Holandia - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-09, 22:06   #511
kiara1
Raczkowanie

Dot.: Holandia

Doni z ciebie tez jest bardzo wielka elokwentka, jesli obrazasz ludzi,ktorych nie znasz i nie szanujesz czyis odmiennych pogladow.Ciekawa jestem co ty tu robisz w tej Holandii jak z tego co wnioskuje nie podoba cie sie ten kraj.Meza poznalas w USA to czemu tam nie mieszkasz????
Zupelnie nie wiem po co takie osoby przesiaduja tutaj w Holadnii, chyba tylko poto zeby krytykowac Holendrow albo zeby zachwalac swoja nedzna Polske.
A tak poza tym co do wyzyskiwania to Polacy sami sie daja wyzyskiwac. Jada do Holandii bo szukaja pracy.Pracuja tutaj najczesciej na czarno w beznadziejnych pracach, jak jakas tam pomoc domowa, pomywaczka w restauracji czy tez gdzies przy zbiorach.Sami sie najpierw pchaja do takiej pracy a pozniej narzekaja, ze im zle i ze ktos ich zle traktuje. Jak ma ich ktos dobrze traktowac jesli wykonuja takie podrzedne prace. Nikt sie z takimi ludzmi nie liczy tylko traktuje ich jak zwyklych roboli. A zarobkow za swoja prace tez nie dostana wielkich, bo coz to jest tez za praca.A Polak to najczesciej jest tylko pazerny na pienidze. Pracuje jako zwykly robol a chce miec zarobki jak dyrektor. A tak poza tym do twojej wiadomosci nie dukam po holendersku tylko plynnie mowie, bo jezyk holenderski znam juz dlugo, uczylam sie go jak jeszcze bylam w Polsce. Takze nie wiem co zabzdury ty wogole piszesz. Piszesz cos o czym wogole nie masz pojecia.Masz nie zla fantazje dziewczyno.Sama sobie ukladasz historie. Wogole to po co ja tu pisze jak ty i tak zaraz cos sobie dodasz.
kiara1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 22:12   #512
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A czy pomywaczka,sprzątaczka to ktoś gorszy?Szacunek należy się każdemu,bez względu jaką pracę wykonuje czy czym się w życiu zajmuje!
I cię zaskoczę,ale taka praca wcale nie jest zle płatna,dziwne masz informacje.Mam wrażenie,że piszesz swój życiorys
Stary 2007-01-09, 22:15   #513
kiara1
Raczkowanie

I jeszcze jedno spojrz jacy naciagacze, oszusci i bezczelne chamy sa twoi rodacy z Polski. Juz wiekszych oszustow jak w Polsce to chyba nie ma. Holendrzy wyzyskuja obcokrajowcow,a Polacy wyzyskuja i oszukuja swoich. Ja tam wole 1000 razy Holendrow to przynajmniej madrzy, tolerancyjni, kulturalni ludzie i dobrze sie z nimi rozumie i dogaduje lepiej niz z Polakami.
Stary 2007-01-09, 22:17   #514
Aneta???
Zakorzenienie

Noo,to ty już Holenderka,no nie powiem
Stary 2007-01-09, 22:19   #515
kiara1
Raczkowanie

Nie wiem ile jest platna taka praca bo nigdy bym nie chciala takiej pracy wykonywac. Ja mam szacunek do siebie nie po to konczylam studia, zeby pracowac jako pomywaczka i zeby ktos mna ponizal. A co do platnosci tej pracy to uwazam, ze napewno nie jest to zaden wielki zarobek no chyba ze ktos sie zadawala takimi paroma groszami.Ja przynajmniej nie.
Stary 2007-01-09, 22:22   #516
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara1 Pokaż wiadomość
Nie wiem ile jest platna taka praca bo nigdy bym nie chciala takiej pracy wykonywac. Ja mam szacunek do siebie nie po to konczylam studia, zeby pracowac jako pomywaczka i zeby ktos mna ponizal. A co do platnosci tej pracy to uwazam, ze napewno nie jest to zaden wielki zarobek no chyba ze ktos sie zadawala takimi paroma groszami.Ja przynajmniej nie.

