|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2
Miszka nie dostałam :/ Pani w Douglasie mi powiedziała że aby dostać próbki muszę coś kupić, pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło, a jak odp że inne Panie zawsze mi robią bez problemu, to babka się jeszcze odfuknęła że robią to na własne ryzyko.
Jedno stwierdziłam w tym D. już nic nie kupię. |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
..Lapi jak algotherm?jestes zadowolona z niego? ......................... .................. witam ....eee szalu nie ma o wiele bardziej mi odpowiada olejek AM Borlind Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-05-15 o 08:03 |
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Wrr ale babsko Xsinka wstrętne..
Lapi mam algotherm serum ale to dotleniające,niby rozjasnia i niweluje przebarwienia....lubię tą serię. |
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Matko ....... Miszka , otworzłam PW od Ciebie rano leżąc w łóżku koło R. .....
![]() Ciśnienie i adrenalina mi się podniosły tak , że będzie mnie trzymać cały dzień ... ![]() ![]() nie kupuj w ciemno anti-blemish, bo mnie on kompletnie nie odpowiadał .... Jak będę w Sephorze to spróbuję wydębić próbkę ... To wysłałabym Ci razem z brązerami .... Kawka już druga .... Miłego dnia kochane ..... Ale bez proszków p/bólowych się nie obejdzie ... głowa boli ....
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
hi hi widzę to oczyma wyobrazni
mnie tez znow obudził ból głowy..to jakis obłęd |
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
jak już marudny dzień to ja też dołączę ...z migrenowym bólem głowy
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
ale mnie Wrocek brzydką pogodą przywitał
zmarzliśmy troche, spacerek 13km panorama Racławicka zaliczona - z podstawówki juz niewiele pamiętałam ![]() buziaki |
|
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
Miszka, nawet nie mów, już tam nie pojadę, trudno że tylko tam są kosmetyki Bobbi Brown, będę kupowała inne.
Co do podkładów ja mam dziwną skórę która szybko się przyzwyczaja, ja co tydzień używam inny, z dużych mam otwarte trzy (Bobbi Brown Long Lasting, Kanebo/Sensai Lasting Velvet oraz Shiseido Sun Protection) a z małych testerów dwa (Estee Lauder DW light i Lancome Teint Idole 24h). I średnio co tydzień używam dwa. Teraz od długiego czasu padło własnie na Lasting Velver i jestem zachwycona |
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
hej
widzę że jak razem to razem...wszystkie boli głowa ...mnie też ![]() Miszuś wyślę Ci ten co mam ...dla mnie jest ok, nie zapycha i nie drażni ( mimo że anti blemish, czyli może wysuszać) najadłam się gołąbków z młodej kapustki Cat miłego zwiedzania |
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś znów u stomatologa ...brrrrrr...
Wczoraj trzy zęby , dziś dwa .... Teraz zapisałam sie na 29-tego dopiero , bo muszę nazbierać funduszy ... Mam jeszcze sporo do zrobienia... Spróbujemy też wybielić trochę moje żółte zębiszcza ... Przyszedł dziś krem kanebo... Miszka , dzięki !!!!!!! Nie jest bardzo ciemny , wg mnie będzie idealny do lekko opalonej buzi ... ![]() No i jest żółciutki , a nie szary ... Abiś, Tobie też bardzo , bardzo dziękuję Jutro kupię świeżo upieczonej mamusi ( na szczęście tylko dwa kociaki) zapas karmy Royala dla karmiących kotek i zapłacę za dotychczasowy pobyt w klinice ... Dziś kupiłam 4-kg worek karmy leczniczej Renal dla Szczerbatki , ale jutro dopiero zawiozę bo leki z kolei odbiorę ... Zrobię jej jakieś fotki... To jest przekochana staruszka...Cały dzień sobie śpi i wypoczywa... I czasem przychodzi się pomiziać ... Jej obecna - tymczasowa opiekunka ją uwielbia , ale za miesiąc opuszcza mieszkanie , którym się opiekuje i kicia nie będzie sie miała gdzie podziać ... A z nerkami w takim stanie MUSI być na leczniczej karmie i inhibitorach ... Skąd ja wezmę dla niej dom ? o j , nudzę Was ... Przepraszam .... |
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Koszmarna noc ......
Wichura i burza... psy szalały ze strachu .... Teraz znów wieje i leje ![]() brrrrrrrrrrrr.... Piję drugą kawę.... |
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
Ja pierwszą kawę piję a zaraz do pracy, u mnie też pochmurno i zimno.
Oj przygarnęłabym koteczkę, ale moja kocica jest zazdrosna, już po urodzeniu się mojej bratanicy, teren znaczy, jak miałam przygarniętego kocura, to do domu nie chciała przyjść :/ bo ona czuję się królową. |
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas sloneczko ale chlodny wiaterek tez pije kawe i znikam do pracy....dzis duzo do roboty mamy, rety jak to zabrzmialo...no ale komunie i wesela teraz, Tig trzymam kciuki za dentyste, ponaprawiaj wszystko ladnie, wspolczuje, ze masz takie problemy... ciesze sie ze kotki maja sie dobrze, a jak dzika mamusia sie czuje?? i jej malenstwa? Szczerbatke wyglaskaj ..... takie masz wielkie serce ...... Miszka gdzie ty znikasz?? Beti, Lapi, Szat?? i reszta....Xnika, Kropka..... chociaz Kropka pewnie zajeta bialym tygodniem |
|
|
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do 2.06 muszę całą oddać, jestem na etapie wstępu i zakończenia
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jestem
![]() Wczoraj byłam na pielgrzymce matko, wróciłam zwalona jak koń po westernie ![]() Z bólem głowy, nudnościami, ogólnym rozbiciem, fujjj W temacie kremów to mam dwa nowe: Hydra Filler z Filorgi. No fajny, ma taką smietankową konsystencję, takiej 18% smietanki jakby ![]() Buźka gładka, krem wydajny i super się rozprowadza. Jakiegoś extremalnego nawilżenia nie zauważyłam, ale używam go dopiero od kilku dni. Podobnie jak Expresowy 5 minutowy krem odmładzający z Bioarpu. To taka emulsja, ładnie pachnie, też jest wydajny, ale na razie nic więcej nie powiem, bo tez używam od kilku dni. Jakichś oszałamiających zmian nie zauważyłam, no ale to na pewno za wcześnie na wyrok ![]() Dziewczyny, mam prośbę: może Wy "kociary" mi pomożecie, bo ja już wymiękam. Moja sąsiadka ma 6 kotów. Koty są zadbane, każdy z nich ma inną obróżkę ze swoim imieniem. No ładne sa nawet, ale...............żaden z nich nie jest wysterylizowany ŻADEN Upodobały sobie moją posesję, a w szczególności donice przed wejściem i meble tarasowe i LEJĄ niemiłosiernie. Mało tego, uwielbiają się wylegiwać na moim komplecie z technoratanu ![]() ![]() ![]() Mało tego, potrafią wejść do domu przez otwarte okno tarasowe, a jak przeganiasz to nie muszę Wam mówić co robią: znaczą Rozmowa z właścicielką na nic się nie zda, inni próbowali i na każdego sąsiada wzywa albo straż miejską albo policję........... jest po prostu niezrównoważona psychicznie. Co robić??? Edytowane przez kropeczka74 Czas edycji: 2012-05-16 o 09:49 |
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
O rany .Krop , współczuję ...
6 niekastrowanych kotów na posesji ?! W żaden sposób nie da jej się namówić na kastrację tych kotów ? To by sporo rozwiązało .. Bo kastrowane koty nie znaczą i przede wszystkim mocz nie ma takiego cuchnącego zapachu .... Jeżeli chodzi o odstraszanie kotów ... Jest kilka sposobów, ale do tego potrzebna jest konsekwencja ... Najlepiej działa pryskanie kotów wodą ze spryskiwacza .....ale cały wic polega na tym , żeby kot nie widział , że to człowiek to pryska, tylko dane miejsce mu się ma źle kojarzyć ... Są też spraye odstraszające zwierzaki , należy nimi pryskać np. fotele .... Niektóre koty nienawidzą zapachu cytrusów, smarować co się da sokiem z cytryny , czy pomarańczy... Smaruj sokiem obrzeża donic na tarasie i ziemię w donicach ... Tu masz różne odstraszacze : http://allegro.pl/listing.php/search...&description=1 Jednak myślę , że najgorszy jest smród .... Ja wiem , że to okropne co teraz napiszę , ale przez wiele lat jeżdżenia na różne interwencje nauczyłam się rozmawiać z różnymi typami ludzi ... Z niektórymi ludźmi trzeba rozmawiać ich językiem ... Dałabym jej kilkakrotnie do zrozumienia , że jeśli nie pokastruje kotów , lub nie spowoduje by nie wchodziły na mój teren to zaczną one ginąć w niewyjaśnionych okolicznościach ... Ja posunęłabym się nawet do tego , że schowałabym jej, najlepiej ulubionego, kota na parę dni ..... I jeszcze jedna , dla mnie naistotniejsza kwestia ... 6 niekastrowanych kotów ?! Czy towarzystwo jest mieszane ? W sensie płci ? Czy one się ROZMNAŻAJĄ ?! Jeśli tak , to co dzieje się z kociętami ?
