|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() ja w tym miałam zero %% a wczoraj redsa sobie strzeliłam wieczorem![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ja juz w pracy siedze nic mi sie nie chce, po swietach jeszcze by sie przydały dwa dni wolnego na odpoczynekwczoraj nie cwiczyłam ani nic. ale dzisiaj juz wracam do normalnosci ![]()
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
) zajrzec na strone Mazidla albo Zrob Sobie Krem i poczytac o :oleju z rozy, oleju arganowym, oleju sliwkowym . Sama uzywam w tej chwili wlasnorecznie ukreconego serum z oleju rozanego, mleczka migdalowego i ekstraktu z soi . Sorry . ja za jego sprawa mialam dwa popoludnia pod rzad z glowy. Cytat:
a to przeciez sam cukier. A kto nam wmawia? reklamy, telewizja...Od wczoraj powoli obcinam weglowodany, jem pelne posilki z bialkiem i tluszczami. Kupilam pelnotluste mleko, ser, smietane, maslo i jakos sie nie boje. Po swietach zapychania sie weglami przybylo mi, to zbieglo sie jeszcze z okresem, waga pokazywala znow 63 kg. Teraz zeszla znow w dol, choc jem maslo i ser . Tylko trzeba sobie powiedziec - odchudzanie to nie slepe dazenie do utraty kilogramow, bo waga moze isc w dol, a my tracimy miesnie, nawet i z kosci ubywa. A tu chodzi o utrate tkanki tluszczowej. Co lepsze - wazyc 55 kg i miec tluszcz, czy wazyc 58 i miec wiecej miesni a mniej tluszczu i zgrabna sylwetke? ![]() Teraz spadam - mam pranie, musze drugie sniadanie zjesc. A w dodatku zanioslam dzis kotke na umowiona sterylizacje i mam stresa, jak sobie kocica da rade z ta operacja. |
||
|
|
|
#393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wiem, ze ten facet ma racje przez caly okres trwania diety niemal zawsze smarowalam kanapke maslem, nie balam sie zjesc frytek raz w tygodniu i chudlam. 2 kg miesiecznie ale w wiekszosci to byl tluszcz. Zwisa mi waga sama w sobie, chodzi mi o pozbycie sie tej cholernej tkanki tluszczowej i tyle :P takze w 10000000% popieram to co mowisz Ty i ten facet :P Z tym jogurtem- mam doslownie tak samo. Jogurt owocowy najlepszy na diete- az mam ochote strzelic sobie w pysk ze taka glupia bylam tak samo jak uwazalam ze pieczywo chrupkie to idealna alernatywa dla chleba- problem jest taki, ze zeby sie najesc trzeba zjesc takich kromeczek nie 2 a np 4-5 w moim przypadku wiec wychodzi na to samo i juz wole zjesc 2 kromki zytniego albo mojej babci zytniego na zakwasie. Jedno pytanko- obcinasz wegle. Czyli CO np jesz? Glupie pytanie, ale tyle tej teorii jest ze az sie gubie. Np jesz jakies konkretne miecho + warzywa? Bo wegle chyba w sensie makarony ryz itp tak?Milenka- owszem, aeroby sa super na dietke, ale ja np jak ide na silke to spedzam zalozmy 45min na biezni (15min biegu, 30 szybkiego marszu) a pozniej zasuwam na maszyny do cwiczen silowych. I powiem CI, ze widze efekty Bo w trakcie wyrabiania sie miesni pali sie tluszcz. I np na plecach widac mi juz lopatki i kregoslup, a wczenisej byly przykryte warstwa tluszczyku, uda sie troche wysmuklily, dupka podniosla, cycki tez. Wiec najlepszym, wedlug mnie, sposoem jest polaczenie aerobowych i silowych w trakcie jednego treningu Poza tym- swietnie, ze po smieciowym jedzonku, nie nazywajmy go"normalnym", bo to NASZE "dietkowe" jest normalne i jedyne i prawidlowe (oh oh oh ah ah ), masz wyrzuty sumienia. To znaczy, ze jedzenie ZDROWO weszlo Ci w krew. A skoro weszlo Ci w krew to bedzie Cie ciagnelo do niezdrowego jedzonka caly czas i po prostu teraz juz zmienilas tryb zycia i jedzenie na lepszy. I o to chodzi! Gratuluje kochaniutka
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Co to za portal?