Ahaaa.Teraz wiadomo kto chce zarabiać jak dyrektor .A po drugie,znam osoby,które mają taką prace,jak to ty określasz-poniżającą,nie zarabiają mało,są szanowani i bardzo pracowici.
Stary 2007-01-09, 22:28   #517
kiara1
Raczkowanie

Holenderka nie jestem ale dobrze sie rozumiem z Holendrami. Mam bardzo duzo Holenderskich a takze Belgijskich znajomych.To sa naprawde porzadni ludzie i nie dam nic zlego powiedziec na Holandie czy Belgie i ich obywateli.Ja naprawde sie dziwie czemu tu wiekszosc z was mieszka. Po co wy tu wogole przyjechaliscie. Zyjecie w kraju, ktorego nie doceniacie ktorego nie sznujecie obywateli.Czemu nie wrocicie do Polski do swoich madrych Polakow????? Tylko narzekacie, ze tu ciezko ze tu wyzyskuja, ze wam tak bardzo brakuje Polski. Jak wam tak bardzo brakuje Polski to nie wracacie tam z powrotem przeciez w Holandii nikt was tu nie trzyma na sile. Jest tutaj juz wystarczajaco duzo obcokrajowcow miedzy innymi takich jak Turkow i inni, ale Ci przynajmniej nie narzekaja na Holandie, bo widza sami ze zycie tutaj jest lepsze niz w kraju z ktorego pochodza.
Stary 2007-01-09, 22:36   #518
kiara1
Raczkowanie

Aneto ja nie musze chciec zarabiac jak dyrektor ja juz tak zarabiam. Tak jak juz pisalam wczesniej prowadze tutaj z moim partnerem duza holenderska firme, a wiec na brak pieniedzy nie narzekam.Dlatego tez praca pomywacza chociaz nie wiem ile taka osoba zarabia (1000 euro, 1500, 2000????) mnie nie to interesuje. Ale coz kazdy musi z czegos zyc nie kazdy przeciez musi miec swoja dzialalnosc.Ktos przeciez musi wykonywac ta gorsza prace, nie kazdy moze byc dyrektorem. Ludzie z nizszym wyksztalceniem i wykonujacy gorsza prace tez sa potrzebni na tym swiecie. I w sumie to powinno sie takich ludzi sznowac (chociaz naogol nie wszyscy tak robia)
Stary 2007-01-09, 22:39   #519
Aneta???
Zakorzenienie

Ale tutaj nikt nie narzeka,to ty narzekasz na Polskę,Polaków itd .Sobie miej kontakt z kim chcesz,mało mnie to obchodzi,w zasadzie wcale,ale nie krytykuj innych,nie krytykuj MOICH rodaków,nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.Wiesz,wątpię że jesteś po studiach,zastanawiam się,ile masz lat,16
Stary 2007-01-09, 22:42   #520
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Aneto ja nie musze chciec zarabiac jak dyrektor ja juz tak zarabiam. Tak jak juz pisalam wczesniej prowadze tutaj z moim partnerem duza holenderska firme, a wiec na brak pieniedzy nie narzekam.Dlatego tez praca pomywacza chociaz nie wiem ile taka osoba zarabia (1000 euro, 1500, 2000????) mnie nie to interesuje. Ale coz kazdy musi z czegos zyc nie kazdy przeciez musi miec swoja dzialalnosc.Ktos przeciez musi wykonywac ta gorsza prace, nie kazdy moze byc dyrektorem. Ludzie z nizszym wyksztalceniem i wykonujacy gorsza prace tez sa potrzebni na tym swiecie. I w sumie to powinno sie takich ludzi sznowac (chociaz naogol nie wszyscy tak robia)
Wiesz,jakoś ci nie wierzę .A jeśli nawet,zatrudniasz tanią siłe roboczą,albo niewolnictwo praktykujesz?Z Twoim podejściem...Przecież ten kto sprząta jest nikim .
Stary 2007-01-09, 23:03   #521
Opiumalfa
Zakorzenienie