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem tylko nie piszę bo nie mam co
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam tu dopiero od 4 lat i jak się wprowadziliśmy to kotów było 4. Teraz jest ich 6. To jest naprawdę patologiczna rodzina. Mąż tej pani, po tym jak już spłodził dzieci i wyremontował walącą się chatę został odprawiony, znaczy się wyrzuciła go z domu. Bez rozwodu rzecz jasna. Po jakimś długim okresie "rozłąki" ktoś jej "doniósł", że ów mąż szuka sobie BABY ( co za bezczelny typ ) przez anonse w gazetach, więc pani przywołała męża do domu. Na krótką chwilę oczywiście. Chwilą tą był kolejny remont Mówię Wam, Monty Python wysiadaaaaaAwantury typu: zaj...be cie ty stara ku..wo ( syn do matki) lub spier...laj ty złamasie ( siostra do brata) są regularną rozrywką Kiedyś wezwała policję, bo dzieci bawiły się na ulicy. Ulica jest ślepa, dość długa i mieszkam prawie na samym jej końcu. Pani mieszka tak po skosie. Jeżdżą tu po niej 3 auta. Dosłownie 3!! Moje i jeszcze jednego sąsiada. Oczywiście dzieci jeździły na rowerach. Policja przyjechała, popatrzyła: dzieci na małych rowerkach, w kaskach i w czym się tylko da, jeżdżą sobie na takiej małej zatoczce na końcu tej ślepej ulicy... usmiechnęli sie i pojechali Za jakieś 3 tygodnie poszła się dowiedzieć jak nas ukarano ![]() I jak się okazało, że nijak, to złożyła skargę na policjantów. Weź i dyskutuj z taką
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny?? Gdzie kupujecie Algotherm?
|
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Kropka kurcze ja nie rozumiem...czyli przyjezdza straz miejska i reaguje na JEJ wezwanie a np. na Twoje juz nie??
masakra, chyba bym do gazet zadzwonila a kobiete do sadu podala...niech odkupuje zniszczone meble i rosliny... i to napisalam ja...milosniczka kotow.... ale serio...6 kotow to nie przelewki i o swoje zwierzeta nalezy dbac...teren ogrodzic i pilnowac, zeby nie szkodzily sasiadom... rob zdjecia tym kotom i dzwon na policje i straz.....oni ja zmusza do kastracji albo lepszego pilnowania humor mam do bani...maz na mnie warczy a ja na niego wrzeszcze.....eh w dodatku mi sie jakies plamienie przypaletalo niewiadomego pochodzenia i chyba sie do gina musze wybrac co mi sie nie usmiecha .... chce na kanary......SAMA no ew. z synkiem |
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
To dziwna sytuacja, ale jej się wszyscy boją
bo jest po prostu zdrowo rąbnięta. Zresztą, ona zawsze tłumaczy, że kot to nie pies i chadza swoimi drogami.I że nie da się upilnować.. I co ja mam zrobić? Płot dla kota to żadna przeszkoda, jeden skok i już jest poza swoim terenem. Ostatnio mnie ubawiła straż, jak kazała sprawę rozwiązać między sobą ![]() nie chodziło o koty, tylko o duży żywopłot rosnący poza granicami działki, wiecie, na pasie zieleni ( bo chodnika u mnie na wsi nie ma ) skutecznie zasłaniając drogę. Żywopłot rośnie przy działce narożnej, nic nie widzisz, nie wiesz czy coś jedzie czy nie i musisz się wychylić autem. A wiecie jaki dzieci jeżdżą. No i któryś z sąsiadow ostatnio miał niegroźną stłuczkę, bo nie zdążył wyhamować i od razu zgłosił to na policję i straz miejską. I ta własnie stwierdziła, ze w sumie dogadajcie się |
|
|
|
#1222 |
|
Konto usunięte
|
Abi
Co do plamienia, idź do lekarza, acz nie denerwuj się...Miewałam mniej więcej w środku cyklu, za diabła nie pamiętam, o co chodzi, więc Ci ściemniać nie będę, ale u lekarza byłam, wyjaśnił i uspokoił ...Dwa razy mi się przypałętalo i przestało. Miłych Kanarów. SAMOTNYCH |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę na Kanary
....pojechalam dziś na zakupy w celu nabycia sukienki ...oczywiście Simple jakże by inaczej , już normalnie nie umiem w innych sklepach ciuchów kupować ....ale wrócilam z niczym ..tzn bez sukienki i ciuchów dla siebie ...ale za to z cieniami Chanel i perfumem Kenzo Flower Tag ....nadal jednak jestem bez kiecki a na komuni w nast. niedziele jestem , tzn klika kilka sukienek Simple wizi w szafie , no ale jest okazja na nowa kieckę ....wypatrzyłam kiecke Simple z necie i nie wiem czy takie kupowanie bez mierzenia ma sens , nie kupuje ciuchow przez internet ...chociaż z Simple nosze zawsze 38 i mi pasują i sukienki i wszystkie inne ciuchy ....nie chce mi sie znow jechac na zakupy ... no i te 1,5 godz w jedna i drugą stronę też jest męczące ...no nie wiem co zrobić teraz ......no taki mam dylemat dnia ![]() Kropka kupowałaś Hydra Filler Filorgi przez allegro ???? też się czaję na ten krem , pisz , warto ???? doradź mi please ....Ty znasz inne kremy tej firmy , ten krem ma podobną konsystencję ? jak Iso -Age czy sleep&peel ? Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-05-16 o 19:59 |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi tez nosze 38 i z simple jak cos upatrze kupuję na allegro,z reguły bluzki,golfy,koszulki bo sukienek to nie...nie ma obaw jak sprawdzisz sprzedawce i jest mozliwosc zwrotu to kupuj.
