urodziny z klasy potem wszyscy mielismyisc na urodizny do brata i dupa siedzimy w domu No superasny dzien . Serio myslalam ze maly jzu dzis zdrowy bedzie a tu kozwa taki perwer w nocy gorzej jak bylo.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:23   #376
Darusiaaaa
Zakorzenienie

monka 2 mam w gipsie a pocharatane kosci w tym najmniejszym.

Jade zaraz rzeczy ukladac u nas w pokoju,jezuuu juz mnie telepie.
A.Camus
Stary 2012-03-31, 17:43   #377
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Uuu taśmowo u was idzie, ale chyba ten wasz wirus nie z tych odwadniających od razu, to choć tyle dobrego - a z colą to pewnie o odgazowanie chodzi, ale powiem Ci że taka ugotowana to już zupełnie inny smak ma niż tylko odgazowana (taka bardziej "piernikowa" jest wtedy - jak grzane wino). Ja żeby całkiem odgazować to tak dłużej gotowałam, bo bąbelków to ma jak cholera (a bałam się żeby nie podrażniło żołądka).
Zdrówka dla chłopaków

Pogoda fatalna u nas też - Ola już od 2 godzin mówi, że jest już noc ciemno jak nie powiem gdzie
dzięki ,najgorzej że mnie też coś muli jeszcze tego brakowało
Cytat:
My za to mielismy do dupy nocke, poszlam malego sprawdzic i oczywiscie kupe zrobil, potem juz do rana nie mogl spac, kilka razy znowu zrobil, meczyl sie bardzo. Gowno zesmy pospali. Do tego starszy belty dwa puscil i z rana raz na kiblu siedzial, ale juz mu dobrze, zmalym nie za bardzo, oslabiony. Nic nie chce jesc, pije troche. Tz ma cole przywiezc to mu wygazuje i dam troche. Spal mi maly juz dzis 2 razy . Mlody mial iscna urodziny z klasy potem wszyscy mielismyisc na urodizny do brata i dupa siedzimy w domu No superasny dzien . Serio myslalam ze maly jzu dzis zdrowy bedzie a tu kozwa taki perwer w nocy gorzej jak bylo.
ponoć jedzenie nie taki ważne tak mi lekarka powiedziała ,jak wyzdrowieje nadrobi najważniejsze żeby pił.
Mój mały wczoraj też 2 razy spał i to po 3 godziny tez był osłabiony.
Może cola mu pomoże ,albo na biegunki tez węgiel ja kupiłam w syropie.

Ciekawe te nasiona chia musze więcej poczytać
Stary 2012-03-31, 18:10   #378
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
She' s always a woman , Fyfe Dangerfield - wpisz na you tubie , nawet ta nutka leci w ktorejs reklamie, chyba rajstop? Piekna jest

Nie sprzedaje
Świetny utworek, tak kojaze go z reklamy

No to wieczór w domu, ale pogoda w sumie nie nastraja dobrze, takie urodzinkibytroche rozweseliły dzien, no ale zawsze mozesz posiedziec na wizazu
Stary 2012-03-31, 19:20   #379
aneczkkaa
Zakorzenienie

Wszystko poszło super dogadaliśmy się nie dało się utargować 5tyś ale tylko 2tyś, lepsze to niż nic w przyszłym tyg podpisujemy umowę przedwstępną, Dziękujemy za wszystkie kciuki

Będę poźniej....
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 19:25   #380
monka23
Zakorzenienie

Question Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Libra chyba cię nie ominie - sorry. Swoje wysiedziec będziesz musiała. Właśnie nie mecze małego z jedzeniem bo wiem jak jest, nie mam ani smecty ani węgla. A na wirusa to dobre? Zatrzymywanie biegunki? Poczytaj o tych nasionach bo warto.
Colę wygotowalam nawet niechce spróbować. Wogole to godzinę temu wymiotowal.

Nataszka Hehe wyjścia nie mam jak mus to mus.

Koleś pod dom podjechał z lodami i mi mały Jeczy bo loda chce hehe może mu będzie lepiej. Ojjjj jaka histeria . Rozpacz.

Dałam mu spoda od loda, wafla chyba można? Taki suchy .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-31 o 19:40
Stary 2012-03-31, 20:04   #381
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Libra chyba cię nie ominie - sorry. Swoje wysiedziec będziesz musiała. Właśnie nie mecze małego z jedzeniem bo wiem jak jest, nie mam ani smecty ani węgla. A na wirusa to dobre? Zatrzymywanie biegunki? Poczytaj o tych nasionach bo warto.
Colę wygotowalam nawet niechce spróbować. Wogole to godzinę temu wymiotowal.

Nataszka Hehe wyjścia nie mam jak mus to mus.

Koleś pod dom podjechał z lodami i mi mały Jeczy bo loda chce hehe może mu będzie lepiej. Ojjjj jaka histeria . Rozpacz.