Oh mijn God!!! nie było mnie dawno na forum, ale normalnie oniemialam jak poczytałam posty wielbicielki Holandii. :d przyjechalam pierwszy raz do Amsterdamu jakies 4 lata temu, po fatalnych przejsciach z facetami i powiedzialam sobie:nigdy wiecej Polaka!!! I co?? Spotkałam super jegomościa Polak z krwi i kości. Jestesmy ze soba do teh pory i nie chce żadnego Holendra. A z Polska wiżą mnie moi rodzice, brat, pies przyjaciele i pamiętne miesjca .

DONI pozdrówka, kiedy my sie w koncu spotkamy??
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 23:11   #522
kiara1
Raczkowanie

Wierzyc mi nikt nie musi jak nie chce. Ja nie bede komus prawdy udawadniac, bo ludzie sa jacy jacy sa. Nie moga przezyc, ze ktos ma dobrze i ze komus sie moze dobrze powodzi. Wszyscy chca aby ktos byl na takim poziomie jak oni i staraja sie kogos do swojego poziomu zanizyc.Ja nie mam tez 16 lat.Nie jestem jakims dzieciakiem. Chociaz czasmi zastanawiam sie czy tutaj na tym forum nie sa jakies dzieci, bo czasami tak zabawnie pisza i tak sie szybko denerwuja jak prawdziwe dzieciaki. A jesli chodzi o o ludzi ktorzy pracuja w mojej firmie to nie wyzyskuje ich,ani nie zatrudniam na czarno (bo jestem odpowiedzialna osoba).Nie zatrudniam tez w swojej firmie Polakow ( chociaz moze to i dobry pomysl bo tzw. tania sila robocza). Ale z drugiej strony to po co mi tacy ludzie z Polski,ktorzy nie znaja jezyka albo co najgorsza kradna w miejscu pracy co czesto sie w Polsce zdarza i czesto sie o tym slyszy.No chociaz z dugiej strony nie mozna uogolniac wszystkich.
Stary 2007-01-09, 23:23   #523
kiara1
Raczkowanie

A tak wogole to koncze wypowiedzi na tym forum,bo widze ze tu poprostu nie ma z kim rozmawiac. Wszystko jakies takie jednostronne z klapkami na oczach jak kon.Poza tym wydaje mi sie ze tutaj jest bardzo duzo prymitywnych ludzi, ktorzy jak dla mnie nie sa rownym poziomie intelektualny, zebym mogla z nim kontynuowac rozmowe. Wszystko takie jakies proste, ale coz nie kazdy pochodzi z dobrej sytuowanej rodziny,nie kazdy sie obraca w srodowisku na wyzszym poziomie. Jest duzo prostych ludzi i to nie tylko prostych z racji wykonywanego zawodu czy wyksztalcenia (bo to nie ma czasem znaczenia) ale prostych przede wszystkim z charakteru. Tu byloby dobre powiedzenie biedny bos glupi glupi bos biedny.A tak poza tym do tej pory nie otrzymalam odpowiedzi na pytanie po co wy tu wogole siedzicie w tej Holandii, wielcy Polscy patryjoci obroncy Polskiego narodu.
Stary 2007-01-09, 23:23   #524
Aneta???
Zakorzenienie

Idz juz na jakies holenderskie forum,idz proszę.Wizażanki to POLKI a ty takich nie tolerujesz .
Stary 2007-01-09, 23:28   #525
*majka*
Zakorzenienie

Phiiiii,arystokratka sie znalazla
Stary 2007-01-10, 08:32   #526
Doni79
Raczkowanie

Opiumalfa, ja zawsze chetna i otwarta na spotkania jestem , ale mam nadzieje, ze szybciutko sie spotkamy, bo od 1 marca wyjezdzam na te pol roku z pracy do Stuttgartu wiec mam ogromna nadzieje, ze spotkanko wyjdzie nam jak najszybciej. Kiedy masz czas??
Doni79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 10:33   #527
sky1980
Rozeznanie

Doni gratuluje wyjazdu
wczoraj ogladalam rowniez ten program,jak to swieci holendrzy traktuja nas brudnych,niewyksztalconyc h zacofanych,zapijaczonych (mam nadzieje ze nic nie pominelam) polakow , no ale my oczywiscie na to zasluzylismy
sky1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 10:38   #528
sky1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Idz juz na jakies holenderskie forum,idz proszę.Wizażanki to POLKI a ty takich nie tolerujesz .

jestem za
Stary 2007-01-10, 11:34   #529
lapochka81
Raczkowanie

Ja tylko się muszę jeszcze trochę wtrącić... Wydaje mi się, że Kiara jest takim holenderskim "lepperem" - zmienia zdanie i opinię jak wiatr zawieje. Nikt nie powiedział, że pijaństwo, brudne ulice są chlubą Polski, ale wszelkie uogólnienia nie prowadzą do nikąd, a według mnie Kiara uogólniasz. Wszystkich do jednego wora. Nie wiem skąd pochodzisz, gdzie wyrosłaś i wcześniej mieszkałaś, ale w moich stronach jest całkiem ładnie. Holendrzy, którzy byli na naszym ślubie nie mogli wyjść z podziwu i ciągle wspominają tamte chwile (choć przyznam szczerze bałam się ich reakcji na Polskę). Co do sprzątaczek i pracy w rolnictwie. Żadna praca nie hańbi. Ja na przykład tak zaczynałam i spędzałam każde wakacje, żeby zapracować na studia... I nikt mi nie powie, że jestem na utrzymaniu męża albo przyjechałam do Holandii, żeby się dorobić. W naszym przypadku trzeba było wybrać, gdzie mieszkamy - a mój TŻ nie nauczyłby się polskiego tak szybko jak ja holenderskiego. Holandię ciągle badam i obserwuję - na razie nie spotkałam się z wrogimi komentarzami albo niepochlebnymi opiniami mimo że w okolicy pracuje wielu Polaków i pewnie już z jakiejś strony się dali poznać - lepszej czy gorszej. Wiem, że Holendrzy którzy zwiedzili Polskę widzą ją jako kraj rozwijający się, w który się inwestuje i warto tam inwestować. Co do "wieku" komentujących wizażynek i Twoich scysji słownych z Doni79 myślę, że po prostu trafiła kosa na kamień... pozdrawiam...i życzę trochę więcej taktu i zrozumienia oraz szacunku dla drugiej osoby, kiedy wygłaszasz własne opinie. lapochka
lapochka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 12:03   #530
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Ja tylko się muszę jeszcze trochę wtrącić... Wydaje mi się, że Kiara jest takim holenderskim "lepperem" - zmienia zdanie i opinię jak wiatr zawieje. Nikt nie powiedział, że pijaństwo, brudne ulice są chlubą Polski, ale wszelkie uogólnienia nie prowadzą do nikąd, a według mnie Kiara uogólniasz. Wszystkich do jednego wora. Nie wiem skąd pochodzisz, gdzie wyrosłaś i wcześniej mieszkałaś, ale w moich stronach jest całkiem ładnie. Holendrzy, którzy byli na naszym ślubie nie mogli wyjść z podziwu i ciągle wspominają tamte chwile (choć przyznam szczerze bałam się ich reakcji na Polskę). Co do sprzątaczek i pracy w rolnictwie. Żadna praca nie hańbi. Ja na przykład tak zaczynałam i spędzałam każde wakacje, żeby zapracować na studia... I nikt mi nie powie, że jestem na utrzymaniu męża albo przyjechałam do Holandii, żeby się dorobić. W naszym przypadku trzeba było wybrać, gdzie mieszkamy - a mój TŻ nie nauczyłby się polskiego tak szybko jak ja holenderskiego. Holandię ciągle badam i obserwuję - na razie nie spotkałam się z wrogimi komentarzami albo niepochlebnymi opiniami mimo że w okolicy pracuje wielu Polaków i pewnie już z jakiejś strony się dali poznać - lepszej czy gorszej. Wiem, że Holendrzy którzy zwiedzili Polskę widzą ją jako kraj rozwijający się, w który się inwestuje i warto tam inwestować. Co do "wieku" komentujących wizażynek i Twoich scysji słownych z Doni79 myślę, że po prostu trafiła kosa na kamień... pozdrawiam...i życzę trochę więcej taktu i zrozumienia oraz szacunku dla drugiej osoby, kiedy wygłaszasz własne opinie. lapochka

