|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Jedną to mało!!!
Oczywiście do wypicia nie teraz ![]() Ja uczciwie mogę dupę do lania wystawić, bo jak sie rano bez mdłości obudzilam, to już oczywiście zaczęło sie wkrecanie czarnych filmow ![]() Ale teraz mdli mnie jak ta lala, wiec sie uspokoilam
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie zaokrąglenie malutkie No a dzisiaj kończę 10 tydzień.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Jestem już u Teściów i wszyscy traktują mnie jak jajko .. normalnie mnie rozpieszczają jak nigdy .. ![]() Teściu właśnie robi specjalnie dla mnie gulasz.. Kasia - ja jestem w 11 tygodniu i u mnie juz od 2 tygodni bardzo widac brzuszek ..nie da się go wciągnąć i jest twardszy niż zwykle .. Wiem że to moje dzidzi ..
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to ja juz 2kg;/ 10tydz
|
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale za to moi rodzice rozpieczaja mnie na maksa
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak powiem-napewno nie zaszkodzi.
Kamila kurde ale jak do 10tc nie bedziesz miala karty to sie chyba becikowe wtedy nie nalezy?? czy chodzi tylko o wizyte aby byla udokumentowana?? DeKajka delektuj sie byciem na piedestale fajne uczucie moi tescie tez zwariowali nie zdziwie sie jak tesciowa posieje mi groszku w ogrukdu jak jej tz przekaze:PKasiu u mnie tez juz widac brzuszek nawet jak siedze to jest taki pelny-moj brat wczoraj stwierdzil ze jakbym sie mocniej najadla ale ja wiem ze to dzidzi
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-04-21 o 12:08 |
|
|
|
#4447 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z teściami nie rozmawiałam chyba z 2 miesiące (czyli od kiedy powiedzieliśmy im o ciąży).... Moi rodzice... gdybym sama nie dzwoniła, to też by o nic nie pytali. W czwartek chciałam mamie wysłać zdjęcie USG na maila, to powiedziała, że lepiej nie. Jak przyjadę, to pokażę. ![]() Czasami mam wrażenie, że nagle wszyscy się odwrócili. Nikt się nawet nie zapyta jak się czuję, czy jakoś nam nie pomóc. Przykro mi. ![]() Na szczęście mam ukochanego męża, który rozpieszcza mnie jak nikt inny, troszczy się, przeżywa razem ze mną.
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Poni
najwazniejsze ze mezus wspiera a reszta moze jak zobaczy brzuszek to sobie uzmyslowi dopiero ze nosisz pod sercem ich czastke. Ja sie zapytam : Kochana jak sie czujesz ??
|
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki leżące i te z mdlosciami,
A jak z wasza wagą? Bo ja dzisiaj wróciłam do wagi sprzed ciąży, czyli mi spadło przez 3 dni leżenia 2 kg ![]() Fakt, ze apetytu nie mam odkąd leżę no i mdłości mam, ale wydawało mi sie ze jak sie leży to sie tyje... Apropos mdłości..od wczoraj mdli mnie od zapachu herbaty, niezły hardcore, co?
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nei bede ![]() ![]() ![]() ![]() dobra ejstes ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
POni mnie tez nikt nie rozpieszcza,tesciowa mnie troche ostatnio zdenerwowala, bo zaczela gadac przy moim Michale , że "taka chudziutka czy ona zdrowe dziecko urozi", na to michal mowi-ze z tego cowiadomo wszystkei dzieci w mej rodzinie rodzily sie zdrowe a wszysycy sa chudzi, takie gadanie jest wkurzające! ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ja jestem w 9tym i przytylam 4,5 kg wiec sie powinnams ie martwic
|
||
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
te mdlosci sa okropne
mam nadzieje ze niedlugo nam przejda.zauwazylam ze jak cos kasam to sa o wiele mniejsze-ale to musialabym jesc non stop.z Laura nie mialam tego wcale a teraz calymi dniami:/co zabawne jedyny okres bez mdlosci ktory trwal 7 dni byl jak tz przyjechal na urlop (malenstwo sie chyba cieszylo ze tatus jest-ale niepoosluszne bo jak sie zegnal z brzuchem to mowil-male masz byc grzeczne i dac mamie spokoj z )---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- zapomnialabym popieram projekt Mystiquee ![]() |
|
|
|
#4452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie spoko, dzwonią, pytają, ale bez przesady z żadną ze stron. Dla moich rodziców to 4 wnuczek/wnuczka, ale u teściów pierwszy/a. Ja sprzątam na raty, bo jakoś nie mam weny. Zaraz mąż wróci to może mi trochę pomoże U mnie pogoda też super i mam zamiar wyjść ze swoja psniką na dłuższy spacerek, ale to po obiedzie.
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze wlasnie duze znaczenie ma czy to pierwsze wnuczatko czy juz kolejne.
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- http://demotywatory.pl/3772786/Juz-dobrze-nie-placz obejrzyjcie-cudne
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak moj tz przyjezdza w piatek to naprawde skacze wokol mnie, ejst kochany zrsezta caly tydzien sie martwi, dzowni gadamy na skypie .na poczatlku martwilam sie ze wszysycy maja w nosie moją ciaze oprocz nas, mojej przyjaciolki jeszcze ale teraz sama mam to w nosie .nie to nie![]() u mnie pogoda pod psem..pada , szaro i buro masakra, glowa mnie boli ale wlasnie wypilam bawarkę i zaraz jedziemy na maisto pozalatwiaqc pare rzeczy życze wszystkim udanego dnia )) |
|
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja już byłam u niego w 7 tyg. tak wiec w karcie pacjenta wszystko jest wpisane i to wystarczy ! Mojej koleżance do becikowego wystawił zaświadczenie od kiedy była u niego pod opieką i wzieła wypis z karty pacjenta.Cytat:
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boskie |
|
|
|
|
#4457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
nooo kochane noooo to ja wam powiem ze tyje jak slon zreszta ani razu nie mialam mdlosci mohge wszytsko jesc i wiecznie jestem glodna ja juz mam 4,5 na plusie i brzuszek widoczny a i przemiane materii porzadna
wiec pewnie dzidzia rosnie hehe tak sobie tlumacze wczoraj sasiadka zmierzyla mnie wzrokiem zabojcyponi kochana mnie teez nikt nie rozpiezcza mieszkam u tesciow na gorze zajmuje sie sama gabrysia robimy zakupy porzadki sprzatamy wszytsko same do tego tz wychodzi o 7 i wrca o 19 wiec kapiel usypianie karminie na mojej glowie noooo jeszcze wstawanie w nocy ale jakos czlowiek sobie radzi czasem ze zlosci sie rozwyje i mi przejdzie co do moich rodzicow to maja 2 wnukow gabrysie i adrianka adrianek pol rok starszy ale naprawde traktuje ich jednakowo zawsze jak cos kupuja adiemu to od razu gabrysi zeby bylo porowno ![]() do tego mama dzwoni codziennie nawet mowi zebym przyjechala na noc to ona bedzie wstawac a ja sie wyspie Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-04-21 o 12:32 |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
moze dlatego ze dziewczyna-moja mama mowi ze mimo ze kocha oboje swoich wnukow tak samo to jednak Laura jest jej blizsza.teraz brat bedzie mial corke wiec bedzie druga dziewuszka pod reka
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- przemiana materii....jem duzo oddaje bo 5 dniach czuje sie czasami tragicznie z tego powodu:/ |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice mają już 15letniego wnuka i jest cały czas oczkiem w głowie moich rodziców. Zrobiliby dla niego wszystko. Wiem, zę moje również będą strasznie kochac, ale to już nie będzie to samo.. Moja babcia ma dużo wnuczek i wnuków, ale najbliższa jej sercu jest moja siostra, która była tą pierwszą. Wszystkich nas kocha, ale ona jest najważniejsza, a ma już 35 lat
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mysle ze to nie ma znaczenia czy maja juz wnuczęta czy nie .. Moi rodzice maja juz wnuczka a tesciowie dwoje .. I wiem czuje to że jak moje sie urodzi to stanie sie najwazniejsze , najukochansze. Bo to nowe , malutkie, bezbronne .. Mysle że to tak działa . Oczywiscie to malo wazne i wcale mi na tym nie zalezy ale czuje ze tak bedzie ..
Poni - jak się kochana czujesz ? Wszystko w porządku ? Jak mdłości ?
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do zwierzaków to my mamy półtoraroczną suczkę (buldog francuski) i jest naszą córunią, z którą się praktycznie nie rozstajemy. Lubi dzieci, więc mam nadzieje, że "swoje" też polubi
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalicie sie ile macie na plusie ?
. Sprawdzalam sobie ile przy moim BMI powinanm w ciazy przytyc i wyszlo mi ze w pierwszym trymestrze 2-3 kg .. no to nie duzo przekroczylam . A moja tesciowa jak mnie zobaczyla to tylko powiedziala : '' no kochana przybralas,przybrałaś ..... w piersiach '' dobrze że dodala to '' w piersiach ''
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że moi rodzice również będą kocha i rozpieszczac mojego maluszka, ale i tak ten pierwszy wnuk będzie ich oczkiem w głowie Może dlatego, ze przez wiele lat z nimi mieszkał, a oni mieli po 38,40 lat i trakyują go bardziej jak swojego synka niż wnuczka ![]() Kasia- ja mam małego yorasa. Dostałam go od siostry półtora roku temu. Nie cierpiałam tej rasy, ale jak ich suczka się oszczeniła to siostra postanowiła, że wręczy mi tego malucha w prezencie na nowe mieszkanie. Nie byłam zbyt szczęśliwa, ale mała kulka spowodowała, że zakochałam się w niej bezgranicznie. Jest taki kochany i całkowicie nie zachowuje się jak york. Jest maleńki więc bardziej się martwie aby mój maluszek nie zrobił mu kiedyś krzywdy. On zresztą nie ma doczynienia z dziecmi więc myślę, że będzie na początku ciężko
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-04-21 o 12:43 |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
oj to ja z gabrysia taaak mialam a teraz normalnie 2 razy dziennie
![]() kamilka duze znaczenie ma rasa psa tak przynajmniej mi sie wydaje ja mialam 2 psiki coli i pekinczyka colli uwielbia dzieciaczki i nie zareagowal ale pekinczyk masakra istna jak wchodzila gabi trzeba bylo go zamykac booo atakowal zreszta on od poczatki nie trawil dzieci iiii nigdy wiecej pekinczyka chociaz byl moj ukochany |
|
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam w kauflandzie specjalne chrupki blonnikowe nic mi nie pomaga mysle ze u mnie duzy wplyw ma siedzacy tryb pracy:/jak bede juz wolna to wiecej sie bede ruszac to i moze jelita zaczna lepiej pracowac??Cytat:
![]() ![]() ![]() Kamila a co masz za psiaka?? |
||
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
mi wyszlo tak BMI poniżej normy (mniej niż 18,5). Niedowaga to z kolei wskazanie do przybrania na wadze więcej - co najmniej 12, a maksymalnie 18 kg.
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny oglądałam na allegro ciuszki i zobaczcie co wynalazłam <3 http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4579206
pewnie nie praktyczne ale przeurocze, jak będę już znała płeć to któraś na pewno będzie moja Co do mdłości- to mnie powoli odpuszczają, ale i tak codziennie rano budzę się z uczuciem kaca (wg om9t3d)
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
piekne czapeczki aaa mamy taka tylko biedronke i jak najbardziej sie sprawdza http://allegro.pl/czapeczka-czapka-z...271935631.html
kaamilka moi znajomi robili tak ze brali pieluszke ze szpitala zeby pies przyzwyczail sie do zapachu i w momencie jak mieli wracac ze szpitala wyprowadzili psa na spacer podobno bardzo wazne jest zeby to pies przyszedl do dziecka a nie dziecko do psa chyba nic nie pokrezilam taaak mi sie wydaje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

najwazniejsze ze mezus wspiera a reszta moze jak zobaczy brzuszek to sobie uzmyslowi dopiero ze nosisz pod sercem ich czastke. Ja sie zapytam : Kochana jak sie czujesz ??