Spoda od loda to raczej może
Stary 2012-03-31, 20:19   #382
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Wszystko poszło super dogadaliśmy się nie dało się utargować 5tyś ale tylko 2tyś, lepsze to niż nic w przyszłym tyg podpisujemy umowę przedwstępną, Dziękujemy za wszystkie kciuki

Będę poźniej....
yeaaaaaah super my też zamiast 5 tyś utargowaliśmy ledwo 3

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 20:35   #383
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
tak to biedronkowy Zosia Samosia się nazywa i leżał tam gdzie te wszystkie duperele świąteczne czekolady króliczki jakieś barszczyki oliwy itp.
Tak bez przekonania go wzięłam ale jest na prawdę super i do tego brązowy a nie biały a takiego szukałam wtedy wypieki wyglądają w blaszkach bardziej retro
tego sernika ze snikersami nie robiłam jeszcze a z serników moich ulubionych od dorotus to:
dziękuję za polecenie serniczków
teraz będę coś wybierać

a wracając do tej zosi-to nada się pod pizzuchę?

to chyba was wirusisko hurtowo dopadło....

dobrze monka radzi-raczej się nie powinno zatrzymywać tego co wyjść musi -im szybciej wyjdzie, tym szybciej do zdrowia wrócicie

Cytat:
to tak dla jaj , nie z nienawisci , jakbym miala kogos innego pod reka to bym jemu dala hehe. Nie nie daje , to tak na zarty.

aj noł, aj noł

i bardzo współczuję przeżyć...istna kumulacja

Cytat:
.
fantastyczna wiadomość!!!

to jak monka?nie kąpałaś się i nie byłaś w kibelku? i widzisz? warto było

Cytat:

ja też bym dała

I co? powtórka zimy? na początku tyg zapowiadali że weekend będzie jaki jest, ale też obiecywali na święta 23 stopnie, a teraz w panoramie że ok.3 stopni... (mówię o swoim regionie). Niezłe kwiatki....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 20:39   #384
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Catro milo z Twojej strony z tym rowerkiem. Ale moj tz jak zobaczyl ze te w kauflandzie z gorszym hamulcem ale kor mi bardziej podszedl.to mi powiedzial ze tych glupich 20zl za sam kolor nie doplaci skoro ten nasz lepszy. To pewnie tak samo byz ta przesylka nosem kecil. Jak skrecony rowerek to i mi ten kolor juz nie przeszkadza. Tym bardziej ze mlody wogle nie jest nim zainteresowany

Darusia to wirtualnie dmucham zeby nie bolalo.

Tort robilam mieszany, i na biszkoptach na pszenej i na ziemniaczanej,i maslane. Wszystkie wyszly tak samo pysznie ikolory intensywne. Najladniejsze chyba na biszkopcie z maka ziemniaczana
Pyszny bardzo. Dwa blaty przesmarowalam dzemem malinowym. 1l. Smietany kremowki na 1 serek mascarpone250ml. Ten mascarpone niedokladnie pomieszany ale nikt nie wyczul. Bardzo polecam.
Robilam tez kuraka w ciescie francuskim,nawet nie zdazylam sprobowac ,salatka z tortelini pyszna,a robilam z tych szpinakowych. W kazdym ra ie najbardziej mie cieszy ze tylko niewiele jedzenia zostalo. Karpatki tylko 4kawaleczki takie mini.

Evi kielki to jedna paczuszka na sloik litrowy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 21:01   #385
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
takie ściany można potem zamalować?? czy trzeba jakoś to specjalnie ścierać??
.
tak można je zamalować

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Dariaaaa no to pięknie się załawiłaś współczuje bidaku

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
oj strasznie współczuje, oby dzisiejsza nocka była lepsza... zdrówka życzę

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
yeaaaaaah super my też zamiast 5 tyś utargowaliśmy ledwo 3
zawsze coś cieszymy się bo kupimy mieszkanie za 2270 za metr, piękna cena jak dla nas (jest tam 63 m nie 64 jak pisałam wcześniej )
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-31, 21:03   #386
monka23
Zakorzenienie

Pawia mi znowu puścił. Siedzimy na kanapie oglądamy x factor i mały klaszcze, klaka, wariuje. Zwariować można hehe albo złe albo swiruje.Starszy juz spi.

Aneczka gratulacje.

Evi hehehe nie powiem
Stary 2012-03-31, 21:23   #387
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pawia mi znowu puścił. Siedzimy na kanapie oglądamy x factor i mały klaszcze, klaka, wariuje. Zwariować można hehe albo złe albo swiruje.Starszy juz spi.

Aneczka gratulacje.
my zaraz tez bedziemy oglądać x faktor

dzięki

wysyłam pozytywne fluidy zdrówka dla mołodego
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-31, 21:44   #388
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
my zaraz tez bedziemy oglądać x faktor

dzięki

wysyłam pozytywne fluidy zdrówka dla mołodego
to o ktorej u was x factor? :P
Stary 2012-03-31, 22:07   #389
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

Darusia współczuję i zdrówka życzę .
Miało Ci się kiedy trafić .

Pogoda do bani szlag mnie trafia nic tylko kwitnąć w domu . Nabyłam dziś drogą kupna rowerek dla Szymka
http://www.szumgum.com/rowerek-dziec...jtek-2012.html
Młody szczęśliwy , i Olkę trzeba w nim wozić po domu bo ciągle chce , sama skręca tylko za siodełko się ją pcha . bardziej jej się podoba niż ten biegowy
Stary 2012-03-31, 23:23   #390
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Pogoda u nas fatalna od rana albo raczej od wczoraj. Takiego paskudztwa dawno nie było. Jedyny plus to taki że trochę ten kurz i brud spłucze.

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków małych i dużych.

Darusia - to się narobiłaś. Oby szybko się zrastało.

Madzia - u nas nie było ani pół kasku

Libra - ja nie wiem jakie są spodenki na rower z Lidla ale Tż w ubiegłym roku kupował w decathlonie (ich marka) i są niezłe. Nie jeździ tak często jak Ty ale można kupić.

Evitka - pergamin biedronkowy nada się do wszystkiego, tzn. ja używam do wszystkiego i jest super

Młoda - Ty chyba na głowę upadłaś. Gdzie Ty chcesz te 15 kg zgubić.

Dziewczyny drogie gdzie kupowałyście te ozdobne wisienki na tort ?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości