|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Monka bardzo podoba mi się w "ich" religii ze tak przestrzegają zasad ,u nas niestety na odwrót
,a mogę spytać czy Ty tez przeszłaś Islam? jak nie chcesz to nie odpowiadaj ![]() No wstyd by mi było jakby mnie dzieci pijaną zobaczyły Izazula no o to też chodzi ,jak to mówią licho nie śpi |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ale tam jest tak jak wszedzie, jedni przestrzegaja, a inni nie. Moj tz sobie folguje , pije okazjonalnie przy wiekszych imprezach, wakacje, czy jak do pl pojedziemy. Palil tyz
ale obydwoje rzucilismy. Rozumiem ze podoba cie sie religia normalnych muzulmnow , wiadomo jak to w niektorych krajach wyglada i wplywa na jakosc zycia ludzi, kobiet. Tego to nie toleruje, Zal mi tych kobiet. W Turcji jest normalnie , ale jacys fanatycy tez sie trafiaja , zabijaja w imie honoru rodziny, boga.Nie ja nie przeszlam i nie przejde , nie jestemw stanie sie przestawic.W sumie nawet mnie TZ o to nie prosil. Nie mamy wogole spiec o religie, nie mieszamy tego bo wiadomo jakby sie to skonczylo. Ehh duzo by pisac
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
No mogłoby być różnie
![]() Ja specjalnie religijna nie jestem chociaż miałam różne fazy w swoim życiu ![]() ale interesuję się różnymi religiami, wierzeniami ,bogami,obrzędami i rak pytam z ciekawości. Bardzo bym chciała porozmawiać kiedyś z kimś kto jest innego wyznania jak to u innych jest w co dokładnie wierzą ,bo na razie mam kontakt tylko z jechowymi ![]() Fajnie że się dogadujecie w tej kwestii |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Libra dla mnie to tez jest ciekawe, jak na cos trafie i wydaje mi sie interesujace to ogladam
.Ostatnio widzialam fajny program na discovery o Koranie. Chyba 2 godziny trwal, wypowiadali sie uczeni, profesorowie ,imam-owie? , pokazywali fanatykow i ich poglady, byl nawet jakis chyba uczony? z niemiec, ktory podwarzal koran i to co w nim pisze , w co ludzie wierza, przedstawial to calkiem inaczej.Pokazywali Egipt jakos 20-30 lat temu ,to byl to totalnie inny kraj, no szok.kobiety w kieckach, bluzkach po ulicach lataly jak europejski kraj, a teraz? No ciekawy program polecam Wiesz z ta religia jest tak , ze w zaleznosci kogo zapytasz, to inaczej ci ja opowie, inna swiadomosc, inna historia danego kraju, inne interpretacje. Ogolnie ideologia jest wspolna dla muzulmanow, ale widac po roznyh krajach jak do niej podchodza. Tak mi sie wydaje ![]()
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
czesc
na reszcie koniec weekendu! wiem że dla większości to powód do smutku ale chyba ana mnie rozumie? piszecie o alkoholu a my właśnie sobie pijemy drinka... tego gotowego z lidla.. a fe jak oranżada...a ja nie lubię gazowanych napoi... ale my też nie pijemy za dużo... nawet nie ma kiedy.. jedyne imprezy na jakie chodzimy to wesela... a nawet na weselu marcin nie pije bo jedzie a ja wypije 1 drinka i to przez całą noc go piję... ale bardzo nie lubie a wręcz nienawidzę jak ktoś mnie namawia na picie! jak ktoś spyta raz i odmówię a ten dalej wierci mi dziurę w brzuchu żebym wypiła! :[ libra my też chcemy tableta kupić... marcin chciał i dvd i tableta no ale zobaczymy jak to się skończy... myślimy nad tym http://allegro.pl/tablet-pc-goclever...270575999.html ja chce 10'' bo mi się wydaje lepszy niż 7... i od razy uchwyt do samochodu kupimy w komplecie... my chcemy tak do 600zl... a twój ogród pierwsza klasa! jak się doczekam domku i swojego ogrodu to będziesz mi podpowiadać co gdzie i kiedy sara- kabel z aparatu mi się zepsuł a 2giego nie umiem znaleźć... nie umiem na mój komputer zdj zgrać (nie mam czytnika).. jutro będę zgrywać na marcina a później na mój to ci wstawię... kala za bardzo się domkiem nie pobawiła bo złożyłam go i tego samego dnia zaczęło padać i do dziś nie przestało;/ a plastik taki miękawy trochę... mam nadzieje ze z 2 lata postoi kala już trochę lepsza... mówię wam to przez tą pełnie taka była tylko dalej nie chce się kąpać;/ zawsze lubiła a teraz ledwo usiądzie (albo nawet nie zdążymy jej włożyć do wanny) a ona już woła 'mam tego dosyć'... i nie pomagają żadne zabawki kąpielowe... uciekam spać... dobranoc
