Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 13:31   #2641
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Wczoraj odebrałam wyniki Ca-125 tuż przed wizytą u gina i na szczęście wyszedł dobry - 13,4 (przy normie maax 35) Gin zrobiła mi usg i z mojej 27mm torbieli sprzed tygodnia została 17mm, więc się ładnie wchłania. Powiedziała więc, że mogę juz nawet teraz zacząc brać luteinę i miesiączka przyjdzie trochę szybciej - będziemy mogli troche skrócić czas oczekiwania do kolejnych staranek. Tak więc od wczoraj zaczęłam ją brać i mam nadzieję że na samym początku lipca będzie owu i tym razem piękne pęcherzyki, ale żadnych torbieli
A tak w ogole, to witam się z Wami)
A to dobrze, że torbiel się wchłania, to raczej nie jest w takim razie z tych "gorszych"
W takim razie owocnych staranek życzę
Stary 2012-06-07, 20:48   #2642
anna2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukinia Pokaż wiadomość
anna2007- super, chyba jestesmy podobnie, bo z moich wyliczen tez wypada 6 tydz.
ja wczoraj w koncu mialam chwile zeby wszystko przestudiowac i dowiedzialam sie, ze tygodnie liczy sie od ostatniej @ a nie od zaplodnienia a to znaczy, ze male ma juz nie tylko serduszko, ale glowe, oczy, a nawet posladki po prostu szok... moje mdlosci chyba sie wzmagaja, ale zauwazylam ze ma to zwiazkem tym jak czesto jem - jak caly czas co 1-2 godziny po trochu to jest ok, ale jak sie troche przeglodze to zaraz mi slabo i czuje metaliczny smak w ustach... troche mnie to dziwi, bo myslalam ze niedobrze to sie robi od jedzenia, a nie z jego braku
wizyte mam dopiero za 2,5 tyg - staram sie tu zagladac, ale tez ograniczc troche kompa, wiec dlatego za czesto sie nie odzywam, ale za wszystkie trzymam kciuki

ja mam wizyte 25 czerwca

no to jesteśmy w ciąży w jednakowym czasie,fajnie....
mnie tez mdli strasznie i rano wymiotuję,ale damy radę
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 21:06   #2643
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A to dobrze, że torbiel się wchłania, to raczej nie jest w takim razie z tych "gorszych"
W takim razie owocnych staranek życzę
MarudexuS nie dziękuję żeby nie zapeszyć A w mojej glowie od wczoraj znowu obliczenia, kalkulacje, życie nadzieją... Echh... pożyjemy, zobaczymy
Stary 2012-06-08, 08:18   #2644
Luna0
Zakorzenienie

Witajcie
Mowa o torbielach? Nie wiem czy juz pisalam ale potrzebuje rady. Bo mialam torbiel 3cm i zmniejszyla sie do 1,5 teraz nie wiem, i powiedzcie mi czy mam brac luteine? Od ktorego dnia? I czy moge ją brac po # bo wtedy chyba sie wywoła @ a nie wiem czy nie powinnam na nią naturalnie poczekać

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
hej
chyba mnie jeszcze pamiętacie

byłam w szpitalu na badaniach,wyniki ok,usg zrobione,zarodek jest,serduszko bije -6tc
No to gratulacje

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:32   #2645
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witajcie
Mowa o torbielach? Nie wiem czy juz pisalam ale potrzebuje rady. Bo mialam torbiel 3cm i zmniejszyla sie do 1,5 teraz nie wiem, i powiedzcie mi czy mam brac luteine? Od ktorego dnia? I czy moge ją brac po # bo wtedy chyba sie wywoła @ a nie wiem czy nie powinnam na nią naturalnie poczekać
LunaO, powiem Ci szczerze, że nie wiem. Ale wydaje mi się, że raczej nie powinnaś sobie przyspieszać @ luteiną. Ja luteinę mam brać dlatego, że standardowo ją biorę już od roku w celu wywołania miesiączki. Teraz w środę byłam u gin żeby mi obejrzała tą moją torbiel no i przy okazji zobaczyła, że mam same drobne pęcherzyki, więc wiadomo że owu w tym cyklu nie będzie (a to był już 16dc). Tak więc stwierdziła, że spokojnie mogę sobie wcześniej wywołać miesiączkę luteiną, żeby trochę się skrócił czas oczekiwania na kolejny cykl już stymulowany i kolejne staranka
Stary 2012-06-08, 10:21   #2646
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej kobitki

Jak mija weekend (jeżeli go macie)? My wczoraj byliśmy z znajomymi na działce, grill i te sprawy.. Znajoma jest w 6 miesiącu ciąży, więc trochę sobie poplotkowałyśmy Dziś malowanie kibelka, Tż już działa, a ja mam zaraz wkroczyć sprzątać.. później chcemy iść zobaczyć do Strefy Kibica co się dzieje i jak da radę to obejrzyć meczyk... no chyba że będzie tłum ludzi to się cofniemy do domu (bo mamy dość blisko) i tam sobie obejrzymy

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:35   #2647
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Jak mija weekend (jeżeli go macie)? My wczoraj byliśmy z znajomymi na działce, grill i te sprawy.. Znajoma jest w 6 miesiącu ciąży, więc trochę sobie poplotkowałyśmy Dziś malowanie kibelka, Tż już działa, a ja mam zaraz wkroczyć sprzątać.. później chcemy iść zobaczyć do Strefy Kibica co się dzieje i jak da radę to obejrzyć meczyk... no chyba że będzie tłum ludzi to się cofniemy do domu (bo mamy dość blisko) i tam sobie obejrzymy
HEJ HEJ HEJ
Ja niestety nie mam weekendu ale wczorej troszkę odpoczełam, mieliśmy najazd moich rodzicó wczorej, wieczorem grilla ze znajomymi nad wodą a dziś do pracy na popołudnie- a tak mi się niechce, że szok.....
Dzastin08: życze miłego sprzątania, ja przedwczorej przyszalałam z sprzątaniem (mycie okien, pranie firanek itp...)

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

HEJ HEJ HEJ
Ja niestety nie mam weekendu ale wczorej troszkę odpoczełam, mieliśmy najazd moich rodziców , wieczorem grilla ze znajomymi nad wodą a dziś do pracy na popołudnie- a tak mi się niechce, że szok.....
Dzastin08: życze miłego sprzątania, ja przedwczorej przyszalałam z sprzątaniem (mycie okien, pranie firanek itp...)
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:36   #2648
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
A po co przy takim TSH dał Ci Euthyrox to ja nie wiem.

Tak jak kiedyś pisałam, ponad połowę życia spędziłam w klinikach endokrynologicznych, i zawsze badali mi TSH, ft3, ft4 te trzy hormony tarczycy dają jej prawdziwy obraz, więc jeśli dostajecie skierowanie na TSH zróbcie przy okazji te dwa dodatkowo, U mnie zdarzało się, że TSH miałam w normie a ft3 albo ft4 szalało. To nie jest wielki koszt , a przynajmniej faktycznie wiadomo czy z tarczycą wszystko ok. Ja z racji mojej historii robię je dwa razy w roku, i póki co od jakiś 8 lat jest wszystko dobrze. Ale zawsze badam te trzy hormony.

Witam
Ja owszem miałam zrobione wszystkie te 3 hormony. Endokrynolog stwierdziła, że przy TSH jakie mam to ft4 jest ciut za niskie. Albo na odwrót - nie pamietam. Dlatego przepisała mi ten lek, zresztą twierdziła, że to jest mała dawka. Nie wiem dlaczego tak robiła, przecież w końcu to ona jest lekarzem. Mi to raczej nie zaszkodzi.

Smutno mi dzisiaj. Raz, że piątek i jutro już wyjeżdżamy z Lądka a po drugie, że wczoraj chyba przesadziłam z wysiłkiem i dziś nieśmiało chyba zacznie mi się @. Za szybko, powinien być w pon ale wczoraj po tym Wiedniu...Tyle chodzenia, wspinania się, w upale 30 st. Dziś palcem się tam macając i jak go wyjęłam to miałam na nim nitki krwi w śluzie i samą krew, takie punkciki. Nie było tego za dużo, ale... Poza tym w środku też się już zabarwia na różowo, także kicha ogólna. Ja wiem, że dziewczyny w ciąży tak miały, taki śluz i nitki krwi, ale ja czuję, że moja koleżanka @ się zbliża. Ech...chyba pójdę na jakiś zabieg, poprawię sobie humor. Buuuu...

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:39   #2649
Atena564
Zadomowienie

anna2007 i lukinia: kochane trzymam kciuki , żeby wszystko było dobrze Dbajcie o siebie kobitki
Stary 2012-06-08, 11:00   #2650
Luna0
Zakorzenienie

My dziś zwołujemy ekipe do nas na meczyk
Wszystko fajnie tylko myslalam ze na Euro to my wszystkim powiemy o ciazy, a teraz to mam zamiar jedynie sie schlac

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witam
Ja owszem miałam zrobione wszystkie te 3 hormony. Endokrynolog stwierdziła, że przy TSH jakie mam to ft4 jest ciut za niskie. Albo na odwrót - nie pamietam. Dlatego przepisała mi ten lek, zresztą twierdziła, że to jest mała dawka. Nie wiem dlaczego tak robiła, przecież w końcu to ona jest lekarzem. Mi to raczej nie zaszkodzi.

Smutno mi dzisiaj. Raz, że piątek i jutro już wyjeżdżamy z Lądka a po drugie, że wczoraj chyba przesadziłam z wysiłkiem i dziś nieśmiało chyba zacznie mi się @. Za szybko, powinien być w pon ale wczoraj po tym Wiedniu...Tyle chodzenia, wspinania się, w upale 30 st. Dziś palcem się tam macając i jak go wyjęłam to miałam na nim nitki krwi w śluzie i samą krew, takie punkciki. Nie było tego za dużo, ale... Poza tym w środku też się już zabarwia na różowo, także kicha ogólna. Ja wiem, że dziewczyny w ciąży tak miały, taki śluz i nitki krwi, ale ja czuję, że moja koleżanka @ się zbliża. Ech...chyba pójdę na jakiś zabieg, poprawię sobie humor. Buuuu...
A ja mimo wszystko trzmam kciuki

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-08, 11:14   #2651
Atena564
Zadomowienie

Kochane moje chciałam się Was zapytać czu używałyście testów owulacyjnych???Ja się tak zastanawiam czy sobie niekupić, by łatwiej, pewniej określić idealnie dni na przyjemności tak sobie teraz wyliczałam dni cyklu swojego i sama już niewiem, jak długi mam cykl, gdyż 2 dni temu dostałam @, ale bez bolących piersi, bólu brzucha, tylko dziś rano obudził mnie dopiero ból brzucha i "płynie ze mnie" jak z kranu (ja właśnie należe do tych kobitek co mają długie @, obfite i na początku bolesne @). Doradźcie mi czy liczyć cykl od pierwszego dnia @, czy dopiero od dziś, kiedy to mam obfite krwawienie........Już zgłupiałam z tym liczeniem i oznaczaniem dni płodnych
Stary 2012-06-08, 11:16   #2652
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!

a ja mam doła.
wczoraj rozmawiałam z moją przyjaciółką i ona jest w ciąży, właśnie to odkryła, 6 tydzień. nie planowała, ale oboje się bardzo cieszą. a ja? a jakoś doła załapałam. cieszę się z nią, ale mi smutno, że to nie ja, że każdy w okół ma dziecko, ciążę, a ja nie
macie podobnie? czy to tylko ja taka zazdrośnica?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 11:28   #2653
Atena564
Zadomowienie

Jeśli któraś z Was używała testów owulacyjnych to niech podzieli się opiniami na ich temat.....czy warto używać???czy pomogły zafasolkować???ogólnie czy warto sobie nimi głowę zawracać???

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

a ja mam doła.
wczoraj rozmawiałam z moją przyjaciółką i ona jest w ciąży, właśnie to odkryła, 6 tydzień. nie planowała, ale oboje się bardzo cieszą. a ja? a jakoś doła załapałam. cieszę się z nią, ale mi smutno, że to nie ja, że każdy w okół ma dziecko, ciążę, a ja nie
Domciatko ja mam tak samo jak dowiaduję się , że kolejna znajoma czy któraś z rodziny jest w ciązy, a jej nieplanowała to mnie to tak przygnębia i cieszy jednocześnie. Chciałabym by mi się tak odrazu udało zafasolkować jak innym!!! Na dodatek w pracy często mam kontakt z kobietkami z maleństwami, i tak wówczas patrze na te dzieciątka i tak w głębi duszy sobie myśle- TEŻ TAK CHCE. w pracy też mam styczność z ubrankami dla milusińskich bo pracuje obok działu dzieciencego i go w ciągu zmiany mijam kilkukrotnie....a tam takie kaftaniki,śpioszki, sukieneczki......:mu r: a tu narazie trzeba sobie aby popatrzeć można