|
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
http://kuracje odchudzajace.com.pl/ tylko usun spacje
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przyklad teraz jem drugie sniadanie, i to jest puszka makreli w pomidorach, do tego brazowa fasolka z puszki, i kubek kwasnego pelnotlustego mleka . Mi tam odpowiada. Jadlam omlety z warzywami jak poprzednio. Piers kurczaka z grilla, salata i pomidor. Wczoraj tunczyk z oliwkami i ser brie. Kombinuje jak kon pod gore .Czuje sie naprawde swietnie, i odkad dolozylam troche wiecej tluszczu - nie ciagnie mnie do slodyczy. Ciekawe, co? ![]() Mysle zalozyc tu nowy watek z ta ''dieta pana Stefana'' napisalam do niego, czy sie zgodzi na wklejenie jego artykulow. Zobaczymy co powie.
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo ciekawe, ze wiecej tluszczy i nie chce Ci sie slodyczy, super! W ogole zaczelam czytac o diecie dr Lutza , p. Stefan o niej cos tam wspominal. W zasadzie prosta i przyjemna, trzeba tylko pilnowac zeby nie przekroczyc 72g wegli dziennie. Tzn nie mam zamiaru przestrzegac diet tylko ta zasada z weglami mi sie podoba
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich ponownie.
Nareszcie chyba dotarło do mnie, że już więcej nie mogę tyć odchudzam się mniej lub bardziej aktywnie od lutego (!) i na razie udało mi się schudnąć TYLKO 4 kg ! ![]() ![]() wsty d... może mi jakoś pomożecie, bo już po prostu mam dość tej zabawy w kotka i myszkę z własnym ciałem. Chcę schudnąć raz a dobrze i utrzymać wagę!!! Powiedzcie mi, skąd bierzecie motywację bo ja już mam tego wszystkiego serdecznie dość!! Pozdrawiam wszystkich i liczę na wyrozumiałość ps. Kamilion masz dokładnie te wagę co ja i wymarzony cel też taki sam!! powiedz mi co robisz i jak Ci to idzie, moze sprobuje Twoich sposobow na diete... Edytowane przez zielonykotek Czas edycji: 2012-04-11 o 11:59 |
|
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzeniaaaa ; ))! |
|
|
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, ze mamy ta sama wage i cel- zawsze razniej nie robie w sumie nic wielkiego, nie chce byc na restrykcyjnej diecie, bo wiem ze takie na mnie nie dzialaja na dluzsza mete (zawsze konczy sie napadem na lodowke), wiec zyje w zgodzie ze soba. Mianowicie: na sniadanko daje sobie kopa platkami OWSIANYMI z owocami i orzechami (platki, ok 30g, zalewam na noc woda rano odsaczam i daje troche orzechow, troche jablka, troche kiwi itp). Takie sniadanko daje mi duzo energii i brak checi na slodycze na drugie sniadanie z reguly jem kanapke chlebka zytniego z szynka, gdzies 2-3 plasterki szynki i warzywa (papryk, kielki, salata ogorek itp). Na obiad bardzo roznie, zalezy czy mama ugotuje czy sama cos robie i najczesciej jest to jakies miecho z warzywami. Czasem makaron. Podwieczorek tez zalezy , np jakas kielbaska drobiowa do tego ogorek pomidor czy cos albo jajecznica, albo jajka na twardo albo jajko sadzone ze szpinakiem...a na kolacje pije koktajl bialkowy, jakos 2 godziny przed snem. Warzywa uwielbiam, drob lubie, czasem na obiad ide do North Fisha i kupuje tam stek z tunczyka z warzywami... ale nie odmawiam sobie niczego. Teraz mysle nad obcieciem spozywania weglowodanow do niezbednego minimum. A i cwicze. Chodze na silownie, biegam tam na biezni (albo spaceruje na niej), pozniej cwicze na maszynach, lubie wiosenne spacery wiec zaraz na jakis pojde a jak nie chce mi sie isc na silownie to cwicze z agrafka (od niedawna) albo z Ewa Chodakowska (jej filmik jest w ostatnim numerze Shape'a) najciezej bylo mi zabrac sie do cwiczen, ale jak juz wpadlam w ten rytm to nie wyobrazam sobie nie cwiczyc Co do Twojej motywacji- badz tutaj z nami, jak masz gorszy dzien - mow o tym, jak masz chwile slabosci- tez podziel sie z nami. W zasadzie to kazda z nas ma gorsze dni ale dzieki temu, ze tutaj jestesmy wszystkie razem udaje nam sie chudnac ![]() Takze kochana do dziela!