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakoś za alkoholem nie jestem...w młodości się wyszalałam pod tym wzgledem
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Ja dzisiaj normalnie nie mogłam z łóżka wstać, tak bym jeszcze pare godzin pospała, ale mus Przed wczoraj robiłam znowu torta tęczowego, i to tak bez okazji. Na leniwo troche bo te wszystkie warstwy wlałam na raz do formy i upiekłam, też fajnie wygladał ![]() Tylkooliwka dobiegłam, i nawet gdzieś w polowie byłam , więc kondycja niezła jak na to co się spodziewałam Ten bieg był dość ciężką trasą, bo taka kamienista polna 3 km, a reszta po prostu polna 4km. Świnia wielka nam wyszła na drogę z jednego gospodarstwa, ale była wielgachna, nawet nie wiedziałam że to może być takie wielkie, i stanęła sobie przy płocie i się o niego po jajach drapała wydając okrzyki rozkoszy Wczoraj pojechaliśmy nad zalew pospacerować. Erwin pierwszy raz był zadowolony i się rozglądał i podziwiał widoki, jak wcześniej jeździliśmy to tylko biegł przed siebie. Ja z alkoholi to pijam czasami lampkę lub dwie wina, albo piwko. Mocniejszych nie ruszam, bo kiepsko się na drugi dzień czuję
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
ja wina nawet nie tykam,podobnie jak wodki,wodki nie umiem pic a wina nie lubie.
Madzia ja ci juz nie raz pisalam,ze dla mnie to ty niesamowita z tymi biegai jestes.
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co tu daleko szukać u nas w Polsce też były wojny i bitwy i wszystko w imie Boga. Cytat:
Co do ogrodu to służę radą Być może i faktycznie reaguje tak na pełnię na wielu ludzi księżyc ma duży wpływ co jest udowodnione badaniami naukowymi w końcu nasz organizm składa się w 2/3 a księżyc steruje przypływami i odpływami oceanów to co dla niego taki człowieczek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Madzia czyli wyszła Ci kolorowa zebra ja wczoraj robiłam snikersa ale coś mi nie podszedł ![]() to na ile w sumie km? 7? po takich wertepach to się źle biegnie bo nie raz noga niżej spadnie w jakiś dołek czy co Darusia Słodkie te Twoje córy
|
|||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
od 23.04 maja byc kulajnogi w biedronce po 55 zl.
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 zdjecia wstawisz i kUniec te materace co obłożyłaś łóżeczko Oliwki to w zestawie były czy coś?? Wstaw no więcej tych zdjęć![]() Amelka już wcale nie taka do Olinka podobna jak wcześniej ps. a ja mam dzisiaj wizytę o 16.30, trzymajcie kciuki co???? żeby zdrowa dziewczynka była
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Bao wiecej zdjec malej czy lozeczka?
![]() Co do matracy to to jest to wyrko rosnace zaczyna sie na 135cm a konczy na 2m wiec jak dobieraliusmy materaz to tez rosnacy jak pozniej wydluzasz wyro to wkladasz te czesci od materaca
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, fajne to łożko, chociaż ja musze kupić drewniane, ale to już jak się przeniesiemy, póki co sypiamy we 3 bo mały już do łóżeczka nie wejdzie, a jeśli już to obija sie o szczebelki celowo i krzyczy ałaałaała
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
my tez tu spalismy we 3 dopoki nie kupilismy wyra i mloda probuje wymusic powrot do naszego lozka nieraz pierwsza noc wyla jak syrena chyba z godzine,az sie zanosila ale konsekwentnie bez slowa ja odkladalam i padla druga noctez wyla ale krocej,dzisiaj sie obudzila na chwile i zaraz usnela takze do przodu malymi krokami wszystlko zmierza.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
My mamy tablet i DVD samochodowe. Zdecydowanie polecam tablet.moja mała go uwielbia. Ma swoje gry, układanki, malowanki. Śmiga na nim tak ze wszyscy z podziwem patrzą. Robicie mi smaka na te drinki i wina. Ja bardzo lubie wino wytrawne do obiadu czy kolacji. A Za drinkiem tez tęsknię. Takie malibu z sokiem pozeczkowym. Niestety juz 9 m-cy nie pilam nic. Pogoda jest okropna, Oliwka się nudzi w domu. Dobrze ze są zwierzaki to ma z kim się bawić. My tez trampoline juz rozlozylismy. Mała nie zapomniała jak się skacze i od razu na niej szlala.
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Bao nas cyrki nie ominely niestety,dobrze ze mela ma twardy sen to jej nie rusza i sie nie wybudzala wcale,a drzwi jeszcze nam nie przyszly,jeszcze jakies 2-3 tygodnie bo do 4 czas oczekiwan jest;/
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
idę zaraz małemu dać rosołek, powalę go spać (nawet lóżka nie ścielę naszego bo na drzemkę też się w swoim łóżeczku nie położy
) i biorę się za szlifowanie mojego podwozia do tego hairy legs też trzeba ogarnąć
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
bao wiecej fotek na fb mam;-)
tez dzisiaj mam zamiar sie ogarnac wieczorem 2 godzinki w wannie plus maseczki i takie tam....
|
|
#1012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedys wina nie lubialam, ale wystarczy znalezc takie ktore ci zasmakuje Super masz coreczki , a jak spi to juz wogole sama slodycz .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja paietam jak ktoregos razu probowalam zobaczyc i ni chuja nie dalo rady przez ten beben hehe trzeba bylo na czuja
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-04-16 o 12:10 |
|||||
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też uwielbiam winko wytrawne, martini ze spritem i malibu z sokiem porzeczkowym Bao trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę ![]() Darusia dziewczyny masz śliczne
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Bao to mi przypomnialas ze musze od ginki wyniki odebrac
![]() Trzymam kciuki za zdrowego dzidziusia,najlepiej ta wymarzona coreczke. Monka moj tz w gotowaniu ogranicza sie do swojego sniadania,herbatu dla wszystkich,i grzanek w niedziele. A w sprzataniu do wieszania prania,i oprozniania zmywarki Co wiecej to juz swieto.Darusia to wspolne foto dziewczynek najfajniejsze . A do biegania,to bardzo polecam poprawia sylwetke i co wazniejsze humor .W niedziele biegne w muzycznym biegu na10,5kmkazdy dostanie medal ala plyta winylowa,koszulke,no i jak po kazdym biegu sa imprezki(chyba to najbardziej cieszy) Dzisiaj na obiad zrobilam ten pomysl na z tym makaronem jak w chinskich zupkach. Warto na szybki obiad. W sumie 15 min roboty a spore 4porccje wychodza.
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z alkoholi w gre wchodzi tylko piwo,malibu tylko z mlekiem ewentualni drink ale taki ze pol cm wodki na szklanke coli;D
madziu ciesze sie ze bieganie ci huor poprawia rozuiem bo mnie silownia poprawia,ale ja sie nie nadaje zupelnie do biegania.
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello!!
darusia- śliczne córeczki masz Cytat:
na co ona "tak, soczek tatusia" ![]() Cytat:
izz- czy Zosia nadal budzi sie w nocy na siku czy to tylko epizod był? Bo u mnie się to zaczęło dziś było 2 razy w nocy "mamusia, siusiu".
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam się jeszcze pochwalić jak moje dziecko pięknie koloruje
pasek i zielona część czapki to moje "dzieło" a reszta to praca Werusi. Czyż nie pięknie?? ![]() I dwie fotki z dzisiejszego spacerku
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wątpię,żeby Nina zaczęła w nocy wołać,bo ona śpi jak zabita i nic jej nie jest w stanie obudzić. Dlatego moje dziecko chyba do lat czterech będzie na noc nosiło pampka ![]() Libra zazdroszczę ogrodu U mnie tylko trawa i drzewa. Daria dziewczynki świetne i Amela mimo,że już mniej podobna do Oliwki to i tak podobieństwo widać Bao trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę Machaj tak rozumiem Cię,zwłaszcza wtedy kiedy jest ładna pogoda,a ja jestem udupiona w szkole
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-04-16 o 13:10 |
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja wódkę to bym wypiła tylko z redbulem i cytryną i to jeszcze tą niemiecką bo ona słabsza
malibu też z mlekiem ,piwo też wole słabsze a winko to słodkie i swojskie lubię jeszcze likiery typu szeridan albo podobne ale oby nie za mocne ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() Wercia słodka Cytat:
![]() A mój to przeszedł sam z siebie tamten tydzień to chyba nie było dnia żebym śpiwora nie prała bo zlany na wylot i śpi w pampersie i wysadzany jest w nocy siku ale leje rano jak się przebudzi leży cichutko i dopiero jak się zsika to mnie woła Ręcę opadają ,wczoraj w kuchni kałużę pod krzesłem zrobił jeszcze wlazł w to i rozniósł po chacie Coś bociany krążą koło mnie a sio!!!!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

.

,a mogę spytać czy Ty tez przeszłaś Islam? jak nie chcesz to nie odpowiadaj 
, wiadomo jak to w niektorych krajach wyglada i wplywa na jakosc zycia ludzi, kobiet. Tego to nie toleruje, Zal mi tych kobiet. W Turcji jest normalnie , ale jacys fanatycy tez sie trafiaja , zabijaja w imie honoru rodziny, boga.
, nie jestemw stanie sie przestawic.W sumie nawet mnie TZ o to nie prosil. Nie mamy wogole spiec o religie, nie mieszamy tego 

2 zdjecia wstawisz i kUniec