Domciatko: masz ogromny talent!!!podziwiam trud włożony w te twoje cudeńka co robisz z papieru fajny blog
Stary 2012-06-08, 11:35   #2654
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Domciatko ja mam tak samo jak dowiaduję się , że kolejna znajoma czy któraś z rodziny jest w ciązy, a jej nieplanowała to mnie to tak przygnębia i cieszy jednocześnie. Chciałabym by mi się tak odrazu udało zafasolkować jak innym!!! Na dodatek w pracy często mam kontakt z kobietkami z maleństwami, i tak wówczas patrze na te dzieciątka i tak w głębi duszy sobie myśle- TEŻ TAK CHCE. w pracy też mam styczność z ubrankami dla milusińskich bo pracuje obok działu dzieciencego i go w ciągu zmiany mijam kilkukrotnie....a tam takie kaftaniki,śpioszki, sukieneczki......:mu r: a tu narazie trzeba sobie aby popatrzeć można

Domciatko: masz ogromny talent!!!podziwiam trud włożony w te twoje cudeńka co robisz z papieru fajny blog
dziękuje strasznie za miłe słówka!
wiesz, ja nawet jak mam zamówienie na album dla dziecka to też mi się smutno to robi. bo sobie myślę, że mogłabym robić w tym czasie album dla swojego dziecka, a robię dla kogoś innego.
staram się tak nie myśleć, jakoś wmawiam sobie, że jeszcze muszę wyczekać i że moje dziecko przyjdzie pewnego dnia.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:13   #2655
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane moje chciałam się Was zapytać czu używałyście testów owulacyjnych???
Atena, ja dopiero od wczoraj zaczęłam używać, więc jeszcze nie wiem czy jest sens. Owulację powinnam mieć około poniedziałku - wtorku, a że w poniedziałek wizyta u gina to w razie czego będę miała podwójne potwierdzenie - poprzez usg i testami W razie czego dam znać, czy warto
Stary 2012-06-08, 14:17   #2656
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Już zgłupiałam z tym liczeniem i oznaczaniem dni płodnych
Ehh powiem jeszcze raz - dni płodnych się NIE LICZY, dziewczyny, no proszę Was .. zainteresujcie się trochę głębiej tematem poza głupimi kalendarzykami

A co do @ to najlepiej jako 1 dzień przyjmować ten, kiedy objawy są najbardziej typowe, tzn ból brzucha, obfite krwawienie. Ja tak przynajmniej oznaczam. Wszelkie krwawienia przed to raczej plamienia u mnie są.

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-06-08 o 15:13
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:35   #2657
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane moje chciałam się Was zapytać czu używałyście testów owulacyjnych???Ja się tak zastanawiam czy sobie niekupić, by łatwiej, pewniej określić idealnie dni na przyjemności tak sobie teraz wyliczałam dni cyklu swojego i sama już niewiem, jak długi mam cykl, gdyż 2 dni temu dostałam @, ale bez bolących piersi, bólu brzucha, tylko dziś rano obudził mnie dopiero ból brzucha i "płynie ze mnie" jak z kranu (ja właśnie należe do tych kobitek co mają długie @, obfite i na początku bolesne @). Doradźcie mi czy liczyć cykl od pierwszego dnia @, czy dopiero od dziś, kiedy to mam obfite krwawienie........Już zgłupiałam z tym liczeniem i oznaczaniem dni płodnych
Atena, ja kilka cykli używałam testów owulacyjnych, równolegle z monitoringiem cyklu, gdy mi gin kazała. I powiem Ci, ze nigdy ta kreska nie wyszła ciemniejsza od testowej. Ale jak szłam na usg, to się okazywało że owu jest. Więc ja już mam je gdzieś Aco do oznaczania pierwszego dnia @ - to najlepiej przyjąć zasadę, że jak miesiączka zacznie się przed południem (niezależnie od obfitości), to przyjmujemy ten dzień jako pierwszy dzień @. A jak zacznie się po południu, to przyjmujemy dzień następny jako pierwszy dzień @
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

a ja mam doła.
domciątko, ja może doła nie załapuję, ale faktem jest, że jakoś innne mam odczucia gdy się dowiem o takiej rzeczy, niż miałam np. 3 lata temu. Wtedy to była wiadomość jak każda inna... A teraz to już sobie od razu myślę, że ja też bym chciała...