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze zdajesz sobie sprawe i chcesz cos zrobic zeby schudnac i wygladac lepiej Pomysl, ze chcesz byc zadowolona ze swojego ciała i z siebie i ze jestes w stanie to osiagnac
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was ; )) ! coś tu dziś spokój jakiśś
![]() aaa ja mam dziś wolne więc mam lenia ! potem pójde może na jakieś zakupy by zakupić sobie jakiegoś ciuszka ![]() ![]() . I oczywiście rolki wieczorem by spalić trochę sadełka ![]() po świątecznego Ciekawa jak Tam Nasza Moniaa smutno tak bez Niej ! |
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja mam jakas zalamke jak sie widze w lustrze moj brzuch jest tragiczny!! Same wałki Mimo ze mam taka niska wage to wygladam jak ten pan : http://4.bp.blogspot.com/_gj09tfzXVB...chelin-man.jpg A znowu nie moge wazyc za malo bo bede miala patyczane nogi ... Ehhh tak zle i tak niedobrze
|
|
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze spróbuj cwiczen na brzuszek
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy okazji - witam wszystkich po Świętach
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
ja tez stracilam caly dzien na tą stronkę - facet calkiem do rzeczy pisze.
![]() Tez mi się teskni za Moniką! ![]() Ja dziś póki co nieźle: -2 paróweczki z indyka i bułeczka pełnozianista bez masłą - 2 kromi chleba zytnio - pszennego z niesłodzonym dzemem - teraz robię spaghetti bolognese, ale z mięsemz indyka i ciemnym makaronem ![]() - planuję jabłko - planuję jogut naturalny z otrębami
|
|
#410 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Miałam podobnie co do " świątecznego jedzenia"... Tyle, że nie byłam w stanie tego zwrócić - choć mi było tak niedobrze, że myślałam, że umrę. Po prostu wszystko mi się zablokowało - w obie strony
|
||
|
|
|
#411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ze mnie czyscilo. W koncu! Na wage nie staje bo po co. A Ty sie nie martw, ciesz sie ze jest na wadze mniej i koniec kropka Ale znam uczucie jakie Ci towarzyszylo, biedactwo mam nadzieje ze jest juz lepiej Pipson- ten koles wywrocil moj swiato-dieto- poglad do gory nogami po prostu masakra. I wlasnie zastanawiam sie czy zaczac stosowac sie do tego 72g wegli/dzien...Dziewczyny, czytalyscie to? Co o tym myslicie?