.z nerwów kochana,stres..mówiłam jedziemy..odpoczełabys..: cmok:Szatanka jak to nie masz co![]() |
|
|
|
#1225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra.....i nie zazadali od wlasciciela dzialki usuniecia zywoplotu?? albo przynajmniej sciecia go do wysokosci takiej zeby kierowcy mieli szanse cokolwiek zobaczyc??? Cytat:
[QUOTE=LAPIEL;34165185]Ja też chcę na Kanary ....pojechalam dziś na zakupy w celu nabycia sukienki ......tzn bez sukienki i ciuchów dla siebie ...ale za to z cieniami Chanel i perfumem Kenzo Flower Tag [QUOTE] Lapi to na kiedy mam bookowac bilety?? z Toba polece na kanary ![]() a sukienke to zrob jak radzi Miszka....tylko sprawdz dobrze komentarze tego sprzedajacego i juz...jak bedzie budzil Twoje zaufanie to kupuj..mozesz tez poszukac kogos w Twojej okolicy i odebrac osobiscie, wtedy mozesz obejrzec zanim kupisz Cytat:
a jak to jest cos z wielkimi cyckami to sie nie zgadzam ![]() lece House'a obejrzec bo jest juz nowy odcinek...i musze jakos przezyc do piatku do Greys Anatomy |
|||
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Cały dzien wczoraj nie miałam internetu
Włączyli po północy ..... Miszka , w MAPie są braki , nie ma brązerów , czekamy na dostawę .... Ja na Kanary też chcem !!!!! I też SAMA ![]() Ja myślę , ze to ta pogoda wpływa niekorzystnie na nas i na naszych TŻ...mamy obniżone nastroje i sprzeczki gotowe .... U mnie dziś znów dramat - wieje i leje .... Zapomniałam Wam napisać , że miałam wirusa w komputerze , który to robił mi różne psikusy....Na szczęście informatyk mi go wyrzucił i założył jakiś program, że komputer co jakiś czas sam się skanuje ... Kryzys w handlu okropny ...Pierwszy raz od wielu lat mamy problemy ze spłatą zobowiązań ... Euro idzie w górę ....A my płacimy w euro .... Zaczynam wpadać w panikę .... Krop, postrasz sąsiadkę , naprawdę ...powiedz jej , że jak przynajmniej nie pokastruje kotów , to zrobisz z nimi "porządek"... I spróbuj tego odstraszacza i cytrusów ....jak będziesz systematyczna , to powinno się udać ......i postaw na tarasie koniecznie spryskiwać i psikaj je .... Żeby nie było .... Jestem miłośniczką kotów ![]() Ale wyobraźnię też mam.... Słoneczka życzę .... ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- A do Simple nawet nie wchodzę .... Ceny powalają na kolana ... Poza tym to sklep dla eleganckich kobiet , a ja do takich zdecydowanie nie należę ... ![]()
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Tig to kiedy moge sie spodziewac tych brązerów????ale mam lenia...w pozycji horyzontalnej tak dobrze a tu trzeba sie zwlec do pracy..
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem , Miszka ....
Mieli mieć wszystko w połowie maja... okazało się , że wciąż czekają .... Rzęsy mi się sypią .... Wypadają ... Marzy mi się Rapidlash ...może by pomógł ? Znalazłam na ebayu : http://www.ebay.pl/itm/110881279101?...84.m1423.l2649 Cena przyzwoita ... Sprzedałam koleżance buty , które kupiłam w tamtym roku i ani razu nie miałam na nogach - włoskie sandałki... Miałam sobie za te pieniązki kupić klapeczki jakieś płaskie , ale może zamiast klapek zainwestowałabym w RapidLash ? Miszka, jakbym przelała Ci pieniążki , zamówiłabyś mi ? Chyba , że to jakiś problem jest , to pisz śmiało , bedę coś kombinować
|
|
|
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
A jakoś nie składa mi się pisać, chyba deprecha
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Lapi mam algotherm serum ale to dotleniające,niby rozjasnia i niweluje przebarwienia....lubię tą serię.

głowa boli ....

Wypadają ... Marzy mi się Rapidlash ...