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-06-08 o 14:41
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:06   #2658
kwitka13
Zadomowienie

[QUOTE= czy warto sobie nimi głowę zawracać???[/QUOTE]
nie warto, lepiej postawić na obserwację swojego organizmu a nie na coś co raz zadziała a raz nie, zwłaszcza że pozytywny test niekoniecznie musi oznaczać, że owu faktycznie będzie. Jak dla mnie szkoda kasy, chociaż raz testowałam z ciekawości i tylko dlatego, że w rossmanie pomylilam test owu z ciążowym.

ja mam kupę śluzu, ból brzucha i @ niet... czekam
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 18:34   #2659
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
i obyś się nie doczekała @
Trzymam kciuki
A ja w trakcie TYCH dni więc też będę czekała
Stary 2012-06-08, 18:41   #2660
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
i obyś się nie doczekała @
Trzymam kciuki
A ja w trakcie TYCH dni więc też będę czekała
może Twój tżet strzeli dzis gola jak Lewandowski
trzymam kciuki!!!!
PO MECZU
tak się denerwowalem na tym meczu, że byłam pewna że @ pociekla.... ale dupa to tylko śpiki
ale ile ich było!
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-06-08 o 20:54
Stary 2012-06-08, 22:29   #2661
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Czesc Kochane, zgodnie z Waszymi radami pojechalam do rodzinnego domu aby pojsc do lekarza. Przepisal mi euthyrox n 25 i pregnaplus z jodem. Zdziwilam sie bo powiedzial, ze nie widzi przeciwskazac do odkladania staran - kiedy mojej kolezance z lepszym wynikiem kazal zaprzestac do wyprostowania tsh. Czy ktoras rowniez ma problem z tsh i moze sie ustosunkowac? Ponadto powiedzial ze za tydzien mam zrobic test bo nie wyklucza ciazy a za wczesnie aby wykryc na usg i tu tez mam do Was prosbe, czy ktoras rozumie co oznacza endometrium 3liniowe w fazie wzrostowej i pecherzyki 6mm na jajniku? Mialyscie racje troche sie uspokoilam, trzymam kciuki za zafalsolkowanie dziewczyny
Stary 2012-06-08, 22:42   #2662
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Atena, ja kilka cykli używałam testów owulacyjnych, równolegle z monitoringiem cyklu, gdy mi gin kazała. I powiem Ci, ze nigdy ta kreska nie wyszła ciemniejsza od testowej. Ale jak szłam na usg, to się okazywało że owu jest. Więc ja już mam je gdzieś Aco do oznaczania pierwszego dnia @ - to najlepiej przyjąć zasadę, że jak miesiączka zacznie się przed południem (niezależnie od obfitości), to przyjmujemy ten dzień jako pierwszy dzień @. A jak zacznie się po południu, to przyjmujemy dzień następny jako pierwszy dzień @

domciątko, ja może doła nie załapuję, ale faktem jest, że jakoś innne mam odczucia gdy się dowiem o takiej rzeczy, niż miałam np. 3 lata temu. Wtedy to była wiadomość jak każda inna... A teraz to już sobie od razu myślę, że ja też bym chciała...
Polecam testy z rossmana. Bardzo dokładne i druga kreska wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. Mi dużo pomogły i sama tez skorzystałam po pozytywnych opiniach innych mam;-)

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 23:08   #2663
Atena564
Zadomowienie

[QUOTE=MarudexuS;34580445]Ehh powiem jeszcze raz - dni płodnych się NIE LICZY, dziewczyny, no proszę Was .. zainteresujcie się trochę głębiej tematem poza głupimi kalendarzykami

Mi niechodziło, że liczę dni płodne, tylko chodziło mi, że trudno mi wyliczyć ile dni ma mój cykl, bo zazwyczaj 27-30, różnie....i dlatego trudno mi wyznaczyć dzień przewidywanej owulacji, a ja pomimo starań "poznania swego organizmu" kiedy mam owulację , nadal pewna tego momentu niejestem, to zależy od miesiąca.....