Kiedyś,poznałam pewnych holendrów,którzy nie wiedzieli nawet,gdzie jest Polska .Pojechali z nami pierwszy raz do Polski to się za głowę złapali,jakie to my mamy sklepy (hipermarkety),bo u nich aż takich nie ma.Naprawdę byli niesamowicie zafascynowani,nie sądzili,że Polska może być tak pięknym krajem.I co?Jeżdżą tam sobie kilka razy w roku .No,ale oczywiście według Kiary tak nie jest.Więc jeszcze raz pytam,skąd ty dziewczyno jesteś,bo z Polski napewno nie .(teraz to się już muszę za język łapać,by nie obrazić szanownej pani K).
Z mojej strony EOT.
Stary 2007-01-10, 12:17   #531
zuzan
Przyczajenie

Kiara. Po przeczytaniu Twoich wypowiedzi doszlam do wniosku,ze nie tylko znalazlas szczescie osobiste ale ,ze przede wszystkim spotkal cie awans spoleczny.Radze Ci zapoznac sie z historia Polski .Rowniez radze ci zapoznac sie z historia Holandii.Pozwoli ci to na przyklad zrozumiec sytuacje ludnosci kolorowej(kolonializm,han del niewolnikami).Jak odrobisz zadanie domowe chetnie z Toba podyskutuje na temat Polska-Holandia.Wyrazanie skrajnych opinii o Polakach czy Holendrach prowadzi do stygmatyzacji i jest krzywdzace dla obu stron.Podejrzewam cie o to,ze jestes malolata i w ogole
w Holandi nie mieszkasz.
zuzan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 16:21   #532
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzan Pokaż wiadomość
Podejrzewam cie o to,ze jestes malolata i w ogole
w Holandi nie mieszkasz.
Hahaha Zuzan własnie miałam to napisać!!!
Stary 2007-01-10, 18:31   #533
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

droga kiaro chetnie bym z Toba podyskutowala rok temu zanim jeszcze zachlysnelas sie Holandia i jak mieszkalas w tym swoim pciumiu dolnym i bylas jedna z nas (czyt. Polka).Wiesz powiem Ci szczerze,ze na emigracji jestem duuuzo dluzej niz Ty i zauwazylam taka przypadlosc.Polacy,ktorzy bardzo krotko sa za granica,zachlysnieci innym krajem nagle zapominaja mowy polskiej,zapominaja o swoich korzeniach,wyrzekaja sie swojej przeszlosci.Za takich wlasnie Polakow mi WSTYD!!! Dzieki takim jak Ty mamy opinie na swiecie jaka mamy.....a powiedz mi jak juz pojedziesz odwiedzic rodzine to pewnie co drugie slowo po holendersku wtracasz co?? Bo ten polski jezyk to tez jakis taki dziwny jest...
kiaro albo moze Ty w tej Holandii sprzatasz gdzies u Zydow a to bycie Pania Dyrektor to sen byl co???
Stary 2007-01-11, 11:23   #534
kiara1
Raczkowanie

Jak przeczytalam te wasze wypowiedzi to poprostu nie moglam ze smiechu sie powstrzymac. Musialam jeszcze raz tutaj napisac.A teraz pisze i sie smieje tylko.No tak kolejny raz "Panie" z Polski pokazuja swoj kulturalny sposb bycia.Jak czytam te wasza komentarze to sie zastanawiam z jakich wy wogole rodzin pochodzicie.Pcin Dolny chyba ty sama z jakiejs wioski jestes do tego jeszcze zabitej dechami, hahaha.Ja jestem ze Szczecina, ale ty napewno nie wiesz gdzie to jest na mapie bo szkoly tez pewnie zadnej nie skonczylas, hahaha.Sprzataczka u Zydow,hahaha piszesz o swojej pracy, bo jabym na cos takiego nie wpadla, ze u zydow mozna sprzatac))
No ale coz musze ci wierzyc bo pewnie piszesz z wlasnych doswiadczen)Do tego te powiedzenia ze ja pewnie jakis dzieciak jestem))
Nie wiem mam to odebrac za komplement, ze taka mloda jestem czy co?)) Czy poprostu tutaj wypowiadaja sie same stare babcie na emeryturze.Co najbardziej jest prawdopodobne bo maja taki zatwardzialy sposob myslenia i przyrosly korzeniami do swojego kraju i biadola i biadola w kolko na jeden temat.Ja skonczylam wypowiedzi na tym forum i nie mam zamiaru nikomu udowadniac kim jestem i co robie. A wasze opinie mnie nic kompletnie nie interesuja, bo jak ktos jest zazdrsony i zawistny to taki juz zostanie.
Poza tym widac jakie madre jestescie bo odczasu kiedy sie tu wypowiedzialm jest tylko jeden temat o mnie. Bardzo elekowetne "damy" z was sa (a to w cudzyslowiu oczywiscie). Jestescie tak elekowentne ze zadna z was nie moze znalezc sobie innego tematu oprocz mnie Bardzo duzo macie do powiedzenia)) Ja to z takimi ludzmi, ktorzy mowia w kolko to samo dawno bym padla z nudow, bo ilez to mozna.Ale jak sobie chcecie to walkujcie sobie temat o mnie nawet i przez rok.Mnie to tylko smieszy.To znaczy, ze jestem bardzo interesujaca osoba ze stalam sie centrum tego forum, jupi!!!!!!!)) No bo przeciez o nudnych i glupich ludziach sie nie rozmawia bo szkoda slow)))). Mam doskonala zabawe jak czytam te wasze wypowiedzi.Ale chyba juz przestane to czytac bo jeszcze pekne calkiem ze smiechu a tym zydom u ktorych sprzatam zal by wtedy bylo mnie, hahahahahahahahahahaha
Stary 2007-01-11, 11:40   #535
kiara1
Raczkowanie

Zrobie sobie z was taki maly show.Napisze teraz tutaj taki tytul do wypowiedzi:

STARSZE PANIE I ICH ZACHOWANIA

A teraz po koleji kazda sie tu wpisywac ponizej, tylko powolutku bo w tym wieku pewnie wam sie juz raczki trzesa, hehehehe
Stary 2007-01-11, 11:50   #536
Opiumalfa
Zakorzenienie

Zdaje mi sie ze ktoras wizazanka na w tym watku zdawała IELTS z angielskiego. Czy moze ktos mnie oswiecic jak on wyglada "na zywo". Buzka.

Doni pomysle o tym naszym meetingu dzis jest taka wichura ze łeb urywa
Stary 2007-01-11, 11:54   #537
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Jak przeczytalam te wasze wypowiedzi to poprostu nie moglam ze smiechu sie powstrzymac. Musialam jeszcze raz tutaj napisac.A teraz pisze i sie smieje tylko.No tak kolejny raz "Panie" z Polski pokazuja swoj kulturalny sposb bycia.Jak czytam te wasza komentarze to sie zastanawiam z jakich wy wogole rodzin pochodzicie.Pcin Dolny chyba ty sama z jakiejs wioski jestes do tego jeszcze zabitej dechami, hahaha.Ja jestem ze Szczecina, ale ty napewno nie wiesz gdzie to jest na mapie bo szkoly tez pewnie zadnej nie skonczylas, hahaha.Sprzataczka u Zydow,hahaha piszesz o swojej pracy, bo jabym na cos takiego nie wpadla, ze u zydow mozna sprzatac))
No ale coz musze ci wierzyc bo pewnie piszesz z wlasnych doswiadczen)Do tego te powiedzenia ze ja pewnie jakis dzieciak jestem))
Nie wiem mam to odebrac za komplement, ze taka mloda jestem czy co?)) Czy poprostu tutaj wypowiadaja sie same stare babcie na emeryturze.Co najbardziej jest prawdopodobne bo maja taki zatwardzialy sposob myslenia i przyrosly korzeniami do swojego kraju i biadola i biadola w kolko na jeden temat.Ja skonczylam wypowiedzi na tym forum i nie mam zamiaru nikomu udowadniac kim jestem i co robie. A wasze opinie mnie nic kompletnie nie interesuja, bo jak ktos jest zazdrsony i zawistny to taki juz zostanie.
Poza tym widac jakie madre jestescie bo odczasu kiedy sie tu wypowiedzialm jest tylko jeden temat o mnie. Bardzo elekowetne "damy" z was sa (a to w cudzyslowiu oczywiscie). Jestescie tak elekowentne ze zadna z was nie moze znalezc sobie innego tematu oprocz mnie Bardzo duzo macie do powiedzenia)) Ja to z takimi ludzmi, ktorzy mowia w kolko to samo dawno bym padla z nudow, bo ilez to mozna.Ale jak sobie chcecie to walkujcie sobie temat o mnie nawet i przez rok.Mnie to tylko smieszy.To znaczy, ze jestem bardzo interesujaca osoba ze stalam sie centrum tego forum, jupi!!!!!!!)) No bo przeciez o nudnych i glupich ludziach sie nie rozmawia bo szkoda slow)))). Mam doskonala zabawe jak czytam te wasze wypowiedzi.Ale chyba juz przestane to czytac bo jeszcze pekne calkiem ze smiechu a tym zydom u ktorych sprzatam zal by wtedy bylo mnie, hahahahahahahahahahaha
Cytat:
Zrobie sobie z was taki maly show.Napisze teraz tutaj taki tytul do wypowiedzi:

STARSZE PANIE I ICH ZACHOWANIA

A teraz po koleji kazda sie tu wpisywac ponizej, tylko powolutku bo w tym wieku pewnie wam sie juz raczki trzesa, hehehehe

Tylko cię cytuję,abyś nie zdążyła wyedytować swoich obrazliwych postów (przydadzą się ),bo teraz już przesadziłaś .
Stary 2007-01-11, 12:17   #538
Doni79
Raczkowanie

Opiumalfa, pomysl i daj mi znac, a jesli ktos wie cos o IELTS to tez chetnie sie dowiem

p.s. Normalnie teraz to sie autentycznie wstydze, ze pochodze z tego samego miasta co tamta na K... (ale to tak na marginesie )
Doni79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 12:23   #539
sky1980
Rozeznanie

dokladnie dzis to glowe chce urwac , ledwo dojechalam na rowerze do szkoly,ale musze powiedziec ze fajny trening mialam dobrze ze nie pada (przynajmniej u mnie)
a jak tak dalej pojdzie to w lutym bedziemy mialy wiosne
Stary 2007-01-11, 12:29   #540
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sky1980 Pokaż wiadomość
dokladnie dzis to glowe chce urwac , ledwo dojechalam na rowerze do szkoly,ale musze powiedziec ze fajny trening mialam dobrze ze nie pada (przynajmniej u mnie)
a jak tak dalej pojdzie to w lutym bedziemy mialy wiosne

U mnie mocno wieje i równie mocno pada .

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości