|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
madzia
ja znalazlam sposob na zaparcia najadlam się dzisiaj pestek dyni i pomoglo tż wyjechal wiec siedze i probuje pracowac ale narazienic nei wychodzi ide popoludniu po wyniki badan mam nadz ze wszytsko ok, slonca u nas nie ma ehhh |
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnamadonna- trzymam kciuki za superowe wyniki !!! A u mnie słonko świeci na maksa ![]() ......................... ................. Mam dzisiaj podły nastrój..czuje jakieś napięcie a siedzę w domu i powinnam byc spokojna..popłakałam sobie nawet..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-04-24 o 11:30 |
|
|
|
|
#4803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek mam iśc na kontrolę, czy ten zabarwiony śluz nadal się pojawia. No i wypisze mi receptę na trzy opakowania luteiny. USG nie planuje mi robić w ogóle. Mam nadzieję, że jutro ta babka, co prowadzi moją ciążę zrobi mi usg. Tak naprawdę ja na zlecenie nie muszę siedzieć bitych ośmiu godzin w biurze od poniedziałku do piątku A wypłatę normalnie będę miała Wiem, że maleństwo najważniejsze. na razie na szczęście dobrze się czuję. A i pracy nie mam ciężkieij. Siedzę sobie w ciepłym biurze, kiedy chcę mogę zjeść, wypić coś, czy nawet wyjść z biura coś załatwić,albo do domu ![]() Mogę też przyjśc później, czy zwolnić się wcześniej Cytat:
![]() Mam nadzieję, że trochę będę mogła się pogibać. Zobaczymy jak sprawy się będą miały i zapytam gina co i jak
|
||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
madzia na pewno bedzie usg bo mam skierowane bo robi w szpitalu na nfz i musi zrobic tooo z przeziernoscia czy jak sie pisze bo 12 tydz juz a juz sie nie moge doczekac bo ciagle czarne mysle staram sie odganiac
najzniejsze ze nnie bede sama bo bym tam sfiksowala akurat mama bedzie na 1 zmianie wiec przyjdzie do mnie i tata jutro przylatuje i juz zapowiedzial ze mnie zawiezie i zaczeka zebym sama nie jechala booo napewno bede sie denerwowac a tz nie da rady bo musi byc z gabrysia
|
|
|
|
#4806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Włącz sobie dobry film i powtarzaj "Będzie ok". Ja do tej pory miałam podły humor bo nakręcałam się negatywnie na wyniki badań i badanie pk ale telefon do koleżanki mi pomógł. Zrób to samo
|
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki. Po pierwsze gratuluje udanych wizyt i cieszę się, że nasze maluszki zdrowo rosną
Nie odzywałam się ostatnio za często, ale czytam was regularnie, więc jestem na bieżąco. Jestem trochę zabiegana, bo skomplikowały się niektóre sprawy zawodowe męża, ale pomału wychodzimy z dołka U mnie piękna pogoda, aż prosi się o spacerek, więc może po obiedzie pójdę na miasto i do biblioteki po jakieś nowe książeczki. Co robicie na obiad, bo zupełnie brakuje mi pomysłu ![]() Cytat:
![]() A na suwaczkach pokazuje o tydzień niżej ponieważ pierwszy tydzień od @ liczony jest jako tydzień 0, a dopiero następny jako 1 itd.. Zresztą mniejsza z tym. Co do trymestrów to też spotkałam się z tą rozbieżnością. Jakoś szczególnie mi nie zależy na nich, bardziej cieszę się, że 12 pierwszych tygodni mam już za sobą, a w II trymesrt mogę "wejść" od poniedziałku
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
czarnamadonna1982 beda dobre
madziu jak bedzie wszytsko w porzadku to poszlaejesz ja z gabrysia byma w 6 7 i 9 miesiacu na weselu i strasznie sie wytanczylam az sie kolezanki dziwily ze tak szaleje ehhhh glupia sptrzedalam sukienke a teraz by sie przydala |
|
|
|
#4810 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pododawała sobie dni, które mi zostały do porosu i wpisała, że 13 tydz. ![]() Zapytam chyba w czwartek o co biega ![]() Skoro można do 14 tygodnia, to nie będzie za późno. Gin wie co robi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, że dzieciątko odczuwa Twój nastrój i też jest przygnębione Cytat:
Dobrze, że będziesz miała taką "obstawę" ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- To już będzie duży brzusio a wiesz już mniej więcej jaką chcesz suknię? ![]() Cytat:
W 9 miesiącu? hardcore ![]() Podziwiam
|
|||||||
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
weronika ale fajnie bedziesz miala!
jaj uz bym chcaila dluugi weekend )byle do piątkukamila-kazda z nas ma chyba takie dni..ja wczoraj popoludniu mailam nastroj płaczliwy ...tak mnie czasem bierze..w neidziele rano tez plakalam wogole nie wiadomo z jakiego powodu ot tak chyba zeby poplakac bo nudno )madzius co do sukni tak juz mam i wiem co chce juz tylko jest problem z rozmiarem i jak co to w bloku u nas jest krawcowa wiec z nia zagadam zeby przerobila ..bo w 23 tyg to juz raczej bedzie widac ![]() weronika hehe 6,7 to jeszcze widzialam ale 9ty? podziwiam
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-04-24 o 11:47 |
|
|
|
#4812 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak juz widocznie musi być, jak jedna ciąża super, to w drugiej trzeba pocierpieć [COLOR=blue] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
całe szczęście mąż jest teraz na urlopie więc śpie do 10![]() Cytat:
. Zwłaszcza, że jak do tej pory Marta spędziła beze mnie 1 noc! często np nie ma nas wieczorem, ale w nocy to już ja sprawuję nad nią opiekę![]() Cytat:
A z tym L4 to faktycznie masz nieciekawie, pieniądze na pewno się rpzydadzą. |
||||||||
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
MoOoNiA ja tez sobie nie moge wyobrazic zeby zostawic mala nigdy jej nie zostaiwlam na dluzej niz 5 godz na noc tez nigdy hehe chyba bede wyc jak bobr
madzia ja w tamtej ciazy czualm sie supe rdo konca jezdzilam autem sprztatam mylam okna poprostu wszytsko robilam a gabrysia i tak nie chciala wyjsc w terminie |
|
|
|
#4814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na razie nie dzieje się na szczęście nic takiego, żebym musiała faktycznie iść na to L4. Ale gdybym musiała iść na zwolnienie to dogadałabym się w pracy i nie byłoby problemu No pieniądze się przydadzą, tymbardziej, że mi nie będzie przysługiwał macierzyński
|
||||
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
masz racje przydzadza przydza bedzie wydatkow a wydatkow mnie tooo przeraza
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
maiadeleite, cieszę się, że wszystko w porządku z dzidzią. Jeśli lekarz mówił, że trzeba się oszczędzać, to tak trzeba robić
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może to dlatego, że tak mało widzę się z mężem.. Wrócił wieczorem w sobotę z tygodniowej delegacji , niedzielę spędziliśmy razem, ale mieliśmy gości wiec sie sobą nie nacieszyliśmy, wczoraj do wieczora był w pracy a dzisiaj służba 24 godzinna..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o zostawienie Julci, to też sobie tego nie wyobrażam.......no ale przecież ze sobą jej nie zabiorę. |
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
A i w przychodni wyszło, że schudłam 2 kg od 11.04
![]() Któraś waga oszukuje ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Taka praca niestety
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale nic byle do wrzesnia sie przeprowadzamy i bede co dzien go widziala choc wieczorami bo co z tego ze dzowni co dzien kilka arzy jak go nei ma, na skypie gadamy, smsy itd ale tutaj go nie ma ![]() noa le nei ma co sie dolowac ![]() u mnei wyszlo sloneczko ![]() madzius pokaze ci jedna co mi się podoba , jest prosta bo to cywilny do tego jakies butki tylko no czy ja sie zmieszcez to inna sprawa w tym lipcu ...ale ta mi sie podoba wogole chcailabym zebyscie mi pozniej doradzily w kwestii fryzury teraz obcielam wlosy i nie wiem myslalam o bialych kwiatkach we wlosy ..ale z drugiej str wygodniej by bylo zwiazac jakos ladnie musze wam wkleic swoje zdjecie to wtedy doradzicie )a Ty madzia masz juz fryz obmyślony??http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/71 |
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejaj swoje zdjęcie ![]() A czy ja już mogę dołączyć do klubu??? tak nieśmialo pytam... |
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też planowałam cywilny latem tego roku, ale po zajściu w ciążę stwierdziłam, że wolę poczekać aż będziemy mogli wziąć kościelny ![]() Wklej zdjęcie, coś się wymysli
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#4824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale aby do września! Musicie jeszcze jakoś wytrzymać Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mieszkam z TŻ i muszą nam narazie w tygodniu wystarczać telefony, ale to nie to samo ![]() Cytat:
![]() A który kolor? Z fryzurą to faktycznie łatwiej będzie doradzić, jak wkleisz nam zdjęcie swoich włosów ![]() Ja fryz chcę coś mniej więcej takiego: http://www.planowaniewesela.pl/jpg/f...ra_weselna.jpg Tylko z boku chcę wpiąć spinkę z czerwoną różą, taką jak w bukiecie. Suknię mam tę (niestety zdjęcia kiepskie, ale innych zdjęć nie znalazłam ) http://www.naszekrosno.pl/sluby-i-ur...36-oferuje.htmA buty mam te: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-04-24 o 12:24 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suknia boska ona ma koronke na na czesci pod biustem tak do dołu? |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak od brzucha jest z jakiegoś przeźroczystego materiału (nie znam się na materiałach ) z aplikacjami z koronki ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- http://www.vivienvigo.com/villa.htm Tutaj jeszcze są zdjęcia, ale tylko góry
|
|
|
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka boska Cytat:
Madzius- już pisalam o Twojej sukni, ale musze napisac raz jeszcze- Przepiękna !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-04-24 o 12:32 |
||
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny sukienki cudne
madzia wloski sliczne mi sie podobaja wlasnie taaakie skormniutkie fryzurki
|
|
|
|
#4829 |
|
Rozeznanie
|
Madzius wszystko bardzo mi się podoba. Ślicznie będziesz wyglądać
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze wracając do genetycznych to ja będę w 13 tygodniu i 2 dniu tak wiec mam nadzieję, że również nie za późno.. No, ale skoro lekarz kazał mi sie umówic tak za 3 tygodnie.. Tak więc Happy chyba możemy byc spokojne..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

28.08 2010 Nasz Dzień

Włącz sobie dobry film i powtarzaj "Będzie ok". Ja do tej pory miałam podły humor bo nakręcałam się negatywnie na wyniki badań i badanie pk ale telefon do koleżanki mi pomógł. Zrób to samo

(30/30)