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Ja dziś cały dzień zabiegana, dopiero do domu wróciłam. Byliśmy z Tż i koleżanką najpierw w Nysie, później w Opolu i najlepsze jest to, że nic nie kupiliśmy ![]() Kamilon na szczęście dziś się dobrze czuję, wcale mnie brzuch nie boli i nawet nie czuję, że mam @ ![]() Milenko haha wyobraź sobie, że ja jeszcze wczoraj wypiłam z Tż piwo na pół chyba wstręt odchodzi ![]() A co do zdjęcia to dziękuję tak własnie byłam ubrana na imprezce ![]() Agunia haha i chyba Tż miał rację, bo już wczoraj wypiłam z nim piwko na pół
|
#413 | |
|
Zadomowienie
|
kamilon - tak, Chodakowska
tez z nia cwiczysz? mozna wiedziec jak dlugo? ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- mam taką refleksję nt tego portalu jeszcze- zauwazylyscie, ze "chwali" się tam srodki na odchudzanie? Jak dotąd każdy dietetyk/lekarz mówił mi, że to nic nie daje i jest tylko picem na wode, takze zdziwila mnie postawa autora tych tekstow
|
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Łooooj, zdrzemnęłam się trochę po pracy
![]() Wróciłam taka padnięta, że szok na dodatek dzisiaj rano miałam surprise w postaci @ no ale wieeeelkiej tragedii nie ma Moooooonia!!!! zajrzyj na chwilę i powiedz, że dojechałaś szczęśliwie Tak piszecie o tym Stefanie, że i ja przepadłam czytam i czytam i się oderwać nie mogę ![]() Cytat:
no bo największej spamerki nie ma ![]() I co, i co? zakupy udane? ![]() Cytat:
a normalnie to muszę je podciągać, bo mi z bierzemy się za siebie nie ma narzekania
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
meedzik , mam pytanko, bo nie moglam tego znaleźć, a jak przeoczyłam to wybacz- ile minut dziennie kręciłaś hula hopem?
![]() mam jeszcze pytanko do Was dziewczyny - czy znacie jakies SPRAWDZONE kremy/zele wspomagające spalanie tkanki? wiem, że wiekszosc sie tylko "do smarowania stop nadaje" jak to mowi moja mama na wszystkie te balsamy ![]() , ale ostatnio na wizazu czytalam sporo o tej czarnej wyszczuplającej serii Ziaji, a ona podobno działa cuda - Wy znacie jakies ?![]() heroine - bierzemy bierzemy! ja wlasnie apropos brzucha zaraz strzelam skakankę, hula hop i cwiczenia chodakowksiej - chyba padnę dzis
![]() Edytowane przez pipson Czas edycji: 2012-04-11 o 19:48 |
|
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ehh, też nie lubię takich bezproduktywnych zakupów no ale zawsze jest jakiś plus spędziliście aktywnie cały dzionek
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
to czym byś zastąpila?
chcialam z owocami, ale ktoś tu wspominał, ze owoce na noc to tez nienajlepszy pomysl a nie przepadam za jogurtem na "sucho", no i wybrałam jogurt, zeby dostarczyc na noc białko
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() http://szpileczki.com/?s=18142 Cytat:
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wiecie że nawet nie wiem co by tu napisać, bo dziś to nic kompletnie się nie działo Tyle tylko że chyba jutro mam szczepienie przeciw tężcowi, ale to jeszcze muszę jutro iść i się spytać czy na pewno bo nikt nie zadzwonił z przychodni tylko wisi tam kartka z moim nazwiskiem. A było dziś u mnie 16stopni tylko trochę wiało, ale już idzie ku lepszemu
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko napisz do nas bo tęsknimy
![]() Pipson teraz kręcę po 30 minut dziennie, a kiedyś kręciłam 40 czasem 60 minut ![]() Heroine noo chociaż trochę kalorii spaliliśmy choć nie powiem nadrobiliśmy frytkami, hamburgerem i lodem
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

może napisz nam coś o sobie 
a zapomniał o moim tymczasowym wstręcie do alko 
ledwo tam funkcjonowałam
czas powrócić do diety
odezwij się jak już dojedziesz Kochana 

odchudzam się mniej lub bardziej aktywnie od lutego (!) i na razie udało mi się schudnąć TYLKO 4 kg ! 

moj brzuch jest tragiczny!! Same wałki
Mimo ze mam taka niska wage to wygladam jak ten pan :

ja też robie brzuszki, tylko ogólnie chudnąc gubimy też z tych miejsc co najbardziej nam zależy, dlatego np jak robimy brzuszki i schudniemy to dlatego że wszędzie schudliśmy...A brzuch podobno chudnie na końcu i trzeba uważać jak zakończymy diete bo wtedy pierwszy tyje
lub wodka [i wszystkie mozliwe kombinacje z wodka, oprocz Krwawej Mery]