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

evvelina88: dzięki za wiadomość, napewno kupie, to może dzięki nim przynajmniej orjentacyjnie bede wiedziała kiedy owulacja będzie u mnie

ciekawe, ile tak naprawde kobieta takie testy owulacyjne pomogły zajść w ciąze, bo czytając różne opinie to zdania są podzielone....wiele trwiedzi, że pomagają, inne z kolei twierdzą , że to marnowanie pieniędzy......
Stary 2012-06-09, 07:23   #2664
Luna0
Zakorzenienie

Witajcie
Przed chwila weszłam na FB i wszedzie dzieci kibicujące Polsce
albo brzuchy ciazowe takze taki wlasnie od rana mam humor
a tak wogole to meczyk wczoraj bardzo udany, popilismy troche
Wynik 1:1 szału nie ma, ale to przez mojego kolege bo jako jedyny tak obstawiał, myślalam że go wyrzuce z 3 piętra zrobilismy grila takze fajnie było

Cytat:
może Twój tżet strzeli dzis gola jak Lewandowski
trzymam kciuki!!!!
PO MECZU
tak się denerwowalem na tym meczu, że byłam pewna że @ pociekla.... ale dupa to tylko śpiki
ale ile ich było!
Teee piękna bo mi tu fasolką pachnie

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
nie warto, lepiej postawić na obserwację swojego organizmu a nie na coś co raz zadziała a raz nie, zwłaszcza że pozytywny test niekoniecznie musi oznaczać, że owu faktycznie będzie. Jak dla mnie szkoda kasy, chociaż raz testowałam z ciekawości i tylko dlatego, że w rossmanie pomylilam test owu z ciążowym.

Miałam to samo napisac obserwacja, jak juz to temp. i badanie szyjki a testy chyba bezsensu, zbedne nadzieje i mozna przeoczyc w koncu to co najwazniejsze

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-09, 08:33   #2665
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
HEJ HEJ HEJ
Ja niestety nie mam weekendu ale wczorej troszkę odpoczełam, mieliśmy najazd moich rodzicó wczorej, wieczorem grilla ze znajomymi nad wodą a dziś do pracy na popołudnie- a tak mi się niechce, że szok.....

a dziękuję... już wszystko ogarnięte, plecy mi wczoraj odpadały i ogólnie byłam tak zmęczona że 21:30 już spałam...

Cytat:
Ja zakupiłam na allegro i w sumie zrobiłam 2 próbne, jeden wtedy kiedy przeczuwałam owulkę.. wyszły 2 wyraźne krechy ale nie zwróciłam uwagi czy jedna jest ciemniejsza od drugiej...w tym cyklu z nich skorzystam dopiero w pełni i zdam relacje czy warto...

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Polecam testy z rossmana. Bardzo dokładne i druga kreska wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. Mi dużo pomogły i sama tez skorzystałam po pozytywnych opiniach innych mam;-)
A jaka cena tych testów?

Dzień Dobry

A ja głupia zrobiłam test 2 dni przed @ i wyszedł negatywny.. nie wiem po co jak w sumie czuję już ,że @ przyjdzie lada dzień...,emocje mnie poniosły... trudno.
Czekam na @ i działamy dalej

Idę zaraz zjeść śniadanie i muszę pokój ogarnąć...

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witajcie
Przed chwila weszłam na FB i wszedzie dzieci kibicujące Polsce
albo brzuchy ciazowe takze taki wlasnie od rana mam humor
a tak wogole to meczyk wczoraj bardzo udany, popilismy troche
Wynik 1:1 szału nie ma, ale to przez mojego kolege bo jako jedyny tak obstawiał, myślalam że go wyrzuce z 3 piętra zrobilismy grila takze fajnie było

Też nie mam humoru od rana,więc nie jesteś sama
A co do meczu.. to też mnie nie porwał, pierwsza połowa świetna za to druga cieniutka..

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:36   #2666
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Czesc Kochane, zgodnie z Waszymi radami pojechalam do rodzinnego domu aby pojsc do lekarza. Przepisal mi euthyrox n 25 i pregnaplus z jodem. Zdziwilam sie bo powiedzial, ze nie widzi przeciwskazac do odkladania staran - kiedy mojej kolezance z lepszym wynikiem kazal zaprzestac do wyprostowania tsh. Czy ktoras rowniez ma problem z tsh i moze sie ustosunkowac? Ponadto powiedzial ze za tydzien mam zrobic test bo nie wyklucza ciazy a za wczesnie aby wykryc na usg i tu tez mam do Was prosbe, czy ktoras rozumie co oznacza endometrium 3liniowe w fazie wzrostowej i pecherzyki 6mm na jajniku? Mialyscie racje troche sie uspokoilam, trzymam kciuki za zafalsolkowanie dziewczyny
ja przez kupe lat sie leczylam na tarczyce i powiem Ci ze dawka 25 jest najmniejsza i to znaczy,ze nie jest tak zle.poprostu musisz przez jakis czas pobrac tabletki,lekarz zobaczy czy cos sie zmienia i musisz byc pod kontrola.moze faktycznie jakbys miala o wiele straszniejsze wyniki to wtedy lekarz by sie drapal po glowie i sie zastanawial nad ewentualna ciaza.a tak mi zawsze powtarzal,ze jak bede wciazy to poprostu musze byc pod stala opieka endokrynologa,ale nigdy nie mowil mi ze nie jest wskazana ciaza. Podejrzewam,ze to chodzi raczej juz o takie stany, w ktorych kobiety sa "na drodze" ku operacji.takze nie masz czym sie martwic
dodam,ze ja po 15 latach leczenia doszlam do momentu odstawienia tabletek,przez 2 lata wszystko bylo ok,ale zycie dalo mi troche stresu,zmiana klimatu,stylu jedzenia i powrocila do mnie...ale na szczescie wrocilam do lekow i szybko powrocilam do norm i tak minelo znow 2 lata(bez tabletek) i jest wporzadku.a teraz jestem w 12 tyg ciazy,hormony pod kontrola bez zmian,takze bardzo sie ciesze
glowa do gory,jak lekarz pozwala..to tylko sie cieszyc
powodzenia w starankach

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2012-06-09 o 08:38
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:22   #2667
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Ehh powiem jeszcze raz - dni płodnych się NIE LICZY, dziewczyny, no proszę Was .. zainteresujcie się trochę głębiej tematem poza głupimi kalendarzykami

A co do @ to najlepiej jako 1 dzień przyjmować ten, kiedy objawy są najbardziej typowe, tzn ból brzucha, obfite krwawienie. Ja tak przynajmniej oznaczam. Wszelkie krwawienia przed to raczej plamienia u mnie są.
A mi 2 lekarzy i położna powiedziała, że 1 dzień okresu liczy się od pierwszego plamienia. I że to już jest 1 dzień nowego cyklu.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:27   #2668
dedra
Zadomowienie

Witam weekendowo!
Co do liczenia i kalkulatorów to można je o kant d... Mi w tym cyklu wyliczyło, że owu ma być 12 dnia cyklu (przy cyklach 26 dniowych). U gina byłam w 16 dc i powiedział, że pęcherzyk ma dopiero 11mm. Według moich obserwacji owulka wystąpiła dopiero wczoraj, czyli 19dc. Także albo mi się ten cykl znacznie wydłuży, albo źle oznaczam pierwszy dc. U mnie @ zwykle zaczyna się plamieniami przez około 3 dni, potem dopiero rozwija się na całego. Ja zawsze te plamienia oznaczałam jako 1dc i widać był to błąd z mojej strony.
W każdym bądź razie wczoraj było przytulanko i dwa dni wcześniej też. Bardzo jestem ciekawa czy uda nam się coś zmajstrować, bardzo bym chciała, ale jednak staram się nie nastawiać.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:51   #2669
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Witam

Oj jak ja lubię Lądek Idź na hydromasaż albo perełkową, ja je uwielbiam
Stary 2012-06-09, 10:07   #2670
kwitka13
Zadomowienie

dziewczyny, 1 dc oznacza się od dnia takiego 'prawdziwego' krwawienia, plamienia, które trwaja kilka dni przed @ i jest to jakby śluz zabarwiony na brazowo/ brunatno ( moze tez byc jasne zabarwienie tych kolorków) są raczej oznaka niedomogi lutealnej. Inna sprawa jeżeli plamienie trwa 1 dzień i jest to delikatne plamienie krwią - w takim przypadku można to uznać za 1 dc. Niestety błędne oznaczenie 1 dc bywa bardzo często przyczyną złego odczytania sygnałów z organizmu i przeoczenia owulacji - o takiej pomyłce pisała dedra. W takim przypadku nie ma nawet co liczyć, że nawet najlepsze testy owu zadzialaja, bo tam jest potrzebne oznaczenie 1 dc.
Nie wiem czy jakoś to kumato opisalam...
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości